altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 26 iunie 2019

“Eveniment gratuit pentru pasionații de online și digital” plus 8 more


Eveniment gratuit pentru pasionații de online și digital

Posted: 25 Jun 2019 10:27 AM PDT

SocialPedia este un proiect educativ pentru pasionații de digital, dezvoltat de Sabina Cornovac și Iulia Stănescu. Premiat la Webstock 2018, proiectul s-a transformat într-un eveniment lunar, unde oameni de succes din online împărtășesc secretele muncii din spatele ecranului. Ediția a 11-a SocialPedia are loc pe 2 iulie 2019, la ora 19:00, la Artist Cafe din București, și îi are ca invitați pe Laura Mușuroaea, vlogger și antreprenor, și Bogdan Pricope, vlogger. Cei doi vor avea o  discuție despre vlogging, cu sfaturi atât pentru începători, cât și pentru avansați, precum și despre acest drum pe care prea puțini au răbdare să îl parcurgă. Va fi un dialog sincer, în care invitații vor împărtăși experiențele care le-au marcat parcursul în vlogging.

Cât de greu este să ai un vlog de succes? Cum poți colabora cu brandurile? Cât de mult contează echipamentele? Există secrete care te propulsează mai repede spre vârf? Aflăm împreună de la invitații SocialPedia 11: Laura Musuroaea și Bogdan Pricope.

            Într-o lume în care social media este cel mai important, rapid și eficient instrument de comunicare pe care brandurile îl au la îndemână pentru a ajunge la comunitățile relevante, SocialPedia aduce două ore de discuții sincere despre tot ce reprezintă munca din spatele postărilor din mediul online. Acest eveniment nu este unul tehnic, nu este un workshop de social media, nu este un curs. 

Înscrierile sunt gratuite și se fac aici https://www.sabinacornovac.ro/hai-la-socialpedia-cu-laura-musuroaea...

 

Despre Speakeri

 

Laura Mușuroaea este vlogger de lifestyle și tehnologie, antreprenor și mămică de băiat . Cu o experiență de peste 10 ani în vlogging și filmmaking, ne va vorbi despre consecvență, reinventare, adaptare la noile canale social media și creativitate.

Bogdan Pricope este vlogger de peste 3 ani, pasionat de automobile și tehnologie. Pasiunea pentru video l-a determinat în 2015 să lanseze pe youtube primul canal de daily vlogging din România, iar pentru următoarele 365 de zile, a postat câte un video în absolut fiecare zi. Canalul este bazat pe întâmplări din viața lui și orientat înspre pasiunile cele mai mari: automobilismul, tehnologia și călătoritul.

 

Sponsor principal: ANSWEAR

Parteneri media: IQAds, SMARK, IQool, Europa FM

Locație: Diverta Lipscani, la Artist Cafe, Strada Lipscani 30-34, etajul 2

Fotograf oficial: Bogdan Zop

 

Despre organizatori

 

Sabina Cornovac

De peste 11 ani creator de conținut și social media specialist, Sabina Cornovac se dedică dezvoltării de proiecte educative pentru comunitatea de social media din România și este adepta conceptului de comunicare Human2Human. Sabina scrie pe https://www.sabinacornovac.ro/ și este creatoarea comunității #SocialPedia pe Facebook.

Despre Iulia Stănescu

Cu peste 11 ani de experiență în comunicarea digitală, Iulia Stănescu crede cu tărie în conținutul original și în interacțiunea dintre oameni, atât online, cât și offline.

 

Număr de vizualizări :26http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/dWmp-LDm8Uo?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Iva Ruse & Diana Sereș expun ”Translucidity”, la Atelier 030202

Posted: 25 Jun 2019 04:38 AM PDT

Sâmbătă, 29 iunie 2019, între orele 19:00 – 21:00, ATELIER 030202 – spațiu de artă contemporană (Sala Nouă TC, str. Sfânta Vineri nr. 11, Bucureşti) vă invită la vernisajul expoziției ”Translucidity” de Iva Ruse & Diana Sereș. Expoziția poate fi vizitată în perioada 29 iunie – 1 iulie 2019. AgențiadeCarte.ro este partener media.

„Translucidity” le aduce împreună pe Iva Ruse și Diana Seres cu două proiecte de licență ce prezintă femeia din perspective diferite, odată ca ființă vulnerabilă în fața audienței și odată ca o interpretare vizuală proprie, având ca punct de plecare un text literar.

Iva Ruse – “Korpos”
Imaginea femeii continuă să reflecte fanteziile și temerile care se nasc din ființa noastră umana ca și corpuri vulnerabile. Trupul nu este limitat de piele, asta dacă ne raportăm la piele ca fiind un recipient pentru sine, ci mai degrabă corpurile noastre se extind întotdeauna și se conectează cu alte corpuri, umane și non-umane, la practici, tehnici, tehnologii și obiecte care produc diferite tipuri de corpuri.
Scopul proiectului este acela de expunere fizică și spirituală, alături de depășirea proprilor limite și acceptarea nesiguranțelor dezvoltate, astfel autoportretul devine mediu de exprimare, fiind prezentat sub forma unei instalații fotografice.

Diana Sereș – „Ekphrasis”
Reprezentarea este procesul psihic de cunoaștere care reproduce sub formă de imagini concrete obiecte absente pornind de la experiența perceptivă păstrată în memorie. În cazul proiectului prezent, reprezentarea constă în transpunerea a ceva existent, anume a textului literar „Levana and Our Ladies of Sorrow” de Thomas de Quincey, în imagini.
Figura feminină are astfel rolul de a contura propria-i viziune asupra textului și mai ales asupra acestor trei surori care sunt văzute drept suferințe ale inimii omului îmbrăcate însă cu atribute umane, printr-un proces ce cuprinde teorii ale conceptului de „frumos” și tot ceea ce ține de frumusețea vizuală.

Organizator: ATELIER 030202
Parteneri:Teatrul de Comedie, Asociaţia Euro CulturArt, UNArte
Parteneri media: Agentiadecarte.ro, Radio România Cultural, Revista ARTA, Modernism.ro, ArtWall, Feeder.ro

 

ATELIER 030202 – spațiu de artă contemporană
(Sala Nouă TC, str. Sfânta Vineri nr. 11, Bucureşti)
blog: http://www.atelier030202.blogspot.ro

fb event: https://bit.ly/2ZFXjXA

 

Număr de vizualizări :11http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/5X5e7pCBs6c?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Istorie personală și roman al Basarabiei, „Ziua de naștere a lui Mi...

Posted: 25 Jun 2019 04:37 AM PDT

Sâmbătă, 29 iunie 2019, la ora 16.30, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, prozatorul, poetul și dramaturgul basarabean Dumitru Crudu va fi la București pentru lansarea romanului său,  „Ziua de naștere a lui Mihai Mihailovici“, publicat recent în colecția 821.135.1 – Scriitori români contemporani a Editurii Humanitas. Alături de Dumitru Crudu la eveniment vor vorbi Marian Voicu și Gelu Diaconu. Romanul „Ziua de naștere a lui Mihai Mihailovici“ funcționează asemănător experimentelor fotografice care documentează transformarea, un experiment care de această dată își construiește instantaneele din proză, cu același efect de surpriză în fața schimbărilor produse de trecerea timpului, revelatoare și uneori uluitoare datorită distanței dintre ele. O istorie personală, reconstituită într-un puzzle existențial, ce are ca laitmotiv data de 28 iunie, se suprapune peste cele mai importante evenimente din istoria Basarabiei. Povestea lui Mihai Mihailovici, recompusă fragmentar, din momentele cel mai acute ale vieții sale, e o cronică indirectă a unei lumi aflate într-o permanentă frământare – oglindă a felului în care Marea Istorie copleșește și distruge destine individuale –, scrisă ca o farsă întunecată, cu momentele ei de umor și de speranță.

„Ceea ce am încercat să fac în acest roman, care începe pe 28 iunie 1940, când se naște la Chișinău Mihai Mihailovici Lebădă, și se termină pe 28 iunie 2018, când acesta va fi înmormântat la București, a fost o cronică a familiei Lebădă-Ciuntu întinsă pe o perioadă de optzeci de ani, vreme în care Basarabia a fost ocupată de sovietici, a trecut prin cel de-al Doilea Război Mondial, a fost afectată de o foamete sinistră, a cunoscut deportările și sovietizarea cu forța, și-a recăpătat independența, a fost învinsă în războiul ruso–moldovenesc din 1992 și a intrat într-o criză profundă din care încă nu a reușit să-și revină nici azi. Romanul meu e fracturat într-o multitudine de texte, și fiecare dintre ele se desfășoară doar pe 28 iunie, ca în cartea sau în filmul acela celebru, știți voi care. E romanul unei singure zile și a patru generații de basarabeni.“ – Dumitru Crudu

 

DUMITRU CRUDU (născut în 1967, în Flutura, Ungheni, Republica Moldova) este prozator, dramaturg, poet și unul dintre autorii Manifestului Fracturismului, apărut pentru prima dată în ziarul Monitorul de Brașov. În 2003 a primit premiul UNITER și Premiul Fundației Principesa Margareta pentru Cea mai bună piesă de teatru din România (Alegerea lui Alexandru Sutto). Este primul dramaturg român jucat în Africa și în America Centrală. În proză a debutat în 2008 cu romanul Măcel în Georgia. Cu romanul Un american la Chișinău a fost nominalizat la premiul Visegrad Eastern Partnership Literary Award din Bratislava și la premiul pentru proză al revistei Observator cultural. În 2018, pentru cartea de proză scurtă Salutări lui Troțki a primit Premiul „Ion Creangă“ al Academiei Române. Unul dintre romanele sale, Oameni din Chișinău, a fost tradus în limba cehă, iar o parte din povestirile sale au fost traduse în engleză, franceză, germană și suedeză și au apărut în reviste literare și antologii.

 

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, și se face pe baza unei rezervări prin Eventbook: https://eventbook.ro/index.php/other/bilete-ziua-de-nastere-a-lui-m...

 

Număr de vizualizări :79http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/CVubttISXc0?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Începe a opta ediție Bucharest Jazz Festival

Posted: 25 Jun 2019 04:31 AM PDT

Între 1 și 7 iulie 2019, la București, Bucharest Jazz Festival revine cu șapte zile de festival, concerte live în Piața „George Enescu”, evenimente conexe la ARCUB și un nou concurs de jazz. Festivalul este organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB și aduce pe scena locală de jazz nume importante și interpreți ai tinerei generații din Statele Unite și Europa. Noul curator al Bucharest Jazz Festival, Cristian Soleanu declară despre ediția din acest an: „În iulie, vom asculta pe scena festivalului jazz clasic, swing, jazz modern, fusion și jazz simfonic. Vă invităm atât la concertele din Piața „George Enescu”, cât și la ARCUB, unde puteți petrece o zi relaxantă la clubul festivalului, ziua puteți asista la conferințe și workshop-uri, iar seara la concursul de jazz New Jazz Players.”

Astfel, concertele Bucharest Jazz Festival de la scena mare sunt programate între 3 și 7 iulie, în Piața „George Enescu” de lângă Ateneu. Printre artiștii ediției se numără trupa CALI Quartet care va prezenta un proiect relativ recent pe scena jazzului românesc ce împrospătează jazzul autohton prin lucrări originale de jazz fusion, cu influențe R&B, soul, swing și ritmuri africane și orientale.

Trompetistul Sebastian Burneci prezintă pe scena Bucharest Jazz Festival proiectul„Unspoken”, lansat în noiembrie 2018, în cadrul festivalului RadiRo, alături de Orchestra de Cameră Radio, dirijată de Simona Strungaru.

După ce s-au bucurat de un succes la public pe scena Artist in Residence, Toma Dimitriu Quartet se află pentru a doua oară la București, pentru un concert de jazz efervescent la saxofon, pian, contrabas și baterie pe care îl vor susține joi 4 iulie, ora 19:00. Toma Dimitriu a fost desemnat duminică câștigătorul concursului New Jazz Performers dedicat, în 2018, tinerilor instrumentiști de jazz.

Pianistul Johnny Bica prezintă joi, 4 iulie, ora 20:00, pe scena mare, albumul său de debut, „The Real Vibrations” alături de Michael Acker, Andy Ava, Iulian Nicolau și de muzicienii invitați Sebastian Burneci și Gianni Gagliardi.

O colaborare interesantă în lineup-ul ediției din acest an este cea dintre trompetistul rus Alex Sipiagin și Bucharest Jazz Orchestra. Prezent pentru prima dată la București, Alex Sipiagin este un nume de referință al jazzului contemporan, unul dintre instrumentiștii preferați ai lui Gil Evans, Dave Holland și Mingus Big Band.

Vineri 5 iulie, de la ora 20:00, una dintre noile senzații ale jazzului european, Camille Bertault aduce la București muzica noului său album, „Pas de géant”, care a făcut ca Jazz Magazine Choc să declare „Atenție, s-a născut o stea!”. De la piese omagiu aduse lui Coltrane, la „Variațiunile Goldberg” de Bach redate vocal, la cover-uri după piesa „Comment te dire adieu” de Serge Gainsbourg, concertul Camille Bertault este o demonstrație de virtuozitate, pasiune și libertate.

Jazzul manouche se aude la Bucharest Jazz Festival în concertul susținut de Cvartetul Florin Niculescu de sâmbătă 6 iulie de de la ora 20:00. Aclamat de critici și iubit de presa franceză, violonistul român Florin Niculescu este considerat „succesorul lui Grapelli”. Pentru concertul din Piața „George Enescu”, Florin Niculescu cântă alături de Petrică Andrei, Vlad Popescu și Bruno Rousselet.

În ultima zi de festival, duminică, 7 iulie, cultura hip hop și sensibilitatea jazzului se combină într-un concert fabulos, susținut de trupa Em4ncipation împreună cu rapper-ul din Brooklyn, Yah Supreme.

Programul concertelor live din Piața George Enescu este în curs de actualizare, urmând ca, lineup-ul final cu artiștii participanți să fie afișat în curând. 

 

Evenimente conexe Bucharest Jazz Festival

A opta edițe a Bucharest Jazz Festival ia startul cu petrecerea de deschidere „Jazz & World Music Vinyl Party” de luni, 1 iulie, ora 19:00, la clubul festivalului – Gabroveni Jazz Club – de la ARCUB.

De marți până duminică (2-7 iulie), publicul Bucharest Jazz Festival este invitat zilnic, la Gabroveni Jazz Club unde se țin zilnic, de la ora 12:00, o serie de conferințe și workshop-uri cu artiști și jurnaliști români și străini.

Concursul festivalului din acest an se numește New Jazz Players și este dedicat tinerilor instrumentiști și cântăreți de jazz. Finala New Jazz Players este inclusă în programul de seară de la clubul festivalului. Între 2 și 5 iulie, după concertele din Piața „George Enescu”, Bucharest Jazz Festival se mută la ARCUB, unde se desfășoară, începând cu ora 23:00 mini-recitalurile finaliștilor New Jazz Players.

Zilele de festival se încheie cu un live jam session la clubul festivalului de la ARCUB. Artiștii Bucharest Jazz Festival și muzicienii prezenți sunt invitați la sesiuni de improvizații de jazz.

În acest an, band-ul de la clubul festivalului se numește TRIOM și este format din Albert Tajti la pian, Michael Acker la contrabas și Iulian Nicolau la tobe. TRIOM va acompania finaliștii concursului New Jazz Players și va conduce jam session-urile de la ARCUB.

Din agenda clubului festivalului, de la ARCUB, face parte un workshop pe tema originalității în improvizație cu trompetistul rus Alex Sipiagin, workshop-ul „Play Like a Band” susținut de trupa Em4ncipation și o conferință cu omul de radio new yorkez Simon Rentner despre noii trendsetteri în muzica de jazz, despre jurnalism muzical și despre noile direcții ale jazzului de secol XXI.

Detalii despre programul Bucharest Jazz Festival 2019: bucharestjazzfestival.ro.
Programul este în curs de actualizare.

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/bucharestjazzfestival/ 

Partener Oficial: SEAT

Detalii pe www.arcub.ro; www.spotlightfestival.ro

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

 

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului Internațional al Luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, și al Zilelor Bucureștiului.

 

Număr de vizualizări :39http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/I9lRgP86wlw?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Tabăra de Creaţie şi Re – Creaţie „Câmpina – oraşul zilelor însorite”

Posted: 25 Jun 2019 04:21 AM PDT

În perioada 1 – 6 iulie 2019, Asociaţia Universul Prieteniei Iași, în parteneriat cu Societatea Scriitorilor Prahoveni, Muzeul Memorial  „B. P. Hasdeu”, Biblioteca Municipală   „Constantin I. Istrati”  şi  Librăria  „Elstar” din Câmpina, organizează Tabăra de Creaţie şi Re – Creaţie „Câmpina – oraşul zilelor însorite”.Aflată la a XI-a ediţie, tabăra are ca scop promovarea culturii româneşti, a potenţialului turistic şi, nu în ultimul rând, facilitează întâlnirea membrilor asociaţiei şi în plan real, nu doar în cel virtual, realizând adevărate punţi spirituale între oameni. 

 

”Vă invităm să ne fiţi alături, pe parcursul celor 5 zile, în care veţi avea parte de un program complex, care sperăm să satisfacă toate gusturile.

Activităţile taberei debutează luni, 1 iulie 2019, ora 19.00, la Pensiunea  „Club Montana”,  cu urarea de bun venit, lansarea albumului  „Taberele de creaţie ale Universului Prieteniei” şi colocviul „Fenomenul Iulia Hasdeu”, prezentate de Rodica Rodean, preşedintele Asociaţiei Universul Prieteniei şi  prof. Petronela Angheluţă.

Deschiderea oficială a taberei va avea loc la Castelul  „Iulia Hasdeu”,  marţi, 2 iulie 2019, ora 10.00. Sunt invitaţi: autorităţile locale, partenerii, reprezentanţii instituțiilor culturale, media etc. După festivitatea de deschidere, urmează lansarea colecţiei „Cărţile Iuliei”, care cuprinde 9 volume semnate de Liliana Albu, Petronela Angheluţă, Andana Călinescu, Luminiţa Ignea, Catrinel Lenga, Dorel Mancaș, Mihai Constantin Ticu, C. Titi Nechita, Violetta Petre şi a volumului „Trepte în lut”, al autoarei Mioara Bahna, activităţi incluse în manifestarea „Sărbătoarea celor 2 Iulii”, organizată anual de Muzeul Memorial „B. P. Hasdeu”.

Ziua de miercuri, 3 iulie 2019,  debutează la ora 10.00 cu un colocviu dedicat Luceafărului poeziei româneşti, susţinut de Elena şi Vasile Fluturel în sala de conferinţe a Pensiunii „Club Montana” Câmpina.  În după-amiaza aceleiaşi zile, la ora 16.00, la Biblioteca Municipală  „Constantin I. Istrati” Câmpina, scriitorii vor susţine un recital de poezie.

Organizatorii au cuprins în program şi activităţi dedicate copiilor, joi, 4 iulie 2019, la ora 11.00, la Biblioteca Municipală  „Constantin I. Istrati” Câmpina, când scriitoarele Vera Crăciun şi Irene Postolache vor prezenta cele mai recente apariţii editoriale, activitatea fiind completată cu un atelier de creaţie literară. La ora 18.00, Librăria „Elstar” va fi gazda lansărilor de carte ale scriitorilor Emilian Marcu, Valeriu Valegvi, Valentina Balaban, Iulia Ralia Raclaru, Florin Mihai Fluturel.

Vineri, 5 iulie 2019, la ora 10.00, lansăm invitaţia de a ne întâlni la „Casa Domnească de la Brebu”, pentru a petrece împreună câteva momente în compania poeziei şi a muzicii. Ziua se va încheia cu tradiţionalul Carnaval care, în acest an, are tema „Înger şi Demon”.

Nu lipsesc din programul taberei vizitele  la Castelul „Iulia Hasdeu”, la expoziţia de schiţe şi desene „Nicolae Grigorescu” şi la Casa Memorială „Nicolae Grigorescu” Câmpina.

Vom spune la revedere celei de a XI-a ediţii a taberei de creaţie organizată de Asociaţia Universul Prieteniei Iaşi, sâmbătă, 6 iulie 2019, când vă aşteptăm cu impresii şi sugestii, la un ceai, la Pensiunea „Club Montana” Câmpina. ”- Asociaţia Universul Prieteniei Iași

 

 

Număr de vizualizări :75http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/-AGBQ-jl4wc?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Festivalul Tinerilor Regizori -Theater Networking Talents (TNT), ed...

Posted: 25 Jun 2019 03:42 AM PDT

În perioada 28-30 iunie 2019, Teatrul Național „Marin Sorescu” și Universitatea din Craiova organizează a treia ediție a Festivalului Internațional al Tinerilor Regizori THEATER NETWORKING TALENTS. Festivalul se va desfășura sub forma unei platforme de prezentare a tinerilor regizori, un loc de întâlnire a absolvenților nu doar cu viitori colegi și colaboratori, ci și cu critici, manageri de teatre, directori artistici și producători independenți.

P R O G R A M

28 iunie
17:00 – 22:00 ― TNTeammates // Artiștii care fac echipă cu regizorii expun în foyerul TNC
17:00 ― Lansarea platformei TNT 2019 // Foyerul TNC
18:00 ― TNT Showcase // Metoda G, regia Maria Doncu – UNATC București // Sala Studio a TNC
21:00 ― TNT Showcase // REVIZORUL, regia Slava Sambriș – UNATC București // Sala Mare a TNC
00:00 ― TNT Opening Party // Alex Bogdan // COMITET

29 iunie
10:00 – 22:00 ― TNTeammates // Artiștii care fac echipă cu regizorii expun în foyerul TNC
11:00 ― TNTalks // Ghidul participantului la programe-concurs pentru tineri regizori (dezbatere) //Attila Gasparik (Teatrul Național Târgu-Mureș), Cristiana Gavrila (9G la TNB), Doru Mihai Taloș (Fresh start la Reactor Cluj) // Foyerul TNC
15:00 ― TNTalks // Școala românească de regie de teatru în context european (dezbatere) // Jean Louis Besson (prof. univ. Université Paris Nanterre), Felix Alexa (prof. univ. UNATC București), Vladimir Anton (prof. asociat drd. UNATC București), Antonella Cornici (lector univ. dr. UAGE Iași), Radu Nica(conf. univ. UBB Cluj-Napoca), Theodor-Cristian Popescu(prof. univ. UAT Târgu-Mureș) // Foyerul TNC
17:00 ― TNT Showcase // GEORGE KAPLAN, regia Pavle Terzic – Universitatea de Artă din Belgrad, Serbia // Sala Studio a TNC
20:00 ― TNT Showcase // WEIRDOS, regia Natasza Sołtanowicz – Academia de Artă Teatrală din Cracovia, Polonia // Sala Mare a TNC
22 ― TNT Party // Silent Strike & EM (w visuals by Dan Basu // Backstage CS

30 iunie
10:00 – 22:00 ― TNTeammates // Artiștii care fac echipă cu regizorii expun în foyerul TNC
11:00 ― TNTalks // Dramaturgul participativ. Roluri în echipa de creatie (dezbatere) // Mihaela Michailov (dramaturg, lect. univ. dr., coordonator al masteratului de scriere dramatică – UNATC București)
14:00 ― TNTalks // Self-management si management de proiect (dezbatere) // Aura Corbeanu (prof. univ, specialist în management cultural), Alexandru Boureanu (prof. univ, manager TNC),
16:00 ― TNT Showcase // CALIGULA, regia Iulia Grigoriu – U.N.A.T.C București // Sala mare a TNC
18:00 ― TNT Showcase // O VIAȚĂ NORMALĂ, regia Norbert Boda – U.B.B. Cluj Napoca // Sala Studio a TNC
21:00 ― TNT Closing Ceremony // Sebastian Burneci & The Jam Community // Spațiul verde adiacent TNC (Sala Atelier)

 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1228700670643888/?active_tab=about

Număr de vizualizări :16http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/0QDPotQg_B4?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Lansare de carte: „Sub semnul lui Hippocrates“, de acad. Victor Voicu

Posted: 25 Jun 2019 03:08 AM PDT

Miercuri, 26 iunie 2019, începând cu ora 12.00, Academia Română va găzdui  lansarea volumului aniversar „Sub semnul lui Hippocrates“, de acad. Victor Voicu, vicepreședinte al Academiei Române și președinte al Secției de științe medicale a Academiei Române.Evenimentul se va desfășura în Aula Academiei Române. Vor lua cuvântul acad. Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, acad. Nicolae Breban, directorul Fundaţiei Culturale Ideea Europeană şi director al revistei „Contemporanul“, Aura Christi, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Volumul, apărut la Editura Ideea Europeană, conține articole, interviuri și relatări, grupate în trei capitole mari – Destin, repere, știință; Dialoguri în actualitate; Medicul în Cetate –, dar și o addenda cu texte dedicate acad. Victor Voicu, scrise de colegi academicieni, profesori sau foști studenți.

 

***

Acad. Victor Voicu este medic farmacolog, cercetător, deținător a peste 30 de brevete de invenție în farmacologia experimentală și clinică a antihipertensivelor și antiaritmicelor. Profesor la Catedra de farmacologie, toxicologie și psihofarmacologie clinică din cadrul Facultății de Medicină a Universității „Carol Davila“ din București, director al Centrului de Cercetări Științifice Medico-Militare București. Membru al Academiei Române din 1991, președinte al Secției de științe medicale din Academia Română. A deținut de două ori funcția de secretar general al Academiei Române. În prezent este vicepreședinte al înaltului for.

 

Număr de vizualizări :25http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/BBKLfgdP-5Y?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Expoziția „Principatele Române în perioada construirii Mânăstirii B...

Posted: 25 Jun 2019 02:33 AM PDT

În contextul Președinției României a Consiliului Uniunii Europene, Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona, în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a României (MNIR), Primăria Municipiului Batalha și Mânăstirea Batalha/ Direcția Generală a Patrimoniului Cultural (DGPC), inaugurează sâmbătă, 29 iunie 2019, ora 17.00, expoziţia „Principatele Române în perioada construirii Mânăstirii Batalha“. Expoziția prezintă o spectaculoasă selecție de artefacte din secolele XIV-XVI, realizate în Țara Românească, Moldova și Transilvania, provenind din tezaurele MNIR, Muzeului Bucovinei, Muzeului Județean „Ștefan cel Mare“ din Vaslui și Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova din Ploiești.

Cu ocazia vernisajului, domnul Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul MNIR, va susține prelegerea cu titlul „Ctitoria ca semn al recunoștinței față de divinitate în Portugalia și în Principatele Române în secolele XV și XVII“.

 

Descris adesea prin metafora Porților Orientului, spațiul circumscris Principatelor Române a fost influențat de-a lungul secolelor, deopotrivă, de cultura occidentală, europeană, și de cea balcanică și orientală. De la vasele decorate cu păsări, de inspirație bizantină, până la piesele de orfevrărie religioasă realizate în ateliere transilvănene de meșteri care urmau modele occidentale, obiectele prezentate în cadrul acestei expoziții ilustrează viața cotidiană a omului medieval, cu atenția deosebită acordată atât elementului religios, cât și celui laic și aulic.

 

În cadrul expoziției vor fi prezentate publicului portughez obiecte liturgice, obiecte de podoabă, precum și artefacte aparținând inventarului folosit zilnic în perioada respectivă. Printre ele se numără obiecte din donații ale familiilor boierești către mânăstiri și biserici dar și piese aparținând unora dintre cele mai valoroase tezaure medievale descoperite în România, datând din timpul domniei lui Ștefan cel Mare (Schinetea) dar și podoabe din tezaurele de la Cotu Morii, Basarabi și Gelu. Expoziția, amplasată în spațiul plin de semnificații istorice și artistice al Capelei Întemeietorului al Mânăstirii Batalha, va fi deschisă până în data de 31 octombrie 2019.

 

Mânăstirea Batalha (fosta mânăstire dominicană Santa Maria da Vitória) este un ansamblu monumental de factură gotică flamboyantă, considerat a fi cea mai semnificativă exemplificare a goticului portughez. Construită între 1387 şi 1563 pentru a celebra victoria regelui D. João I în bătălia de la Aljubarrota asupra regelui Castiliei (1385), mânăstirea este astăzi înscrisă pe lista UNESCO a patrimoniului mondial și primeşte anual circa 500 000 de vizitatori.

 

 

Număr de vizualizări :77http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/QO5BnMd4iZg?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Colaborare româno-finlandeză în capitala britanică: teatru și muzic...

Posted: 25 Jun 2019 02:30 AM PDT

La sfârșitul lunii iunie 2019, Institutul Cultural Român din Londra organizează, în parteneriat cu Institutul Finlandez, două seri de descoperiri culturale reprezentând prima colaborare româno-finlandeză în capitala Marii Britanii. Evenimentele marchează, simbolic, încheierea mandatului României la Președinția Consiliului Uniunii Europene și predarea acestuia Finlandei. 

În seara zilei de 25 iunie 2019, sezonul româno-finlandez va debuta, la sediul Institutului Finlandez din zona Kings Cross, cu un spectacol-lectură după piesa dramaturgului român Cătălina Florescu, “Suicidal Dog and Laika” („Cățelul sinucigaș și Laika”). Curatoriat de producătorul Leo Băcică, evenimentul reunește șapte actrițe românce stabilite la Londra: Elena Vasilache, Maria Bălăşoiu, Maria Alexe, Beatrice Ragea, Elena Harding, Andreea Paduraru și Ioana Goga.

Pornind de la premisa că istoria trebuie povestită și ascultată din perspectiva celor a căror voce a fost redusă la tăcere, “Suicidal Dog and Laika” este o parabolă lirică ce explorează ideea de acasă, diferențe și dezrădăcinare în contextul social al secolului XXI, prin prezentarea poveștii primei ființe terestre care a efectuat o călătorie cosmică, Laika, și a lui Dog, un imigrant ce a venit la New York pentru a începe o viață nouă, crezând că îl așteaptă aventura vieții sale.

Cel de-al doilea eveniment va avea loc în data de 30 iunie, la impozantul sediu al ICR Londra din 1 Belgrave Square și o va avea ca protagonistă pe pianista finlandeză Julia Wallin, una dintre cele mai reprezentative voci ale scenei pianistice finlandeze. Aceasta va susține un recital ce cuprinde, alături de îndrăgita „Pavane” din „Suita pentru pian nr. 2 op. 10”, cu care George Enescu și-a impresionat mentorii, lucrări semnate de trei dintre cei mai apreciați compozitori finlandezi – Jean Sibelius, Toivo Kuula și Erkki Melartin.

 

Scriitor și profesor universitar, Cătălina Florescu face parte din noua generație de scriitori români a căror viziune este îndreptată către teme globale și universale. Absolventă a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti, autoarea s-a stabilit în Statele Unite, unde a obţinut un masterat şi un doctorat în literatura comparată, specializându-se în critica de teatru şi medicina umanistă. În prezent, lucrează la proiecte teatrale şi la o colecţie de proză foarte scurtă, ‘Not Yet’. Piesele de teatru ale Cătălinei Florescu se inspiră din teatrul absurdului și teatrul experimental contemporan. Teme specifice suprarealismului literar se îmbină cu teme actuale precum migrația și marginalizarea socială pe care dizlocarea o generează.

Pianistă de origine finlandeză stabilită la Londra, Julia Wallin este o prezență constantă pe scenele concertistice din Europa, Scandinavia, Statele Unite ale Americii și Marea Britanie. A fost distinsă cu premii la numeroase competiții internaționale și a colaborat cu numeroase orchestre și artiști, concertând pentru Majestatea Sa Ducesa de Cambridge la Palatul Kensington în 2017. Julia Wallin își dedică o mare parte a activității promovării muzicii nordice și finlandeze pentru pian.

Mai multe detalii la www.icr-london.co.uk  și https://www.facebook.com/ICRLondon

Vizualizări: 248

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor