altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 19 septembrie 2020

“Premiera spectacolului „Ducele” – Breasla Actorilor revine cu o no...


Premiera spectacolului „Ducele” – Breasla Actorilor revine cu o nou...

Posted: 18 Sep 2020 09:28 AM PDT

Duminică, 20 septembrie 2020, ora 19.30, la CoOperativa Bar, va avea loc premiera spectacolului „Ducele”, după un text de Massimiliano Nugnes.  Spectacolul a stat o perioadă neașteptat de lungă în faza de producție, asta pentru că închiderea teatrelor și sistarea proiectelor cauzate de pandemia de Covid-19 au coincis cu momentul în care repetițiile la „Ducele” erau în plină desfășurare. A fost nevoie de multă coordonare și muncă pentru ca proiectul să supraviețuiască acestei perioade. Până la ridicarea restricțiilor, repetițiile au continuat de la distanță, folosind platformele de video-call disponibile online.

„Întreruperea activităților teatrelor a venit într-un moment în care deja ne pregăteam pentru premiera spectacolului „Ducele”, ceea ce a făcut ca reluarea activităților să fie cu atât mai grea. Pe lângă dificultățile inevitabile, cum ar fi găsirea unui spațiu de repetiții și încercarea de a ne descurca în lipsa unor fonduri de producție, ne-am confruntat cu problemele pe care un spectacol de Commedia dell’Arte le ridică, fiind o formă de teatru predominant fizică. A fost o provocare să ne adaptăm la repetițiile cu masca de protecție, mai ales când expresivitatea feței e unul dintre elementele esențiale ale spectacolului.” (Massimiliano Nugnes, text și regie „Ducele”)

„Ducele”, o tragicomedie în stilul Commedia dell’Arte

Ce se întâmplă când cea mai puternică ființă e în pragul morții? În lumea tenebrelor, ducele întunericului pune la cale un plan în care slujitorii și victimele sale sunt atrași deopotrivă, fără voia lor. „Ducele” vorbește despre personaje imperfecte, cu rătăciri și păcate, care însă compensează printr-un umor veritabil și o umanitate sinceră.

Este cel de-al doilea spectacol în stilul Commedia dell’Arte pe care Asociația „Breasla Actorilor” îl realizează. Breasla Actorilor își propune să promoveze acest gen de teatru, atât prin producții efective de spectacole, cât și prin workshop-uri și masterclass-uri dedicate studiului aprofundat, cu invitați de renume internațional.

Distribuția spectacolului este formată din actorii: Andrei Atabay, Aurelian Culea, Robert Iosif, Claudia Moroşanu, Beatrice Rubică, Alexandru Tudor Sabău.

Costumele și scenografia sunt realizate în parteneriat cu studenții Departamentului de Scenografie și Eveniment Artistic, Facultatea de Arte Decorative și Design, UNArte București, coordonați de lector univ. dr. Anca Albani și asist. univ. dr. Roxana Ionescu.

Prin activitățile pe care le desfășoară, Breasla Actorilor promovează activ tinerele talente și încurajează dezvoltarea lor, fie că este vorba de implicarea lor în proiecte sau de ateliere de teatru pentru copii și adolescenți.

„Ultimele luni au însemnat pentru toată echipa multă muncă de adaptare, ca să reușim să ducem proiectul la bun sfârșit. Ne bucurăm însă că am reușit să trecem peste toate și după 7 luni vă așteptăm cu entuziasm la premieră.” (Massimiliano Nugnes, regizor „Ducele”)

 

Distribuție: Andrei Atabay, Aurelian Culea, Robert Iosif, Claudia Moroşanu, Beatrice Rubică, Alexandru Tudor Sabău
Text şi regie: Massimiliano Nugnes
Asistență regie: Robert Poiană
Costume şi decor: Kimberly Ligia Vintilă, Anamaria Cârlan, Simona Gruia, Sarah Cristel, Alina Anghel – studenții Universității Naționale de Arte din București

Premiera spectacolului „Ducele” va avea loc duminică, 20 septembrie, ora 19.30, la CoOperativa Bar. Evenimentul se va desfășura respectând toate normele de protecție în vigoare.

Biletele se pot achiziționa de pe MyStage.ro.

 

Număr de vizualizări :49http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/OVp7hRlBUdY?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Noutăți editoriale: antologia „Câinele de lângă pod”, de Geo Dumitr...

Posted: 18 Sep 2020 09:24 AM PDT

În curând, la Editura Tracus Arte va apărea antologia Câinele de lângă pod, de Geo Dumitrescu,  proiect editorial cofinanțat de AFCN (Administrația Fondului Cultural Național). Antologia este alcătuită de Teodor Dună, iar ilustrațiile sunt realizate de Mircia Dumitrescu. Antologia reunește poeme din volumele: Aritmetică (1941), Libertatea de a trage cu pușca (1946), Aventuri lirice (1963), Nevoia de cercuri (1966), Jurnal de campanie (1974), Poezii (2000), Poezii (2002).

Geo Dumitrescu (n. 17 mai 1920, București – d. 28 septembrie 2004) a fost poet și traducător. A urmat cursurile Facultății de Litere și Filosofie. Debutează, în 1941, cu placheta Aritmetică (colecția

„Albatros”), sub pseudonimul Felix Anadam. Tot în 1941, a inițiat gruparea literară și revista Albatros (interzisă de Cenzură după șapte numere). În 1946, îi apare cel mai cunoscut volum al său, Libertatea de a trage cu pușca (Editura Fundațiilor Regale). După 1946, când se înscrie în Partidul Comunist, a ocupat funcții redacționale la diferite reviste sau ziare: Timpul, Flacăra, Almanahul literar, România literară (unde a fost redactor-șef între 1968 și 1970). Din 1966 a fost numit

secretar al PEN Club România. A publicat după „dezghețul” politic volumele Aventuri lirice (Editura pentru Literatură, 1963) și Nevoia de cercuri (Editura pentru Literatură, 1966). În 1974 îi apare volumul antologic și de inedite Jurnal de campanie (Editura Cartea Românească), urmat de mai multe antologii, printre care: Africa de sub frunte (Editura Albatros, 1978), Versuri (Editura Minerva, 1981), Aș putea să arăt cum crește iarba (Editura Eminescu, 1989) și Poezii (Editura Curtea Veche, 2000, 2002). În 1993, devine membru corespondent al Academiei Române. A obținut Premiul Uniunii Scriitorilor din România (1963,1968), iar în anul 2000 a fost distins cu premiul Opera Omnia. A tradus din scrierile lui Charles Baudelaire, Rafael Alberti, Curzio Malaparte, Irving Stone etc.

 

*  Proiect editorial cofinanțat de AFCN (Administrația Fondului Cultural Național). Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul

proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

 

Număr de vizualizări :43http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/WwaWxgH1jtk?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Primul Teatru de Poezie din România: Craiova-București, Teatrul POESIS

Posted: 18 Sep 2020 09:22 AM PDT

La inițiativa domnului Emil Boroghină, Societar de onoare al Teatrului Național „Marin Sorescu”, recent decorat de Președinția României cu Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Ofițer, pe 25 septembrie 2020, la Craiova, ia naștere Teatrul POESIS, primul de acest fel care ia ființă în România.

Spectacolul inaugural va fi susținut la sala Amza Pellea de fondator, dl. Emil Boroghină. Spectacolul-premieră Cântarea Cântărilor, unul dintre marile poeme de dragoste ale lumii, prezentat în prima parte, va fi urmat de o selecție de sonete din operele lui Dante, Petrarca, Michelangelo, Ronsard, Shakespeare și Eminescu făcută de Emil Boroghină. Despre personalitatea acestuia, George Banu se exprima la superlativ: „La Emil Boroghină, ceea ce captivează e o sonoritate de violoncel /…/: în spatele versurilor identificăm discreția subtil modulată a unui interpret ce se expune în toată umanitatea sa! Recitalul e și o radiografie afectivă.”

În actuala formulă, Teatrul POESIS este un Program comun al Teatrului Național „Marin Sorescu” și al Teatrului „Nottara” din București susținut de managerii Alexandru Boureanu, respectiv Marinela Țepuș, și de directorul artistic al teatrului craiovean, Vlad Drăgulescu.

Regizorul Alina Hiristea este coordonator artistic al programului, iar poetul Nicolae Coande este coordonator literar.

Lansarea noului Program Teatrul Poesis reprezintă, în acest moment, un demers unic în peisajul teatral românesc; în Europa există de mai mult timp câteva astfel de teatre, precum Maison de la Poésie din Paris sau Teatrul Poème din Bruxelles. Fuzionarea poeziei cu imaginile și muzica, întrupată de prezența actorilor creează o sinteză a artelor prin limbajul imediat, viu al teatrului.

Premiera craioveană va avea loc în data de 25 septembrie, ora 19.00, la Teatrul Național Național „Marin Sorescu” Craiova, sala „Amza Pellea” și va fi înregistrată de TVR Craiova.

Premiera bucureșteană va avea loc pe 30 septembrie, ora 19,oo, la Teatrul „Nottara” București, sala Horia Lovinescu.

*

„Privindu-l pe Emil Boroghină la lucru, sunt cât de aproape s-ar putea, vreodată, de a-l vedea pe Garrick la apogeul forțelor sale. Un recitator strălucit din Shakespeare – vocea sa sonoră și bogată în inflexiuni, care mie îmi pare că aduce oarecum cu felul în care Richard Burton s-ar fi  auzit dacă era român în loc să fie galez, transmite sentimente intense chiar și non-vorbitorilor de română.”

Michael Dobson

Director – Institutul Shakespeare, Stratford-upon-Avon

Profesor – Studii Shakespeare, Universitatea din Birmingham

 

 

 

Număr de vizualizări :53http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/BTKP_Ge5AHQ?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

CLASSIC FOR TEENS se încheie în acest weekend la Focşani

Posted: 18 Sep 2020 09:10 AM PDT

Ultimele trei seri ale Festivalului Classic for Teens vor aduce pe scena Ateneului Popular Mr. Gh. Pastia din Focşani trei evenimente concertistice : vineri, 18 septembrie, un recital al violoncelistului Răzvan Suma, împreună cu studenţii săi, sâmbătă, 19 septembrie 2020, un recital al flautistului Ion Bogdan Ştefănescu sub titlul Flautul fermecat – Pe aripile sunetului, iar duminică, 20 septembrie, concertul de închidere susținut de Cvintetul Ateneului Popular Mr. Gh. Pastia din Focșani, cu participarea tinerilor muzicieni ai Liceului de Arte Gh. Tăttărescu.

Classic for teens este un nou proiect dedicat tinerilor interpreţi de muzică clasică, realizat cu cofinanțarea AFCN – #classicforteens #cofinantatdeAFCN –, un proiect pe care, după douăzeci de ani și după o bogată și intensă activitate culturală în Italia, organizatorii l-au propus orașului natal în perioada 14-20 septembrie.

            Menirea proiectului Classic for Teens este aceea de a completa procesul educativ muzical desfășurat în Focșani, cu exemple de succes menite să deschidă noi orizonturi tinerilor muzicieni în devenire. Între 14 şi 20 septembrie, au avut loc cursuri de măiestrie şi o serie de concerte susținute de muzicieni consacrați și de tineri muzicieni cu o prezenţă importantă pe scenele lumii și care doresc să împărtășească cu tinerii muzicieni participanţi propriile experiențe, oferind exemple de tenacitate și determinare în realizarea visurilor lor.

 Intenția organizatorilor este aceea de a aduce muzica acolo unde este mai mare nevoie de ea, prin crearea unor zone noi de cultură și de a încuraja tinerele generații de muzicieni. Interpreţii invitaţi au evoluat pe scena uneia dintre cele mai importante instituții de cultură dăruite Focşaniului de marele filantrop Mr.Gh.Pastia. Iniţiatorii proiectului cred în potențialul muzicii clasice de a influența în mod pozitiv publicul de toate vârstele și în puterea muzicii de a transforma, de a depăși granițele unei simple activități agreabile.  Și mai mult, cred că a asculta muzică de calitate face parte dintr-un stil de viață care ne permite să ne păstrăm spontaneitatea și bucuria lucrurilor deplin simțite.

În săptămâna 14-20 septembrie 2020 Focsaniul a vibrat pe sunetele muzicii clasice. Muzicieni din toată lumea au poposit la Focșani pentru a dărui publicului larg evenimente muzicale de excepție și de intensă emoție. In splendidul spaţiu al Ateneului Popular Mr. Gh. Pastia au avut loc concerte și recitaluri de pian, canto, vioară și acordeon,  susținute de:  Filippo Tenisci (Italia), Ghenadie Rotari și Valentina Vargiu (Italia) și din România, Horia Mihail, Gabriel Croitoru, Răzvan SumaIon Bogdan Ştefănescu, Nicholas Lupu,  Anta Agavriloae – Barbu.            Proiectul Classic for Teens reunește în mod excepțional alte două mari proiecte de rezonanță internațională: Festivalul Internațional Propatria – Tinere Talente Românești, care prin laureații săi prezenți la eveniment, lansează cu această ocazie evenimentele celei a zecea ediții, aniversară, dar cuprinde şi evenimente din turneele naţionale Pianul călător, Vioara lui Enescu – ediţiile aniversare Beethoven 250 şi Flautul fermecat.

 Classic for Teens  este un mesaj de încurajare adresat tinerilor, artiștilor, publicului larg și, nu în ultimul rând, o speranța de întoarcere la normalitate. Nu putem să ne oprim din a face ceea ce ne place, ceea ce ne reprezintă, ci trebuie să găsim alternativele pentru a continuă să fim cine suntem chiar și în condițiile în care luptăm cu o pandemie.

Evenimentul, cofinanțat de AFCN, este realizat de Hubart Agency în colaborare cu Primăria Municipiului Focșani, Ateneul Popular Mr. Gh.Pastia din Focșani, Asociația culturală Propatria din Roma (Italia).

CALENDAR EVENIMENTE

#classicforteens #cofinantatdeAFCN

 

CONCERTE – Ateneul Mr.Gh. Pastia

  1. 14/09/2020 – ora 19:00

Pianul călător – Recital de pian susținut de Horia Mihail

  • Beethoven : Sonata pentru pian nr. 14 op. 27 nr. 2 în do diez minor „Sonata lunii” – partea I
  • Beethoven : Sonata nr. 21 pentru pian op. 53 “Sonata Waldstein”
  • Beethoven : 32 Variațiuni în do minor pe o temă originală WoO 80
  • Beethoven : „Für Elise” bagatelă pentru pian în la minor WoO 59

 

  1. 15/09/2020 – ora 19:00

Concert de acordeon clasic și pian susținut de Duo Aspera Ghenadie Rotari și Valentina Vargiu (Rep. Moldova/ Italia)

  • Astor Piazzolla : Primavera Portena, Adios Nonino, Verano Porteno, Muerte del Angel, Otono Porteno, Milonga sin Palabras, Libertango, Invierno Porteno
  • Petri Makkonen – Moldavian Rock

 

  1. 16/092020 – ora 19:00

Recital liric, baritonul Nicholas Lupu (România), la pian Anta Agavriloae – Barbu

Arii din opere de Rossini, Donizetti, Bellini, Leoncavallo și canzonette italiene de Eduardo di Capua, Agustín Lara, R. Leoncavallo.

  1. 17/09/2020 – ora 19:00

Recital susținut de Gabriel Croitoru – vioară, Horia Mihail – pian

Ludwig van Beethoven :

  • Romanța pentru vioară și pian nr.2 în Fa major, Op.50
  • Sonata pentru vioară și pian nr.1 op.12 nr.1 în Re major
  • Sonata pentru vioară și pian nr.5 op. 24 în Fa major “Primăvara”
  • Romanța pentru vioară și pian nr.1 în Sol major op. 40

 

  1. 18/09/2020 – ora 19:00 Ateneul Mr.Gh. Pastia

Recital de violoncel susţinut de Răzvan Suma

 

  1. 18/09/2020 – ora 20:00 Ateneul Mr.Gh. Pastia

Recital de pian Filippo Tenisci (Italia)

  • Ludwig van Beethoven – Sonata quasi una Fantasia op. 27 nr.1
  • Franz Liszt – Deux Legendes S 175 (Saint François d’Assise, La predication aux oiseaux, Saint François de Paule marchant sul le flots)
  • Robert Schumann – Humoreske op. 20
  1. 19/09/2020 – ora 19:00 Ateneul Mr.Gh. Pastia

Flautul fermecat – Pe aripile sunetului

Recital de flaut Ion Bogdan Ştefănescu

 

  1. 20/09/2020 – ora 19:00 Ateneul Mr.Gh. Pastia

Concert de închidere susținut de Cvintetul Ateneului Popular Mr.Gh.Pastia din Focșani, cu participarea tinerilor muzicieni ai Liceului de Arte Gh. Tăttărescu.

MASTERCLASS

  1. Acordeon – Ghenadie Rotari 14-15-16/09
  2. Vioară – Gabriel Croitoru 16-17-18/09
  3. Violoncel – Răzvan Suma 16-17-18/09
  4. Pian – Horia Mihail 16-17-18/09

 

PROIECT cofinanțat de AFCN

Organizat de Hubart Agency

În colaborare cu: Ateneul Popular Mr. Gh.Pastia, Primaria Municipiului Focsani, Asociația culturală Propatria din Roma (Italia), Festivalul International Propatria, Liceul de Arte Gh.Tattarescu, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură din București, Teatrul Municipal Mr. Gh. Pastia, Organizatia Civica Vrancea, Asociaţia culturală Pro Contemporania

Parteneri media: TVR-Internațional, Radio România Cultural, Radio România Internațional, Agerpres, Atlas tv, Monitorul de Vrancea

Sponsori: Autovip, Casa Vrânceană, Sara Resort, Grafit Srl, Farmacia Alcor, Casa de moda Pygmalion

 

Număr de vizualizări :43http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/Og_ro8or8aQ?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

American Independent Film Festival continuă cu un weekend intens cu...

Posted: 18 Sep 2020 09:06 AM PDT

Miercuri, 16 septembrie 2020, în cadrul American Independent Film Festival a avut loc discuția cu Ryan Werner, expert în promovarea filmelor în campaniile pentru premiile Golden Globes și Oscar. Ryan Werner a lucrat, printre altele, la Parasite, filmul premiat cu Oscarul pentru cel mai bun film anul acesta dar și la Atlantics, Honey Boy, Invisible Life, The King, The Lighthouse, Marriage Story, Martin Eden, Portretul unei femei în flăcări, Vitalena ori Waves, dar și la filme românești precum 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile și Bacalaureat ale lui Cristian Mungiu, La Gomera, în regia lui Corneliu Porumboiu iar pentru ediția 2021 a premiilor Academiei Americane de Film lucrează pentru promovarea filmului românesc Colectiv, regizat de Alexander Nanau. 

,,Anul acesta s-au făcut unele dintre cele mai radicale schimbări la categoria Cel mai bun film internațional / într-o limbă străină – întreaga Academie putând să voteze filmele ce vor intra pe lista scurtă de 10 titluri. Acestea sunt alese din circa 80 de filme selecționate de comitete naționale și trimise să reprezinte cinematografia țării respective. Tot pentru prima dată, toți membrii Academiei vor putea să vadă filmele prin streaming online, de acasă, însă votul membrilor va fi condiționat de vizionarea unui anumit număr minim de filme. Sunt niște schimbări bine venite și pentru că în ultimii ani, Academia Americană de Film a invitat în sânul ei mulți cineaști non-americani. O parte din aceste schimbări s-au produs în urma celui mai mare scandal la categoria filmelor într-o limbă străină care a avut loc în ultimii ani, atunci când, în 2008, 4 luni, 3 săptamâni și 2 zile nu a ajuns pe lista scurtă pentru Oscar, după ce câștigase aproape toate premiile posibile în acel an. A fost un semnal de alarmă în ceea ce privește procesul de votare, și de aici, încet, au început schimbările în selecția filmelor. Ca rezultat, multe filme străine puternice, persoanale, de artă, care înainte ar fi avut șanse mici să ajungă pe lista finală, cum a fost și cazul cu Bacalaureat, au ajuns grație acestor modificări pe lista scurtă iar Parasite a și câștigat Oscarul pentru cel mai bun film deși nu este vorbit în engleză.” […]

Un buget de promovare adecvat, un distribuitor american puternic, o strategie si o echipă inovativă, implicată și capabilă să facă un lobby eficient constituie alți factori fără de care șansele pentru un Oscar rămân reduse, indiferent de calitatea filmului. „Cred că acum există o deschidere mai mare și sunt optimist în privința șanselor pentru un Oscar pentru România” – a concluzionat Ryan Werner.

Pentru ediția 2021 a Premiilor Oscar, România are șanse să fie reprezentată de cel puțin două filme documentare: Colectiv, în regia lui Alexander Nanu și Acasă, în regia lui Radu Ciorniciuc. Filmul de ficțiune care va reprezenta România la Premiile Oscar anul acesta va fi anunțat în jurul datei de 2 noiembrie 2020.

Weekend-ul continuă la AIFF cu alte conferințe, sesiuni de întrebări și răspunsuri, master-class-uri și filme care mai de care mai interesante. Cinefilii amatori de revelaţii şi de filme de autor sunt invitaţi să descopere unul dintre cei mai originali și mai creativi tineri cineaști ai momentului – Benth Zeitlin – grație unui Double Bill unic. Debutul său ameţitor, Beasts of the Southern Wild, a devenit povestea cinematografică a anului şi i-a adus Marele Premiu al Juriului la Sundance, Camera d’Or, pentru cel mai bun debut la Cannes și o nominalizare la Oscar. Un succes cu atât mai surprinzător, cu cât a fost făcut cu un buget minimal și cu actori neprofesioniști, în cea mai mare parte copii. Wendy, cel de-al doilea film al său, e o reinterpretare liberă, fantezistă, a basmului Peter Pan. „Amplasată la poalele unui vulcan caraibian activ,  pelicula combină din nou ritmuri obsedante și copleșitoare ca să transpună perspectiva despre viață a unui copil.

Ultimul film al lui Kelly Reichardt (prezent în selecţia festivalurilor de la Telluride şi Berlin) e şi cel mai recent triumf de critică al acesteia. First Cow, o adaptare liberă după romanul The Half-Life scris de Jon Roymond, îi dă din nou ocazia să-şi îndrepte privirea răbdătoare asupra regiunii Pacific Northwest, de data aceasta evocând viaţa din secolul XIX. De la o premiză simplă, regizoarea construieşte o interogare tulburătoare asupra felului de viaţă american şi descrie ca nimeni alta ritmurile stranii ale vieţii cotidiene şi acalmia neliniştitoare a Americii rurale. Filmul va putea fi văzut la Cinema Muzeul Țăranului, pe 20 septembrie.

Refuzul de-a juca după regulile establisment-ului cultural l-a transformat pe recluzivul scriitor J.D Salinger, autorul lui The Cather in the Rye, în mit literar şi în cel mai influent autor din istoria cinematografiei americane, deşi (sau tocmai pentru că) a respins mereu rugăminţile Hollywood-ului de a-i ecraniza operele. Iar legenda continuă să crească: numai în ultimii 7 ani s-au făcut un documentar (Salinger) și două ficțiuni: Rebel in the Rye (2017) și My Salinger Year (2020). Pe cel din urmă (prezentat în deschiderea Festivalului de la Berlin din acest an) despre o tînără angajată în anii `50 de un teribil agent literar (Sigourney Weaver) ca să răspundă scrisorilor primite de la fanii scriitorului, îl puteți viziona duminică, 20 septembrie, de la ora 20.00, la Muzeul Național de Artă – Curtea de Onoare.

În The Last Vermeer (regia, Dan Friedkin, 2019, proiectat la festivalurile de la Toronto și Telluride, și în care îl regăsim pe Claes Bang (The Square), un soldat investighează un renumit artist olandez acuzat că ar fi colaborat cu naziștii. „Povestea odinioară faimoasă, acum aproape uitată, te captează imediat și-ți ține interesul viu, iar regia subtilă și inspirată a lui Friedkin nu face decât s-o ajute.” Variety

Atunci când legendarul compozitor de muzică de film, Ennio Morricone a murit, Quentin Tarantino a scris pe Twitter: „Regele e mort. Trăiască Regele”, adăugând și o fotografie cu amândoi pe platourile lui The Hateful Eight, peliculă care i-a adus lui Morricone Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră. Binemeritata distincție a venit la nouă ani după Oscarul pentru întreaga activitate acordat pentru „contribuția sa magnifică și complexă la arta muzicii de film.” La rândul său, AIFF omagiază un geniu cum puțini au fost, proiectând această legendară colaborare într-un loc ce predispune la nostalgii după vechiul cinema: Cinema Drive-in din Militari Shopping.

Sofia Coppola este, de asemenea, o regizoare faimoasă pentru coloanele sale sonore, dar și pentru felul în care folosește tăcerea, prin alegerea conștientă de-a lucra cu absența interacțiunii, a zgomotului sau a dialogului. Lost In Translation, un portret profund personal despre dragoste, relații și izolare amplasat pe canavaua incredibilă a orașului Tokyo, merită văzut și revăzut și vă îndemnăm să nu pierdeți proiecția de dumincă, ora 22:30, de la Cinema Muzeul Țăranului în aer liber.

Duminică, de la ora, 21:00, la Drive In Militari Shoping, puteţi urmări un excelent film de gangsteri care-i prilejuieşte lui Robert Pattison un rol de zile mari: Good Times, prezent în competiţia Festivalului de la Cannes. Un spărgător de bănci încearcă tot posibilul să-şi scoată fratele din închisoare, lansându-se într-o odisee de o noapte prin lumea subterană, sumbră şi periculoasă, a New York-ului. „Un omagiu la genul de thrillere tenebroase, cu personaje memorabile, aşa cum azi nu se mai fac.” Empire. „Un film pe cât de răvăşitor, pe atât de exaltant.” Wall Street Journal 

Programul proiecțiilor și noutățile despre filmele și evenimentele din festival vor fi actualizate pe filmedefestival.ro, pe pagina de Facebook American Independent Film Festival și Instagram (@AmericanIndependentFilmFest).

Biletele pentru proiecțiile de la Muzeul Național de Artă al României – Curtea de Onoare, Cinema Muzeul Țăranului în aer liber și Mercato Kultur sunt disponibile online pe Eventbook.ro și în rețeaua Eventbook. Festivalul prin Asociația Cinemacop donează toate încasările care îi revin din bilete la proiecțiile de la Muzeul Național de Artă al României – Curtea de Onoare, Cinema Muzeul Țăranului în aer liber și Mercato Kultur, către programele de lectură pentru copii defavorizaţi organizate de Asociaţia OvidiuRO. Accesul la Cinema drive-in Militari Shopping este liber pe baza unei rezervări în prealabil. Informații detaliate pe: filmedefestival.ro/american-independent-ff/bilete

            Detaliile privind accesul și măsurile de siguranță igienico-sanitare ce trebuie respectate pe întreaga durată a proiecțiilor și evenimentelor din cadrul festivalului pot fi consultate din timp pe: https://filmedefestival.ro/american-independent-ff/masuri-de-siguranta

            American Independent Film Festival este organizat de Asociația Cinemascop, susținut de Catena, cu sprijinul Banca Transilvania. Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii, Centrul Național al Cinematografiei, Ambasada Statelor Unite ale Americii în România. Parteneri: Asociația OvidiuRO, Europa Cinemas, UPS România, Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Țăranului Român, Cinema Muzeul Țăranului, Deschis Gastrobar, Mercato Kultur, Militari Shopping, Event Park Snagov, Voodoo Films, Eventbook. Partener media principal:  Radio Guerrilla. Parteneri media: Radio România Cultural, A’List Magazine, Agerpres, Zile și Nopți, Nine O’Clock, Newsweek, Senso TV, Ziarul Metropolis, The Institute, Liternet.ro, IQads, Smark, Films in Frame, Scena9, AaRC, Cineghid, Media.Hub, MunteanuRecomanda, Cinefilia.ro.

 

American Independent Film Festival, ediția a 4-a

filmedefestival@gmail.com

http://filmedefestival.ro/american-independent-ff/

Facebook: https://www.facebook.com/AmericanIFF/

Intagram: https://www.instagram.com/americanindependentfilmfest

Program: http://bit.ly/programAmericanIndependentFilmFest

 

Număr de vizualizări :44http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/czfFxLpnleM?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Învățaturile Maeștrilor Spirituali

Posted: 18 Sep 2020 08:56 AM PDT

În perioada 17 septembrie – 4 octombrie 2020, editura Herald vă invită la o incursiune prin învățăturile unor mari maeștri spirituali, prin intermediul unei selecții de titluri ce beneficiază și de o reducere de 25%  pe site-ul editurii.

Putem evolua spiritual de unii singuri sau avem nevoie de un îndrumător, un ghid spiritual? Ce este un maestru, un mentor, și cum ne poate sprijini pe Cale? Cum recunoaștem un maestru spiritual autentic?

Indiferent de cale sau tradiție, moștenirea spirituală s-a transmis întotdeauna de la maestru la discipol. Se spune că atunci când discipolul este pregătit apare maestrul spiritual. Iar atunci când discipolul este și mai pregatit, maestrul spiritual dispare.

www.edituraherald.ro

 

Număr de vizualizări :39http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/KvgmXut_H00?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Cinci tinere cineaste au fost selectate pentru participarea la Rezi...

Posted: 17 Sep 2020 05:40 AM PDT

Cinci cineaste aflate la început de carieră vor participa la Rezidența FemArt 2020 – o săptămână intensivă de training și mentorat, organizată de către Asociația Română a Femeilor în Cinema (ARFC) la București, în perioada 28 septembrie – 3 octombrie.  Proiectele filmelor de lung metraj ale tinerelor regizoare Gabriela Forfotă, Alina Șerban, Carmen Tofeni, Ana Țăran și Andreea Vălean au fost selectate în urma participării la Apelul – Concurs de proiecte, derulat în cadrul programului FemArt în perioada 6 august – 5 septembrie 2020. AgențiadecArte.ro a fost partener media al evenimentului. 

În selecția din acest an avem o actriță, Alina Șerban, premiată recent în Germania pentru rolul intrerpretat în filmul Gipsy Queen, o scenaristă si regizoare de teatru, Andreea Vălean, o directoare de imagine, Carmen Tofeni, o absolventă de la UNARTE cu studii de design in Elveția, Ana Țăran și o masterandă în documentar de la UBB Cluj-Napoca, Gabriela Forfotă. Fiecare dintre ele și-a încercat puterile într-un scurt metraj și mă bucur că putem să le oferim șansa să dezvolte un proiect de lung metraj în contextul Rezidenței FemArtFest. Mulțumim încă o dată partenerilor care au făcut acest proiect posibil, AFCN, UCIN și Institutul Francez din București. Prin Asociația Română a Femeilor în Cinema sperăm să aducem egalitatea de șanse artistelor provenind din diferite domenii ale artelor și să favorizăm realizarea filmelor atipice, inovatoare”, a declarat Anca Damian, membru al comitetului de selecție și al board-ului ARFC.

 

Pe parcursul Rezidenței FemArt, tinerele vor beneficia de o săptămână interactivă de lucru cu specialiști în domeniu pentru dezvoltarea scenariilor propuse și, totodată, de o serie de evenimente conexe, precum proiecții de film și masterclass-uri, finalizată cu o sesiune de pitching. La finalul acestei perioade, vor fi acordate trei premii pentru cele cinci aflate în rezidență. Membrii juriului, din care vor face parte Bianca Oana, Dana Bunescu și Radu Jude vor acorda câștigătoarelor: o bursă în valoare de 1.750 de euro, o bursă de tip consultanță de scenariu și una de participare la o platformă internațională de coproducție.

 

Apelul – Concurs de proiecte Rezidența FemArt 2020 s-a adresat tuturor absolventelor unei facultăți de film de naționalitate română sau cu rezidența în România, care au realizat până în prezent cel puțin un film de scurtmetraj și se află în stadiul de dezvoltare cu primul sau la al doilea film de lungmetraj. Comisia de selecție a proiectelor câștigătoare a fost formată din Anca Damian, Anamaria Antoci și Ana Drăghici.

 

 

 

 

 

Rezidența FemArt este un proiect cultural al Asociației Române a Femeilor în Cinema cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, realizat cu sprijinul Uniunii Cineaștilor din România și Aparte Film, în parteneriat cu Institutul Francez din România, în cadrul Festivalului Filmului Francez 2020, și cu Premiile Sofia Nădejde.

 

 

 

 

 

 

Rezidența FemArt face parte dintr-un program amplu al asociației, FemArt Film Fest, dedicat femeilor cineast, ajuns anul acesta la cea de a treia ediție.

 

 

 

 

 

 

Parteneri media: Agenția de carte, Agerpres, Bookhub, CAȚAVECII, Her Time Romania, IQads, Metropotam, miscareaderezistenta.ro, MovieNews, Observatorul cultural, Radio România Cultural, Revista Cariere, Zile și Nopți.

 

Mai multe informații despre proiectul cultural Rezidența FemArt 2020 găsiți pe https://arfc.ro/rezidenta-femart-2020/

 

*** 

 

Asociația Română a Femeilor în Cinema susține egalitatea de gen și șanse în industria cinematografică prin sprijinul acordat regizoarelor de film aflate la început de carieră, promovarea creațiilor acestora și facilitarea schimbului de experiență cu specialiști din industrie.

 

 

 

Număr de vizualizări :78http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/tbwwV11vMmY?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Ceremonia de decorare a Teatrului Național „Marin Sorescu” și a dom...

Posted: 17 Sep 2020 05:27 AM PDT

Luni, 21 septembrie 2020, se anunță o zi fastă pentru Naționalul craiovean. Cu câteva ore înaintea Galei UNITER 2020, care se va desfășura în premieră la Craiova, în foaierul teatrului va avea loc, la ora 19.30, ceremonia de decorare a instituției cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofițer, categoria D – Arta spectacolului, acordat de Președinția României. În numele președintelui Klaus Werner Iohannis, consilierul prezidențial Sergiu Nistor va înmâna decorația managerului instituției, Alexandru Boureanu. Totodată, dl Sergiu Nistor va înmâna Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Ofițer domnului Emil Boroghină cu ocazia împlinirii a 80 de ani de viață și a peste 55 de ani dedicați teatrului.

 

La ceremonie va participa ministrul Culturii, dl Bogdan Gheorghiu, care va vizita de la ora 18,oo incinta Naționalului, după care, la ora 19,oo, va face o scurtă declarație de presă referitoare la semnarea în scurt timp a documentației referitoare la reabilitarea și modernizarea Teatrului Național „Marin Sorescu”. Proiectul propune revitalizarea unor spații neutilizate și deschiderea către public, reconfigurarea sălii și modernizarea scenei la cele mai înalte standarde, precum și alte investiții foarte necesare pentru o instituție de nivel internațional.

Vor participa la eveniment personalități culturale craiovene, actori și oameni de teatru, mass media.

 

 

Număr de vizualizări :49http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/NDUStiPAREE?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Dan Podaru și-a lansat volumul de poezii,,2”, apărut la Editura Mer...

Posted: 17 Sep 2020 05:15 AM PDT

Miercuri, 16 septembrie 2020,  la Funky Lounge Herăstrău, în prezența câtorva zeci de persoane, poetul Dan Podaru și-a lansat cel mai recent volum de poezii, ,,2”, apărut la Editura Meridiane. Au vorbit despre autor și volum Dan Mircea Cipariu, scriitor, și jurnalist, și Mihai Vacariu, redactorul șef al Editurii Meridiane. 

 

,,Dan Podaru, poet, jurnalist, prodecan al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, implicat în lumea modei și, mai nou, politician, este greu de catalogat, de clasificat, de prins în șabloane pentru că este în fond un non-conformist, un rebel… Este dintre acei oameni care reușesc datorită creativității și non-conformismului lor să împingă lumea mai departe…” a subliniat Mihai Vacariu. Volumul de poezii este o radiografie nu doar a unei relații între un bărbat și o femeie, ci, în același timp, o radiografie a unei societăți aflate în permanentă schimbare.

 

Vorbind despre implicarea poetului în politică, Mihai Vacariu a spus că este bine că un partid precum PNL a reușit să atragă un om de valoarea lui Dan Podaru, cadrul didactic universitar, cu studii și lucrări publicate și că politica românească, mai ales în aceste momente, are nevoie de astfel de oameni bine pregătiți.

 

Dan Mircea Cipariu, auto-declarat ,,președintele Fan-clubului Dan Podaru”, a subliniat la rândul său, multiplele valențe ale poetului, și a remarcat extraordinara simbioză între poeziile din volum și ilustrațiile care însoțesc fiecare poezie, realizate de Ana Ramona Damiean. ,,Volumul de poezii trebuie privit ca un întreg, fiecare poezie în parte fiind de fapt parte a unei povești de dragoste, o poveste cu bucurii și tristeți, cu trăiri și dezamăgiri, cu împăcări și despărțiri, așa cum sunt toate poveștile de dragoste”, a declarat Dan Cipariu.

 

La final, în stilul să inconfundabil, poetul Dan Podaru a sintetizat: ,,Este o păcăleală că acest volum este de poezii – este, de fapt, un volum autobiografic, așa cum este o păcăleală că aceasta este o lansare de carte – este, de fapt, o întâlnire între prieteni”.

 

Volumul ,,2” de Dan Podaru poate fi comandat pe site-ul Editurii Meridiane https://meridiane.ro/product/2/.

 

Număr de vizualizări :126http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/i7wEgkLa2HM?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Muzeul Municipiului București se vizitează gratuit în acest weekend

Posted: 17 Sep 2020 05:00 AM PDT

Muzeul Municipiului București oferă, cu ocazia Zilelor Bucureștiului, intrare liberă la toate expozițiile deschise în muzeele din componența sa.  Accesul va fi gratuit sâmbătă – 19 septembrie și duminică – 20 septembrie 2020, de la ora 10.00 până la ora 18.00 (ultima intrare 17.30). 

Anul acesta MMB prezintă o serie de noutăți expoziționale. Astfel, Muzeul Victor Babeș reintră chiar sâmbătă în circuitul muzeal, refăcut după o scurtă perioadă în care a fost închis pentru reamenajare și punerea în valoare a realizărilor savantului român într-un spațiu modernizat, prin intermediul unei logistici de expunere muzeală la standard european.

Expoziția permanentă găzduită, în Corpul Lapidarium, de Casa Filipescu-Cesianu – intitulată „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” – a fost extinsă și redeschisă, de asemenea, zilele trecute. Muzeul Municipiului București invită publicul să descopere noile fragmente de frescă care sunt expuse aici. O noutate aduce în lumea artei și expoziția-medalion de la Colecția de artă „Ligia și Pompiliu Macovei” care prezintă legătura specială dintre două mari artiste, sub genericul „Cecilia Cuțescu Storck și Ligia Macovei, o relație inedită maestru-discipol”.

 

Expozițiile care pot fi vizitate gratuit în această sâmbătă și duminică sunt:

 

Palatul Suțu  (Bd. I.C. Brătianu nr. 2): 

* Expoziția permanentă „Timpul Orașului”

* Expoziția tematică „Natură moartă, natură vie – Capodopere din Colecția Pinacotecii Municipiului București”

* Expoziția tematică „Bucureștiul medieval al familiei Mavrocordat”

* Expoziția tematică „Tattarescu – Studii de perspectivă”

* Expoziția tematică „Muzeul Simu și Pinacoteca București”

 

Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151):

* Expoziția permanentă „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”

* Expoziția permanentă „În apropierea sfinților. Frescele de la Mănăstirea Văcărești după 40 de ani”

* Expoziția tematică „Bijuterii Străvechi și Mesaje Relevate”

 

Muzeul Theodor Aman (Str. C.A. Rosetti nr. 8):

Capodopere de secol XIX semnate de Aman, pictură murală cu scene istorice și piese de mobilier sculptat pot fi admirate în prima locuință – atelier din București, construită chiar după planurile maestrului. Tehnologia modernă permite întâlnirea cu însuși artistul și imortalizarea momentului într-o fotografie.

* Expoziția tematică „VITAGEN NAMA-AMAN NEGATIV” – Plăcile de Gravură ale Muzeului Theodor Aman.

 

Muzeul George Severeanu (Str. Henri Coandă nr. 26):

* Expoziția permanentă „Pe urmele trecutului. Colecția Maria și dr. George Severeanu” oferă o selecție dintre cele 3000 de obiecte arheologice şi peste 9000 de monede din colecția doctorului, alături de obiecte de mobilier și obiecte personale care adaugă proiectului o extensie memorială.

 

Muzeul Nicolae Minovici (Str. Dr. Nicolae Minovici nr. 1): 

* Expoziția permanentă „Vila Dr. Nicolae Minovici – Restitutio” cuprinde obiectele de artă populară din colecția Doctorului Nicolae Minovici, prima colecție de acest gen din spațiul românesc, în care erau reprezentate toate regiunile țării.

* Obiectul lunii la Muzeul Dr. Nicolae Minovici: „Ștergarul”

 

Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck (Str. Vasile Alecsandri nr. 16):

Acest muzeu cuprinde lucrări de sculptură, pictură, desene în tuș și cărbune, pasteluri, acuarele și guașe, adăpostite într-o bijuterie arhitecturală a Bucureştiului, ce a servit drept atelier unei familii de mari artiști.

* Expoziția tematică „Carol Popp de Szathmári, desenator și acuarelist”.

 

Muzeul Victor Babeș (Strada Poet Andrei Mureşanu 14A): 

” Expoziția permanentă a muzeului: „Victor Babeș (1854-1926). Principii, valori, moșteniri”.

 

 

 

 

 

Colecția Artă Ligia și Pompiliu Macovei (Str. 11 iunie nr. 36-38):

Tablouri semnate de mari pictori români precum Pallady, Maxy și Ţuculescu și lucrări ale Ligiei Macovei, alături de obiecte de sticlărie şi diverse artefacte din toate colţurile lumii, oferă o bogată călătorie culturală.

* Expoziția tematică „Cecilia Cuțescu Storck și Ligia Macovei, o relație inedită: maestru-discipol”.

 

Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” (Bd. Lascăr Catargiu nr. 21):

* Expoziția permanentă „Descoperim împreună Universul”.

Program Observator: sâmbătă 14:00-22:00, duminică 10:00-18:00.

Vizualizări: 75

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor