altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 26 ianuarie 2019

“Premiera oficială a one-man show-ului ”Mihăiță. Reconstituirea une...


Premiera oficială a one-man show-ului ”Mihăiță. Reconstituirea unei...

Posted: 25 Jan 2019 08:43 AM PST

Vineri, 8 februarie 2019, ora 19.30, la Sala Studio, Teatrul de Comedie prezintă premiera oficială a one-man show-ului ”Mihăiță. Reconstituirea unei vieți”, cu George Mihăiță.  One-man show-ul ”Mihăiță. Reconstituirea unei vieți”, rememorează momentele definitorii ale biografiei marelui actor, după împlinirea a 70 de ani. Spectacolul are la bază, printre sutele de amintiri și de imagini din arhiva personală a lui George Mihăiță, lucrarea Doinei Papp, cu același titlu, apărută în 2018 la editura Tracus Arte. Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Comedie. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Este un spectacol special pentru o seară specială. O oră și… în care îmi  rememorez viața, fără cosmetizări, rămânând în fața publicului cel care sunt de fapt: George Mihăiță, actorul de film și de teatru, iubitorul de poezie, tatăl, cel care a creat o revistă pentru adolescenți… omul sincer din spatele rolurilor, cel care spune o poveste în cuvinte și imagini. O poveste care îi va motiva pe mulți să caute în ei înșiși resursele pentru a crește, pentru a se dezvolta.

Vă rog să-mi permiteți să închei aceste rânduri cu remarca lui Victor Ioan Frunză: „Un spectacol memorabil!”

                                                                                                                                                    George Mihăiță

 

 

Număr de vizualizări :9http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/fRLvPJEgzjw?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Vizita reprezentanților Agenției Universitare a Francofoniei, la Bi...

Posted: 25 Jan 2019 08:32 AM PST

Vineri, 25 ianuarie 2019, delegația Agenției Universitare a Francofoniei (AUF), alcătuită din Sorin Mihai CÎMPEANU – Președinte, Jean-Paul de GAUDEMAR –  Rector și Mohamed KETATA – Director Regional pentru Europa Centrală și de Est,  a vizitat Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”. Instituția gazdă a fost reprezentată de Mireille Rădoi – Director General, care a oferit oaspeților un tur explicativ subliniind importanța BCU „Carol I” în cei peste 120 de ani de existență, prezentând totodată direcțiile strategice de dezvoltare.

Cei patru au prospectat împreună posibilele maniere de colaborare pentru dezvoltarea unui mediu universitar francofon dinamic, dedicat dezvoltării economice, sociale și culturale a umanității.

La finalul întâlnirii ambele părți și-au arătat disponibilitatea pentru un parteneriat durabil încheiat în viitorul apropiat și au făcut propuneri concrete.

 

Număr de vizualizări :4http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/yynnGuVPIlA?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Marile provocări ale lumii contemporane, discutate la a doua ediție...

Posted: 25 Jan 2019 07:32 AM PST

Fundaţia Humanitas Aqua Forte, în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu“, Editura Humanitas şi Asociația ARCCA organizează a doua ediţie a seriei de conferinţe ”Despre lumea în care trăim”, un festival de conferinţe şi dialoguri culturale şi ştiinţifice pe teme de actualitate, susţinute de specialişti şi oameni de cultură de prestigiu, care va avea loc la Ateneul Român în perioada 23–27 februarie 2019. La această a doua ediție vor fi în centrul atenției provocările cu care se confruntă omenirea, scenarii posibile și răspunsuri pe care le avem la îndemână. Invitați de la marile universități din Marea Britanie și Statele Unite, cunoscuți oameni de cultură români și partenerii lor de dialog vor discuta despre dereglări ale lumii contemporane și sinuciderea Europei, populism în epoca digitală, povestea științifică a creării universului și a vieții inteligente, cum arată cei 50 de ani de explorări spațiale și la ce ne putem aștepta mai departe, unde ne vor duce schimbările climatice, spre apocalipsă sau pace universală, și cum arată viitorul medicinei din perspectiva unui medic cu o carieră la vârful cercetării și inovării.

Între 23 şi 27 februarie îi veţi putea întâlni pe scena Ateneului Român pe Jim Baggott, autor a mai multe cărți de știință publicate la Oxford University Press și contributor la emisiuni de știință pentru BBC, pe Bogdan Marcu, expert în propulsia rachetelor, cu o carieră de douăzeci de ani în industria aerospațială americană, pe Corneliu Bjola, profesor de studii diplomatice la Universitatea Oxford și director al Oxford Digital Diplomacy Research Group, pe Liviu Giosan, cercetător la Woods Hole Oceanographic Institution în Statele Unite și profesor de geologie marină în cadrul programului doctoral comun cu Massachusetts Institute of Technology, pe prof. dr. Andrei Constantinescu, profesor asistent de pediatrie la Facultatea de Medicină a Universității Columbia în New York, medic specialist în pediatrie pulmonară și cercetător în biologie moleculară și imunologie. Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu deschid seria de conferinţe cu un dialog despre dereglările lumii contemporane, moderat de jurnalistaMirela Nagâţ, iar Horia-Roman Patapievici va susţine în ultima zi o conferinţă intitulată „Sinuciderea Europei“.

 

Fiecare invitat va susține o conferință de o oră, urmată de un dialog în profunzime. Partenerii de discuție în partea a doua vor fi: Corina Negrea, jurnalist de știință la Radio România Cultural, cu experiență de peste 25 de ani și mii de emisiuni și interviuri cu cercetători români și străini, prof.dr. Cătălin Vasilescu, profesor de chirurgie la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ din Bucureşti şi șeful Disciplinei Chirurgie Generală a Institutului Clinic Fundeni, Gabriel Liiceanu, scriitor și filozof, Marian Voicu, jurnalist cu peste 20 de ani de experiență în televiziune și radio, Ioan Stanomir, profesor la Facultatea de Științe Politice a Universității din București, și Vlad Zografi, scriitor, fizician și coordonatorul colecției de știință a Editurii Humanitas.

 

Fiecare întâlnire va fi prezentată de Mirela Nagâț, jurnalist cultural de mai bine de cincisprezece ani. A prezentat știri la televiziunea publică, iar de câțiva ani realizează emisiunea Cooltura la TVR1. În 2013 a primit premiul APTR la categoria interviu pentru dialogul cu laureatul Nobel, Mario Vargas Llosa.

 

Biletele costă 25 de lei, iar abonamentele pentru toată seria de șapte conferințe Despre lumea în care trăim, 150 de lei și sunt în vânzare la casa de bilete și pe site-ul Filarmonicii George Enescu, la secțiunea proiecte speciale  (https://www.fge.org.ro/proiecte-speciale/)

 

Programul complet al evenimentelor:

Sâmbătă, 23 februarie, ora 11.30

Eveniment de deschidere

Dialog despre „Dereglări ale lumii contemporane“ cu Gabriel Liiceanu și Andrei Pleşu, moderat de Mirela Nagâț

Sâmbătă, 23 februarie, ora 17.30

Conferință susținută de Corneliu Bjola, „Propaganda în epoca digitală. Ce este, cum funcționează  și cum poate fi combătută?“, urmată de un dialog cu Ioan Stanomir

Duminică, 24 februarie, ora 11.30

Conferință susținută de Jim Baggott, „Povestea științifică a creației“, urmată de un dialog cu Vlad Zografi

Duminică, 24 februarie, ora 17.30

Conferință susținută de Bogdan Marcu, „Pași în spațiu. După 50 de ani“, urmată de un dialog cu Corina Negrea

Luni, 25 februarie, ora 18.30

Conferința susținută de Liviu Giosan, „Epoca omului – Apocalipsa sau pace universală?“,  urmată de dialogul cu Marian Voicu

Marți, 26 februarie, ora 18.30

Conferință susținută de prof. dr. Andrei Constantinescu, „Cinci excursii în viitorul medicinei“, urmată de un dialog cu prof. dr. Cătălin Vasilescu

Miercuri, 27 februarie, ora 18.30

Conferință susținută de Horia-Roman Patapievici, „Sinuciderea Europei?“, urmată de un dialog cu Gabriel Liiceanu

Număr de vizualizări :30http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/HNODXnO1AvQ?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

ICR sărbătoreşte Ziua Culturii Naţionale fără clişee

Posted: 25 Jan 2019 07:27 AM PST

Luni, 28 ianuarie 2019, Institutul Cultural Român de la Paris organizează un inedit și extraordinar eveniment muzical: în Salonul de Aur al Palatului Béhague, reședința ambasadorului României în Franța, va răsuna și vibra în ritmuri electro, într-un concept de concert imaginat de Cercle, muzică mixată și produsă de artistul român BOg. Produs de Cercle, programul va fi transmis în direct pe pagina Facebook Cercle şi a ICR Paris, începând cu 20:30 (ora Franţei). Originar din România, acest artist foarte cunoscut pe scena internațională electro, cu apariţii pe cele mai importante scene muzicale ale lumii, și-a creat o reputaţie de DJ, producător și artist având un gust, un stil, o integritate și o execuție formidabile. Iar unele din titlurile sale, cum ar fi “Moonlight” și „Rewired”, sunt deja hituri.

Evenimentul, etichetat de Sezonul România-Franţa, îşi propune să sărbătorească Ziua Culturii Naţionale urmând sloganul Sezonului: „să uităm de clişee!”. Astfel, seara electro promovează muzica electronică românească în cadrul conceptului marca  Cercle: muzică electronică accesibilă tuturor în spații neobişnuite, unele devenite monument istoric sau contând pentru patrimonial imaterial al umanității. Cercle are deja o experiență bogată a acestui concept unic, realizând până în prezent evenimente de acest gen în toată lumea: de la castelul din Fontainebleau la insule din mijlocul Pacificului, din Tahiti la Teatrul
antic din Orange sau chiar în Turnul Eiffel.

Concertul va fi urmat de un interviu în direct cu BOg și în cadrul căruia publicul conectat la eveniment via Facebook îi va putea adresa întrebări în timp real. Conform formatului emisiunii, ICR Paris va oferi artistului un cadou-surpriză, în timpul acestui interviu.

Pentru a viziona în direct acest concert excepțional și unic, conectați-vă pe pagina Facebook Cercle sau ICR Paris :
https://www.facebook.com/cerclemusic/
https://www.facebook.com/institutroumainparis/

Cercle, o media care produce și retransmite în direct concerte de muzică electronică din locații prestigioase Cercle este o instituție de media culturală dedicată promovării  artiștilor dar și locurilor deosebite, având ca obiectiv producerea unei experiențe sonore și vizuale de excepție și dorind sensibilizarea auditoriului la patrimoniu, artă și cultură franceză.

Număr de vizualizări :22http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/xVxerOmNsCU?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Despre Holocaustul din Transnistria, la ICR Tel Aviv

Posted: 25 Jan 2019 06:48 AM PST

Sala de evenimente a Institutului Cultural Român de la Tel Aviv s-a dovedit neîncăpătoare pentru publicul prezent, în data de 23 ianuarie 2019, la evenimentul „Transnistria – istorie și memorie” dedicat marcării Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului și organizat în colaborare cu Muzeul Yad Vashem, A.M.I.R. (Organizația Israelienilor Originari din România) și Fundația Tarbut Sighet.

Programul evenimentului în limba ebraică, moderat de Martin Salamon, director al ICR Tel Aviv, a debutat cu o introducere susținută de reprezentantul A.M.I.R., Eyal Fabian, în care acesta a subliniat importanța contribuției evreilor români la înființarea și dezvoltarea Statului Israel și a apreciat ca fiind o misiune obligatorie transmiterea memoriei Holocaustului, deoarece „noi, membrii generațiilor urmatoare vom ridica un pod între trecut și viitor”. Fabian a explicat acest proces ca fiind un mecanism în care „ne reamintim de trecut însă, de fapt, aducem în discuție viitorul trecutului, de care depinde felul în care vom prezerva informația și memoriile existente”.

 

În cadrul conferinței sale, „Holocaustul din România – episodul istoric al deportărilor în Transnistria”, Dr. Alexander Avraham, cercetător în cadrul Muzeului Yad Vashem, a făcut o prezentare de ansamblu, cu ajutorul unor documente istorice și date științifice, a acestui moment tragic din istoria României. Transnistria se afla sub administrație civilă și militară română și era împărțită în 13 zone, existând 5 puncte de trecere a Nistrului prin care evreii erau deportați către ghetto-uri și lagăre. Printre documentele de arhivă prezentate s-a numărat și o propunere pe care, la finalul lunii noiembrie 1943, ministerul român de interne i-a prezentat-o lui Filderman – un program de repatriere a 58000 evrei supraviețuitori ai deportărilor din Transnistria”. Intervenția dr. Avraham a fost urmată de o serie îndelungată de întrebări și discuții din partea publicului, în rândul căruia s-au aflat și supraviețuitori din Transnistria.

 

Soprana Monica Schwartz, acompaniată de pianista Iolanda Schwartz, a susținut un program muzical intitulat „Memorie muzicală”, prin care au fost comemorate victimele Holocaustului în acordurile unor celebre cântece tematice, precum fragmente din coloana sonoră a filmelor „Lista lui Schindler” sau ”La vita e bella”, cântece israeliene precum ”Eli Eli”, ”There were nights” și ”Jerusalem of gold”.

 

În a doua parte a serii, sub titlul „Holocaustul în memoria supraviețuitorilor”, au avut loc prezentări de carte și vernisajul expoziției „Amintiri din copilărie”, semnată de Benno Friedel. Acesta, artist plastic și supraviețuitor al deportărilor în Transnistria, a vorbit despre artă ca mijloc de prezervare a mărturiei istorice și despre experiența și amintirile sale din Transnistria.

 

Peninah Zilberman, director al Fundației „Tarbut” din Sighet a prezentat volumul „Călătorie pe fluviul amintirilor” (2018, editura Hasefer) semnat de Dr. Felicia (Steigman) Carmelly, supraviețuitoare a deportărilor în Transnistria, iar Etgard Bittel, jurnalist, a introdus publicul în atmosfera și procesul de realizare al volumului „Ca să nu uiți” (2018, Editura Betapress), semnat de Rosine Mayan, supraviețuitoare de origine română a lagărului de exterminare de la Auschwitz.

 

Evenimentul s-a încheiat cu proiecția primei părți a filmului ”Beyond the Nistru” (2016, regia: Boris Maftsir), intitulată „Răzbunarea românilor”, care relatează, prin ochii supraviețuitorilor, ororile și experiența tragică din Transnistria.

 

 

 

 

Număr de vizualizări :1http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/9ShFJaSTImM?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal a entuzias...

Posted: 25 Jan 2019 03:28 AM PST

Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal, solistă soprana Anita Hartig, a entuziasmat publicul prezent la concertul extraordinar programat pe data de 24 ianuarie 2019, la celebra sală Bozar din Bruxelles.Tinerii muzicieni români au interpretat în deschiderea serii Imnul României şi Imnul Uniunii Europene, de-a lungul programului alternând piese celebre din repertoriul românesc şi international precum Theodor Rogalski – Trei dansuri româneşti, George Grigoriu –Muzica (solistă Anita Hartig), C. Saint-Saens – Bacchanale, Fr. Lehar – Meine Lippen, sie kusen so heiss (solistă Anita Hartig), A. Borodin – Dansurile polovţiene, L. Delibes – Les Filles de Cadix (solistă Anita Hartig), B. Bartok – Dansurile româneşti, Eugen Doga –Vals, Grigoraş Dinicu – Hora Staccato, George Enescu – Rapsodia română nr. 1.

Succesul pe care Orchestra Română de Tineret creată de violoncelistul și profesorul Marin Cazacu și coordonată artistic de dirijorul Cristian Mandeal, îl are cu prilejul fiecărei apariții în țară sau pe cele mai importante scene ale Europei, a făcut ca acest colectiv artistic compus din cei mai talentați tineri muzicieni ai României să devină unul dintre cei mai importanți ambasadori culturali ai țării noastre.

 

Prezentă în aproape toate ocaziile importante de reprezentare culturală a țării, Orchestra Română de Tineret a impresionat puternic și de această dată publicul, cei 2000 de spectatori prezenți aplaudând în picioare minute în șir.

Vizualizări: 197

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor