altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 16 iulie 2021

“Linda Maria Baros și Valeriu Stancu, vocile României la Festivalul...


Linda Maria Baros și Valeriu Stancu, vocile României la Festivalul ...

Posted: 15 Jul 2021 09:33 AM PDT

Festivalul „Voix Vives de Méditerranée” sărbătoreşte poezia mediteraneană contemporană primind, timp de nouă zile, în luna iulie a fiecărui an, numeroşi poeţi şi artişti veniţi din zona mediteraneană: Mediterana latină, din jurul Africii, a Balcanilor, cea orientală sau din cea pe care istoria a exportat-o în lume (America de Sud, America Centrală, Vestul Africii, spaţiile francofone). Festivalul reprezintă o invitaţie unică, adresată publicului, de a descoperi o creaţie poetică izvorâtă dintr-o cultură comună întregului Occident, aceea a Mediteranei, în care fiecare îşi poate recunoaşte atât propriile rădăcini, cât şi pe cele ale vecinilor. În sudul Franţei, în inima oraşului lui Paul Valéry şi Georges Brassens, cartierul istoric din Sète, precum şi celelalte locuri prestigioase din oraş, chiar şi ambarcaţiunile, se deschid pentru a primi poezia, între 23 și 31 iulie 2021, perioadă în care muzicieni, povestitori, actori, cântăreţi, coregrafi acompaniază poeţii, în peste 680 de lecturi şi spectacole poetice şi muzicale. Manifestările, spectacolele de stradă propun animaţii insolite, în timp ce oferă spaţii de relaxare.

Festivalul primeşte toată Mediterana, dar şi teritoriile în care cultura din jurul Mediteranei a influenţat într-un fel sau altul imaginarul local. Ţările din bazinul mediteranean aduc laolaltă majoritatea poeţilor invitaţi, dar şi pe cei care aparţin celei ce se poate numi „A cincea Mediterană”, cea pe care istoria a exportat-o în alte părţi ale lumii. În acest an, România este din nou bine reprezentată cu poetul Valeriu Stancu şi cu poeta franco-română Linda Maria Baros, recent laureată a premiului francofoniei la festivalul poeziei din Montréal.

Linda Maria Baros, născută în 1981, poetă, traducătoare și editoare, cu un doctorat în literatură comparată la Universitatea Paris Sorbonne, a publicat de curând La nageuse désossée – Légendes métropolitaines (Prix international francophone du Festival de la poésie de Montréal 2021, Prix Rimbaud 2021 de la Maison de Poésie de Paris), precum şi alte cinci culegeri. Poeziile sale au fost traduse şi publicate în 40 de ţări. Linda Maria Baros a participat la peste 90 de festivaluri internaţionale de poezie. Laureată şi secretar general al prestigiosului premiu Apollinaire, cronicar general al Academiei Mallarmé, vice-preşedinte al Clubului PEN din Franţa, a tradus 43 de cărţi. Director al Editurii La Traductière şi al festivalului franco-englez de poezie din Paris, Linda Maria Baros este redactor-şef la revista de poezie şi artă vizuală La Traductière.

 

 

Născut la Iaşi, în 1950, Valeriu Stancu este scriitor, jurnalist, editor şi traducător. Este și președintele Fundației culturale „Cronica”, redactor-șef al revistei cu același nume (din 1997) și director al editurilor CronEdit și Cronica. Preşedinte al Uniunii Scriitorilor în perioada 2005-2009, Valeriu Stanca este tradus în peste 20 de limbi. A primit mai multe premii literare: premiul Lyra al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, pentru lucrarea de poezii Balada sărmanului pescar (Chişinău, 2010); Premiul Literar Naji Naaman (Liban, 2014); Premio Europeo Capo Circeo per la Letteratura (Roma, Italia, 2017). Printre cele mai recente culegeri de poezie: Ballade de mon ami le bourreau (Editura Maïa, Paris, cu o prefaţă de Sylvestre Clancier, preşedinte al Academiei Mallarmé, 2020); Krivovjerje za anonimnog Borgesa (Litteris, Zagreb, Croatia, 2020). Valeriu Stancu a primit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofițer, în România şi Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres de la République Française.

 

// anunță ICR.

 

 

 

Număr de vizualizări :4http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/bfFsykAnD2I?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Expoziția internațională de mail art ”NU ABUZULUI IMPOTRIVA FEMEILO...

Posted: 15 Jul 2021 09:15 AM PDT

53 de artiști din 8 țări s-au alăturat în mai puțin de o lună demersului cultural de conștientizare inițiat de Galeria Galateca și Asociația culturală Neo Art România. Miercuri, 7 iulie 2021, s-a deschis la Galateca expoziția internațională de mail art ”NU ABUZULUI IMPOTRIVA FEMEILOR”, ce cuprinde scrisori, mesaje, cărți poștale cu lucrări originale, desene, print și mixt media ale artiștilor, oamenilor de comunicare și activiștilor din opt țări: Austria, China, Franța, Germania, Israel, Olanda, România și Rusia. Aceasta face parte dintr-un program mai amplu, ”2021 GRIJĂ – PROTECȚIE – REFACERE”, ce are la bază nevoia de înțelegere a transformărilor din ultimul an, căutările și observațiile curatoarelor, conform cărora societatea s-a dezvoltat pe două trasee antagonice, pe de o parte comunitățile și familiile s-au apropiat, iar prin contrast, violența și abuzul a crescut. Inițiatori și curatori: Anca Boeriu și Andreea Sand.  Expoziția rămâne deschisă  în perioada 7 – 18 iulie 2021. Intrare liberă. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Expoziția propune, o altă abordare, folosind arta ca manifest și mod de conștientizare a existenței și dezvoltării acestui fenomen, în multiple forme, o radiografiere a abuzului din prisma omului de cultură. Suport sunt statisticile alarmante, ignorate.

Artiștii invitați și cei care au răspuns apelului de proiecte, fac parte dintr-o propunere de a redescoperi și recrea trasee uitate, legături umane prin intermediul unei forme artistice regăsite în ultimul an: mail art.

Alexandra Baciu / Adriana Bădescu/ Carmen Bendovski /     Adriana Blendea /     Anca  Boeriu / Radu  Burduj (Cool Cat) / Adriana Catrinel / Aurelia Chiru / Anca Coller / Dana    Constantin / Bogdan Craiu / Christiane Crewett Bauser / Mihaela Dedeoglu / Raluca Ilaria Demetrescu / Ana Corina Dimitriu / Roxana Donaldson / Sarah     Einik / Cristian Farcaș / Laura Florentina Gâdea/ Cristi Gaspar / Petra Geiser / Sabina Georgescu / Miruna Gheordunescu / Andrada Cristina Gheorghe / Anca Ghinea / Cristina Irian / Loredana Kaschovits /      Olivia Janku / Adrian Lis / Rodica Lomnãșan /             Adriana Lucaciu / Flavia Lupu / Ștefana Marmureanu / MiaMeijers / Florin Mocanu / Maria Morar / Mircea       Moroianu / Carmen Nistorescu /   Valia   Paella / Andrei Alexandru Pantea / Bogdan Pelmuș /Magda Pelmuș /    Mariea        Petcu / Oana Maria  Pop /Tanja Rauschtenberger / Cosmina Ionela         Sandu / Elena Scutaru / YAN Su / Alina Tofan / Gabriela Tofan / Mirela Trăistaru / Monica Turcu / Beti  Vervega / Mihai Zgondoiu

 

În cadrul proiectului, pe 15 iulie, la ora 18:30 se lansează începutul campaniei de conștientizare și invitația către noi parteneri care să se alăture demersului nostru în cadrul unei dezbateri, urmată de artist-talk și două performance-uri moderată de Mihaela Dedeoglu.

 

Un manifest ce se adresează oricărui tip de abuz: abuz fizic, abuz verbal, emoțional sau psihologic, abuzul asupra copiilor, abuzul sexual, mobbing, abuz digital sau intimidare cibernetică, abuzul instituțional, abuzul economic.

 

Un program cultural inițiat și realizat de Galeria Galateca și Asociația culturală Neo Art România. 

 

Inițiatori și curatori: Anca Boeriu și Andreea Sandu

 

 Expoziția rămâne deschisă  în perioada 7 – 18 iulie 2021. Intrare liberă.

 

Parteneri media: Modernism, agentiadecarte.ro, Biz, Kreatoria.ro, Propagarta, Metropola TV , Radio Romania Cultural

 Parteneri:  Arcub, Asociația Fantom, UNARTE, Asociația Luthelo   

 

 

Număr de vizualizări :4http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/yV5juKoGEPk?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”Într-o clipă” de Suzanne Redfearn, o explorare a limitelor umanită...

Posted: 15 Jul 2021 09:03 AM PDT

Împrejurările extreme și neprevăzute în care oamenii se pot afla uneori au un singur avantaj, dacă poate fi considerat astfel – măștile civilității se prăbușesc, dezvăluind adevărata natură a fiecăruia. Cât suntem de pregătiți să contemplăm imaginea reală a celor din jur, adesea în opoziție flagrantă cu cea asumată în societate? Sau cum vom gestiona revelațiile dureroase despre propria fire? ”Într-o clipă”, romanul scriitoarei americane Suzanne Redfearn publicat de Editura Trei, spune o poveste despre o astfel de situație-limită, inspirată dintr-o întâmplare reală din viața autoarei.

 

Bestseller Amazon la 10 categorii, câștigător al Best Book Awards și în curs de traducere în 17 țări, romanul Într-o clipă a fost considerat un triumf și o revelație. Pornind de la o întâmplare care poate apărea în viața oricărui om – un accident de mașină – Suzanne Redfearn pune în balanță instinctul de conservare și umanismul. Conduce personajele în situații în care alegerea corectă pare imposibilă și le forțează limitele până când măștile cad, conștiințele sunt zguduite, iar viețile ori se restartează, ori se distrug din cauza deciziilor greșite sau a inerției.

Naratoarea romanului este Finn Miller, o fată de 16 ani, cu nimic deosebită de alți tineri de vârsta ei. Are o prietenă foarte bună, pe Mo, căreia îi împărtășește iubirile ei adolescentine, o mamă imposibil de mulțumit, Ann și o soră, Aubrey, care se pregătește de nuntă. Fratele ei, Oz, un băiat de 13 ani cu mintea unui copil, tensionează atmosfera familiei prin nevoile sale speciale. Sora lui Finn, Chloe, este însă imună la toate acestea, pentru că e absorbită de dragostea pentru Vance, băiatul cu care pare că alcătuiește o singură entitate. O excursie la munte împreună cu „mătușa” Karen, „unchiul” Bob și fiica acestora, Natalie, cu vechea rulotă a familiei Finn schimbă lucrurile pentru totdeauna. După ce un cerb le taie calea, mașina se prăbușește într-o prăpastie și toți rămân captivi într-un iad înghețat, în mijlocul unei furtuni de zăpadă, cu șanse reduse de supraviețuire. Finn Miller își pierde viața în accident, însă interesant este faptul că Suzanne Redfearn alege să spună mai departe povestea din perspectiva acestui personaj.

Am ales să spun povestea din perspectiva lui Finn pentru a avea omnisciența observatorului nevăzut, care să ne permită să întrezărim trăirile sincere ale personajelor, chiar şi când se cred singure. Să scriu povestea ca şi cum o vedeam prin ochii lui Finn s-a dovedit a fi un dar. Deşi nu mă reprezintă, în multe privinţe mi-aş dori să-i semăn mai mult. Rareori ţi se oferă prilejul să creezi un personaj cu un spirit atât de pur” spune scriitoarea americană.

Folosindu-se de pretextul că Finn Miller nu mai aparține acestei lumi, Suzanne Redfearn creează un personaj situat parcă dincolo de bine și rău, de un umanism exemplar. Finn observă nu doar acțiunile exterioare ale membrilor familiei și prietenilor, ci sesizează și cele mai fine mișcări ale psihicului lor. Înregistrează actele de noblețe și cele de mârșăvie, lașitatea, disperarea, modestia, revolta, amorțirea sufletească, șirurile nesfârșite de minciuni care creează o perdea groasă a amăgirilor – adică întregul peisaj interior al umanității, fluctuând între nimicnicie și eroism.

Autoarea observă viața personajelor sale înainte de accident, momentele când fiecare crede că se cunoaște perfect pe sine și pe cei din jur. Bob, tatăl lui Natalie, este stomatologul jovial, Mo, adolescenta super protejată de părinți, o mică prințesă vulnerabilă, Ann, avocata dură care pare că nu se gândește prea mult la cei din jur, iar Karen este femeia caritabilă, prezentă mereu unde e nevoie. Un accident de mașină în vârf de munte, o furtună teribilă de zăpadă și doar o singură clipă sunt de ajuns pentru a scoate personajele din aceste roluri și a face măștile să cadă. Prin deciziile pe care le iau în situația-limită, personajele dezvăluie trăsături de character pe care nici ele nu știau că le au.

Reflexiile sunt prea clare, prea brutale şi sincere, deloc măgulitoare — şi realizez că nu ar trebui să ne vedem atât de limpede, fără masca egoului sau a ignoranţei, că nu ar trebui ca adevărata noastră fire să fie dezvăluită”, reflectă Finn.

Accidentul care schimbă lucrurie într-o clipă este însă doar punctul de pornire al romanului, pentru că autoarea își propune să analizeze ceea ce declanșează acest episod în conștiințele personajelor. Ritmul romanului este unul foarte alert, iar tehnicile narative folosite sunt cinematografice. Pe lângă rolul de narator și comentator, Finn acționează ca o cameră de luat vederi. Imaginile se comută cu repeziciune de la un personaj la altul înregistrând acțiuni, stări de spirit și mai ales contrastul între ceea ce pretind oamenii că sunt și ceea ce sunt cu adevărat.  Situațiile-limită, când supraviețuirea e singurul lucru care contează oferă o perspectivă șocantă asupra umanității: „Mă întreb dacă e aşa, dacă omenia noastră e influenţată mai curând de împrejurări decât de conştiinţă şi dacă oricare dintre noi s-ar putea schimba atunci când e încolţit. Am văzut asta în ziua aceea, cum niciunul dintre ei nu s-a dovedit a fi cine credea că este”.

Suzanne Redfearn creează o galerie impresionantă de tipuri psihologice: eroul anonim, care-și riscă viața din pur altruism, personajul abject, lipsit de conștiință, dispus să calce peste cadavre să scape, dar care își arogă vitejii în fața camerelor de luat vederi, tânăra cu o capacitate de introspecție atât de redusă încât a pierdut contactul cu sine, conștiințe care trăiesc furtuni morale și altele care au ales să se mintă ca să poată trăi cu sine.

Într-o clipă este un roman care realizează un echilibru perfect între acțiunea care ține cititorii cu sufletul la gură și o profundă invitație la meditație pe tema naturii umane. Unele personaje sunt detestabile, altele sunt tentate de acțiuni reprobabile, în circumstanțe excepționale. Însă, când cititorii vor „pune mâna pe piatră” să le lovească, Suzanne Redfearn pare a le spune că „cel fără de păcat” să arunce primul. Omul nu este doar bun sau numai rău, ci poate parcurge o infinitate de nuanțe morale. Importantă este capacitatea sa de regenerare, chiar și atunci când totul pare pierdut.

În ciuda subiectului, care pornește de la o tragedie, Într-o clipă este o carte scrisă cu mult umor, debordând de optimism, un exercițiu uluitor de empatie și o celebrare a vieții, în toate aspectele ei.

 

Număr de vizualizări :8http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/B-ZqZ6ssmLM?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

O nouă ediție Villon în limba română

Posted: 15 Jul 2021 08:05 AM PDT

Pe lângă 16 volume de poezie, Dan Dănilă a tradus și a publicat în volume sau în periodice, lirică și proză, din germană, engleză și franceză (Rilke, Aichelburg, Scherg, Villon, etc). Din François Villon, pe care l-a tradus integral, a publicat în 1997 un volum bilingv de Balade, la editura Hermann din Sibiu iar în 2015 i-a apărut Diata sau Testamentul Mic, la editura Eminescu din București. Recent, a publicat la editura Eikon și Testamentul Mare al lui Villon, operă de peste două mii de versuri, din nou în ediție bilingvă, cu note, comentarii și o postfață semnată de Miron Kiropol.

Lansarea va avea loc miercuri, 21 iulie 2021, la ora 18:00, în Sibiu, în sediul nou al bibliotecii ASTRA.

Număr de vizualizări :7http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/Ub9SvWglrs0?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”Godottino” – primul serial de teatru pentru copii din România

Posted: 15 Jul 2021 06:55 AM PDT

Sâmbătă, 17 iulie 2021, ora 11.00, la Teatrul Godot, are loc premiera primului serial de teatru pentru copii din România, ”Godottino”. Teatru Godot lansează o producție originală – Godottino, o provocare adresată tinerei generații, de a fi ‚cool’ prin curiozitatea nativă și ‚smart’ prin alegerile făcute. Un proiect ambițios, Godottiono țintește să contribuie la formarea armonioasă – emoțională și psihologică, a celor mici, promovând prin acest prim episod teatral – „Origini”, conceptul de educație prin cultură, într-un cadru de poveste, în sala de spectacole a Palatului Bragadiru, clădire aflată în patrimoniul cultural al Bucureștiului.

Personajul principal pe care toți cei mici îl vor îndrăgi, și cu care se vor identifica, este Godottino, un copilaș de 9 ani, care are tot felul de curiozități, printre care cea mai interesantă pare a fi robotica. Pasiunea sa pentru știință îl va purta în aventuri haioase, dar nu lipsite de suspans, în timp ce teme actuale cu care societatea se confruntă, precum și posibilele soluționări, sunt schițate și adresate în contextul evoluției relației dintre micuțul Godottino și cei apropiați lui.

O piesă de teatru, atât pemtru copii, cât și pentru părinți, Godottino nu doar observă contextul social, ci propune soluții pentru rezolvarea unor tensiuni și situații, care pot apărea adesea, atât în mediul familial, cât și in relațiile cu prietenii, colegii și profesorii de la școală.

Subiecte precum relațiile de prietenie și sentimentele mai mult sau mai puțin pozitive asociate acestora, mediul înconjurător și sustenabilitatea, tehnologia și folosirea ei într-un context pozitiv, relația câteodată tensionată cu părinții, dar și cât este ea de importantă pentru sănătatea emoțională,  sunt doar câteva din temele ce vor fi abordate în acest serial de teatru pentru copii, recomandat celor intre 5 – 12 ani.

Cei mici vor învăța că ‚minciuna are picioare scurte’ și niciodată rezultate pozitive, vor vizita concepte importante pentru dezvoltarea și transformarea lor în adulți responsabili, dar și teme precum incluziunea, acceptarea, conștiința faptului că deciziile lor au întotdeauna consecințe, pe care trebuie să și le asume sănătos, indiferent de rezultatul mai mult sau mai puțin armonios.

Invitația lui Godottino este următoarea: „Eu sunt Godottino și am 9 ani. Da, da, cu tine vorbesc, cu tine care citești acum aceste rânduri. Sunt elev și îmi place tare mult știința. Mai exact robotica, dar nu numai, pentru că eu sunt tare curios. Câteodată, prietenii mei spun că sunt enervant de curios. Dar ce să fac dacă nu mă pot abține și vreau tot timpul să aflu lucruri noi? Așa sunt eu. De aceea întrebarea mea preferata este…de ce. Și a ta? Cool! Atunci vrei să fii lângă mine și să trecem împreună prin toate aventurile pe care ți le-am pregătit? O să fie super fun. Vom învăța împreună despre cum a fi deștept este cool, despre ce putem face pentru a ajuta mediul înconjurător. Vom afla că minciuna nu ne aduce nimic bun, despre cum să facem fata bullyngului, despre incluziune și acceptare. Vom descoperi cum calculatorul ne poate fi prieten și nu dușman. Și nu în ultimul rând, vom descoperi ce înseamnă familia și prietenia, cum fără ele ne este imposibil sa mergem mai departe, să evoluam. De aceea îți propun să-mi fii alături și să devenim prieteni. Vrei?”

Vă așteptăm la premiera primului serial de teatru pentru copii din România, „Godottino – Origini”, ce va avea loc sâmbătă, 17 iulie, de la ora 11:00, în noua locație a Teatrului Godot, aflat acum în incinta Palatului Bragadiru, din Calea Rahovei nr. 147-153.

Următoarea reprezentație va avea loc sâmbătă, 24 iulie, începând cu ora 11:00.

Bilete pentru spectacol se pot achiziționa online, de pe site-ul Teatrului Godot.

Scenariul și regia: Gina Lazăr

Distribuție: Andrada Fuscaș, Ana Maria Pop, Andreea Șovan, Vlad Brumaru, Vlad Ionuț Popescu/ Valentin Paraschivu.

Trailer video Godottino: https://www.youtube.com/watch?v=LfK8uqztfYk

Pentru a fi la curent cu aventurile lui Godottino urmăriți-ne pe YouTube, Facebook, Instagram, TikTok.

După spectacol, vă invităm în grădina Palatului Bragadiru pentru un Family Brunch și o expoziție de robotică organizată de Universitatea de Robotică București. Am pregătit și alte activități distractive și educative, precum si un photo corner special, unde copiii vor putea să-l cunoască pe Godottino și să participe la o sesiune de autografe pe baloane modelante.

*

Teatrul Godot s-a deschis în anul 2010 pe strada Blănari nr. 18, sub numele de Godot Cafe Teatru. Este un spațiu dedicat exclusiv evenimentelor culturale independente. Inițiativa manifest a Teatrului Godot este de a promova spectacolele independente, contemporane și puternic ancorate în realitatea de zi cu zi. Miza este aceea de a pune în scenă spectacole pe toată perioada anului pentru a dezvolta un fenomen organic de cunoaștere atât a tinerilor actori, cât și de subliniere a necesității existenței și susținerii acestui fenomen teatral în România.

Partener media principal: Itsy Bitsy

 

 

 

Număr de vizualizări :24http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/dUjPhmoCQSQ?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Renumita mezzosoprană Viorica Cortez – Cavaler al Ordinului Legiuni...

Posted: 15 Jul 2021 06:50 AM PDT

Miercuri, 14 iulie 2021, cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Franceze, a fost semnat decretul prin care renumitei mezzosoprane Viorica Cortez i s-a conferit titlul de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare al Republicii Franceze. Detaliile ceremoniei de decernare a înaltei distincții vor fi comunicate ulterior.

 

***

Născută la Bucium pe 26 decembrie 1935, Viorica Cortez şi-a început cariera muzicală la 17 ani, ca solistă a Corului Gavriil Musicescu din Iaşi. A urmat cursurile Şcolii de Muzică, apoi ale Conservatorului din localitate, desăvârşindu-şi pregătirea la Conservatorul Ciprian Porumbescu din București, la clasa Artei Florescu. A câștigat câteva dintre cele mai importante competiții vocale: Toulouse (1964), ’s-Hertogenbosch (1965) şi Concursul International George Enescu, București (1967). Angajată a Operei din București, a părăsit România în 1970, din pricina șicanelor autorităților comuniste, care încercau să îi zădărnicească afirmarea internațională.

Viorica Cortez a avut una dintre cele mai bogate cariere internaționale. Prezențele, unele record, pe scenele de la Scala din Milano, Metropolitan Opera din New York, Opera din Paris, Arena din Verona, Gran Teatre del Liceu din Barcelona, Lyric Opera din Chicago, pleiada de parteneri, dirijori și regizori dintre cei mai valoroși, amploarea repertoriului, longevitatea şi înzestrările artistice ieşite din comun definesc portretul uneia dintre cele mai complete artiste lirice ale ultimilor 40 de ani.

Căsătorită în România cu sculptorul Marcel Guguianu, Viorica Cortez a devenit mai târziu, în Franța, soţia compozitorului Emmanuel Bondeville, secrétaire perpétuel al Academiei de Arte Frumoase, apoi, după moartea acestuia, a istoricului de origine română Adolf Armbruster. Din primul mariaj, artista are o fiică, pe Cătălina. Ambele locuiesc la Paris. În prezent, Viorica Cortez își împarte timpul între master classes, jurii internaționale și lecții de canto particulare, fără a neglija invitațiile de prelungire a carierei în roluri de compoziție. De asemenea, în perioada 2013-2015 mezzosoprana Viorica Cortez a fost invitata câtorva evenimente organizate de Asociația pentru Muzică, Artă și Cultura: Lansarea volumului Cortez de Marius Constantinescu (2013), Gala Aniversară “Viorica Cortez și prietenii” (2014) și Recitalul omagial “Enescu 60” (2015).

 

Număr de vizualizări :4http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/lnJ-gKa7kTE?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”Jenseits der Einsamkeit”, de Victoria Milescu

Posted: 15 Jul 2021 06:49 AM PDT

O nouă carte a poetei Victoria Milescu, Jenseits der Einsamkeit, a apărut la Editura Dionysos, Boppard am Rhein, Germania, 2021. Traducerea în limba germană aparține cunoscutului poet și traducător  Christian W. Schenk, cel care scrie și un „Cuvânt înainte”, reprodus aici și în limba română.   

 

CUVÂNT ÎNAINTE

 

Găsim în poeziile Victoriei Milescu în mare parte aceeași acțiune: căutarea iubirii în plenitudinea ei, durerea pe care o aduce cu ea, fragilitatea sau absența ei. Nu, ea nu va dispera atât timp cât amintirile momentelor trecătoare de iluminare se rotesc în sufletul și memoria ei, atâta timp cât are chiar slaba speranță că magia cuvintelor poate schimba lumea, dorește să le schimbe.

Aceasta este o carte de îndrăzneală poetică deosebită, scrisă febril, cu respect pentru meșteșugul unui poet, asemănătoare profeției, chiar dacă de multe ori nu pare vizibilă și, mai presus de toate, cu dor de senin și libertate. Dar cât de liberă poate fi poezia? Și atunci când scrii poezie, mai poți fi liber?

De la primul până la ultimul vers al acestei cărți, cititorul este surprins de schimbările în conținutul unei mari teme caudine, de relația permanentă cu cealaltă schimbare, de unde și dilema mereu ireductibilă: împreună sau singur, pierdere sau câștig? Pe acest subiect, poeta nu ezită să se afunde într-o metafizică deplină.

Victoria Milescu încearcă să scape de agresivitatea faptului existențial în sine fiindcă ea se poate retrage cât mai mult din ficțional. Dar adevărul vieții urmează prin respirația ei rece și prinde din urmă visele tămăduitoare pe care câteodată le spulberă. Rezultatul este un amestec de reverie, căutarea iluminării și a viselor violente, tulburări senzoriale, amenințări difuze și confuze.

În ciuda existenței lor aparent monotematice, poeziile sunt structurate diferit și deschid mereu alte aspecte ale lumii noastre. Poeziile au atins toate semnele, indicațiile conștientizării de către o scriitoare sfidătoare poziției sale în lume. Aceasta nu este o stare de rezistență universală, o negare categorică a condiției umane în general. Victoria Milescu transformă poezia într-un act în care adevărurile deviante din viață sunt uneori negate și alteori acceptate.

Un dialog și chiar o legătură cu divinitatea este un lucru firesc, deoarece este vorba despre poem, viață, moarte și, în general, poetul, ca slujitor mândru și umil al Domnului Suprem, creează „grădina probată a lui Dumnezeu”, cea înainte ca moartea să fie cultivată de la căderea omului din Paradis în păcat până în zilele noastre. Aproape deloc feministă, deși nu ar putea fi numită chiar anti-feministă. Cu prudență, tenacitate, cu un eroism poetic liniștit, cu atât mai lăudabil cu cât a fost scris într-o epocă în care golul răsuna mai tare, poeta a construit o operă în mai mult de un sfert de secol pe care se poate merge cu indiferență, dar numai cu prețul unei nedreptăți dureroase pentru poezie.

Poeta nu se vede blestemată spre a suferi blestemul creației. Dimpotrivă, este o bucurie a harului dincolo de avatar, acea a agoniei scrisului.

Flăcările invizibile ale poeziei sunt consumate de spațiul neobosit al observării în linie dreaptă și al meditației subiacente. Mesajul este clar, dar întotdeauna cu acel Eleusinian Mysteries, cu acea aură din care constă, ceea ce nu este clar expusă, ci doar sugerată. Principiul care predomină mesajul poeziilor Victoriei Milescu este acela al dorinței de a schimba cursul nefiresc al lumii, revenind la esența bucuriei, a iubirii, a poftei tonice pentru viață.

Poeta transformă o imagine comună a vieții într-un mit: un mit istoric, basm sentimental și aventură reconfortantă. Printre poeții de astăzi ea are privilegiul de a trezi rațiunea și avantajul unui talent neatins, șlefuit ca un diamant, cu o ortografie expresivă și o claritate uimitoare.

Autoarea unei opere admirabile de o valoare incontestabilă și-a asigurat cu siguranță un loc de cinste în constelația poeziei românești actuale.

 

Christian W. Schenk

 

VORWORT

 

Wir finden in Victoria Milescus Gedichte die meist die gleiche Handlung: die Suche nach Liebe und ihre Fülle, den Schmerz, den ihre Zerbrechlichkeit oder Abwesenheit mit sich bringt. Nein, sie wird nicht verzweifeln, solange sich die Erinnerung an flüchtige Momente der Erleuchtung in ihrer Seele und Erinnerung dreht, solange sie die abwegige Hoffnung in sich trägt, dass die Magie ihrer Worte die Welt verändern kann, verändern möchte.

Dies ist ein Buch von beschleichender Kühnheit, fieberhaft geschrieben, mit Achtung vor der Handwerkskunst eines Dichters, Weissagen artig, wenn auch unauffällig, und vor allem mit Sehnsucht nach abgeklärtem und nach Freiheit. Aber wie frei kann Dichtkunst sein? Und wenn man Gedichte schreibt, kann man trotzdem frei sein?

Vom ersten bis zum letzten Vers dieses Buches wird man überrascht von den inhaltlichen Umgestaltungen eines großen kaudinischen Themas, die permanente Beziehung zum anderen, daher das immer nicht reduzierbare Dilemma: gemeinsam oder einsam, Verlust oder Gewinn? Zu diesem Thema Zögert die Dichterin nicht in voller Metaphysik einzutauchen.

Victoria Milescu versucht, der Angriffslust des Faktischen zu entgehen, indem sie soweit wie möglich im Fiktiven sich zurückziehen kann. Aber die Lebenswahrheit folgt ihr und ihr kalter Atem holt die heilenden Träume ein und zerschmettert sie. Das Ergebnis ist eine Mischung aus Tagträumen, Streben nach Aufklärung und gewalttätigem Träumen, Sinnesstörung, diffuser und verwirrender Bedrohung.

Trotz ihres scheinbar monothematischen Bestands sind die Gedichte unterschiedlich strukturiert und eröffnen unterschiedliche Aspekte unserer Welt. Die Gedichte treffen alle Zeichen, die Hinweisen auf ein Positionsbewusstsein einer aufsässigen Schriftstellerin. Dies ist kein Zustand universeller Widerstand, eine kategorische Verneinung des menschlichen Zustands im Allgemeinen. Victoria Milescu verwandelt die Poesie in einer Handlung, in der abweichende Lebenswahrheiten mal geleugnet, mal angenommen werden.

Ein Zwiegespräch und sogar eine Verbindung mit der Göttlichkeit ist selbstverständlich, weil es um das Gedicht, das Leben, den Tod geht, und im Allgemeinen gestaltet die Dichterin, als stolze und demütige Dienerin Gottes, den „erprobten Garten Gottes„, der vor dem Tod gepflegt wurde, angefangen von dem Fall des Elysium- Menschen in die Sünde, bis zu dem heutigen Tag.

Fast überhaupt nicht feministisch, obwohl man sie nicht als antifeministisch bezeichnen könnte. Mit Behutsamkeit, Hartnäckigkeit, mit einem stillen Heldentum, umso lobenswerter, als es in einem Zeitalter schlechthin als die Gedichte geschrieben wurden, in der die Leere lauter klingend, baut die Dichterin in einem mehr als ein Vierteljahrhundert ein Werk, über das man gleichgültig gehen kann, jedoch nur um den Preis einer schmerzhaften Ungerechtigkeit der Dichtkunst gegenüber.

Die Dichterin sieht sich nicht als verwünscht, die den Fluch der Schöpfung erleiden muss. Im Gegenteil, es ist eine Gnadenfreude jenseits von Avataren, an die Qualen des Schreibens.

Die unsichtbaren Flammen der Dichtung werden von dem unermüdlichen Raum der gradlinigen Beobachtung und der zugrunde liegenden Meditation verzehrt. Die Botschaft ist deutlich, jedoch immer eleusinisch, mit dieser Aura, aus dem es besteht, was nicht deutlich gesagt, sondern nur vorgeschlagen wird. Der Grundsatz, der in der Botschaft von Victoria Milescus Gedichte herrsch, ist das des Wunsches, den unnatürlichen Lauf der Welt zu ändern, zum Wesen der Freude, der Liebe, zur tonischen Lebenslust zurückzukehrend.

Die Dichterin verwandelt ein gemeinsames Lebensbild in einem Mythos: einen Mythos, in der Geschichte, sentimentales Märchen und wanderndes Abenteuer. Unter den heutigen Dichtern, hat sie das Vorrecht, die Vernunft zu erwecken, und den Vorteil eines unberührten Talents, dass wie ein Diamant von allen Seiten geschliffen ist, mit einer ausdrucksstarken Schreibweise und mit lauter Klarheit zu überraschen.

Die Autorin eines bewundernswerten Werkes von unanfechtbarem Wert, hat sich mit Sicherheit einen Ehrenplatz im Sternbild der rumänischen Dichtung gesichert.

 

Christian W. Schenk

 

Număr de vizualizări :21http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/6iRtPl9KgG0?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Regizorul și artistul grafic Robert Sowa vine la ABIFF pentru un Ma...

Posted: 15 Jul 2021 06:45 AM PDT

Peste 3000 de spectatori din întrega țară au participat, în peste 33 de cinematografe, la Festivalului Internațional de Film de Animație ABIFF, în weekendul de lansare, 9 – 11 iulie 2021. O componentă importantă a festivalului, pe lângă proiecțiile de film care vor continua pe tot parcursul verii, o reprezintă organizarea de ateliere de prezentare pentru liceeni și masterclassuri cu profesioniști din industrie pentru studenți.

 

Astfel, ABIFF oferă în premieră în România, pe 23 si 24 iulie, un prim masterclass de animație susținut de Robert Sowa. Robert Sowa este regizor de animații și artist grafic, director al Animation Film Studio, Departamentul Academiei de Arte Plastice din Cracovia, Polonia, unul dintre cei mai buni profesioniști din industria de animație. Este cunoscut pentru experiența vizuală și limbajul propriu, creat pe diferite medii și pe relația dintre spațiile vizuale și sonore.

 

Participanții vor avea ocazia să învețe cum pot începe o animație, cum se face documentarea, dar și despre procesul de post-producție. De asemenea, va fi analizată relația dintre regizor și producător în cadrul realizării unui film de animație.

 

Masterclass-ul va avea și o parte practică în care participanții vor realiza un scurt exercițiu despre structura pregătirii unui film, storyboard-ul, design și vizual , sunet și muzică, dramaturgie și procesul de producție.

 

Cursul se adresează studenților la facultăți de profil și se desfășoară în limba engleză, online pe platforma Zoom. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile (12 participanți). Mai multe detalii și înscrieri la contact@abiff.ro, până miercuri 21 iulie, în baza CV-urilor:

https://abiff.ro/2021/07/13/23-24-iulie-masterclass-de-animatie-cu-...

 

Proiectul “ABIFF – Festivalul Internațional de Film de Animație București” este organizat de ABI Fundație și este finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.  Bugetul total al proiectului este de 943.800 lei (195.492,77 euro), iar valoarea finanțării nerambursabile este de 849.420 lei (175.943,49 euro).  Proiectul se derulează pe o perioadă de 18 luni.

 

ABI Fundaţie este o organizaţie nonguvernamentală, non-profit, care iniţiază şi sprijină proiecte în domeniile cultural, social şi sportiv. Înca din anul 2010 este implicată ca partener în inițiativele: United Against Racism și Radicalisation Awareness Network.

 

Partenerii media ai ABIF 2021 sunt Agerpres.ro, newsweek.ro, Magic FM, Radio Romania Cultural Viva FM, Radio HIT și AaRC.

 

***

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu € 3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro.

 

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.ro-cultura.ro.

 

 

 

 

Număr de vizualizări :20http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/MKcOFKVlx6w?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

După o suită de premiere, TNB intră în vacanță până pe 26 august!

Posted: 15 Jul 2021 06:19 AM PDT

Stagiunea 2020-2021 a Teatrului Naţional din Bucureşti se încheie, în seara de 18 iulie, cu 3 spectacole de succes din repertoriul curent – „Dineu cu proști, „Omul care a văzut moartea și „Class. După o vacanță mai scurtă decât de obicei, noua stagiune 2021-2022 debutează din 26 august, când sunt programate să revină pe scenele TNB spectacolele din repertoriul curent, precum și noi premiere. 

A doua zi după gongul final, așteptăm cu emoție și sperăm să mai anunțăm o veste bună în seara Galei UNITER, care se desfășoară luni seară, pe 19 iulie 2021, în Sala Mare a TNB – vestea decernării Premiului pentru regie lui Carmen Lidia Vidu, nominalizată pentru spectacolul ei Jurnal de România.1989, singura premieră produsă la TNB în vara anului 2020, în plină perioadă de pandemie…Indiferent de rezultat, regizoarea, şi spectacolul, cu toţi interpreţii lui, merită aplauze prelungite !

Încheiem o stagiune frământată pentru teatrul românesc, cu un program imprevizibil, cu reprezentaţii suspendate de câteva ori din cauza evoluţiei pandemiei de COVID-19 și premiere amânate. Și totuși, în ultimele luni am putut oferi iubitorilor de teatru 3 premiere:

Adio, domnule Haffmann de Jean-Philippe Daguerre, regia Felix Alexa, (premiera oficială, în zilele de 2 și 3 iunie), la Sala Pictura. „Un spectacol despre ființe fragile aruncate în vâltoarea istoriei și a evenimentelor personale ce o iau razna. O fragilitate ce nu exclude însă forța și curajul”, după cum remarca regizorul.

Hai, să vorbim despre viață! de Ana Sorina Corneanu, piesa ce a obținut Premiul pentru cea mai bună piesă a anului 2019 la Gala premiilor UNITER, regizată de Zsuzsánna Kovács (cu premiera în 13 iunie), la Sala Atelier. „Un roller coaster al minții umane, o introspecție a sufletului în căutările adevărului, o piesă despre cine suntem… atunci când nu ne raportăm la ceea ce se așteaptă ceilalți să fim, spune autoarea.

D-ale carnavalului de I. L. Caragiale, cunoaște în regia lui Alexandru Dabija o întorsătură de stil, dar și de percepție, comedia trece în dramă, apropiind prin aceste mijloace și mai mult lumea lui Caragiale de a noastră. „Sub toate aspectele spectacolul lui Alexandru Dabija înmănunchează exemplar (…) destinul nostru de azi. Carnavalul continuă. Ca și toată deșertăciunea și vânarea de vânt a acestei lumi” (Bedros Horasangian, Observatorul cultural).

Numitorul comun al acestor premiere este dat de calitatea creațiilor actoricești, remarcate și apreciate de public și de criticii de specialitate.

Planuri pentru noua stagiune ? 

Încă din prima săptămână de lucru a noii stagiuni, cunoscuta regizoare de origine română, stabilită în Franța, Alexandra Badea începe lucrul la un proiect inedit, Exil, destinat scenei mari, pe un text propriu. În distribuţie îi veţi regăsi pe majoritatea actorilor tineri ai TNB, la fel ca și în noul spectacol de teatru-dans ”marca” Gigi Căciuleanu care a intrat deja în repetiții, pentru Sala Studio: ˮKiritza sau Jocul de-a…ˮ.  Un scenariu propriu după cunoscuta piesă ”Coana Chirița” a lui Vasile Alecsandri, de la a cărui naștere tocmai se împlinesc 200 de ani…

Până la noi vești și redeschiderea stagiunii, când vă vom putea oferi şi alte noutăți, vă dorim o vară și o vacanță cât mai plăcute.  Rămâneți pe recepție !

Să ne revedem sănătoși începând din 26 august, în sălile TNB!

// anunță TNB.

Număr de vizualizări :3http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/QCWW-bNaa4g?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Emisiunea de mărci poștale ”Peceți ale domnitorilor români (II)”

Posted: 15 Jul 2021 12:41 AM PDT

Continuând o temă inițiată în anul 2019, Romfilatelia introduce în circulație, joi, 15 iulie 2021, emisiunea de mărci poștale Peceți ale domnitorilor români (II).

Documentele redactate și scrise pe hârtie sau pergament, emise de cancelariile domnești din Țările Române, erau validate, alături de semnăturile olografe, prin folosirea unor sigilii de diferite dimensiuni. Pecețile domnești, aplicate de obicei în ceară de culoare roșie, preluau elementele în relief ale sigiliilor și constituie ele însele un obiect de studiu, fiind protejate în căuș de ceară, în capsule de lemn sau metal.

Pecețile, elemente care confereau actelor domnești autenticitate, prezintă diferențe vizibile, dacă ne referim la curțile domnești din Moldova și Țara Românească. Astfel, în Moldova, în imaginea peceților se regăsește ca însemn capul de bour, văzut din față, cu o stea între coarne. În cancelariile Țării Românești, sigiliile și pecețile au avut drept simbol acvila purtătoare de cruce, însoțită de soare și de lună „crai nou”, conturnată.

Pecețile atârnate care însoțeau actele de mare importanță emise în ambele teritorii românești erau, în general, din ceară naturală. Însă categoria cea mai valoroasă este reprezentată de pecețile din metal, apărute la mijlocul secolului al XVI-lea. Cunoscute sub denumirea de bule sigilare sau hrisobule, acestea erau de două feluri: simple capsule metalice menite să protejeze pecetea de ceară sau adevărate „bule de aur”, care au pe față și pe revers reprezentări și inscripții.

Emisiunea de mărci poștale Peceți ale domnitorilor români (II), este alcătuită din patru timbre și o coliță nedantelată.

Cele patru timbre ale seriei prezintă sigilii în ceară și hrisobule ale unor domnitori ai Țării Românești din secolele al XVI-lea, al XVII-lea și al XVIII-lea: Petru Cercel, Radu Mihnea, Grigore I Ghica, Constantin Brâncoveanu. Fiecărui sigiliu îi este asociat portretul domnitorului respectiv, pe fundal fiind reproduse documente emise în timpul domniilor acestor principi valahi.

 

Pe  primul timbru al seriei, cu valoarea nominală de 1,40 lei, este reprezentată o hrisobulă a lui Petru Cercel, din colecțiile Muzeului Național de Istorie a României, pe fundal fiind reprodus un document iscălit de acest domnitor, document aflat la Arhivele Naționale ale României.

 

Pe cel de-al doilea timbru al seriei, cu valoarea nominală de 1,50 lei, este reprezentată o pecete în ceară roșie a lui Radu Mihnea. Acesta a fost domn al Țării Românești în mai multe perioade între anii 1601 și 1623 și, vremelnic, a ocupat și tronul Moldovei, între anii 1616-1619 și 1623-1626. Pecetea și documentul reprodus în fundal se află în colecțiile Academiei Române.

 

Pe cel de-al treilea timbru al seriei, cu valoarea nominală de 7 lei, este reprezentată o hrisobulă a domnitorului Grigore I Ghica. Acesta a domnit în Țara Românească în perioadele 1660-1664 și 1672-1673. Hrisobula și documentul ilustrat pe fundal se găsesc la Academiei Române.

 

Pe cel de-al patrulea timbru al seriei, cu valoarea nominală de 19,50 lei, este reprezentat sigiliul domnitorului Constantin Brâncoveanu. Acesta s-a aflat pe tronul Țării Românești pentru o perioadă lungă de domnie (1688-1714). Sigiliul și documentul pe care este aplicat se află la Academiei Române.

 

Pe colița nedantelată, cu valoarea de 31,50 lei, este reprezentată (avers și revers) hrisobula lui Grigore I Ghica, deosebit de valoroasă, unul dintre puținele obiecte de acest fel existente în țara noastră. Ea poartă pe avers textul „Io Gligorie Ghica voevod a toată Țara Românească în anul 7172” (1664), iar pe revers „Acest hrisov făcutu-l-a Io Gligorie Ghica voevod, a toată Sfetagora a 20 de sfinte mănăstiri ce sunt înprejurul Sfântului munte Atonului (Athos) văleat 7172” (1664).

 

Romfilatelia mulțumește Bibliotecii Academiei Române, Muzeului Național de Istorie a României, Arhivelor Naționale ale României și dlui muzeograf dr. Sorin Iftimi, de la Complexul Național Muzeal „Moldova” din Iași, pentru sprijinul oferit la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

 

Emisiunea de mărci poștale „Peceți ale domnitorilor români (II)” va fi disponibilă începând de joi, 15 iulie 2021, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul online: http://romfilatelia.ro/store/.

 

Vizualizări: 51

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor