altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 21 septembrie 2019

“Lansare de carte: „În spatele geamurilor sunt oameni”, de Elise Wi...


Lansare de carte: „În spatele geamurilor sunt oameni”, de Elise Wilk

Posted: 20 Sep 2019 01:19 PM PDT

Vineri, 27 septembrie 2019, ora 19:00, la Tramvaiul 26 (Str. Cercului nr. 6, București) va avea loc lansarea volumului ”În spatele geamurilor sunt oameni”, de Elise Wilk, Editura Tracus Arte. Invitați: Elise Wilk, Dora Bârzan și Dan Murzea. Moderator: Andra Rotaru.

„Elise Wilk e, de departe, o autoare excepţională, în primul rând prin controlul perfect asupra creării, exclusiv prin cuvinte, de personaje şi situaţii dramatice complexe, foarte nuanţate, a căror teatralitate intrinsecă nu doar că nu necesită «cârje» regizorale (supraconstrucţii interpretative, cum ar veni), dar şi rezistă intens introducerii lor.” – Iulia Popovici

„Elise Wilk s-a remarcat deja în ultimii ani ca o dramaturgă a cărei forţă rezidă pe de o parte în contextualizarea universurilor propuse, profund inspirate din realitatea imediată (de altfel, Wilk este jurnalistă ca formare profesională) şi capacitatea remarcabilă de a scrie replici cu rezonanţă multiplă în nivelul de receptare, capabilă să construiască o lume de A la Z doar din scriitură”. – Cristi Gheorghe

„Dintre autorii dramatici care scriu pentru publicul tânăr, Elise Wilk este unul din foarte puţinii ale căror piese rezistă şi ca literatură dramatică. Multiplele montări ale pieselor Pisica verde, Avioane de hârtie, Exploziv confirmă autonomia acestor piese faţă de spectacol.” – Oana Cristea Grigorescu

Elise Wilk s-a născut pe 29 iulie 1981, la Braşov. A absolvit Facultatea de Jurnalism (Universitatea „Babeş Bolyai”, Cluj-Napoca). Are un masterat în literatură şi comunicare (Universitatea „Transilvania”, Braşov) şi unul în scriere dramatică (Universitatea de Arte, Târgu Mureş). În prezent este doctorandă la Universitatea de Arte din Târgu Mureş cu o teză despre teatrul pentru publicul tânăr în România. În 2008 s-a numărat printre câştigătorii concursului dramAcum 5 cu primul ei text de teatru, S-a întâmplat într-o joi. De atunci, textele ei sunt montate şi prezentate în spectacole-lectură în teatre din România, Germania, Elveţia, Grecia, Italia, Rusia, Franţa, Austria, SUA, Ungaria, Cehia, Norvegia şi traduse până acum în 10 limbi. A participat în programe internaţionale ca „Forumul tinerilor autori dramatici” de la Bienala de teatru din Wiesbaden, „Hot Ink” la Teatrul Lark din New York şi „Fabulamundi. Playwriting Europe”. Revista Forbes Romania a numit-o printre tinerii trendsetteri ai anului 2014. O parte din textele ei au fost adaptate pentru radio. În 2017 şi 2018, spectacolul cu piesa Exploziv, o producţie a Teatrului Naţional Radiofonic, a fost marele câştigător la competiţii de pe trei continente, obţinând Marele Premiu Asia-Pacific Broadcasting Union 2017, Premiul Grand Prix Marulic 2018 şi Medalia de Aur la New York Festivals 2018.

Website Editura Tracus Arte: https://edituratracusarte.ro/wp-admin/post.php?post=13406&actio...

 

 

Număr de vizualizări :9http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/HZePRRfMbXA?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Colocviul „Povestiri inedite despre Constantin Brâncuși“

Posted: 20 Sep 2019 02:35 AM PDT

Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona, în parteneriat cu Direcția de Activități Culturale de la El Corte Inglés, organizează marți, 24 septembrie 2019, începând cu ora 18:30, colocviul „Povestiri inedite despre Constantin Brâncuși“. Evenimentul va avea loc în sala de conferințe „Âmbito Cultural“ de la El Corte Inglés din Lisabona și îi va avea ca invitați pe criticii de artă Sofia Marçal și Álvaro Lobato de Faria. Colocviul „Povestiri inedite despre Constantin Brâncuși“ este primul proiect dintr-o serie organizată de Ambasada României în Republica Portugheză împreună cu ICR Lisabona în a doua parte a anului 2019 și care își propune să aducă în atenția publicului portughez opera unor importante personalități culturale românești și să sublinieze impactul pe care aceasta a avut-o în concertul cultural mondial.

Intrată de mai bine de o jumătate de veac în patrimoniul cultural universal, opera lui Constantin Brâncuși suscită și azi discuții și exegeze ample. La fel ca în jurul oricărei opere capitale – capabile să schimbe jaloanele percepției și reperele înțelegerii gestului artistic – se țes nenumărate comentarii entuziaste și încercări susținute de decriptare a unui mesaj și a unui stil care și-au depășit epoca, ceea ce face ca tematica acestui colocviu să rămână oricând provocatoare.

 

Sofia Marçal este curator, muzeolog și coordonator al galeriilor de artă ale Muzeului Național de Istorie și Științe Naturale din Lisabona (Sala do Veado, Sala Azul). Între 2005 și 2007 a fost director al Galeriei de Artă Galeriarmazem, iar între 1992-1999 coordonator al expozițiilor și al evenimentelor culturale și educaționale organizate de Reprezentanța Macau din Lisabona. Deține un master în Muzeologie la Universitatea din Évora și un doctorat în Curatoriat la Facultatea de Arte Frumoase a Universității din Lisabona. Lucrări publicate: Ce este inovația în arhitectură (Lisabona, 2016); Sala do Veado Vinte e Cinco Anos 1990-2015 (Muzeul Național de Istorie și Științe Naturale, Lisabona, 2016), Sala do Veado Vinte Anos (Muzeul Național de Istorie și Științe Naturale, Lisabona, 2010). A primit o Mențiune Onorifică pentru cel mai bun catalog al anului 2011 – Sala do Veado Vinte Anos – acordată de Asociația Portugheză de Muzeologie.

 

Álvaro Lobato de Faria, tradițional colaborator al ICR Lisabona și Amicus Romaniae (2009), este licențiat în Matematici. Din 1993 este directorul fondator al MAC (Mișcarea de Artă Contemporană), asociația aflată în spatele prestigioasei galerii omonime din centrul Lisabonei, promovând sute de expoziții ale unor artiști consacrați sau în curs de afirmare, în special din domeniile picturii, sculpturii, ceramicii și fotografiei. De asemenea, Álvaro Lobato de Faria are o vastă experiență în managementul colecțiilor private și nu numai, fiind consultant artistic la nivel privat și instituțional. A fost curator al expozițiilor de artă ale Institutului Camões și ale Facultății de Arte Plastice a Universității din Lisabona. În calitate de critic de artă a publicat o serie de texte și articole de specialitate și a susținut prelegeri la invitația unor prestigioase instituții naționale și internaționale, cu care a realizat notabile parteneriate și schimburi culturale.

Număr de vizualizări :59http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/81jsVKWmH8E?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

„Mahler-ul dirijat strălucitor de Ion Marin” …titrează presa europe...

Posted: 20 Sep 2019 02:23 AM PDT

În perioada 11 – 16 septembrie 2019, celebrul dirijor de origine română Ion Marin a condus  Filarmonica din Sankt Petersburg într-un turneu european realizat în Italia și Elveția.  Inițial, cele cinci concerte au fost programate avându-l Yuri Temirkanov la pupitru, acesta din urmă anunțându-și recent indisponibilitatea, din motive de sănătate. În L’Osservatore, criticul muzical Enrico Parola vorbește despre „eleganța gesturilor dirijorale ale lui Ion Marin și atenția pe care o acordă expresivității în frazarea muzicală, care se alătură forței muzicale desăvârșite ai formidabililor muzicieni ai Filarmonicii din Sankt Petersburg. Acestea au fost ingredientele esențiale pentru un concert exploziv, care după două ore s-a încheiat în ropotele de aplauze ale publicului.” Publicația Corriere Della Sera titrează: “Preluarea baghetei de către Ion Marin ne-a permis să admirăm chiar și mai mult personalitatea copleșitoare a orchestrei, sunetul său catifelat și profunda știință interpretativă rusească. “ 

„Lumini si umbre” se intitulează cronica apărută în Corriere del Ticino, după concertul susținut la Lugano de Filarmonica din Sankt Petersburg, sub coordonarea maestrului Ion Marin. „Dirijorul și orchestra au proiectat un spațiu sonor evocator. Prin urmare, o lectură plăcută și interesantă, care ar putea marca un punct de referință important. Au fost prezente detalii fundamentale, cum ar fi culorile, dinamica și agogica și echilibrul timbral.”

 

Interesul publicului italian față de parcursul profesional al celui care este și fondatorul Programului Național Cantus Mundi și Directorul de onoare al Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijorul Ion Marin, a condus la realizarea unui interviu mai amplu publicat în Corriere della Serra. Se urmăresc pașii maestrului care pornesc din timpul copilăriei, trăite în plin regim comunist și parcursul până la cariera efervescentă de astăzi, atât în ​​domeniul muzicii simfonice, cât și în cel al operei. Pe pagina web a Filarmonicii din Sankt Petersburg, dirijorul Ion Marin este descris ca „unul dintre cei mai uimitori dirijori contemporani”.

 

Alte informaţii despre dirijorul Ion Marin:

Personalitate fascinantă a scenei muzicale internaţionale, dirijorul Ion Marin este frecvent invitat să dirijeze pe scenele marilor opere ale lumii şi a condus toate orchestrele europene importante, cum sunt Orchestra Filarmonicii din Berlin, Orchestra Gewandhaus din Leipzig, Capela de Stat din Dresda, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze, London Symphony Orchestra, Philharmonia, Orchestra Naţională a Franţei, Orchestra Academiei Santa Cecilia din Roma şi Orchestra Filarmonică din St. Petersburg.

 

Pe plan naţional şi european, Ion Marin este o personalitate recunoscută în mod oficial pentru serviciile deosebite aduse culturii, artei şi imaginii României în lume, precum şi pentru dimensiunea socială a impactului său. Activitatea profesională a muzicianului este întregită de implicarea hotărâtoare şi ferventă în două mari programe, atât culturale, cât şi sociale.

 

Ion Marin este Directorul de onoare al Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” şi, de asemenea, Preşedintele fondator al Programului Naţional Cantus Mundi România, instituit în 2011 la iniţiativa domniei sale. După opt ani de activitate, Programul Naţional Cantus Mundi a strâns sub umbrela sa peste 1.300 de coruri. Aproape 50.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul ţării, construind nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societăţii noastre.

 

Din ianuarie 2019, odată cu înfiinţarea Orchestrei Uniunii Europene, când România a preluat preşedinţia rotativă a UE, Ion Marin a fost numit manager şi director artistic al acestui amplu proiect de diplomaţie culturală.

 

 

Număr de vizualizări :46http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/dhcJ9g8Ltdc?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Concert „5 pentru Vieru” în deschiderea Stagiunii ICon Arts@Bibliot...

Posted: 20 Sep 2019 02:19 AM PDT

Luni, 23 septembrie 2019, de la ora 19:00, publicul este invitat la concertul de deschidere al Stagiunii IConArts@Biblioteca ASTRA. Sezonul de toamnă va debuta printr-un concert aparte care va omagia personalitatea creatoare a compozitorului Anatol Vieru, de la a cărui dispariție se împlinesc mai bine de 20 de ani. Concertul este parte din proiectul „5 pentru Vieru” în cadrul căruia 5 compozitori au realizat lucrări noi pe care le-au compus cu inspirația temelor și particularităților stilistice vieriene. La aceeași provocare au răspuns 5 muzicieni care vor interpreta cu prospețime lucrările propuse, scopul proiectului fiind acela de a apropia mai mult publicul de azi de creația lui Anatol Vieru, compozitor marcant pentru muzica clasică românească de secol XX și unul dintre cei mai interesanți creatori din istoria recentă. La concertul de la Biblioteca ASTRA vor interpreta: Mihai Murariu – pian, Andreea Țimiraș – violoncel, Ladislau Csendeș – vioară, Adrian Buciu – flaut, Irina Rădulescu – marimbă. Pe lângă lucrările noi, artiștii vor interpreta, de asemenea, creații cunocute din repertoriul universal. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Intrarea va fi liberă, prin rezervare la adresa rezervari.ucimr@gmail.com

Omagiul creativ adus de cei 10 artiști invitați va fi dublat de o nouă expoziție pregătită de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu care va pune în lumină viața și creația lui Anatol Vieru prin partituri de colecție, discuri și bibliografii selectate.

 

În cadrul proiectului „5 pentru Vieru”, compozitorii Sabina Ulubeanu, Mihai Murariu, Sebastian Androne-Nakanishi, Sebastian Țună și Andrei Petrache au lucrat în perioada Festivalului ICon Arts Transilvania, sub îndrumarea compozitoarei Diana Rotaru, aprofundând muzica lui Anatol Vieru din perspectivă analitică, emoțională, umană, într-un demers de recuperare și redescoperire a geniului său.

 

Fiecare și-a exprimat apartenența la spațiul componistic românesc prin intermediul unei lucrări dedicate câte unui instrument solo. Ei eu fost aleși în urma unei selecții la nivel național, de către o comisie internațională formată din compozitorii Dan Dediu, Doina Rotaru și Diana Gheorghiu – curator muzical, chitaristul german Reinbert Evers și doamna Kazuko Shimada – președinta asociației japoneze Romanian Music Society, partener al proiectului.

 

Lucrările nou compuse vor fi ascultate atât în România, cât și în Japonia, prin introducerea lor în repertoriul obligatoriu din etapa finală a unui concurs prestigios de interpretare muzicală organizat la Tokyo și ajuns la cea de a 15-a ediție. Muzica românească va avea, astfel, ocazia să fie cunoscută și apreciată de sute de interpreți din întreaga lume, ce se vor strădui să o cânte la cel mai înalt nivel.

 

„5 pentru Vieru” este un proiect organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, proiect cultural co-finanțat de AFCN.

 

Despre Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România

 

UCIMR  este o organizație non-guvernamentală de utilitate publică, dedicată muzicienilor și dansatorilor profesioniști, reunind, în prezent, circa 10.000 de membri la nivel național. În cei 21 de ani de activitate, UCIMR s-a impus în viața culturală prin coerența și continuitatea proiectelor sale, al căror impact a contribuit la îmbunătățirea condiției artiștilor români și la atragerea unui public nou cu fiecare proiect.

 

Din anul 2009, UCIMR susține și promovează tinerii interpreți români, printr-un program dedicat, intitulat „Oportunități la Tine Acasă”. Programul acordă oportunități de afirmare tinerilor muzicieni prin cele peste 100 de concerte susținute în orașe din toată țara, anual. Concertele fac parte din stagiuni independente, festivaluri, cursuri de perfecționare cu maeștri internaționali și concursuri în țară și în străinătate, sprijinite de instituții publice și companii din mediul privat.

De-a lungul timpului, UCIMR a câștigat în competiție deschisă zeci de finanțări și sponsorizări pentru continuitatea proiectelor, fiind mereu aproape de sectorul creativ.

 

Evenimentele programului atrag anual minimum 10.000 de spectatori în sălile de concerte și cumulează peste 600.000 de vizualizări în mediul online.

 

 

 

Număr de vizualizări :38http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/-jCToE4FpA4?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Lansare la Cărturești Verona: „Miile de tehnologii ale extazului”, ...

Posted: 20 Sep 2019 02:13 AM PDT

Joi, 3 octombrie 2019, ora 19:00, la Librăria Cărturești Verona – mansardă (Str. Pictor Arthur Verona nr. 13-15, București) va avea loc lansarea volumului Miile de tehnologii ale extazului, de Frank Bidart, Editura Tracus Arte, traducere din limba engleză de Tiberiu Neacșu. Invitați: Tiberiu Neacșu, Nona Rapotan, Florin Iaru. Moderator: Andra Rotaru.

Mai feroce, mai obsesiv, mai profund decât orice poet de la Berryman încoace (cu care nu seamănă în vreun fel), Bidart explorează vina individuală, dilema nerezolvabilă. – Louise Glück

Când vorbește, șovăielnic, apoi fluent, mergând din ce în ce mai departe, căutând perfecțiunea, pot simți încrederea brută în primordialitatea emoției, încrederea în arta ca emoție. – Langdon Hammer

[Frank Bidart] și-a dedicat viața literaturii și crede că scrisul trebuie să fie din ce în ce mai adânc, din ce în ce mai ambițios, mai onest, mai puțin autosuficient, mai puțin predictibil […]. – Lloyd Schwartz

Frank Bidart (n. 27 mai 1939, Bakersfield, California) e un poet american, câștigător al mai multor premii importante, printre care Shelley Memorial Award, Wallace Stevens Award, Bollingen Prize for Poetry, National Book Award sau Pulitzer. A studiat la Universitatea din California, apoi la Harvard, sub îndrumarea lui Robert Lowell sau Elizabeth Bishop. Este profesor la Wellesley College și locuiește în Cambridge, Massachusetts. Poemul său, Herbert White, a fost ecranizat într-un scurtmetraj, de către James Franco.

 

Website Editura Tracus Arte:   https://edituratracusarte.ro/2019/09/19/lansare-la-carturesti-veron...

Număr de vizualizări :48http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/oFKrWJa3XEo?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Spectacole de teatru și artă participativă pentru adolescenți, la E...

Posted: 20 Sep 2019 02:07 AM PDT

Doar zece zile îi mai despart pe adolescenți de întâlnirea cu TEEN-FEST, singurul festival de teatru profesionist care le este dedicat în exclusivitate. În perioada 29 septembrie – 6 octombrie 2019, ei vor putea urmări, sub genericul Cine sunt EU?, 12 spectacole care vorbesc despre ei, povești clasice transpuse în viziuni regizorale moderne sau creații scenice inedite despre provocările vieții de adolescent. TEEN-FEST le propune adolescenților și o altfel de întâlnire cu lumea teatrului și a artelor conexe, oferindu-le ocazia de a fi nu doar spectatori, ci și creatorii și protagoniștii unor povești. Astfel, în programul acestei ediții de festival, spectacolele prezentate în secțiunile principale, Reborn Classics și Teen Attitude, vor fi completate cu evenimentele prezentate în cadrul secțiunilor conexe (Maratonul Adolescenței Teens in the Spotlight, Atelierul de artă fotografică, #teatruînlicee, Ieri vs. Azi și #împreună), evenimente cu un puternic rol formativ.

Conceput ca un spațiu al intersecțiilor creative, Maratonul Adolescenței Teens in the Spotlight aduce în prim-plan spectacole de teatru tânăr, concerte, proiecții foto și momente de improvizație susținute chiar de liceeni. La Atelierul de artă fotografică Cine sunt EU?, tinerii vor descoperi prin intermediul obiectivului, definiții subiective ale lui Eu reflectat în realitatea cotidiană. Tot despre căutarea unor posibile răspunsuri la întrebarea leitmotiv Cine sunt EU? este vorba și în expoziția lucrărilor realizate de elevii Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, lucrări expuse, pe întreaga durată a Festivalului, în foyerul Teatrului EXCELSIOR. Secțiunea #împreună este dedicată tinerilor cu dizabilități senzoriale și face parte dintr-o inițiativă mai amplă a Teatrului Excelsior ce facilitează tinerilor cu deficiențe senzoriale accesul la spectacolul de teatru prin folosirea unor mijloace tehnice auxiliare, dovedind astfel că artele spectacolului pot fi un eficient vehicul al incluziunii sociale. Ca în fiecare an, TEEN-FEST iese din sala de spectacol și ajunge și în curtea școlii (#teatruînlicee) – anul acesta, sub forma unui performance realizat de un invitat surpriză, inspirat de tema noii ediții.

Excelsior TEEN-FEST va aduce, așadar, în peisajul cultural bucureștean opt zile pline de spectacole, ateliere, concerte și invitați speciali care conturează o nouă ediție ce stă anul acesta sub semnul explorării propriei identități.

 

Biletele se pot rezerva exclusiv prin e-mail (organizare@teatrul-excelsior.ro) sau telefonic (0728.972.672), iar achiziționarea acestora se realizează exclusiv în ziua spectacolului, de la casa de bilete a teatrului unde se desfășoară acesta, cu cel puțin o jumătate de oră înainte de începere.

 

Programul Festivalului este disponibil pe https://www.teatrul-excelsior.ro/programul-excelsior-teen-fest-2019/. Veștile despre TEEN-FEST circulă repede pe website-ul Teatrului EXCELSIOR, http://www.teatrul-excelsior.ro/teen-fest/ și pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/Teatrul-Excelsior-Bucuresti.

Organizator: Primăria Capitalei prin Teatrul Excelsior

 

Parteneri: Teatrul de Comedie, Teatrul Mic, Teatrul Național București, Teatrul Nottara,
Centrul de Teatru Educațional Replika, unteatru, Teatrul Toma Caragiu Ploiești;
Colegiul Național „Elena Cuza”, Liceul Bilingv „Miguel de Cervantes”, Școala Centrală,
Școala Europeană București, Școala de Artă București, Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”

 

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România București FM, RFI, AGERPRES, Revista Culturală Leviathan, Revista Amfiteatru, Ziarul Metropolis, SAPTE SERI, Zile și Nopți, Star Gossip Magazine, Click pentru Femei, OK Magazine, Femei de 10, Interviuri cu Mia, alinaprodan.ro

 

Sponsori: Aqua Carpatica, PanFood, Biscuiții Poieni, Domeniile Sâmburești

 

Număr de vizualizări :37http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/0LzENvxJOu8?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Cristian Mungiu, Irina Margareta Nistor și Adriana Babeți în dialog...

Posted: 20 Sep 2019 01:21 AM PDT

De pe 27 până pe 29 septembrie 2019, cinefilii timișoreni și pasionații de știință și tehnologie sunt așteptați la Aerodromul Cioca, Calea Torontalului km.3 la Science, Fiction & Technology Film Festival Timișoara. Evenimentul cinematografic care va explora prin film diferite tematici din domeniile știință, ficțiune se deschide se va deschide cu o proiecție eveniment a filmului Chuck Norris vs. Communism, în regia Ilincăi Călugăreanu.

Proiecția va avea loc vineri 27 septembrie, de la ora 15:00 și va fi urmată, de la 16:30, de un dialog între regizorul Cristian Mungiu, criticul de film Irina Margareta Nistor protagonista filmului și ambasadorul festivalului de la Timișoara și scriitoarea Adriana Babeți despre România 30 de ani mai târziu – de la analog la digital

Chuck Norris vs Communism primul film românesc achiziționat și proiectat în America de Nord de către platforma de streaming Netflix, prezintă povestea uimitoare a casetelor video piratate care au transformat vocea unei femei într-un simbol al libertății și care au permis unor milioane de români să păcălească regimul represiv comunist.

Unde se găsea România în urmă cu 30 de ani, pe vremea când filmele pe casete video constituiau gura noastră de libertate, și ce drum am parcurs până astăzi, la generația internetului și a smart-phone-ului?

Câte dintre aspirațiile noastre s-au împlinit și în ce măsură modificarile de tehnologie ne-au afectat viața?

În cea de-a doua zi de festival, pe 28 septembrie, de la ora 11:30, Science, Fiction & Technology Film Festival Timișoara va explora domeniul spionajului cibernetic cu proiecția maraton a mini-seriei Hackerville, regizată de Igor Cobileanski și Anca Miruna Lăzărescu.

Duminică, 29 septembrie, de la ora 15:00 va fi proiectat filmul Almost human, în regia danezului Jeppe Rønde – o explorare a viitorului tehnologiei și a valențelor sale. Filmul se construiește pe notițele despre condiția umană ale unor oameni de știință și ale unui robot.

 

 

Organizat de Asociația Cinemascop și Flight Festival, Science, Fiction & Technology Film Festival își propune să ofere orașului și regiunii posibilitatea de a fi la curent in anii ce vin, cu cele mai captivante filme de cinema reunite sub aceste categorii și de a participa la evenimente, dezbateri și activități interactive legate de tehnologie și cinema.

Programul complet al Science, Fiction & Technology Film Festival va fi disponibil în curând și va putea fi accesat pe pagina de Facebook a festivalului, precum și în evenimentul de Facebook disponibil aici.

 

 

Număr de vizualizări :9http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/ADF6O_srOH8?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Se pun în vânzare biletele la Festivalul Național de Teatru 2019

Posted: 19 Sep 2019 11:27 PM PDT

Biletele pentru spectacolele celei de-a 29-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru se vor pune în vânzare începând de vineri 20 septembrie, ora 12:00 online pe https://www.mystage.ro/fnt și la casa de bilete centralizată a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale“ din Bucureşti (unde contravaloarea biletelor se va putea plăti atât cash, cât și cu card). De asemenea, anul acesta nu vor exista bilete puse în vânzare la casele de bilete ale teatrelor unde sunt programate spectacole. 

Biletele se pot cumpăra ușor, online, prin platforma mystage.ro. Trebuie doar să vă creați cont, să cumpărați biletele la spectacolele favorite, acestea fiind disponibile oricând în cont sau pe e-mail. Platforma este accesibilă şi de pe orice dispozitiv mobil. Plăţile pe mystage.ro se pot efectua cu cardul, iar procesarea acestora se face în deplină siguranţă prin platforma LibraPay, aparţinând Libra Internet Bank.

 

Pe www.fnt.ro, www.mystage.ro şi pe pagina de Facebook a Festivalului Naţional de Teatru, puteţi afla mai multe detalii privind programul spectacolelor şi evenimentelor.

 

 

A 29-a ediție a Festivalului Național de Teatru se va desfășura la București, între 18 și 27 octombrie, director: Marina Constantinescu.

Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi Primăria Municipiului Bucureşti

Producători: UNITER – Uniunea Teatrală din România, Centrul Cultural Expo Arte, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti

Partener: Institutul Cultural Român

Sponsori: HelpNet, MOL România

………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

 

FESTIVALUL NAŢIONAL DE TEATRU, Ediţia a 29-a

18 – 27 OCTOMBRIE 2019

PROGRAMUL SPECTACOLELOR 

 

 

Vineri, 18 octombrie

 

18.00 Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București

Sala Atelier

CLASS 

De: Iseult Golden și David Horan

Traducerea: Andrei Marinescu

Regia și ilustrația muzicală: Felix Alexa

Scenografia: Andrada Chiriac,

Producător: Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București

Durata: 1 h 40 min fără pauză

Spectacol cu traducere în limba engleză 

 

18.00 Teatrul Odeon

Sala Majestic 

SAM, SAU INTRODUCERE ÎN VIAȚA DE FAMILIE

De: Maria Wojtyszko

Traducerea: Patrícia Pászt

Regia: László Bocsárdi

Decorul: József Bartha

Costumele: Zsuzsanna Kiss

Coproducţie: Teatrul „Tamási Áron” Sfântu Gheorghe şi Universitatea de Arte din Târgu-Mureş

Durata: 1 h 45 min fără pauză

Spectacol în limba maghiară cu traducere în limba română și engleză 

Nerecomandat persoanelor sub 14 ani 

 

20.00 Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București

Sala Mare

CEEA CE ZIUA DATOREAZĂ NOPȚII / CE QUE LE JOUR DOIT À LA NUIT / WHAT THE DAY OWES TO THE NIGHT

Un spectacol de: Hervé Koubi

Producător: Compania Hervé Koubi, Franța

Durata: 1h 15 min fără pauză

Spectacol de dans 

 

20.00 Teatrul Odeon

Sala Studio

REPUBLICA MELANIA 

De: Irina Nechit

Regia: Gelu Colceag

Scenografia: Adrian Damian

Producător: Teatrul Odeon București

Durata: 1 h 45 min fără pauză

Spectacol cu traducere în limba engleză 

 

22.00 Green Hours

ACEASTĂ SONIA 

Textul, regia și scenografia: Lia Bugnar

Producător: Teatrul LUNI de la Green Hours, București

Durata: 1 h fără pauză

Spectacol cu traducere în limba engleză 

Nerecomandat persoanelor sub 12 ani

 

Sâmbătă, 19 octombrie

 

17.00 Green Hours

ACEASTĂ SONIA 

Textul, regia și scenografia: Lia Bugnar

Producător: Teatrul LUNI de la Green Hours, București

Durata: 1 h fără pauză

Spectacol cu traducere în limba engleză 

Nerecomandat persoanelor sub 12 ani

 

18.00 Teatrul Odeon

Sala Majestic

JANNA 

De: Iaroslava Pulinovici

Traducerea: Raluca Rădulescu

Regia: Dumitru Acriș

Scenografia: Cristian Gătina

Producător: Teatrul de Nord Satu Mare – Compania „Mihai Raicu”

Durata: 1 h 50 min fără pauză

Spectacol cu traducere în limba engleză 

Nerecomandat persoanelor sub 14 ani

 

18.30 Teatrul Metropolis

Sala „Olga Tudorache”

ZBOR DEASUPRA UNUI CUIB DE CUCI 

De: Dale Wasserman

După un roman de: Ken Kesey

În românește de: Adrian Nicolae

Direcția de scenă: Victor Ioan Frunză

Decorul și costumele:  Adriana Grand

Producător: Teatrul Metropolis București

Durata: 2 h 45 min cu pauză

Nerecomandat persoanelor sub 16 ani

 

19.00 Teatrul de Comedie

Sala „Radu Beligan”

NU REGRET NIMIC 

De: Székely Csaba

Regia: Zoltán Lendvai

Decorul: György Bátonyi

Costumele: Anna Szabó

Producător: Teatrul de Nord Satu Mare, trupa „Harag György”

Durata: 1 h 40 min fără pauză

Spectacol în limba maghiară cu traducere în limba română 

Nerecomandat persoanelor sub 16 ani

 

20.00 Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București

Sala Atelier

CLASS 

De: Iseult Golden și David Horan

Traducerea: Andrei Marinescu

Regia și ilustrația muzicală: Felix Alexa

Scenografia: Andrada Chiriac

Producător: Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București

Durata: 1 h 40 min fără pauză

Spectacol cu traducere în limba engleză 

20.30 Teatrul Bulandra

Sala „Toma Caragiu”

CUI I-E FRICĂ DE VIRGINIA WOOLF? 

De: Edward Albee

Regia: Andrei și Andreea Grosu

Scenografia: Vladimir Turturică

Producător: Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu

Durata: 1 h 50 min fără pauză

Spectacol cu traducere în limba engleză 

Nerecomandat persoanelor sub 12 ani

 

22.00 unteatru

IN A FOREST DARK AND DEEP 

De: Neil laBute

Traducerea: Luiza Vasiliu

Regia: Iarina Demian

Scenografia: Irina Moscu

Coproducţie: ArtEst Foundation şi unteatru

Durata: 1 h 30 min fără pauză

Nerecomandat persoanelor sub 16 ani

 

Duminică, 20 octombrie

 

17.00 și 21.00 

Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București

Sala Mică

JURNAL DE ROMÂNIA. TIMIȘOARA 

Textul și regia: Carmen Lidia Vidu

Dramaturgia: Andrea Wolfer

Producător: Teatrul German de Stat Timișoara

Durata: 1 h fără pauză

Spectacol în limba germană cu traducere în limba română și engleză 

Nerecomandat persoanelor sub 12 ani

18.30 Teatrul Bulandra

Sala „Toma Caragiu”

CUI I-E FRICĂ DE VIRGINIA WOOLF? 

De: Edward Albee

Regia: Andrei și Andreea Grosu

Scenografia: Vladimir Turturică

Producător: Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu

Durata: 1 h 50 min fără pauză

Spectacol cu traducere în limba engleză 

Nerecomandat persoanelor sub 12 ani

 

19.00 Teatrul Bulandra București

Sala „Liviu Ciulei”

RICHARD AL III-LEA 

De: William Shakespeare

Traducerea și adaptarea: Daniela Dima

Regia și decorul: Andrei Şerban

Consultant spațiu scenic: Octavian  Neculai

Costumele: Fruzsina Nagy

Muzica: Raul Kusak

Producător: Teatrul „Bulandra” București

Durata: 3 h 45 min cu pauză

 

19.00 Teatrul Metropolis

Sala „Olga Tudorache”

ZBOR DEASUPRA UNUI CUIB DE CUCI 

De: Dale Wasserman

După un roman de: Ken Kesey

În românește de: Adrian Nicolae

Direcția de scenă: Victor Ioan Frunză

Decorul și costumele:  Adriana Grand

Producător: Teatrul Metropolis București

Durata: 2 h 45 min cu pauză

Nerecomandat persoanelor sub 16 ani

19.00 unteatru

IN A FOREST DARK AND DEEP 

De: Neil laBute

Traducerea: Luiza Vasiliu

Regia: Iarina Demian

Scenografia: Irina Moscu

Coproducţie: ArtEst Foundation şi unteatru

Durata: 1 h 30 min fără pauză

Nerecomandat persoanelor sub 16 ani

 

21.00 Teatrul Odeon

Sala Majestic

TRUE WEST

De: Sam Shepard

Traducerea: Vlad Cristache și Silviu Debu

Regia şi ilustraţia muzicală: Vlad Cristache

Scenografia: Andreea Tecla și Mădălina Niculae

Producător: Teatrul „Maria Filotti” Brăila

Durata: 2 h fără pauză

Spectacol cu traducere în limba engleză 

Nerecomandat persoanelor sub 16 ani

 

Luni, 21 octombrie

 

18.00 Teatrul Excelsior

Sala „Ion Lucian”

ISTORIE LA PERSOANA I 

Echipa de proiect: Oltița Cîntec, Ioana Natalia Corban, George Cocoș, Alex Iurașcu

Filmările: Alex Condurache

Video: Andrei Botnaru

Muzica: Diana Roman

Producător: Teatrul „Luceafărul” Iași

Durata: 1 h fără pauză

Spectacol cu traducere în limba engleză 

Nerecomandat persoanelor sub 14 ani

18.00 Teatrul Mic

Sala Atelier

LEGĂTURI PRIMEJDIOASE 

De: Christopher Hampton

Traducerea: Irina Velcescu

Regia: Cristi Juncu

Decorul și costumele: Cristina Milea

Producător: Teatrul Mic București

Durata: 3 h 15 min cu pauză

Nerecomandat persoanelor sub 14 ani

 

18.00 Teatrul Odeon

Sala Studio

DELIRIUM

De: Enda Walsh

După: „Frații Karamazov” de F. M. Dostoievski

Traducerea şi regia: Vlad Massaci

Decorul: Adrian Damian

Costumele: Luiza Enescu

Producător: Teatrul Odeon București

Durata: 2 h 35 min fără pauză

Spectacol cu traducere în limba engleză 

Nerecomandat persoanelor sub 16 ani

Spectacolul conține efecte stroboscopice. Nu este recomandat persoanelor cu fotosensibilitate și celor care suferă de epilepsie!

 

18.00 și 21.00 unteatru

BEFORE BREAKFAST 

De: Eugene O’Neill

Versiunea scenică și regia: Andrei și Andreea Grosu

Scenografia: Vladimir Turturică

Producător: Teatrul „Maria Filotti” Brăila

Durata: 1 h 5 min fără pauză

Spectacol cu traducere în limba engleză 

Nerecomandat persoanelor sub 16 ani

20.00 Teatrul Metropolis

Sala „Olga Tudorache”

UN TRAMVAI NUMIT DORINȚĂ 

De: Tennessee Williams

Traducerea: Antoaneta Ralian

Regia: Claudiu Goga

Decorul: Ștefan Caragiu

Costumele: Lia Dogaru

Producător: Teatrul Metropolis București

Durata: 2 h 30 min fără pauză

Nerecomandat persoanelor sub 14 ani

 

22.00 Teatrul ACT

MOȘ NICHIFOR 

După: „Moș Nichifor Coțcariul” de Ion Creangă

Regia: Alexandru Dabija

Costumele: Manuela Pungan

Producător: Teatrul ACT București

Durata: 1 h 10 min fără pauză

Spectacol cu traducere în limba engleză 

Nerecomandat persoanelor sub 12 ani

 

Marți, 22 octombrie

 

18.00 Teatrul Mic

Sala Atelier

LEGĂTURI PRIMEJDIOASE 

De: Christopher Hampton

Traducerea: Irina Velcescu

Regia: Cristi Juncu

Decorul și costumele: Cristina Milea

Producător: Teatrul Mic București

Durata: 3 h 15 min cu pauză

Nerecomandat persoanelor sub 14 ani

18.00 Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București

Sala Mare

NEGUȚĂTORUL DIN VENEȚIA 

De: William Shakespeare

Traducerea în limba maghiară: Ádám Nádasdy

Dramaturgia: András Visky

Regia: Gábor Tompa

Scenografia: Dragoș Buhagiar

Producător: Teatrul Maghiar de Stat Cluj

Durata: 2 h 45 min cu pauză

Spectacol în limba maghiară cu traducere în limba română și engleză 

Nerecomandat persoanelor sub 14 ani

 

18.30 Teatrul Odeon

Sala Majestic

HENRIC AL IV-LEA 

De: Luigi Pirandello

Traducerea: József Füsi

Dramaturgia: Eszter Gyulay

Direcţia de scenă: Victor Ioan Frunză

Scenografia: Adriana Grand

Producător: Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara

Durata: 2 h fără pauză

Spectacol în limba maghiară cu traducere în limba română 

Nerecomandat persoanelor sub 16 ani

 

19.00 Teatrul Bulandra București

Sala „Liviu Ciulei”

RICHARD AL III-LEA / III. RICHARD 

De: William Shakespeare

Regia și scenografia: Andrei Şerban

Costumele: Nagy Fruzsina

Light design: Baumgartner Sándor

Producător: Teatrul Radnóti Miklós Budapesta, Ungaria

Durata: 3 h 30 min cu pauză

21.00 Teatrul Bulandra

Sala „Toma Caragiu”

ȘI CAII SE ÎMPUȘCĂ, NU-I AȘA? 

De: Horace McCoy

Dramaturgia: Réka Szabó

Regia: Mădălin Hîncu

Scenografia: Răzvan Bordoș

Producător: Teatrul Național Târgu-Mureș – Compania „Tompa Miklós”

Durata: 2 h 15 min fără pauză

Spectacol în limba maghiară cu traducere în limba română și engleză 

Nerecomandat persoanelor sub 16 ani

 

21.00 Teatrul Metropolis

Sala „Olga Tudorache”

UN TRAMVAI NUMIT DORINȚĂ 

De: Tennessee Williams

Traducerea: Antoaneta Ralian

Regia: Claudiu Goga

Decorul: Ștefan Caragiu

Costumele: Lia Dogaru

Producător: Teatrul Metropolis București

Durata: 2 h 30 min fără pauză

Nerecomandat persoanelor sub 14 ani

 

21.00 Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București

Sala Pictură

FAMILIA IBSEN 

Scenariu colectiv inspirat din piesele lui Henrik Ibsen

Regia şi scenografia: Cristian Ban

Mişcarea scenică: Maura Cosma

Costumele: Arina Varga

Producător:Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad

Durata: 1 h 45 min fără pauză

Spectacol cu traducere în limba engleză 

Miercuri, 23 octombrie

 

17.00 Teatrul Excelsior 

ARLECCHINO ȘI PIERDUTELE IUBIRI 

commedia dell’arte de Enrico Bonavera, inspirată dintr-o canava de Flaminio Scala

Traducerea: Ioana Rufu

Regia: Enrico Bonavera

Măștile: Sarah Sartori

Scenografia: Corina Grămoșteanu

Producător: Teatrul Excelsior București

Durata: 1 h 30 min fără pauză

Spectacol cu traducere în limba engleză 

Nerecomandat persoanelor sub 14 ani

 

18.00 Teatrul Evreiesc de Stat

IDIȘ? 

Textul și versurile: Peca Ștefan

Ideea, dramaturgia şi regia: Andreea Vălean

Scenografia: Mălina Ionescu

Producător: Teatrul Evreiesc de Stat, Bucureşti

Durata: 1 h 50 min fără pauză

Spectacol în română și idiș cu traducere în limba română și engleză 

 

18.00 Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București

Sala Mare

PĂDUREA SPÂNZURAȚILOR 

După: Liviu Rebreanu

Regia, scenariul și universul sonor: Radu Afrim

Scenografia: Cosmin Florea

Coregrafia: Andrea Gavriliu

Producător: Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București

Durata: 3 h 30 min cu pauză

Spectacol cu traducere în limba engleză 

Nerecomandat minorilor sub 14 ani: scene care îi pot afecta emoțional, nuditate, scene cu conotație sexuală, durată care le depășește capacitatea de atenție.

Din cauza efectelor stroboscopice și de lumină, de scurtă durată și intensitate, spectacolul nu este recomandat persoanelor cu fotosensibilitate și celor care suferă de epilepsie!

19.00 Teatrul Odeon

Sala Majestic

AVALANȘA 

De: Tuncer Cücenoğlu

Traducerea: Nermin Hogea Susam

Dramaturgia: Claudiu Groza

Regia: Petru Vutcărău

Decorul: Ianis Vasilatos

Costumele: Amalia Buie

Producător: Teatrul „Regina Maria” Oradea

Durata: 1 h 40 min fără pauză

Spectacol cu traducere în limba engleză 

Nerecomandat persoanelor sub 15 ani

 

21.00 Teatrul Mic

Sala Atelier

NEVERMORE 

După: „Crimele din Rue Morgue” și după alte povestiri din seria „Short stories” de E. A. Poe

Scenariul, dramatizarea, regia, decorul și coloana sonoră: Dragoș Galgoțiu

Costumele: Lia Manțoc

Producător: Teatrul Mic București

Durata: 2 h fără pauză

Nerecomandat persoanelor sub 14 ani

 

21.00 Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București

Sala Studio

MAY B 

Coregrafia: Maguy Marin

Costumele: Louise Marin

Coproducție: Compania Maguy Marin și Maison des Arts et de la Culture de Créteil, Franța

Durata: 1 h 30 min fără pauză

Spectacol de teatru-dans 

Joi, 24 octombrie

 

17.00 Centrul Replika

BALADELE MEMORIEI

Un spectacol colectiv de: Ionela Pop, Raul Coldea, Nicoleta Esinencu, Oana Hodade, Doru Taloș

Coordonat de: Nicoleta Esinencu

Producător: Reactor de creație și experiment, Cluj

Durata: 1 h 50 min fără pauză

Spectacol cu traducere în limba engleză

 

18.00 Teatrul Bulandra

Sala „Liviu Ciulei”

ORAȘUL NOSTRU 

De: Thornton Wilder

Traducerea: Radu Lupan (versiunea în limba română) și Marcell Benedek (versiunea în limba maghiară)

Dramatizarea: Réka Dálnoky și Vladimir Anton

Regia: Vladimir Anton

Video: Petruşka Eranio

Decorul: Gellért Szucs-Olcsváry

Costumele: Boglárka Biró

Producător: Teatrul „Tomcsa Sándor” Odorheiu Secuiesc

Durata: 2 h 30 min cu pauză

Spectacol în limba maghiară cu traducere în limba română 

Nerecomandat persoanelor sub 12 ani

 

18.00 Teatrul Mic

Sala Atelier

NEVERMORE 

După: „Crimele din Rue Morgue” și după alte povestiri din seria „Short stories” de E. A. Poe

Scenariul, dramatizarea, regia, decorul și coloana sonoră: Dragoș Galgoțiu

Costumele: Lia Manțoc

Producător: Teatrul Mic București

Durata: 2 h fără pauză

Nerecomandat persoanelor sub 14 ani

19.30 Teatrul Metropolis

Sala Amfiteatru

COLIVIA CU NEBUNE

De: Jean Poiret

În românește de: Adrian Solomon

Dramaturgia: Adrian Nicolae

Direcția de scenă: Victor Ioan Frunză

Decorul și costumele: Adriana Grand

Producător: Teatrul Metropolis București

Durata: 2 h 45 min cu pauză

Nerecomandat persoanelor sub 16 ani

 

19.30 Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București

Sala Studio

NAVIGATORUL 

De: Conor McPherson

Traducerea: Bogdan Budeș

Regia: Cristi Juncu

Scenografia și video: Cosmin Ardeleanu

Producător: Teatrul Național Târgu-Mureș – Compania „Liviu Rebreanu”

Durata: 3 h 15 min cu pauză

Spectacol cu traducere în limba engleză 

Nerecomandat persoanelor sub 16 ani

 

21.00 Teatrul Dramaturgilor Români

Sala „Ion Băieșu”

DESPRE TANDREȚE

De: Matei Vișniec

Versiunea scenică, regia, ilustraţia muzicală, light-design-ul: Felix Alexa

Scenografia: Andrada Chiriac

Producător: Teatrul Dramaturgilor Români, București

Durata: 1 h 30 min fără pauză

Spectacol cu traducere în limba engleză

21.00 Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București

Sala Pictură

LAS MENINAS 

De: Ernesto Anaya

Traducerea: Mariana Radu

Regia: Andrei Măjeri

Decorul: Irina Chirilă

Costumele: Lucian Broscățean

Producător: Teatrul Maghiar de Stat Cluj

Durata: 1 h 50 min fără pauză

Spectacol în limba maghiară cu traducere în limba română și engleză 

Nerecomandat persoanelor sub 14  ani

 

Vineri, 25 octombrie

 

17.00 Teatrul Dramaturgilor Români

Sala „Ion Băieșu”

DESPRE TANDREȚE

De: Matei Vișniec

Versiunea scenică, regia, ilustraţia muzicală, light-design-ul: Felix Alexa

Scenografia: Andrada Chiriac

Producător: Teatrul Dramaturgilor Români, București

Durata: 1 h 30 min fără pauză

Spectacol cu traducere în limba engleză 

 

18.00 Teatrul Odeon

Sala Majestic

SUB FIECARE PAS E O MINĂ NEEXPLODATĂ DINTR-UN RĂZBOI NETERMINAT CU TINE 

Scenariul și regia: Radu Afrim

Scenografia: Alexandra Constantin

Producător: Teatrul Tineretului Piatra Neamț

Durata: 2 h 25 min fără pauză

Spectacol cu traducere în limba engleză 

Nerecomandat persoanelor sub 14 ani

19.00 Centrul de Teatru Educațional Replika

BALADELE MEMORIEI

Un spectacol colectiv de: Ionela Pop, Raul Coldea, Nicoleta Esinencu, Oana Hodade, Doru Taloș

Coordonat de: Nicoleta Esinencu

Producător: Reactor de creație și experiment, Cluj

Durata: 1 h 50 min fără pauză

Spectacol cu traducere în limba engleză

 

20.00 Teatrul Metropolis

Sala Amfiteatru

COLIVIA CU NEBUNE

De: Jean Poiret

În românește de: Adrian Solomon

Dramaturgia: Adrian Nicolae

Direcția de scenă: Victor Ioan Frunză

Decorul și costumele: Adriana Grand

Producător: Teatrul Metropolis București

Durata: 2 h 45 min cu pauză

Nerecomandat persoanelor sub 16 ani

 

20.00 Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București

Sala Mare

EVGHENI ONEGHIN / EUGENE ONEGIN 

După romanul în versuri de: Alexandr Pushkin

Coregrafia: Boris Eifman

Muzica: Piotr Ilici Ceaikovski, Alexander Sitkovetski

Decorurile: Zinovi Margolin

Costumele: Olga Shaishmelashvili, Piotr Okunev, Anna Iacușcenco

Light-design: Gleb Filștinski, Boris Eifman

Producător: Eifman Ballet, Sankt-Petersburg, Rusia

Durata: 2 h cu pauză

Spectacol de dans 

21.00 Teatrul ACT

MOȘ NICHIFOR 

După: „Moș Nichifor Coțcariul” de Ion Creangă

Regia: Alexandru Dabija

Costumele: Manuela Pungan

Producător: Teatrul ACT București

Durata: 1 h 10 min fără pauză

Spectacol cu traducere în limba engleză 

Nerecomandat persoanelor sub 12 ani

 

Sâmbătă, 26 octombrie

 

17.00 Centrul Replika 

LIMITE 

De: Mihaela Michailov și Radu Apostol

Regia: Radu Apostol

Scenografia: arh. Gabi Albu

Muzica și spațiul sonor: Alex Bălă

Video: Elena Găgeanu

Producător: Centrul Replika, Bucureşti

Durata: 1 h 15 min fără pauză

Spectacol cu traducere în limba engleză 

Nerecomandat persoanelor sub 14 ani

 

18.00 și 21.00 Teatrul Odeon

Sala Majestic

SALBA DRACULUI 

De: Vasile Alecsandri

Regia și scenografia: Alexandru Dabija

Producător: Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați

Durata: 1 h 50 min fără pauză

Nerecomandat persoanelor sub 16 ani

Spectacol conține scene de nuditate non-sexuală

19.00 ARCUB

Sala Mare

ITINERARII. ÎNTR-O ZI, LUMEA SE VA SCHIMBA 

Textul și adaptarea: Yann Verburgh

Regia: Eugen Jebeleanu

Scenografia: Velica Panduru

Construcția decorului: Tukuma Works

Coproducţie teatrală internațională: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi Compagnie des Ogres, Franța

Durata: 2 h 30 min fără pauză

Spectacol în limbile română, engleză, franceză, germană, berberă

Supratitrarea existentă face parte din conceptul spectacolului multilingvistic, asigurând înțelegerea de către public a tuturor momentelor.

Nerecomandat persoanelor sub 18 ani

 

19.00 Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București

Partea I: Foaier Sala Media, Sala Media

PAUZĂ

Partea a II-a: Sala Pictură și Sala Amfiteatru

TREI SURORI 

De: A. P. Cehov

Traducerea în limba maghiară: Dezső Kosztolányi

Regia: István Albu

Scenografia: Erika Márton

Producător:Teatrul Figura Stúdió Gheorgheni

Durata: 3h cu pauză

Spectacol în limba maghiară cu traducere în limba română și engleză 

Nerecomandat persoanelor sub 12 ani

 

19.30 Teatrul Odeon

Sala Studio

IL NULLAFACENTE. ALEG SĂ NU FAC NIMIC 

De: Michele Santeramo

Traducerea: Maria Rotar

Regia: Roberto Bacci

Scenografia: Cristian Rusu

Producător: Teatrul Național Cluj-Napoca

Durata: 1 h 20 min fără pauză

Spectacol cu traducere în limba engleză 

Nerecomandat persoanelor sub 14 ani

 

21.00 Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București

Sala Studio

DANSUL DELHI 

De: Ivan Vîrîpaev

Traducerea: Elvira Rîmbu

Regia și universul sonor: Radu Afrim

Scenografia: Cosmin Florea

Producător: Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași

Durata: 2 h fără pauză

Spectacol cu traducere în limba engleză 

 

22.00 Teatrul „Nottara”

Sala „George Constantin”

IONA

De: Marin Sorescu

Regia: Gábor Tompa

Muzica: Ada Milea

Scenografia: Carmencita Brojboiu

Coproducție: Teatrul „Nottara”, București și Teatrul Maghiar de Stat Cluj

Durata: 1 h 20 min fără pauză

Spectacol cu traducere în limba engleză 

 

Duminică, 27 octombrie 

 

17.00 Centrul Replika 

LIMITE 

De: Mihaela Michailov și Radu Apostol

Regia: Radu Apostol

Scenografia: arh. Gabi Albu

Muzica și spațiul sonor: Alex Bălă

Video: Elena Găgeanu

Producător: Centrul Replika, Bucureşti

Durata: 1 h 15 min fără pauză

Spectacol cu traducere în limba engleză 

Nerecomandat persoanelor sub 14 ani

 

18.00 și 21.00 Teatrul Odeon

Sala Majestic

CHIRITZA ÎN CONCERT 

După: Vasile Alecsandri și Matei Millo

Spectacol concert de: Ada Milea

Cântece de: Ada Milea și Anca Hanu

Scenografia: Alexandra Constantin

Producător: Teatrul Național Cluj-Napoca

Durata: 1 h 5 min fără pauză

Spectacol cu traducere în limba engleză 

Nerecomandat persoanelor sub 12 ani

 

19.00 ARCUB

Sala Mare

ITINERARII. ÎNTR-O ZI, LUMEA SE VA SCHIMBA 

Textul și adaptarea: Yann Verburgh

Regia: Eugen Jebeleanu

Scenografia: Velica Panduru

Construcția decorului: Tukuma Works

Coproducţie teatrală internațională: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi Compagnie des Ogres, Franța

Durata: 2 h 30 min fără pauză

Spectacol în limbile română, engleză, franceză, germană, berberă

Supratitrarea existentă face parte din conceptul spectacolului multilingvistic, asigurând înțelegerea de către public a tuturor momentelor.

Nerecomandat persoanelor sub 18 ani

 

19.00 Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București

Partea I: Foaier Sala Media, Sala Media

PAUZĂ

Partea a II-a: Sala Pictură și Sala Amfiteatru

TREI SURORI 

De: A. P. Cehov

Traducerea în limba maghiară: Dezső Kosztolányi

Regia: István Albu

Scenografia: Erika Márton

Producător:Teatrul Figura Stúdió Gheorgheni

Durata: 3h cu pauză

Spectacol în limba maghiară cu traducere în limba română și engleză 

Nerecomandat persoanelor sub 12 ani

 

19.00 Teatrul „Nottara”

Sala „George Constantin”

IONA

De: Marin Sorescu

Regia: Gábor Tompa

Muzica: Ada Milea

Scenografia: Carmencita Brojboiu

Coproducție: Teatrul „Nottara”, București și Teatrul Maghiar de Stat Cluj

Durata: 1 h 20 min fără pauză

Spectacol cu traducere în limba engleză

 

Număr de vizualizări :42http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/ce4Dx10gVh8?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Zoltan Butuc – Concert în Grădina MNLR

Posted: 19 Sep 2019 10:09 PM PDT

Vineri, 27 septembrie 2019, de la ora 18.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Național al Literaturii Române vă așteaptă la o nouă întâlnire cu muzica și poezia, în compania lui Zoltan Butuc. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Zoltan Octavian Butuc s-a născut în 1969, în Braşov, și este Cetățean de Onoare al Coloniei Literare Petrila. În 1995 a terminat Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti.

În 1993 i s-a decernat Premiul pentru debut UNITER, pentru rolul din spectacolul „Ora lynxului” de Per Olov Enquist, la Teatrul Odeon. A jucat în spectacole de teatru la Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, la Odeon, la Theatrum Mundi, Teatrul Act, Maria Filotti – Brăila. Pe marele ecran, a debutat în pelicula „Prea târziu” (1996), regizată de Lucian Pintilie, şi a avut roluri în alte peste 30 de filme de lung metraj. A fost nominalizat la „On Air Music Awards” 2015, la secţiunea „Cel mai bun folk al anului”.

Recitalul său, „Pentru cei care iubesc limba poezească” a fost preluat de TVR, în cadrul stagiunii „Teatru în TVR” 2016, iar de câțiva ani este invitatul MNLR în cadrul mai multor evenimente dedicate POEZIEI.

Discul său, „Frunză verde de albastru”, este o întâlnire la un altfel de nivel cu chitara, care se lasă atinsă doar de mâinile lui calde și blânde, și poezia lui Nichita Stănescu, ale cărui cuvinte perfect îmbinate au parcă haruri duhovnicești, ascultă, curăță și vindecă.

Zoltan Butuc este interesat de readucerea la lumină a unor texte bogate în conținut și semnificații și readucerea basmului în cotidianul lipsit de aspirații înalte, dătătoare de speranță. Crede că avem în continuare nevoie de Basm, de Poveste, de Poezie.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Vizualizări: 122

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor