altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 2 iulie 2019

“Ofelia Prodan, la a XVI-a ediţie a Festivalului Literar al Sardini...


Ofelia Prodan, la a XVI-a ediţie a Festivalului Literar al Sardinie...

Posted: 01 Jul 2019 10:42 PM PDT

Sâmbătă, 6 iulie 2019, începând cu ora 17:30, în Piaţa Mesu Bidda din zona centrală a oraşului Gavoi, poeta Ofelia Prodan şi traducătorul Mauro Barindi vor participa, în cadrul programului Festivalului Literar al Sardiniei, la o discuţie cu scriitorul şi jurnalistul italian Stefano Sgambati. Evenimentul va fi moderat de jurnalistul şi bloggerul Ignazio Caruso. Discuţia se va axa pe cele mai recente publicaţii ale autorilor invitaţi: «Elegie allucinogene» (Forme Libere, Trento, 2019) a Ofeliei Prodan, respectiv «La bambina ovunque» (Mondadori, Milano, 2018) a lui Stefano Sgambati.

Ofelia Prodan a debutat cu volumul de versuri «Elefantul din patul meu», lucrare ce i-a adus, în anul 2008, Premiul pentru Debut al Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti şi Premiul pentru Debut al revistei «Luceafărul». A publicat în reviste literare din România şi din străinătate, iar poeziile sale au fost traduse în engleză, franceză, italiană, maghiară, neerlandeză, portugheză, spaniolă. A susţinut lecturi publice în Italia, Germania şi Spania. Este membră a Uniunii Scriitorilor din România şi a Pen Club România.

Mauro Barindi este licenţiat în Filologie romanică la Universitatea din Padova, în anul 1993, cu specializarea Limba şi Literatura Română. A aprofundat limba, cultura şi civilizaţia română la Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» din Iaşi şi la Universitatea din Bucureşti. În anul 2006 a obţinut doctoratul în Filologie romanică la Universitatea Complutense din Madrid. A participat la cursuri de formare pentru traducători (Bucureşti, 2009 şi 2010) şi la laboratoarele de traducere literară organizate de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia (2010, 2011, 2015). Este membru al Asociaţiei Italiene de Românistică (AIR) şi al Comitetului de redacţie al revistei «Orizonturi culturale italo–române».

Începând din 2004, Festivalul Literar al Sardiniei (www.isoladellestorie.it) s-a afirmat ca una dintre cele mai importante manifestări de acest gen din Italia. Promotorul acestuia este Asociaţia Culturală «L’Isola delle Storie», cu sprijinul Regiunii Autonome a Sardiniei şi al Primăriei din Gavoi, în colaborare cu numeroase instituţii locale şi în parteneriat permanent cu o serie de institute culturale străine active în Italia: Goethe Institut, Institutul Polonez din Roma, Forumul Austriac de Cultură din Roma şi, din 2011, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.

Colaborarea fructuoasă dintre Asociaţia Culturală «L’Isola delle Storie» şi Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, devenită deja una tradiţională, contribuie la promovarea scriitorilor români în spaţiul italian şi la includerea acestora în circuitele literare internaţionale. Cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului Literar al Sardiniei de la Gavoi marchează şi a opta prezenţă a unui scriitor român la manifestările culturale organizate în cadrul acestui dinamic festival internaţional.

 

 

Număr de vizualizări :21http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/Kex2KAqt2Eg?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Ion Caramitru și mai mulți directori de instituții culturale, primi...

Posted: 01 Jul 2019 10:36 PM PDT

În urma unei solicitări scrise, trimisă zilele trecute Guvernului României, o delegație de directori din instituții aflate în subordinea Ministerului Culturii va fi primită în cursul zilei de marți, 2 iulie 2019, la Palatul Victoria de către premierul Viorica Dăncilă. Din delegație vor face parte: Ion Caramitru – Manager General al Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București, Andrei Dimitriu – Director General al Filarmonicii ”George Enescu”, Bianca Ionescu – Manager al Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” și Călin Dan – Manager General al Muzeului Național de Artă Contemporană.

”Această întâlnire are loc în urma apelului lansat de mai multe instituții de cultură din România, în urma reducerii bugetelor, fapt ce a dus la blocarea parțială a activității acestora, dar și la concedierea unor colaboratori. Numai în cazul Teatrului Național din București, bugetul a fost scăzut cu două milioane de lei la capitolul ”Bunuri si servicii”, suma capitolului bugetar ”Venituri proprii” fiind mărită cu aproximativ un milion de lei.

Întâlnirea de la Palatul Victoria are loc după ce o delegație numeroasă de directori din instituții de cultură le-a avut, pe 19 iunie, cu Ministrul Culturii, Daniel Breaz, dialog care nu a dus la nicio concluzie.

În cursul zilei de miercuri, mai mulți reprezentanți ai instituțiilor de cultură din toată țara au fost invitați la o audiere cu membrii Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă din Camera Deputaților.

Duminică după-amiază, câteva sute de persoane, angajați ai mai multor instituții de cultură, dar și artiști independenți, s-au adunat într-un miting de protest în fața Guvernului României, solicitând deblocarea posturilor și revenirea la bugete care să permită buna funcționare a instituțiilor.

Ion Caramitru, Managerul General al Teatrului Național din București își exprimă speranța unei bune întâlniri cu reprezentanții Guvernului, pentru deblocarea situației fără precedent cu care se confruntă în acest moment atât cel mai important teatru din România, dar și celelalte instituții din subordinea Ministerului Culturii și Identității Naționale.”, anunță Teatrul Național din București.

 

Număr de vizualizări :11http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/OcLiSmZaJQo?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Participare românească la festivalul internațional de artă urbană W...

Posted: 01 Jul 2019 10:32 PM PDT

În perioada 5-20 iulie 2019, la Ponta Delgada, Insulele Azore, va avea loc a IX-a ediție a festivalului internațional de artă urbană Walk&Talk, organizat de Asociația Anda&Fala – Interpretação Cultural. La invitația organizatorilor portughezi și cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Lisabona, România va fi reprezentată de cineasta Diana Vidrașcu, care va prezenta o instalație, obiect-fotografie-sunet, intitulată Timeshores și integrată în circuitul expozițional al festivalului, intitulat Deambulação Identitária (Circuito de Exposições)

Curatoriat de Sérgio Fazenda Rodrigues, circuitul de expoziții Deambulação Identitária reunește proiecte individuale ale artiștilor Andreia Santana, Diana Vidrașcu, Gonçalo Preto, Maria Trabulo, Monica de Miranda, Miguel C. Tavares, José Alberto Gomes și Rita GT. Proiectele, prezentate simultan în mai multe spații din Ponta Delgada explorează ideea de „identitate“ în relație cu genul, istoria, peisajul, arhitectura, arheologia și alte domenii ale științelor.

Instalația Timeshores va fi vernisată în data de 6 iulie, la SolMar Avenida Center, și va prezenta cercetarea vulcanologiei insulelor Azore, prin sunet, fotografie și film, realizată de Diana Vidrașcu în cadrul unei rezidențe la ediția de anul trecut a festivalului Walk&Talk. În plus, în cadrul ediției 2019, în data de 8 iulie, Diana Vidrașcu va susține o conferință despre Geologie și cinema și va realiza o prezentare ghidată a proiectului său, în data de 9 iulie.

Diana Vidraşcu (1987), director de imagine și regizor de film, a absolvit în 2009 secţia Imagine de film a Universității Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale“ Bucureşti şi masteratul aceleiaşi facultăţi în 2011, cu o lucrare despre „Cinéma Vérité și imaginea filmului realist“. Începând din 2013 s-a stabilit la Paris, unde lucrează la proiecte internaționale de film, reclame și videoclipuri muzicale. Printre aceastea se numără filmele ei ca regizor: Le Silence des sirènes (2019), What Time is Made Of (2017), Gylfaginning (2017), care au fost prezentate în festivaluri ca Berlinale Forum Expanded 2019, IFFR International Film Festival Rotterdam 2019, BFI London Film Festival Experimenta 2017, Camera Obscura San Francisco USA 2017, etc. Având un portofoliu dezvoltat în zona filmului experimental și de artă contemporană, printre colaborările cu artiști internaționali se numără filmele semnate de: Louis Henderson, Emilija Skarnulyte, Julien Crépieux, Ulla von Brandenburg, Peter Snowdon iar în România a lucrat cu Maria Popistașu, Alex Baciu, Radu Muntean.

Walk&Talk este un festival internațional de artă urbană care reușește să transforme anual insula São Miguel într-o scenă privilegiată pentru arta contemporană. Aflat la cea de-a IX-a sa ediție, evenimentul propune o gamă largă de manifestări artistice în spații publice și un program dinamic de expoziții, muzică, performance, dans, laboratoare și rezidențe, ateliere de lucru și întâlniri tematice. Caracterizat, esenţialmente, prin reprezentări artistice stradale, Festivalul Walk&Talk a condus la crearea unei comunităţi artistice în Azore şi a transformat insula São Miguel într-un muzeu deschis de artă contemporană, cu diverse şi prestigioase intervenţii artistice internaţionale.

 

Număr de vizualizări :11http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/VVkRdtx6DuE?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Festivalul Inimilor, ediția a XXX-a, la Timișoara

Posted: 01 Jul 2019 09:53 PM PDT

Ediția aniversară a celui mai amplu festival mondial de folclor din România, Festivalul Inimilor, va aduce la Timișoara, în  3 -7 iulie 2019, artiști și ansambluri din 12 țări. Evenimentul este organizat de Casa de Cultură și Primăria Municipiului Timișoara, spectacolele se desfășoară în fiecare seară de la ora 19:30 la Teatrul de Vară din Parcul Rozelor, iar accesul publicului este, ca în fiecare an, liber.

”E important să ne amintim, acum mai mult decât oricând, că Festivalul Inimilor a fost creat în amintirea eroilor Revoluției Române din 1989, aici , la Timișoara și de aceea, în fiecare an, sărbătoarea folclorului mondial a început cu flori la Troița Martirilor din fața Catedralei. E primul eveniment din România înscris în Calendarul Internațional de Organizare a Festivalurilor Folclorice, astăzi el este cunoscut, cu adevărat, pe tot mapamondul și miile de artiști veniți de pe toate continentele au dus cu ei acasă numele Timișoarei, spiritul loculu și rememorarea Revoluției din 1989, dar și amintirea ospitalității oamenilor. Suntem fericiți să invităm acum publicul la cea mai captivantă și spectaculoasă ediție a acestui longeviv festival ”, a declarat directorul Festivalului Inimilor, prof. Pavel Dehelean.

 

Din străinătate, la cea de-a 30-a ediție a Festivalului Inimilor vor participa: Professional Folk Ensemble „Pazardzhik” – Bulgaria, Compañía Artistica Manglares – Columbia,Traditional Folk Dance Group „Les Zachéos” – Elveția, TSU-Flying Georgians – Georgia, Folk Dance Group ” Panghat Performing Arts Group” – India,  Universitas Indonesia Krida Budaya – Indonezia, Orchestra “Barbu Lăutaru” – Republica Moldova: Folklore Ensemble „Branko Radičević” – Serbia, Grupo Folklorico Alto Aragon – Spania,  Izmir Hancı Folklor ve Müzik Gençlik Kulübü ( AegeanFolk ) din  Turcia și Folkloric Ensemble Szeged Tancegyttes din Ungaria. Din țară, vin pe scena Rozelor ansamblurile folclorice „Transilvania” din Baia Mare, „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu, „Cindrelul-Junii Sibiului” din Sibiu, „Mureşul” din Tg.Mureș, „Semenicul” din Reșița, “Bihorul” din Oradea,  “Marțișorul” din Cluj Napoca, „Cununița” din Arad, „Lugojana” din Lugoj. Timișoara va fi reprezentată la ediția aniversară a festivalului de ansamblurile  „Banatul”, „Timișul” și „Doina Timișului”.  Vor participa și ansamblurile „Iorgovanul” din Șimand, jud.Arad, „Cununa Timișului” din Ghiroda, jud.Timiș, ansamblurile de călușari „Murguleţul” din Potcoava și „Junii Căluşari” din Sârbii Măgura – jud.Olt. Ca de fiecare data, etniile reprezintă o parte importantă a programului:   ”AKUD Mladost” și “Eszterlanc” din Timișoara, „Warjascher Spatzen” din Variaș, „Hatzfelder Pipatsche” din Jimbolia „Csűrdöngölő” şi „Szederinda” din Tormac. Prezintă Felicia Stoian – TVR Timișoara.

FESTIVALUL INIMILOR, ediția a XXX-a,  3 – 7 iulie 2019

 

Miercuri,  3 iulie 2019, ora 19:30   – Parcul Rozelor 

Spectacol susţinut de:

Ansamblul „Cununița” –  Arad

“Krida Budaya” –  Indonezia

Ansamblul „Bihorul” – Oradea

Ansamblul Profesionist “Banatul” – Timișoara

Grupo Folklorico Alto Aragon –   Spania

Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” –   Sibiu

Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” –  Târgu-Jiu

 

Joi, 4 iulie 2019 

ora 18,30 – Catedrala Ortodoxă Mitropolitană  

Parada portului popular, defilare pe traseul: Catedrală – Operă – Catedrală – Parcul Rozelor

ora 19,30 – Parcul Rozelor 

Cuvântul de salut al oficialităților

Spectacol susţinut de:

Ansamblurile de călușari „Murguleţul” din  Potcoava și „Junii Căluşari” din Sârbii Măgura, jud.Olt

Ansamblurile germane „Warjascher Spatzen”-  Variaș și „Hatzfelder Pipatsche” –  Jimbolia, jud. Timiș

Ansamblul „Cununa Timișului”- Ghiroda, jud. Timiș

„Les Zachéos” – Elveția

Ansamblul „Semenicul” – Reșița

AKUD Mladost – Timișoara

Ansamblul Folcloric Naţional „Transilvania” –  Baia Mare

Professional Ensemble „Pazardzhik” –  Bulgaria

Ansamblul Artistic Profesionist „Mureşul” –  Tg.Mureș

Compañía Artistica Manglares – Columbia

TSU – Flying Georgians – Georgia

 

Vineri, 5 iulie 2019, ora 19,30  –  Parcul Rozelor 

Spectacol susţinut de:

Ansamblul „Timișul”- tineret – Timișoara

Ansamblul “ Lugojana”  – Lugoj

Panghat Performing Arts Group –  India

Ansamblul „Doina Timișului” – Timișoara

Orchestra “Barbu Lăutaru” – Republica Moldova

Ansamblul  “Marțișorul” – Cluj Napoca

Izmir Hancı Folklor ve Müzik Gençlik Kulübü ( AegeanFolk ) –  Turcia

Ansamblul „Branko Radičević” –  Serbia

Ansamblul Timișul – Timișoara

 

Sâmbătă, 6 iulie 2019, ora 19,30  –  Parcul Rozelor 

Spectacol susţinut de:

Ansamblurile reunite maghiare: Szeged  Tancegyttes – Ungaria,  “Eszterlanc” – Timișoara, „Csűrdöngölő” şi „Szederinda” din Tormac, jud.Timiș

„Les Zachéos” – Elveția

Panghat Performing Arts Group –  India

Grupo Folklorico Alto Aragon –  Spania

“Krida Budaya” –  Indonezia

Izmir Hancı Folklor ve Müzik Gençlik Kulübü ( AegeanFolk ) –  Turcia

Professional Ensemble”Pazardzhik” –  Bulgaria

Orchestra “Barbu Lăutaru” – Republica Moldova

TSU – Flying Georgians – Georgia

Compañía Artistica Manglares – Columbia

„Branko Radičević” –  Serbia

 

Duminică, 7 iulie 2019

ora 11,30 – Muzeul Satului Bănăţean – Spectacol susţinut de formaţiile participante la festival

ora 19,30 – Parcul Rozelor 

Spectacol susţinut de:

„Iorgovanul” –  Șimand, jud.Arad

Panghat Performing Arts Group –  India

„Les Zachéos” – Elveția, “Krida Budaya” –  Indonezia

Grupo Folklorico Alto Aragon –  Spania

Grup participanți la seminarul de folclor

Izmir Hancı Folklor ve Müzik Gençlik Kulübü ( AegeanFolk ) –  Turcia

„Pazardzhik” –  Bulgaria

Orchestra “Barbu Lăutaru” – Republica Moldova

„Branko Radičević” –  Serbia

Compañía Artistica Manglares – Columbia

TSU – Flying Georgians – Georgia

„Timișul” – Timișoara

 

Director Festival : Pavel Dehelean

Director artistic : Toma Frențescu

Prezintă : Felicia Stoian  TVR – Timișoara

 

Parteneri Media :  Etno TV, TVR – Timișoara, Radio Timișoara

 

Număr de vizualizări :1http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/wdTyLEOsWsI?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Școala de vară de la Braşov își deschide porțile pentru cursuri de ...

Posted: 01 Jul 2019 06:47 AM PDT

Cea de-a 25-a ediție a Școlii de vară de Limba Română, organizată de Institutul Cultural Român (ICR), are loc în perioada 2-27 iulie 2019 la Brașov. Anul acesta, s-au înscris 23 de participanți din Brazilia, Luxemburg, Spania, Israel, Croația, Elveția, Belgia, Marea Britanie, care vor face cursuri de limbă română cu trei profesori de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Invitați la această ediție a școlii de vară sunt istoricul Adrian Cioroianu, scriitoarea Manuela Cernat și criticul literar Marius Chivu.

Cursurile de limbă română sunt cel mai longeviv program derulat de ICR, care organizează, de 25 ani, cursurile de limbă, cultură şi civilizaţie românească în cetatea transilvană de secol XII. Programul acestei ediții cuprinde 60 de ore de cursuri intensive de limbă română și o serie de prelegeri pe tematici diferite. Alături de cursurile intensive de limba română, în program sunt incluse ateliere de creație (Jurnalism şi publicitate, Gastronomie, Actorie), cursuri de cultură şi civilizaţie românească (de două ori pe săptămână), proiecții de filme (o dată pe săptămână au loc vizionări de filme româneşti ale celor mai buni cineaşti ai momentului, premiaţi la marile festivaluri europene de film sau filme devenite clasice), precum și un program de documentare culturală. Roxana Morteanu și Oana Dragnea din cadrul Biroului Limba Română al ICR se vor ocupa de organizarea și derularea în bune condiții a școlii de vară.

Atelierele de creație se desfășoară la Muzeul Județean de Istorie, la restaurantul Old Center Bistro, precum şi la Centrul Cultural Reduta. Participanţii sunt cazaţi la un hotel de trei stele, situat în zona centrală a oraşului Braşov, iar cursurile de limba română şi prelegerile de cultură şi civilizaţie vor avea loc în acest an în sălile de conferință ale hotelului.

 

Mai multe informații aici:

https://www.icr.ro/pagini/scoala-de-vara-de-la-brasov-isi-deschide-...

 

Număr de vizualizări :65http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/9QGx4btClBI?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Antonio Sánchez & Migration și Bill Evans and The Spy Killers!,...

Posted: 01 Jul 2019 06:33 AM PDT

Artiști de Grammy, senzații noi ale jazzului european, orchestre și trupe din New York, Mexic, Italia, Rusia, Spania, Franța și România vin la București pentru a opta ediție a Bucharest Jazz Festival. Organizat în perioada 1-7 iulie, Bucharest Jazz Festival 2019 aduce, pe de o parte, concerte live în Piața „George Enescu” (3-7 iulie) și evenimente conexe (workshop-uri și conferințe) la ARCUB – Hanul Gabroveni (1-7 iulie). Festivalul care i-a adus la București pe Jan Garbarek, Terence Blanchard, Lee Konitz și Marilyn Mazur, Bucharest Jazz Festival este un proiect organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB și face parte din Sezonul România – Franța. Cap de afiș al ediției din acest an, bateristul mexican Antonio Sánchez concertează alături de trupa sa, Migration, sâmbătă, 6 iulie, ora 21:30 în Piața „George Enescu”. Câștigător a cinci premii Grammy și nominalizat la Globul de Aur, Antonio Sánchez este printre cei mai căutați bateriști ai scenei de jazz internaționale, lider de trupă și compozitor cunoscut pentru muzica originală din coloana sonoră a filmului de Oscar „Birdman” (2014), în regia lui Alejandro González Iñárritu, pentru care a primit o serie de premii și distincții din partea criticilor.

Unul dintre muzicienii preferați ai lui Miles Davis, saxofonistul american Bill Evans vine pentru prima dată la București pentru un concert în care soul întâlnește jazz și influențele lui Miles Davis se combină cu moștenirea muzicală a lui Elvis. Considerat unul dintre cei mai buni saxofoniști ai vremii, nominalizat de două ori la premiile Grammy, Bill Evans urcă duminică, 7 iulie, ora 21:30 pe scena Bucharest Jazz Festival alături de trupa The Spy Killers!. Cel mai recent proiect al artistului american, The Spy Killers! este o colaborare cu fabulosul baterist german Wolfgang Hajjner, virtuozul Simon Oslender la keyboard și maestrul groove-ului la chitară bas, Gary Grainger.

Programul concertelor din Piața „George Enescu” începe de la ora 20.00, în fiecare seară din perioada 3-7 iulie. Din agenda Bucharest Jazz Festival 2019 fac parte concerte de jazz cu influențe hip hop (în concertul Em4ncipation feat. Yah Supreme, 7 iulie), muzica clasică redată vocal (în concertul Camille Bertault 5 iulie), jazz manouche (concert Cvartet Florin Niculescu, 6 iulie), jazz fuzionat cu pasaje R&B, soul, swing, Afrikan & Oriental Rhythms (CALI Quartet, 3 iulie), jazz experimental cu teme breakbeat, drum and bass, electro (Johnny Bica, 4 iulie) și colaborări dintre cele mai originale (Alexander Sipiagin & Bucharest Jazz Orchestra, 5 iulie; Toma Dimitriu Quartet, 4 iulie; Sebastian Burneci & Orchestra de Cameră Radio, 3 iulie).

Pe toată durata festivalului, ARCUB – Hanul Gabroveni devine clubul festivalului, un loc de întâlniri zilnice pentru publicul de jazz, jurnaliști, artiști consacrați și jazzmani debutanți.

Clubul va fi deschis în timpul zilei, de la ora 12:00, când va avea loc o serie de conferințe, workshopuri și întâlniri cu muzicieni, teoreticieni și specialiști în muzica de jazz.

Serile la clubul festivalului încep după concertele din Piața George Enescu, la ora 23.00, cu minirecitalurile instrumentiștilor de jazz din finala concursului „New Jazz Players”.

După ora 00.00, clubul festivalului este rezervat live session-urilor și improvizațiilor de jazz, alături de TRIOM, band-ul de la clubul festivalului format din Albert Tajti la pian, Michael Acker la contrabas și Iulian Nicolau la tobe.

 

Program Bucharest Jazz Festival 2019

Concerte live @Piața „George Enescu” 

Evenimente conexe @ARCUB – Hanul Gabroveni

1-7 iulie 2019

 

Luni, 1 iulie | Monday July 1 

-> 19:00 @ Gabroveni Jazz Club, ARCUB

Deschiderea festivalului

Jazz & World Music Vinyl Party • VRTW

 

Marți, 2 iulie | Tuesday July 2  

-> Evenimente conexe @ Gabroveni Jazz Club, ARCUB

12:00  Workshop George Dumitriu: Libertate în/prin improvizație

23:00/23:30  Concurs New Jazz Players

00:00/00:30  Live jam sessions

 

Miercuri, 3 iulie | Wednesday, July 3

-> Evenimente conexe @ Gabroveni Jazz Club, ARCUB

12:00  Workshop Luiza Zan: Vocea – Producție, proiecție, protecție

 

23:00/23:30  Concurs New Jazz Players

00:00/00:30  Live jam sessions

 

-> Concerte BJF Live @ Piața George Enescu

20:00  CALI Quartet

21:30  Unspoken by Sebastian Burneci | Orchestra de Cameră Radio

 

Joi, 4 iulie | Thursday, July 4

-> Evenimente conexe @ Gabroveni Jazz Club, ARCUB

12:00  Conferință Simon Rentner: Surveying The New Jazz Explosion, Scene by Scene, City by City

23:00/23:30  Concurs New Jazz Players

00:00/00:30  Live jam sessions

 

-> Concerte BJF Live @ Piața George Enescu

20:00   Toma Dimitriu Quartet

21:30   Johnny Bica – The Real Vibration

 

Vineri, 5 iulie | Friday, July 5

-> Evenimente conexe @ Gabroveni Jazz Club, ARCUB

12:00  Workshop Alex Sipiagin: Mastering the Trumpet with Resonance

23:00/23:30  Concurs New Jazz Players

00:00/00:30  Live jam sessions

 

-> Concerte BJF Live @ Piața George Enescu

20:00   Camille Bertault

21:30   Alex Sipiagin & Bucharest Jazz Orchestra

 

Sâmbătă, 6 iulie | Saturday, July 6

-> Evenimente conexe @ Gabroveni Jazz Club, ARCUB

12:00  Workshop Em4ncipation: Play Like a Band

23:00/23:30  Live jam sessions

 

-> Concerte BJF Live @ Piața George Enescu

20:00   Cvartet Florin Niculescu

21:30   Antonio Sánchez & Migration

 

Duminică, 7 iulie Sunday, July 7

-> Evenimente conexe @ Gabroveni Jazz Club, ARCUB

12:00  Workshop Iordache: Jazz for Kids

23:00/23:30  Live jam sessions

 

-> Concerte BJF Live @ Piața George Enescu

20:00   Em4ncipation feat. Yah Supreme

21:30   Bill Evans and The Spykillers!

 

Detalii despre programul Bucharest Jazz Festival 2019: bucharestjazzfestival.ro.

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/bucharestjazzfestival/ 

 

Detalii pe www.arcub.ro; www.spotlightfestival.ro

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

 

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului Internațional al Luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, și al Zilelor Bucureștiului.

 

 

Număr de vizualizări :41http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/Ot-bsquMvXg?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

La mulți ani, Teatrul Arte dell’Anima!

Posted: 01 Jul 2019 05:50 AM PDT

Marți, 2 iulie 2019, Teatrul Arte dell’Anima sărbătorește 4 ani de la înființare. 

”La mulți ani, teatrule! Să crești mare, puternic, sănătos, să ai parte de multe proiecte frumoase și spectatori extraordinari, ca și până acum! Să ai tot timpul echipe de artiști senzaționali, dedicați și serioși, ca și până acum! Să oferi comunității tot ce ai tu mai bun! La mai mulți ani!

  • 10 producții de teatru
  • Participare în peste 20 de festivaluri naționale cu producțiile teatrului
  • Prezență în aproape toate zonele
  • 2 scurtmetraje produse (1 în calitate de producător și celălalt în calitate de coproducător)
  • Prezență în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) în 2019
  • Proiecte culturale dezvoltate prin finanțare nerambursabilă prin care peste 2000 de spectatori au beneficiat gratuit de spectacole în București și Dublin, peste 50 de copii instituționalizați au beneficiat de cursuri de dezvoltare personală prin teatru, peste 100 de seniori au beneficiat de cursuri de dezvoltare personală și peste 50 de artiști și colaboratori au fost remunerați
  • Peste 500 de spectacole jucate
  • Peste 20.000 de spectatori prezenți la spectacolele noastre
  • Peste 300 de copii cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani care au participat la cursurile de dezvoltare personală prin teatru
  • Parteneriate cu diverse instituții de învățământ pentru perioada Școala Altfel
  • Facilitarea repetițiilor spectacolelor de licență pentru studenții Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” prin punerea la dispoziție cu titlu gratuit a sălii
  • Concursuri și castinguri pentru colaborări cu tineri artiști
  • Participare în cadrul campaniei naționale „Artiștii pentru artiști” organizată de UNITER, în fiecare an
  • Campanii de ajutorare pentru persoanele aflate în dificultate

4 ani plini de producții frumoase, nenumărate spectacole pe care le găzduim, cursanți minunați, proiecte extraordinare, parteneri serioși și dedicați, spectatori frumoși și satisfacții pe măsură!

Mulțumim tuturor artiștilor colaboratori, partenerilor, sponsorilor, întregii echipe, și nu în ultimul rând, spectatorilor noștri fideli ce ne confirmă rezultatele muncii și pasiunii pentru artă!

Video aniversar: https://youtu.be/_s9Ep1WvTRI ”, anunță Teatrul Arte dell’Anima.

 

Număr de vizualizări :46http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/tQYAM1FEf8o?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Festivalul Internațional „Vara Magică”, la Ateneul Român din București

Posted: 01 Jul 2019 03:39 AM PDT

Festivalul Internațional „Vara Magică” invită pentru a opta vară consecutiv iubitorii de muzică clasică aflați în București în această vară să vină la seria de 13 concerte camerale și simfonice ce se va desfășura între 10 iulie și 21 august, în serile de miercuri și joi, la Ateneul Român. Crescând în anvergură an după an, Festivalul Internațional „Vara Magică” va aduce în 2019 pe scena Ateneului numeroase orchestre simfonice precum Orchestra Națională de Tineret din Danemarca, dirijată de Morten Ryelund, Orchestra Română de Tineret condusă de Cristian Mandeal – care va susține două concerte pe 18 iulie și 8 august, Orchestra Națională de Tineret a Portugaliei, la pupitru Pedro Carneiro, Romanian Sinfonietta Orchestra dirijată de Horia Andreescu, Orchestra Națională de Tineret a Olandei, condusă de dirijorul Antony Hermus, alături de orchestre de cameră precum Kamerata Kronstadt, sub bagheta lui Cristian Oroșanu, Musica Ricercata, avându-l ca dirijor pe Gabriel Bebeșelea, Croitoru String Virtuosi Orchestra, condusă de Gabriel Croitoru, dintre acestea prima care va evolua în festival, pe 10 iulie, fiind Virtuozii din București dirijată de Horia Andreescu. Programul va cuprinde și trei recitaluri camerale extraordinare susținute de violonistul Alexandru Tomescu și bandoneonistul argentinian Omar Massa, pe 11 iulie, apoi de trioul compus din pianistul Constantin Sandu, violonistul Rafael Butaru și violoncelistul Răzvan Suma și respectiv de soprana Teodora Gheorghiu și pianista Diana Ionescu.

Inițiatorul acestui festival, Dorin Ioniță, declara înaintea începerii actualei ediții : „Festivalul Vara Magică a început dintr-o necesitate. Vara nu se întâmpla nimic de acest gen în Bucureşti. Nu toată lumea pleacă din oraș, iar cultura nu intră niciodată în vacanţă. Avem nevoie de cultură, avem nevoie de destindere, avem nevoie de relaxare, iar acest festival mi s-a părut că este o necesitate şi că este foarte potrivit pentru noi, pentru bucureşteni. Era foarte mare nevoie de această îmbinare între destindere şi un mediu cultural de înaltă ţinută.”

Așadar, 13 concerte, 6 seri cu orchestre simfonice din întreaga europă, 4 seri cu orchestre de cameră și 3 seri de muzică de cameră de cel mai înalt nivel vor reprezenta atracțiile acestui an la Festivalul Internațional „Vara Magică” din 10 iulie până pe 21 august, la Ateneul Român.

Festivalul Internaţional „Vara Magică” sprijină iniaţiativa „Noi construim un spital” al Fundaţiei „Dăruieşte viaţă”.

Biletele se pot găsi pe www.lanto.ro, www.bilete.ro și la casa de bilete a festivalului deschisă la Ateneul Român, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni până vineri, între orele 14 și 19.

https://www.youtube.com/watch?v=Ur5hh00vaT4

https://www.youtube.com/watch?v=rbutQBGu2EU

https://www.youtube.com/watch?v=Wzp2DFQ7ldk

Programul integral pe www.lanto.ro

Producător : Lanto Communication

Coproducători : Primăria Municipiului București prin Centrul pentru Tineret al Municipiului București

Partener principal : NIRO Investment Group

Parteneri : Luxten, Oscar, Libra Internet Bank, Calibru 9, Vizual Graph, Asociaţia „Mâine va fi mai bine”, Fundaţia „Prietenii Muzicii – Serafim Antropov”, Borsec

Parteneri media principali : Radio România Muzical, TVR 3, Trinitas TV

 

Parteneri media : Radio România Cultural, România TV, Smart FM, Național TV, Naţional FM, B1 TV, Realitatea TV, Radio Trinitas, Agenția de carte, Mediatrust,  Liternet

 

Concertele Festivalului Vara Magică

București, ATENEUL ROMÂN, 10 iulie – 21 august 2019

MIERCURI, 10 IULIE 2019, ora 19:30, Ateneul Român

„Văpaie și destin”

 

Festivalul va fi deschis în 10 iulie, când pe scena Ateneului Român va urca Orchestra Virtuozii din București, dirijată de maestrul Horia Andreescu. Solist va fi violonistul Sergey Malov. Artistul rus este deosebit de apreciat la nivel internațional datorită creativității și a abilității sale extraordinare de a se manifesta în stiluri muzicale diferite. Concertul, intitulat “Văpaie și destin”, este compus din creații ale lui Ludwig van Beethoven, cum ar fi “12 Contradansuri”, “Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 61” și celebra „Simfonie nr. 2”.

 

JOI, 11 IULIE 2019, ora 19:30, Ateneul Român

„De la Bach la Piazzolla”

 

Doi soliști excepționali, celebrul violonist român Alexandru Tomescu și unul dintre cei mai buni interpreți la bandoneon din lume, argentinianul Omar Massa, vor susține, în seara de 11 iulie, al doilea concert al Festivalului Internațional “Vară Magică”, ediția a VIII-a. Recitalul „De la Bach la Piazzolla”, va fi un regal concertistic compus din piese precum „Meditația” lui Jules Massenet, „Balada” lui Ciprian Porumbescu, „Bruno y Sarah” sau „Night Club 1960” de Astor Piazzolla.

 

MIERCURI, 17 IULIE 2019, ora 19:30, Ateneul Român

“Arome muzicale nordice”

 

Pe scena Ateneului Român va urca, pentru prima dată în cadrul acestui eveniment muzical unic, Orchestra Națională de Tineret din Danemarca, dirijată de Morten Ryelund, considerat drept unul dintre cei mai buni mentori ai tinerilor interpreți din țara sa. Solistul celui de-al treilea concert al Festivalului va fi românul Ștefan Diaconu, un flautist uimitor, care va interpreta “Certo, con Flauto!”, creație a unui alt român valoros, compozitorul Sebastian Androne – Nakanishi – câștigătorul ediției de anul trecut a Concursului Internațional de Muzică de Film de la Zürich – Elveția. Ansamblul va mai cânta piese din repertoriul universal, cum ar fi „Andante Festivo” de Jean Sibelius și „Simfonia nr. 1” de Ludwig van Beethoven.

JOI, 18 IULIE 2019, ora 19:30, Ateneul Român

“Lirism și virtuozitate”

 

Cel de-al patrulea concert al Festivalului Internațional “Vară Magică”, ediția a VIII-a, este dăruit spectatorilor veniți la Ateneul Român în seara de 18 iulie, de Orchestra Română de Tineret. Sub bagheta maestrului Cristian Mandeal, tinerii vor interpreta „Simfonia nr. 4 în Si bemol major, op. 60” de Ludwig van Beethoven, „Variațiuni pe o temă Rococo op. 33” de Piotr Ilici Ceaikovski și „Cvartetul cu pian op. 25” în versiunea Johannes Brahms/Arnold Schoenberg. Solist va fi Ștefan Cazacu, unul dintre cei mai străluciți tineri violonceliști români.

MIERCURI, 24 IULIE 2019, ora 19:30, Ateneul Român

“Capodopere beethoveniene”

 

Festivalul Internațional “Vară Magică”, ediția a VIII-a, continuă, în seara de 24 iulie a.c., cu un concert susținut de Orchestra Națională de Tineret a Portugaliei. Prezenți pentru a doua oară pe scena Festivalului, unic în Europa pe perioada verii, tinerii lusitani dirijați de Pedro Carneiro, vor oferi publicului din Sala Mare a Ateneului Român “Preludiu la unison” de George Enescu, precum și “Concertul pentru pian și orchestra nr. 5, op. 73 – Imperialul” și “Simfonia nr 7, op. 92” de Ludwig van Beethoven.

JOI, 25 IULIE 2019, ora 19:30, Ateneul Român

“BaRockIN’ Transylvania“

 

      În seara de 25 iulie, al șaselea concert din festival va fi susținut de Musica Ricercata, avându-l ca dirijor pe Gabriel Bebeșelea, cel care îi asigură conducerea artistică de la înființarea acesteia, în 2017.  Concertul “BaRockIN’ Transylvania“, având-o ca solistă pe soprana Rodica Vică, va fi compus din nouă lucrări: Georg Philipp Telemann – Concert pentru vioară în la minor, Ouverture (Emma und Eginhard). Vioară Solo: Dan-Iulian Druțac; Johann Sartorius Fiul – „Gerechter Gott“*;  Georg Philipp Telemann – Völker-Ouverture “Les Nations” în Si bemol Major, Ouverture – Menuet 1/Menuet 2 – Les Turcs – Les Suisses – Les Moscovites – Les Portugais – Les Boiteux – Les Coureurs ; Georg Philipp Telemann – „Meine Tränen werden Wellen, meine Seufzen ein Orkan” (Emma und Eginhard); Michael Haydn – Sinfonia in G Major “Applausus”, Perger 8*; Carl Philipp Emanuel Bach – „Ist dieses Abrams Gott?” / „Will er, dass sein Volk verderbe?” (Die Israeliten in die Wüste); Carl Philipp Emanuel Bach – Sinfonia în mi minor,; Anton Hubatschek – „Die Fürstengrille”; W.A.Mozart – Adagio și fugă, W.A.Mozart – „So quanto a te dispiace” (Mitridate, re di Ponto).

MIERCURI, 31 IULIE 2019, ora 19:30, Ateneul Român

“Nemuritorul Mozart”

 

   Festivalul ”Vară Magică” va oferi spectatorilor, în 31 iulie, concertul “Nemuritorul Mozart”,  în interpretarea Romanian Sinfonietta Orchestra, dirijată de maestrul Horia Andreescu. Solist în cel de al șaptelea concert al festivalului va fi binecunoscutul violonist rus Alexander Sitkovetsky. Tinerii membri ai ansamblului vor dărui publicului Simfonia nr. 31, “Pariziana”; Concertul nr. 3 pentru vioară și orchestra în Sol Major, KV 216 și Simfonia nr. 40 în sol minor, KV 550 de Wolfgang Amadeus Mozart..

JOI, 1 AUGUST 2019, ora 19:30, Ateneul Român

“Sunetele destinului”

 

În seara de 1 august va avea loc concertul “Sunetele destinului“, susținut de trei artiști români de excepție: pianistul Constantin Sandu, violonistul Rafael Butaru și violoncelistul Răzvan Suma. Sub cupola Ateneului vor răsuna trei dintre capodoperele lui Ludwig van Beethoven: celebra “Sonată pentru pian op. 13 (Patetica)”, “Sonata pentru vioară și pian op. 30 nr. 2” și „Trio pentru pian, vioară și violoncel op. 1 nr. 3”.

MIERCURI, 7 AUGUST 2019, ora 19:30, Ateneul Român

“Vioara – regina instrumentelor”

 

Seara de 7 august, aduce spectatorilor un concert de neuitat, susținut de Croitoru String Virtuosi Orchestra, soliști violoniștii Simina și Gabriel Croitoru. Pe scena Ateneului Român, în cel de-al nouălea concert al festivalului vor fi interpretate adevărate bijuterii ale creației unor compozitori români, în care geniul se întrepătrunde cu tradiții străvechi. Din program fac parte „Aria”, „Scherzino”, „Nocturne” și „Balada” de George Enescu, „Balada” de Ciprian Porumbescu, „Dans Țigănesc” de Constantin Dimitrescu și „Ciocârlia”, „Ceasornicul”, „Hora lui Dobrică”, „Hora șapte scări”, „Căruța poștei”, „Hora mărțișorului” și „Hora staccato” de Grigoraș Dinicu, „Hora țiganilor” – autor necunoscut, dar și „Muzică vieneză pentru vioară și orchestră” de Fritz Kreisler.

JOI, 8 AUGUST 2019, ora 19:30, Ateneul Român

“Călătorii romantice și moderne”

            Orchestra Română de Tineret și dirijorul Cristian Mandeal revin pe scena Festivalului Internațional „Vară Magică”, ediția a VIII-a, în seara de 8 august, pentru a oferi spectatorilor concertul „Călătorii romantice și moderne”. Cel de-al 10-lea concert are în program adevărate capodopere precum: “Preludiul și Moartea Isoldei” din opera „Tristan și Isolda” de Richard Wagner, Suita „Cavalerul Rozelor” de Richard Strauss și „Simfonia nr. 5 în Re minor, op. 47” de Dmitri Sostakovici.

MIERCURI, 14 AUGUST 2019, ora 19:30, Ateneul Român

Dragoste și viață de femeie

 

În 14 august, vor urca pe scenă două prezențe remarcabile ale artei interpretative românești: soprana Teodora Gheorghiu și pianista Diana Ionescu. În al 11-lea concert al Festivalului, intitulat “Artiști români pe scenele lumii”, publicului îi vor fi oferite lieduri celebre din ciclurile “Dragoste și viață de femeie op. 42” și “Liederkreis op. 39” de Robert Schuman, dar și arii din opere ale compozitorilor italieni Pietro Mascagni, Giacomo Puccini, Ruggiero Leoncavallo sau Giuseppe Verdi.

JOI, 15 AUGUST 2019, ora 19:30, Ateneul Român

“ANOTIMPURILE – De la Vivaldi la Piazzolla”

 

Cel de-al 12-lea concert al festivalului va aduce pe scena Ateneului Român orchestra Kamerata Kronstadt, sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu. Solista serii va fi violonista de origine germană Rebekka Hartmann. Concertul “Anotimpurile – De la Vivaldi la Piazzola“ va fi un regal constituit din cele două capodopere cu același nume, compuse de doi mari compozitori, la o distanță de aproape două secole și jumătate.

MIERCURI, 21 AUGUST 2019, ora 19:30, Ateneul Român

“Creații fantastice”

 

Festivalul Internațional “Vară Magică”, ediția a VIII-a, se va încheia în seara de 21 august, cu cel de-al 13 concert, susținut de Orchestra Națională de Tineret a Olandei, condusă de dirijorul Antony Hermus. Solist în concertul intitulat “Creații fantastice” va fi pianistul de origine rusă Alexander Gavrylyuk.  Această excepțională orchestră care participă pentru a doua oară la Vara Magică, va oferi publicului trei lucrări celebre cântate mai rar pe scenele noastre: “Le baiser de la fee: Divetimento” de Igor Stravinsky, “Variațiuni pe o temă  de Paganini op.43” și „Simfonia fantastică op. 14” de Hector Berlioz.

 

Vizualizări: 106

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor