altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 18 ianuarie 2019

“„Literatură română, lecturi pariziene”, la ”Noaptea Lecturii” din ...


„Literatură română, lecturi pariziene”, la ”Noaptea Lecturii” din F...

Posted: 18 Jan 2019 06:47 AM PST

Sâmbătă, 19 ianuarie 2019, toate bibliotecile și librăriile din Franța sunt invitate să-și deschidă larg ușile pentru evenimentul național francez „Nuit de la lecture” (Noaptea lecturii). Institutul Cultural Român de la Paris a răspuns la rândul său invitației lansate de Ministerul francez al culturii, prezentându-l pe scriitorul Lucian Dan Teodorescu.

Evenimentul, care va avea loc la Médiathèque du Jardin des Arts, la Saint Germain en Laye, este parte a programului « Literatura română, lecturi pariziene » (« Littérature roumaine, lectures parisiennes »), co-organizat de Institutul Cultural Român de la Paris împreună cu instituțiile pariziene în care se predă limba română (Universitatea Sorbonne Nouvelle – Paris 3, INALCO – Institutul Național de Limbi și Civilizații Orientale). Componentă importantă a Sezonului România-Franța, programul aduce în fața publicului mai multor biblioteci pariziene scriitori români traduși în Franța, prezenți în biblioteci, dar…de data aceasta în carne și oase. După ce la Paris a poposit clujeanca Florina Ilis, dar și dramaturgul franco-român Matei Vișniec, este rândul ieșeanului Lucian Dan Teodorovici să răspundă de fapt invitației ICR Paris de a vorbi publicului bibliotecilor Germaine Tillion (Paris Trocadero) și Médiathèque des Arts din Saint Germain en Laye despre romanul său „L’Histoire de Bruno Matei” („Matei Brunul”, tradus de Laure Hinckel și publicat de editura Gaia în 2013).

Scriitor polimorf, autor de nuvele, romane, scenarii, Lucian Dan Teodorovici este din 2017 directorul Muzeul literaturii române din Iași și organizatorul FILIT (Festivalul internațional de literatură și traducere).

Extrase din acest roman, realist și simbolic în același timp, emoționant și crud, vor fi prezentate de scriitor, dar si de studenții francezi care urmează cursuri de limba română, în timpul celor două întâlniri din Franța, ambele în zona pariziană.

Un prim eveniment va avea loc la biblioteca Germaine Tillion, de lângă Trocadero, la Paris, sâmbată 19 ianuarie, la ora 14, precedând „Noaptea lecturii”. Un al doilea va avea loc, în cadrul acestui eveniment național francez, sâmbată 19 ianuarie, la ora 17h30, la Médiathèque du jardin des Arts, la Saint Germain en Laye.

Institutul Cultural Român de la Paris, un pod între culturile română și franceză

Incepând cu 1990, Institutul Cultural Român de la Paris contribuie la cunoașterea culturii române în Franța, ca și la întărirea legăturilor seculare care unesc cele două țări. ICR Paris organizează în sediul său din arondismentul 7 expoziții, dezbateri, întâlniri literare sau artistice, și propune cursuri de limba română pentru toate nivelurile. Institutul oferă în același timp servicii de informare și documentare în domeniile istoric, lingvistic, societal și cultural.

Pentru mai multe informații :

https://nuitdelalecture.culture.gouv.fr/Programme#/pinpoints/23339841

https://www.icr.ro/paris/literatura-romana-lecturi-pariziene

 

Număr de vizualizări :4http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/9AEai0tS5L0?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Întâlnire cu Angela Baciu – lectură publică și sesiune de autografe

Posted: 18 Jan 2019 06:43 AM PST

Sâmbătă, 19 ianuarie 2019, ora 11.00, la Secția Etnografie, strada Polonă, nr.14, Muzeul Brăilei „Carol I”, Brăila, va avea loc o întâlnire cu scriitoarea Angela Baciu. Prezintă: Violeta Craiu, scriitor. Moderator: dr. Brîndușa Ilie, muzeograf. Evenimentul este dedicat Zilei Municipiului Brăila, 651 ani de atestare documentară și este organizat sub egida Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Iași, Reprezentanța Galați/Tecuci.

***

Angela Baciu s-a născut pe 14 martie 1970 in Brăila. Este poetă, prozatoare, publicistă, trainer. Membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Iaşi, membra PEN CLUB România.

Are studii în comunicare și drept.

A publicat 18 cărţi, printre care:  Maci în noiembrie (1997), Trei zile din acel septembrie(2003), Tinereţe cu o singură ieşire (2004), De mîine pînă mai ieri alaltăieri (2007), Mărturii dintre milenii ( 2012), Despre cum nu am ratat o literatură grozavă (2015), 4 zile cu nora (2015), mai dragut decit dostoievski (2017) – carte scrisă împreună cu Nora Iuga,  Hotel Camberi (2017), Charli. Rue Sainte – Catherine 34 (2017).

A primit numeroase premii la secţiunile poezie şi publicistică din partea Uniunii Scriitorilor din România, Filialele Iaşi, Alba şi Bacău, Galati.

 

Selectie premii recente:

  • În anul 2012 în cadrul “Galei Premiilor Avantaje” a primit distincția “Femeia Anului 2011”.
  • În 2015 a primit Premiu pentru Publicistică la Concursul de Creație Literară “Vasile Voiculescu” (Buzău).
  • În anul 2016 a primit Marele Premiu la Festivalul Internaţional de Literatură „Lucian Blaga” (SebeşLancrăm)
  • Septembrie 2016  Premiul BALCANICA pentru poezie românească la „Festivalul Poeţilor din Balcani”, ed. a Xa, RomâniaTurcia (Brăila).
  • În anul 2017 a primit Premiul I la Concursul Național de Poezie “Lidia Vianu Translates” în urma căruia a fost publicat volumul de poezie “Charli. Rue Sainte-Catherine 34”, în ediție româno-engleză.
  • În noiembrie 2018 a primit din partea Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Iasi „Premiul pentru calitatea operei și activitatea scriitoriceasca”
  • decembrie 2018 a fost numită  „Femeia Anului 2018” de USR Filiala Iași – Reprezentanța Galați -Tecuci.

 

A publicat interviuri cu personalităţi ca Laurenţiu Ulici, Radu G. Ţeposu, Eugen Simion, Mircea Sântimbreanu, Mircea Zaciu, Cornel Regman, Mircea Horia Simionescu, Nora Iuga, Ana Blandiana, Nicolae Breban, Barbu Cioculescu, Alexandru George, Cezar Ivănescu, Gabriel Liiceanu, Emil Manu, Nina Cassian, Fănuş Neagu, Leo Butnaru, Adrian Alui Gheorghe, Liviu Ioan Stoiciu, Constantin Abăluţă ş.a.

 

Număr de vizualizări :12http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/Y39wH9jYr94?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Scriitoarea și jurnalista Angela Baciu, premiată la Gala Culturii G...

Posted: 18 Jan 2019 06:40 AM PST

Joi, 17 ianuarie 2019, la Galați, a avut loc a VII-a ediție a Galei Culturii Gălățene. Scriitoarea și jurnalista Angela Baciu s-a aflat printre personalitățile premiate.

Premii GALA CULTURII GĂLĂȚENE, Ediția a VII- a, 17 ianuarie 2019, Galați

 

  1. Toma Dumitrescu – consilier Primăria Galați
  2. Eleonora Stamate – reprezentant al revistei „Tecuciul Literar-Artistic”
  3. Camelia Toporaş – şef serviciu Biblioteca „V.A. Urechia” Galați
  4. Maria Magdalena Tuluş – muzeograf
  5. Angela Baciu – scriitor
  6. Denis Brânzei – sculptor
  7. Eduard Şişu – directorul Teatrul de Păpuşi Galați
  8. Asociaţia Naţională Cultul Eroilor “Regina Maria” – Filiala Judeţeană Galaţi
  9. Cornel Gingăraşu – reprezentantul revistei „Sud-Est Forum”
  10. Gheorghe Andreescu – pictor

 

***

Angela Baciu s‑a născut pe 14 martie 1970 in Brăila. Este poetă, prozatoare, publicistă, trainer. Membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Iaşi, membra PEN CLUB România.

A publicat 18 cărţi, printre care:  Maci în noiembrie (1997), Trei zile din acel septembrie(2003), Tinereţe cu o singură ieşire (2004), De mîine pînă mai ieri alaltăieri (2007), Mărturii dintre milenii ( 2012), Despre cum nu am ratat o literatură grozavă (2015), 4 zile cu nora (2015), mai dragut decit dostoievski (2017) – carte scrisă împreună cu Nora Iuga,  Hotel Camberi (2017), Charli. Rue Sainte – Catherine 34 (2017).

A primit numeroase premii la secţiunile poezie şi publicistică din partea Uniunii Scriitorilor din România, Filialele Iaşi, Alba şi Bacău, Galati.

Selectie premii recente:

  • 2012 – în cadrul “Galei Premiilor Avantaje” a primit distincția “Femeia Anului 2011”.
  • 2015 – a primit Premiu pentru Publicistică la Concursul de Creație Literară “Vasile Voiculescu” (Buzău).
  • 2016 – a primit Marele Premiu la Festivalul Internaţional de Literatură „Lucian Blaga” (Sebeş‑Lancrăm)
  • 2016, septembrie –  Premiul BALCANICA pentru poezie românească la „Festivalul Poeţilor din Balcani”, ed. a X‑a, România‑Turcia (Brăila).
  • 2017 – a primit Premiul I la Concursul Național de Poezie “Lidia Vianu Translates” în urma căruia a fost publicat volumul de poezie “Charli. Rue Sainte-Catherine 34”, în ediție româno-engleză.
  • 2018, noiembrie – a primit din partea Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Iasi „Premiul pentru calitatea operei și activitatea scriitoriceasca”
  • 2018, decembrie – a fost numită  „Femeia Anului 2018” de USR Filiala Iași – Reprezentanța Galați -Tecuci.
  • 2019 – 17 ianuarie, PREMIUL DE EXCELENTA,  in cadrul Galei Culturii Galatene, Ed.VII-a.

A publicat interviuri cu personalităţi ca Laurenţiu Ulici, Radu G. Ţeposu, Eugen Simion, Mircea Sântimbreanu, Mircea Zaciu, Cornel Regman, Mircea Horia Simionescu, Nora Iuga, Ana Blandiana, Nicolae Breban, Barbu Cioculescu, Alexandru George, Cezar Ivănescu, Emil Manu, Nina Cassian, Fănuş Neagu, Leo Butnaru, Adrian Alui Gheorghe, Liviu Ioan Stoiciu, Constantin Abăluţă ş.a.

–         În ultimii 10 ani s-a implicat în numeroase campanii umanitare și sociale pentru bătrâni, copii și persoane cu dizabilități.

 

(foto: Adrian Mociulschi)

 

Număr de vizualizări :1http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/dT4kk7UaSa4?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Despre artă și artiști, într-un spectacol cu mult umor: ”Artists Talk”

Posted: 18 Jan 2019 06:32 AM PST

Stagiunea curentă de teatru organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB, cuprinde spectacole care deja au cucerit critica de specialitate și iubitorii de teatru. Programul teatral al lunii ianuarie cuprinde, în data de 21 ianuarie 2019, de la ora 20:00, unul dintre cele mai apreciate spectacole ale Stagiunii de teatru de la Arcub, despre care s-a vorbit mult și încă se va mai vorbi: ”Artists Talk”, în regia Gianinei Cărbunariu, în care apar nume îndrăgite de spectatori: Ruxandra Maniu, Ilinca Manolache, Alexandru Potocean, Gabriel Răuță și Bogdan Zamfir. Scenografia îi aparține Dorotheei Curio, muzica este semnată de Bobo Burlăcianu, iar materialul video a fost pregătit de Mihai Păcurar.

Conceput ca un colaj de secvențe sub forma unor interviuri sau documentare, spectacolul este un comentariu dulce-amar − cel mai adesea cu mult umor, dar care te pune serios pe gânduri − pe marginea condiției artistului și a naturii produsului artistic, printr-o raportare directă la așteptările publicul lor. Divers, scormonitor, amuzant și incisiv, spectacolul Gianinei Cărbunariu se articulează într-un discurs perfect unitar despre ARTĂ și despre menirea acesteia.

Cu alte cuvinte, împrumutate din articolul Corinei Dima din Ziarul Metropolis, „Artists Talk te face să zâmbeşti, vine cu râs-plâns, scrâşneşte din dinţi şi ironizează poveştile din lumea artiştilor. Ridică semne de întrebare. Pune subiecte pe tapet sau nu le rosteşte, te îndrumă să le descoperi singur”.

Aprecierea criticii și a publicului este confirmată și de turneele spectacolului, programate în acest an. În datele de 21 și 22 februarie, producția ARCUB va fi jucată la Bruxelles, în Sala M a celebrului centru BOZAR, în cadrul Selecției Internaționale a stagiunii 2018-2019. Creația Gianinei Carbunariu este invitată alături de alte montări recente ale unor tineri artiști, cu o viziune proaspătă asupra problemelor societății contemporane: Amer Hlehel (Palestina), Tatiana Frolova (Rusia), Árpád Schilling (Ungaria), Kamal Hashemi ș.a.

Trei reprezentații vor fi jucate și în perioada 5-7 aprilie, la Théâtre Célestins din Lyon, confirmând deschiderea internațională a tematicii abordate, precum și interesul publicului de pretutindeni pentru aceasta.

Până atunci, vă așteptăm la cele două reprezentații de la ARCUB, programate în datele de 21 ianuarie și 15 februarie, de la ora 20:00. Biletele au fost puse în vânzare pot fi achiziționate online, de pe site-ul arcub.ro sau de la Casa de bilete a ARCUB, din Strada Lipscani 84-90.

Spectacolul se joacă în limba română, în limba engleză și în limba franceză (cu supratitrare). Producător: Primăria Capitalei, prin ARCUB. Coproducător: Asociația Piese Refractare. Cu sprijinul Institutului Goethe, al Ambasadei Franței la București și al Institutului Francez.

 

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/1983831508318598/

Detalii pe www.arcub.ro

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

 

ARCUB  Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, și al Zilelor Bucureștiului.

 

Număr de vizualizări :7http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/T8eLnXvtY_c?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Programul lunii februarie, la Teatrul Arte dell’Anima

Posted: 18 Jan 2019 03:51 AM PST

AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul lunii februarie 2019, la Teatrul Arte dell’Anima.

Totul despre femei

În datele de 3 și 17 februarie, de la orele 19:00, Teatrul Arte dell’Anima vă așteaptă la spectacolul– „Totul despre femei” de Miro Gavran, în regia lui Felix Crainicu.

O comedie romantică extraordinară cu Corina Dănilă, Adriana Titieni și Crina Lință.Spectacolul a fost produs în urma celei de-a cincea ediții a concursului „Anima pentru societate”.

„Totul despre femei” este povestea unui diamant. O nestemată care va străluci de fiecare dată diferit atunci când va fi rotită în lumină. Uneori copleșitor, uneori ludic, uneori trist. Acest diamant este Femeia – mamă, iubită, prietenă, soră.

Strălucitorul text scris de Miro Gavran privește femeia realist, cu umor, cu suflet. Spectacolul propus de Teatrul Arte dell’Anima aduce în fața martorilor actului artistic trei actrițe care au acceptat provocarea să ofere nu doar talent și efervescență, ci o fărâmă din sufletul propriu. Pentru că era singura cale ca fiecare în parte să întrupeze cinci personaje diferite.

Într-un melanj unic, „Totul despre femei” aduce o poveste de iubire, una de carieră și una de prietenie, plus un conflict puternic stârnit de trei fetite la grădiniță. Nu e suficient? Adăugăm o luptă plină de gelozie între respectabilele nanogenare îndragostite și imaginea este completă.

„Totul despre femei” – o comedie romantică care te va pune pe gânduri. 3 actrițe, 15 personaje și un spectacol de o oră și jumătate ce te va învăța și dezvăța totul despre femei.

Distribuție: Corina Dănilă, Adriana Titieni și Crina Lință

Regie: Felix Crainicu

Scenografie: Ioana Colceag

Traducere: Mihaela Balint

Adaptare text: Crina Lință

Light & sound design: Alexandru Bibere

Durata: 1h 20’

Preț bilet: 35 lei

Adresă: Str. Făinari Nr. 17D, Sector 2, București, Bucharest
Rezervările se fac pe pagina de Facebook: Teatrul Arte dell’Anima, la nr. de tel.: 0733060033 sau prin e-mail: teatru@artedellanima.ro.


*Biletele sunt disponibile în rețeaua MyStage aici: https://www.mystage.ro/spectacole/totul-despre-femei-1184?af=41 și la Casa de Bilete a Teatrului Arte dell’Anima.

„Lucruri pe care le știu ca fiind adevărate” de Andrew Bovell

Teatrul Arte dell’Anima vă invită în datele de 7 și 27 februarie, orele 19:00 la spectacolul „Lucruri pe care le știu ca fiind adevărate”, de Andrew Bovell, regia Puiu Șerban!

Realizat după textul “Things I Know To Be True” de Andrew Bovell, spectacolul ce spune povestea lui Rosie, o adolescentă care se întoarce pe nepusă masă acasă, în suburbia unui oraș provincial din Australia, după ce-a-ncercat să-și facă un rost prin Europa.
Pe lista ei cu lucruri pe care le știe sigur ca fiind categoric adevărate se află doar mama, tata și cei trei frați… Dar viața își face loc și un val-vârtej de evenimente o face să se maturizeze brusc. Un spectacol viu, cu un final neașteptat, ce te face să îți pui întrebări esențiale, așa cum orice spectacol de teatru ar trebui să o facă. O lecție de viață, o bucată de realitate trăită de tinerii artiști!

Distribuția:
Rosie – Irina Noapteș, Pip – Adelina Toma, Mark – Claudian Șiman, Ben – Vlad Lință, Fran – Anca Bejan/Raluca Ghervan, Bob – Dorin Enache

Regia: Puiu Șerban

Asistență de regie: Raluca Ghervan
Scenografie: Flavia Stroe
Lumini si sunet: Claudia Ene și Patricia Cordoş
Preț bilet: 30 lei

Adresă: Strada Făinari, nr. 17D, sector 2, București

Rezervările se fac pe pagina de Facebook: Teatrul Arte dell’Anima, la nr. de tel.: 0733060033 sau prin e-mail: teatru@artedellanima.ro.

*Biletele sunt disponibile în rețeaua MyStage aici: https://www.mystage.ro/spectacole/intreaga-mea-lume-1161/ și la Casa de Bilete a Teatrului Arte dell’Anima.

 

 „Fotograful Unirii” de Denis Dinulescu, regia Felix Crainicu

Teatrul Arte dell Anima vă invită la spectacolul „Fotograful Unirii” de Denis Dinulescu, regia Felix Crainicu în datele de 8 și 22 februarie, orele 19:00!

Spectacolul prezintă povestea fotografului Samoilă Mârza, fotograful ce a realizat singurele 6 fotografii existente de la momentul unirii din 1918. Suntem în anul 1967, 1 decembrie, în frizeria sărăcăcioasă a lui Mârza. Fără să o știe, fotograful unirii își trăiește ultimele ore din viață.

La televizor, curg emisiuni legate de orice altceva în afara marelui eveniment de la 1 decembrie. Durerea lui Mârza este mare, dublată de frustrarea că viața a fost nedreaptă cu el. În frizerie, Mârza și soția lui își spun povestea, adevarată și traită la fața locului. Clientul îi ascultă fascinat. Ceea ce vedem pe ecran este real, dar cumva rece, sec, istoric. În contrast puternic, povestea spusă pe scenă este înflăcărată, romantică, plină de idealuri mărețe.

Într-o dinamică vie, avem numeroase treceri în timp: schimbări între prezentul din frizerie și trecutul în care Mârza și soția sa sunt martorii evenimentelor de la Alba Iulia.

Metaforic, finalul aparține fiicei celor doi, România. O fată caldă, cu viitorul înainte, cu dorința de a oferi celor din jur tot ce are mai bun – candoare, iubire, omenie și onestitate.

Distribuție: Vlad Lință, Dorin Enache, Cezara Munteanu

Text: Denis Dinulescu

Regie: Felix Crainicu

Scenografie: Ruxandra Manolovici

Light & sound design: Alexandru Bibere

Producție video: Radu Crăciun

Flaut: Ștefania Istrate

Durata: 60 minute fără pauză

Adresă: Str. Făinari Nr. 17D, Sector 2, București, Bucharest
Rezervările se fac pe pagina de Facebook: Teatrul Arte dell’Anima, la nr. de tel.: 0733060033 sau prin e-mail: teatru@artedellanima.ro.

Biletele sunt disponibile în rețeaua mySTAGE aici: https://www.mystage.ro/spectacole/fotograful-unirii-1531?af=41 și la Casa de Bilete a Teatrului Arte dell’Anima.

 

„Lettice și Leușteanul” – la Teatrul Arte dell’Anima

Teatrul Arte dell’Anima vă așteaptă la spectacolul „Lettice și Leușteanul” de Peter Shaffer, traducere de Crina Lință, regia Geanina Hergheligiu în data de 10 februarie, de la orele 19:00 și în data de 21 februarie, de la orele 21:30. O comedie verbală, ierbală, dar nu și letală cu Crina Lință, Ioana Pavelescu și Silviu Biriș.

„Lettice și Leușteanul” este o savuroasă comedie satirică care spune, într-un stil plin de umor fin și nuanțat, British, povestea întâlnirii dintre Lettice Douffet (o femeie pasionată de istorie, teatru și bucătărie elisabetană), ghid turistic la Conacul Fustian, conac bântuit (în opinia ei) și Charlotte (Lotte) Schoen, aparent rigidul reprezentant al Consiliului Conservării și Protejării Obiectivelor Istorice ale Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Ca în fiecare loc de muncă, Lettice decide să urmeze „regula celor trei Δ, regulă moștenită de la mama ei, imaginând fapte grandioase petrecute pe Marea Scară a Conacului. Lotte o concediază, dar are revelația întâlnirii unui om „spectaculos”, pe care, săptămâni mai târziu, simte nevoia sa îl caute. Lotte îi va împărtăși acesteia faptul că a moștenit de la tatăl ei (proprietarul Editurii Perseus), „ochii” pentru frumos, pentru construcțiile cu arhitectură splendidă, care dau identitate.

Cele două petrec tot mai mult timp împreună, reînviind scene din istorie și, inevitabil, se produce un accident, care conduce la un proces public. Cel mai intrigat de toate întâmplările ciudate care declanșează accidentul este avocatul Bardolph, un profesionist prins fără voia sa în mrejele imaginației actriței Lettice Douffet.

Ce au în comun Lettice Douffet, Charlotte Schoen și Maria Stuart, regina Scoției rămâne să descoperim împreună la Teatrul Arte dell’Anima din strada Făinari, nr. 17D!

Distribuția: Lettice Douffet – Crina Lință

Charlotte/ (Lotte) Schoen – Ioana Pavelescu

Țâfnosul /Framer/Jim Mackintosh/ Mr. Bardolph – Silviu Biriș

Regie: Geanina Hergheligiu

Pictură décor: Alina Mavru

Sound&light: Alex Bibere

Durata: 1h 45’

Preț bilet: 40 lei

Adresă: Str. Făinari Nr. 17D, Sector 2, București, Bucharest
Rezervările se fac pe pagina de Facebook: Teatrul Arte dell’Anima, la nr. de tel.: 0733060033 sau prin e-mail: teatru@artedellanima.ro.

Biletele sunt disponibile în rețeaua mySTAGE aici: https://www.mystage.ro/spectacole/lettice-lovage-895/ și la Casa de Bilete a Teatrului Arte dell’Anima.

 

de-A PoeZIA la Teatrul Arte dell’Anima

Un joc de Cuvinte și de Viață.

Teatrul Arte dell’Anima vă invită în data de 14 februarie, de la orele 19:00 la spectacolul „de-A PoeZIA” de și cu Radu Lupu.

Unde pierdem noi pe drum între copilărie și viața adultă… poezia? Oare s-a pierdut cu adevărat sau pur și simplu ne e frică să o descoperim?

Aglomerația și agitația de zi cu zi, în care nu ai timp de nimic și totuși ai pentru toate, ne fac să trăim viața într-un continu maraton – serviciu, școală, facturi, copii… Stop! Nu suntem oare toți plămădiți din același fir de ață, cu aceeași sensibilitate, cu bucurii, dezamăgiri sau regrete? Cum am devenit oare atât de diferiți?

de-A PoeZIA este o întoarcere la Sinceritate. O restituire a Normalului și a Vieții. O întâlnire cu poezia de dragoste și de viață, ca un joc, ca un dor de oameni.

Simțurile noastre în viața de zi cu zi sunt amorțite. Vino să simți cu adevărat din nou!

Un spectacol cu Sinceritate. Un spectacol cu Adevăr. Un spectacol cu Iubire. Un spectacol cu Părinți. Un spectacol cu Moarte și Viață. Nu doar un spectacol, UN DOR DE OAMENI, o întâlnire la teatru…

Un spectacol cu și de Radu LUPU.

Durata: 80 minute fără pauză

Preț bilet: 25 lei

Adresă: Str. Făinari Nr. 17D, Sector 2, București, Bucharest
Rezervările se fac pe pagina de Facebook: Teatrul Arte dell’Anima, la nr. de tel.: 0733060033 sau prin e-mail: teatru@artedellanima.ro.

*Biletele sunt disponibile în rețeaua MyStage aici: https://www.mystage.ro/spectacole/de-a-poezia-1196 și la Casa de Bilete a Teatrului Arte dell’Anima.

 

„Nenumitul Edi Cârlan” la Teatrul Arte dell’Anima

Teatrul Arte dell’Anima prezintă în data de 18 februarie, orele 19:00, spectacolul „Nenumitul Edi Cârlan”, regia Alexandru Unguru.

„Nenumitul Edi Cârlan”  este produsul realității noastre. O realitate robotizată care pare smulsă din cele mai ciudate coșmaruri. Protagonistul parcurge călătoria sa fiind însoțit episodic de oameni ce își sunt suficienți. Însă toți simt nevoia să îi mărturisească cu obstinație că lumea în care trăiește îi rămâne un mister pe care ei l-au elucidat de mult. Fiecare dintre ei este Zeul propriei lumi.

Îl privim pe Edi în 12 ipostaze din care nu se poate sustrage. Inevitabilul se produce. Doar de aia e inevitabil. Toți încearcă să îl dezlege de sinele său. Toți îi oferă o poartă spre Rai. O comedie mai mult dulce decât amară după care fiecare spectator va descoperii cel puțin o rază de speranță.

Edi e un cârlan. Un miel, poate al Domnului, sau poate nu, dar cu siguranță un miel care a fost înțărcat. S-a rupt de prima familie și s-a aruncat în marea familie a lumii. Iar lumea cea măsurată de Marele Arhitect pare a nu fi creată pe măsura lui.

Haideți să măsurăm împreună cu Edi drumul până la Dumnezeu și vedem dacă la capăt mai e cineva sau vom găsi un bilețel cu: „mă întorc în 5 minute”.

Un spectacol cu Eduard Cîrlan.

Vocile: Alexandra Laura Badea, Ana Donosă, Ștefan Huluba, Iulian Sfircea, Ionuț Oprea, Sever Bârsan, Eugen Bănică, Ionuț Niculae, Bogdan Marhodin, Sergiu Fleșner, Herovanu Miruna, Costin Dogioiu, Monica Ciută, Bogdan Costea, Steliana Bălăcianu.

Intro: Alex Popa

Regia & text: Alexandru Unguru

Sound design: Sever Bârzan

Scenografie și Afiș: Cristian Stănoiu

Preț bilet: 25 lei

Adresă: Str. Făinari Nr. 17D, Sector 2, București, Bucharest
Rezervările se fac pe pagina de Facebook: Teatrul Arte dell’Anima, la nr. de tel.: 0733060033 sau prin e-mail: 
teatru@artedellanima.ro.

*Biletele sunt disponibile în rețeaua MyStage aici: https://www.mystage.ro/spectacole/nenumitul-edi-carlan-960 și la Casa de Bilete a Teatrului Arte dell’Anima.

 

„O noapte furtunoasă” de I. L. Caragiale la Teatrul Arte dell’Anima

Teatrul Arte dell’Anima vă invită în data de 23 februarie, orele 17:00, la spectacolul „O noapte furtunoasă” în regia lui Florin Liță. Distribuția este formată din: Alexandru Banciu (Jupân Dumitrache sau Titircă Inimă-Rea), Adrian Piciorea (Nae Ipingescu), Mircea Alexandru Băluță (Chiriac Sotirescu), Vlad Lință (Spiridon Ionescu), Voicu Aaniței (Rică Venturiano), Alexandru Beteringhe (Ghiță Țircădău), Bianca Cuculici (Veta Dumitrache), Ana Crețu (Zița Venturiano). Scenografia este semnată de Ioana Colceag.

Un spectacol exploziv, cu multe întorsături de situație, ce te va ține cu sufletul la gură până la final. O lume a mahalalei unde politica se amestecă cu pasiunea, iubirea cu moralitatea și modul de viață este unul impulsiv. Personajele însuflețite atât de bine de acești tineri actori trăiesc intens și nu se gândesc prea mult la consecințe.

O comedie ce nu moare niciodată și rămâne de actualitate indiferent de epocă,  „O noapte furtunoasă” îi introduce pe spectatori direct în lumea lui Caragiale chiar de la intrarea în teatru, făcându-te în fiecare secundă să te întrebi ce mai urmează.

Distribuție: Alexandru Banciu, Adrian Piciorea, Mircea-Alexandru Băluță, Vlad Lință, Voicu Aaniței, Alexandru Beteringhe, Bianca Cuculici, Ana Crețu
Producție: Teatrul Arte dell’Anima
Regie: 
Florin Liță
Scenografie: 
Ioana Colceag
Preț: 40 lei / 35 lei redus

Durată: 1h 20’

Adresă: Str. Făinari Nr. 17D, Sector 2, București, Bucharest
Rezervările se fac pe pagina de Facebook: Teatrul Arte dell’Anima, la nr. de tel.: 0733060033 sau prin e-mail: 
teatru@artedellanima.ro.

Biletele sunt disponibile în rețeaua mySTAGE aici: https://www.mystage.ro/spectacole/o-noapte-furtunoasa-870?af=41 și la Casa de Bilete a Teatrului Arte dell’Anima.

 

„Mersul Trenurilor” la Teatrul Arte dell’Anima

Teatrul Arte dell’Anima are plăcerea să vă invite la spectacolul „Mersul Trenurilor” scris și regizat de Andrei Adam, în data de 25 februarie, de la orele 19:00.

„Mersul Trenurilor” este un spectacol în trei scene, cu trei personaje. Porneşte chiar dintr-un tren în care un el şi o ea se întâlnesc și li se întâmplă o evidentă apropiere emoţională, urmând ca în scenă a doua să se rupă, după ce Robert, personajul masculin şi-a permis să îşi imagineze un joc romantic între sticlele lor de apă.

Ceva neaşteptat se întâmplă după toate astea şi toate convenţiile se rup pentru a da naştere unor direcţii nebănuite. O poveste comică și dramatică, desfășurată pe un fundament de teatru al absurdului! Ce implicare au Romeo și Julieta, un regizor cu idei abstracte și Pokemon, rămâne să aflăm împreună într-un spectacol cu și despre viață.

Distribuție: Teodora Daiana Păcurar, Robert Poiană, Alexandru Budacă

Text și regie: Andrei Rareș Adam

Durată: 1h 10’

Preț bilet: 30 lei

Adresă: Str. Făinari Nr. 17D, Sector 2, București, Bucharest

Rezervările se fac pe pagina de Facebook: Teatrul Arte dell’Anima, la nr. de tel.: 0733060033 sau prin e-mail: teatru@artedellanima.ro.

*Biletele sunt disponibile în rețeaua MyStage aici: https://www.mystage.ro/spectacole/mersul-trenurilor-1200 și la Casa de Bilete a Teatrului Arte dell’Anima.

 

„Frumoasa călătorie a urșilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt” de Matei Vișniec

 

Pe 28 februarie, de la orele 19:00, Teatrul Arte dell’Anima vă așteaptă la spectacolul Frumoasa călătorie a urșilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt de Matei Vișniec, în regia Dianei Tănase la sediul nostru din strada Făinari, nr. 17D.

Un El și o Ea. Două personaje arhetipale. Un Adam și o Eva? Eros și Thanatos?

Un om și… cine oare? Doi tineri petrec împreună nouă nopți la limita dintre transcendență și cădere și fiecare noapte creează un univers magic, efemer și irepetabil. Nouă nopți sau nouă ceruri?

„Nouă nopți sunt de ajuns pentru a cunoaște pe cineva, pentru a te îndrăgosti și a te topi in iubire? Nouă nopți sunt de ajuns pentru a înțelege sensul existenței, pentru a învăța să te desprinzi de lucrurile mundane și pentru a te transforma în conștiință pură, parte a tot ceea ce este, a fost și va fi vreodată?”, din cronica 4arte de Cristina Mitrea.

Distribuție: Rusalina Bona, Voicu Aaniței

Regie și scenografie: Diana Tănase

Muzică: Adrian Piciorea

Durată: 1h 10’

Producție: Teatrul Arte dell’Anima

Preț bilet: 30 lei

Adresă: Str. Făinari Nr. 17D, Sector 2, București, Bucharest
Rezervările se fac pe pagina de Facebook: Teatrul Arte dell’Anima, la nr. de tel.: 0733060033 sau prin e-mail: teatru@artedellanima.ro.

*Biletele sunt disponibile în rețeaua MyStage aici: https://www.mystage.ro/spectacole/frumoasa-calatorie-a-ursilor-pand...  și la Casa de Bilete a Teatrului Arte dell’Anima.

 

Urmărește aici programul – https://www.artedellanima.ro/program-evenimente/ și cumpără bilete la spectacolul tău preferat din rețeaua mySTAGE aici – https://www.mystage.ro/#/f=0+0+teatrul-arte-dellanima_122+0+0!

 

Număr de vizualizări :3http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/XgcS6h3KNaQ?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

O victimă a festivismului literar

Posted: 18 Jan 2019 01:17 AM PST

Cine clamează mutarea ”accentului, în abordarea Zilei Culturii Naționale, dinspre festivismul prevalent până acum în manifestările organizate de diverse instituții înspre proiecte și programe de substanță”? N-ați ghicit? Canonicul Gabriel Chifu, tămâiatul Varujan Vosganian, hater-ul de douămiiști Nicolae Manolescu, misoginul Sorin Lavric,  criticul vegetarian-terian Daniel Cristea-Enache, literatul din cuțite și pahare Răzvan Voncu ori avocata decretului stalinist de recunoaștere a Uniunii Scriitorilor din Republica Populară Română? Niciunul dintre ei, dar toți laolaltă prin gregara semnătură ”Conducerea Uniunii Scriitorilor din România, București, 14 ianuarie 2019”. Ori tocmai festivismul, atât de mult exersat de tribul literar condus de Nicolae Manolescu, a mai făcut o victimă, în cel mai pur stil manolescian-kafkian. Astfel, poetul și traducătorul Constantin Abăluță, desemnat câștigător de juriul Premiului ”Mihai Eminescu” – Opera Omnia de la Botoșani, a primit în cont 35000 lei, valoarea premiului, și pentru că nu a putut ajunge la decernarea premiului i s-a cerut să returneze banii și, in extremis, a fost înlocuit, iar câștigător a fost anunțat…Liviu Ioan Stoiciu. Iată o măiastră lovitură de imagine pentru promovarea scriitorilor contemporani, pusă în operă de festiviștii din Conducerea Uniunii Scriitorilor din România!

 

Ce s-a întâmplat, însă, la Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de Poezie a anului 2018, organizată la București, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I”  tot de Ziua Culturii Naționale, 15 ianuarie 2019? Deși Gala era transmisă în direct la Radio România Cultural, juriul și organizatorii au decernat Premiul Tânărul Poet al anului 2018 autoarei Mina Decu și Premiul Tânărul Prozator al anului 2018 romancierului Cosmin Leucuța, chiar dacă aceștia nu au putut ajunge la ceremonia de premiere. Mina Decu a fost să își ridice Premiul ”Mihai Eminescu” – Opera Prima de la Botoșani, iar Cosmin Leucuța a trebuit să rămână acasă, la Timișoara, pentru că primise un premiu și mai mare, nașterea fiului său – Victor.

Cum s-ar spune într-un banc despre ce își doresc românii, se putea și așa?

Îi las pe cititorii AgențiadeCarte.ro să comenteze felul în care gruparea literară cârmuită de Nicolae Manolescu realizează ”proiecte și programe de substanță”. Închei, parafrazând un clasic care uzează de această formulă ori de câte ori uită să fie exact și să respecte adevărul, À bon entendeursalut!

 

Dan Mircea Cipariu

Vizualizări: 70

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor