altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 20 aprilie 2022

“Narada lansează pe platforma NaradiX” plus 5 more


Narada lansează pe platforma NaradiX

Posted: 19 Apr 2022 10:53 AM PDT

Alături de Wellbeing Institute, Narada lansează pe platforma NaradiX un kit de prim-ajutor emoțional gratuit pentru cei afectați de variate traume, inclusiv cea a războiului de la graniță

  • Cu un conținut dezvoltat împreună cu Wellbeing Institute prin intermediul Fondului de Rezilienţă pentru Educaţie, kit-ul se adresează adulților, părinților și profesorilor
  • Platforma ro/Together pune la dispoziție o  serie de cursuri și webinarii susținute de experți internaționali și reunite sub tema „Bună stare în vreme de criză
  • Cursurile sunt disponibile în limbile română, ucraineană și engleză
  • Conținutul nu se oprește aici: În următoarele luni vor fi disponibile cursuri  online de sprijin pentru profesorii din România – „Cum integrăm contextul actual de război la lecții”, dar și un curs de imersiune în limba română  pentru elevii ucraineni

Lansată iniţial ca suport pentru educaţia remedială necesară elevilor ce au pierdut contactul cu şcoala în pandemie şi nu numai, NaradiX.ro vine şi în sprijinul celor afectați de variate traume, inclusiv cea a războiului de la graniță, printr-un kit educativ şi prim-ajutor emoțional dezvoltat de Wellbeing Institute. Indiferent de naționalitate, fie că este vorba despre români sau refugiați ucraineni, părinții și profesorii care traversează o situație de criză primesc suport și soluții de la specialiști prin intermediul NaradiX.ro. Conflictul de la graniță are un impact emoțional puternic nu doar asupra ucrainenilor, ci a tuturor martorilor la o conflagrație ce amintește de cel de-al doilea război mondial. Acum însă, există instrumente eficiente de susținere emoțională, un ajutor binevenit pentru depășirea oricărui tip de traumă, nu doar a celei create de război. Prin intermediul Fondului de Rezilienţă pentru Educaţie, Narada şi Wellbeing Institute (Şcoala Încrederii) oferă părinților și profesorilor instrumentele necesare pentru o mai bună gestionare a situațiilor de criză, astfel fiind puse la dispoziția tuturor, mijloace moderne și eficiente de a depăși dificultățile emoționale.

De astăzi, prin simpla accesare a paginii Naradix.ro/Together, părinții și profesorii, indiferent de naționalitate au acces la  o  serie de cursuri și webinarii reunite sub tema „Bună stare în vreme de criză”. Acestea sunt susținute de experți internaționali și disponibile în limbile română, ucraineană și engleză. Scopul webinariilor și cursurilor este de a-i ajuta pe cei afectați să-și înțeleagă și să-și gestioneze mai bine propriile emoții și gânduri, să-și dezvolte agilitatea emoțională, compasiunea, încrederea și reziliența, inclusiv în contextul crizei provocate de război.

Conținutul cursurilor și al webinariilor lansat pe  Naradix.ro/Together este dezvoltat de experți internaționali în traumă colectivă, specialiști în psihologie și parenting care pot acorda îndrumare competentă pentru depășirea anxietății și dezvoltarea rezilienței.

Potrivit experților internaționali în crize care implică și un număr important de refugiați, aceștia se confruntă cu provocări multiple, de la nevoia de învățare a limbii din țara-gazdă, la cea de a face față traumei și pierderilor. Seria de cursuri și webinarii „Bună stare în vreme de criză” și kit-ul de prim-ajutor emoțional realizate de Wellbeing Institute reprezintă soluții  eficiente ale acestor probleme. Această inițiativă este doar primul pas dintr-un efort de durată al organizațiilor colaboratoare. În perioada următoare, NaradiX.ro va fi punctul de întâlnire dintre specialiști și toți cei care au nevoie de ajutor pentru depășirea diferitelor problemelor emoționale.

10 cursuri „Bună stare în vreme de criză” susținute de specialiști internaționali pentru părinții și profesorii afectați de diferite tipuri de traume

Unii dintre cei mai relevanți experți internaționali în traumă colectivă, psihologi și specialiști în parenting vor susține pe Naradix.ro/Together o serie de cursuri și webinarii care, în esență, urmăresc creșterea rezilienței, reducerea anxietății și vindecarea traumelor create de experiența războiului, dar nu numai. Traduse în limbile română, ucraineană și engleză, aceste webinarii au un conținut util pentru toate persoanele care vor să învețe cum să-și gestioneze mai bine starea emoțională, să nu se lase copleșiți de anxietate și depresie, bolile secolului 21. Iată 10 dintre cursurile reunite sub tematica „Bună stare în vreme de criză”:

  • Fatima Doman  – Reziliență autentică
  • Larry Cohen  – Reducerea anxietății la copii prin joc
  • Ben King – Experiențe de război și cum să trecem emoțional prin această perioadă
  • Bethany Webster  – The mother wound (practici prin care mamele devin mai puternice și își pot susține copiii)
  • Dr. Tom Brunzell – Ce este trauma și ce pot face ca profesor sau părinte pentru un copil traumatizat
  • Paul Gilbert – Este compasiunea milă?
  • Pete Pearson – Reducerea anxietății și cum se pot susține cuplurile
  • Thomas Huble – Cum vindecăm trauma colectivă
  • Cristopher Willard – Post-traumatic growth
  • Adriana Spătaru – Cum să ai grijă de tine, ca să poți avea grijă de ceilalți

Kit-ul de ajutor emoțional adresat adulţilor „În vremuri de criză, educația și bunăstarea nu se predau!” disponibil pe NaradiX.ro, în română și ucraineană, conține un ghid util pentru gestionarea situațiilor de criză, idei pentru predarea la clasă a conflictului din Ucraina și sugestii despre cele mai bune surse de informare pentru prevenirea apariţiei ştirilor false. Ghidul conține și o selecție de materiale pentru suport emoțional, care pot fi folosite de la clasa 0 până la liceu.

Din luna mai a acestui an, NaradiX va găzdui un curs online de sprijin pentru profesorii din România – „Cum integrăm contextul actual de război la lecții”, dar și un curs de imersiune în limba română  pentru elevii ucraineni. Acesta se va desfășura în perioada 1 iunie – 31 august 2022 și va fi susținut de Alla Hordieieva, o profesoară refugiată din Jîtomîr, un oraș din vecinătatea Kiev-ului. Alla este profesoară de limba engleză de mai bine de 15 ani, iar motto-ul ei este „Scufundă-te adânc și nu-ți fie frică de nimic”.

În afara conținutului de prim-ajutor emoțional, pe platforma Naradix.ro/Together se regăsesc resurse educaționale complexe care pot fi utilizate de copii de toate vârstele, români, dar și ucraineni, de la chestionare și jocuri, la videoclipuri educaționale în limba ucraineană.

Cauzată de diferiți factori, trauma nu este un lucru nou. Însă, mai ales când este extinsă la nivel colectiv e nevoie de mobilizare pentru a fi depășită. Oricine dorește să susțină inițiativa deopotrivă educativă, dar și de suport emoțional în situații de criză o poate face printr-o donaţie pe website-ul  www.rezilientapentrueducatie.ro.

 

Despre NARADA

Vizionari, strategi, profesioniști IT, oameni de business, de comunicare, manageri și voluntari care înțeleg că educația stă la baza dezvoltării comunităţilor sănătoase. O echipă de minți agile care proiectează soluții sustenabile, de tehnologie, actuale pentru rezolvarea nevoilor educaționale din România. O organizație care crede că fiecare reușită are rolul de a ne conduce spre următoarea. Suntem oameni care susțin inovația în educație, chiar la firul ierbii.

Din 2017, vizualizăm, proiectăm și adaptăm inițiative care să contribuie la scăderea ratei analfabetismului în România și aducerea educației în secolul 21.

Copiii viitorului cresc cu Narada. 

Narada este un proiect născut sub umbrela Romanian Business Leaders Foundation.

Mai multe informații despre Narada sunt disponibile pe website, www.narada.ro și pe canalele de comunicare Facebook, Instagram și LinkedIn.

 

Număr de vizualizări :1

Premianții Galei Radio România Cultural 2022

Posted: 19 Apr 2022 10:44 AM PDT

Gala Premiilor Radio România Cultural, ediţia a XXI-a, şi-a desemnat căştigătorii‚ luni, 18 aprilie 2022, la Teatrul Odeon. Moment deosebit de aşteptat de lumea culturală, evenimentul s-a bucurat de prezenţa multor personalităţi ale lumii culturale şi artistice, a Ministrului Culturii, dl. Lucian Romașcanu, a Preşedintelui Director General al Radio România, dl. Răzvan Ioan Dincă, a jurnaliştilor și criticilor, dar şi a unui numeros public ce a umplut sala Teatrului Odeon. Un moment deosebit al serii a fost recitalul Nicu Alifantis & ZAN. Gala a revenit pe scena Teatrului Odeon după doi ani de absență. Astfel, au fost acordate și trei premii speciale și un premiu de excelență care recunosc reușite și evenimente extraordinare din perioada pandemiei.

Premiul de excelență al Galei Premiilor Radio România Cultural i-a revenit doctorului Cătălin Denciu și echipei secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra-Neamț.

“A fost o perioadă grea, atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienții noștri și pentru familiile acestora. Eforturile noastre au fost marcate de succese, dar și de multe nereușite și tragedii, care și-au pus amprenta asupra vieții noastre, a tuturor. Sperăm ca lecțiile solidarității și umanității învățate în această perioadă să nu dispară niciodată. Mulțumim și suntem recunoscători organizatorilor acestei gale pentru premiul acordat și dorim tuturor Sărbători Pascale binecuvântate, cu liniște și sănătate alături de cei dragi!”( dr. Cătălin Denciu)

 

Premiul special pentru educație a fost acordat platformei de pregătire la matematică MateX.xyz.

Premiul special pentru știință a fost acordat acordat fondatorului Graphs.ro, Dragoș Vana.

Premiul special pentru literatură a fost decernat Librăriei La Două bufnițe”, din Timișoara.

 

Premiile acordate pentru anul 2021 sunt următoarele:

La categoria PROZĂ Alina NELEGA, pentru cartea ”un nor în formă de cămilă”, Editura Polirom, 2021;

La categoria POEZIE: Simona POPESCU, pentru „Cartea plantelor și animalelor”;

La categoria TEATRU:  Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe

pentru spectacolul „Consimțământ” de Evan Placey, în regia lui Radu Afrim;

La categoria FILM: Otto Barbarul, regia Ruxandra Ghițescu;

La categoria ARTE VIZUALE :  Mircia Dumitrescu, pentru cele patru expoziţii personale de anvergură din 2021;

La categoria ȘTIINȚĂ: Prof.univ.Răzvan Cherecheș, Directorul Departamentului de Sănătate Publică al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, pentru campania de promovare a măsurilor de sănătate publică anti-COVID din România;

La categoria MUZICĂ: Nicu Alifantis & Zan, pentru albumul ”Dimov • Leoneed is love”;

La categoria EDUCAȚIE:  Asociația Narada – pentru proiectele care aduc tehnologia secolului 21 mai aproape de educație.

 

Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii.

Un eveniment: Radio România

Producător: Radio România Cultural

Coproducător: TVR 3

Partener: Teatrul Odeon

Sponsori: ZAREA, Organizația Somelierilor din România 2011, AQUA Carpatica, Hotel Cișmigiu.

 

Număr de vizualizări :4

Premiile AFCN 2021

Posted: 19 Apr 2022 10:39 AM PDT

Aflate la a 7-a ediție, Premiile AFCN au demarat pe 15 ianuarie 2022, pe o structură puțin diferită. Elementul de noutate îl reprezintă nominalizarea pe baza înscrierilor voluntare, transmise de către organizațiile neguvernamentale care au derulat proiecte culturale co-finanțate de AFCN, încheiate cu succes și decontate în 2021 – anuale și/sau multianuale. Până la data limită, au fost înscrise 53 de proiecte, fiecare proiect putând fi încadrat la maximum două categorii de premiere. Juriul a fost compus din 7 membri, dintre care 6 sunt reprezentanți ai premianților din anul anterior, și un invitat. Au răspuns apelului de a face parte din juriu: Josef Bartha (Fundația ArtEast), Robert Bălan (Asociația Art No More), Irina Gâdiuță (Asociația O2G), Cristina Modreanu (Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului – ARPAS), Victor Olăhuț (Asociația Cultura’n Șură), Alin Rotariu (Asociația Simultan) și Cristina Toma (Muzeul Cărții și Hărților Vechi), invitată conform regulamentului. Fiecare membru al juriului a putut face maximum 5 nominalizări dintre proiectele înscrise. Nominalizările la categoria „Rezistență prin cultură” au fost făcute pe baza propunerilor membrilor juriului, din lista organizațiilor eligibile care au derulat proiecte cu finanțare AFCN în 2021, care activează de cel puțin 10 ani. 

„Ne bucurăm să anunțăm nominalizările la cele zece categorii de premii, care păstrează și anul acesta caracterul transdisciplinar. După doi ani de Pandemie aceste proiecte reprezintă o performanță de anduranță și reziliență, și o demonstrație a resurselor creative pe care artiștii și operatorii culturali le aduc societății” a precizat Irina Cios, directoarea AFCN.

Caracterul transdisciplinar al premiilor pune în relație intervenția creativă în spațiul public, susținerea demersului participativ, explorarea noilor medii de creație, dezvoltarea de audiențe noi, activarea patrimoniului, promovarea culturii scrise și dialogul cultural internațional. Lista proiectelor și organizațiilor nominalizate este accesibilă la https://www.afcn.ro/media/Nominalizari%20la%20Premiile%20AFCN%20202....

            Vă invităm să vă treceți în agenda data de 16 mai 2022, dată la care va avea loc la București Gala de premiere. Felicitări tuturor nominalizaților și așteptăm cu mare emoție revederea!

 

Număr de vizualizări :5

Viața preotului franciscan Anton Demeter la Editura Polirom: ”Mai l...

Posted: 19 Apr 2022 10:31 AM PDT

Editura Polirom anunţă apariţia în librării a volumului ”Mai liber ca oricând. Părintele Anton Demeter”, semnat de Francisca Băltăceanu și Monica Broșteanu, cuvânt‑înainte de Damian Gheorghe Pătrașcu. „Mai mult decât emoționant este capitolul referitor la închisorile prin care a trecut părintele și de unde a ieșit paralizat. Și-a asumat acolo rolul de a păstra speranța în sufletele oamenilor. Nu-s mai puțin emoționante nici paginile care reconstituie viața de după eliberare și mucenicia părintelui în parohii din Moldova, osârdia lui în munca pastorală, devotamentul și dăruirea pentru toți oamenii necăjiți, care-l căutau ca pe un intercesor de maximă eficiență. Sunt multe mărturii care atestă că rugăciunile și sfaturile părintelui chiar au avut efecte impresionante, de la vindecări la alte repercusiuni benefice. Oamenii l-au considerat un sfânt încă de pe când era în viață. Iar cartea de față îi reconstituie amănunțit, cu o documentare cvasiexhaustivă, viața de mucenic și martir.” (Al. Cistelecan)

„Răsfoind paginile acestei cărți, vom găsi viața și moartea Slujitorului lui Dumnezeu Anton Demeter, preot și frate franciscan, aparținând Provinciei «Sf. Iosif, soțul Preasfintei Fecioare Maria» a Fraților Minori Conventuali, așa cum a fost trăită ea și așa cum a fost percepută de toți care au călcat nu numai pragul locuinței sale, ci și pe acela al inimii și al sufletului său – și aceștia sunt mulți, de orice vârstă, condiție socială și confesiune… Așezat ca un rege pe crucea căruciorului de invalizi, răspândea de acolo cu toată ființa lui Vestea cea Bună a lui Dumnezeu, slujind cu timp și fără timp, noapte și zi, căci mulțimile erau însetate de Dumnezeu și nu-l lăsau în pace nici măcar să-și tragă sufletul.” (Damian Gheorghe Pătrașcu)

 

„Eu știu pentru ce veneau oamenii la părintele: pentru că el avea mereu un cuvânt de încurajare pentru fiecare, le asculta necazurile și nu era absent la ceea ce îi povesteau oamenii. Mulți aveau această încredere că, mergând la părintele, vorbind cu el, cerând rugăciuni și oferind o liturghie, aveau să primească ajutor de la Dumnezeu. Avea acest dar.” (Petru Blaj, mărturie din dosarul de beatificare)

 

Francisca Băltăceanu (n. 1943) este profesor asociat la Universitatea din București, unde predă Exegeză biblică și Tradiții textuale: Vechiul Testament. Licențiată în filologie clasică (1965) și teologie (1996), doctor în filologie (1979). A fost asistentă la Catedra de limbi clasice, Universitatea din București (1965-1989), a predat cursuri de științe biblice la Institutul Teologic Romano-Catolic, București (1991-2004). Cele mai recente publicații: Septuaginta (NEC & Polirom, 2004-2011), membră în comitetul de coordonare și revizie al întregii lucrări și contribuții în volumele I, IV.1 și VI.1 (în colab.); „Fluviile Edenului, între Pom și interzicerea lui (Geneză 2, 4b-25)”, în Antic și modern. In honorem Luciae Wald (Humanitas, 2006); Vladimir Ghika: Profesor de speranță (în colab., ARCB, 2013); Cele mai frumoase povestiri din Biblie (în colab., Humanitas, 2013); Cele mai frumoase pagini de înțelepciune biblică (în colab., Humanitas, 2015); Biblia după textul ebraic, vol. 1-3 (în colab., Humanitas, 2017, 2019, 2021).

 

Monica Broșteanu (n. 1948) este conferențiar asociat la Universitatea din București, unde predă Coranul și Biblia: probleme de traducere și interpretare, Comunitățile creștine din țările Orientului Mijlociu și Tradiții textuale (Noul Testament). Licențiată în filologie (engleză-română, 1970), limbi orientale (arabă-persană, 1978) și teologie (1996), doctor în filologie (2003). A predat la Institutul Teologic Romano-Catolic din București cursuri de ebraică biblică, teologie sacramentală și liturgică, științe biblice. Cele mai recente publicații: Septuaginta (NEC & Polirom, 2004-2011), membră în comitetul de coordonare și revizie al întregii lucrări și contribuții în volumele I, IV.1 și VI.1 (în colab.); Cele mai frumoase povestiri din Biblie (în colab., Humanitas, 2013); Cele mai frumoase pagini de înțelepciune biblică (în colab., Humanitas, 2015); Biblia după textul ebraic, vol. 1-3 (în colab., Humanitas, 2017, 2019, 2021). Din traduceri: Brant Pitre, Misterul Cinei de pe urmă (Humanitas, 2016); Henri J.M. Nouwen, Fiul risipitor. Povestea unei întoarceri acasă (Humanitas, 2017); Brant Pitre, Isus și rădăcinile evreiești ale Mariei (Humanitas, 2021).

Număr de vizualizări :6

Întâlnirile lunare MiniFanbook și Fanbook se întorc în librărie

Posted: 19 Apr 2022 10:28 AM PDT

MiniFanbook și Fanbook sunt două cluburi de lectură lunare, cu participare gratuită și invitați speciali: autori, ilustratori, traducători, editori sau alte persoane direct implicate în magia apariției cărții ce se dezbate la club. Fanbook este fratele mai mare, un club de lectură pentru copii de 11-13 ani, moderat de Ivona Munteanu, profesoară de limba română, Teach for Romania, care face ca întâlnirile să fie mereu interesante. MiniFanbook îi seamană leit, dar se adresează copiilor mai mici, de 8-10 ani. Gazda clubului este Ana Andronache, profesoară de limba engleză, Teach for Romania, mereu curioasă în interacțiunea cu copiii.

După doi ani, anunțăm cu bucurie că din luna mai ne revedem la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, prietenii noștri dragi și vechi!  Vă așteptăm în weekendul 7 – 8 mai, de la ora 16.00, să stăm de vorbă despre cărțile:

Înscrierile sunt deschise până vineri, 6 mai, iar participarea este asigurată în limita locurilor existente.

 

Pentru alte informații și detalii privind cluburile de lectură, răspundem de aici: minifanbook@csrmindset.ro.”

 

 

Credit foto: Maria Gorie

Număr de vizualizări :5

„Parol, Mon Cher”, un nou concurs de creaţie literară pentru liceen...

Posted: 19 Apr 2022 10:22 AM PDT

Biblioteca Metropolitană București (BMB), prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, organizează și în anul 2022 un concurs de creaţie literară, adresat liceenilor bucureşteni, intitulat „Parol, Mon Cher”, cu tema „Universul caragialesc”. Proză scurtă, poezie și dramaturgie sunt cele trei categorii în care vor trebui să se încadreze creațiile artistice (texte literare, poezii). „Parol, Mon Cher” este un concurs adresat elevilor claselor IX-XII, care au preocupări literare şi doresc să-şi prezinte operele într-o competiţie şcolară. Înscrierea se face pe baza unei Fișe de înscriere, iar lucrările vor fi expediate electronic pe adresa de e-mail caragiale2022@bibmet.ro, în perioada: 2 mai – 15 iunie. De asemenea, pe lângă creațiile câștigătoare, cele mai bune lucrări vor fi publicate într-o Antologie de texte tipărită la Editura Bibliotecii Metropolitane București, seria ”Literatura fără vârstă”. 

Concursul reprezintă o încurajare pentru tânăra generație în a-și dezvolta abilitățile literare, inventivitatea și dorința de inovare. Pentru mai multe informații, puteți consulta Regulamentul concursului pe bibmet.ro, unde veți regăsi și Fișa de înscriere.

 

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității. 

Vizualizări: 18

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor