altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 2 aprilie 2020

“Noaptea Albastră a Autismului 2020” plus 4 more


Noaptea Albastră a Autismului 2020

Posted: 01 Apr 2020 09:25 AM PDT

Clădiri importante din București se iluminează în albastru în semn de solidaritate față de cele peste 30 000 de persoane cu autism care trăiesc în România. Lor li se alătură peste 100 de instituții, companii și ONG-uri care iluminează simbolic în digital spațiul lor virtual (website-ul) sau fotografia clădirii. Noaptea Albastră a Autismului 2020 este un gest de atenție și încurajare pe care Asociația Help Autism și Asociația pentru Muzică, Cultură și Artă, cu sprijinul RO TSA și FEDRA, și partenerii lor îl fac pe 2 aprilie 2020 de Ziua Internațională a Conștientizării Autismului. Ziua Internațională a Conștientizării Autismului este sărbătorită în toată lumea pe 2 aprilie și deși în alți ani a adunat sute de mii de oameni în activități deschise publicului, anul acesta #stămacasă și aprindem simbolic lumina albastră pentru a rămâne împreună, solidari și conștienți de situația celor peste 30 000 de persoane cu autism din România. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Ni se pare cu atât mai relevant acest semn de solidaritate și atenție, cu cât persoanele cu autism din România sunt mult mai afectate de izolare, iar asociațiile locale ce oferă terapie de reabilitare în centre sau la domiciliu sunt grav afectate de efectele economice ale situației de urgență. Încercăm totodată să aducem și o mică bucurie, puțină lumină într-o perioadă de izolare, singurătate și anxietate. – Daniela Bololoi, psiholog și președinte Help Autism.

 

În parteneriat cu Primăria Municipiului București prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Societatea Română de Radiodifuziune prin Sala Radio, Sky Tower și Timpuri Noi Square – clădiri simbol din București vor fi iluminate în albastru (culoarea autismului) începând cu ora 19:00.

 

Vor prelua simbolic filtrul albastru pentru a ilumina digital fotografia clădirii sau website-ul: Primăria Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic prin iluminarea Arcului de Triumf, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Palatul Culturii, Ministerul Afacerilor Externe prin Centrul Infoeuropa, Muzeul Național George Enescu, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Pandorra Story Style, Teatrul Excelsior, Timpuri Noi Square, Dyfashion, Mercury 360, Asociația Culturală ISVOR și multe alte companii. Lor li se alătură cele peste 100 de ONG-uri care sprijină prin servicii sociale și de recuperare cele 30 000 de persoane cu autism din România, parte a FEDRA – Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist și a rețelei RO TSA.

 

Ediția 2020 a evenimentului Noaptea Albastră a Autismului semnalează că suntem: solidari cu familiile persoanelor cu autism care sunt acum izolate la domiciliu, atenți la sănătatea lor pentru că o spitalizare este extrem de greu de gestionat pentru o persoană cu tulburare de spectru autist, conștienți că integrarea este în continuare departe de a fi o realitate în societatea românească, încrezători că vom continua astfel să construim o Românie în care mințile aparte fac real parte din comunitate.

 

Tot joi, 2 aprilie, Help Autism invită românii să folosească filtrul “Noaptea Albastră” pentru a trimite un mesaj de încurajare pe Facebook sau Instagram, iar companiile să ilumineze simbolic pagina web folosind filtrul disponibil la: https://www.helpautism.ro/campanii/2-aprilie-izolare-continua

 

Noaptea Albastră a Autismului este parte a proiectului SUFLET ÎN CULORI, în cadrul căruia se desfășoară concertul caritabil de muzică clasică, ce marchează, de 7 ani, Ziua Internațională a Conștientizării Autismului. Anul acesta concertul a fost reprogramat pentru data de 28 iunie, pe scena Ateneului Român, și va fi susținut de artiști ai scenei mondiale: Ansamblul VIOLONCELLISSIMO fondat și condus de violoncelistul Marin CAZACU, soprana Laura TĂTULESCU, mezzosoprana Roxana CONSTANTINESCU, tenorul suedez Kristofer LUNDIN, pianista Luminița BERARIU. Concertul va fi prezentat de Mihaela TATU. Mai multe detalii pe https://www.bilete.ro/suflet-in-culori/

 

De 10 ani, Help Autism îi sprijină pe copiii cu autism din România să-și atingă potențialul printr-un mix de terapii și pe familiile lor să găsească soluții financiare și a păstra echilibrul familiei prin consiliere psihologică și programe de învățare a terapiei. În perioada carantinei, Help Autism, deși a închis cele 5 centre, ajută familiile din România să continue programul de terapie prin conectarea cu părinții și terapie supervizată online. De asemenea, oferă acces gratuit tuturor copiilor cu autism și terapeuților din România la 14 programe de lucru prin aplicația educațională ABA kit și platforma de evaluare a evoluției Edu ABA și deschide un fond de urgență pentru asociațiile locale grav afectate economic de criza generată de Covid-19.

 

Organizatori: Asociația Help Autism și Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură

Parteneri Noaptea Albastră a Autismului: Primăria Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Kaufland România, Societatea Română de Radiodifuziune, Sky Tower, Teatrul Excelsior și Timpuri Noi Square.

Parteneri instituționali: Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Palatul Culturii, Filarmonica George Enescu, Ministerul Afacerilor Externe prin Centrul Infoeuropa, Muzeul Național George Enescu, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Parteneri: Tarom, Floria.ro, Wagner Arte Frumoase și Povești, Body Mind Spirit Expo, Gala Societății Civile, Pilgrim Project, Pandorra Story Style, Dyfashion, Asociația Culturală ISVOR, Mercury 360

Parteneri Media: Agerpres, BlitzTV, Radio România Muzical, Radio România Cultural, Radio România București, Radio Trinitas, Radio Clasic, Itsy Bitsy Radio, Revista Insigth Tarom, Revista Tangou – Marea Dragoste, Revista Femeia, Revista Mămica, Bookhub, Literomania, Verbs describe us, Promenada Culturală, LiterNet.ro, Qbebe, Business24, Ziare.com, Jurnalul de Afaceri, AgentiadeCarte.ro, B365.ro, SensoTV, Calendar Evenimente, Ziarul Metropolis, Revista Urbea Mea, Catchy, ArtOut, Republika Kritica, InOras.ro, Bucharest Cultural Events, IQads, Orasulmeu, Bucureștii vechi și noi, PRwave, 4arte.ro, Onlinegallery.ro, Autentici.info, Jurnal de București, www.bzi.ro, Ceașca de Cultură, Artline.ro, România Pozitivă, RoEvents, Revista Actualitatea Muzicală a UCMR

 

 

 

Număr de vizualizări :23http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/uwNrGJfR3cI?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Muzeul Municipiului București a lansat Cinema Museion

Posted: 01 Apr 2020 03:07 AM PDT

Muzeul Municipiului București a rămas dedicat, pe fondul pandemiei, activităților pentru public, care au fost mutate din planul realității fizice, în planul realității virtuale. Între timp, toate cele 15 pagini de facebook ale MMB s-au transformat în reale reviste culturale destinate publicului larg, dar pe profilul unității muzeale la care se referă: arheologie, antropologie, istorie urbană, istoria artei. Echipa muzeului s-a mobilizat și a mai fost găsită o idee pentru împărtășirea unor informații utile tuturor. Începând de miercuri, 1 aprilie 2020, Muzeul Municipiului București oferă acces gratuit în cadrul unei noi secțiuni – creată special pe site-ul muzeulbucurestiului.ro – care se numește „CINEMA MUSEION” la filme documentare cu imagini vechi, din arhiva instituției, care aduc un plus excelent de informații față de cele oferite prin expozițiile permanente și tematice, temporar închise până la ridicarea stării de urgență.

Filmele documentare din arhiva MMB pot fi vizualizate accesând acest link: http://muzeulbucurestiului.ro/cinema-museion.html

În acest moment sunt opt astfel de filme de arhivă în noua secțiune, vor mai urma și altele. Publicul este invitat să le vizioneze în tihna propriei locuințe, urmând ca apoi, după redeschiderea muzeelor, să vadă cu alți ochi și să înțeleagă în profunzime și detaliu tot ceea ce se va revela spre cunoaștere.

Click aici: http://muzeulbucurestiului.ro/cinema-museion.html
… și vizionare plăcută!

 

Număr de vizualizări :42http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/ErwNuM3kda4?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Teatrul Național din Timișoara începe luna aprilie cu o nouă „Întâl...

Posted: 01 Apr 2020 03:02 AM PDT

Miercuri, 1 aprilie 2020, de la ora 20,00 în deplin acord cu delicatețea, grația și efemerul pe care le întruchipează primăvara, Teatrul Național din Timișoara vă invită pe canalul YouTube la ”NOPȚI ALBE” , o fermecătoare adaptare după nuvela lui Dostoievski, o delicată confesiune despre iubire, fină ca un zâmbet. Regizorul italian Stefano de Luca îi aduce în povestea nopților albe pe actorii Mădălina Ghițescu-Petre, Călin Stanciu jr., Matei Chioariu, Andrea Tokai și Mirela Puia.

Pentru a viziona, urmați link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=MKT2m9VVkBU&feature=youtu.be

Date despre spectacol:

Distribuția: Mădălina Ghițescu-Petre, Călin Stanciu jr., Matei Chioariu, Andrea Tokai și Mirela Puia

Regia artistică Stefano de Luca

Traducerea Flavia Pantaleone

Scenografia Linda Riccardi

Light design Lucian Moga

Data primei reprezentații 30.06.2014

Înregistrările tuturor spectacolelor difuzate în premieră online vor rămâne active pe canalul YouTube  până pe 1 mai 2020.

Seria  „Întâlnirilor la voi acasă”, pe canalul YouTube al Teatrului Național din Timișoara va continua, vineri, cu spectacolul SCENE DINTR-O CĂSNICIE, în regia lui Radu Jude, respectiv duminică, cu PROMETEU ÎNLĂNȚUIT, regia Kokan Mladenović.

 

Număr de vizualizări :32http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/LTMxDHcglw4?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Teatrul EXCELSIOR împlinește 30 de ani de activitate

Posted: 01 Apr 2020 02:58 AM PDT

Miercuri, 1 aprilie 2020, Teatrul EXCELSIOR împlinește 30 de ani de existență și de activitate dedicată publicului tânăr. Au trecut trei decenii de când fondatorul său, Ion Lucian, punea piatra de temelie a unui vis care, la începutul anilor 90, părea aproape himeric – acela de a construi un teatru pentru tineri. Visul său era animat de o misiune nobilă, aceea de a crește publicul de mâine și de a modela generațiile viitoare prin întâlnirea cu actul artistic. Aceeași misiune continuă să inspire actuala echipă a instituției și să contureze profilul unic al Teatrului EXCELSIOR – singurul din București care se adresează atât copiilor, cât și adolescenților.

„Teatrul Excelsior este un vis pe care l-am nutrit mulţi ani. De foarte multe ori, când mă gândesc la acest teatru, lacrimile o iau înaintea vorbelor. Dacă n-aş fi convins că oamenii vor respecta şi vor iubi acest locaş, aş suferi cumplit pentru că înseamnă că mi-am ratat viaţa. Dar eu am încredere. Judecând după reacţiile publicului, sunt convins că nu degeaba am muncit!”

 

„Teatrul Excelsior a fost de la început dedicat celor mai tineri spectatori, copiii și adolescenții. Având în vedere acest profil, teatrul a înscris în repertoriul său cele mai valoroase opere ale dramaturgiei românești și mondiale, crezul artistic al teatrului fiind că tânărului public merită să i se ofere numai lucruri de referință. Principiul montării spectacolelor este acesta: Spectacolele trebuie să fie concepute ca pentru publicul adult… numai că mai bine! Între adulți și teatru se stabilește o căsnicie fără divorț, dar logodna se face în tinerețe, iar dragostea începe în copilărie. Dragostea cu care noi facem spectacolele trebuie să se transforme în dragostea voastră. Noi vă așteptăm cu încredere!”

Ion Lucian, fondatorul Teatrului EXCELSIOR

 

În ciuda dificultăților întâmpinate de-a lungul anilor, Teatrul EXCELSIOR a continuat să creeze spectacole pentru publicul tânăr, în armonie cu misiunea sa și cu dezideratul înscris simbolic în semnificația titulaturii sale: „Excelsior” – „mai sus”. De-a lungul celor trei decenii de activitate de până acum, Teatrul EXCELSIOR a devenit un loc special dedicat tinerilor, grație spectacolelor și proiectelor cultural-artistice, educaționale și sociale pe care le-a dezvoltat, cu precădere în ultimii ani, rămânând mereu deschis provocărilor creative și oportunităților de a generea un dialog autentic între generații.

 

„Teatrul EXCELSIOR este, înainte de toate, cel mai mare vis al unui om: Ion Lucian. Dacă nu exista acest Visător, noi n-am fi putut astăzi să scriem istorie! Acești 30 de ani de excelență sunt… de-o seamă cu întreaga mea carieră. Și, totodată, au și vechimea visului meu! Din tot acest timp, 6 ani i-am dedicat Teatrului EXCELSIOR, însă din prima clipă când am pășit pe o scenă profesionistă de teatru, în tinerețea mea, mi-am dorit ca, într-o zi, să pot sprijini spectacole și proiecte culturale dedicate publicului tânăr.

 

Pentru mine, Teatrul EXCELSIOR înseamnă Acasă. Este locul unde, în fiecare zi, mă bucur de fascinația de pe chipul spectatorilor noștri, alături de echipa mea. Pentru că toți profesioniștii care lucrează în acestă instituție sunt familia mea: oameni pe care îi prețuiesc, pe care îi sfătuiesc sau de la care învăț eu însumi în fiecare zi, oameni pe care îi invit să viseze în continuare alături de mine pentru acest teatru unic în România! Deviza mea, «Azi e Mâine», este despre generația tânără. Suntem responsabili pentru adolescenții care astăzi ne calcă pragul, pentru că mâine vor construi România pe care o deprind de la noi. Pentru ei visez zi de zi la EXCELSIOR!”

 

Adrian Găzdaru, Managerul Teatrului EXCELSIOR

 

Teatrul EXCELSIOR vă invită să descoperiți, pe toată durata lunii aprilie, momente importante și lucruri neștiute din istoria sa, într-o retrospectivă a activității sale din aceste trei decenii: EXCELSIOR. 30 de zile pentru 30 de ani. Rămâneți alături de EXCELSIOR și urmăriți activitatea sa online pe paginile de Facebook și Instagram, pe website-ul https://www.teatrul-excelsior.ro/ și pe canalul de YouTube al instituției. Momente semnificative din istoria Teatrului EXCELSIOR, aici: https://www.teatrul-excelsior.ro/excelsior-30-momente-semnificative...

 

 

La mulți ani, EXCELSIOR!

 

 

 

Număr de vizualizări :36http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/goiv2CvKZTY?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Arta eco de a trăi și de a crea

Posted: 01 Apr 2020 02:29 AM PDT

De câteva săptămâni am observat, în mediul digital, numeroase inițiative ale galeriilor, instituțiilor și târgurilor de artă care încearcă să mențină viu interesul publicului pentru arta contemporană în această perioadă de carantină. Atât la nivel individual, cât și la nivel colectiv, este nevoie câteodată de o criză pentru a conștientiza perspectiva de ansamblu, iar pandemia cu care ne confruntăm la momentul de față ne dă prilejul de a analiza și de a reimagina lumea artei și lumea în care trăim.

Astfel, zilele trecute, într-un exercițiu de imaginație pentru un nou scenariu sustenabil și eco, am găsit inspirație la Maia Ștefana Oprea, artistă vizuală din zona supercontemporană (n.1987), cu o practică artistică și cu un stil de viață care se constituie în acest sens  ca fiind o adevărată revelație.

Pe Maia Ștefana Oprea am avut ocazia să o cunosc la Vienna Contemporary anul trecut, unde a expus pictură, instalație, obiect și video prin galeria Ann Art din București, care o reprezintă din 2016. Galeria a mizat pe o prezentare individuală și exclusivă a artistei, alegere foarte inspirată, dealtfel, având în vedere reacția vizitatorilor și a publicul vienez. O pictură pe pânză de mari dimensiuni (390X510cm) cu titlul „Travailler en solitude” (2018) a fost montată pe latura exterioară a standului galeriei de la Marx Halle, iar piesa de rezistență a fost o bibliotecă-obiect cu titlul „Book Case” (2016), ale cărei componente fascinate relevă chintesența unei practici artistice conceptuale, de orientare Arte Povera: o serie de „tăblițe”, „zercși”, o carte obiect, borcane cu cenușă și praf vegetal, cutii, caiete. Dar să le luăm pe rând: „tăblițele”, aceste „hieroglife ale vieții de atelier”, conțin și imagine (fotografie sau desen) și text (citate) și sunt aplicate pe un suport făcut dintr-un mix de materiale reciclate (coji de oleogenoase, hârtie, plastic, etc.) care dă o consistență și un miros aparte și care te îmbie în a explora mai departe. Tot dintr-un astfel de mix de materiale reciclate sunt realizați și „zercșii”, niște „structuri abstracte de codificare a realității”, pe care îi regăsim atât în bibliotecă, cât și într-un video, în care artista, împreună cu soțul ei Samir Mihail Văncică, de asemenea artist, îngroapă aceste obiecte sculpturale la malul mării, urmând ca, după o anumită perioadă să le scoată din nou la lumină. Cartea-obiect, caietele de schițe și idei, precum și cutiile ce conțin diverse rămășițe de hârtie, subtile elemente ale biografiei personale, sunt un indiciu pentru lecturile variate ale artistei, din care se inspiră.

Mă gândesc oare cât timp a fost necesar pentru obținerea pulberei de petale de flori din borcanele „stivuite” în bibliotecă și îmi e clar că Maia Ștefana Oprea și-a creat un alt fel de relație cu timpul, decât avem majoritatea dintre noi. Poate la consolidarea acestei relații cu timpul a contribuit și faptul că după ce a oscilat o vreme între București și casa de vacanță de la țară, s-a mutat definitiv împreună cu familia sa la Inotești, un sat din județul Prahova.

Acum, la reședința sa permanentă, Maia Ștefana Oprea îmbină această practică artistică inedită cu un stil de viață pe măsură, cultivând în mod sustenabil și eco arta de a trăi și de a crea. Pare idilic; toți avem nevoie de natură, de aer curat și de liniște, iar independența față de formele și sistemele instituționale constituie cu siguranță o despovărare. Totodată însă e nevoie aici și de mult curaj și de asumare.

Ana-Daniela Sultana-Cipariu

Vizualizări: 41

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor