altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 17 martie 2020

“Cine are nevoie de Teatru ?” plus 1 more


Cine are nevoie de Teatru ?

Posted: 16 Mar 2020 01:10 AM PDT

Teatrul Național din București a transmis, pe adresa redacției AgențiadeCarte.ro, apelul pentru solidaritate cu artiştii.Suspendarea spectacolelor TNB si a celorlalte activități culturale cu public pentru o perioada de timp care pare să se prelungească dincolo de data de 31 martie 2020, antrenează efecte dramatice și  în plan financiar, riscând să provoace colapsul instituției. În fiecare zi în care nu se joacă, teatrul pierde sume considerabile. Acestea sunt destinate funcționării instituției, plăților de utilități, întreținerii clădirii și, nu în ultimul rând, pregătirii și producției de noi spectacole, onorării drepturilor de autor și plății colaboratorilor externi, în mare majoritate tineri actori. Toate spectacolele anulate din perioada de criză VOR FI REPROGRAMATE, biletele deja cumpărate rămânând valabile.  Spectatorii care își pot permite să aibă răbdarea de a se reîntâlni la o dată ulterioară cu actorii preferați și cu spectacolele TNB pe care doresc să le vizioneze, sunt rugați să NU ceară rambursarea biletelor cumpărate la spectacolele amânate din cauza epidemiei de coronavirus. /*În felul acesta ajută teatrul să își poată desfășura activitatea de repetiții și de pregătire a unor noi premiere – dincolo de ușile închise temporar pentru public. La ieșirea din acest episod dramatic prin care trece în prezent întregul glob, vă asigurăm că revenirea în sălile de spectacol ne va ajuta pe toți să ne regăsim zâmbetul  și să ne vindecăm mai repede de traume ! Dacă iubiți teatrul și pe artiști, vă rugăm să fiți solidari cu noi !”

Ion Caramitru, managerul Teatrului Naţional din Bucureşti a transmis un mesaj filmat, în timpul repetiţiilor pe care le susţine cu regizoarea Carmen Lidia Vidu la TNB, pentru spectacolul „Jurnal de România. 1989”

„Mă adresez spectatorilor fideli ai Teatrului Național din București, mă adresez celor îndrăgostiți de teatrul nostru, de teatrul românesc în general, cu rugămintea de a lua în calcul ideea de a nu pretinde acum, imediat, rambursarea banilor pentru biletele pe care le-au cumpărat în avans, deoarece Teatrul Național se obligă să reprogrameze aceste spectaacole atunci când vom avea posibilitatea să o facem. Și biletele rămân valabile. Ar fi un gest de solidaritate cu ceea ce se întâmplă astăzi în țară și, în mod expres, în sălile de spectacol.
Teatrul Național trebuie să decaleze activitatea curentă pentru 45 de spectacole, pentru că noi am ajuns la performanța de a programa în avans cu aproape două luni spectacolele noastre, pentru ca oamenii să își cumpere bilete din timp. Ar fi mult mai folositor pentru noi dacă ați accepta această… să-i spunem convenție și gest de solidaritate. Pentru că ne-ați ajuta imens în a putea, în mod firesc, să ne ducem mai departe activitatea. Este foarte complicat să dăm înapoi, zi de zi, încasările pentru aproape 1400-1500 de spectatori pe care îi aveam în fiecare zi. Vă dați seama ce tevatură! Și totuși, în afară de asta, gestul pe care vi-l cerem se petrece și în alte țări. Acolo s-a înțeles lucrul ăsta și facem și noi un apel spre înțelegerea dumneavoastră. Spectacolele vor fi văzute, biletele vor fi respectate, natura dumneavoastră cetățenească va fi onorată, iar noi vom fi cei care vă vom mulțumi încă o dată cu o plecăciune până la pământ. Vă mulțumim!

Ion Caramitru

 

https://we.tl/t-ajscDV2qGi

 

 

 

Amintim faptul că, Teatrul Național ”I.L.Caragiale” a anunțat prelungirea,  până în data de 31 martie 2020 inclusiv,   a perioadei de ANULARE a SPECTACOLELOR ȘI A TUTUROR MANIFESTARILOR PUBLICE DIN INCINTA TEATRULUI NAȚIONAL I.L.CARAGIALE, anunțată inițial doar pentru intervalul 10-22 martie 2020.

 

Pentru a fi informați în timp optim, vă invităm să ne urmăriți în continuare pe paginile noastre de  socializare și pe site-ul TNB. Deocamdată, vă așteptăm în spațiul online. Sperăm să ne revedem cât mai curând, la teatru!

 

 

 

/* ”O parte a publicului din Ungaria a decis să nu mai solicite banii pe biletele de la concertele şi spectacolele de teatru amânate sau anulate, cu scopul de a susţine mediile culturale încercate de epidemia de Covid-19, scrie Le Figaro, potrivit news.ro. Propunerea unui cetăţean din Ungaria a fost primită neaşteptat pe internet. El i-a îndemnat pe cetăţeni să renunţe la a mai cere rambursarea banilor pentru biletele cumpărate la spectacolele anulate din cauza epidemiei cu noul coronavirus”. – TNB

 

Foto : Florin Ghioca

 

Număr de vizualizări :4http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/HEH2ePtwA-M?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Institutul Cultural Român reprogramează evenimentele în contextul c...

Posted: 16 Mar 2020 12:12 AM PDT

În urma Hotărârii nr. 6/ 09.03.2020 privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului Coronavirus a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, Institutul Cultural Român (ICR) anunţă că au fost suspendate toate evenimentele din Sala Mare din sediul central (Aleea Alexandru nr. 38) până la 31 martie 2020, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade, în funcţie de evoluţia situaţiei la nivel naţional. De asemenea, conducerea ICR  informează că, în contextul situaţiei generate la nivel internaţional de răspândirea COVID-19, activitatea culturală din reprezentanţele ICR a suferit modificări. În urma înmulţirii numărului de persoane afectate de COVID-19 în Franţa şi Marea Britanie, Târgurile de Carte de la Paris şi Londra au fost anulate, Bienala de Arhitectură de la Veneţia a fost amânată, iar desfăşurarea Târgurilor de Carte de la Torino şi de la Madrid este sub semnul întrebării. Deciziile de anulare sau de amânare a evenimentelor culturale aparţin autorităţilor din ţara de reşedinţă. „Ne cerem scuze faţă de oamenii de cultură, artiştii, scriitorii, editorii care erau deja incluşi în agenda multor evenimente majore de diplomaţie publică a României”, precizează Mirel Taloş, preşedintele interimar al ICR.

Situaţia proiectelor de la reprezentanţe ICR din străinătate:

La Accademia di Romania in Roma şi la IRCCU Veneţia, activităţile au fost suspendate din cauza măsurilor de siguranţă impuse de statul italian. Toate evenimentele din perioada următoare au fost anulate.

ICR Londra

Proiecţia filmului „Memoria  exilului românesc“ la Cinemateca Românească, care trebuia să aibă loc pe 19 martie 2020, a fost amânată. Lansarea unui CD cu muzica compozitorului Călin Humă, interpretată de BBC National Orchestra of Wales, şi un recital de pian din 25 martie au fost reprogramate pentru data de 23 aprilie. Expoziţia de pictură la Galeria Romană cu Grupul Prolog, care trebuia să se desfăşoare între 24 martie şi 14 aprilie, a fost reprogramată pentru finalul lunii mai. ICR Londra a solicitat amânarea tuturor proiectelor aprobate pentru luna martie 2020.

ICR Madrid

Madrid este una dintre cele mai afectate regiuni ale Spaniei în privinţa infectării cu COVID- 19 şi al numărului de decese cauzate de virus. De aceea, ICR Madrid a amânat cursurile de limba română organizate la sediul reprezentanţei, care trebuiau să înceapă luni, 9 martie, şi de asemenea spectacolul de teatru „Noua poveste a Scufiţei Roşii”, de joi, 12 martie. În condiţiile din ce în ce mai restrictive impuse de autorităţile spaniole, toate unităţile de învăţământ preuniversitar şi universitar din Madrid s-au  închis temporar de miercuri, 11 martie, timp de 15 zile.

ICR Berlin

Concertul de cameră „Sentimental Milestones” dedicat Zilei Internaţionale a Francofoniei (30 martie 2020, Institutul Cervantes din Berlin) a fost anulat. De asemenea, a fost amânat turneul de recitaluri camerale organizat în colaborare cu Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) (20 martie 2020 – Stuttgart, 21 martie 2020 – Heidelberg).

ICR New York

Lansarea programului permanent al ICR New York, „Istoria României într-un obiect”, a fost amânată. Festivalul de Film Românesc din Arizona (20-22 martie 2020, Universitatea de Stat din Arizona) a fost reprogramat pentru luna septembrie 2020. Recitalul pianistului Daniel Ropotă în cadrul programului „Enescu Soirees of New York şi la Harvard Club“ a fost anulat.  De asemenea, au fost anulate proiectul „Martie îmblânzit: trei ipostaze ale feminităţii excepţionale“ (13 martie 2020)  şi un turneu de lansări şi conferinţe ale Cristinei Modreanu,  despre istoria teatrului românesc şi evoluţia sa de la comunism la capitalism.

ICR Paris

Proiecţia filmului „România neîmblânzită“ şi Alex Păun, de la Universitatea Sorbonne Nouvelle, a fost amânată prin decizia Universităţii Paris 3. Festivalul caselor memoriale şi patrimoniale cu invitaţi europeni, la care participam cu proiectul „Résonances… moştenirea lui Alexandre Dumas de la Iaşi la Amiens“ (18-23 martie 2020), a fost amânat de organizatori.  Proiecţia filmului „Trio“ de Ana Dumitrescu, premiera naţională în Franţa, a fost amânată pentru luna septembrie. ICR Paris a întrerupt cursurile de limba română şi cursurile Şcolii de duminică de la sediu, până la începutul lunii aprilie 2020. De asemenea, au fost anulate toate activităţile cu public.

ICR Bruxelles

Bienala Internaţională de Sticlă şi Ceramică de la Haacht a fost anulată de către organizatori, iar ICR Bruxelles a anulat deplasarea a  trei artişti români care participau la eveniment.

ICR Lisabona

Participarea artiştilor români la Sărbătoarea Francofoniei la Lisabona din 21 martie 2020 a fost suspendată, deoarece comitetul de organizare local a luat decizia anulării evenimentului.   Evenimentul „Romanian Jewellery Week“, unde curatorul Cristina Filipe trebuia să fie prezentă în perioada 18-22 martie, va fi reprogramat pentru luna septembrie. Vernisajul expoziţia de fotografie „obiectivSubiectiv“ de Mircea Albuţiu a fost anulat.

ICR Chişinău

În cadrul Festivalului Concurs Televizat al Tinerilor Interpreţi de Muzică populară a fost anulată prima etapă, care trebuia să aibă loc  pe 19 martie 2020.  Expoziţia de pictură „Clarobscur“ a artistului plastic Petru Lucaci, care trebuia să se desfăşoare  la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, a fost amânată. Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru şi Film CLASSFEST (3-9 aprilie 2020) a fost amânat pentru luna iunie.

ICR Istanbul

Festivalul European de Jazz de la Izmir, la care trebuia să participe Luiza Zan, şi Festivalul „Izmir International Puppet Days”, cu participarea a două teatre din România, au fost anulate. Participarea Teatrului Excelsior la Festivalul Internaţional de Teatru al Ţărilor Balcanice de la Bursa a fost anulată.

ICR Tel Aviv

Mai multe evenimente au fost amânate: #Revoluţia30, din perioada 17 martie – 17 aprilie 2020, serie care marca 30 de ani de la căderea comunismului în România, Cafeneaua Românească cu Moshe Granot (12 martie 2020) şi lansarea de pe 19 martie a  cărţilor „Glasul roţilor de tren” de Francisca Stoleru, „Banca amintirilor“ de George Goldhammer şi „Rădăcini suspendate“ de Sergiu Brandea.

ICR Varşovia

În urma deciziei ministrului polonez al culturii, evenimentele culturale au fost suspendate pe teritoriul Poloniei. Ziua Internaţională a Francofoniei 2020, sărbătorită în Polonia şi Estonia, prin proiecţia filmului „Singură la nunta mea” (26 martie 2020), a fost anulată. „Sărbătoarea Mărţişorului la Bialystok“, proiecţia filmului „Singură la nunta mea“ (26 martie 2020) au fost anulate. Din 12 martie, personalul ICR Varşovia a intrat în autoizolare la domiciliu, ca urmare a deciziei Ambasadorului României în Polonia.

ICR Praga

Prezentarea filmelor româneşti la Festivalul Internaţional de Film Febiofest a fost anulată în urma deciziilor oficiale din Republica Cehă.

ICR Stockholm

Participarea românească la Serile Filmului Francofon de scurtmetraj de la Oslo, care trebuia să aibă loc pe 19 martie 2020), a fost amânată.

ICR Beijing

Activitatea a fost suspendată temporar.

Vizualizări: 18

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor