altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 20 mai 2021

“Fotografii cu piețe din Europa și istoriile lor, prezentate de ant...


Fotografii cu piețe din Europa și istoriile lor, prezentate de antr...

Posted: 19 May 2021 08:40 AM PDT

În perioada 28 mai – 22 iunie 2021 expoziția „Orașe în rezumat. Piețe din Europa și istoriile lor. Un proiect de antropologie vizuală”, aparținând antropologului Cătălin D. Constantin, va fi găzduită de Galeria Institutului Cultural Român de la Lisabona. Expoziția cuprinde fotografii realizate cu ajutorul unei drone profesioniste, din unghiuri inaccesibile ochiului omenesc. Inaugurarea va avea loc joi, 27 mai, în prezența autorului. Cu acest prilej va fi lansat albumul „Somewhere over the Square” (co-ediție Peter Pan ART, București, Irish Architectural Archive, Dublin). Pentru orașele europene, piața e un loc crucial. Acolo duc arterele principale, acolo se află cele mai semnificative clădiri și statui. O piață de oraș european e un rezumat. Istoric, arhitectonic, cultural, social. Într-o piață de oraș se văd bine și, deseori, simultan toate straturile vieții omenești, ale vieții sociale. Piața orașului este, din acest punct de vedere, un spațiu privilegiat. Un palimpsest care vorbește, dacă știi să-l citești, despre istoria și viața așezării în epoci diferite.

Expoziția are o dublă latură, arhitecturală, dar și antropologică, pentru că piața este înțeleasă ca loc viu al orașului european, spațiu ce adună comunitatea și condensează istoria orașului. Scopul expoziției e să surprindă, prin imagine, inefabilul pieței, spiritul unui oraș chiar în inima lui, relevând un model istoric european al pieței.

Cătălin D. Constantin este editor de carte și antropolog. Predă la Facultatea de Litere a Universității din București. Teza de doctorat, susținută la Facultatea de Litere și publicată în 2013, a avut ca temă viața cotidiană în orașele românești la începutul secolului XX, pornind de la jurnale inedite de epocă. Îmbinând pasiunea pentru fotografie cu plăcerea de a scrie și de a călători, Cătălin D. Constantin a susținut, în 2014, un al doilea doctorat, la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu“. A coordonat mai multe colecții de beletristică și a editat numeroase volume de fotografie dedicate patrimoniului cultural românesc. Pentru cărțile pe care le editează, realizează cel mai adesea atât partea de îngrijire a textului, cât și conceptul grafic, socotind esențială combinația între cele două componente. Cea mai recentă carte pe care a scris-o, Orașe în rezumat. Piețe din Europa și istoriile lor, reprezintă o interpretare culturală și antropologică a piețelor urbane europene. Volumul Ferestre din București și poveștile lor, apărut în 2015 sub coordonarea sa, reeditat anul trecut, a urcat în câteva săptămâni de la apariție pe locul 1 în topul vânzărilor de carte din România. Realizează cercetări antropologice de teren în așezările aromâne din Munții Pindului. Coordonează de 5 ani seria săptămânală Conferințele de joi, de la Palatul Suțu, Muzeul municipiului București. A avut expoziții de autor în România, Spania, Turcia, Bulgaria, Azerbaidjan, Georgia, Polonia, Grecia, Irlanda, Italia.

Expoziția „Orașe în rezumat. Piețe din Europa și istoriile lor“a fostitinerată prin co-finanțarea Administrației Fondului Cultural Național (2016, 2018, 2020) și a Ordinului Arhitecților din România – OAR (2018 și 2019), în peste 20 de orașe din 10 țări europene, iar selecția imaginilor pornește de la un număr de 100 de piețe, din peste 20 de țări europene. Expoziția reprezintă un demers inedit – este prima oară când un număr așa mare de piețe, din culturi diferite, sunt puse alături, pentru a construi un fir roșu al pieței europene.

Număr de vizualizări :2http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/rkD2EGsThfs?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Mircea Cărtărescu în dialog cu Fernando Iwasaki

Posted: 19 May 2021 08:16 AM PDT

Cu ocazia sărbătoririi bicenetenarului independenței Peru și a 30 de ani de existență a Institutului Cervantes, Ambasada Peru în România și Institutul Cervantes din București organizează evenimentul Peru și România: despre literaturile naționale. Fernando Iwasaki și Mircea Cărtărescu în dialog, care va avea loc luni, 24 mai 2021, începând cu ora 19:00, pe canalul de Facebook al Institutului Cervantes din București. Evenimentul va putea fi urmărit și pe pagina de Facebook a Ambasadei Republicii Peru în România. Cei doi scriitori vor discuta despre importanța clasicilor, despre conceptul de literatură periferică, elementele comune și legăturile dintre literatura peruană și literatura română, precum și despre rolul acestora în construirea unei identități.

** (https://www.facebook.com/EmbajadadelPeruenRumania).

„Dacă există un cuvânt pentru a defini Peru, acesta este «diversitate»: diversitate geografică (mai mult de 80 de clime diferite, mare, deșert, Anzi, pădurea amazoniană) și diversitatea umană. Este țara «Tuturor Neamurilor» cum spunea scriitorul peruan José María Arguedas. La moștenirea indigenă s-au adăugat cea spaniolă, cu componenta sa arabă, apoi cea africană, mai târziu cea asiatică și, pe urmă, cea care a provenit de la alte țări europene și din Orientul Mijlociu. Cu acest metisaj, rezultat din îmbinarea de neamuri și tradiții și luând ca bază puternica sa cultură milenară, Peru actual continuă să lucreze pentru a construi o societate incluzivă, care să reducă breșele de sărăcie și inegalitate și în care fiecare persoană să găsească oportunitățile pentru dezvoltarea sa deplină și bunăstare.

Peru are o lungă tradiție literară care începe în secolul al XVI-lea cu primul scriitor metis al continentului american, fiul unei prințesei incașe și al unui conchistador spaniol: Inca Garcilaso de la Vega. 

Și, de asemenea, este leagănul poeților și scriitorilor universali precum César Vallejo, Blanca Varela, Julio Ramón Ribeyro sau câștigătorul Premiului Nobel Mario Vargas Llosa.”

 (E.S. María Eugenia Echeverría Herrera, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Peru în România)

 

*

Fernando Iwasaki (n. 1961, Lima) este prozator, eseist, profesor universitar. A scris romanele Neguijón (Alfaguara, 2005) și Libro de mal amor (RBA, 2001), volumele de povestiri España, aparta de mí estos premios (Páginas de Espuma, 2009), Helarte de amar (Páginas de Espuma, 2006), Ajuar funerario (Páginas de Espuma, 2004), Un milagro informal (Alfaguara, 2003), Inquisiciones Peruanas (Páginas de Espuma, 2007), A Troya, Helena (Los Libros de Hermes, 1993), Tres noches de corbata (AVE, 1987). Povestirile sale au apărut în diferite antologii din Spania și America Latină, iar opera sa a fost tradusă în cehă, rusă, engleză, franceză, italiană, română și coreeană. Este profesor la Universidad Loyola Andalucía din Sevilla, unde locuiește din 1989, a fost profesor de istorie la Universidad Católica din Peru și profesor de științe politice la Universidad del Pacífico din Lima. Ca manager cultural, s-a ocupat de activitățile Fundației San Telmo de Sevilla (1991-1994) și a fost director al Fundației Alberto Jiménez-Becerril împotriva Terorismului (1998-2001) și al Fundației Cristina Heeren de Arte Flamenco (1996-2016). A ținut rubrici în diferite reviste, precum Diario 16 (1989-1996), El País (1997-1998) și La Razón (1999-2000), iar din anul 2000, are rubrică în ABC de Sevilla și este colaborator al suplimentului de weekend El País Semanal. În 2015, a câștigat Premiul Don Quijote la cea de-a XXXII-a ediție a Premiilor Rey de España pentru Jurnalism.

 

Mircea Cărtărescu (n. 1956, București),  autor extrem de apreciat de cititorii și criticii de pe ambele țărmuri ale Atlanticului, opera sa fiind tradusă aproape integral în limba spaniolă, a publicat peste 25 de cărți de proză, poezie, jurnalistică, eseistică și lucrări academice, precum și numeroase articole. Este profesor la Universitatea București, jurnalist, membru al PEN România și al Parlamentului Cultural European. Printre cele mai importante scrieri ale sale fac parte romanele Travesti, trilogia Orbitor, romanul Solenoid, volumele de proză scurtă Nostalgia, De ce iubim femeile, Melancolia, volumele de poezie Poeme de amor, Totul, Nimic, Levantul. Opera sa este tradusă în 25 de limbi, a primit majoritatea premiilor din domeniu în România, precum și numeroase recunoașteri internaționale, precum Premiul „Thomas Mann” în Germania (2018), Premiul Formentor în Spania (2018), Premiul „Gregor von Rezzori” în Florența (2015), Premiul de Stat al Austriei pentru Literatură (2015), Premiul orașului Leipzig pentru Armonie Europeană (2015), Marele Premiu pentru Poezie în Serbia (2013), Premiul Vilenica în Slovenia (2011).

 

Număr de vizualizări :13http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/mHtdNElzwCU?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Online & live: Ștefan Afloroaei în dialog cu Aurel Codoban și G...

Posted: 19 May 2021 08:00 AM PDT

Joi, 20 mai 2021, începînd cu ora 19.00, pe paginile de Facebook Librăria Humanitas de la Cişmigiu și Editura Polirom, va avea loc o dezbatere pe marginea volumului Despre simțul vieții. Întrebări, perplexități, credințe de Ștefan Afloroaei, recent apărut în colecția „Plural M” a Editurii Polirom. Invitați: Aurel Codoban, George Bondor. Moderează Cornel Moraru.

facebook.com/LibrariaHumanitasDeLaCismigiu

facebook.com/ polirom.editura

 

Despre carte

„Pare destul de riscant să vorbești despre felul în care omul de astăzi își privește propria viață. Bunăoară, despre situațiile în care o vede indecisă, problematică, chiar străină lui însuși. Deopotrivă, despre măsura în care cultivă un simț al vieții și credința în resursele acestuia, odată cu nevoia de a se orienta în noul scenariu al celor existente. Am motive să cred că asemenea chestiuni ne privesc nemijlocit în continuare. Dau seama de ceea ce se petrece cu noi chiar și atunci cînd uităm de ele, ținîndu-le departe de preocupările noastre cotidiene. De exemplu, întrebarea nu tocmai obișnuită ce are în vedere sensul vieții. De obicei, aceasta ne ia prin surprindere și ne găsește nepregătiți pentru a o întîmpina. E socotită proprie mai curînd celor care, așa cum se spune, trăiesc cu capul în nori și se pierd în gîndurile lor solitare. Doar că o asemenea întrebare este în stare să ne probeze ca puține altele, să ne măsoare pur și simplu faptul de existență, chiar dacă, în vacarmul acestui timp, arareori o luăm în seamă. Știm bine, oamenii se plîng ușor tocmai de nonsensul sau de neorînduiala celor trăite. În același timp, propun și instituie tot felul de sensuri în viața lor de zi cu zi. Ceea ce nu-i împiedică să vorbească, la un moment dat, de lipsa oricărui sens în această lume. Ce se întîmplă de fapt în asemenea situații? Cum își percepe acest om propria viață, ce așteaptă din partea ei și ce înțelege în legătură cu lumea dată?” (Ștefan Afloroaei)

 

Ştefan Afloroaei (n. 1952) este profesor în Departamentul de Filosofie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi. Membru corespondent al Academiei Române şi membru al Uniunii Scriitorilor din România. Susţine prelegeri de metafizică, hermeneutică filosofică, cultură şi spiritualitate europeană.

Cărţi publicate: Ipostaze ale raţiunii negative. Scenarii istorico‑simbolice, Editura Ştiinţifică, Bucureşti, 1991; Întîmplare şi destin, Editura Institutul European, Iaşi, 1993; Lumea ca reprezentare a celuilalt, Editura Institutul European, Iaşi, 1994; Cum este posibilă filosofia în estul Europei, Editura Polirom, Iaşi, 1997; Locul metafizic al străinului (în colaborare cu Corneliu Bîlbă şi George Bondor), Editura Fundaţiei Axis, Iaşi, 2003; Metafizica noastră de toate zilele, Editura Humanitas, Bucureşti, 2008; Privind altfel lumea celor absurde, Editura Humanitas, Bucureşti, 2013; Fabula existenţială. Cu privire la distanţa dintre a trăi şi a exista şi alte eseuri, Editura Polirom, Iaşi, 2018. Volume coordonate: Petre Botezatu. Itinerarii logico‑filosofice, Editura Ankarom, Iaşi, 1996; Alternative hermeneutice (în memoria profesorului Ernest Stere), Editura Cantes, Iaşi, 1999; Limite ale interpretării (volum dedicat lui Mircea Eliade şi Umberto Eco), Editura Fundaţiei Axis, Iaşi, 2001; Interpretare şi ideologie, Editura Fundaţiei Axis, Iaşi, 2002; Ideea europeană în filosofia românească, vol. I şi II, Editura Fundaţiei Axis, Iaşi, 2005, 2006; Ideea europeană în filosofia românească, vol. III (coordonat împreună cu George Bondor), Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi, 2020.

Este director al Centrului de Hermeneutică, Fenomenologie şi Filosofie Practică, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi. Face parte din boardul unor reviste precum Hermeneia. Journal of Hermeneutics, Art Theory and Criticism, META. Research in Hermeneutics, Phenomenology and Practical Philosophy, Transilvania, Limba Română, Studia Universitatis, Journal for Communication and Culture.

 

Număr de vizualizări :11http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/M5-3o8w8k8c?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Soluţii românești de dezvoltare urbană sustenabilă, prezentate la N...

Posted: 19 May 2021 01:00 AM PDT

Atelier Adhoc, o echipă de proiectare din București din domeniul designului şi arhitecturii formată din George Marinescu și Maria Daria Oancea, participă, cu sprijinul ICR New York, la ECO Solidarity, proiect  multidisciplinar  – realizat, online, de către WantedDesign Manhattan împreună cu EUNIC New York ca parte a International Contemporary Furniture Fair -, care prezintă soluții europene de arhitectură și design ca răspuns la provocări sociale de natură ecologică și medicală.

Proiectul românesc, selectat pe bază competitivă, este inclus în secțiunea CLOSEUP, alături de alte proiecte valoroase din Europa și întreaga lume, care, începând cu luna iunie, se vor reuni într-o expoziţie online, găzduită de site-ul wanteddesign.com.

Soluțiile oferite de Atelier AdHoc prin proiectul „Colector de cartier” se referă la utilizarea creativă a spațiului existent și a resurselor umane ale unui adăpost temporar pentru persoane fără locuință din cartierul bucureștean Pantelimon, în încercarea de a răspunde mai bine nevoilor celor care beneficiază de acest serviciu social. Aceste soluții au fost discutate, alături de proiecte din Malta, Austria și Cehia, în cadrul panel-ului „Proiectare empatică: spațiu public și impact social”, invitată specială fiind Adriana Blidaru, curatoare româno-americană și editor-fondator al platformei Living Content.

Tema secțiunii CLOSEUP din acest an explorează răspunsul solidar al arhitecturii și designului la problemele ecologice curente, dar și la cele medicale, cum e pandemia de Covid-19,  pentru a oferi soluții de amenajare a spațiilor publice relevante din punct de vedere al sustenabilității și sănătății comunitare.

Cele opt proiecte prezentate sub egida EUNIC New York avansează diferite soluții inovatoare, durabile și empatice, care urmăresc să genereze un impact social pozitiv, utilizând materiale cât mai nepoluante. Dintre membrii EUNIC New York, asociația institutelor culturale din Uniunea Europeană a cărei președinție este deținută în prezent de România prin directorul ICR New York, Dorian Branea, mai sunt implicați în această inițiativă Institutul Cultural Polonez, Forumul Cultural Austriac, Delegația Guvernului Flandrei, Wallonie-Bruxelles International, Centrul Cultural Ceh, Goethe-Institut și Consiliul Maltez al Artelor.

Prin această participare, ICR New York urmărește promovarea arhitecților și designerilor români, oferindu-le o platformă de exprimare vizibilă și oportunităţi de interacţiune și colaborare cu posibili parteneri americani și internaţionali. Mai mult, promovarea unor creatori care integrează în activitatea lor concepte ecologiste şi inclusive, menite să contribuie la ameliorarea unor probleme sociale şi să producă soluţii durabile, face parte din conceptul de programare al ICR New York, care rezonează cu problemele urgente ale timpului nostru, valorificând expresii cultural-artistice de relevanță contemporană.

 

Mai multe detalii despre proiectul propus de către Atelier AdHoc găsiţi aici.

Toate proiectele desfaşurate de către Institutul Cultural Român din New York pot fi acceste online, pe website, precum și pe paginile de Facebook, Instagram sau YouTube.

 

Număr de vizualizări :64http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/Mi0czjEAlqA?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Conferință on-line la Muzeul Hărților: ”Sinele călător. Impactul că...

Posted: 19 May 2021 12:28 AM PDT

Joi, 27 mai 2021, Muzeul Hărților vă invită la o nouă conferință on-line, cu un subiect incitant: „Sinele călător. Impactul călătoriilor asupra psihicului uman”, susținută de psihologul Nora Neghină. 

**

Dată: Joi, 27 mai 2021, ora 18:00

Desfăşurare: on-line, pe platforma Zoom

Preț: 10 lei, bilet on-line

 

 

Se spune că descoperirea de sine vine odată cu descoperirea lumii – din momentul în care facem primii pași și pe măsură ce ne lărgim orizonturile și traversăm granițe, învățăm, atât despre mediul înconjurător cât și despre propriile abilități. Este un adevăr pe care mulți călători l-au trăit. Care este însă impactul călătoriilor asupra psihicului nostru? Ce abilități și ce strategii folosim pentru a ne pregăti călătoriile? Dar pentru a ne readuce în cotidian, la întoarcerea din călătorie? Care sunt blocajele sau limitele fizice sau mentale pentru a descoperi lumea? Este călătoria doar o deplasare, o evadare, sau e ceva mai mult – relaxare, comunicare, oameni, experiențe, mâncare, necunoscut…

Vă invităm la un atelier de 40 de minute în care să călătorim virtual prin lume și prin meandrele minții umane, într-o perioadă în care călătoriile fizice au fost limitate, dar în care mai mult ca oricând avem nevoie de toate beneficiile pe care ni le aduc.

Nora Neghină este psiholog, terapeut și trainer Mindsight, pasionată de psihicul uman și de călătorii.

Evenimentul face parte din seria „Atlas. Conferințele MNHCV”. Webinariile se adresează publicului pasionat de aventura cunoașterii și descoperiri din domeniile istoriei, geografiei, istoriei artei, psihologiei, istoriei costumului etc. Îi mulțumim partenerului nostru ESRI ROMÂNIA, care face posibilă realizarea acestor evenimente.

 

Preț: 10 lei, prin achiziționarea unui bilet on-line: https://eventbook.ro/other/bilete-atlas-conferintele-mnhcv-sine-cal...

Acces: pe platforma Zoom. În preajma evenimentului, cei care au achiziționat bilete vor primi pe adresele de e-mail un link de acces (de verificat și în Spam).

 

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (MNHCV) din Bucureşti este printre puținele instituţii culturale cu acest specific din lume. MNHCV își propune ca, prin grija pentru patrimoniu și interpretarea lui, prin activități destinate specialiștilor și comunităţii, să devină o instituție relevantă pentru public și pentru cultură, promovând cercetarea, interactivitatea, educația pe tot parcursul vieții, dialogul şi angajarea creativă. http://www.muzeulhartilor.ro/

 

ESRI România este partenerul MNHCV în realizarea de produse și activități educaționale, promovând astfel cartografia și educația pe tot parcursul vieții. Esri România este membru al Grupului de Companii Esri și promovează în Romania politica și soluțiile GIS ale firmei mame Esri Inc. Esri România este o prezență de necontestat în domeniul GIS, având o experiență fructuoasă de peste 20 de ani și un număr mare de clienți din toate domeniile, oferind o gamă completă de soluții și servicii destinate implementării sistemelor GIS Enterprise.

 

 

 

Număr de vizualizări :8http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/kGoMnQEAPFM?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Translation Café No 214: ”Poeme de, și interviu cu Philip Gross”

Posted: 19 May 2021 12:07 AM PDT

eZine of Modern Texts in Translation ”Translation Café No 214”sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council,  Institutul Cultural Român, și Uniunea Scriitorilor din România  anunță publicarea volumului ”Poeme de, și interviu cu Philip Gross” traduse în limba română de absolventa MTTLC Roxana Cristina Gheorghe.

 

Pentru studenții unui masterat de traducere literară, editura este un loc râvnit. Traducerile specializate sunt o slujbă: traducerea literaturii este o vocație.

Traducerea de poezie este cea mai buclucașă dintre toate. Traducătorul nu are voie să lase niciun cuvânt netranspus. De obicei, traducătorul literar traduce în limba lui maternă.

Probabil pentru prima oară, poeții unei edituri mari s–au întâlnit cu viitorii lor traducători, încă studenți la o universitate de renume. Cinci poeți de la Bloodaxe Books și directorul editurii, Neil Astley, au lucrat împreună cu studenții Masteratului pentru Traducerea Textului Literar Contemporan, Universitatea din București. A fost un moment magic. Poezia a coborât în viețile a o sută de studenți. Iar acesta nu este decât începutul…

Volumul lui Philip Gross a fost tradus în cadrul dizertației masterale cu care studenta Roxana Cristina Gheorghe a absolvit MTTLC.

 

Translation Café  No 214 poate fi consultată și descărcată din acest moment la adresa de internet: http://revista.mttlc.ro/214/TC 214.pdf

Pentru sugestii sau comentarii, vă rugăm adresați-vă Redacției  lidia.vianu@g.unibuc.ro

Număr de vizualizări :8http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/94X_dypfl3s?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Se redeschide Teatrul Arte dell’Anima

Posted: 18 May 2021 11:17 PM PDT

După o lungă perioadă de așteptare, Teatrul Arte dell’Anima vă invită la spectacolele mult îndrăgite de public, comedii savuroase, povești de viață emoționante.

  • 31 mai, ora 19:00 – „Lettice și Leușteanul” de Peter Shaffer, regia Geanina Hergheligiu

Vino să afli povestea Reginei Maria Stuart, a bucătăriei elisabetane și ingredientul secret al unei prietenii longevive într-o comedie extraordinară! Silviu Biriș pentru prima dată în cariera de peste 20 de ani intepretează 4 roluri, alături de colegele sale Crina Lință și Ioana Pavelescu în spectacolul Lettice și Leușteanul de Peter Shaffer, regia Geanina Hergheligiu!

O comedie satirică, ce îmbină istoria cu situații neașteptate și momente de maximă intensitate. Un ghid turistic extravagant, o doamnă oficială și rigidă, un bătrânel morocănos, un asistent sarcastic, un tânăr visător și un avocat influențabil vă vor încânta privirile în acest spectacol extrem de apreciat.

Bilete disponibile aici: https://www.mystage.ro/spectacole/lettice-si-leusteanul-895?af=41

 

  • 2 și 13 iunie, ora 19:00 – „Totul despre femei” de Miro Gavran, regia Felix Crainicu

Foto: @aaalexbarbulescu

„Totul despre femei” vorbește despre forța, magia și puterea femeii, fără a fi feminist în vreun fel. Spectacolul prezintă femeia într-un mod realist, empatic, comic, fără a fi lipsit de ironie, sarcasm, invidie și gelozie. Fie că vorbim de prietenie, relații familiale sau colegiale, descoperim într-o oră și jumătate femeia cu toate fațetele ei: mame, soții, iubite, surori, prietene.

Crezi că ai înțeles ce vor femeile? Haideți la spectacol. Încă te mai chinui să deslușești tainele femeii? Hai la spectacol. Ești femeie și crezi că știi cine ești? Hai la spectacol. Iar dacă încă nu știi cine ești… Ei bine, tot aici ne găsiți.

O comedie fabuloasă cu Corina Dănilă, Adriana Irimescu și Crina Lință. Nu mai puțin de 15 personaje întruchipate în cinci povești de viață.

„Totul despre femei” de Miro Gavran, regia Felix Crainicu se joacă pe 2 și 13 iunie, ora 19:00 la Teatrul Arte dell’Anima din strada Făinari, nr. 17D, sector 2, București!

Spectacol selecționat în cadrul Festivalului „GavranFest” din Germania

Bilete disponibile aici: https://www.mystage.ro/spectacole/totul-despre-femei-1184?af=41

 

  • 14 și 29 iunie, ora 19:00 – „Lucruri pe care le știu ca fiind adevărate” de Andrew Bovell, regia Puiu Șerban

„Lucruri pe care le știu ca fiind adevărate” prezintă viața de familie și secretele ce se ascund în spatele oricărei relații fericite. Bob și Fran Price au patru copii adulți: Pip, Mark, Ben și Rosie. Fiecare dintre ei are propriile secrete, dar oare ce mamă nu-și dă seama ce se petrece în viața copilului ei?

Pe măsură ce copiii încearcă să își construiască drumul în viață, separat de visele părinților lor, ceea ce obișnuia să fie adevărat în familia Price scapă de sub control.

Amuzant, puternic și sfâșietor, spectacolul „Lucruri pe care le știu ca fiind adevărate” ne înfățișează dinamica unei familii, văzută prin experiențele trăite de fiecare dintre membri.

„Lucruri pe care le știu ca fiind adevărate” de Andrew Bovell, regia Puiu Șerban se joacă pe 14 și 29 iunie, ora 19:00 la Teatrul Arte dell’Anima din strada Făinari, nr. 17D, sector 2, București!

Spectacol preiat cu Premiul  „Cea mai bună trupă”, la secțiunea Red Theatre Revolution University Contest în cadrul FITIC 5.0 în 2020 și Premiul pentru Cea Mai Bună Regie în cadrul  FITIC 2018.

Bilete disponibile aici: https://www.mystage.ro/spectacole/lucruri-pe-care-le-stiu-ca-fiind-...

  • În fiecare zi de joi: 3, 10, 17, 24 iunie, ora 19:00 – Trupa Improfix

Pentru prima dată, Teatrul Arte dell`Anima reunește într-un proiect ambițios tineri actori profesioniști din Chișinău, Timișoara, Cluj și București. Cei mai creativi, dinamici și spontani actori selectați în urma castingului „Anima pentru Societate VIII” , își doresc să te întâlnească.

Trupa IMPROFIX va fi acompaniată la clape, de către Vlad Pasencu, unul dintre cei mai experimentați improvizatori muzicali.

„Improfix este o trupă de improvizație care reunește mai mulți actori cu imaginație, dar nu orice fel de imaginație, ci una care comunică, care se leagă firesc de cea a partenerului de scenă, care anticipează ceea ce are celalălat de spus. Improfix este o trupă despre intuiția vie, dinamică, de a crea ceva extraordinar, amuzant, fresh, din coordonate total întâmplătoare și noi, căci publicul dictează tonul unei structuri mai mult sau mai puțin prestabilite. Cu o prezență de spirit ascuțită, disponibilitate, răbdare și dorința de a fi cât mai inventivi, mai imprevizibili, actorii trupei Improfix au demonstrat că bucuria și buna dispoziție sunt absolut necesare într-o lume care nu te mai încurajează să trăiești liber, o lume care îți impune frici ce nu te reprezintă, pe care nu ți le dorești. O oră și jumătate de bucurie, de relaxare, de libertate” – Irina Cerchia pentru Revista Amfiteatru

Dacă te-am convins, intră pe https://www.mystage.ro/spectacole/improfix-2706?af=41 și pe www.iabilet.ro și cumpără un bilet! Dacă nu te-am convins, vino să ne demonstrezi că nu avem dreptate!

  • 26 iunie, ora 19:00 – Referințele la Dali mă Excită de Jose Rivera, regia Răzvan Enciu

Pe 26 iunie, la ora 19:00, ne revedem cu îndrăgiții actori Alecsandru Dunaev, pe care îl puteți urmări în serialul „Adela”, Denis Hanganu din serialul „Fructul Oprit”, Bianca Cuculici, Carla Mihai, Alexandru Cătănoiu și Robert Onofrei. 

Gabriela și Benito întâmpină probleme în căsnicia lor când Benito, militar, se întoarce din teren și își găsește soția aparent deconectată de lumea reală. Visele și închipuirile au acaparat-o până la punctul în care are mai multă încredere în ce spune Luna de pe cer decât în soțul ei din realitate. Vecinul ei de 14 ani, Martin, o urmărește și îi oferă romantismul pe care și l-ar dori de la Benito, iar Pisica ei și Coiotul din deșert îi reamintesc în mod dureros ce înseamnă o relație sinceră și fără complicații.

„Referințele la Dalí mă Excită” e un spectacol despre singurătate în doi, speranțe neîmplinite și despre cum evadarea în vis poate fi un drum fără cale de întoarcere.

„Un spectacol meditativ, deloc comercial, care te pune pe gânduri și te lovește în cele mai neașteptate moduri. Sunt, oare, banii unicul scop în viață? Câți ani din viață ar trebui sacrificați, la propriu, pentru bani? Și cu ce riscuri? Iar războiul, dragul de el, căci el este, în fapt, subiectul principal, are efecte nocive asupra tuturor.” – Emil Călinescu pentru lateatru.eu

Bilete disponibile aici: https://www.mystage.ro/spectacole/referintele-la-dali-ma-excita-214...

Pentru mai multe detalii și programul spectacolelor vizitați www.artedellanima.ro! Informații: 0733.060.033, teatru@artedellanima.ro!

 

Număr de vizualizări :9http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/XnmNnao8BQ8?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Cărți tatuate – CONCURS dedicat copiilor între 5 și 15 ani

Posted: 18 May 2021 10:00 PM PDT

De Basm – Asociația Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți anunță că se află în desfășurare campania jucăușă de promovare a lecturii numită Cărți tatuate  – Intră în pielea literaturii, cea de a treia ediție.

CONCURS: provocarea noastră pentru copii: să conceapă desenul unui „tatuaj” cu acea carte din copilărie care le-a arătat în cel mai sugestiv mod cum putem fi ÎMPREUNĂ, ce înseamnă să îl înțelegi, să îl accepți și să fii alături de ”celălalt”, orice formă, chip sau caracter ar avea acesta .

Desenul tatuajului poate reprezenta personaje, poate fi un titlu de carte scris caligrafic, o mică pictură, un colaj, un citat. Poate fi orice reprezentare grafică, orice tehnică, pentru că ştim că nu există greșeli atunci când ne exprimăm iubirea sincer și din inimă.

Data-limită de trimitere a tatuajelor este 15 iunie, într-un mesaj pe adresa cartitatuate@gmail.com.

Toate desenele trimise de copii vor fi expuse, cu precizarea numelui și prenumelui, într-o galerie virtuală pe pagina Asociației De Basm.

În urma jurizării, pe 30 iunie 2021, se vor anunța cele trei premii ale concursului care vor consta în trei pachete de cărți, cîte unul pentru câștigător. Totodată, cele trei desene premiate vor fi transformate în tatuaje temporare și vor fi dăruite copiilor în cadrul acțiunilor prilejuite de Zilele LittleLIT – Împreună (octombrie 2021).

Regulamentul este disposibil aici: https://debasm.ro/carti-tatuate-regulament-concurs/.

Ne puteți urmări pe site De Basm, micro-site LittleLIT și pagina de Facebook De Basm. Vă invităm să intrați în dialog cu noi pe social media, folosind #noifacempovesti și #basmenuvorbe.

*La concurs pot participa, INDIVIDUAL, copii cu vârste cuprinse între 5-15 ani, cu domiciliul sau adresa de rezidență în România.

Parteneri: Editura Arthur, Editura Cartea Copiilor, Editura Univers

#debasm #cartitatuate #littleLIT

# # #

Cărți tatuate este o campanie din cadrul LittleLIT  – Întâlnirile De Basm

Produs de De Basm – Asociația Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți

Co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

Vizualizări: 21

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor