altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 21 mai 2020

“Prezențe franco-române, în cadrul festivalului „Noaptea Literaturi...


Prezențe franco-române, în cadrul festivalului „Noaptea Literaturii...

Posted: 20 May 2020 09:18 AM PDT

Sâmbătă, 30 mai 2020, între orele 18.00 – 23.00, se va desfăşura online cea de-a VIII-a ediţie a Nopţii Literaturii de la Paris, organizată de Forumul Institutelor Culturale Străine de la Paris (FICEP). ICR Paris, membru al FICEP, susţine prezenţa scriitorului franco-român Petrika Ionesco la ”Noaptea Literaturii” / ”La nuit de la literature”, care va citi, într-o înregistrare video de maxim 15 de minute, un fragment din romanul său, ”Le chant du cygne mécanique”, apărut în urmă cu doi ani la editura pariziană Saint-Honoré.”Noaptea Literaturii” / ”La nuit de la literature” este un festival francez care se derulează întotdeauna pe parcursul unei singure nopţi. Scriitori sau oameni de litere venind din partea institutelor culturale participante – anul acest vor fi 14 – citesc, în faţa unui public numeros şi deja fidelizat, fragmente din operele lor. La final, ei răspund întrebărilor publicului.

Anul acesta, datorită măsurilor excepţionale implementate de statul francez în contextul COVID 19, festivalul se va desfășura online.

Petrika Ionesco, regizor de teatru şi operă, scenograf, cineast, scriitor, creator de evenimente speciale, realizează spectacole în cele mai importante instituţii culturale din lume. De curând, a pus în scenă „La Cenerentola” la Opera din Beijing, „Cyrano”, cu Placido Domingo, la Châtelet Paris şi apoi la San Francisco Opera şi la Madrid; „Olandezul zburător”, la Liège şi San Francisco, „Visul unei nopţi de vară” şi „Burghezul gentilom” la Teatrul Naţional din Bucureşti. A colaborat cu Nureev, Carolyn Carlson, şi multe alte personalităţi. Este, în acelaşi timp, profesor la Conservatorul de la Cité de la Musique (Paris), Ofiţer al Artelor şi Literelor (Franţa) şi Comandor al Ordinului Artelor (România).

– anunță ICR.

 

 

Număr de vizualizări :7http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/itma6C5erJU?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Amânarea celei de-a 17-a ediţii a Expoziţiei Internaţionale de Arhi...

Posted: 20 May 2020 09:08 AM PDT

Organizatorii celei de-a 17- a ediții a Expoziției Internaționale de Arhitectură – La Biennale di Venezia – au anunțat amânarea evenimentului pentru anul 2021. Expoziția, cu tema “How Will We Live Together?”, curatoriată de Hashim Sarkis, va avea loc în perioada 22 mai – 21 noiembrie 2021. În aceste condiții, “Fading Borders“, proiectul declarat câștigător al Concursului naţional pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la cea de-a 17-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Arhitectură – La Biennale di Venezia, desfășurat în două etape, în perioada 26 noiembrie 2019 – 14 ianuarie 2020, va reprezenta România la ediția din 2021 a Bienalei. Proiectul, creat de Irina Meliță, Ștefan Simion, Ștefania Hîrleață, Cristian Andrei Bădescu și Radu Tîrcă abordează tema migrației apeste 3,4 milioane de români (cca 17% din populația totală a țării) după aderarea României la Uniunea Europeană, în anul 2007, exod fără precedent în Europa, pe timp de pace. “Fading Borders“ documentează această realitate dramatică în două ipostaze fundamentale: Plecat – fenomenul complex de conviețuire a emigranților români în cadrul diferitelor comunități locale din Europa, și Shrinking Cities – locurile abandonate ale mediului construit de acasă.

La fel ca în anii anteriori, expoziția va fi organizată în două spații expoziționale, Pavilionul Național al României din Giardini della Biennale și Noua Galerie a Institutului Român pentru Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, cu sprijinul Ministerului Culturii și Institutului Cultural Român.- transmite ICR.

Număr de vizualizări :19http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/UuL7Tzf4VRA?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”RINOCERII” de Eugène Ionesco, un spectacol emblematic semnat de Ro...

Posted: 20 May 2020 09:02 AM PDT

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova continuă seria marilor producții prezentate în TEATROTECA TNC, difuzând pe pagina oficială de facebook – www.fb.com/tncms.oficial – un alt mare spectacol produs la Naționalul craiovean: RINOCERII de Eugène Ionesco, un spectacol emblematic semnat de Robert Willson, la invitația directorului de atunci al instituției, Mircea Cornișteanu.  Spectacolul va putea fi vizionat duminică, 31 mai 2020, ora 19:00.

Robert Wilson, autor al mai multor spectacole eveniment pe marile scene ale lumii, a montat la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova capodopera dramaturgiei ionesciene, în anul 2014: „La 44 ani după ce Ionesco mi-a sugerat să-i regizez o piesă, am de­cis să fac față acestei provocări. Pentru mine, există două caracteristici în scrierile sale, care sunt izbitoare: desigur, absurdul și un incredibil simț al umorului. El râdea întotdeauna. Nu ar trebui să facem teatru, dacă nu putem râde”, spunea Robert Wilson, cel pe care marele dramaturg francez de origine română Eugène Ionesco l-a numit cândva „cel mai important regizor american”.

 

Robert Wilson, personalitate artistică complexă – regizor, actor, scenograf, designer de  lumini și sunet, arhitect, pictor – este creatorul unor spectacole care au reinventat limbajul scenic în a doua jumătate a secolului al XX-lea. The New York Times l-a descris pe Robert Wilson drept „o figură impozantă într-o lume a teatrului experimental și un explorator al utilizării timpului și spațiului pe scenă.” Născut în Waco, Texas, Wilson este unul din cei mai importanți artiști vizuali și de teatru. Opera sa pentru scenă include în mod neconvențional o varietate largă de medii artistice incluzând dansul, mișcarea, lumina, sculptura, muzica și textul. Imaginile compuse de Wilson sunt frapante din punct de vedere estetic și încărcate emoțional, iar spectacolele sale sunt aclamate deopotrivă de criticii de teatru și de publicul din întreaga lume.

Opera lui Wilson este enormă. El nu se reclamă de la celebrul slogan small is beautiful, ci dimpotrivă, el vede mare şi simte imens. Aceasta îl defineşte pe el, artistul care a spart cadrele temporale normative pentru a lăsa publicul să plonjeze în adevărate voiaje în timp, zile şi nopţi. E o operă a unui mare descoperitor, dar e şi o operă ce traduce, pentru a parafraza o frază care-i e dragă, graful inimii sale.”

George Banu, Robert Wilson: de la actorul fără umbră la umbra actorului

 

La Craiova, Robert Wilson a fost însoțit de o echipă de colaboratori cu care lucrează de obicei pentru spectacolele sale: dramaturgul Konrad Kuhn (Austria), creatorul de costume Jacques Reynaud (Franța), co-regizorii Tilman Hecker (Germania) și Charles Chemin (Franța), light-designerii A.J. Weissbard (Italia) şi John Torres (Canada), video-artistul Tomek Jeziorski (Polonia) și compozitorul Adam Lenz (SUA). Acestora li s-au adăugat, din România, regizorul Bobi Pricop (asistent de regie), scenografii Adrian Damian (asistent decor), Adriana Dinulescu (asistent costume), Gina Călinoiu (stage manger).

 

S-a spus că teatrul lui Wilson este unul al „sculpturilor mobile”, că actorul este mai ales formă în geometria fină a regizorului, una cu retorică proprie, alternare de spațiu și nonspațiu, plin și gol, pe care decorul invadat de lumini savante o ilustrează. Spectacolul de la Craiova al arhitectului Wilson, o suită de tablouri vivante, uluiește prin frumusețea formelor. Un scaun agățat într-o scenă, un receptor suspendat într-o alta, vrafuri de hârtii mototolite în următoarea, platforme cu scări, un divan alb cu tăietură modernă, cu același spătar în care golul a înlocuit materia, toate anulează convenția dramatică bazată pe iluzie, personaj și empatie pentru a o înlocui cu o retorică vizuală de sine stătătoare.

Cristina Rusiecki, Revista Cultura

 

 

Rinocerii este un spectacol avangardist, regizorul Robert Wilson mizând pe imaginea plastică drept formă de expresie artistică. Prin armonia și echilibrul pictural, prin precizia gestului și ritmul perfect stăpânit al mișcării, spectacolul Rinocerii devine un dans al culorii, emoţia stârnită fiind comparabilă aceleia în care-l savurăm pe Dali, Mondrian, Magritte.

 

Noua montare de la Teatrul Național din Craiova este un triumf. Wilson este un pictor, un arhitect şi un artist al scenei vizuale. Are un auz fin pentru genul de muzică ce se repetă în minte la mult timp după ce s-a oprit în difuzoare. Producţia a avut numeroase momente vizuale şi auditive memorabile, dar pentru mine, cea mai impresionantă trăsătură a fost caracterizarea echipei de actori de la Craiova. Fiecare actor a oferit o vinietă personală care a fost amuzantă, precisă, şi cu un simţ al ritmului interior ce dădea impresia unui dans viu. Bérenger chiar semăna cu Ionesco, pe care l-am cunoscut o dată când l-am rugat să ia parte la conferinţa din Londra, şi ale cărui curtoazie şi gravitasfolosite pentru efect comic, mi-au rămas în minte de atunci.

John Elsom, SpectActor – revista Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova

 

Distribuția spectacolului este alcătuită din excepționalii actori ai Teatrului Național „Marin Soresccu” din Craiova: Ilie Gheorghe, Valentin Mihali, Iulia Lazăr, Claudiu Bleonţ, Valer Dellakeza, Tamara Popescu, Angel Rababoc, Nicolae Poghirc, Raluca Păun, Monica Ardeleanu, George Albert Costea, Cosmin Rădescu, Constantin Cicort, Mirela Cioabă, Dragoș Măceșanu, Iulia Colan, Ion Colan, Corina Druc, Alex Calangiu, Romanița Ionescu, Geni Macsim, Claudiu Mihail, Natașa Raab, Adrian Andone, Marian Politic, Eugen Titu, Cătălin Vieru, Cosmin Dolea, Anca Maria Ghiță,  Costinela Ungureanu.

Durata spectacolului:  90 minute.

 

Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova

web: https://tncms.ro

facebook: https://www.facebook.com/tncms.oficial

instagram: https://www.instagram.com/teatrulnationalcraiova

Număr de vizualizări :22http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/DqN6Tai5d0U?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Lansarea on-line a volumului de debut „Alt condițional/ Un autre co...

Posted: 20 May 2020 08:36 AM PDT

Joi, 21 mai 2020, ora 18.00, pe pagina de facebook a Asociației Universul Prieteniei , va avea loc lansarea on-line a volumului de debut „Alt condițional/ Un autre conditionnel”, ediție bilingvă româno-franceză, autor Anica Andrei-Fraschini cu o prefață semnată de Ana Ardeleanu, membră a  Uniunii Scriitorilor din România. Volumul face parte din colecția anului 2020, „Modus vivendi” și este prezentat de scriitoarea Ottilia Ardeleanu, membră a Uniunii Scriitorilor din România și de poeta Iulia Ralia Raclaru.Actrița Ina Paladi, de la Teatrul „Studio Lux Art”, va susține un scurt recital de poezie din volum. Lansarea va fi sub forma unui scurt clip video, autoarea fiind prezentă în mediul on-line, pentru a răspunde întrebărilor dumneavoastră. Evenimentul va fi moderat de Rodica Rodean, preşedinta Asociaţiei „Universul Prieteniei” Iaşi.

www.facebook.com/groups/asociatiauniversulprieteniei/

Organizatori: Asociaţia „Universul Prieteniei” Iași,  în parteneriat cu Teatrul „Studio Lux Art”.

 

„Anica Andrei-Fraschini ne prezintă o hartă a sufletului său, pe care putem drumeţi pe  reliefuri de gând nebănuite, pe câmpiile unor sentimente neexplorate. Are multe de oferit, în ce priveşte zestrea de iubire şi de senină dăruire, celui ce va avea îngăduinţa, deschiderea şi dragostea de a-i primi poezia, ca fluture de argint, în propria-i lumină.” (Ana Ardeleanu)

 

 

Număr de vizualizări :23http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/r98BkwHHoXU?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Tudor Arghezi – 140 de ani de la naștere

Posted: 20 May 2020 08:26 AM PDT

Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române a pregătit, pentru data de 21 mai 2020, o serie de materiale dedicate împlinirii a 140 de ani de la nașterea poetului, prozatorului, ziaristului și tipografului Tudor Arghezi.

Programul evenimentelor difuzate în on-line, pe pagina de Facebook, pe site-ul și pe contul de YouTube ale MNLR:

Ora 11.00 – Tudor Arghezi | Poetul secolului XX

Ora 12.00 – Nicu Alifantis, înregistrare de la Casa Memorială „Tudor Arghezi-Mărțișor”

Ora 13.00 – Actorul George Mihăiță ne va încânta cu un recital transmis live de la sediul expoziției de bază (Strada Nicolae Crețulescu 8)

Ora 14.00 – Actorul Ion Caramitru va recita poemul Duhovnicească de Tudor Arghezi. Înregistrarea a fost realizată în expoziția de bază a MNLR

Ora 16.00 – Poetul și eseistul Dinu Flămând ne vorbește, într-o înregistrare video, despre complexitatea operei lui Tudor Arghezi, dar și despre traducerea în franceză a poemelor sale, incluse în volumul Între două nopți – poeme alese Entre deux nuits – poèmes choisis. Volumul a apărut recent la Editura Muzeul Literaturii Române

Ora 17.00 – Prezentarea expoziției on-line Tudor Arghezi, tipograf și ziarist

Ora 19.00 – Mitzura Arghezi în „Amintiri din prezent”

Ora 20.00 – Despre tiparul înalt, intervenție prin telefon cu Ștefan Dulu

Ora 22.00 – Tudor Arghezi despre primul său volum de versuri Cuvinte potrivite  fragment audio

Număr de vizualizări :13http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/zXJmfw2-i2k?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

„Casa de-a casa”- MNȚR colectează istorii despre locuire

Posted: 20 May 2020 08:20 AM PDT

Muzeul Național al Țăranului Român a demarat în luna aprilie 2020, „Casa de-a casa”, o campanie online de colectare a unor istorii despre locuire în cele mai diferite ipostaze: spațiu, timp, contexte speciale, memorie, senzorialitate, consemnări, crochiuri, puzzle-uri ori ficțiuni etnografice.

 

”O serie ruptă din cotidian. Ce ne leagă de casele noastre? Cum am ajuns acolo? De ce am plecat?

Actuali și foști specialiști ai muzeului, etnologi, sociologi, curatori, din trei generații diferite, vor scrie despre relații de vecinătate, chefuri, nostalgii, sărbătoare, colțuri nevăzute, reinventarea spațiilor… Prin istorisirile acestea, vizitatorii online sunt îndemnați să contribuie la colecția noastră cu propriile lor experiențe de locuire.

 

Pe pagina de Facebook Educație Muzeală MȚR și pe portalul cultural LiterNet, în fiecare zi a săptămânii, puteți descoperi istorisirile scrise de Călin Torsan, Cosmin Manolache, Lila Passima, Iris Șerban, Ioana Popescu, Șerban Anghelescu și Ciprian Voicilă, care vă propun să depășiți limitele distanțării sociale încercând propriile variante de auto-etnografiere:

 

[ lunea lui Călin ] [ casa din Bărăgan]

[ marțea lui Cosmin ] [ nomad ]

[ miercurea Lilei ] [ între case ]

[ joia lui Iris ] [ infraroșu ]

[ vinerea Ioanei ] [ din năuntru despre afară ]

[ sâmbăta lui Șerban ] [ etno-rătăciri ]

[ duminica lui Ciprian ] [ casa Domnului ]

 

 

Trimiteți-ne o poveste!

Fiecare dintre noi are povești ale locuirii în propria casă ori aiurea. Trebuie doar să vă dați răgaz și să scotociți în memorie. Chiar și într-un detaliu puteți descoperi o lume. Trimiteți-ne, pe adresa c.dea.casa@gmail.com, o poveste și o imagine (foto, colaj sau elemente vizuale) care să o ilustreze. Adaugați și câteva cuvinte despre dumneavoastră sau atașați un link către website-ul personal / pagina de Instagram sau Facebook.

 

Poveștile colectate vor putea apărea în volum, alături de autorii seriei, la Editura Martor a Muzeului Național al Țăranului Român.

 

 

Parteneri media: Radio România, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Internațional, RFI România, Historia, Igloo, Arhitectura, Observator cultural, Infinitezimal, Ziarul Lumina, LiterNet.ro, www.ordineazilei.ro, www.modernism.ro, www.matricea.ro, www.promenada-culturala.ro, www.daciccool.ro, www.getlokal.ro, www.semnebune.ro, www.onlinegallery.ro, www.cooperativatraditionala.ro, www.iqool.ro, www.gratuitor.ro, www.Financiarul.ro, www.News24.ro, Terra Magazin. ”- anunță Muzeul Național al Țăranului Român.

Număr de vizualizări :24http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/glHLbWx_vOc?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Berlin – București – Viena: 2 tururi ghidate online și o poveste

Posted: 20 May 2020 06:27 AM PDT

Fundația Calea Victoriei anunță organizarea a 3 tururi ghidate online de 3 istorici, în 3 orașe europene: București, Berlin și Viena.

”Ai poftă de călătorit? Explorează trei capitale europene la evenimentele online pe care Fundația Calea Victoriei ți le-a pregătit în luna iunie.

Istoricii Ionuț Mircea Marcu, Anita Sterea și Monica Neațu sunt cei trei povestitori care-ți vor dezvălui întâmplări din alte vremuri, locuri ascunse și trasee mai puțin știute de turiștii obișnuiți din Berlin, București și Viena.

Tur ghidat online prin Berlin: de la Poarta Brandenburg, la Checkpoint Charlie, în 2 iunie 2020, ora 19:00, cu Ionuț Mircea Marcu

Capitala Germaniei este un adevărat „micro-cosmos” pentru întreaga istorie a Europei. Berlinul are „de toate pentru toţi”: clădiri cu trecut imperial, muzee şi memoriale ale ambelor totalitarisme ce au marcat secolul XX (nazismul şi comunismul), vestigii antice în celebrul Muzeu Pergamon şi cartiere moderne.

La acest tur ghidat online vom descifra istoria Europei moderne „la firul ierbii”, pornind de la multele atracţii pe care ni le oferă acest oraş plin de vitalitate.

La pas pe malul Dâmboviţei – Tur ghidat online, în 9 iunie 2020, ora 19:00, cu Anita Sterea

Bucureştiul este străbătut de Dâmboviţa, prezentă în legendele populare sau în documentele vechi. Oraşul s-a format pe acest râu, conform legendei ciobănaşului Bucur, a cărui soţie, spune folclorul, se numea chiar Dâmboviţa.

Pe acest râu nu ne putem plimba cu barca, însă ne oferă crâmpeie din istoria locului. Cursul său actual este mărginit de adevărate bijuterii de arhitectură, unele foarte bine păstrate.

Gustav Klimt şi spiritul Vienei – Eveniment online, în 11 iunie 2020, ora 19:00, cu Monica Neațu

Capitală a unui imperiu, ce avea să se spulbere după primul război mondial, Viena a fost locul de întâlnire al unui mozaic etnic şi cultural. Oraşul secesiunii şi al psihanalizei pendula între o cultură de tip academic, recunoscută şi finanţată de stat, şi o cultură a frondei care transforma mentalităţiile, dar şi artele plastice şi decorative.

Descoperă Viena anilor 1900, cu întâlnirea dintre politică şi cultură în picturile lui Klimt, angoasele începutului de secol în creaţia lui Egon Schiele şi avangardismul lui Oskar Kokoschka.

 

Ca să participi la oricare dintre cele trei evenimente, intră pe site (click pe titlu), accesează butonul „Înscrie-te” și plătește taxa de participare – 50 de lei. Cu o zi înainte de data începerii, primești pe mail linkul unde poți urmări evenimentul. Dacă ai întrebări, trimite un mesaj pe contact@victoriei.ro.” – Fundația Calea Victoriei.

Număr de vizualizări :20http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/gTg1TF-cn30?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Vizualizări: 59

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor