altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 16 iunie 2020

“Gala Matei Brâncoveanu 2020: Marele premiu de 12.000 euro oferit d...


Gala Matei Brâncoveanu 2020: Marele premiu de 12.000 euro oferit de...

Posted: 15 Jun 2020 03:48 AM PDT

Edmond Niculușcă este câștigătorul marelui premiu în valoare de 12.000 euro oferit de Fundația Alexandrion în cadrul Galei Premiilor Matei Brâncoveanu 2020, cu cel mai mare număr de voturi din partea publicului – 16.885 de voturi. Următorii clasați, conform votului online al publicului,Raluca Selejan, Carmen Chindriș, Tudor Baciu, Ana Maria Ciobanu, au fost premiați de către Fundația Alexandrion cu câte 1.500 euro fiecare. Peste 10.000 de persoane au urmărit ediția din acest an a Galei Premiilor Matei Brâncoveanu organizată de Fundația Alexandrion, carea avut loc duminică, 14 iunie, în mediul online.Publicul a avut la dispoziție 24 de zile în care să voteze finalistul favorit pe platforma www.fundatia-alexandrion.ro, iar sistemul de vot s-a închis chiar în timpul galei. Pe parcursul campaniei de vot care a început pe 21 mai, clasamentul s-a schimbat de mai multe ori, amplificând adrenalina și emoțiile finaliștilor și susținătorilor lor, însă, la final,Edmond Niculușcă a preluat conducerea clasamentului.

Marele premiu în valoare de 12.000 de euro oferit de Fundația Alexandrion îi va permite lui Edmond Niculușcăsă investeascăîn proiectul Antiseismic District, primul proiect din România care pregătește pentru cutremur comunitatea unui întreg cartier vulnerabil în cazul unui seism major. Demarat de ARCEN(Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate) în urmă cu un an, proiectul a ajuns deja la 6.000 de locuitori ai cartierului District 40, iar acum, cu ajutorul premiului câştigat de Edmond, va putea fi extins.

 

Edmond Niculușcă, directorul ARCEN și câștigătorul marelui premiu al Galei Matei Brâncoveanu 2020:

„Sunt foarte emoționat, sunt foarte fericit, sunt foarte încântat, sunt foarte recunoscător. Este un premiu pentru viitorul Bucureștiului. M-am luptat enorm împreună cu prietenii mei, cu colegii mei, cu echipa ARCEN, cu partenerii ARCEN să câștigăm acest premiu, pentru că acest premiu este pentru un proiect care poate salva vieți. Prin Antiseismic District vom pregăti pentru următorul mare cutremur peste 20.000 de oameni din centrul Bucureștiului. Și cred că miza a fost enormă, nu am crezut vreodată că putem mobiliza atâția oameni și asta ne dă o validare extraordinară – să te susțină peste 15.000 de oameni pentru proiectul pe care îl desfășori de un an de zile și pentru proiectul ARCEN care e de 11 ani de zile e un lucru extraordinar și e un semn de extraordinară recunoaștere pentru noi.”

 

Nawaf Salameh, Președintele Fundației Alexandrion: „Gala Matei Brâncoveanu 2020 a fost un succes și mă bucur foarte tare că noul format, adaptat la perioada pe care o traversăm, ne-a oferit oportunitatea de a avea alături de noi un public atât de numeros, care a urmărit gala online. A fost extraordinar să putem aduce în fața tuturor, proiectele și poveștile a cinci tineri a căror muncă este foarte importantă pentru societate, pentru viitorul acestei țări. Felicitări Edmond Niculușcă, sper ca acest premiu să te ajute să îți duci proiectul la următorul nivel și să ajuți cât mai mulți oameni din comunitatea ta! Felicitări și celorlalți patru finaliști care au luptat să ajungă aici și care sunt, în egală măsură, învingători, prin binele pe care îl fac celor din jur, prin munca lor.”

 

Gala Premiilor Matei Brâncoveanu 2020 poate fi revăzută pe pagina de Facebook a Fundației Alexandrion. Evenimentul a fost prezentat de tânărul actor Pavel Ulici, cunoscut pentru rolurile interpretate în producții românești și internaționale, iar Doru Trăscău și Andrei Zamfir de la The Mono Jacks au interpretat live, în formulă acustică, piesele trupei îndrăgite de public.

 

Mai multe informații despre Gala Premiilor Matei Brâncoveanu 2020 sunt disponibile pe www.fundatia-alexandrion.ro.

 

Parteneri media: Europa FM, Revista Cariere, Magic FM, Life.ro, GoodNews, Radio România București FM, Ziare.com, Bookhub, Business24

 

 

Despre Fundația Alexandrion

Fundația Alexandrion a fost înființată ca urmare a numeroaselor activităţi sociale desfăşurate de companiile din cadrul Alexandrion Group. Sub umbrela Fundaţiei Alexandrion se derulează proiecte de peste 20 de ani. Fundaţia Alexandrion urmează evoluţia Alexandrion Group. Fundația Alexandrion susține activ cultura din 2014, prin intermediul Premiilor Constantin Brâncoveanu şi onorează excelenţa prin intermediul premiilor Constantin Brâncoveanu Diaspora şi Constantin Brâncoveanu International Awards. Prin premiile Matei Brâncoveanu, Fundația Alexandrion recunoaşte potențialul de dezvoltare al tinerilor, pentru cercetare şi realizări excepţionale ȋn domeniul lor de activitate. De-a lungul timpului, Fundaţia şi-a pus amprenta și în susţinerea performanţelor sportului românesc. Trofeele Alexandrion, premiază performanța internațională a sportivilor români, din 2016. Fundația a fost alături de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român la Olimpiade, din 2004 până ȋn 2012, ȋn ȋncercarea de a ȋncuraja tinerii sportivi să obţină cele mai bune rezultate.

 

Număr de vizualizări :44http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/C8IYDqJdDok?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Șapte cărți esențiale pentru a înțelege depresia și anxietatea, de ...

Posted: 15 Jun 2020 03:38 AM PDT

Unul din patru români suferă la un moment dat de anxietate, iar,potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, depresia este principala cauză de dizabilitate la nivel mondial, afectând peste 300 de milioane de oameni de toate vârstele. Cauzele pot fi multiple, la fel și soluțiile. Pentru a înțelege ce se află în spatele suferinței, dar și cum se pot schimba perspectivele de viață atunci când manifestările depresiei și anxietății devin ele însele un mod nefericit de a exista, Editura Trei propune cititorilor 7 lecturi esențiale, pornind de la întrebarea „Cum putem dobândi libertatea interioară, cea care ne îngăduie să abordăm, cu seninătate, culmile și abisurile existenţei și ne permite să ne desprindem de cauzele suferinţei?” a celor trei autori Christophe André, Alexandre Jollien, Matthieu Ricard.

  1. Libertatea interioară. Cum să ne eliberăm de temerile, prejudecățile, și dependențele noastre, Christophe André, Alexandre Jollien, Matthieu Ricard

 

Cea mai recentă apariție editorială a Editurii Trei, „Libertatea interioară” le aduce cititorilor o continuare foarte frumoasă a dialogurilor din „Trei prieteni, în căutarea înţelepciunii”,purtate între psihiatrulChristophe André, filosofulAlexandre Jollienși călugărul budist Matthieu Ricard, despre temele esențiale ale prezentului.

Încă din copilărie, viaţa ne este copleșită de temeri, prejudecăţi și de alte mii și mii de condiţionări care stau în calea fericirii noastre.Dacă vrem să ne câștigăm libertatea, va fi nevoie să smulgem rând pe rând toate aceste gratii, pe care noi înșine le-am forjat sau care ne-au fost impuse de societatea de azi, dominată de performanţă, consum și competiţie, consideră cei trei autori.Ei îi invită pe cititori să parcurgă un itinerariu menit să ne scoată din închisorile noastre mentale și să ne apropie de semenii noștri.Christophe André este medic psihiatru și unul dintre cei mai mari specialiști francezi în psihologia emoţiilor.Alexandre Jollien, filosof și eseist, a fost premiat de Academia Franceză pentru cartea „Éloge de la faiblesse” și a contribuit la volumul colectiv „Meditaţi cu noi”, coordonat de Christophe André.Matthieu Ricard, fost cercetător în biologie, a devenit călugăr budist și interpretul în spaţiul francofon al lui Dalai Lama.

 

  1. Cum să-ți controlezi anxietatea– Bret A. Moore

 

Pentru cei care se confruntă cu stresul crescut, cu îngrijoarea, frica sau panica, autorul oferă o serie de sugestii pentru de a ține anxietatea sub control, discutând despre tiparele mentale care exacerbează temerile (gândirea în „alb-sau-negru”, „catastrofizarea” etc.) și despre simptomele somatice ale panicii.Propune, de asemenea, o serie de tehnici utile: de la contestarea gândurilor iraționale la meditația de tip „mindfulness”, de la modificarea rutinelor cotidiene de somn și alimentație, la exercițiile fizice și de relaxare (imagerie), de la reorganizarea mediului la expunerea treptată la evenimentele înfricoșătoare.

Bret A. Moore, psiholog clinician american, este autorul unor cărți dedicate tulburărilor de anxietate, psihofarmacologiei și stresului posttraumatic.

  1. Legături pierdute. Cauze reale ale depresiei și soluții surprinzătoare– Johann Hari

Scrisă de jurnalistul Johann Hari, cartea „Legături pierdute” abordează un subiect dureros, dincolo de teorie și statistici: propria sa experiență și luptă împotriva depresiei, de care suferă încă din copilărie.A început un tratament cu antidepresive în adolescență, cu certitudinea că problemele sale erau cauzate de un dezechilibru chimic din creier. După ce s-a specializat în științele sociale la Universitatea Cambridge, a început să cerceteze dacă acest fapt era adevărat.A călătorit 64.000 km timp de 3 ani, a realizat mai mult de 200 de interviuri în toată lumea atât cu specialiști și oameni de știință, cât și cu oameni obișnuiți, chinuiți de aceeași suferință. Mai târziu a înțeles că această teorie chimică, deși se numără printre cele mai frecvente, nu este cea reală. Nu este cea aplicabilă tuturor și nici sursa acestor stări. Ci, mai degrabă, o cauză a lor. O poveste acceptată cu greu. „Nu a fost o călătorie uşoară pentru mine. După cum veţi vedea, mă agăţam în continuare de vechea mea poveste, conform căreia depresia era provocată de creierul meu defect. Mă luptam pentru ea.(…) Nu a fost o trecere simplă către un alt mod de gândire. A fost o luptă.” Însă, în urma acestei călătorii, Johann Hari a descoperit și structurat alte șapte cauze ale depresiei, dar și șapte soluții pentru ele. Care sunt acestea și de ce depresia ne afectează din ce în ce mult, indiferent de vârstă, categorie socială și nivel de trai, toți cei interesați de subiect pot afla citind povestea acestor „Legături pierdute”, carte aclamată în toată lumea.

 

  1. Cum să fii tu însuți. Liniștește-ți criticul interior și depășește anxietatea socială– Ellen Hendriksen

Oferind explicații științifice clare, sfaturi directe și povești de viață încurajatoare, Ellen Hendriksen, psiholog clinician, pleacă de la o premisa că orice timid are în sine suficiente resurse pentru a face față unor situații sociale noi și angoasante.Cartea ajută cititorul să înțeleagă rădăcinile anxietății sociale, dar și în ce fel mintea noastră poate fi „resetată” prin schimbarea unor comportamente și prin reducerea la tăcere a Criticului Interior – acea voce enervantă care-ți șoptește: „Toți te vor judeca”.Folosindu-și umorul, dar și expertiza psihoterapeutică, autoarea îi ajută pe cei timizi să-și regăsească încrederea și să contracareze anxietatea încă din fașă. Doar așa vor putea să se simtă în largul lor, să fie ei înșiși.

  1. Exerciţii de meditaţie pentru depăşirea depresiei. Eliberarea de nefericirea cronică –  Mark Williams, John Teasdale, Zindel Segal, Jon Kabat-Zinn

 

Combinând psihoterapia cognitivă cu tehnicile orientale de meditaţie, cei patru autori oferă un instrument practic şi accesibil pentru a preveni instalarea depresiei şi pentru a regăsi echilibrul afectiv şi mental. Cartea îi învață pe cititori cum să ţii piept depresiei, practicând oricând şi oriunde exerciţii de conştientizare a emoţiilor, gândurilor şi senzaţiilor corporale. Mark Williams este profesor de psihologie clinică la Universitatea Oxford, John Teasdale, fost cercetător la Cambridge, a contribuit decisiv la introducerea meditaţiei în vindecarea depresiei clinice.Zindel Segal este profesor de psihoterapie la Universitatea din Toronto, specializat în tulburările afective, iar Jon Kabat-Zinn este fondatorul unui important centru de meditaţie şi sănătate din cadrul Universităţii de Medicină din Massachusetts.

 

  1. Traumă, anxietate și iubire. Constelarea intenției: calea către o autonomie sănătoasă, Franz Ruppert

În volumul de față, Franz Ruppert prezintă cum, prin metoda „constelării intențiilor”, oamenii pot fi ajutați să se desprindă, atât la nivel practic, dar și psihic, de părinții traumatizanți – care, la rândul lor, au fost traumatizați – și să elimine treptat relațiile simbiotice din sistemul lor familial. Numeroase studii de caz ilustrează modul în care se poate lucra psihoterapeutic cu diferite tipuri de traume, de la traumele existențiale, la traumele simbiotice și de atașament, pentru a redobândi sănătatea psihică.

Franz Ruppert este specializat în psihoterapia traumei și este profesor la Universitatea Catolică de Științe Aplicate din München.

 

  1. 10 abordări psihoterapeutice ale depresiei. Modele explicative ale psihologiei abisale şi concepte terapeutice asupra depresiei nevrotice – Dietmar Stiemerling

 

Nu există o altă tulburare psihică atât de răspândită ca depresia, care să afecteze toate mediile sociale şi grupele de vârstă și în egală măsură bărbaţii şi femeile fiind, de asemenea, în continuă creştere.Depresia nu este drama în sine, ci tragerea semnalului de alarmă pentru rezolvarea dramei.Descrierea celor zece modele de tulburări nevrotice ar putea sugera concluzia că orice pacient care are o depresie nevrotică poate fi inclus într-o cutiuţă diagnostică. Dar, depresia are valenţe diferite şi naşte particularităţi, chiar şi cu un fond comun, iar Dietmar Stiemerling, psihoterapeut de cuplu şi psihanalist, analizează aceste aspecte în cartea „10 abordări psihoterapeutice ale depresiei”.

 

Număr de vizualizări :41http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/alYmX1K_Oik?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Paul Celan 100: Language Mesh. Cum îmbini poezia la un secol distanță

Posted: 15 Jun 2020 03:35 AM PDT

Ce se întâmplă în spațiul poetic românesc la 100 de ani de la nașterea lui Paul Celan? Se aseamănă poezia de acum un secol cu poezia din zilele noastre? S-a schimbat ceva? Ce limbaje folosim? Reușește cititorul să stabilizeze realitatea autorului? Ce face limbajul când este fragmentat de citate? Proiectul multimedia Paul Celan 100: Language Mesh încearcă să răspundă la câteva dintre aceste întrebări, aducând împreună 12 artiști contemporani din domenii diferite – poezie, arte vizuale, artă video. Dacă în secolul trecut, Paul Celan a folosit semne lingvistice din domenii diverse, neologisme din sfera științei și a tehnicii, precum și citate care se îmbinau tot mai complex, astăzi, artiștii din proiect au libertatea de a disloca textele lui Paul Celan și de a le întrețese cu discursurile lor. Artiștii propun publicului internațional un omagiu prin care poezia lui Paul Celan este citată, îmbinată în limbaje poetice, vizuale și video, un conținut artistic inedit, în exclusivitate pentru ICR Bruxelles.

Cei 12 artiști:

Silvia Grădinaru a performat poezie la Balkan Trafik, în Bruxelles, în deschiderea concertului Subcarpați și a ajuns în Cartea Recordurilor în 2012, în calitate de co-autoare a celui mai rapid roman (colectiv) scris vreodată. Cătălina Matei a absolvit cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității Naționale din București și ale Facultății de Interpretare Muzicală (UNMB). Este poetă și co-traducătoare a antologiei Poeme, alese de Anne Sexton. Nicoleta Nap a debutat poetic în 2017 și a cântat într-o trupă punk. Artiom Oleacu este poet, actor și dramaturg. Cosmin Perța este eseist, poet și prozator. A obținut titlul de doctor cu o lucrare referitoare la literatura fantastică europeană. Anca Roncea explorează spațiul în care limbajul poate crea pivoți în senzația de dezrădăcinare, încorporând estetica lui Constantin Brâncuși și a artistelor din mișcarea Dada. Scrie poezie în limba engleză și este traducătoare de poezie din română, franceză și neo-greacă în engleză. Cristina Stancu este poetă și traducătoare din engleză și franceză. Răzvan Țupa este poet și performer. A conceput 145 de întâlniri Poeticile cotidianului și a lansat Atelierelationale. Iulia Dondorici a tradus Ingeborg Bachmann – Paul Celan: Timp al inimii. Corespondență. Efectuează un stagiu postdoctoral la Freie Universität Berlin, cu un proiect de cercetare despre caracterul transnațional al avangardelor istorice. Simona Vilău este artistă și curatoare. A realizat proiecte cu artiști preocupați de estetici transgresive și provocatoare, fiind interesată, atât de medii clasice, cât și de new media. Paul Burcia editează foto-video pentru diferite proiecte artistice și traduce din engleză. Andra Rotaru este poetă și a inițiat diverse proiecte la intersecția dintre arte, în țară și străinătate.

Paul Celan 100: Language Mesh se va încheia cu o discuție despre cum se îmbină poezia la un secol distanță și despre tendințele limbajelor artistice de astăzi. Evenimentul va avea loc pe Zoom, moderat de Iulia Dondorici.

Mai multe detalii se vor găsi pe canalele de comunicare ale ICR Bruxelles.

 

Număr de vizualizări :37http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/Np0jr8euNhM?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Călător prin tradiții de vară

Posted: 15 Jun 2020 03:00 AM PDT

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” invită copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani să fie călători prin tradiţii! În fiecare sâmbătă, începând din data de 20 iunie 2020 și până în data de 25 iulie 2020, cei mici vor putea lua parte la ateliere de vară, organizate în curțile caselor din Muzeul Satului.

Înscrierile au loc la adresa de e-mail programe.culturale@muzeul-satului.ro, precizându-se atelierul ales, numele copilului, vârsta şi datele de contact ale părinților. Costul participării este de 30 de lei/atelier, plata făcându-se la casieria muzeului. În fiecare zi vor avea loc câte două ateliere, primul între orele 11:00 – 12:30 și al doilea între orele 13:00 – 14:30.

 

Activitățile sunt organizate cu respectarea tuturor normelor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților ı̂n condiții de siguranță sanitară ı̂n domeniul culturii, în conformitate cu Ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Culturii nr. 2879/967/2020: păstrarea distanței sociale, dezinfectarea mâinilor, purtarea măștii de protecție etc.

 

 

 

 

SÂMBĂTA
20 iunie
Orele 11.00 – 12.30

Coronițe de sânziene şi flori de primăvară

Coordonator  Luminiţa Voica

Orele 13.00 – 14.30

Coronițe de sânziene şi flori de primăvară

Coordonator  Luminiţa Voica

27 iunie
Orele 11.00 – 12.30

Păpuşi

coordonator Doina Kalvati

Orele 13.00 – 14.30

Păpuşi

coordonator Doina Kalvati

4 iulie
Orele 11.00 – 12.30

Povești muzicale – Dor de doină

coordonator Cristina Andone

Orele 13.00 – 14.30

Păpuşi

Coordonator  Luminiţa Voica

11 iulie
Orele 11.00 – 12.30

Ouă încondeiate

Coordonator Elena Hojda

Orele 13.00 – 14.30

Ouă încondeiate

Coordonator Elena Hojda

18 iulie
Orele 11.00 – 12.30

Păpuși – marionete

coordonator Alice Bârcă

Orele 13.00 – 14.30

Păpuși – marionete

coordonator Alice Bârcă

25 iulie
Orele 11.00 – 12.30

Sporul casei

Coordonator Luminiţa Voica

Orele 13.00 – 14.30

Sporul casei

Coordonator Luminiţa Voica

 

Număr de vizualizări :2http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/ayZq_ZtiRQ8?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Omagiu lui Mihai Eminescu

Posted: 15 Jun 2020 02:41 AM PDT

Vacarmul unei vieţi trepidante naşte o dorinţă firească: pacea lăuntrică.  Doar în Grădina Smereniei putem avea şansa deplinei purificări, a isihiei, a înfloririi fiinţei spiritualizate, care devenim. Şi-atunci, numai atunci, putem simţi aroma binecuvântărilor îngereşti, prin împăcarea sinelui cu sinea.  În acest spaţiu fascinant şi binecuvântat, am putea avea şansa de a ni se dezvălui frumuseţea şi înmiresmările florilor pe care, un mare scriitor creştin, Alexandru Lascarov-Moldovanu, le-a numit florile „lepădărilor de sine”, florile „mărinimoaselor uitări ale jignirilor primite” şi florile  „luminoaselor renunţări”. Doar acolo, şi numai acolo, în ceasul marilor taine, mireasma lor etern liniştitoare ne va îmbrăţişa şi-o aură divină va radia asupra-ne, protector.

Iar, Tu, Eminule drag, cu certitudine, după durerea răsfrântă asupra-ţi – gândind la calvarul perioadei finale, pământene –, de la 28 iunie 1883 şi până la 15 iunie 1889, găsit-ai, în sfârşit, alinarea binecuvântată. În Grădina Smereniei, sub protecţie divină. Cu certitudine!

Acolo, în acea cetate a liniștii și împăcării sufletești, te simţi departe de tot ce e omenesc, adică de „locaşul pătimirilor” (Pe gânduri ziua), îndurate, pe nedrept într-acest spaţiu al terestrului. Al acestui terestru, pe care Cartea Cărților îl numește „așternut al picioarelui” Mântuitorului. Pentru tine, vrutu-s-a altfel!

În sfârşit, te afli departe de calvarul cotidian, de acele „drumuri” „troienite” ale nimicniciei („Timpul”, 11 decembrie 1877), înstrăinat de orice mască a vreunui Ianus, cu hlamidă de „malonest”(„Timpul”, 15 iunie 1883).

În acel spațiu divin, nu te mai frământă „sâmburele lumii”(Mureșanu), „cumpenile vremii”, inegalitatea, multiplele zvârcoliri deşarte.

Acolo, nu mai dorești afla cum se „ţesehaina vremei”(Gemenii) şi cât de adânc sapă-n minuscula fiinţă „viermele-ndoielii”(E împărțită omenirea).

Nu mai retrăiești acel „vis dureros de foc” (Să țină încă o dată) care macină ființa până la epuizare.

Nu mai ești nevoit să suporți acele interminabile frământări despre cum este „a gândi – gândire”, bineștiind că gândirea este „un act, un murmur al nervilor. Cu cât nervii se cutremură mai bine, mai liber, cu atâta cugetarea e mai clară”(Archeus).

Nu te mai preocupă  acele cotloane, pe care pământescul îl numeşte adevăr.

Nu mai scotocești în juru-ţi, încercând acea dezlegare nedezlegată – în veci de veci, pentru a afla „Care-i adevărul?”

Nu te mai preocupă politicul, nevoit a-l compara cu… femeia – „măr de ceartă /cu masca ei de ceară şi mintea ei deşartă” (Antropomorfism)!

Acolo, în grădina cea eternă, Poezia devine doar plăcere, şi nu „interval” „între” şi „între”, ci pură şi divină plăcere.

În mod cert, Acolo, retrăieștiIstoria unei lacrime, însă la alte dimensiuni şi într-un alt context, posibil, cu acelaşi nostalgic gând. Constatarea e certă.

Viaţa ta rămâne conservată „într-o lacrimă”.

În acest tărâm al liniştii depline, al iertării, al smereniei, al purificării, ai constatat deja că virtutea nu-i o simplă „poveste”(Urât și sărăcie), ci dimpotrivă, este chintesenţa vieţii!

Amintirea Ta, Mihai Eminescu, al nostru, al tuturor Românilor, in aeternum,înflorește la fiecare 15 iunie, degajând parfumul sfintei recunoștințe!

 

Livia Ciupercă

 

Foto: D.J.A.N. Iaşi, Secțiunea Stampe – Nr. inventar: 4767/1950

Monumentul lui Mihai Eminescu din faţa Universităţii Mihăilene Iaşi, operă a sculptorului Ion Schmidt-Faur, prin implicarea directă a Preotului protoiereu Emilian Vasilovschi și a  colonelului (general) Constantin Manolache.

Dezvelirea Statuii s-a produs într-o zi geroasă de iarnă, duminică, 8 decembrie 1929, fără niciun ceremonial.

 

Număr de vizualizări :47http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/H04cAKIaoVQ?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

MNAC: „Rămânem alături de formația FLUID”

Posted: 15 Jun 2020 12:43 AM PDT

Muzeul Național de Artă Contemporană a transmis, pe adresa redacției AgențiadeCarte.ro, un comunicat de presă prin care anunță punctul de vedere  referitor la  performance-ul FLUID. Vă prezentăm textul integral al comunicatului.

”Muzeul Național de Artă Contemporană este un spațiu deschis, care caută să reflecte în programul său diversitatea culturii vizuale contemporane, sub toate formelesale.

 

În urma transmisiunii live a evenimentelor din cadrul Marelui Vernisaj de Vară la MNAC din10 iunie 2020, pagina de Facebook a muzeului a fost ținta unui val orchestrat de comentarii ofensatoare și defăimătoare, atât la adresa artiștilor implicați (formația FLUID -Paul Dunca/Paula Dunker și Alex Bălă), cât și a organizatorilor.

 

MNAC regretă faptul că performance-ul FLUID de la deschiderea noului sezon expozițional nu mai există on-line, dar virulența acestor reacții instigatoare la ură, alăturide imposibilitatea de a modera în timp real un asemenea atac, au condus la decizia de aînlătura de pe pagină materialele video din seara evenimentului. Muzeul Național de ArtăContemporană nu va oferi un spațiu pentru asemenea luări de poziție reprobabile șidorește în continuare să fie o platformă de exprimare pentru orice minoritate de gen, economică sau culturală.

Rămânem alături de formația FLUID. Considerăm că respectul față de celălalt șipromovarea drepturilor omului stau la baza unei societăți deschise și că trebuie susținuteeforturile de multiplicare a acestor valori. De-a lungul existenței sale, MNAC s-a străduit săfie un spațiu cultural liber, accesibil tuturor, indiferent de culoare, identitate, orientaresexuală sau de gen și a încercat să contribuie la prezența în spațiul public a acestor comunități.

 

MNAC a susținut, după cum se poate vedea și pe site-ul instituției, și va continua să susțină orice

manifestare artistică reprezentativă pentru identitățile unor comunități minoritare.

 

MNAC va continua să reflecte diversitatea artei și să susțină dezvoltarea creativității vizuale contemporane.

 

MNAC condamnă orice expresie de extremism ideologic, de limbaj, cultură sau gen și nu va facilita, încuraja sau participa la niciun fel de discuție care implică astfel de atitudini, drept care, începând din acest moment, platforma facebook a MNAC nu va mai fi un teren de întâlnire a diverselor extremisme și opinii partizane în căutare de atenție, indiferent de miza morală a subiectului.” – transmite MNAC.

Număr de vizualizări :38http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/qcLA5_YnXO8?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

HISTORY® difuzează în premieră serialul documentar„State Dezbinate”

Posted: 14 Jun 2020 11:50 PM PDT

HISTORY® difuzează în exclusivitate, începând cu 20 iunie 2020, în fiecare sâmbătă, de la ora 22:00, serialul documentar „State Dezbinate”, care explorează modul în care tensiunile rasiale și crimele motivate de ură afectează comunitățile din Statele Unite și Europa, precum și modul în care societatea civilă tratează și reacționează la aceste situații.

Ultimii ani au arătat o creștere alarmantă a violențelor motivate de ură rasială, vandalism sau bullying. În egală măsură, tot mai mulți oameni au intervenit pentru protejarea victimelor, fie că erau simpli cetățeni sau militanți ai dreptății și justiției în comunitățile lor.

Cele patru episoade ale serialului tratează atât evenimente intens dezbătute la nivel mondial, printre care și criza refugiaților, care a marcat și extinderea naționalismului de dreapta în Europa cu o amploare nemaivăzută de la al Doilea Război Mondial încoace, cât și situații locale cu un puternic impact asupra comunităților respective. Așadar,pe parcursul serialului documentar, vor fi prezentate cazuri de violență rasială care au avut loc în diverse state ale Europei precum Ungaria, Suedia sau Marea Britanie, dar și pe teritoriul Statelor Unite, unde astfel de conflicte sunt tot mai des întâlnite.

Într-o perioadă în care acte flagrante de antisemitism, homofobie și rasism se întâmplă încă frecvent, serialul documentar„State Dezbinate”reprezintă o radiografie a stării actuale de ură din întreaga lume.

Pe de altă parte, serialul prezintă acest subiect și din perspectiva celor care au experimentat ura în propriile vieți și care au depășit acel moment, devenind mai puternici și determinați să transmită un mesaj pozitiv prin exemplul personal.

Trailerul oficial al serialului documentar poate fi urmărit aici.

 

Despre HISTORY®

HISTORY® este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite branduri TV internaționale. HISTORY® reprezintă o sursă de divertisment și informare pentru milioane de oameni de pe tot globul prin poveștile inspiraționale, uneori extravagante ale unor personaje extraordinare din viața reală, ale căror experiențe sunt adesea mult mai spectaculoase decât ficțiunea.

HISTORY® provoacă și duce mai departe noțiunea tradițională de „istorie”, oferind spectatorilor o perspectivă alternativă. Gama variată de emisiuni difuzate dezvăluie modul în care poveștile umane sunt modelate de fapte fascinante și adesea surprinzătoare.

HISTORY® a fost lansată în 1995 și ajunge la peste 300 de milioane de locuințe din întreaga lume, în peste 150 de teritorii, fiind tradusă în 37 de limbi. HISTORY® reprezintă principalul canal din portofoliul A + E Networks.

Televiziunea HISTORY® este disponibilă în România de peste 10 ani pe toate platformele majore de cablu, IPTV și DTH din țară, inclusiv: Akta-DCS, Digi, Orange TV, Telekom și Vodafone.

Pentru mai multe detalii, puteţi accesa site-ul oficial HISTORY România, pagina de Facebook HISTORY România sau canalul local de YouTube.

 

 

Vizualizări: 32

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor