altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 15 februarie 2022

“Apel de proiecte pentru rezidențe artistice, lansat de Centrul de ...


Apel de proiecte pentru rezidențe artistice, lansat de Centrul de A...

Posted: 14 Feb 2022 11:09 AM PST

În 2022, Centrul de Artă Aluniș devine spațiu expozițional și în spațiile sale exterioare, într-o mișcare de celebrare a cadrului natural deosebit în care se află și își propune ca lucrările expuse să fie o invitație la introspecție și la conectare cu energiile locului. Astfel, tema lucrărilor pentru rezidența de la Aluniș este „Gaia, Mama Pământ”, iar juriul de selecție este format din curatoarea Ana Daniela Sultana, scriitorul Dan Mircea Cipariu și managerul cultural Maria Dumitru-Radu.

Artiștii interesați să participe sunt așteptați să aplice pe email la maria@alunis.ro până la data de 24 februarie 2022, cu o propunere de proiect, însoțită de un CV și un portofoliu. Lucrările propuse trebuie să respecte tema aleasă („Gaia, Mama Pământ”) și să fie adaptate expunerii in situ.

Tehnica este la alegerea artistului: pictură murală, ceramică, sculptură, instalații, land art, etc.

Propunerile și portofoliile vor fi analizate și artiștii selectați vor fi anunțați pe email până la data de 28 februarie 2022.

Fiecare rezidență se va întinde pe o săptămână în perioada martie – mai 2022 și include cazare și masă la casa de oaspeți a Centrului de Artă Aluniș. Totodată, fiecare rezidență va face parte din campania de comunicare a centrului pe rețelele de socializare și website.

Lucrările realizate în perioada rezidențiatului vor rămâne în expoziția permanentă a centrului.

Din programul expozițional al Centrului de Artă Aluniș 2020 au făcut parte expoziții care au adus împreună importanți artiști contemporani: Florin Menzopol, Ștefan Daniel Lăzărescu și Ciprian Dumitrache (expoziția „Amber of the Moment”), Smaranda Isar, Victor Costache și Dinu Mihai Fălcoianu (expoziția „Astral. Geometric. Ancestral”), respectiv Maia Ștefana Oprea și Samir Mihail Văncică (expoziția „Homo faber, femina faber”). În 2021, Centrul de Artă Aluniș a găzduit, în perioada aprilie – iunie 2021, personala „Human naturescape” a artistei Alexandra Baciu, căreia i-au urmat personala „A Heroine’s Journey” a artistei Mădălina Costache în perioada iunie – iulie 2021 și „Life in progress” a artistului Ruslan Cîrlan, în perioada 2 august – 2 octombrie 2021.

Centrul de Artă Aluniș este un ONG creat de oameni îndrăgostiți de Munții Buzăului care fac echipă cu localnici din zona Aluniș-Colți pentru a fructifica patrimoniul cultural local în favoarea comunității rurale din zonă. Misiunea Centrului de Artă Aluniș este să contribuie la creșterea și dezvoltarea economică durabilă a comunității prin revitalizarea tradițiilor, susținerea inițiativelor locale, facilitarea accesului la evenimente și promovarea turismului responsabil în Munții Buzăului.

Sediul Centrului de Artă Aluniș se află în fosta școală abandonată a satului, transformată acum în centru de creație multidisciplinar unde au loc expoziții de artă contemporană, concerte de muzică, ateliere, workshopuri și tabere, toate în beneficiul locuitorilor, artiștilor, artizanilor și producătorilor locali.

 

Website: www.alunis.ro

https://www.facebook.com/alunisart/

@alunis_art_center

 

Număr de vizualizări :36

Expoziția „Orient versus Occident” se extinde cu medalionul „Balcic...

Posted: 14 Feb 2022 09:17 AM PST

Muzeul Municipiului București oferă publicului, începând de miercuri, 16 februarie 2022, medalionul „Balcic, școala de pictură de la malul mării”, care va putea fi văzut la Palatul Suțu (Bd. Ion C. Brătianu, nr. 2). „Locul în care a avut loc întâlnirea dintre Orient și manifestările artistice specifice acestuia cu arta românească din secolul al XX-lea, în special cu pictura, a fost orașul Balcic din zona Caliacra, sau Coasta de Argint, cum avea să fie numită de Regina Maria, care și-a construit acolo un palat. Orașul, situat la Marea Neagră a aparținut României până în anul 1940 când, în urma Tratatului de la Craiova, România a fost constrânsă să cedeze Bulgariei, Cadrilaterul.

În perioada interbelică, Balcicul a prilejuit multor artiști cunoașterea de sine. Peisajul deosebit, prin atmosferă și culoare, a devenit cel mai căutat loc de către toți pictorii români ai vremii – Iosif Iser, Jean Al. Steriadi, Cecilia Cuțescu Storck, Nicolae Dărăscu, Nicolae Tonitza, Constantin Artachino, Mina Byck Wepper, Dumitru Ghiață etc.

Remarcabil prin virtuţile picturale şi deţinând toate aceste calităţi sensibile, Balcicul a devenit în scurt timp micul paradis al României, locul preferat de artiştii români în perioada interbelică, perioadă în care aceştia au format o adevărată şcoală de pictură şi au creat inestimabile comori picturale”, a scris Ana Maria Măciucă, muzeograf și curator al acestui medalion, în prezentarea sa.

Vor fi expuse în premieră, în cadrul oferit de expoziția „Orient versus Occident”, opt lucrări din Colecția de grafică a Pinacotecii București și două lucrări de pictură. Acestora li se vor alătura două lucrări contemporane, semnate de Sorin Adam respectiv Mihail Gavril, ce au fost oferite în dar Pinacotecii Muzeului Municipiului București.

Sorin Adam a absolvit Academia de artă din Bucureşti în anul 1996 şi Academia de arte „Luceafărul”, secţia pictură, în cadrul căreia a funcţionat ca asistent universitar în perioada 1992 – 1998. I-a avut ca formatori, atât din punct de vedere profesional cât şi uman, pe Vasile Grigore, Constantin Piliuţă, Mihai Bandac, Marius Cilievici și Traian Brădean de la care şi-a însuşit cu asiduitate tehnici şi gândiri plastice de netăgătuit.

Mihail Gavril, absolvent și el al Academiei de Artă din București, este unul dintre pictorii contemporani de o mare și rară sensibilitate. Picturile sale au o poveste aparte, ce poartă și o încărcătură religioasă și dezvăluie un artist cu adevărat deosebit.

Lucrările expuse în cadrul medalionului „Balcic, școala de pictură de la malul mării” vor putea fi admirate până pe data de 27 martie 2022.

 

Număr de vizualizări :22

Câștigător al ultimei ediții a Concursului Internațional „George En...

Posted: 14 Feb 2022 09:09 AM PST

Câștigător al ultimei ediții a Concursului Internațional „George Enescu” (2021), violonistul VALENTIN ȘERBAN este un artist care atrage atenția în peisajul cultural românesc. Membru al cunoscutei orchestre ”Les Dissonances” din Paris și concertmaestru invitat al Orchestrei Române de Tineret, Valentin Șerban a fost protagonistul proiectului inovator „Eyes Wide Shut”: 60 de minute de recital solo, cu piese semnate de mari compozitori ca Bach, Paganini sau Enescu, interpretate în întuneric complet. Un experiment artistic ce pune la încercare virtuozitatea oricărui mare violonist și împinge limitele de receptare ale muzicii clasice. Călătorind între orașul său natal (Brașov), București și alte orașe ale lumii unde este invitat să cânte, tânărul muzician român își ocupă timpul liber între un puzzle și bucuria de a urmări un documentar sau a asculta un interviu cu diverși oameni interesanți.

Vineri, 18 februarie 2022 (de la 19.00), VALENTIN ȘERBAN este invitat special la SALA RADIO, unde va interpreta – alături de ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO  Fantezia scoţiană pentru vioară şi orchestră semnată de compozitorul german MAX BRUCH.

„SEARA SCOȚIANĂ” de la Sala Radio propune publicului și Simfonia nr. 3 – Scoţiana, creație a lui FELIX MENDELSSOHN, inspirată de o vizită a acestuia în Marea Britanie, în 1829, când a fost impresionat de ruinele capelei din Edinburgh, unde fusese cândva încoronată Mary Stuart, regina Scoției.

Evenimentul se va derula sub bagheta dirijorului de origine britanică, RUMON GAMBA – care se bucură de o frumoasă carieră artistică europeană. A fost dirijor principal şi director muzical al NorrlandsOperan – Suedia, dirijor principal al Aalborg Symfoniorkester – Danemarca și dirijor principal şi director muzical al Iceland Symphony Orchestra – Islanda.

 

RUMON GAMBA a colaborat cu Rotterdam Philharmonic Orchestra, Gothenburg Symphony, BBC Symphony, BBC Philharmonic, Sinfónica de Galicia la Festivalul Musika-Música din Bilbao ș.a. Interesat de muzica nouă, Rumon Gamba a dirijat prime audiţii, dintre care menţionăm premiera operei Two Boys de Nico Muhly la English National Opera, Concertul pentru violă de Brett Dean alături de BBC Symphony Orchestra, Dancer in the Dark de Poul Ruders, Blood on the Floor şi Scherzoid de Mark-Anthony Turnage. Totodată, a dirijat în premieră australiană versiunea originală a Simfoniei nr. 5 de Sibelius, alături de Queensland Symphony Orchestra. Rumon Gamba a mai dirijat The African Prophetess de Larsson Gothe, alături de Norrlands Operan şi corul operei din Cape Town în cadrul unui eveniment organizat de Royal Stockholm Philharmonic.

 

VALENTIN ȘERBAN a început studiul viorii la vârsta de 7 ani în Brașov (orașul său natal), unde a urmat și studiile universitare și a continuat apoi cursurile de master la Kunstuniversität în Graz (Austria), sub îndrumarea celebrei violoniste Silvia Marcovici. Este membru al Orchestrei Române de Tineret (începând cu anul 2012) și în prezent este membru al orchestrei Les Dissonances din Paris.

A susţinut un număr impresionant de concerte şi recitaluri atât în România, cât și în Franţa, Austria, Germania, Serbia, Macedonia, Bulgaria, Ungaria, Danemarca, Polonia, Spania, Belgia sau Ucraina.

Violonistul român a participat la festivaluri precum Festivalul „Krzyzowa Music of Europe” în Polonia (2018-2019), JazzUp Sea Festival (2018), Festivalul SoNoRo (2017-2019), Brașov Winter Classics (2017), Musica Barcensis, Musica Coronensis (2016).

 

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical – și LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio.

Accesul în Sala Radio va fi permis doar în condițiile respectării reglementărilor legale în vigoare. Biletele sunt disponibile în sistem online pe iabilet.ro. Biletele sunt disponibile și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele „Muzica”, IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.

Număr de vizualizări :28

Reprezentație de Kendo și Iaido, susținută de a Clubul Sportiv Sam-...

Posted: 14 Feb 2022 08:58 AM PST

Muzeul Național de Artă Timișoara, în colaborare cu Clubul Sportiv Sam-Sho și Asociația Cluburilor de Kendo, Iaido și Jodo, organizează, sâmbătă, 19 februarie 2022, la orele 11:00, o reprezentație de Kendo și Iaido, sub îndrumarea senseiului Florin Ianăși. Reprezentația va avea loc în Sala Barocă, fiind parte integrantă a evenimentelor dedicate expoziției de stampe japoneze „Celebrities of the Floating World 2022” și va fi urmată de un tur ghidat, oferit publicului de Andreea Foanene, curatoarea expoziției din cadrul Muzeului Național de Artă Timișoara. Lucrările din expunere fac parte în exclusivitate din colecția avocatului George Șerban, cu suportul profesional oferit de Alexandru Chituță, din cadrul muzeului Samuel von Brukenthal din Sibiu, curatorul colecției. 

Participarea la eveniment este gratuită.

Vă reamintim, expoziţia poate fi vizitată în perioada 28 ianuarie – 22 aprilie 2022 şi va fi deschisă de miercuri până duminică între orele 10.00 – 18.00.

Rugăm publicul să respecte, pe durata vernisajului și a vizitării muzeului, măsurile de combatere a îmbolnăvirilor COVID-19 și regulile de distanțare socială.

Organizatori: Muzeul Național de Artă Timișoara, Asociația „Șerban și Asociații”  Societate civilă de avocați, Ambasada Japoniei în România, Asociația culturală „Pictor Octavian Smigelschi”, Consiliul Județean Timiș

Parteneri: Universitatea Politehnică din Timișoara, Biblioteca Universității Politehnice, Universitatea de Vest Timișoara, Facultatea de Arte și Design din Timișoara, Muzeul Național Brukenthal, Teatrul pentru Copii și Tineret Merlin, Centrul de Cultură și Artă Timiș, Muzeul Național al Literaturii Române, Muzeul de Artă Brașov, Clubul Sportiv Sam-Sho, Asociația Cluburilor de Kendo, Iaido și Jodo, Discover Timiș.

Sponsori: Dinamica Intelligent Distribution

Număr de vizualizări :33

”Mici scriitori pentru mari înțelepți” – o expoziție inedită la TNB

Posted: 14 Feb 2022 08:50 AM PST

Un proiect destinat încurajării lecturii și creației literare capătă noi valențe în cadrul unei expoziții care se vernisează în 15 februarie 2022, ora 18.00 (chiar în ziua declarată ”Zi Națională a Lecturii”) în foaierul Media al TNB (aripa Intercontinental): 18 copii și tineri din cadrul comunității din București a organizației  SOS Satele Copiilor, dotată recent cu o bibliotecă de peste 1000 de volume, au fost atrași să participe la atelierele de creație literară inițiate de pedagogul Corina Taraș-Lungu. Au rezultat 18 povestiri minunate publicate în colecția ”Humanitas Junior”, sub titlul ”MICI SCRIITORI PENTRU MARI ÎNȚELEPȚI” – însoțite de ilustrații realizate de artiști din ”Clubul ilustratorilor”.  Pentru ca aceste povestiri ilustrate să nu rămână doar în coperțile unui volum cu tiraj limitat, ele vor fi prezentate unui public larg, sub formă de printuri, expuse pe simezele foaierului Media al TNB.

Vă invităm marți, 15 februarie 2022, la ora 18.00,  la vernisajul acestei expoziții inedite care va fi prefațată de  Corina Taraș-Lungu (SOS Satele Copiilor), Iustina Croitoru (din partea editurii  Humanitas) și Patricia Atrix (Clubul Ilustratorilor). Tinerii autori debutanți (cu vîrste cuprinse între 10 și 17 ani !) care vor fi prezenți  la vernisaj vor avea parte și de  bucuria întâlnirii cu câțiva dintre cei mai îndrăgiți actori ai teatrului, care vor citi din povestirile lor !

Intrarea în spațiul expoziției se va face cu respectarea tuturor regulilor sanitare în vigoare. Masca rămâne obligatorie pe tot parcursul desfășurării evenimentului.

Expoziția va rămâne deschisă în Foaierul Media al TNB (aripa Intercontinental) până în data de 15 martie 2022 și va putea fi vizitată zilnic între orele 11.00-18.00.

 

Număr de vizualizări :25

Editura PUBLISOL lansează cartea ”Theresa May. Un prim-ministru pen...

Posted: 14 Feb 2022 08:46 AM PST

Theresa May a ajuns în funcția de prim-ministru cu cel mai precis, dar și cel mai dificil obiectiv pe care l-a avut vreodată un premier după cel de-Al Doilea Război Mondial: să ducă la bun sfârșit Brexitul. Consecința: o tragedie în care personajul central a aflat prea târziu cum ar fi putut să-și îndeplinească misiunea. În acest volum, și în lumina modului în care Boris Johnson își exercită propriul mandat de prim-ministru, Anthony Seldon creionează modul în care a funcționat guvernul lui May, de la neașteptata ei venire la putere, în 2016, când rivalii s-au retras din competiție, unul câte unul, și până la demisia însoțită de lacrimi, trei ani mai târziu, când relația dintre ea și cabinetul său era total distrusă. Seldon, un om corect, care se străduiește întotdeauna să găsească anumite virtuți la fiecare prim-ministru pe care îl studiază, susține că May „ar fi putut deveni cu ușurință un premier rezonabil, fără a fi spectaculoasă“ dacă nu ar fi fost la mijloc Brexitul, spunea The Guardian.

Autorul cărții o absolvă pe Theresa May de unele dintre cele mai grave acuzații care i-au fost aduse. Răspunsul stângaci la tragedia de la turnul Grenfell, în 2017, soldată cu 79 de morți, când, inițial, nu s-a întâlnit cu niciunul dintre supraviețuitorii incendiului, nu a fost un exemplu de indiferență față de suferința celorlalți, afirmă Seldon. Cei care s-au ocupat de securitatea ei i-au spus că nu poate vizita locul dezastrului, deoarece ar declanșa o revoltă. Mai târziu, a petrecut mult timp cu supraviețuitorii incendiul de la turnul Grenfell și a păstrat, în biroul ei din Downing Street, până la sfârșitul mandatului, desene ale copiilor de acolo.

 

Seldon este de părere că, în cazul în care ar fi arătat mai multă empatie și inteligență emoțională în public, ar fi fost un prim-ministru cu mai mult succes. Avea o etică neobosită a muncii, un ochi bun pentru detalii și era motivată atât de datorie, cât și de ambiție, dar nu avea multe dintre celelalte abilități necesare pentru a izbuti într-o astfel de funcție.

 

Faptul că s-a bucurat de un acces fără egal la informații venite atât de la aliații, cât și de la rivalii Theresei May, de la consilierii care i-au modelat mandatul,precum și de la personaje-cheie de la Bruxelles, i-a permis autorului să dea în vileag tainele acestui prim-ministru, atât de enigmatic și de interiorizat. Seldon excelează în a reconstitui modul în care au fost luate deciziile critice, după care comentează, argumentat, impactul acestora.

O prezentare extraordinar de detaliată… Anthony Seldon reușește să fie, în același timp, just, dar și extrem de critic când vorbește despre mandatul Theresei May.“ Sunday Times

 

Incitantă, captivantă și profund revelatoare, lucrarea de față este o analiză completă a mandatului de prim-ministru al Theresei May.

 

Cuprinsul cărții:

PARTEA ÎNTÂI: CONSTITUIREA MANDATULUI DE PREMIER

Capitolul 1 | La Ministerul de Interne

Capitolul 2 | Fortăreața din Downing Street nr. 10

Capitolul 3 | Drumul greu spre Brexit, 2016-2017

Capitolul 4 | Construirea imaginii

Capitolul 5 | Momentul esențial: alegerile generale din 2017

PARTEA A DOUA: DESTRĂMAREA MANDATULUI DE PREMIER / 301

Capitolul 6 | „Nu s-a schimbat nimic“

Capitolul 7 | Acordul cu Partidul Democrat Unionist

Capitolul 8 | O săptămână mai târziu: Comitetul 1922 și Turnul Grenfell

Capitolul 9 | Drumul anevoios spre infern

Capitolul 10 | Alcătuirea unei noi agende de lucru

Capitolul 11 | O fugă în zori până la Bruxelles: raportul comun, o sabie cu două tăișuri

Capitolul 12 | Paradisul pierdut: eșecul tentativei de remaniere

Capitolul 13 | Reafirmarea autorității: Salisbury și Siria

Capitolul 14 | La conacul Chequers: drum prin negură

Capitolul 15 | În inima furtunii

Capitolul 16 | Brexit: fără sorți de izbândă

Capitolul 17 | Prima încercare de trecere a acordului prin Parlament

Capitolul 18 | A doua încercare de trecere a acordului prin Parlament

Capitolul 19 | Al treilea vot semnificativ și ultimul

Capitolul 20 | Ultima aruncare a zarurilor: negocieri cu laburiștii

Epilog.                       Ultimele zile de mandat

Verdictul.        Theresa May, prim-ministru: 2016-2019

 

Traducerea cărții a fost realizată de Cristina Monica Manolachi, redactorea a fost realizată de Brândușa Zărnescu, iar Dr. Florian Banu a scris o amplă prefață la ediția în limba română.

Cartea va fi disponibilă la finalul lunii februarie, pe publisol.ro, în librării (Cărturești, Librarium, librăriile Alexandria, Sedcom Libris Iași, Librăria Mihai Eminescu, libraria Șt.O. Iosif, Compania de librării București, Prăvălia cu cărți Constanța și magazine on-line (emag.ro, libris.ro, librex.ro, elefant.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, bookzone.ro, bookcity.ro etc).

 

*

*          *

Anthony Seldon a scris și a editat peste 40 de cărți despre istoria modernă și politica britanică, printre care se numără: Cameron at 10, Brown at 10, Blair Unbound, Major și Trust. A fost director al liceelor din Brighton și Wellington și cofondator, alături de Peter Hennessy, al Institutului de Istorie Contemporană Britanică. Este președintele Trustului pentru Arhivele Naționale și membru în consiliul de administrație al Companiei Regale Shakespeare. Este, în prezent, prorector la Universitatea din Buckingham.

 

Raymond Newell lucrează cu Anthony Seldon de trei ani. În tot acest timp, el a fost coautorul unor articole pentru New Statesman, Sunday Times și Telegraph. În prezent, lucrează la o carte despre istoria funcției de prim-ministru. Concomitent, urmează un masterat în Știința Datelor Sociale la Universitatea din Oxford.

 

*

*          *

Date tehnice:              ISBN 978-606-9629-37-6

Preț                                          74.90 lei

Format                                     13 x 20 cm, 800 pagini

 

Parteneri de promovare:         Revista Historia și Radio Guerrilla.

 

 

Număr de vizualizări :30

”Consimțământul”, un ghid fresh de educație sexuală

Posted: 14 Feb 2022 08:40 AM PST

Editura ALL le pune la dispoziție tuturor adolescenților, indiferent de identitatea de gen sau de orientarea lor sexuală, ghidul contemporan care le va răspunde la cele mai importante întrebări despre întâlniri și relații, învățându-i cum să aibă grijă de sentimentele și de corpurile lor, astfel încât să se simtă mereu în siguranță. În ”Consimţământul. Noile reguli ale educaţiei sexuale”, dr. Jennifer Lang vorbește pe un ton prietenos despre interacțiunile umane sănătoase și atinge fără ocolișuri subiecte delicate, dar esențiale, care țin de comunicare, anatomie și sexualitate. Adolescenții vor descoperi semnificația consimțământului și vor putea recunoaște și când are cineva capacitatea de a și-l da. Vor învăța să ia decizii informate și să facă alegerile potrivite, ceea ce le va crește încrederea în ei înșiși.

Cartea cuprinde:

  • O imagine de ansamblu asupra sexualității, inclusiv ce este și cum se simte sexul, separând realitatea de fantezie;
  • O discuție despre relații, întâlniri și formele sub care apar în adolescență, inclusiv câteva dintre cele mai comune scenarii și metodele sănătoase de a le face față;
  • Modalități de comunicare și de înțelegere a consimțământului, cu sugestii concrete de exprimări eficiente;
  • O viziune completă asupra a ceea ce înseamnă siguranța în activitatea sexuală;
  • Informații-cheie despre trasarea limitelor și identificarea situațiilor de abuz sau agresiune sexuală.

 

Jennifer Lang este medic specialist în obstetrică-ginecologie și în ginecologie oncologică, mamă a trei copii și autoare de succes. Prin cărțile sale, își dorește să susțină importanța unui stil de viață sănătos, inclusiv din perspectiva unei relații armonioase cu corpul și cu cei din jur.

 

„Consimţământul este probabil cel mai important lucru care trebuie învăţat în cadrul educaţiei sexuale, fiind aprofundat pe parcursul cărţii de faţă. Fie că te identifici ca gen masculin, feminin, non-binar sau altceva, obţinerea consimțământului activ și entuziast din partea partenerului tău este cam singurul lucru legat de sex care reprezintă un aspect obligatoriu al oricărei interacţiuni. Absolut de fiecare dată. Și pentru ca acest lucru să se întâmple, atât tu, cât și partenerul tău trebuie să aveți capacitatea de a vă da consimțământul. ” – Dr. Jennifer Lang

 

O altă sursă valoroasă de informații despre corp, sexualitate și relații recent publicată de Editura All este cartea Educație sexuală. Ghidul fetelor, care reunește peste 100 de răspunsuri sincere la (aproape toate) întrebările pe care și le pun fetele despre schimbările de la pubertate, despre identitatea de gen, despre întâlniri și sex.

 

La sfârşitul anului trecut, Editura ALL a împlinit 30 de ani de existență în lumea cărților, cu peste 6000 de titluri publicate în sute de colecții și peste 15 milioane de exemplare vândute. Fondată în 1991, Editura ALL a fost prima editură privată cu profil academic și universitar.

 

Vizualizări: 7

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor