altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 16 mai 2020

“Despre sublim și jazz. Centenar Macedonski” plus 4 more


Despre sublim și jazz. Centenar Macedonski

Posted: 15 May 2020 10:34 AM PDT

Inovația în literatură și jazz va ocupa rolul central în cadrul unui eveniment special găzduit luni, 18 mai 2020, de la ora 18:00, de #ScenaVirtualaTAMTAM. Evenimentul va avea loc la adresa www.tamtam.live cu prilejul Centenarului Alexandru Macedonski, în anul 2020 împlinindu-se 100 de ani de la moartea Poetului rozelor, autor care a promovat înnoirea literaturii române în sincronism cu tendințele europene în a doua parte a secolului XIX și la început de secol XX. Tematica serii va fi explorarea teritoriului comun al imaginilor poetice din jazz, pe de-o parte, și al sonorităților poetice din literatură, pe de cealaltă parte. Publicul va fi invitat să asculte live cele mai noi compozițiii pentru pian semnate de Albert Tajti precum și cele mai noi lucrări scrise de Ciprian Pop pentru chitară jazz, doi dintre cei mai apreciați muzicieni și improvizatori ai scenei actuale. Alături de ei va fi invitată Irina Macedonski, stră-strănepoata poetului omagiat, care va citi dintr-o selecție de texte, din afara canonului literar, aparținând scriitorului pentru care inovația în artă și literatură însemna mecanismul de supraviețuire al unei culturi. Cu alte cuvinte, iubitorii muzicii jazz și ai literaturii moderne sunt invitați să se bucure de acustici eliberatoare, autentice, rezultatul a trei laboratoare de creație.

Evenimentul va fi transmis de pe o scenă fără spectatori din București. Este foarte important ca publicul interesat de eveniment să achite biletul online în valoare de 25 de lei, contribuind la susținerea scenei independente de artiști din România. Informații despre bilete aici: https://tamtam.live/index.php/show-item/despre-sublim-si-jazz/

Acest eveniment este o inițiativă susținută de UCIMR pentru a celebra continuitatea în creația românească și de a încuraja mentalitatea inovatoare în rândurile artiștilor contemporani, o misiune începută în urmă cu peste 20 de ani.

 

#ScenaVirtualăTAMTAM este un proiect TAMTAM Festival dezvoltat în parteneriat cu UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România în scopul de a susține scena artistică în contextul dificil prin care trece cultura în acest moment.

De la începutul izolării sociale, au urcat pe #ScenaVirtualaTAMTAM artiști precum: Mădălina Pașol, Horia Mihail, Răzvan Suma, Veronica Anușca, Viorica Pintilie, Alexandru Anastasiu, Sorin Zlat ș.a., pe cuprinsul celor peste 15 evenimente organizate de două ori pe săptămână începând cu data de 20 martie 2020.

 

 

 

Despre UCIMR

 

Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România este un ONG de utilitate publică ce activează de 25 de ani în sprijinul interpreților români din domeniul muzicii și al coregrafiei, reunind în prezent peste 10.000 de membri la nivel național. În cei 25 de ani de activitate, UCIMR s-a impus în viața culturală prin coerența și continuitatea proiectelor sale posibile prin capacitatea de a accesa fonduri din surse dintre cele mai diverse și prin sponsorizări atrase din mediul privat și de afaceri.

Pe lângă propriile proiecte și programe culturale de interes național și internațional, ce includ burse de studiu, concerte, festivaluri, workshop-uri, emisiuni-spectacol, concursuri, sprijinirea artiștilor seniori
și susținerea materială a unor reviste de specialitate, UCIMR organizează la rândul său un proces transparent de finanțare din propriile fonduri, pentru proiectele altor organizații culturale sau artiști din România.

Din anul 2009 UCIMR susține și promovează tinerii interpreți români printr-un program dedicat, intitulat „Oportunități la Tine Acasă”. Programul acordă oportunități de afirmare tinerilor muzicieni prin cele peste 100 de concerte susținute în orașe din toată țara, anual. Concertele fac parte din stagiuni independente, festivaluri, cursuri de perfecționare cu maeștri internaționali și concursuri în țară și în străinătate, sprijinite de instituții publice și companii din mediul privat. Evenimentele programului atrag anual minimum 10.000 de spectatori în sălile de concerte și cumulează peste 1.000.000 de vizualizări în mediul online.

 

 

 

 

Număr de vizualizări :10http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/WIhUi7iJo-0?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Prelungirea termenului de depunere a dosarelor pentru Bursele „Luci...

Posted: 15 May 2020 03:49 AM PDT

Bursele „Lucian Blaga” se adresează cercetătorilor români şi constau în subvenţia pentru a efectua un stagiu de 3 (trei) luni în vederea documentării şi cercetării ştiinţifice într-o instituţie culturală dintr-o altă ţară relevantă pentru cercetările propuse. Acest program este dedicat schimburilor academice, vizând doctoranzi şi/sau cercetători consacraţi, care lucrează pe o temă de interes pentru cercetarea românească în directă legătură cu o altă temă mai largă ce presupune o perioadă de cercetare desfăşurată în mediul academic străin (universităţi, institute de cercetare, biblioteci etc.) din ţara care face obiectul cercetării candidaţilor, în vederea pregătirii lucrărilor de doctorat și/sau respectiv a lucrărilor de cercetare ce urmează a fi publicate. Selecţia este făcută de o comisie independentă de specialişti, pe baza dosarelor de candidatură primite trebuie să conţină, printre altele, o scrisoare de recomandare din partea coordonatorului lucrării de doctorat, şi/sau scrisorile de confirmare ale instituţiilor unde vor efectua stagiul de cercetare, contactate în prealabil de către candidaţi.

Numărul de burse acordate anual: 3 (trei)

Durata bursei: 3 (trei) luni

Domeniile pentru care se organizează evaluarea şi selecţia:cercetare şi documentare în domeniile enunţate în cadrul Art. 4, Capitol II din Regulamentul general de acordare a burselor pentru cercetare şi documentare şi a altor forme de sprijin material.

Data limită pentru depunerea dosarelor: 31 mai 2020.

Sumele acordate: 5 000 euro/bursă.

Documente necesare pentru înscriere (dosarul de solicitare a bursei):

 1. formularul de înscriere;
 2. CV;
 3. copie dupa actul de identitate/paşaport;
 4. un proiect de cercetare;
 5. 2 (două) scrisori de recomandare (de la coordonatorul lucrării şi de la un alt profesor, de preferinţă un specialist pe tema propusă);
 6. copii printate după studiile publicate în ultimii doi ani în reviste de specialitate recunoscute în domeniul de cercetare ales de către candidat;
 7. un plan de lucru în perioada pentru care se solicită bursă;
 8. scrisoare de confirmare din partea instituţiei unde se va efectua stagiul de cercetare;
 9. în cazul doctoranzilor, copii după documente oficiale care atestă participarea într-un program doctoral acreditat.

Documentaţia va fi redactată atât în limba română, cât şi într-o limbă de circulație internațională. – anunță ICR.

 

 

Număr de vizualizări :49http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/o_7PySg0xZQ?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Școala Părinților Implicati

Posted: 14 May 2020 11:59 PM PDT

În perioada 11-19 mai 2020, Editura Herald te invită la Școala Părinților Implicați – o serie de ateliere dedicate strategiilor prin care părinții, cadrele didactice sau profesioniști din domeniul îngrijirii copiilor, pot gestiona mai bine relația cu copiii în această perioada dificilă, cu recomandări de cărți de parenting și educație, scrise de importanți experți în domeniu (Daniel J. Siegel, Alice Miller, Myla și Jon Kabat-Zinn, Aletha Solter, Naomi Aldort, Violet Oaklander, Michael Thompson s.a.) . Psihologi, psihoterapeuți, specialiști în educație, vor împărtăși zilnic repere practice, pornind de la teorii psihologice și concepte precum: parentaj conștient, mindfulness, terapie prin joc, disciplină cu dragoste și limite, psihologia traumei, teoria atașamentului, comunicare calmă, acceptare, autoacceptare, conectare, instrumente ce te vor ajuta să ai o înțelegere mai bună, mai plină de empatie și compasiune în familie. Rubrica Pastila de lectură va găzdui astfel, interviuri cu invitați precum, Otilia Mantelers, Sabina Strugariu, Domnica Petrovai, Marius Zamfir, Lila Vasilescu, Iulia Feordeanu, Gabriela Deniz și mulți alții.

Atelierele #ȘcoalaPărințilorImplicați vor fi disponibile zilnic de la ora 18:00, pe pagina de facebook a Editurii Herald, între 11 și 19 mai. În această perioadă, cititorii vor beneficia și de o selecție de titluri de parentaj, mindfulness, terapii aplicate în educatia copiilor, cărți care pot fi achiziționate cu o reducere de 30%.

 

Număr de vizualizări :50http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/0L6iTvehFNU?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Șerban Savu expune ”Echinocțiu” la Timișoara

Posted: 14 May 2020 11:13 PM PDT

Kunsthalle Bega prezintă expoziția ”Echinocțiu” a artistului Șerban Savu.  Expoziție îngrijită de Mihai Pop. Expoziția poate fi vizitată în perioada 22 mai- 22 iulie 2020.

”Există o dimensiune latentă în pictura lui Șerban Savu, întotdeauna prezentă, dar niciodată clarificată, nici măcar în interviurile pe care le-a dat artistul de-a lungul anilor. Iar scoaterea ei la lumină implică o privire perseverentă, eliberată de căutarea anecdoticului, dar și de reperele Istoriei artelor (într-un cuvânt, dezactivarea cunoștințelor despre opera lui Savu). Acest exercițiu cere cercetarea atentă a pânzei, din nou și din nou, și fixarea privirii în penumbră, pe suprafețele „reziduale” ale imaginii, întotdeauna aflate acolo ca balans necesar al subiectului pictat. Personajele lui Savu aparțin și ele penumbrei, suspendate la rândul lor, continuu, într-un spațiu încărcat de potențialitatea unei acțiuni, dar aflat încă în adormire, în așteptarea de dinaintea declanșării „realității”. Aceste personaje sunt mai degrabă definite prin relația cu fluxul naturii (hibernare, așteptare, germinare), decât prin rolul lor în „tabloul social” (și, prin extensie, în economia lucrării). Chiar dacă natura pictată de Savu este de cele mai multe ori artificială, subsumată arhitecturii și adaptată personajelor, relația natură-om e subiectul lăuntric al picturilor lui, niciodată spus, scris, descris. Această relație de interdependență este umanitatea pe care pictura lui o poartă latent în ea.”

Expoziția poate fi vizitată începând din 22 05 2020, între orele 12 – 18.

Pentru siguranța vizitatorilor accesul se face pe scara exterioară dinspre Piața 700. Reglementările și restricțiile referitoare la manifestările în spațiile publice se vor aplica cu discreta colaborare a vizitatorilor.

Marți – Duminica: 12 – 18
Circumvalațiunii 10  Timișoara
kunsthallebega.ro

 

Șerban Savu, născut în 1978, Sighișoara, România, trăiește și lucrează în Cluj.

Expoziții personale, selecție:

Șerban Savu – En dérive, Le Lait Centre D’art Contemporain, Albi (2019), The New Life (Noua Viață), Galeria Dawid Radziszewski, Varșovia (2019), Șerban Savu, Museo Pietro Canonica a Villa Borghese, Roma (2018), Heroes, Saints and Other Figures (Eroi, sfinți și alte personaje), Galeria Plan B, Berlin (2018), Șerban Savu, Nicodim Gallery, Los Angeles (2016), Close to Nature (Aproape de natură), David Nolan Gallery, New York (2011).

Expoziții de grup, selecție:

Ciprian Mureșan și Șerban Savu, L’atelier sans fin, Atelier Brancusi – Centrul Pompidou, Paris (2019), Geta Brătescu, Adrian Ghenie, Ciprian Mureșan, Șerban Savu, Fondazione Nicola Del Roscio, Roma (2019), La Brique, The Brick, (Cărămida), La Kunsthalle, Mulhouse (2019), Ex-East, past and recent stories of the Romanian Avant-Garde (Ex-Est, trecutul și povestirile recente ale avangardei românești), Espace Niemeyer, Paris (2019), Ciprian Mureșan și Șerban Savu, L’entretien infini, Centrul Pompidou, Paris (2018), … HOUNDED BY EXTERNAL EVENTS … (Urmărit de evenimente externe), Maureen Paley, Londra (2016), Landscapes After Ruskin: Redefining The Sublime (Peisaje după Ruskin: Redefinind sublimul), Hall Art Foundation, New York (2016), Appearance and Essence (Aparență și esență), Bienala Art Encounters, Timișoara (2015), Tracing Shadows (Urmărirea umbrelor), PLATEAU, Muzeul de Artă Samsung, Seul (2015), Defaced (Discreditat), Muzeul de Artă Contemporană Boulder, Boulder, Colorado (2014), Romanian Scenes (Scene românești), Espace Culturel Louis Vuitton, Paris (2013), Hotspot Cluj. New Romanian Art (Noua artă românească), Muzeul de Artă Modernă ARKEN, Ishoj, Danemarca (2013).

Număr de vizualizări :34http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/7P46jrIQLIc?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Scriitorul M.J. Arlidge spune că dacă ar fi să aleagă acum altă mes...

Posted: 14 May 2020 10:41 PM PDT

Din 2014, de la primul roman, și până în 2018 seria Helen Grace a ajuns la o cifră de vânzări de 1 milion de exemplare, aducându-i scriitorului britanic M.J. Arlidge recunoașterea ca unul dintre cei mai buni autori de romane thriller ai momentului, atât în Marea Britanie, cât și la nivel internațional. Fostul producător și scenarist, cu o carieră de aproape 15 ani în televiziune, Arlidge a dezvăluit în diverse interviuri lucruri mai puțin cunoscute despre el și despre pasiunile sale. Inclusiv în ce alt domeniu crede ar fi atins succesul și ar fi fost la fel de creativ, dacă nu ar fi devenit scriitor sau care i-au fost sursele de inspirație pentru romanele sale.

Autorul celui mai recent thriller publicat la Editura Trei, De-a v-ați ascunselea (Hide and Seek) spune că:

 

 1. Inspirație – munca în televiziune:

Pentru primul său roman, „Ghici cine moare primul”, el s-a inspirat din munca sa de producător și din ideea reality show-urilor în care telespectatorii judecau prestația concurenților și îi eliminau pe aceștia prin vot. El a dus ideea mai departe, în zona moralității, unde puterea a fost transferată unui criminal în serie. Acesta crea contextul astfel încât victimele sale decideau cine merită mai mult sau mai puțin să trăiască. „Dacă o mamă este închisă împreună cu altă femeie care nu are copii și doar una poate trăi ucigând-o pe cealaltă, cine ar trebui să își păstreze viața? Iată un teritoriu unde limita moralității este destul de încurcată și o perspectivă pe care am fost foarte interesat să o explorez în primul roman. Inclusiv lumea interioară a criminalului care face cărțile și creează de fapt o pedeapsă și pentru supraviețuitorul care va trebui să trăiască mai târziu cu decizia sa”, explică Arlidge.

 

 1. Inspirație – copiii săi:

Pentru romanul „Casa păpușilor”, scriitorul povestește că ideea i-a venit spontan, de la cea mai inocentă ființă din viața sa: fiica lui. Pe când se afla într-o vacanță cu familia, fiica și fiul lui și-au dorit să doarmă în aceeași cameră. Din motive de spațiu, după ce adormea, tatăl o muta pe fiica lui în camera ei, pentru restul nopții. Așa a început să își pună întrebări pentru subiectul noii cărți. Cum ar fi dacă o femeie în toată firea se trezește într-un pat care nu e al ei? Și care ar fi rațiunile și psihologia unei persoane care ar răpi o femeie în plină noapte?

 

 1. Timp liber

Când nu scriu și nu îmi distrez copiii J, îmi place să fac sport, să merg la cinema și la teatru.

 

 1. Cea mai mare pasiune:

Aceea de a călători cât mai mult.

 

 1. Altă meserie pe care ar alege-o:

Îmi place foarte mult să citesc thrillere și cărți din genul Crime și să mă uit la filme cu astfel de subiecte, deci sunt fericit cu schimbarea mea de carieră. Dar, dacă nu aș fi fost scriitor, mi-ar fi plăcut să devin Chef. Îmi plac atât creativitatea, cât și performanța la care poți ajunge în domeniul gastronomic. Dar cel mai mult îmi place mâncarea! J”.

 

 1. Autori preferați:

Îi iubesc pe Stieg Larsson, James Patterson, Thomas Harris, Harlan Coben, Graham Greene, JG Ballard sau Patricia Highsmith.

 

 1. Sfaturi pentru a deveni scriitor:

Referindu-se la experiența sa, Arlidge îi îndeamnă pe cei care își doresc să publice, să se apuce de scris. Pur și simplu. Trebuie să o faci. Lumea este plină de oameni care doar vorbesc despre ideea de a scrie o carte. Când am scris prima mea carte, nici măcar soției nu i-am mărturisit despre ea. Am lucrat în secret un an. La final, când am spus că îmi doream să scriu un roman, avem deja prima variantă, prima ciornă. Fii sigur că ai într-adevăr o poveste, așează-te și scrie-o.”

Cei care nu au descoperit-o încă pe Helen Grace  o pot cunoaște din romanele deja publicate la Editura Trei Ghici cine moare primul (Eeny Meeny), Ghici ce-i în cutie (Pop Goes the Weasel), Casa păpușilor (Doll House), Ghici care-i mincinosul (Liar Liar) și Băiatul pierdut (Little Boy Blue) și, cel mai recent, De-a v-ați ascunselea (Hide and Seek).

 

Vizualizări: 11

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor