altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 15 mai 2020

“Cel mai bun film de comedie la Cannes 1953, gratuit weekendul aces...


Cel mai bun film de comedie la Cannes 1953, gratuit weekendul acest...

Posted: 14 May 2020 11:08 AM PDT

De vineri, 15 mai 2020, începând cu ora 21.00, până duminică, 17 mai 2020, la aceeași oră, iubitorii de film din întreaga lume pot viziona gratuit pe Vimeo o bijuterie alb-negru a cinematografiei spaniole. Este vorba despre „¡Bienvenido Míster Marshall! / Bun venit, dle Marshal”, film în regia unuia dintre clasicii cinematografiei spaniole, Luis García Berlanga.  Cinefilii români care vor să vizioneze gratuit acest film sunt invitați să urmărească informațiile disponibile pe pagina de Facebook a Institutului Cervantes din București (www.facebook.com/events/3200529826644732/ ). În avanpremiera proiecției, cunoscuta regizoare, scenaristă și actriță Chus Gutiérrez prezintă filmul pe Vimeo: vimeo.com/417249716 „¡Bienvenido Míster Marshall! / Bun venit, dle Marshal” a fost recompensat în 1953 cu Premiul pentru cel mai bun film de comedie la Cannes și a fost proiectat anul trecul în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest. „¡Bienvenido Míster Marshall! / Bun venit, dle Marshal” – o poveste incisivă și o satiră amuzantă despre izolarea internațională în care se afla Spania din pricina dictaturii franchiste. O privire sardonică asupra Planului Marshall, programul instituit de guvernul american cu scopul de a sprijini reconstrucția unei Europe afectate de cel de-al Doilea Război Mondial, dublată de o privire sarcastică asupra Spaniei rurale și asupra stereotipiilor internaționale despre Spania, tauri și flamenco.

Villar del Río este un sătuc liniștit, sărac și uitat, în care nu se petrece nimic ieșit din comun. Doar sosirea cântăreței de folclor Carmen Vargas și impresarului ei a adus ceva nou pe fondul plictiselii de la țară. Dintr-odată, apare un trimis al guvernului, care anunță sosirea iminentă a unei comisii a Planului Marshall. Primarul, un om blând și cam tare de ureche, decide, la auzul veștii, să costumeze toată populația satului în cel mai autentic stil andaluz ca să-și întâmpine oaspeții.

Scenariul filmului este scris de Berlanga împreună Juan Antonio Bardem, regizor la fel de apreciat, și beneficiază de colaborarea dramaturgului Miguel Mihura, cunoscut pentru umorul absurd al pieselor lui.

Proiecția gratuită a filmului „¡Bienvenido Míster Marshall! / Bun venit, dle Marshal” face parte dintr-un proiect mai amplu, „Clasicii alături de tine”, conceput de Institutul Cervantes cu sediul la Madrid, în parteneriat cu Academia de Film din Spania. „Clasicii alături de tine” își propune să readucă în atenția publicului mari producții cinematografice, considerate puncte de referință în cinematografia spaniolă.

Număr de vizualizări :7http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/nWzsSUztN68?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

O nouă apariție editorială: ”Povești despre omul interior”, de Mari...

Posted: 14 May 2020 11:04 AM PDT

În curând, la Editura Tracus Arte va apărea volumul Povești despre omul interior, de Mariana Boca.

Pasionat comparatist, Mariana Boca este o cititoare de mare rafinament intelectual, o cititoare a cărei inteligenţă critică nu sfidează cadrele scriiturii elegante, deşi polemice uneori, prin extravaganţa sau iritarea metodologică. O cititoare în aventura explorării omului interior, a sensului profund etic al operelor marilor scriitori canonici, o cititoare a cărei voce protejează şi revelează supremaţia estetică şi relevanţa etică a operelor analizate. Tocmai de aceea, în complexul său act de lectură, conştiinţa hermeneutică se lasă modulată de conştiinţa auctorială şi de conştiinţa operei al cărei univers moral, estetic îi cuprinde pe toţi cei aleşi la participarea vieţii din literatură sau, altfel spus, a literaturii-viaţă. Prin cartea sa, Mariana Boca a găsit calea, asemenea cavalerului iniţiat căruia i s-a revelat taina mult râvnitului potir. – Rodica Ilie

 

Mariana Boca s-a născut în 1965 la Rădăuţi. A absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii Bucureşti în 1987, unde şi-a susţinut şi teza de doctorat în aria literaturii comparate. Din 1995 este profesor de literatură şi studii comparate la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava. A publicat cărţile Modernismul între literatură şi ílozoíe (2002), Mentalităţi Europene (2006), Literatura română în secolul XXMaşina modernismului şi istoriile identităţii (2007). Critica literară şi eseurile analitice publicate în volume colective şi reviste din ţară şi din străinătate sunt dedicate raporturilor dintre literatură, gândirea filosofică şi memoria istorică a societăţilor europene.

 

edituratracusarte.ro/2020/05/13/povesti-despre-omul-interior-de-mar...

 

Număr de vizualizări :4http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/PogBP9uhS2c?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Muzeul Național al Literaturii Române Iași își redeschide porțile

Posted: 14 May 2020 11:01 AM PDT

Muzeele literare ieșene își redeschid porțile pentru publicul vizitator, respectând recomandările de siguranță publică în ceea ce privește reluarea activității în sectorul muzeal. Astfel, de vineri, 15 mai 2020, sunteți așteptați la: Muzeul „Ion Creangă” (Bojdeuca), Muzeul „Sf. Ierarh Dosoftei – Mitropolitul”, Muzeul „Mihai Eminescu”, Colecția „Istoria teatrului românesc”, Muzeul „Mihail Sadoveanu”, Muzeul „George Topîrceanu”, Muzeul „Mihai Codreanu”, Muzeul „Otilia Cazimir”. Interval de vizitare: 10:00-17:00. De asemenea, cu prilejul redeschiderii, Muzeul Național al Literaturii Române Iași a pregătit două expoziții speciale pentru publicul vizitator.

Muzeul ,,Mihai Eminescu”

Expoziția: ,,Scriitori în izolare” (15 mai – 15 iunie 2020)

  • Curatoriată de muzeografii Lăcrămioara Agrigoroaiei, Liviu Apetroaie și Nicoleta Dabija, expoziția propune o integrare „culturală” în contextul social actual, o privire în oglindă a fenomenului izolării, așa cum îl trăim noi astăzi și cum a fost trăit de scriitorii altor vremuri. În cadrul acesteia, vor fi prezentate bunuri culturale aparținând scriitorilor Ion Creangă, Mihail Sadoveanu, Constantin Negruzzi, Vasile Alecsandri, George Topîrceanu, care amintesc de perioade critice din viața lor, de locuri în care au fost reținuți, exilați ori nevoiți să se refugieze.

 

Muzeul „Ion Creangă” (Bojdeuca)

Expoziția: ,,Ion Creangă în imagini și documente” (15 mai – 1 septembrie 2020)

  • Curatoriată de muzeografii George Drîmbei și Camil Iercan, expoziția valorifică documente și imagini inedite ale biografiei și corespondenței scriitorului cu cei apropiați. Sunt expuse documente care au aparținut unchiului său, preotul Gheorghe Creangă, cel căruia îi destăinuia suferințele cauzate de boală, fotografii originale din Colecția „Octav Minar”, aprecierile meritate ale lui Mihai Eminescu, în calitate de revizor școlar, privind manualele școlare și recomandarea de a fi distribuite în școli, ediții rare ale operei sale și câteva dintre traducerile semnificative. Cei mici și cei mari sunt invitați să intre în lumea basmului „Harap Alb” grație ilustrațiilor lui Ary Murnu, unul dintre cei mai cunoscuți ilustratori ai operei lui Ion Creangă.
Număr de vizualizări :3http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/bfQT7kM_G80?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Precizări referitoare la redeschiderea Muzeului Municipiului București

Posted: 14 May 2020 10:57 AM PDT

Muzeul Municipiului București se pregătește pentru redeschidere ţinând cont de toate recomandările pentru siguranţa publică necesară reluării activităţii în sectorul cultural creativ. În acest moment sunt analizate toate măsurile care trebuie să fie aplicate atât pentru vizitatori, cât și pentru personalul angajat, complementar cu acelea care urmează a fi dispuse la nivel naţional de autorităţi. MMB este preocupat de asigurarea tuturor condiţiilor optime de siguranţă şi protecţie pentru public.

„În momentul în care vor ajunge la noi toate regulile necesare pentru protecția vizitatorilor elaborate de autoritățile competente și vom ști ce avem de făcut, vom anunța data redeschiderii muzeelor și caselor memoriale din componența MMB. Nu redeschidem vineri, 15 mai, dar vom comunica în timp util care este această zi în momentul în care vom cunoaște tot ce trebuie să facem pentru ca publicul vizitator să beneficieze de protecția sanitară stabilită prin ordin comun al Ministrului Culturii și al Ministrului Sănătății, precum prevede legea adoptată recent de Parlament. Trebuie să știm exact care sunt eforturile necesare pentru implementarea noilor norme, inclusiv prin reglementări ale Primăriei Generale a Municipiului București, în subordinea căreia funcționăm”, a declarat Adrian Majuru, manager al Muzeului Municipiului București.

Număr de vizualizări :4http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/d-sxv9dVyPg?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

EXCELSIOR online. Program luna MAI

Posted: 14 May 2020 10:55 AM PDT

Teatrul Excelsior anunță continuarea difuzării online a spectacolelor. Vă prezentăm spectacolele lunii mai 2020.

EXCELSIOR Kids

 

LUNI | MARȚI | MIERCURI | JOI
21:30

 

POVESTEA DE NOAPTE BUNĂ
Actorii Teatrului EXCELSIOR citesc povești din literatura universală
(recomandate copiilor din categoria de vârstă 6-12 ani)

 

 

VINERI | SÂMBĂTĂ | DUMINICĂ

16:30

 

DUPĂ-AMIAZA CU POVEȘTI
Actorii Teatrului EXCELSIOR citesc povești din literatura universală

(recomandate copiilor de vârstă mică, 3-8 ani)

 

17:00

 

EXCELSIOR ARTS&CRAFTS
Rubrică interactivă dedicată întregii familii. Cei mici și cei mari, deopotrivă, pot învăța lucruri noi, antrenându-și îndemânarea și creativitatea alături de actorii Teatrului EXCELSIOR

 

 

 

EXCELSIOR Teens

 

MIERCURI

20:00

 

EXCELSIOR RE-ACT

Actorii își iau la „roast” colegii de breaslă pornind de la secvențe din spectacolele în care joacă.

 

 

JOI
20:00

 

IMPROV Challenge

Actorii răspund provocării lansate de colega lor, Camelia Pintilie (trupa de improvizație Iele) de a plonja în situații dintre cele mai imprevizibile, fără „plasă de siguranță” – fără scenarii sau replici prestabilite.

 

 

VINERI | SÂMBĂTĂ | DUMINICĂ

20:30

 

EXCELSIOR PODCAST

În fiecare episod, actorii dezbat, într-un cadru informal, teme interesante inspirate din lumea teatrului și nu numai.

 

 

VINERI | DUMINICĂ

19:30

 

DOR DE TEATRU

Video-portrete ale actorilor EXCELSIOR, de acasă, inspirate din dorul de teatru.

 

 

SAMBATA

19:30

 

INSIDE OUT / OUTSIDE IN
Ce preocupări creative au adolescenții atunci când #StauAcasa?

Rubrică realizată cu participarea unor adolescenți

 

 

 

 

Vă invităm să urmăriți activitatea noastră online:

 

 

Vizualizări: 6

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor