altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 2 decembrie 2018

“Gala 10X10. NĂSCUT ÎN ROMÂNIA” plus 4 more


Gala 10X10. NĂSCUT ÎN ROMÂNIA

Posted: 01 Dec 2018 01:43 PM PST

Sâmbătă, 1 decembrie 2018, ora 18:00, în Sala ”Ion Băieșu” a Muzeului Național al Literaturii Române din București – MNLR (Calea Griviței, nr.64-66), asociația Euro CulturArt, Clubul UNESCO-Adolescenții și MNLR au prezentat a zecea secvență a programului 10X10. NĂSCUT ÎN ROMÂNIA,  un proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și selectat de Comisia interministerială dedicată sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 2018. În 10 orașe din România (Satu Mare, Timișoara, Cluj, Galați, Sighișoara, Brașov, Sibiu, Constanța, Iași și București), Mike Godoroja & Blue Spirit (Vali Vătuiu, percuție, Alin Păun, chitară solo, Tibi Duțu, chitară bas, Dorian Pîrvu, pian și sintetizator), Marius Mihalache, Eugen Mihăescu, Marcian Petrescu, Rareș Totu și Dan Mircea Cipariu au prezintat un show unic de poezie și blues. La București, invitați speciali au fost scriitorii Ioan Es. Pop, Bogdan O. Popescu, Ioana Crăciunescu, alături de artistul vizual Mihai Zgondoiu. În cadrul show-ului a fost prezentată și oferită publicului antologia centenară 10X10. NĂSCUT ÎN ROMÂNIA, apărută la Editura Tracus Arte din București, imprimată, în septembrie 2018, în 1000 de exemplare (prima ediţie!), din care 50 numerotate de către editor, cu un timbru sec de Mihai Zgondoiu.

Pe ecran a fost proiectat filmulețul ”Născut în România” care a prezentat publicului imagini cu câteva dintre cele mai importante personalități ale României. Spectacolul a fost deschis de Mike Godoroja & Blue Spirit cu piesele ”Născut în România” și ”Amintiri din Vama Veche”, piese ce vor fi incluse pe noul lor album.

 

Mike Godoroja: ”Feți Frumoși și Ilene Cosânzene, suntem la cel de-al zecelea act al acestui proiect 10X10. NĂSCUT ÎN ROMÂNIA și sunt tare bucuros să-l chem în scenă pe cel care este vinovatul fără vină al acestui proiect, Dan Mircea Cipariu.”

 

”O seară fastuoasă, vă spune Dan Mircea Cipariu, vouă celor de aici din sala Ion Băieșu a Muzeului Național al Literaturii Române din București, dar și ascultătorilor Radio România Cultural. Amintesc faptul că acest proiect este finanțat de către Ministerul Culturii și Identității Naționale și este produs de către Muzeul Național al Literaturii Române, condus de către bunul meu prieten Ioan Cristescu, de asociația Euro CulturArt pe care o prezidez, împreună cu sprijinul Societății de gestiune a drepturilor de autor OperaScrisă.ro și Clubul UNESCO-Adolescenții. În regia de emisie, cel care se ocupă de sunetul acestei gale este Rareș Totu, iar producător este Ana Maria Spătaru. Această ediție îi va aduce în fața dumneavoastră pe câțiva dintrei cei 10 autori care au scris câte 10 poeme în antologia 10X10. NĂSCUT ÎN ROMÂNIA. Cei 10 autori incluși în antologie sunt: Rita Chirian, Ioana Crăciunescu, Nora Iuga, Ioana Nicolaie, Andra Rotaru,Dan Coman, Teodor Dună, Ioan Es. Pop, Bogdan O. Popescu, Robert Șerban. Îl invit să citească câteva poeme din cele 10 pe Bogdan O. Popescu. Nu întâmplător l-am ales pe Bogdan O. Popescu pentru că el este din lumea literară cel mai bun prieten al meu, ne știm de la 15-16 ani, când acum mai bine de 30 de ani visam să fim scriitori. Între timp visele noastre s-au împlinit și mai mult decât atât, Bogdan, pe lângă faptul că este un poet extraordinar, este unul dintre cei mai importanți neurologi ai Europei. A susținut două doctorate: primul referitor la moartea neuronală, în anul 2000, și al doilea cu o teză despre mecanismele fiziopatologice ale bolii Alzheimer, la Institutul Karolinska din Stockholm, în anul 2004. Este prorector al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, dar, mai cu seamă, este omul sensibil care găsește în poezie nu numai un act al său de terapie personală, dar, mai cu seamă, o metodă înaltă de a-i izbăvi și pe ceilalți prin poezie”, a spus Dan Mircea Cipariu.

 

Bogdan O. Popescu: ”Sunt foarte bucuros să petrec Centenarul în brațele proiectului 10X10. NĂSCUT ÎN ROMÂNIA. Cred că mi s-a dat o șansă să pun și eu o mică piatră la cei 100 de ani.”

 

Acesta a citit: ”fără resurse”, ”întregirea”, iubirea”.

 

Mike Godoroja l-a invitat pe scenă pe Marcian Petrescu, cel mai bun muzicuțist pe care îl are țara noastră.

 

Acesta a cântat alături de Mike Godoroja & Blue Spirit ”La Casa Poporului” și “Blues de București”. Apoi a fost prezentată formația Blue Spirit : Vali Vătuiu, percuție, Alin Păun, chitară solo, Tibi Duțu, chitară bas, Dorian Pîrvu, pian și sintetizator.

 

”Un muzician care depinde de starea vremii și psihologia lui Dumnezeu, îl cheamă Vali Vătuiu. La chitară bas este un tip de rock’n’ roll-er, un adevărat trăitor de viață rock’n’roll, îl cheamă Tibi Duțu. Cântă la toate instrumentele cu coarde, n-are facebook, n-are smartphone, comunicăm cu el prin porumbei, îl cheamă Alin Păun. Un lord al claviaturilor, un domn care pe lângă o pregătire academică are și o pregătire sufletească înaltă, mi-e drag să fim împreună în acest proiect Blue Spirit, îl cheamă Dorian Pârvu. Aranjorul, chitaristul, liderul de formație, Eugen Mihăescu de la Kripton”, a spus Mike Godoroja.

 

Dan Mircea Cipariu l-a invitat pe scenă pe Ioan ES Pop. ”A fost laureatul primei ediţii (2009) a Premiilor Niram Art de la Madrid. Radiodifuziunea Suedeză l‑a desemnat Poetul Lunii August 2010. Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova i‑a acordat, în anul 2012, Premiul „Primăvara Europeană a Poeţilor”. În 2016, la Veneția, Italia, i s‑a decernat Premiul Ciampi Valigie Rosse, pentru volumul Un giorno ci svegliamo vivi.”

 

Ioan ES Pop a citit din antologia centenară 10X10. NĂSCUT ÎN ROMÂNIA: ” am și eu o afacere pe lumea asta”, 12 octombrie 1992”, ”am băut vinuri proaste”.

 

Mike Godoroja l-a invitat pe scenă pe Rareș Totu alături de care a cântat piesa ”Toamna”, piesă care face parte dintr-un ciclu ce se intitulează ”Anotimpurile mele cu tine” și care va apărea pe noul album semnat Mike Godoroja & Blue Spirit.

 

Un swing cu accent transilvănean a fost introducerea pe care Dan Mircea Cipariu a făcut-o pentru Ioana Crăciunescu. Dragu-mi e și mă mândrescu cu Ioana Crăciunescu.

 

”Vă doresc din toată inima să ne întâlnim peste o sută de ani”, a spus Ioana Crăciunescu. Aceasta a citit: ”tinerețea mea spânzurată în rame aurite”, ”tăiat și cusut” și ”poem de liniște”.

 

După momentul de poezie al Ioanei Crăciunescu pe scenă au urcat Marius Mihalache și Lorin Mihalache. Aceștia au cântat alături de Tibi Duți și Alin Păun. Un moment muzical care  a ridicat publicul în picioare.

 

 

 

 

 

 

Finalul poetic al Galei a fost realizat de Dan Mircea Cipariu, Mihai Zgondoiu și Mike Godoroja care au citit din antologie câteva poeme ale trialogului lor de poezie.

 

 

 

 

 

 

”Pentru că sunt rude ale mele în sală, este și mama mea, voi improviza pe un text al lui Timotei Cipariu, scris în 1832: mă suii pe deal ca să văz de cal, văzui frâul dracului în mijlocul satului, sus pe dealul Mărtinești nu-s ficiori ca Cipărești.”, a precizat DMC.

 

 

 

 

Piesa de final a fost ”Vă rog să aveți o viață frumoasă”. Toți cei prezenți în sală au primit gratuit antologia 10X10. NĂSCUT ÎN ROMÂNIA împreună cu autografele artiștilor prezenți pe scenă și au băut câte un pahar de șampanie oferit de organizatori.

 

 

 

 

 

***

 

AgențiadeCarte.ro a fost partenerul media al turneului 10X10. NĂSCUT ÎN ROMÂNIA.

***

 

 

 

10X10. NĂSCUT ÎN ROMÂNIA este un program de educaţie culturală, multiart și un program dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 prin dezvoltarea de abordări interculturale și multidisciplinare pentru două genuri de nișă: Poezia și Blues‑ul contemporan. Au fost invitați în antologia centenară 10 poeți (5 poete – Rita Chirian, Ioana Crăciunescu, Nora Iuga, Ioana Nicolaie, Andra Rotaru și 5 poeți – Dan Coman, Teodor Dună, Ioan Es. Pop, Bogdan O. Popescu, Robert Șerban), din generații și geografi literare diferite, câștigători, în ultimii ani, ai unor premii naționale și internaționale de prestigiu, câteva dintre cele mai autentice și carismatice voci ale literaturii române contemporane. Selecționer: Dan Mircea Cipariu, președintele Asociației Euro CulturArt. Antologia centenară este însoțită de un trialog de poezie 10×10 semnat de Dan Mircea Cipariu, Mike Godoroja și Mihai Zgondoiu.

 

Text: Simona IONIȚĂ

Foto: Mihaela PETRE

 

Număr de vizualizări :8http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/y_SNsbpEiyo?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”Old love” cu Constantin Cotimanis, la Timișoara

Posted: 01 Dec 2018 04:31 AM PST

O veche iubire îl readuce la Timișoara, după multă vreme, pe unul dintre cei mai fascinanți și puternici actori români: Constantin Cotimanis. El joacă, împreună cu Iulia Dumitru, Old love, o „comedie romantică în două acte, cu note de dramă reflexivă, o poveste final fericit,  ca la  Hollywood, într-un decor auster, alcătuit din câteva obiecte de mobilier alb, ce contribuie la nota specială, minimalistă, a piesei‟.  Prima reprezentație la Timișoara spectacolului cu piesa Old love, de Norm Foster, în tradaptarea lui Peter  Bokor și regia lui Daniel Bucur va avea loc luni,  10 decembrie 2018, de la ora 19, pe scena Operei Naționale Române.

O ”Iubire veche” din zilele noastre, ce-i leagă timp de aproape trei decenii pe măruntul funcționar Bud Mitchell și pe soția patronului său, Molly Graham, cu întâlniri sporadice și discuții presărate cu umor, repede uitate de către ea, dar constituind pietre ale unei construcții afective solide pentru el. Însă pasul decisiv nu este făcut până când cei doi nu sunt singuri, liberi de obligațiile de familie, ea văduvă, el divorțat.

Biletele pentru premiera timișoreană a spectacolului costă, în funcție de loc, între  60 și 90 de lei și se găsesc la agenția Operei.

 

Număr de vizualizări :32http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/iQpl00-Juuc?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

S-a lansat antologia ”ROMANIAN SHORT FICTION” şi s-au anunţat câşti...

Posted: 01 Dec 2018 04:28 AM PST

În noiembrie 2018 a avut loc, la Târgul de Carte Gaudeamus, lansarea Antologiei bilingve de proză scurtă românească [Romanian Short Fiction] editată de Lidia Vianu, tradusă de o echipă de studenţi, masteranzi şi doctoranzi ai Universităţii din Bucureşti, şi de trei masteranzi de la Universităţile Babeş-Bolyai, Cluj şi Al. Ioan Cuza, Iaşi. Traducerile au fost stilizate de şase scriitori britanici în cadrul Masterclassului de Traducere Literară „Lidia Vianu’s Students Translate”, organizat de coordonatoarea Masteratului pentru Traducerea Textului Literar Contemporan, în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti, Muzeul Naţional al Literaturii Române, Institutului Cultural Român şi British Council. Volumul, care are cca 600 pagini, conţine textele a 25 de tineri prozatori români [în limbile română şi engleză], în selecţia lui Marius Chivu, cu o prefaţă de Lidia Vianu. Ediţia a for îngrijită de Alina Ioan, redactorul Editurii Muzeului Literaturii.

Cu aceeaşi ocazie, au fost anunţaţi cei 5 finalişti ai concursului „Lidia Vianu Translates”. Cu poemele poeţilor câştigători, traduse în limba engleză de Lidia Vianu, Editura Muzeului Literaturii va publica o Antologie bilingvă, destinată, ca şi Antologia de proză recent apărută, pieţei de carte internaţională.

 

Cei 5 câştigători sunt, în ordine alfabetică: Mălina Romiţa Constantin, Diana Geacăr, Emil Nicolae, Ioan Es Pop, Floarea Ţuţuianu.

 

Cele două apariţii marchează strădaniile Institutului Cultural Român, ale Muzeului Literaturii şi ale editurii Contemporary Literature Press, condusă de Lidia Vianu, de a deschide literaturii române tinere calea către cititorii de limbă engleză din întreaga lume.

 

Număr de vizualizări :30http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/XuARpCDMBLs?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”Oamenii pot să trăiască și peste viața lor cu o singură condiție c...

Posted: 30 Nov 2018 10:55 PM PST

Vineri, 30 noiembrie 2018, ora 17.00, în Sala Perpessicius a Muzeului Național al Literaturii Române din București ( Strada Nicolae Crețulescu nr.8 ), Direcția 9 în parteneriat cu Editura Tracus Arte, APLER, Muzeul Național al Literaturii Române din București, Clubul UNESCO – Adolescenții și AgențiadeCarte.ro au acordat Premiul Național pentru debut în poezie ”Traian T Coșovei”, ediția a V-a.  Juriul ediţiei 2018 a fost compus din scriitorii Dan Mircea Cipariu, Ştefania Coşovei şi Tudor Voicu. Invitați au fost scriitorii Dan Mircea Cipariu și Tudor Voicu (laureat al Premiului Național pentru debut în poezie ” Traian T. Coșovei”, ediția a III-a). Invitată specială: Ioana Crăciunescu.  În sală s-au aflat Ștefania Coșovei,  artistul vizual Mihai Zgondoiu, Irina Lazăr, Corneliu O. Rodeanu, Carmen Secere, Romeo Aurelian Ilie (câștigător al ediției a IV-a a Premiului Național pentru debut în poezie ”Traian T Coșovei”), prieteni ai poetului Traian T. Coșovei și susținători ai câștigătoarei ediției. Câștigătoarea Premiului Național pentru debut în poezie ”Traian T Coșovei”, ediția a V-a a fost desemnată Livia Ghighilicea din Timișoara, iar grupajul premiat va fi publicat anul viitor de Editura Tracus Arte. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Gala a fost deschisă de Dan Mircea Cipariu: ” O seară fastuoasă, vă spune Dan Mircea Cipariu, nefumător, ovo-lacto-bar și amfitrionul de profesie al serilor Coșovei. Sunt foarte bucuros că, iată, câteva organizații importante, Asociația culturală Direcția 9, Muzeul Național al Literaturii Române din București, Clubul Unesco-Adolescenții, APLER, AgențiadeCarte, Euro CulturArt, și anul acesta oferă posibilitatea de a duce la capăt un vis început acum câțiva ani, acela de a oferi Premiul Traian T. Coșovei. În urma jurizării mai multor manuscrise, dacă memoria nu mă înșeală au fost 29 de manuscrise, astăzi vom anunța câștigătorul. Regula este aceea de a juriza manuscrise ale unor autori care nu au publicat în volum. Sunt autori care vor debuta cu această carte la editura bunului nostru prieten, Ioan Cristescu, este vorba de editura Tracus Arte. Nu întâmplător, în juriu este unul dintre laureații acestui concurs, e vorba de Tudor Voicu, care alături de mine și de doamna Ștefania Coșovei și consiliați, pentru că întotdeauna trebuie să ai și un consilier foarte puternic, consiliați de Adrian Suciu, cel care a inițiat aceste premii și căruia îi mulțumesc, el face atâtea lucruri pentru ca memoria literară a bunului nostru prieten Traian T. Coșovei să dăinuiască nu numai în inimile noastre ci și în conștiința publică, am decis câștigătorul acestei ediții.”

 

 

”Vreau să vă spun că au fost multe grupaje foarte bune anul acesta. Nu știu ce concurenți au fost în anii trecuți, este prima oară când sunt în juriu. Decizia a fost destul de dificilă pentru că am încercat să jurizez mai ales în spiritul poeziei lui Traian T. Coșovei, așa mi se pare firesc și în lucrul ăsta am găsit coerența de a clasifica grupajele care s-au trimis. Traian T. Coșovei a scris o poezie deși post modernistă probabil cea mai lirică poezie post modernistă ceea ce a oferit o arie destul de generoasă clasificării grupajelor”, a spus Tudor Voicu.

 

Câștigătoarea Premiului Național pentru debut în poezie ”Traian T Coșovei”, ediția a V-a a fost desemnată Livia Ghighilicea din Timișoara, iar grupajul premiat va fi publicat anul viitor de Editura Tracus Arte.

 

”M-am născut la Drobeta Turnu Severin. De pe pagina de facebook a lui Robert Șerban am aflat despre concurs. Am ajuns în Timișoara pentru a urma o licență în litere la Universitatea de Vest, apoi când am terminat m-am angajat într-o grădiniță. Am revenit peste vreo 6 ani pentru un master în comunicare interculturală pentru că am simțit nevoia să accelerez puțin. Dorința era de a mă înscrie la doctorat, dar am fost direcționată către științele educației pentru că aveam nevoie în grădiniță și de această facultate. Este primul concurs la care particip și de când am primit e-mail-ul cu finaliștii sunt într-o continuă stare de șoc. Erau foarte puține persoanele care știau despre faptul că eu scriu. Mi-am dorit foarte mult să fiu între cei trei finaliști, să fie o validare a tuturor acelor gânduri, să mă conving dacă are rost să merg mai departe sau să abandonez”, a spus Livia Ghighilicea

 

Aceasta a citit din grupajul premiat: ”Duhul apelor și alte amintiri”, ”Iarnă-mă”, ”Acei ochi verzi care nu trec”.

 

A urmat o evocare și un recital din poemele lui Traian T. Coșovei în lectura actriței și poetei Ioana Crăciunescu.

 

”Prieteniile sunt mult mai durabile decât viața și literatura pentru că ele sunt duse mai departe, ca dovadă că voi sunteți aici. Uneori iubim, alteori urâm, ne mai certăm, ne mai împăcăm, dar în pritenie există niște autostrăzi pe care România nu le-a construit încă. Sunt niște benzi care duc suflul prieteniei mai departe într-o formă deloc organizată, dar perfectă. Pe Traian T. Coșovei l-am cunoscut când, din păcate, pentru că am această dublă fațetă de actriță și poetă, credea că sunt doar o gagică de la Nottara. M-am întâlnit prima oară cu el în curtea lui Aurel Covaci și din secunda aia s-a născut o prietenie foarte rapidă pentru că sinceritatea era de ambele părți și nimeni nu se supăra pe nimeni. Lucrurile sunt foarte simple, toți cei care suntem aici facem parte dintr-o familie care ne respectăm, e o familie nevăzută care nu este omologată, care nu are pensii mai mari, n-are opere mai complexe decât altele. Cum spun eu, cărțile într-o bibliotecă se așează una lângă alta, nu una împotriva celeilalte, important este ca ele să se alinieze cum se poate. Eu vreau să citesc un poem sau două din prima carte primită de la el cu dedicație. Este din anul 1982. E neplăcut să murim, e neplăcut să fim bolnavi, e neplăcut să fim disprețuiți sau neapreciați, dar oamenii pot să trăiască și peste viața lor cu o singură condiție ca cei care i-au cunoscut și i-au citit să dea mai departe mesajul. Totdeauna te impresionează cum își aleg oamenii citatele unei cărți. El are aici un citat al lui T. S. Eliot, Plecați, plecați, a spus zburătoarea / Specia umană nu poate suporta prea multă realitate. El a ales ce a vrut să spună.”, a spus Ioana Crăciunescu.

 

Aceasta a citit două poeme din volumul „Cruciada întreruptă” (editura Cartea Românească, 1982).

 

 

 

 

 

 

Ioana  Crăciunescu a donat Muzeului Național al Literaturii Române din București o instalație-ceas primită de la Traian T. Coșovei.

 

 

Poetul Traian T. Coşovei, născut pe 28 noiembrie 1954, în Bucureşti, a aparţinut generaţiei literare optzeciste. A absolvit Facultatea de Filologie (secţia română-engleză) în 1978, cu o lucrare despre Beat Generation, poezie americană contemporană. De asemenea, Traian T. Coşovei a fost membru fondator al Cenaclului de Luni. A debutat în presa literară în 1978, în revista România Literară, iar debutul editorial a avut loc în 1979, la Cartea Românească. A fost membru al Uniunii Scriitorilor din România din 1980. Începând din 1996 a lucrat la Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) din Bucureşti, Departamentul Relaţii Publice, şi la publicaţia Museion, înfiinţată de el şi editată de MNLR. În anul 2002 a înfiinţat Cenaclul „La formarea ideilor”, cenaclu exclusiv de proză. În 2002 a participat ca redactor pentru limba engleză la realizarea CD-ului Mihai Eminescu. Din 1998 a iniţiat la Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti „Institutul de glasuri” (prelecţiuni în spiritul junimist) – acţiune ce reunea personalităţi marcante ale culturii române contemporane.

 

Text: Simona IONIȚĂ

Foto: Corneliu O. RODEANU

Număr de vizualizări :121http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/lq18lWYsHFc?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Succes de proporții al Orchestrei Române de Tineret dirijate de Cri...

Posted: 30 Nov 2018 08:32 PM PST

Unul dintre cele mai spectaculoase omagii culturale aduse Centenarului României a avut loc, la Paris, pe 30 noiembrie 2018 și a purtat semnătura Orchestra Română de Tineret – Cristian Mandeal.

Concertul face parte dintr-un nou turneu spectaculos al orchestrei inclus în cadrul proiectului Anului Centenar „România în lume”, pentru a marca Deschiderea sezonului cultural România-Franţa prin trei concerte ce se desfăşoară în aceasta perioada la Bucureşti, Paris şi Basel între 28 noiembrie şi 2 decembrie.

Pe 30 noiembrie 2018, la Grande Salle Pierre Boulez a Filarmonicii din Paris Orchestra Română de Tineret a semnat o pagină de istorie, entuziasmând o sală întreagă cu un program ce a cuprins George Enescu – Rapsodia I în La major, Saint-Saens – Concertul pentru pian si orchestră nr. 2 – solist fabulosul pianist Fazil Say şi Ceaikovski – Simfonia “Manfred”.

Al treilea concert al turneului va avea loc la Basel pe 2 decembrie, de la ora 20, la Basel Musical Theater, solist fiind tânărul pianist rus Oleg Khudyakov.

Vizualizări: 328

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor