altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 19 decembrie 2019

“”Cosmosapiens. Evoluția omului de la originile universului ”- disc...


”Cosmosapiens. Evoluția omului de la originile universului ”- discu...

Posted: 17 Dec 2019 10:47 PM PST

Joi, 19 decembrie 2019, la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, Cristian Tudor Popescu, Alexandru Babeș, Doru Căstăian și Vlad Zografi vor discuta despre volumul Cosmosapiens. Evoluția omului de la originile universului de John Hands, publicat recent în colecția Știință a Editurii Humanitas, într-o traducere de Carmen Strungaru și Doru Căstăian. Cosmosapiens se adresează cititorilor pasionați de înțelegerea științifică a lumii și oferă cea mai cuprinzătoare analiză a ideilor științifice actuale, de la inflația cosmică, energia întunecată și formarea Pământului până la apariția vieții, dezvoltarea cooperării și manifestările conștiinței. Prin acest demers, autorul așază evoluția omului în contextul evoluției vieții și a materiei ce alcătuiește întregul univers, arătându-ne totodată cât de multe lucruri am aflat despre noi înșine și lumea în care trăim și cât de multe vom putea descoperi într-un viitor nu foarte îndepărtat.

„În acest studiu ambițios și exhaustiv, Hands întreprinde o investigare interdisciplinară a întregii cunoașteri umane actuale pentru a răspunde la două întrebări presante: Ce suntem și de unde venim? Rezultatul este practic un dialog rațional între Hands și cei mai cunoscuți experți din diferite domenii… Hands își fundamentează argumentele pe logică și pe descoperiri științifice pentru a produce un tratat care-i va stimula neîncetat pe cei a căror curiozitate nu cunoaște limite.“ (Publishers Weekly)

 

John Hands este profesor, autor de nonficțiune și romancier recunoscut internațional, a studiat chimia la Universitatea din Londra, a predat apoi la diferite universități din Statele Unite și din Marea Britanie (Harvard; New School for Social Research, New York; Universitatea din California, Berkeley; University of North London) și a fost bursier al prestigiosului University College London. A dedicat peste zece ani evaluării teoriilor științifice actuale, activitate ce s-a concretizat în volumul Cosmosapiens. Evoluția omului de la originile universului, considerat Cartea Anului 2015 de revista The Times Literary Supplement și una dintre cele mai bune cărți de știință ale aceluiași an de revista The Telegraph. Edward O. Wilson spunea despre acest volum că este „o călătorie prin tot ce ne învață știința despre originea și evoluția omului în univers”.

 

„Acum 150 de ani, Originea speciilor a lui Charles Darwin a marcat începutul unei abordări cu totul noi. Metoda empirică adoptată de Darwin a dus în cele din urmă la ideea că suntem produsul evoluției biologice. Cu 50 de ani în urmă, cosmologii au ajuns la concluzia că materia și energia din care suntem alcătuiți își au originea într-un Big Bang din care a apărut universul. Iar acum vreo 30 de ani specialiștii în neuroștiințe au început să arate cum ceea ce vedem, auzim, simțim și gândim se corelează cu activitatea neuronilor din anumite părți ale creierului. […] În această carte voi încerca să văd ce informații de încredere ne poate oferi știința, prin observație sistematică și experiment, despre modul în care am evoluat de la originea universului și dacă ceea ce suntem ne face diferiți de toate celelalte animale.“  (John Hands)

 

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, și se face printr-o rezervare prin Eventbook, aici: https://eventbook.ro/other/bilete-dezbatere-cosmosapiens

 

Număr de vizualizări :55http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/lcaRPjrTI7U?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Balerinul Oleg Ivenko, celebru pentru rolul din filmul „The White C...

Posted: 17 Dec 2019 10:38 PM PST

Oleg Ivenko, balerinul devenit celebru la Hollywood după ce a jucat în filmul The White Crow, alături de Ralph Fiennes și Sergei Polunin, vine la București pentru Gala de Balet „Carmen Sylva”. Oleg Ivenko va dansa pe scena Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București alături de românca Marina Minoiu, balerină la Teatrul Regal din Copenhaga, într-un moment dedicat Reginei Elisabeta a României. Gala de Balet „Carmen Sylva”, care va avea loc pe 10 ianuarie 2020, reunește balerini celebri precum Iana Salenko și Dinu Tămăzlăcaru, prim balerini la Staatsballett Berlin, Francesca Velicu, demi-solistă la English National Ballet, Julian MacKay, prim-balerin la Mikhailovsky Theatre sau Brooklyn Mack, prim balerin care în stagiunea de iarnă dansează pentru English National Ballet.

Oleg Ivenko este prim balerin la Tatar Academic State Opera și Ballet Theatre Musa Djalil (Kazan, Russia), iar asemănarea fizică cu celebrul balerin rus Rudolf Nureyev, considerat unul dintre cei mai mari balerini ai secolului XX, i-a adus rolul din filmul „The White Crow”.

 

Ivenko s-a născut în Harkov, Ucraina. În 2006 a absolvit cursurile Școlii de Coregrafie Harkov, pentru ca în 2010 să încheie cursurile Liceului de Coregrafie de Stat din Belaruss (Minsk, Belarus). De-a lungul Carierei, Oleg a fost recompensat cu numeroase premii,  iar repertoriul său include roluri precum: Franz în „Coppélia”, Basilio în „Don Quixote”, Contele Albrecht în „Giselle”, Solor în „La Bayadere”, Ali în „Le Corsaire”, Acteon, Pierre Gringoire în „La Esmeralda”, Colas în „La Fille Mal Gardée”, Prințul în „Spărgătorul de nuci” sau Mercutio în „Romeo și Julieta”.

Gala de Balet Carmen Sylva, care va avea loc pe 20 ianuarie 2020, la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, îl aduce pe Oleg Ivenko într-o altă ipostază inedită: ca partener al balerinei Marina Minoiu, într-un moment special dedicat Reginei Elisabeta a României, pe muzica lui George Enescu, interpretată live de Pianista Ana Silvestru și Violonistul Rafael Butaru, în coregrafia lui Andrei Cozlac.

Au început repetițiile pentru Gala de Balet Carmen Sylva 

Între timp, repetițiile pentru gală au început deja. Zilele acestea balerinii Francesca Velicu și Henry Dowden (ambii de la English Național Ballet), și Marina Minoiu (The Royal Danish Ballet) și Julian MacKay (Mikhailovsky Theatre) repetă la Londra în compania pianistei Ana Silvestru, respectiv a maestrului Grant Coyle.

Gala de Balet „Carmen Sylva”, un spectacol Ars Gratia Regalia, va pune în scenă un adevărat labirint al emoţiilor, marcat de tot ceea ce înseamnă pentru cultura noastră personalitatea Reginei Elisabeta (Carmen Sylva). Sunt reunite fragmente coregrafice celebre pentru temele naturii şi ale iubirii, specifice creațiilor primei regine a României. Se vor regăsi fragmente ale baletului clasic, sub semnătura unor mari şi importanţi coregrafi ca Sir Frederick Ashton, Johan Kobborg, Mauro de Candia, coregrafii inspirate din magia pădurii şi momente ale marilor poveşti de iubire. De asemenea, coregraful Andrei Cozlac va crea, în premieră, un moment dedicat reginei artiste.

 

Gala de Balet „Carmen Sylva” este organizată de Asociatia Literati şi de Alice Minoiu, balerină la Opera Naţională Bucureşti. În această vară, Alice Minoiu a dansat pe Arena din Verona, alături de celebrii Sergei Polunin şi Alina Cojocaru, în spectacolul de balet „Romeo şi Julieta” regizat de Johan Kobborg.

Bilete pe www.iabilet.ro, www.mystage.ro, la Casa de bilete a TNB şi în magazinele Flanco.

Distribuție: Iana Salenko –Staatsballett Berlin, Dinu Tămăzlăcaru–Staatsballett Berlin, Brooklyn Mack  Independent Artist, Julian Mackay–Mikhailovsky Theatre, Oleg Ivenko – Tatar Academic State Opera and Ballet Theatre Musa Djalil, Marina Minoiu – Royal Danish Ballet, Francesca Velicu – English National Ballet, Henry Dowden – English National Ballet, Rin Okuno – Opera Națională București, Robert Enache – Opera Națională București, Cristian Preda – Opera Națională București. Cu participarea pianistei Ana Silvestru și a violonistului Rafael Butaru.

Regia artistică: Alice Minoiu (face parte și din distribuție)
Organizator: Asociația Literati

Partener de comunicare: PiArt Vision

Parteneri: Muzeul Național Cotroceni, Institutul Cultural Român, Primăria Sinaia, “Casino” Sinaia, Editura Corint, Casa de balet, Hotel Moxa, Residence Hotel, McDonalds, Skin clinic, Julius Mainl, Katerini, Sansha, Revolve, Bobbie Brown, Juventus Academy București, Pilates Zen Studio, Adrian Oianu, The F Factory, Ginger Horse

Parteneri media: Magic FM, Agerpres, HotNews, Adevărul, Radio România, Cultural, Newsweek, Şapte seri, Flawless.ro, Historia, OK! Magazine, News.ro

 

Număr de vizualizări :51http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/5dw7R6HLy44?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

10 concluzii care te pun pe gânduri la care a ajuns Mark Manson în ...

Posted: 17 Dec 2019 10:15 PM PST

Dură pe alocuri, dar riguros documentată și argumentată, noua carte scrisă de Mark Manson și apărută la Editura Lifestyle Publishing, ”Arta subtilă a disperarii, explică pe înțelesul tuturor marele paradox al vieții moderne: acela că, deși viața noastră este una atât de ușoară, încât strămoșii noștri nici nu ar fi visat la ea, prea mulți dintre noi se simt lipsiți de speranță. Autorul bestsellerului internațional Arta subtilă a nepăsării explică, în noul său volum, de ce speranța este esențială pentru supraviețuirea psihicului nostru și de ce e inevitabil ca, după ce ne îndeplinim visuri și dorințe, să concepem unele noi.

Iată 10 concluzii care te pun pe gânduri, detaliate în cartea „Arta subtilă a disperării”:

 

  1. Un sentiment irațional de neajutorare se întinde peste lumea bogată, dezvoltată. Un adevărat paradox al progresului: cu cât lucrurile arată mai bine, cu atât parcă ne simțim mai anxioși și disperați.
  2. Speranței nu-i pasă de problemele deja rezolvate. Speranței îi pasă doar de problemele încă nerezolvate. Cu cât lumea devine mai bună, cu atât mai multe avem de pierdut. Și, cu cât avem mai multe de pierdut, cu atât mai puține lucruri ne alimentează speranța.
  3. Oamenii confundă întotdeauna ceea ce îi face să se simtă bine cu ceea ce este bine.
  4. Accesele de regret și rușine sunt bune, sunt un semn că evoluăm. Sunt produsul împlinirii speranțelor noastre.
  5. Nu există schimbare fără durere și evoluție fără disconfort. De aceea e imposibil să devii un om nou fără ca mai întâi să suferi pierderea celui care ai fost.
  6. Poveștile trecutului ne definesc identitatea. Poveștile viitorului ne definesc speranțele. Iar abilitatea noastră de a intra în ele și de a le trăi, de a le transforma în realitate e ceea ce dă sens vieții noastre.
  7. Suntem cu atât mai impresionabili când lucrurile stau prost.
  8. Reacțiile emoționale la problemele noastre nu sunt dictate de dimensiunile problemelor. Mintea noastră mai degrabă va amplifica sau minimiza problemele, astfel încât acestea să se potrivească nivelului de stres pe care ne așteptăm să-l experimentăm.
  9. Speranța se autosabotează și se autoperpetuează: indiferent ce realizăm, indiferent câtă pace și prosperitate acumulăm, mintea își va ajusta rapid așteptările ca să mențină un sens constant al dificultății, forțând formularea unei noi speranțe, a unei noi religii, a unui nou conflict care să ne ajute să mergem mai departe.
  10. Falsa libertate ne pune pe o bandă de alergări în goana după mai mult, pe când adevărata libertate este decizia conștientă de a trăi cu mai puțin.
Număr de vizualizări :39http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/-SeEHLK9sck?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Centrul Vechi a primit un tezaur – „Aleea Comediei”

Posted: 17 Dec 2019 10:14 PM PST

Marți, 17 decembrie 2019, la ora 12.00, la sediul Teatrului de Comedie a avut loc ceremonia oficială de dezvelire a celor șase monumente de for public, dedicate îndrăgiților actori Radu Beligan, Marin Moraru, Gheorghe Dinică, Amza Pellea, Iurie Darie și Dem Rădulescu. Proiectul intitulat „Aleea Comediei” a fost organizat de Primăria Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, în parteneriat cu Teatrul de Comedie. Amfitrionul ceremoniei a fost directorul Teatrului de Comedie, George Mihăiță.

Evenimentul a fost unul încărcat de emoție, cu atât mai mult cu cât au fost prezenți și au luat cuvântul rudele apropiate ale celor șase actori, alături de alte personalități ale vieții culturale românești: Tomnița Michaela Florescu – viceprimar, Mircea Mureșan – reprezentantul Administrației Monumentelor și Patrimoniului, Traian Petrescu – director executiv, Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei București.

”Primăria Capitalei și Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic ne oferă un mare cadou, o reverență în fața unor mari artiști care au marcat istoria Teatrului de Comedie. Centrul Vechi a primit astăzi un tezaur. Să ne bucurăm de el și să-l păstrăm în sufletele noastre!” – George Mihăiță.

” Inaugurăm o alee populată cu oameni, cu suflete, care ne sunt exemple și care ne-au făcut viața mult mai frumoasă ”– Tomnița Michaela Florescu

”Acest proiect este o dorință de a trece în piatră memoria unor personalități ale teatrului românesc. Proiectul va continua căci este foarte important să păstrăm în memoria noastră acești oameni de valoare ai țării” – Mircea Mureșan

”Ideea unei Alei a Comediei a pornit în anul 2009, când a fost realizat, cu ajutorul doamnei Dinică, bustul lui Gheorghe Dinică și sperăm că va continua, deoarece sunt nenumărați actori care în viitor vor merita aceste stele ”– Traian Petrescu

”Radu Beligan a iubit mult acest teatru. Dacă ar fi fost să retrăiască o perioadă din viața lui, cu siguranță ar fi ales perioada pe care a petrecut-o la Teatrul de Comedie. Îmi spunea adesea că cea mai fericită etapă din întreaga lui carieră artistică a fost aici”. – Lamia Beligan

”A fost locul unde a lucrat prima dată, unde și-a desăvârșit meseria și unde a locuit trei ani de zile. A rămas mereu în sufletul lui ca prima lui casă adevărată. Ziua soțului meu va fi peste o săptămână, așa că este un mare cadou pentru el.” – Gabriela Dinică.

”Aici a cunoscut soțul meu succesul și mă bucur că s-a întors la Teatrul de Comedie, pe care l-a iubit foarte mult și unde este alături de Gheorghe Dinică și maestrul Radu Beligan, pe care-l iubea și prețuia foarte mult. ”- Lucia Moraru

”Amza a considerat Teatrul de Comedie un fel de ACASĂ. A fost teatrul lui de suflet și a păstrat față de domnul Radu Beligan și de teatru un respect și o iubire mărturisită. Fie ca cerul Teatrului de Comedie să fie plin de stelele unor străluciți actori, iar pe Aleea Comediei să răsune hototele de râs ale spectatorilor ce se vor delecta cu spectacolele Teatrului.” – Oana Pellea

”Aici s-a născut și aici a crescut Iura. Vă mulțumim că nu îl uitați. Cu această ocazie, donez Teatrului de Comedie două tablouri, desenate de Iurie Darie.” – Anca Pandrea.

”Bucuria e cu atât mai mare, cu cât monumentul se află între Teatrul de Comedie și Biserica Sfântul Dumitru, prenumele tatălui fiind Dumitru. Se află, deci, între coordonatele esențiale ale existenței lui. ”- Irina Rădulescu

Teatrul de Comedie este onorat să facă parte din acest proiect care păstrează vie memoria teatrului românesc.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, în parteneriat cu Teatrul de Comedie.

Număr de vizualizări :3http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/BXwZqy7r9S8?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Teatrul Dramaturgilor Români anunță premiera spectacolului „EXISTĂ ...

Posted: 17 Dec 2019 09:56 PM PST

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Dramaturgilor Români, prezintă un nou spectacol în regia lui Felix Alexa, „Există nervi”! După succesul înregistrat cu spectacolul „Despre tandrețe”, regizorul Felix Alexa revine la Teatrul Dramaturgilor Români cu o comedie în cheie absurdă – „Există nervi” de Marin Sorescu. Vineri, 10 ianuarie 2020, ora 20.00 și duminică, 12 ianuarie 2020, ora 20.00, în sala „Ion Băieșu, publicul bucureștean va redescoperi prima piesă de teatru a unuia dintre cei mai apreciați scriitori români.

FELIX ALEXA despre spectacolul de la Teatrul Dramaturgilor Români: „Există nervi este o piesă cu replici de o inteligență sclipitoare, ce-ți rămân mult timp în memorie prin forța lor poetică. În spectacolul meu, personajele lui Sorescu trăiesc în lumea de azi, dar sunt ancorate în trecut prin obsesii, mentalități, frici. Panica existențială este o temă constantă în toată dramaturgia lui Sorescu, exprimată într-o formă originală, de o forță aparte, îmbinând umorul și sensibilitatea poetică. Am mizat în spectacolul meu pe acest amestec de speranță și deziluzie, stare confuză, ce ne este, din păcate, atât de proprie în ziua de azi. Există nervi este un spectacol ce privește cu umor negru acest secol aparent calm, ce ne distruge sistematic nervii.”

În acest spectacol rafinat despre absurdul existenței umane, instalarea anormalului în cotidianul familiar se face în note de umor și ironie. Profesorul (Răzvan Vasilescu) și Femeia necesară (Amelia Ursu) apar în casa Locatarului (Gabriel Răuță), pe care o iau drept un compartiment de tren. Încercând să își explice situația neobișnuită împreună cu Prietenul său (Alexandru Conovaru), Locatarul cade victima unor obsesii și neliniști legate de identitățile celor doi.  Despre personajele piesei, MARIN SORESCU susținea că sunt – „niște oameni care se pândesc. Acțiunea ar fi așadar o vânătoare tragică de gânduri ascunse, de constatări, de banalități, de speranțe, mizerii, înălțări și tot ce formează fondul nostru cel adevărat. Eroii trăiesc o zodie a suspiciunii care întrece orice limită, merge uneori până la coșmar și demență. Vorbele lor sunt în doi peri, frazele sacadate, pline de locuri comune, care tocmai pentru că nu mai înseamnă nimic pot spune foarte mult. Am lăsat personajelor mele cea mai mare libertate. Din sadism. Am fost primul care m-am mirat de replicile lor ciudate și mărturisesc rușinat, chiar am zâmbit. Acțiunea Profesorului, plină de neprevăzut, m-a intrigat peste măsură. Totuși nu m-am amestecat. Explorând zona dintre subconștient și conștient, real și posibil, posibil și fantastic, piesa nu trebuie luată ca o dramă a limbajului. Drama pe care am vrut s-o pun în ea este o dramă a faptelor, care câteodată pot întrece toate aceste margini.”

Scenografia spectacolului este semnată de Andrada Chiriac, iar adaptarea scenică, ilustrația muzicală și light-design-ul sunt realizate de Felix Alexa.

 

Biletele pot fi rezervate la 0756 021 106, achiziționate pe www.bilet.ro sau la sediul teatrului din Calea Griviței nr. 64-66.

Spectacolele TDR sunt supratitrate în limba engleză. Detalii despre program și evenimente: www.teatruldramaturgilor.ro.

Teatrul Dramaturgilor Români este o instituție publică de cultură subvenționată de Consiliul General al Municipiului București.

 

Număr de vizualizări :40http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/6L8HTC_yZcI?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Quoting Beethoven – concurs de creație muzicală

Posted: 17 Dec 2019 09:50 PM PST

În 2020, îl sărbătorim pe autorul celei mai celebre fraze muzicale din toate timpurile, compozitorul clasic ale cărui lucrări sunt interpretate cel mai frecvent, în întreaga lume. Cu ocazia celei de a 250-a aniversări a naşterii lui Ludwig van Beethoven, Goethe-Institut București, Forumul Cultural Austriac, Săptămâna Sunetului și Universitatea Naţională de Muzică București îi provoacă pe melomani şi pe tinerii artişti să se inspire, să reinterpreteze şi să actualizeze opera „starului“ absolut al muzicii clasice.

Din 17 decembrie, oficial data la care s-a născut compozitorul Ludwig van Beethoven și până pe 15 iunie 2020, toți iubitorii de muzică sunt invitați să depună o lucrare personală (sau un fragment) inspirată din creaţia celebrului compozitor, indiferent de gen sau stil.

Fiecare piesă trebuie:

  • să aibă o durată maximă de 5 minute;
  • să fie prezentată în format mp3 (320 kbps);
  • să fie trimisă la adresa beethoven250-bukarest@goethe.de, până la data 15 iunie 2020.

Un juriu specializat, compus din compozitori, muzicieni şi experți va selecta lucrările câștigătoare. Participanţii au şansa să câştige sejururi de formare la Viena şi la Bonn – oraşe importante pentru creaţia lui Beethoven -, sau să-şi asculte lucrările interpretate în concerte publice, pe scena Sălii Radio.

Informații actualizate ale concursului găsiți pe site: www.goethe.de/bukarest/quotingbeethoven

Pentru share pe facebook vă rugăm să distribuiți următorul link: https://tinyurl.com/vtzvebg

Pentru a accesa surse despre Beethoven click pe catalogul bibliotecii Goethe-Institut unde găsiți cărți și dvd-uri despre acest subiect: https://bukarest.bibliothek.goethe.de/cgi-bin/koha/opac-shelves.pl?...

 

Parteneri media: AGERPRES, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Orchestrele şi Corurile Radio, RFI România, Modernism.ro.

 

Număr de vizualizări :47http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/6c7DJUiTkWk?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Gigi Căciuleanu, Raluca Ianegic și Răzvan Mazilu, premiați de CNDB ...

Posted: 17 Dec 2019 09:49 PM PST

Centrul Național al Dansului București a onorat sâmbătă, 14 decembrie 2019, la Gala Premiilor CNDB 2019 via Descentrat, trei personalități artistice care de-a lungul timpului au contribuit în mod remarcabil la construcția dansului contemporan din România și i-a invitat pe premianți să nominalizeze, la rândul lor, acele persoane care au avut un aport la contextul social în care s-au dezvoltat, pentru a-i celebra în egală măsură. 

”Coregrafii Gigi Căciuleanu, Raluca Ianegic și Răzvan Mazilu au primit trofeul CNDB pentru contribuția remarcabilă adusă dansului contemporan în România. CNDB le mulțumește celor trei că au susținut descentralizarea premiilor, redirecționându-le către oameni care le-au fost alături în devenirea artistică.

 

CNDB a ales să organizeze cea de-a șasea ediție a Premiilor CNDB în spiritul instituit în ultimii ani prin Întâlnirile indisciplinate concepute în 2018 și organizate la CNDB de un colectiv artistic sub numele Descentrat – un program curatorial care de-construiește, deranjează, de-centrează practici fixe și expectative. Gala Premiilor CNDB de anul acesta a fost un eveniment Descentrat și a chestionat meritocrația, celebrând atât personalitățile artistice cât și comunitățile și contextele care au dus la devenirea acestora, alegând ca evenimentul să se defășoare ca susținere a manifestului Descentrat intitulat “What if the winner doesn’t take it all?”

 

Astfel, Gigi Căciuleanu a decis să împartă premiul cu 87 de oameni și să doneze valoarea premiului către Fundația Special Olympics. Neputând fi prezent la eveniment, Gigi Căciuleanu a transmis într-un mesaj video recunoştinţa pentru cei alături de care şi-a împlinit proiectele:

 

„Tot ceea ce am realizat în aceşti ani nu am făcut-o singur. Am avut alături de mine persoane, echipe, unele sporadic, numai pentru o bucată de drum, altele chiar de la început şi pe tot parcursul. Tuturor le revine meritul în egală măsură. Mi se pare, deci, firesc să împart acest premiu cu toţi susţinătorii, membrii şi colaboratorii succesivelor companii Gigi Căciuleanu din românia de la prima 1998 pana la cea din ziua de azi. (…) E în același timp un prilej nu doar de a le aduce un omagiu ci de a le arăta întreaga mea recunoștință”.

 

Raluca Ianegic a apreciat generozitatea pe care conceptul propus de Descentrat o implică și a ținut să își contextualizeze reușitele, mulțumind oamenilor care i-au fost alături de-a lungul vieții și a decis să împartă premiul cu coregrafa Valentina De Piante:

 

„Pentru mine, acest premiu reprezintă o formulă internaţională, umană, deosebită. Nu e vorba doar de o recunoaştere a unei activităţi artistice. Este vorba de o formulă de a împărţi premiul cu cineva sau mai multă lume, care a contat sau contează în clipa de faţă în existenţa mea personală. Înseamnă o formă de generozitate artistică, de relaţionare altminteri în cadrul artei şi o formă rizomatică de a fi pentru că e un concept la care ne supunem cu toţii.” (sursa: agerpress.ro)

 

Răzvan Mazilu a perceput trofeul ca pe o recunoaştere a unei activităţi constante și s-a bucurat de reîntâlnirea pe care Premiile CNDB au prilejuit-o, făcând referire la insularitatea care caracterizează prezentul. „Chiar mai mult, simbolizează un pod peste generaţii, pentru că am lucrat, am fost elevul celorlalte personalităţi care au luat premiul şi mi se pare foarte frumoasă această întâlnire între generaţii“.  A decis să împartă premiul cu unul dintre cei mai buni prieteni ai săi, „care nu face parte din breaslă, dar este un prieten, un susţinător”, economistul Franco Pop.

 

Mulțumim PC Harem pentru muzica ce ne-a adus pe toți împreună la dans și mulțumim pentru dedicare, originalitate și colaborare colectivului Descentrat (Paul/a Duncă, Maria Mora, Cristian Nanculescu) care a organizat în acest an o ediție remarcabilă a premiilor. Totodată, mulțumim tuturor partenerilor care au fost alături în acest an în derularea proiectelor CNDB:

 

Administrația Fondului Cultural Național, Institutul Francez București, Teatrul Odeon, Fabrica de Pensule Cluj-Napoca, Asociația Colectiv A, Teatrul German de Stat Timișoara, Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, Asociația Unfold Motion Timișoara, Asociația I Dance You Brașov, Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia” Cluj-Napoca, Arhiva Națională de Filme UnArte, Centrul de Teatru Educațional Replika, Tranzit.ro, Institutul Polonez București, Goethe-Institut București, Asociația Developing Art, Asociația Tangaj Dance, Aerowaves, Derida Dance Center Bulgaria, Ruban Production ITP Ucraina, La Briqueterie – Centre de Développement Chorégraphique du Val-de-Marne, Derra de Moroda Dance Archives Salzburg.

 

Mulțumim nu în ultimul rând publicului care ne-a fost alături pe parcursul întregului an și care dă sens întregii activități a CNDB.” – anunță CNDB.

 

 

 

Foto: Adi Bulboacă

Număr de vizualizări :46http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/sxD_2N5yjxc?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Revista „BD Historia, benzi desenate istorice” dedică un număr spec...

Posted: 17 Dec 2019 09:44 PM PST

Vineri, 20 decembrie 2019, ora 17.00, la Palatul Suțu (Bdul Ion C. Brătianu, nr. 2), Muzeul Municipiului București vă invită la evenimentul prilejuit de lansarea unui număr special al Revistei „BD Historia – benzi desenate istorice” dedicat evenimentelor din decembrie 1989, Intrarea este liberă.

BD Historia este o nouă revistă de benzi desenate istorice, inițiată de autorul Mihai I. Grăjdeanu. Numărul 2 al revistei este dedicat evenimentelor din Decembrie 1989 și reunește lucrări ale artiștilor consacrați din domeniul benzilor desenate, dar și lucrări ale artiștilor la început de drum. La acest număr al revistei au colaborat și studenții Cercului de istorie contemporană al Facultății de Istorie, Universitatea din București.

În paginile numărului 2 al revistei se regăsesc benzi desenate realizate de maestrul Valentin Tănase (București), Mihai Ionuț Grăjdeanu (Mangalia), Anca Georgescu (Timișoara), Daniel Horia (Barcelona, Spania), Matei Butoi (elev din Târgoviște), Șleam Georgiana (Baia Mare), Traian Ionescu (Bacău) și Cucoș Ștefan (elev din București). Au colaborat: Croitoru Andreea Cristiana, Cristian Alexandru Dumitrescu, Lengher Mihai-Radu, Serghei Pricopiuc, membrii Cercului de Istorie Contemporană Românească din cadrul Facultății de Istorie, Universitatea din București.

Revista „BD Historia – benzi desenate istorice” a apărut în luna septembrie 2019, mai întâi în ziarul „Certitudinea” printr-un serial BD intitulat „Momente din istoria comunismului în România”, urmată în luna noiembrie de numărul pilot al revistei, lansat la Facultatea de Istorie, Universitatea din București și prezentată la Târgul de Carte Gaudeamus, București 2019.

Acest eveniment se adaugă altor trei inițiative ale Muzeului Municipiului București, care găzduiește, în această perioadă, nu mai puțin de trei expoziții dedicate evenimentelor din decembrie 1989. Două expoziții sunt în interiorul Palatului Suțu – „Revoluţia din Decembrie 1989. Locuri ale memoriei în București” (curator Cezar Buiumaci, muzeograf) și „1989: Anul în care Europa a redevenit ea însăşi” (realizată de Edward Serotta, foto-jurnalist american, martor al evenimentelor de acum 30 de ani în Polonia, Ungaria, Cehoslovacia, Bulgaria, Germania de Est și România.). Iar AGERPRES oferă o expoziție outdoor, astfel că trecătorii prin fața Palatului Suțu, care se află la un singur pas de Universitate, loc de referință al Revoluției, pot vedea fotografii realizate de Sorin Lupșa, fotoreporter al agenției de presă și acum 30 de ani – și rememora evenimente, fapte, gesturi, spiritul revoluționar al manifestanților.

Vizualizări: 117

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor