altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 16 octombrie 2019

“Lansări de cinci stele la Bookfest Brașov” plus 8 more


Lansări de cinci stele la Bookfest Brașov

Posted: 15 Oct 2019 09:31 AM PDT

Au rămas doar zece zile până la ediția aniversară, a cincea, a Salonului de Carte Bookfest Brașov, care va avea loc la Aula Universității Transilvania, între 24 și 27 octombrie 2019. Timp de patru zile, brașovenii au intrarea liberă la Bookfest, pentru întâlnirea cu circa 30.000 de cărți, care vor avea reduceri spectaculoase, dar și cu unii dintre cei mai renumiți autori ai momentului. Mircea Cărtărescu, Evgheni Vodolazkin, Ioana Nicolaie, Radu Paraschivescu, Denisa Comănescu, Ioana Pârvulescu, Cristian Fulaș, Maria Manolescu, Alina Pavelescu, Cătălin Pavel, Andrei Dósa, Mariana Gorczyka, Adrian Lăcătuș, Georgeta Moarcăș, Petronela Rotar, Anca Zaharia și Mihail Vakulovski sunt doar câteva dintre personalitățile care vor fi prezente la lansările și sesiunile de autografe de la Bookfest Brașov. Alături de aceștia, cărțile prezente la Salonul de Carte Bookfest Brașov acoperă toată gama de interes a publicului, de la beletristică și până la eseistică și carte de psihologie și dezvoltare personală, cu un accent deosebit pe literatura pentru copii, aflată într-o creștere accentuată în ultimii ani.

Evgheni Vodolazkin lansează Brisbane

Editura Humanitas Fiction a pregătit o întâlnire de gală cu Evgheni Vodolazkin, unul dintre cele mai mari nume ale literaturii ruse contemporane, autor al unor bestseller-uri de renume, precum Laur sau Aviatorul. Aflat în România la invitația Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara (www.filtm.ro), Evgheni Vodolazkin va veni sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 13, la Bookfest Brașov, ca să-și lanseze cel mai recent roman, Brisbane, în prezența editorului Denisa Comănescu, a decanului Facultății de Litere Adrian Lăcătuș și a librarului Mihail Vakulovski. Despre cel mai recent roman, ce urmează a fi prezentat la Bookfest Brașov, Evgheni Vodolazkin spune: „Cred că mesajul romanelor mele este acesta: «Nu te lăsa pradă disperării». El se aude şi în Brisbane, în care eroul principal pierde sensul vieţii; dar viaţa e mai cuprinzătoare decât sensul ei

 

Mircea Cărtărescu vine în premieră la Bookfest Brașov

După un recent încheiat turneu internațional de prezentare a bestseller-ului Solenoid, apărut la editura Humanitas, Mircea Cărtărescu vine pentru prima dată la Bookfest Brașov ca să-și prezinte o carte de o cu totul altă factură: tripticul Melancolia, nostalgică evocare a unei copilării și adolescențe înconjurate de o atmosferă de adâncă reverie. Realistă și onirică în același timp, inconfundabil „cărtăresciană“ și totuși diferită de tot ce-a mai scris autorul, această carte despre singurătate, abandon, dragoste și eroism are toate șansele să devină un reper pentru cititorii de literatură. La lansarea și sesiunea de autografe de sâmbătă, ora 14, sunt invitați, alături de autor, scriitoarea Ioana Pârvulescu și Adrian Lăcătuș.

 

De la 15:00, scriitoarea Ioana Nicolaie va fi prezentă pentru o sesiune de autografe și lansarea volumului său Cartea Reghinei, alături de Ioana Pârvulescu și Georgeta Moarcăș. Reghina, ”un Iov transilvan”, cum a mai fost numită, este mamă a doisprezece copii, împreună cu care alcătuiește „un trup de o mie de kilograme“, plămădit din puține bucurii și insuportabilă suferință. Cititorul va întâlni cu emoție, de-a lungul romanului, diverse feluri de a înțelege realitatea: orășelul Văralia, unde se petrec întâmplările din carte, are ceva din familiarul satului Prislop, din magia ținutului Macondo și din dramatismul vieții oamenilor în comitatul Yoknapatawpha, rămânând totuși un spațiu unic, nemaiîntâlnit, descris de autoare cu o iubire nesfârșită.

 

Tineri prozatori de forță de la Polirom

Editura Polirom completează programul zilei cu două evenimente extrem de interesante pentru iubitorii de literatură românească. Primul dintre ele va începe la ora 16, și va consta în prezentarea volumelor Fâșii de rușine și După plâns, de Cristian Fulaș. Despre Fâșii de rușine, criticul literar Carmen Mușat spune că  ”romanul lui Cristian Fulaș este o cronică sui-generis a unui război personal cu instabilitatea, cu dependența, cu nesiguranța, cu demonii care bântuie existența personajului principal, un tânăr bătrân(…) Fâșii de rușine spune povestea unei dureroase și îndelungate învieri, după o dramatică peregrinare prin bolgiile infernului”. Iar criticul Bogdan Crețu spune despre cea de-a doua carte că: ”După plîns nu este numai povestea infernului de după dependenţă, a abstinenţei, a sevrajului, ci şi o carte despre literatura pe viaţă şi pe moarte, literatura ca experienţă liminală, despre tensiunea agonală dintre viaţă şi text, despre iluziile pe care literatura le oferă şi despre neputinţa ei (salvatoare!) de a oferi soluţii practice”. Pentru cea de-a doua lansare, de la 16.30, editura Polirom propune volumul Vânători-culegători, al autoarei Maria Manolescu. Lansarea va fi moderată de Iuliana Răducan, iar alături de autoare vor fi invitații Dan Ţăranu și Andrei Dósa. O incitantă incursiune în romanul Mariei Manolescu vine de la criticul Iulia Popovici: ”lumea pe care o descrie Maria Manolescu e o lume a bărbaților, doriți, răsfățați, idealizați în varianta lor eroică și inaccesibilă de cuceritori. Pentru că ne plac vânătorii, nu culegătorii, luptele scurte, nu cultivatul cu răbdare. (…)Dacă n-o cunoașteți pe Maria Manolescu dramaturga, Vânători-culegători e introducerea ideală, într-o confruntare prietenească la grătar stă o viață-ntreagă de visuri ratate.”

 

Avanpremieră din noul volum semnat Radu Paraschivescu

Îndrăgitul scriitor și traducător Radu Paraschivescu este cel care, alături de editura Humanitas, dă startul lansărilor de duminică la Bookfest Brașov, de la ora 13. Radu Paraschivescu vine la Bookfest Brașov în cadrul unui turneu de promovare a noii ediții din romanul Fluturele negru, o poveste fascinantă ce urmăreşte destinul unuia dintre cei mai controversaţi şi admiraţi artiști ai lumii,  Michelangelo Merisi, alias Caravaggio, un roman în culori tari despre glorie şi decădere, despre patimă şi îndoială, despre vină şi iubire. După dialogul dintre Radu Paraschivescu și Adrian Lăcătuș despre romanul Fluturele negru, va urma o avanpremieră din Omul care mută norii. Șapte povestiri, roman care va fi lansat de Radu Paraschivescu și editura Humanitas la Târgul Gaudeamus.

În continuare, de la 14, editura Polirom a programat lansarea volumului  Dincoace și dincolo de tunel. 1945, de Mariana Gorczyka. Romanul Marianei Gorczyka este una dintre puținele cărți din literatura română din care se pot afla amănunte despre viața unei comunități săsești transilvane, sever diminuate numeric după al Doilea Război Mondial, în timpul regimului Ceaușescu și în anii ’90. Dincoace și dincolo de tunel. 1945 este un roman despre multiculturalitate și memorie.

 

De la Arheologia iubirii la Sindromul Stavroghin

Editura Humanitas îi așteaptă, de la 14.30, pe cei pasionați de istorie și de literatură pentru un moment special: lansarea cărții lui Cătălin Pavel  Arheologia iubirii. De la Neanderthal la Taj Mahal, urmată de o sesiune de autografe. ”Studiile de caz propuse în acest volum arată că dragostea n-a apărut odată cu romanul. (…)  De la mormântul lui Adam și al Evei la cele ale soldaților din Primul Război Mondial, de la papirusul orfic de la Mangalia la inscripțiile dintr-un bordel pompeian, cititorul e invitat să participe la un experiment neobișnuit în dinamica istoriografică a iubirii. Nu prin genealogii culturale, ci prin murdărirea sistematică a mâinilor–ca în arheologie“ afirmă autorul, care va fi însoțit la lansare de istoricul Ovidiu Savu, director adjunct al Muzeului Casa Mureșenilor din Brașov.

Lansarea volumului Alinei Pavelescu, Sindromul Stavroghin, apărut la editura Humanitas, de la ora 15, este evenimentul culminant al zilei de duminică la Bookfest Brașov. Alături de autoare, vor mai fi prezente la spațiul de lansări scriitoarele Petronela Rotar și Anca Zaharia. Sindromul Stavroghin este o poveste replicabilă oricând în realitatea zilelor noastre: sub aparența unui scriitor veleitar, în prezent pensionar inofensiv, retras într-o existență banală, Septimiu Făcăleanu ascunde un trecut întunecat, de milițian și paznic la penitenciarul din orașul S. Confesiunea lui publică va declanșa o avalanșă de reacții ale unor foști torționari, care vor fi exploatate pe larg de întreaga presă românească.

 

Programul complet al evenimentelor din cadrul Salonului de Carte Bookfest Brașov va putea fi consultat în curând pe www.bookfest.ro.

Bookfest Brașov va putea fi vizitat între orele 10:00 și 20:00.

Intrarea va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât și la toate evenimentele programate pe durata acestuia.

 

Salonul de Carte Bookfest este organizat de Asociaţia Editorilor din România și librăria „La noi acasă”, sub egida Federației Editorilor din România.

 

Parteneri: Primăria Municipiului Brașov, Facultatea de Litere (Universitatea Transilvania Brașov).

 

Parteneri media: Transilvania Expres, mytex.ro, Radio Guerilla Brașov, Brașov TV, brasovtv.com, Bună Ziua Brașov, Monitorul Expres, Biz Brașov, newsbv.ro, Brașov Metropolitan

 

 

Număr de vizualizări :20http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/Z5Do9o7KZa8?utm_so..." height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Festivalul Internațional „Serile de chitară”, ediţia a IX-a

Posted: 15 Oct 2019 07:29 AM PDT

Cea de a noua ediţie a „Serilor de chitară”, un proiect al Asociaţiei Culturale Kitharalogos, aduce la Bucureşti 18 artişti din 4 ţări într-o sărbătoare a instrumentului care cuprinde 9 concerte, 6 masterclass-uri, o conferinţă şi un concurs online. Ca în fiecare an, 3 dintre cei mai importanţi chitarişti ai lumii, Pablo Márquez, Rafael Aguirre şi Rémi Jousselme vor concerta în frumoasa Aulă a Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, iar artişti români de certă valoare vor încânta publicul din Bucureşti în recitaluri care vor îmbina muzica, poezia şi artele vizuale. De la instrumentele de epocă la muzica contemporană, de la lucrări de mare popularitate la piese cântate în primă audiţie absolută, noua ediţie a „Serilor de chitară” celebrează diversitatea şi versatilitatea unui instrument cu o voce inconfundabilă. Proiectul, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, vine din nou în întâmpinarea tinerilor chitarişti talentaţi cu 36 de locuri disponibile la cursurile gratuite de masterclass de la Universitatea Naţională de Muzică, două gale desfăşurate la Palatul Şuţu şi un concurs online unic în România („Bursa Kitharalogos”) în urma căruia se vor oferi premii în valoare totală de peste 2000 de euro şi o conferinţă dedicată tuturor iubitorilor chitarei. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Pentru detalii, vă rugăm să accesaţi www.facebook.com/kitharalogos sau www.seriledechitara.ro . Intrarea la concerte este liberă şi se face pe bază de rezervare, scriind la kitharalogos@gmail.com . La concertele de la Palatul Suţu şi Tinerimea Română, intrarea este liberă în limita locurilor disponibile, iar la concertul de la Muzeul Naţional „George Enescu” intrarea costă 6 RON, biletele fiind disponibile la intrare.

Concertele din Aula Bibliotecii Centrale Universitare vor putea fi urmărite în direct, online şi pe enjoytv.ro şi platformele de facebook şi youtube ale enjoy tv Romania.

Proiect co-finanţat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Organizator: Asociaţia Culturală Kitharalogos

Sponsori: Hora S.A., Reghin, Fabrica de Instrumente Muzicale; GSR Audit & Expertise; Tecnoservice Equipment SRL; Savarez.

Parteneri: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Institutul Cervantes, Institutul Maghiar din Bucureşti-Institutul Balassi, Muzeul Naţional „George Enescu”, Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română”, Fundaţia ACCUMM, ICon Arts Transilvania 2020, Athenee Palace Hilton Bucharest.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio Trinitas, Observator Cultural, Agenţia de Carte.ro, Radio Clasic, Liternet.ro.

         

Program complet

CONCERTE

 

30 octombrie / „Gala extraordinară a chitariştilor în afirmare” (Ovidiu Pintilie, Paul Tudora, Daniel Ciocan), Palatul Suţu, în cadrul Stagiunii muzicale „Iosif Sava” a Fundaţiei ACCUMM, ora 19

 

31 octombrie / Recital „Musica de los seres imaginarios”

 Costin Soare – chitară, cu participarea actriţei Monica Odagiu şi a artistului vizual Răzvan Anghelache (live painting); în program, lucrări în primă audiţie absolută de: Gabriel Mălăncioiu, Sebastian Androne, Şerban Marcu, Sebastian Ţună, Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu; 

Aula Palatului Cantacuzino, Muzeul Naţional „George Enescu”, ora 18;

 

1 noiembrie / Recital “Chitarele bine temperate-Impresii latino-americane”

Duo Iancu-Lobonţ (Olivia Iancu-Claudiu Lobonţ) / chitare cu 8 corzi

în program: Castelnuovo-Tedesco, Assad, Lauro, Rodrigo, Piazzolla

Sala Auditorium a Institutului Cervantes, 1 noiembrie, ora 19;

 

2 noiembrie / Recital Rafael Aguirre (Spania)

 în program: Bach, Giuliani, Albeniz, Tárrega ş.a.

Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, ora 19

Concert transmis în direct, online, pe site-ul enjoytv.ro şi platformele de facebook şi youtube ale enjoy tv Romania

 

3 noiembrie / Recital de muzică şi poezie renascentistă şi barocă

Nicolae Szekely (vihuela, chitară barocă, lăută renascentistă, archlute) – cu participarea actriţei Monica Odagiu

Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”, ora 19

 

6 noiembrie / Gala “Bursa Kitharalogos

/ participă câştigătorii primului concurs chitaristic online din România, ed. a  II-a / Palatul Suţu, în cadrul Stagiunii muzicale „Iosif Sava” a Fundaţiei ACCUMM, 

ora 19

 

8 noiembrie / Recital “Musica dell’Amicitia”

Vlad Maistorovici (vioara) – Costin Soare (chitara)

 în program: de Falla, Schubert, Villa-Lobos, Piazzolla, Maistorovici

Sala Auditorium a Institutului Cervantes, ora 19

 

9 noiembrie / Recital Rémi Jousselme (Franţa)

în program: Narvaez, Fuenllana, de Falla, Turina, Gershwin, Villa-Lobos, Rodrigo, Ourkouzounov

Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, ora 19

Concert transmis în direct, online, pe site-ul enjoytv.ro şi platformele de facebook şi youtube ale enjoy tv Romania

 

10 noiembrie / Recital Pablo Márquez (Argentina)

în program: da Milani, Krebs, Schubert, Ginastera 

Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, ora 19

Concert transmis în direct, online, pe site-ul enjoytv.ro şi platformele de facebook şi youtube ale enjoy tv Romania

 

MASTERCLASS

 

31 octombrie / masterclass Mihai Cojocaru

Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, orele 10-13

 

3 noiembrie / masterclass Rafael Aguirre

Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, orele 10-14

 

4 noiembrie / masterclass Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu

Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, orele 15-18

 

7 noiembrie / masterclass Tudor Niculescu

Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, orele 13-16

 

8 noiembrie / masterclass Rémi Jousselme

Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, orele 12-16

 

9 noiembrie / masterclass Pablo Márquez

Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, orele 12-16

 

CONFERINŢĂ

8 noiembrie / Conferinţa pe teme muzicologice, desfăşurată la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, orele 10-12

  • asoc. dr. Mihai Cojocaru: „Sisteme de transcripţie la chitară”
  • dr. Tudor Niculescu: „Ipostaze tehnico-interpretative chitaristice în creaţia compozitorului Mauro Giuliani”

 

Număr de vizualizări :59http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/rAfa4AmLjCQ?utm_so..." height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Atelierele ”Franklin și prietenii săi” în Județul Ilfov

Posted: 15 Oct 2019 04:15 AM PDT

Editura Katartis prezintă rezultatul intermediar al atelierelor interactive „Franklin și prietenii săi”, derulate în perioada 30 septembrie-8 octombrie 2019, în Școlile Gimnaziale nr. 1 și nr 2. Voluntari și Școala Gimnazială nr. 1 Tunari.

Să citești e mai tare decât să stai pe telefon”,  „O sa păstrez cartea asta toată viața”, „Când mai venim la biblioteca?”: sunt doar câteva dintre reacțiile celor mai mult de 300 de copii din clasele 0 și 1 care au participat la atelierele interactive ”Franklin și prietenii săi”, într-un județ care înregistrează cel mai mic număr de biblioteci publice din țară.

 

Atelierele au fost construite din dorința de a deschide apetitul tinerei generații către vizitarea bibliotecile și lumile infinite pe care cititul le poate deschide.

 

Atelierele ”Franklin și prietenii săi”

 

Plasate în bibliotecile școlare, atelierele au fost desfășurate într-un decor care stimulează imaginația și au fost create în totalitate de o echipă interdisciplinară de arhitecți, designeri, educatori și actori.

 

Timp de o oră, copiii și formatorii citesc împreună două dintre cărțile Colecției Franklin, tradusă și disponibilă în premieră pentru România de Editura Katartis. Pornind de la Franklin cel dezordonat și Franklin și furtuna, fiecare atelier conține o serie de exerciții de imaginație și întrebări care construiesc analogii între firul narativ și viața reală.

 

La sfârșitul atelierelor, copiii primesc cadou un exemplar din ”Franklin și furtuna”, precum și dotarea bibliotecilor școlare cu cărți din Colecția Franklin.

 

În noiembrie este rândul copiilor din Școala Gimnazială nr. 1 din 1 Decembrie să se bucure de noi interacțiuni cu Franklin.

 

Despre Editura Katartis

 

Katartis este o editură independentă, ambițioasă și în continuă dezvoltare. Alegem cu grijă titlurile care te apropie de copilul tău și te ajutăm să îl sprijini în timp ce descoperă lumea.

 

Katartis este unica editură care a tradus, în premieră pentru România, Colecția Franklin.

Scrisă de Paulette Bourgeois și ilustrată de Brenda Clark, în traducerea Biankăi Diana Galeș, seria a fost vândută în 65 de milioane de exemplare în peste 30 de limbi și urmărește aventurile Broscuței Franklin, un personaj care a devenit prieten pentru multe generații.

 

Mai multe detalii veți regăsi pe site-ul www.katartis.ro și pagina de Facebook https://www.facebook.com/EdituraKatartis/

 

Proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

 

Parteneri: Direcția de Asistență Educațională Voluntari, Primăria Voluntari, Școala Gimnazială nr. 1 Voluntari, Școala Gimnazială nr. 2 Voluntari, Școala Gimnazială nr. 1 Tunari, Școala Gimnazială nr.1 din 1 Decembrie, Ce le Citim copiilor, Asociația Punctart.

 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

Foto:: Daniel Mihutescu

 

 

 

Număr de vizualizări :19http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/9SFklkKfnLY?utm_so..." height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Expoziția de fotografii „Sguardo cangiante” / „Iridiscent look”, a ...

Posted: 15 Oct 2019 04:05 AM PDT

Vineri, 18 octombrie 2019, va avea loc, în Mica Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția (Palazzo Correr, Campo Santa Fosca, Cannaregio 2214, Venezia), inaugurarea expoziției de fotografii intitulată „Sguardo cangiante” / Iridiscent look” a artistei Alexandra Mitakidis. Expoziția se înscrie în cadrul unui ciclu prin care IRCCU urmărește a pune în evidență interesul excepțional pe care îl prezintă pentru artiștii plastici români și străini interpretarea imagistică a spectacolului pe care îl oferă aspectul strălucitor și multicolor al capodoperelor arhitectonice venețiene, al aparatelor decorative interne și externe ale monumentelor de artă, al peisajului urban și lagunar. În cadrul ciclului în care, în anul în curs (2019), s-au înscris expoziții ale unor artiști români, tineri sau de vârstă medie, ce au pus în evidență capacități inedite de invenție și interpretare în cheia modernă a „entropiilor cromatice” a peisajului venețian (Laura Nicolae, 15 februarie–1 martie 2019; Bianca Boroș, 15–30 aprilie 209; George Păunescu, 17–30 septembrie 2018; Remus Rotaru, 01–15 octombrie 2019), este firească înscrierea de expoziții ale unor artiști italieni sau de alte naționalități care abordează tematici legate de spectacolul vizual generat de organismul urban al Serenisimei și al împrejurimilor sale.

Alexandra Mitakidis, cetățenie greacă și italiană, domiciliată la Trieste, născută la Alexandria, în Egipt, dintr-o familie epirotă cu rădăcini în comunitatea aromână, are o lungă familiaritate cu peisagistica orașelor Mediteranei, cu soarele, lumina și efectele coloristice degajate de Mare Nostrum. În ultimii ani a publicat remarcabile albume de fotografii dedicate orașelor de pe coastele de nord și vest ale Adriaticii, „Golful Veneției”, cum i se spune în cartografia anterioară secolului al XIX-lea. Cele două orașe maritime importante – Trieste și Veneţia – și împrejurimile lor au constituit pentru artista–fotograf un unic mediu conceptual în care obiectivul a surprins combinații spectaculoase de forme arhitecturale, prezențe umane și vegetale, obiecte, ca mărturii ale unei istorii proprii, aparent congelate, pe care obiectivul le face să redevină realitate vie.

Contribuie la această trezire la viată a peisajului încărcat de istorie valențele simbolice ale amănuntelor (portaluri, ferestre, siluete) sugerând prezențe umane și comunicări între acestea. Spectaculoasă este tratarea coloristică a imaginii. Folosind filtre speciale, artista a obținut efecte picturale de mare impact emoțional, neîncercate până acum de profesioniștii peisajului.

 

Cercetarea artistică a Alexandrei Mitakidis – scrie cunoscutul critic de artă și organizator de manifestări artistice de largă respirație Enzo Santese – este orientată de mai multă vreme asupra combinației metaforice dintre lumină și realitate. Peisajul rămâne în orice caz un punct de plecare al unui proces. El o determină pe artistă să surprindă, instantaneu, sinteza între formele lumii înconjurătoare și gradul de luminozitate al mediului. Astfel se înregistrează emoția și starea de suflet încercată exact în clipa în care aparatul de fotografiat s-a transformat în instrument de focalizare a unui fragment anume al naturii”.

Enzo Santese va fi de altfel criticul care va prezenta publicului expoziția.

 

Prin expoziția Alexandrei Mitakidis se lărgește orizontul creațiilor în contextul cărora pot fi apreciate la justa lor valoare și lucrările artiștilor români inspirate de excepționalitatea peisagistică a Veneției. Fotografiile artistei fac să fie cunoscuta de către un public mai larg o tehnică modernă de filtrare a luminii prin obiectiv, tehnică ce duce la efecte inedite și la accentuarea sugestiilor simbolice ale peisajului.

 

 

Număr de vizualizări :20http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/TOEGx4b1uV0?utm_so..." height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Anunț de selecție în proiectul CELA

Posted: 15 Oct 2019 04:00 AM PDT

Asociația Editorilor din România, partener în proiectul CELA, anunță deschiderea procesului de selecție pentru 3 scriitori și 9 traducători care să participe la cea de-a doua ediție a proiectului (2019-2023). Participanții trebuie să fie cetățeni români, buni vorbitori ai limbii engleze, și dispuși să călătorească în străinătate pentru unele dintre activitățile proiectului. Prima deplasare este în perioada 14-17 ianuarie 2020, la Bruxelles. CELA este un proiect internațional, ajuns la a doua ediție, care se desfășoară pe o perioadă de patru ani, și oferă participanților șansa de a cunoaște scriitori din zece țări europene, de a participa la cursuri de mentorat literar și de a-și prezenta  operele editorilor și agenților literari la evenimente de profil din țările participante la proiect (Belgia, Cehia, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovenia, Spania).

 

Mai multe detalii despre proiect găsiți aici: https://www.cela-europe.com/

Criterii de selecție pentru scriitori:

·  Vârsta maximă: 40 de ani

·  Au fost traduși în cel mult una dintre țările participante la proiect: Belgia, Cehia, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Serbia, Slovenia, Spania

·  Transmit la adresa cela@aer.ro, până pe 3 noiembrie, un text în limba română (fragment din opera proprie) de 2000 de cuvinte, împreună cu CV-ul în format Europass (română sau engleză) și o scrisoare de intenție (maximum 500 de cuvinte), în limba engleză

·  În prezent lucrează la o proză, din care un fragment va fi prezentat în cadrul proiectul CELA;

·  Au abilități bune de comunicare în limba engleză, atât scris, cât și oral;

·  Sunt pregătiți și motivați să se implice în proiect pe parcursul celor 4 ani și au disponibilitatea de a se deplasa în străinătate

Documente de înregistrare (în format text sau pdf):

·  Curriculum vitae structurat, care să conțină cel puțin: numele complet, data nașterii, locul de reședință, numărul de telefon și o imagine de ansamblu a informațiilor relevante despre practica profesională ca scriitor, studiile absolvite, volumele publicate (dacă este cazul) și  participarea la alte programe de dezvoltare a talentelor (dacă este cazul);

·  Text motivațional în limba engleză (max.  500 de cuvinte), în care să explice de ce doresc să participe la CELA și ce și-ar dori să obțină ca urmare a acestei participări.

·  Fragment dintr-un text în proză aflat în lucru sau finalizat (maxim 2000 de cuvinte)

Documentele se trimit la cela@aer.ro, specificând proiectul CELA în subiectul e-mailului.
Termenul limită de depunere a cererilor: 3 noiembrie 2019

Criterii de selecție pentru traducători:

·  Au experiență de traducător literar în limba română din una dintre următoarele limbi: neerlandeză, cehă, italiană, polonă, portugheză, sârbă, slovenă, spaniolă

·  Se situează între nivelul LT2 și nivelul LT3, potrivit clasificării Petra-E (https://petra-educationframework.eu/)

·  Au abilități bune de comunicare în limba engleză;

·  Sunt pregătiți și motivați să se implice în proiect pe parcursul celor patru ani și au disponibilitatea de a se deplasa în străinătate

Documente de înregistrare (în format text sau pdf):

·  Curriculum vitae structurat, care să conțină cel puțin: numele complet, data nașterii, locul de reședință, numărul de telefon, asumarea nivelului de cunoaștere a limbii străine potrivit clasificării Petra-E, informații relevante despre activitatea de traducător, studiile absolvite și  participarea la alte proiecte;

·  Text motivațional în limba engleză (max. 500 de cuvinte), în care să explice de ce doresc să participe la CELA și ce și-ar dori să obțină ca urmare a acestei participări.

Documentele se trimit la cela@aer.ro, specificând proiectul CELA în subiectul e-mailului.
Termenul limită de depunere a cererilor: 3 noiembrie 2019.
CELA este un proiect co-finanțat de programul Europa Creativă al Uniunii Europene și Dutch Foundation for Literature. https://www.cela-europe.com/

Număr de vizualizări :23http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/vKUmaQwRvx4?utm_so..." height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Observator Lyceum la MNLR: întîlnire cu Andreea Răsuceanu

Posted: 15 Oct 2019 03:51 AM PDT

Toamna culturală înseamnă, pentru revista Observator cultural, și reluarea edițiilor Observator Lyceum – seria de întîlniri între liceeni şi scriitori români, iniţiate în luna mai 2017. Prima ediție din acest sezon literar o are ca invitată pe Andreea Răsuceanu, teoretician consacrat, care a debutat și ca romancier cu O formă de viață necunoscută (Editura Humanitas, 2018). Evenimentul va avea loc vineri, 18 octombrie, de la ora 18.30, la Muzeul Național al Literaturii Române (strada Nicolae Crețulescu nr. 8, București), iar intrarea este liberă.

La eveniment – organizat de revista Observator cultural și susținut de Muzeul Național al Literaturii Române – participă elevi de la mai multe licee din București, unii dintre ei și membri ai juriului care acordă Premiul Observator Lyceum pentru proză, inițiat în 2016 și decernat anual, în cadrul Galei Premiilor Observator cultural.

Andreea RĂSUCEANU este eseist, critic literar și romancier. A absolvit Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti (1998–2002), secția Română-engleză. În anul 2009, a devenit doctor în filologie cu lucrarea Mahalaua Mîntulesei, drumul către modernitate, în cadrul Centrului de Excelență în Studiul Imaginii (UB). Între 2010 și 2013, a beneficiat de o bursă postdoctorală POSDRU, incluzînd un stagiu de șase luni la Universitatea Sorbonne – Paris 3, finalizată cu lucrarea Bucureștiul lui Mircea Eliade. Elemente de geografie literară. A predat cursuri de presă culturală românească, cultură și civilizație română, limbă și literatură engleză. A publicat cronici, interviuri, articole de specialitate în reviste literare precum: Viaţa RomâneascăRomânia literarăObservator culturalRevista 22Bucureştiul culturalIdei în dialogDilema vecheConvorbiri literare etc. Este autoarea mai multor traduceri din limba engleză. Prima ei carte, Cele două Mântulese, a apărut la Editura Vremea, în anul 2009. A fost nominalizată la Premiul României literare, Premiul Uniunii Scriitorilor din România şi la Marile Premii Prometheus, secţiunea Opera Prima. În 2013 a apărut, la Editura Humanitas, cartea Bucureștiul lui Mircea Eliade. Elemente de geografie literară, care a fost nominalizată la Premiile Uniunii Scriitorilor din România și la Premiile revistei Observator cultural. A primit Premiul Tînărul critic al anului 2013, în cadrul Galei tinerilor scriitori. În 2016, a publicat, la Editura Humanitas, Bucureștiul literar. Șase lecturi posibile ale orașului, carte nominalizată la Premiile revistei Observator cultural. Este coautor al volumelor Bucureștiul meu (Humanitas, 2016), Cărți, filme, muzici și alte distracții din comunism (Polirom, 2014), Bookătăria de texte și imagini 2 (Pandora-M, 2016), Ferestre din București și poveștile lor (Editura Peter Pan, 2015), Orașul. Antologie de proză (Gestalt Books, 2016), Tot înainte! Amintiri din copilărie (Curtea Veche, 2016). Andreea Răsuceanu are în lucru un nou roman, Vîntul, duhul, suflarea. În anul 2016 a lansat o emisiune difuzată de TVR 2, Povești citadine. Din vara lui 2017 coordonează seria de literatură contemporană a Editurii Humanitas.

În dezbatere se va afla cel mai recent volum al autoarei O formă de viață necunoscută (Editura Hmanitas, 2018). Andreea Răsuceanu este deja o voce puternică în sfera teoriei literare, iar debutul său în proză cu acest roman este o evoluție firească a scrisului său, căci un filon literar subtil se resimțea și în studiile sale. Andreea Răsuceanu se dovedește a fi o prozatoare nuanțată, profundă şi puternică, împletind, în O formă de viață necunoscută, poveștile a trei femei din epoci diferite, dar unite prin trăiri comune, prin emoții și frici care au la bază eterna noastră neliniște cu privire la trecerea timpului și la moarte. Prozatoarea creează un arc în timp între secolul al XVIII-lea – unde ajungem prin ochii Stancăi Mîntuleasa, o văduvă care se ambiționează să ridice o biserică –, cel de-Al Doilea Război Mondial, care zguduie viața Elenei, o femeie de asemenea puternică, ce își dorește să construiască o casă pe strada Mîntuleasa, și contemporaneitate, trăind, prin Ioana, pe care prozatoarea a transformat-o într-o naratoare la persoana întîi, neputința de a salva amintirile, imaginile, stările unui prezent strivit de trecerea necruțătoare a timpului.

„Mirarea, înfiptă în albastrul ochilor ei care începuseră să vadă deja ființe din alte lumi, în dansul lor haotic prin încăperea albă de spital, mă obseda. Poate că la asta se reduce totul, la o imensă mirare, dacă nu cumva de fapt nu urmează întotdeauna decît o mirare şi mai mare. Rătăcea, albă şi tăcută, mirîndu-se de mine de parcă nu mă mai văzuse niciodată prin salonul spitalului, şi doar sune-tele eliberate ale cîte unui nume îi ţîşneau uneori dintre buze, prin masca de oxigen, coborînd ușor panta dinspre creier şi ajungînd în urechea ei, iar acel parcurs era mica eternitate în care rămăseseră înfipte ultimele noastre clipe împreună. Am fost şi eu mirată de această nouă cunoştinţă, de femeia din patul alb care era în fie care zi alta, astăzi de pildă era un copil cu părul blond, aproape alb, care alerga în sus pe un drum mărginit de plopi, urca lăsîndu-și în urmă întreaga viață, așa cum o știa.“ (fragment din roman).

Invitaţii ediţiilor anterioare au fost: Octavian Soviany (laureatul Premiului Observator Lyceum, în 2016, pentru Moartea lui Siegfried), sculptorul Mircea Roman (autorul trofeului Observator Lyceum), Bogdan-Alexandru StănescuVlad Zografi (cîştigător al Premiului Observator Lyceum  în 2017, pentru Efectele secundare ale vieții, Editura Humanitas), Veronica D. NiculescuAna Maria SanduRăzvan Petrescu (cîştigător al Premiului pentru Proză la Gala Premiior Observator cultural 2018), Cristian Fulaș (Premiul pentru Debut în cadrul Galei Premiilor Observator cultural 2016), Cristina Andrei (Premiul pentru Debut al revistei Observator cultural în 2015, pentru romanul Abonatul nu poate fi contactat și Premiul Observator Lyceum în 2019, pentru Matriarhat), Gabriela Adameșteanu (Premiul pentru Proză al revistei Observator cultural romanele Provizorat și Fontana di Trevi; Premiul „Gheorghe Crăciun” opera omnia în 2018), Nora Iuga (Premiul „Gheorghe Crăciun” opera omnia 2016).

Observator Lyceum va continua seria de întîlniri cu scriitori contemporani anul acesta cu Ioana Nicolaie, pe 15 noiembrie, și cu Cristian Teodorescu, pe 6 decembrie.

 

Număr de vizualizări :19http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/SK5Vs5ZrPIA?utm_so..." height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

100 de ani de la nașterea academicianului Nicolae Cajal

Posted: 15 Oct 2019 03:43 AM PDT

Joi, 17 octombrie 2019, Academia Română, prin Secția de Științe Medicale, în parteneriat cu Fundaţia „Academician Nicolae Cajal“, organizează evenimentul „100 de ani de la nașterea academicianului Nicolae Cajal“.  Manifestarea se va desfășura în Aula Academiei Române, din Calea Victoriei nr.125, începând cu ora 10.

Personalitatea acad. Nicolae Cajal, vicepreşedinte al Academiei Române (1990-1994), președinte al Secției de Științe Medicale și președinte al Federaţiei Comunităţii Evreieşti din România (1994-2004), va fi evocată în discursurile acad. Victor Voicu și acad. Răzvan Theodorescu, vicepreședinți ai Academiei Române.

 

Momente de referință din cei peste 50 de ani de activitate medicală și culturală a profesorului Cajal vor fi prezentate de Excelența Sa David Saranga, ambasadorul Statului Israel în România, acad. Costin Cernescu, director onorific al Institutului de Virusologie „Şt. S. Nicolau“ al Academiei Române, prof. dr. Irinel Popescu, membru corespondent al Academiei Române, prof. dr. Ștefan Constantinescu și prof. dr. Carol Iancu, membri de onoare ai Academiei Române, dr. Irina Cajal-Marin, preşedinte al Fundaţiei „Academician Nicolae Cajal“.

 

Director al Institutului de Virusologie al Academiei Române, acad. Nicolae Cajal a continuat activitatea mentorului său, savantul Ștefan S. Nicolau, întemeietorul școlii românești de virusologie. Contribuția lui Nicolae Cajal la cercetarea ştiinţifică în domeniile virusologiei și microbiologiei este esențială pentru medicina românească, argumentând şi dezvoltând concepţia pluralităţii virusurilor hepatice și demonstrând existenţa mai multor tipuri de virusuri decât A şi D. A efectuat cercetări importante privind nivelul imunizării după vaccinul Sabin prin dozarea de anticorpi. De asemenea, a iniţiat şi a perfecţionat vaccinul antigripal şi antirujeolic, studiind efectul acestora în cazul administrării pe cale nazală sau conjunctivală. Întregul demers de cercetare științifică se regăsește în peste 400 de lucrări şi studii apărute în ţară şi în străinătate.

 

Centenarul Nicolae Cajal este un eveniment organizat în cadrul Simpozionului „Nicolae Cajal“, aflat la cea de-a XIV-a ediție, ce se va desfășura în Amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu“ al Bibliotecii Academiei Române, în perioada 17-19 octombrie 2019. Anul acesta, tema simpozionului va fi dedicată realizărilor recente ale comunității științifice medicale din România.

 

Număr de vizualizări :22http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/GrLekOxx7uQ?utm_so..." height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Seară italiană dedicată lansării romanului „Giacomo Casanova. Sonat...

Posted: 15 Oct 2019 01:26 AM PDT

Miercuri, 16 octombrie 2019, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr. 38), editura Humanitas Fiction vă invită  la o seară dedicată lansării romanului  ”Giacomo Casanova. Sonata inimilor frânte” de Matteo Strukul, recent apărut în traducerea Gabrielei Lungu în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu. Combinând elementele romanului istoric și de aventuri cu cele ale romanului libertin și apelând la o documentare solidă pentru a susține ficțiunea, Matteo Strukul îmbogățește cu tușe inedite  portretul lui Giacomo Casanova, cel mai faimos seducător din istorie. Eroul său este un iubitor al cărților și teatrului, un călător, alchimist, o figură extrem de complexă și de interesantă. Alături de scriitorul Matteo Strukul, care va participa prin Skype la eveniment, vor prezenta cartea Smaranda Bratu Elian și Oana Șălișteanu, reputate italieniste, și Monica Neațu, istoric şi lector al Fundaţiei Calea Victoriei. În partea a doua a evenimentului, actorul Marius Stănescu, care l-a interpretat strălucit pe Casanova, va citi un fragment din roman.

Matteo Strukul este cel mai important autor italian de romane istorice, opera sa multipremiată fiind tradusă în peste 20 de limbi.

„De prea multe ori în viață am plătit dublu ceea ce credeam a‑mi fi oferit din prietenie.“ Însă pentru dragoste Casanova a plătit o singură dată. Soarta lui și a celei care i-a furat inima este hotărâtă într-un joc al intrigilor politice și al hazardului ce se desfășoară, pe rând, în luminile orbitoare ale unui palazzo somptuos, în clarobscurul unui canal cu gondole tremurându-i pe ape și în bezna unei temnițe unde Inchizitorul Negru își așteaptă victima.

În 1775, proaspăt întors la Veneția, iubit și urât deopotrivă de cetățenii Serenissimei Republici, Giacomo Casanova o întâlnește pe duplicitara contesă austriacă Margarethe von Steinberg, care-i propune s-o cucerească pe tânăra și virtuoasa Francesca, fiica nobilului Niccolò Erizzo. Crezându-se infailibil, seducătorul acceptă, știind că își va afla răsplata în brațele senzualei contese. Dar inima lui rece se va dovedi vulnerabilă, iar pariul libertin ce anunța un palpitant joc amoros maschează un complot politic. Când Casanova își dă seama, nu mai există cale de întoarcere.

„Strukul știe să povestească, iar viața lui Casanova este ea însăși o poveste deschisă. El reușește să scrie o istorie bine calibrată între realitate, fantezie și utopie, pe paginile albe ale unui trecut în care anumite întâmplări ar fi putut avea loc cu adevărat.“ – La Stampa

Matteo Strukul s-a născut pe 8 septembrie 1973 la Padova. Licențiat în Drept, cu un doctorat în Drept european, își duce existența între Padova, Berlin și Transilvania (pe care a descoperit-o în ultimii ani, căutând originea numelui său de familie, și de care s-a îndrăgostit). Romanele sale istorice au fost traduse în peste 20 de limbi, ajungând în topul celor mai vândute cărți. În anul 2009, împreună cu Matteo Righetto, a pus bazele mișcării literare SugarPulp, devenind curând și directorul artistic al Festivalului SugarCon. Din 2015 este directorul artistic al Festivalului Chronicae, primul festival italian dedicat exclusiv romanului istoric. În anul 2017 a primit prestigiosul premiu Bancarella pentru primul roman din tetralogia I Medici, ale cărei volume (Una dinastia al potereUn uomo al potereUna regina al potereDecadenza di una famiglia) au apărut în perioada 2016–2017. A publicat până acum 12 romane, între care: I cavalieri del Nord (2015), Il sangue dei baroni (2016), Inquisizione Michelangelo (2018). Este scenarist, traducător, autor de benzi desenate (a publicat în 2019 primele două volume dintr-o trilogie despre Vlad Ţepeș) și jurnalist. În 2018 îi apare romanul istoric Giacomo Casanova. Sonata inimilor frânte (Giacomo Casanova. La sonata dei cuori infranti; Humanitas Fiction, 2019), distins în 2018 cu Premiul Emilio Salgari, dedicat literaturii de aventuri.

Romanul Giacomo Casanova. Sonata inimilor frânte de Matteo Strukul este recomandat de Blogul unei cititoare de cursă lungă și de Radio România Cultural.

Un eveniment desfășurat în parteneriat cu Fundația Calea Victoriei. Accesul este gratuit în baza unei rezervări prin eventbook.

 

Număr de vizualizări :55http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/NiumR697Gtc?utm_so..." height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Participarea României la Festivalul Internaţional de Orgă Terra San...

Posted: 15 Oct 2019 12:54 AM PDT

În perioada 29 septembrie – 21 noiembrie 2019, Festivalul Internaţional de Orgă Terra Sancta va avea loc în lăcaşuri de cult din Grecia, Cipru, Iordania şi Israel. România va fi reprezentată, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv, de  prof. Erzsébet Windhager-Geréd, care va susţine trei recitaluri de orgă în perioada 22-24 octombrie în Yaffo, Nazareth și Ierusalim. Festivalul Internaţional de Orgă Terra Sancta, organizat de reprezentanţa Bisericii Catolice din Israel, Custodia Terrae Sanctae, este unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de profil din Israel. Ediţia 2019 va avea loc în lăcaşuri de cult din Grecia, Cipru, Iordania şi Israel. Vor participa artişti din Italia, Ungaria, Grecia și România.

Erzsébet Windhager-Geréd a absolvit cursurile Departamentului de Orgă al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj, sub îndrumarea prof. Ursula Philippi. Și-a continuat studiile la Universitatea de Muzică din Viena cu Michael Rădulescu și Peter Planyavsky, unde a absolvit magna cum laude specializareaOrgă și muzică bisericească, studii pe care apoi le-a aprofundat la clasa lui Olivier Latry și Michel Bouvard la Conservatorul din Paris. Prof. Windhager-Geréd este laureată a numeroase premii și burse de specialitate, printre acestea Organ Competition Bruges, Stiftung St. Severin Austria, Fondation Meyer London, Mecenat Musical Paris. În perioada 2005-2017 a activat ca profesor de orgă, improvizație și cor la Universitatea Babeş – Bolyai din Cluj. În prezent este organist la Lutherische Stadtkirche din Viena.

 

Programul recitalurilor:

  • Marţi, 22 octombrie 2019, ora 18:00 – Yaffo, Biserica St.Peter

Program

Johann Jakob Froberger (1616-1667): „Toccata I” dinLibro secondo 1649, FbWV 101

Daniel Croner (1656-1740): Praeambulum dinTabulatura prima (1681)

Johann Sebastian Bach (1685-1750):Allein Gott in der Höh´sei Ehr, BWV 711

Erzsébet Windhager-Geréd (*1973): Improvizații

Johann Jakob Froberger: „Toccata V Da sonarsi alla Levatione” dinLibro secondo 1649, FbWV 106

Valentin Bakfark (1507-1576):Fantasia I în Re

Johann Kaspar Kerll (1627-1693):Passacaglia

Johann Jakob Froberger:Canzon I, FbWV 301

Erzsébet Windhager-Geréd (*1973): Improvizații

Johann Sebastian Bach: din Clavierübung III, Allein Gott in der Höh´sei Ehr – canto fermo in alto (a 3 voci), BWV 675

Johann Kaspar Kerll (1627-1693): Toccata 4, cromatica con durezze e ligature

Johann Kaspar Kerll: Toccata 3

Detalii: http://www.tsorganfestival.org/

 

 

  • Miercuri, 23 octombrie 2019, ora 18:00 –Nazareth, Catedrala Bunei Vestiri

Program

Johann Sebastian Bach (1685-1750):Praeludium și Fugă in Mi bemol, BWV 548

Robert Schumann (1810-1856): din cinci piese în formă canonică – Innig Op.56, Nr. 4

Erzsébet Windhager-Geréd (*1973): Improvizații

Cèsar Franck (1822-1890):Corala nr. 1 în Mi major, FWV 38

Erzsébet Windhager-Geréd (*1973): Improvizații

Tudor Ciortea (1903-1982):Abendlied (Gebet) – (in canone all´ottava per augmentationem)

Thierry Escaich (*1965):Èvocation II

-Detalii: http://www.tsorganfestival.org/

 

 

  • Joi, 24 octombrie 2019, ora 18:00 – Ierusalim, Biserica Mântuitorului (lângă Poarta Nouă din Orașul Vechi)

Program

Johann Sebastian Bach (1685-1750):Praeludium și Fugă in Mi bemol, BWV 548

Robert Schumann (1810-1856): din cinci piese în formă canonică – Innig Op.56, Nr. 4

Erzsébet Windhager-Geréd (*1973): Improvizații

Cèsar Franck (1822-1890):Corala nr. 1 în Mi major, FWV 38

Erzsébet Windhager-Geréd (*1973): Improvizații

Tudor Ciortea (1903-1982):Abendlied (Gebet) – (in canone all´ottava per augmentationem)

Olivier Messiaen (1908-1991): dinLa Nativité du Seigneur –“Dieu parmi nous”

Detalii: http://www.tsorganfestival.org/

 

 

Intrarea la evenimentele din programul festivalului este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

Mai multe detalii:

https://www.icr.ro/pagini/participarea-romaniei-la-festivalul-inter...

 

 

 

Vizualizări: 103

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor