altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 23 iunie 2020

“O nouă apariție editorială: „Poet caut muză”, de Doru Faur” plus 9...


O nouă apariție editorială: „Poet caut muză”, de Doru Faur

Posted: 22 Jun 2020 05:47 AM PDT

În curând, la Editura Tracus Arte va apărea volumul de poezie Poet caut muză, de Doru Faur.

 

 

 

 

 

 

 

 

Doru Faur e heteronimul compensatoriu al datoriei biografice față de un personaj liric „nedreptățit”. Autorul s-a născut la Bacău, spre sfârșitul anilor ʼ60. Este absolvent de filologie și filosofie, doctor în filosofie cu o teză despre Emil Cioran. Cu numele real, a colaborat la revistele Ateneu, Convorbiri literare, Vitraliu, a publicat trei volume de versuri și unul de eseuri.

 

Doru Faur

e ascunzișul meu cald,

limpede,

calm

și gata de ceasul sosit

să se-nnoade timid

pe firul epic

al zumzetului

ferm

de oraș pneumatic,

pragmatică pramatie

încorsetată

în nebunaticul joc

de-a viața cu

moartea…

Clocotitorul noroi

din care

se-nfiripă

tânguirile morților,

cât de vii,

de hotarnici

la vameșul clipelor

desfigurându-se-ntre ele

inocent și senil…

(vameșul clipelor)

 

www.edituratracusarte.ro

 

Număr de vizualizări :35http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/asaLBfnlw8U?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

MĂIASTRA. EA – exerciții afective

Posted: 22 Jun 2020 03:08 AM PDT

Secunda de încremenire – negândită de cineva vreodată – a întregului glob, perioada de izolare, ne-a făcut pe toți să apreciem lucrurile neobservate, momentele sau persoanele importante pentru noi,  ascunse până acum în maratonul zilnic. Măiastra program cultural inițiat de Galateca în urmă cu 8 ani,bazat pe reinterpretarea simbolurilor identitare, cu o componentă puternică a energiei metafizice a păsării Măiastra, exprimată în concept curatoriale variate, propune în acest an o nouă perspectivă  şi invită 15 artiste și artişti din zone diverse de exprimare culturală să refacă dialogul personal cu prezenţe feminine, femei importante de care ne este dor sau pe care le-au (re)descoperit, mame, fiice, iubite, sau de ce nu, ele, artistele, să  identifice şi să realizeze un discurs vizual pornind de la un moment în care prezența acestora a marcat propriul traseu existențial . Astfel, Măiastra. EA – exerciții afective, este proiectul expozițional ce va debuta la Galateca pe 24 iunie 2020, de Sânziene și Ziua internațională a iei, de la ora 18.30. AgențiadeCarte.ro este partener media.  

Treisprezece dintre artistele Sororității LOCOMOTIVE: Elena Andrei, Beatrice Anghelache, Anca Boeriu, Angela Bontaș, Ana Chiorean, Raluca Ilaria Demetrescu, Cristina Iacob, Lumi Mihai, Magdalena Pelmuș, Mirela Trăistaru, Em Sun, Nona Șerbănescu, Sabina Ulubeanu și artiștii Alec Vianu si Mircea Florian au răspuns propunerii galeriei şi au făcut un exercitiu afectiv pentru EA. Tehnica de lucru a pornit de la cadrul fotografic, prezentat per-se sau dezvoltat prin mijloace digitale sau prin intervenție directă pe print, colaj, tehnică mixtă.

Sororitatea artistică Locomotive, este o asociere a 14 artiste având o poziționare feministă în contextul artei contemporane, care se concentrează asupra promovării drepturilor și intereselor artistelor, în general. Diferite ca stiluri creative și ideologii, cu tehnici, metode și abordări de lucru variate, provenind din medii și domenii diverse, aflate în etape diferite ale carierei, artistele sunt unite de principiile progresiste și umaniste.

Sororitatea Locomotive s-a lansat în data de 14 mai 2020, marcând simbolic trecerea de la starea de carantină și izolare (starea de urgență) la cea de libertate aproximativă (starea de alertă) printr-o manifestare artistică difuzată online și în spațiul public de la fereastra galeriei Atelier 35. Chiar dacă s-au constituit oficial ca un grup artistic în primăvara anului 2020, sororitatea vine ca o continuare firească și își are rădăcinile în multiplele colaborări și proiecte realizate împreună, în diverse formule de către artistele ce o compun.

Artistul vizual Alec Vianu propune o serie de imagini fotografice, portrete ale unor femei “amazing”. Ca fotograf, Vianu găsește frumusețea în scenele orașului, în anatomia umană. Proiectele de artă sunt diverse și  reușesc să dezvăluie esența ADN-ului de orice sursă, umană sau urbană. Locuiește și lucrează la New York.

Mircea Florian cunoscut ca muzician încă din anii ’70, desfășoară, din aceeași perioadă, intense și semnificative activități în zona artelor vizuale, sub egida avangardei, intermedialității și experimentului. Spiritul său creator a fost, în tot acest timp, nu doar viu, ci și tînăr. Condamnat de destinul pe care l-a ales (sau care l-a ales) să-și urmeze cu consecvență ideile fără a se repeta, Florian a creat o adevărată nișă la confluența artelor spectacolului cu artele plastice și muzica.

Pe parcursul celor doua luni de expoziție, publicul va putea vedea instalația Măiastra într-una dintre vitrinele din proiectul curatorial Inside Outside Galateca, va putea urmări o serie de artist talks și lucrările selectate în urma apelului de proiecte organizat împreună cu partenerii pentru a atrage noi artiști și noi exprimări, care vor fi prezentate și pe platforma online.

Despre Programul “Măiastra”

“Măiastra – Povestea nespusă a iei” este un program cultural, care  aduce în centrul atenţiei IA ca simbol identitar şi obiect de artă, precum și reinterpretarea într-o cheie contemporană a simbolurilor, materialelor și elementelor legate de energii și prezențe feminine. Inițiat de galeria Galateca în anul 2013, a generat  zeci de proiecte si expoziții în tară și în străinatate, adunând laolaltă zici de artiști, designeri, curatori, parteneri, bazându-se pe recuperarea identitară.

Perioada: 24 iunie – 22 august 2020

Curatoare: Anca Boeriu, Andreea Sandu

 

Parteneri AQUA Carpatica si Nespresso

Parteneri media Biz, modernism.ro, agentiadecarte.ro, Radio Romania Cultural

 

 

 

Număr de vizualizări :43http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/zILAy28i7FI?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Spectacol de teatru, ” De la Caragiale la Șalom Alehem”, la MNLR

Posted: 22 Jun 2020 01:21 AM PDT

Teatrul Evreiesc de Stat revine în fața publicului vineri, 26 iunie 2020, de la ora 19.00, cu spectacolul ”De la Caragiale la Șalom Alehem”. Evenimentul va fi prezentat în parteneriat cu Muzeul Naţional al Literaturii Române și va fi susținut în grădina MNLR (str. Nicolae Crețulescu, nr. 8). Spectacolul aduce în actualitate opera celor doi autori, contemporani ai sfârșitului de secol XIX, din estul Europei, și evidențiază, într-o manieră plină de umor și ironie, apropierile simbolice și tematice din operele lor literare.

DE LA CARAGIALE LA ȘALOM ALEHEM
Autori: Ion Luca Caragiale & Șalom Alehem
Dramatizarea: Edith Negulici
Regia: Colectivă
Scenografia: Adina Mastalier
Ilustrația muzicală: Florin Cirstea

Distribuția: Neculai Predica, Mircea Drimbareanu, Viorica Predica, Andrei Miercure, Arabela Neazi, Veaceslav Grosu, Maia Morgenstern, Mircea Dragoman, Dorina Păunescu, Darius Daradici, Mirela Nicolau, Christina Circei, Alina Tomi, Mihai Ciucă, Nicolae Calugarita, Nicolae Botezatu & TES ORCHESTRA: Boby Lifsin, Rodica Gancea, Feras Sarmini, Sergiu Marin, Mihai Pintenaru, Radu Gheorghe

Evenimentul se va desfășura în conformitate cu prevederile impuse pentru respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, cu rezervare prealabilă la numărul de telefon 0721.332.436.

 

 

Număr de vizualizări :44http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/EjTqt5d8nyY?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”Unde pădurea întâlnește stelele” de Glendy Vanderah, o impresionan...

Posted: 22 Jun 2020 01:16 AM PDT

Apărut în primăvara anului trecut în librăriile din Statele Unite și publicat anul acesta la noi de Editura Trei, ”Unde pădurea întâlnește stelele”, romanul de debut al scriitoarei Glendy Vanderah, a surprins prin formula artistică adoptată de autoare. Cu un început care duce cu gândul la un roman fantasy, cartea autoarei americane abordează teme dintre cele mai acute ale lumii de azi. Depresia, cancerul, poveștile familiilor disfuncționale sau traumele din copilărie își fac loc în romanul lui Glendy Vanderah sub aparența unui fapt ce depășește realitatea concretă. 

După ce mama ei a fost răpusă de cancer, a suferit ea însăși de această boală și s-a vindecat, ornitologul Joanna Teale își reia proiectul de cercetare pentru doctorat și studiază păsările din pădurile din Illinois. Viața ei solitară este bulversată când în curtea casei apare Ursa, o fetiță de 10 ani, desculță, plină de vânătăi și îmbrăcată în pijamale, care pretinde că vine dintr-un loc dincolo de stele, dintr-o galaxie îndepărtată, ca să descopere pe Pământ cinci miracole. Cu ajutorul vecinului ei Gabe, Jo încearcă să descopere misterul fetiței, iar scriitoarea americană conduce povestea spre thriller, păstrând pe fundal teme de mare complexitate. Fiecare dintre cele trei personaje din prim-planul romanului ascunde o poveste de viață dureroasă, răni aparent de nevindecat, însă misterioasa fetiță venită din locul unde „pădurea întâlnește stelele” îi va învăța pe Jo și Gabe cum să iubească și să aibă din nou încredere în oameni.

Formula narativă aleasă de Glendy Vanderah poate părea la început riscantă, însă autoarea realizează un echilibru perfect între misterele universului, viața de zi cu zi și observația lumii naturale. Personajele sunt foarte puternice, iar ceea ce începe ca o poveste se încheie într-un mod realist. De altfel, Unde pădurea întâlnește stelele poate fi citită și într-o cheie metaforică. Glendy Vanderah mărturisește că s-a documentat asiduu pentru carte, însă emoția care transpare printre rânduri provine din experiențele sale de viață: „Despre depresie am scris inspirându-mă din experiența personală și a celor apropiați, care s-au luptat cu ea”, spune scriitoarea americană. Cât privește pasajele care descriu suferința celor care s-au confruntat cu cancerul, Glendy Vanderah mărturisește că s-a documentat cu ajutorul specialiștilor în această boală, însă „emoția cu care scriu despre urmările cancerului la sân provine din experiențele multor femei pe care le-am cunoscut și care s-au luptat sau au murit din cauza acestei boli”, spune scriitoarea.

Glendy Vanderah își amintește de un caz special, care a influențat-o în scrierea cărții Unde pădurea întâlnește stelele: „Cea mai impresionantă experiență de acest gen a avut loc în noaptea dinaintea zilei mele de naștere, când împlineam 40 de ani. Am avut o prietenă, cea mai încântătoare persoană, care a avut o formă de cancer la sân foarte agresivă și a murit cu câteva săptămâni înainte de acea noapte. La scurt timp după aceea, fiica mea mai mică mi-a spus că a văzut-o de la fereastră, în ajunul aniversării mele. Stătea în copaci, ca o zână. M-am străduit să nu izbucnesc în lacrimi, pentru că mi s-a părut atât de frumos modul cum fiica mea se folosea de fantezie ca să aline și durerea mea și pe a ei! Aceste experiențe au fost la fel de importante pentru roman ca și documentarea medicală. Au adus emoție reală în carte”, spune scriitoarea americană.

În ciuda temelor grave pe care le dezvoltă romanul lui Glendy Vanderah, Unde pădurea întâlnește stelele este totuși o carte cu un mesaj tonic, optimist. Iar scriitoarea americană dezvăluie că a intenționat să transmită cititorilor o astfel de emoție: „Chiar am vrut să scriu o carte care să le dea cititorilor speranță în ce privește lupta cu cancerul, depresia, familiile disfuncționale sau traumele din copilărie. Am experimentat aceste lucruri eu însămi sau prin intermediul prietenilor și familiei”, spune Glendy Vanderah. Iar faptul că Unde pădurea întâlnește stelele a fost bestseller Washington Post și Wall Street Journal și autori de renume contemporani vorbesc despre „un roman plin de speranță despre puterea dragostei” demonstrează că Glendy Vanderah și-a atins scopul.

Revelatoare este și aprecierea criticilor de la New York Journal of Books, care se spun: „Povestea minunat de omenească scrisă de Vanderah ne aduce aminte că uneori trebuie să privim spre stele, peste vârful copacilor, ca să lăsăm lumina să ne pătrundă în viață.”

 

 

Număr de vizualizări :39http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/ZVxxbsM1C6w?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Bilanţ TNB: 12 săptămâni de difuzări on-line, 7 zile din 7

Posted: 22 Jun 2020 01:10 AM PDT

Odată cu reluarea spectacolelor pe scena REALĂ, la AMFITEATRU TNB, în cadrul programului ”Nopți de vară SUS pe teatru”, Teatrul Național I.L.Caragiale încheie – temporar (!)- activitatea de difuzări ONLINE care s-a desfășurat neîntrerupt începând cu data de 23 martie 2020, odată cu decretarea stării de urgență și, ulterior, a stării de alertă. În intervalul 23 martie – 21 iunie 2020 au fost transmise on-line 70 de conferințe din seria CONFERINȚELOR TNB, precum și 9 spectacole, începând din 24 aprilie (în cele 3 zile de week-end, cu câte 3 difuzări pentru fiecare spectacol aşadar în total 27 difuzări on-line).

”S-au transmis online atât spectacole din repertoriul curent al TNB, titluri ce vor fi reluate la săli de îndată ce situația o va permite (“Furtuna”, „Allegro, ma non troppo”, „Două loturi”, „Dumnezeu se îmbracă de la second-hand”, „Luminița, de la capătul tunelului”) , precum și spectacole mai vechi, din arhivă („Năpasta”, „Ultima oră”, „Take, Ianke si Cadîr”, „Visul unei nopți de vară”). Calitatea înregistrărilor a fost diferită și nu întotdeauna perfectă: filmările spectacolelor mai vechi, efectuate cu o singură cameră, din punct fix, cu sunet preluat direct din cameră – aveau doar scopul de a arhiva spectacolele respective, fără intenția unei difuzări publice. Spectacolele recente au beneficiat de infrastructura materială și logistică a Studioului Media al TNB (care funcționează doar de câțiva ani) și au fost filmate profesionist, ceea ce s-a tradus într-o calitate vizibil mai bună a înregistrărilor.  În contextul în care activitatea on-line pare să câștige și pe mai departe din ce în ce mai mult teren, TNB va face eforturi de a oferi  publicului interesat materiale filmate la standarde cât mai înalte. Ne propunem să continuăm înregistrarea, cu prioritate, a spectacolelor din repertoriul curent, în condiții de maximă profesionalitate, pentru a asigura un portofoliu de calitate pentru perioada următoare, care să  „reziste” în mediul concurențial internațional!

Conferințele care au fost transmise on-line (live streaming) pe canalul Youtube al TNB  sunt arhivate, putând fi accesate în continuare de cei interesați. Spectacolele au putut fi vizionate doar în zilele și la orele anunțate, nemaifiind disponibile on-line după încheierea transmisiei live. Am constatat, cu bucurie, că nu există riscul scăderii interesului pentru spectacolele din cadrul repertoriului curent, ci, din contră, mulți privitori au declarat că abia așteaptă să vadă și live spectacolele respective, odată cu redeschiderea sălilor !

 

Iată și un bilanț statistic al celor 90 de zile de activitate ONLINE, activitate asigurată integral de echipa din cadrul Direcției de Comunicare și Relații Internaționale a TNB* :

Difuzările de conferințe și de spectacole de pe canalului  YOUTUBE al TNB au însumat  în intervalul 23 martie-21 iunie:

182.875 de vizualizări (views)

49.200 de ore (watch time)

Față de cei 8500 de abonați inițial s-au mai câștigat încă 9000 (subscribers).

În afara spectatorilor din România (60 % în luna aprilie, 82,9 % în luna mai), transmisiile on-line ale TNB au mai fost urmărite de spectatori din diverse alte țări (luăm ca referință luna mai)

  • Anglia 1387
  • Germania 1313
  • Canada 1116
  • SUA 993
  • Franța 461
  • Israel  455
  • Italia 372
  • Spania 255
  • Belgia 232
  • Columbia (!) – 81

Mulțumim pentru interesul arătat și pentru fidelitate celor aproape 200.000 de spectatori virtuali pe care i-am simțit aproape în aceste condiții de criză și sperăm să ne revedem cu toții sănătoși în foaierele luxuriante și în sălile ospitaliere ale Teatrului Național I.L.Caragiale !

——————————————————-

*Direcția de Comunicare și Relații Internaționale a TNB Adriana Popescu, director, Anca Constantin, şef serviciu Marketing și Relații Publice, Olivia Chirvasiu, Gabriela Hamzescu, Laura Grosu, Florin Ghioca, Andreea Nae, Mihaela Cazan, Ionel Nicolaev, Gabriel Stănciuc, precum și Marius Donici, Mihai Rădinoiu și Cornel Ionescu – colaboratorii externi ai Studioului Media. ” – anunță TNB.

 

Număr de vizualizări :10http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/difbK_1S5Xs?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Lansarea platformei culturaindirect.ro

Posted: 22 Jun 2020 01:05 AM PDT

Luni, 22 iunie 2020, la ora 19.00, Muzeul Național al Literaturii Române lansează platforma web multimedia culturaindirect.ro, un proiect work in progress. Despre conținutul platformei și ceea ce își propune să realizeze, aflați în curând!

Detalii aici: https://vimeo.com/431130499  – anunță Muzeul Național al Literaturii Române din București.

Număr de vizualizări :42http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/tBc1GZsjGZk?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Lidia Vianu Translates: ”The Magician in Me / Magicianul din mine”

Posted: 22 Jun 2020 01:01 AM PDT

Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român  și Uniunea Scriitorilor din România anunță publicarea volumului  ”The Magician in Me / Magicianul din mine”. Texte paralele. Poeme de Caroline Carver, Kavita A. Jindal, Peter Phillips, Anne Stewart, Dorothy Yamamoto.

ISBN 978-606-760-183-1

 

Texte traduse în limba română și editate de Lidia Vianu

Consilierul seriei: Anne Stewart

 

De mai mulți ani încoace, în fiecare primăvară, studenții Universității din București și ai Masteratului pentru Traducerea Textului Literar Contemporan se întâlnesc cu un grup de scriitori britanici, care stilizează traducerile lor din literatura română.

Fiecare dintre cei cinci poeți invitați să lucreze cu studenții în anul 2018 ne–a dat câteva poeme pentru această antologie de început a Masterclass–ului. Cartea lor, precum și Masterclass–ul pentru care vin poeții britanici la București, sunt o punte între literaturile română și britanică, între România și lume. Doi dintre cei cinci poeți sosiți la MTTLC în 2018 aparțin spiritual și unei alte țări decât Anglia, și anume India și Japonia. Iată, prin urmare, încă o dovadă că Engleza este, într–adevăr astăzi ceea ce era Latina în timpurile vechi: o Lingua franca.

Masterclass–ul de Traducere Literară se sprijină pe câteva arii importante ale culturii române: Universitatea din București, Institutul Cultural Român, Muzeul Național al Literaturii Române, Uniunea Scriitorilor din România, și Ministerul Culturii și Identității Naționale. Acest Masterclass este prima încercare de a le arăta studenților în practică ce important este să traducă literatura propriei lor generații, și, mai ales, să o traducă profesionist.

Lidia Vianu Translates: The Magician in Me / Magicianul din mine, se lansează oficial luni 22 iunie 2020, dar volumul poate fi consultat și descărcat din acest moment la adresa de internet:

http://editura.mttlc.ro/the-magician-in-me.html

Editura pentru Literatură Contemporană vă invită să accesați website–ul www.editura.mttlc.ro. Editura publică lucrări atât în limba engleză cât și în limba română. Pentru sugestii sau comentarii, vă rugăm adresați–vă Editurii,  lidia.vianu@g.unibuc.ro

Număr de vizualizări :45http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/VOpUork_MM8?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Ediția specială online a Festivalului Internațional de Teatru de la...

Posted: 21 Jun 2020 11:30 PM PDT

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, primul mare festival de artele spectacolului din Europa Centrală și de Est organizat în mediul digital, s-a încheiat duminică seara cu spectacolul de operă „Mesia”, regia Robert Wilson, dirijor Mark Minkowski. Timp de zece zile, 217.918 vizitatori unici, din peste 100 de țări, au înregistrat un număr de 804.328 de vizualizări ale evenimentelor speciale și spectacolelor de teatru, dans, muzică, operă, circ contemporan, outdoor, spectacole pentru copii, difuzate pe site-ul FITS și pe pagina de Facebook FITS. În cele zece zile de festival cele două canale principale de comunicare ale FITS (site și Facebook) au înregistrat un reach de 1.512.243 de persoane. 

O ediție organizată în timp record, care a adus online cele mai importante nume ale scenei internaționale 

Organizat în doar 67 de zile, printr-o desfășurare de forțe fără precedent în România, ediția din acest an a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu a oferit publicului un program bogat, cu 138 de spectacole și evenimente speciale. Nume sonore ale scenei internaționale precum Peter Stein, Thomas Ostermeier, Luk Perceval, Sasha Waltz, Declan Donnellan, Akram Khan, Emmanuel Demarcy-Mota, Peter Sellars, Silviu Purcărete, Kazuyoshi Kushida, Hideki Noda, Jo Kanamori, Guo Xiaonan, Milo Rau, Lev Dodin, Pippo Delbono, Jan Lauwers, Michèle Noiret, María Pag, Sidi Larbi Cherkaoui, Gigi Căciuleanu, Krzysztof Warlikowski, Eimuntas Nekrošius, Rami Be’er, Amir Kolben, Ariane Mnouchkine și Angela Gheorghiu, i-au adus împreună, online, pe toți cei care iubesc artele spectacolului.

 

„Puterea de a crede, tema ediției din acest an, înseamnă pentru noi că viața are rost, că ceea ce gândim făptuim, că omul este probabil cea mai importantă creație de pe Pământ, poate din Univers, și că dincolo de toate greutățile, atunci când credem, când visăm, când ne imaginăm, reușim să aducem la viață ceea ce plănuim. A XXVII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu este, iată, la final. În pofida tuturor piedicilor, în pofida pandemiei, a faptului că mai bine de jumătate din populația globului a fost închisă, am reușit să facem online acest festival. Visarea, frumosul, miracolul, au intrat în case din întreaga lume. FITS s-a văzut în peste 100 de țări. Probabil că numai Jocurile Olimpice mai au o audiență atât de extinsă. Ce mare bucurie a fost când am văzut că un site, care până de curând nu exista, a reușit să adune pe perioada festivalului, în numele a tot ce a însemnat acest conținut de excepție al #FITSonline adus de pretutindeni, un reach de peste 1.500.000 de persoane, că am reușit să avem peste 800.000 de vizualizări și peste 200.000 de vizitatori unici. Sunt cifre pe care nu am visat vreodată că le vom avea, atunci când ne bucuram de strângerea de mână, atunci când ne bucuram de zâmbetul spectatorilor și atunci când toate spațiile erau arhipline. Acum, energia și bucuria care au plecat de aici, odată cu toate cele 138 de evenimente, au ajuns peste tot în lume. A fost o emoție de nedescris, un moment istoric, care va marca istoria artelor spectacolului de acum încolo. Încurajați de această reușită, am decis că vom păstra și anul viitor o secțiune online dedicată spectacolelor de patrimoniu, pe lângă cele live. Vom duce mai departe tot ceea ce am câștigat acum. Mai mult, din luna iulie, în fiecare sâmbătă, vom relua câte o zi din festival, pana în 9 ianuarie anul viitor. Astfel, festivalul va fi difuzat încă de trei ori. Vom înmulți ceea ce înseamnă conferințe speciale, spectacole lectură, dar, dincolo de toate, vom păstra această legătură fantastică cu publicul FITS care vine din Sibiu, din România și, iată, din toată lumea. Este, cred eu, cel mai frumos act de diplomație culturală și sperăm din toată inima ca lumea să înțeleagă că fără visare – care va fi tema de anul viitor: „Puterea de a visa”, fără credința în viitorul omului, fără miracol, fără emoție, viața pe pământ nu poate exista. Plecăciune tuturor celor care au înțeles acest efort uriaș și care au fost alături de noi într-o aventură care, la început părea imposibilă, cu puține șanse pentru un astfel de sfârșit extraordinar. Plecăciune!” Constantin Chiriac, Președinte al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Director general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu. 

 

„Puterea de a visa”, tema FITS de anul viitor

Ediția a XXVIII-a a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu va avea loc anul viitor în perioada 11 – 20 iunie 2021, iar tema ediției va fi „Puterea de a visa”. Evenimentul va aduce anul viitor la Sibiu peste 500 de spectacole și evenimente din toată lumea, dar va include totodată și o secțiune online, continuare a ediției din acest an.

 

Ediția specială online a Festivalului Internațioal de Teatru de la Sibiu a fost organizată de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, sub Înaltul Patronaj al Președinției României. Primăria Municipiului Sibiu este principalul finanțator al evenimentului. Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii.

 

Eveniment realizat cu sprijinul: 

Ministerul Educației și Cercetării, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu

Co-organizator: 

Institutul Cultural Român

Co-producatări:

Societatea Română de Televiziune, Societatea Română de Radiodifuziune

Parteneri strategici: 

Ambasada Franței, Institutul Francez, Ambasada Statelor Unite ale Americii, Ambasada Japoniei, British Council, Ambasada Austriei București, Forumul Cultural Austriac,

Ambasada Republicii Federale Germania, Consulatul Germaniei la Sibiu, Goethe Institut, Ambasada Israelului, Ambasada Republicii Populare Chineze, Wallonie – Bruxelles International, Ambasada Spaniei, Ambasada Republicii Polone, Institutul Polonez București, Ambasada Elveției în România, Swiss Fund.

 

Parteneri oficiali: 

BRD Groupe Société Générale, Dedeman, Unicredit Bank

Partener principal: 

LIDL

Partener special: 

JTI

Partener de tradiție: 

RAIFFEISEN BANK

Partener al Therme Forum: 

Therme Group

Parteneri: 

Allianz Țiriac

Automobile Bavaria

Banca Transilvania

Sponsori :

Crama Oprișor

Aqua Carpatica

Clinica Polisano

Dent Estet

Tulipa

Eveniment reflectat de: 

Euronews, TV5 Monde

Parteneri media:

RFI, Deutsche Welle, Europa FM, Elle, Libertatea, Unica, Viva, Ziarul Metropolis, Urban.ro, Capital Cultural, Zile și Nopți, Turnul Sfatului, Tribuna, Sibiu 100%, Ora de Sibiu, Știri de Sibiu

 

 

 

 

Număr de vizualizări :28http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/pSOdoBkwjzA?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Săptămâna Victor Rebengiuc online la Teatrul „Bulandra”

Posted: 21 Jun 2020 11:20 PM PDT

În perioada 22-28 iunie 2020 Teatrul Municipal „Lucia Sturdza Bulandra” îl sărbătorește pe Victor Rebengiuc.

”Teatrul Municipal „Lucia Sturdza Bulandra” a fost întotdeauna recunoscut și apreciat pentru trupa sa puternică, spiritul „Bulandra” fiind identificat mereu cu ideea de familie și cu dorința tuturor, actori regizori și tehnicieni de a atinge performanța.

Pentru a le face încă o bucurie celor aproape două milioane de spectatori care i-au trecut pragul virtual în ultimele luni, Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” îl sărbătorește în perioada 22-28 iunie 2020 pe Victor Rebengiuc, actorul care joacă pe cele două scene ale Teatrului de peste 64 de ani.

 

De asemenea, așa cum i-a obișnuit pe spectatorii săi de pretutindeni, Teatrul Municipal „Lucia Sturdza Bulandra” va continua difuzarea spectacolelor online, pe pagina oficială de facebook și pe site-urile www.bulandra.ro , www.smartradio.ro  și va transmite, vineri, 26 iunie, ora 19.00, spectacolul „Pescărușul” de A.P. Cehov, regia Petre Sava Băleanu (1974), decorul Doina Levintza, o producție care face parte din Arhiva de Aur a Societății Române de Televiziune.

Din distribuție fac parte actorii: Gina Patrichi, Valeria Seciu, Octavian Cotescu, Dan Nuțu, Mihaela Murgu, Cornel Coman, Virgil Ogășanu, Dan Nasta și alții.

Filmat de cunoscutul regizor de radio și teatru tv, Petre Sava Băleanu, unul dintre inițiatorii teatrului de televiziune, spectacolul „Pescărușul” de A.P. Cehov, redă un univers populat de umor și amar, dar și de emblematica neputință a personajelor de a găsi calea unei comunicări autentice și a comprehensiunii.

 

Victor Rebengiuc face parte din galeria marilor actori ai Teatrului „Bulandra” și a fost întotdeauna identificat cu imaginea și profesionalismul acestei instituții. Se angajează la vârsta de 24 de ani și are șansa încă de la început de a juca alături de actori precum Lucia Sturdza Bulandra, Fory Etterle, Ștefan Ciubotărașu, Clody Bertola și de a fi distribuit în multe dintre spectacolele realizate de Liviu Ciulei. De altfel, Victor Rebengiuc consideră că alături de Liviu Ciulei, Radu Penciulescu și Lucian Pintilie a făcut o a doua școală. Pe toată perioada carierei sale a avut ocazia de a realiza roluri importante din dramaturgia universală precum Caliban din „Furtuna” de W. Shakespeare, Brutus din „Iulius Caesar” de W. Shakespeare, Stanley din „Un tramvai numit dorință”, Tipătescu din „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, Pampon din „D’ale carnavalului” de I.L. Caragiale și multe, multe altele. În total, a dat viața unui număr de 66 de personaje doar la Teatrul „Bulandra”.

Despre Victor Rebengiuc s-a spus că este „un actor al contrastelor” (Liviu Ciulei), „un artist gladiator” (Valeriu Moisescu), „cel mai mare actor în viață” (Clody Bertola), „un artist prea mare ca să încapă în cuvinte” (Maia Morgenstern), dar, mai presus decât orice, Victor Rebengiuc este un slujitor dedicat al artei teatrale, un actor etalon al Teatrului „Bulandra”.

Vă aștepăm la Teatrul „Bulandra” online!” – Teatrul Municipal „Lucia Sturdza Bulandra”.

 

Număr de vizualizări :27http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/rmlTu5Xf4Sw?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Fundația Hope and Homes for Children a lansat Raportul pe anul 2019

Posted: 21 Jun 2020 11:15 PM PDT

Fundația Hope and Homes for Children publică Raportul Anual 2019 care oferă publicului o imagine de ansamblu asupra intervențiilor organizației derulate anul trecut în 15 județe ale României și București.

În 2019, Fundația a închis Centrul de Plasament „Sfântul Spiridon” din Târgu Frumos, jud. Iași, a deschis 5 case de tip familial în 3 județe, a prevenit separarea de familie a 1.902 copii, a sprijinit în primii pași spre viață independentă 504 tineri de peste 18 ani după ieșirea din centre de plasament, și a adus înapoi acasă 328 de copii ce fuseseră anterior în plasamentul Statului.  Pe parcursul anului, Fundația a lucrat la închiderea altor 15 centre de plasament din 8 județe și București. Adăugând rezultatele anului 2019 la cele înregistrate în 22 de ani de activitate în România, Fundația a îmbunătățit, până în prezent, viața a 57.000 de copii din medii vulnerabile. 

 

Hope and Homes for Children a închis Centrul de Plasament „Sfântul Spiridon” din Târgu Frumos, jud. Iași, unde, la momentul intervenției Fundației, în 2014, erau instituționalizați 178 de copii. Până la momentul închiderii Centrului, în 2019, Hope and Homes for Children a mutat 48 de copii în 4 case de tip familial pe care le-a construit, restul copiilor fiind reintegrați în familiile naturale sau extinse, puși în grija asistenților maternali, sau sprijiniți pentru o viață independentă în cazul celor de peste 18 ani.

 

În București și în județele Iași și Neamț, Hope and Homes for Children a deschis, în 2019, cinci case de tip familial în care s-au mutat deja 60 de copii. Casele „Spartanii” și „Motanul încălțat” din jud. Iași, „Felicia” și „Felix” din jud. Neamț, și „Cavalerii” din București recreează atmosfera unei familii cu mai mulți copii și le oferă copiilor șansa să crească într-un mediu stabil, unde vocea fiecăruia dintre ei poate fi auzită. Dacă într-un orfelinat trăiesc laolaltă și peste 50-60 de copii, într-o casă de tip familial locuiesc 12 copii care sunt îngrijiți pentru a răspunde nevoilor lor specifice. Anul trecut, alte 6 case de tip familial și apartamente de tranzit au fost în construcție, lucrările urmând să fie finalizate.

 

Programul Fundației de prevenire a separării copilului de familie a sprijinit 1.902 copii să rămână alături de familiile lor în anul 2019. Intervențiile fundației au acoperit măsuri de îmbunătățire a condițiilor de locuire, asigurarea alimentelor de bază și a produselor de primă necesitate, și consiliere. În plus, 328 de copii au fost aduși înapoi acasă, fiind scoși din centrele de plasament la a căror închidere a lucrat Fundația.

 

Prin programul de integrare socio-profesională derulat de Hope and Homes for Children au fost ajutați 504 tineri care anul trecut au ieșit din sistemul de protecție a statului, fie la 18 ani, când au împlinit vârsta majoratului, fie la 26 de ani, când au finalizat studiile. Acești tineri au fost sprijiniți în primii lor pași către o viață independentă, prin consiliere în vederea găsirii unui loc de muncă, și prin găsirea unei soluții sustenabile de locuire și de trai autonom.

 

Hope and Homes for Children a lucrat, în 2019, la închiderea a 15 orfelinate sau centre de plasament de tip vechi din București și 8 județe – Iași, Neamț, Botoșani, Suceava, Bihor, Sibiu, Bistrița-Năsăud și Brașov. Închiderea acestor orfelinate devine posibilă numai după ce Fundația găsește cea mai bună soluție pentru creșterea fiecărui copil, în familii, în grija asistenților maternali sau în case de tip familial. Parte din proces este și pregătirea și formarea personalului centrelor și al instituțiilor de protecție a copilului, prin programe de pregătire profesională specializată. În 2019, 274 de specialiști din cadrul acestor instituții au participat la programele de pregătire profesională derulate de Hope and Homes for Children.

 

Ștefan Dărăbuș, Director Regional, Europa Centrală și de Sud, Hope and Homes for Children:

„Este îngrozitor să vezi copii debusolați, abuzați, e cumplit de greu să-i lași în locuri care favorizează tocmai aceste traume, cum sunt orfelinatele, sau în locuri impregnate de sărăcie, foame și frig. Nu e ușor să vezi speranța pe care și-o pun în tine și ei, și părinții lor, așteptând să-i ajuți cumva să poată rămâne împreună. Nu e deloc simplu să-i vezi pe tinerii care ies dintr-un sistem de protecție>> specială, fără nici o formă de sprijin real, debusolați, deprimați și mai vulnerabili ca oricând. Și peste ei toți, peste toate astea, prejudecăți și obstacole aproape imposibil de trecut. Aproape imposibil de spulberat. Și ei știu asta, și noi știm asta. Și totuși: nu timpul le rezolvă pe toate, ci oamenii. Doar noi, oamenii, putem face un pic, cât de puțin, pentru binele celor de lângă noi. Cred eu că asta e esența umanității: puterea noastră, a fiecăruia, de a face bine, mai mult sau mai puțin – atât cât putem, celor de lângă noi.”

 

În campaniile derulate, Hope and Homes for Children i-a avut alături pe ambasadorii Amalia Enache, Marius Manole și Alexandru Tomescu, iar Maestrul Victor Rebengiuc a fost figura centrală a campaniei „Testamentul lui Rebengiuc. Nu timpul le rezolvă pe toate, ci oamenii”.

 

În 2019, echipa #TeamHOPE a devenit cea de-a doua comunitate de sportivi urbani participanți la evenimente care au o componentă caritabilă. Peste 1.100 de amatori de alergare urbană, de ciclism, persoane private, dar și angajați ai unor companii partenere, au participat la cele 4 evenimente sportive majore ale anului trecut. Valoarea totală a fondurilor strânse de comunitatea sportivilor din #TeamHOPE în 2019 a fost de peste 120.000 Euro.

 

În cursul anului 2019, Hope and Homes for Children s-a bucurat de susținerea a numeroși parteneri și donatori care au contribuit prin implicarea lor la eforturile de strângere de fonduri și de promovare a cauzei.

 

Activitatea Fundației a fost făcută posibilă prin contribuțiile a peste 10.000 de donatori persoane fizice și de companii precum:

Susținător principal – City Insurance

Parteneri strategici – Kaufland, PEPCO, Bertus Distribution, JYSK, NN, Bershka, MaxBet, Arval, Fondation Solidarité Société Générale, Stradivarius, Alliance Healthcare, Association of Real Estate Investors, Holcim, Digi24.

 

Structura donațiilor și sursele de venituri ale fundației în 2019:

Fonduri din rețeaua internațională: 7.835.159 lei

Fonduri atrase din România: 7.716.167 lei

Sponsorizări de la companii, fundații, organizații: 6.680.873 lei

Donații în natură: 261.500 lei

Evenimente / campanii / donații de la persoane fizice: 753.527 lei

Donații diverse: 20.267 lei

Fonduri europene: 2.577.597 lei

Total: 18.128.923

 

Detalii cu privire la intervențiile derulate de Hope and Homes for Children în România și rezultatele acestora în 2019, puteți citi în Hope and Homes for Children – raport anual 2019 și pe www.hopeandhomes.ro.

 

 

Despre Fundația Hope and Homes for Children România

 

Fundația Hope and Homes for Children activează în România din 1998, timp în care a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 58 de centre de plasament de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 15 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituții-mamut în care nu beneficiază de atenție și afecțiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care și case de tip familial, care le permit o viață apropiată de normalitate. Prin eforturile Fundației și ale partenerilor săi, au fost dezvoltate 110 case de tip familial, 5.967 copii au fost scoși din orfelinate, iar alți 448 urmează să părăsească orfelinatele în curs de închidere.

 

În același timp, Fundația activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susținerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 33.482 de copii au fost salvați de la ruperea de familie, peste 1.672 de tineri au fost sprijiniți pentru o viață independentă, 2.026 de copii au fost primiți în centrele de zi, iar 972 în centrele de primire în regim de urgență. 9.272 de membri de personal din sistemul de protecție al copilului au fost instruiți de Hope and Homes for Children.

 

Până în acest moment, peste 57.000 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children România, al cărei obiectiv este ca până în 2027 să fie eliminată instituționalizarea copiilor în țara noastră. Mai multe informații la www.hopeandhomes.ro.

Vizualizări: 45

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor