altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 14 septembrie 2019

“Adam Michnik, Evgheni Vodolazkin, Andrei Codrescu și José Luís Pei...


Adam Michnik, Evgheni Vodolazkin, Andrei Codrescu și José Luís Peix...

Posted: 13 Sep 2019 04:08 AM PDT

Ediția din acest an a Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara (FILTM), plănuită să aibă loc în perioada 23-26 octombrie 2019, le prilejuiește iubitorilor de literatură din orașul de pe Bega întâlnirea cu nume importante ale literaturii universale contemporane, alături de scriitori români de primă mărime. Istoricul, eseistul și jurnalistul politic Adam Michnik, îndrăgitul scriitor rus Evgheni Vodolazkin, scriitorul american de origine română Andrei Codrescu și José Luís Peixoto, cel mai important scriitor portughez din nou generație, considerat „noul Saramago”, se află pe lista scriitorilor pe care fanii Festivalului vor avea ocazia să îi întâlnească în Sala Barocă a Muzeului de Artă din Timișoara în serile de 23, 24 și 25 octombrie, începând cu ora 18.00. „FILTM aduce, în viitoarea Capitală Culturală Europeană, nume de rezonanţă ale literaturii de pe continent şi din lume. Vă aşteptăm alături de scriitori, istorici, universitari şi jurnalişti importanți la lecturi, dialoguri, dezbateri şi polemici. După 30 de ani de la Revoluţie, ne bucurăm de libertate, între literatură şi istorie. Veniţi să scriem împreună patru zile de istorie literară!”, a declarat Robert Șerban, președintele Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara. Programul ediției din acest an include lecturi publice în premieră și dezbateri pornind de la tema ediției din acest an: „Libertatea. Între istorie și literatură”, aleasă pentru a marca cei 30 de ani de la Revoluția din 1989. Un moment aparte în program îl reprezintă seara dedicată scriitorilor timișoreni și dialogului despre libertate, libertate de expresie, despre rolul scriitorului în cetate, în Timișoara, primul oraș românesc liber. Evenimentul va avea loc în ultima seară a Festivalului: sâmbătă, 26 octombrie, începând cu ora 18.00, la Librăria „La Două Bufnițe”. 

Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara (FILTM) este un proiect inițiat în 2012, care își propune să continue, într-o manieră deschisă publicului larg, tradiția studiilor comparatiste inițiate de Fundația „A Treia Europă”. Membri fondatori: Robert Șerban, Oana Boca Stănescu și Ioana Gruenwald. Din 2014, echipa lereunește și pe Oana Doboși-Potcoavă și Raluca Selejan.

Festivalul Internațional de Literatură de la Timișoara (FILTM) este un proiect realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara, susținut de Consiliul Județean Timiș.

Organizatori: Fundația Politehnica Timișoara și Headsome Communication.

 

Număr de vizualizări :35http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/Liy-29Wbu1o?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Rețele arhivistice: expunerea online a colecției Aurel Bauh

Posted: 13 Sep 2019 04:00 AM PDT

Muzeul Țăranului Român a lansat în această vară prima platformă digitală participativă dedicată unei arhive muzeale românești: Rețelele Privirii. Experiment muzeal inovator aflat în plină desfășurare, platforma este concepută ca un spațiu virtual dedicat cercetării și expunerii colaborative. Muzeul aduce, astfel, obiectul de arhivă mai aproape de public, printr-un design interactiv și o serie de funcții, materiale și „locuri” dedicate. Care este drumul pe care îl parcurge o imagine din sertarul de arhivă până în „cămara” digitală? Cum se construiește și care sunt provocările unui astfel de parcurs? Începem toamna cu o serie de întâlniri dedicate proiectului Rețelele Privirii, aflat acum în etapa pilot. Ne dorim să prezentăm și să dezbatem sensul, funcționarea și etapele de creare a unei platforme muzeale ce are la bază un model de curatoriat digital participativ. Întâlnirea introductivă dedicată demersului nostru reprezintă o punere în context teoretic și practic a conceptului curatorial ce stă la baza platformei, având ca studiu de caz colecția de negative realizate de fotograful Aurel Bauh. Prezentarea este ținută Viviana Iacob, cercetător și curator al platformei.

INFO eveniment: https://www.facebook.com/events/504959173624204/

 

Miercuri, 18 septembrie 2019, de la orele 18:30, în fosta sală Irina Nicolau – la parterul Muzeului, intrarea dinspre str. Monetăriei nr. 3. Evenimentul face parte din seria de evenimente Zilele Muzeului Țăranului.

 

https://arhiva.muzeultaranuluiroman.ro/

 

Rețelele Privirii aduce în atenția publicului peste 200 de obiecte digitale (fotografie, text, fragmente audio și video) provenind din 20 de colecții diferite din Arhiva de Imagine a Muzeului Țăranului Român. Proiectul a fost dezvoltat în cadrul unei echipe interdisciplinare formate din cercetători, artiști, istorici, IT-iști, webdesigneri și o serie de voluntari, prieteni ai arhivei cu specializări dintre cele mai diverse. Numărul artefactelor digitale va crește constant în următorii ani. În prezent, platforma accesibilizează în formulă completă colecția Aurel Bauh.

 

***

 

Un proiect: Arhiva de Imagine MȚR  Muzeul Național al Țăranului Român

Web design și programare: RIZI design

Partener strategic inovator: Samsung România

Cu sprijinul: Gemini Solutions

Partener instituțional: Rețeaua Națională a Muzeelor din România

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

 

Parteneri media ai MNȚR: Radio România, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Internațional, RFI România, Igloo, Arhitectura, Observator cultural, Infinitezimal, LiterNet.ro, Ziarul Lumina, HotNews.ro, webpr.ro, www.ordineazilei.ro, www.modernism.ro, www.matricea.ro, www.promenada-culturala.ro, www.daciccool.ro, www.getlokal.ro, www.semnebune.ro, www.cooperativatraditionala.ro, www.iqool.ro, www.gratuitor.ro, www.Financiarul.ro, www.News24.ro, Terra Magazin.

 

Număr de vizualizări :26http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/QgD9kSDY3iU?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Proiectul „HIT”, câştigător al EUROPALIA Curator’s Award, prezentat...

Posted: 13 Sep 2019 03:50 AM PDT

Expoziţia proiectului „HIT”, o colaborare între artista de origine română Claudia Rădulescu şi curatoarea şi artista belgiană Els Vermang, va fi prezentată la KANAL-Centre Pompidou, în perioada 13 decembrie 2019 – 26 ianuarie 2020. Artista Claudia Rădulescu este câştigătoarea celei de-a treia ediţii a EUROPALIA CURATOR’S AWARD, premiu lansat de Festivalul Internaţional de Arte EUROPALIA, la a cărui ediție de anul acesta România are statut de invitat de onoare. Participarea țării noastre este coordonată de Institutul Cultural Român.

„Proiectul – realizat împreună cu Els Vermang – şi ideea de HIT au pornit de la o lucrare proprie, «Imposture/ Impostura», un cântec pe care l-am compus cu scopul de a combina mai multe elemente, aşa cum aş fi lucrat la o sculptură sau la o pictură”, a declarat Claudia Rădulescu.

 

În mod paradoxal, „Imposture”, numele dat de Claudia Rădulescu piesei muzicale, provine de la o scurtă scenă filmată în Delta Dunării: două fete dansând pe câmp, scăldate în lumină, cu rochiile lor roşii şi părul lung mişcându-se în voie. Claudia Rădulescu i-a ghidat, pe baza acestor elemente vizuale, pe muzicienii, aranjorii şi producătorii care au ajutat-o la realizarea piesei muzicale. În contrast cu imaginile idealizate, textul piesei denunţă impostura unei lumi capitaliste, de care protagonistele se eliberează.

 

„Am scris textul şi am compus melodia împreună cu Lisa Barros Greindl şi Michel Hatzigeorgiou. Prima versiune a melodiei a fost lansată în luna iulie. Plecasem de la ideea unei anumite stări a capitalismului actual, să spunem cel în care am ajuns să conlocuim pe un teritoriu, în regim privatizat, unde am constatat că impostura este un factor principal al vieţii cotidiene. Ideea mea de cântec era o denunţare a acestei stări actuale, care poate fi la nivel instituţional, politic, uman, social”, mărturiseşte artista, care propune, în acest proiect, o eliberare prin cântec şi dans.

 

Alături de curatoarea Els Vermang, Claudia Rădulescu a făcut o analiză sistematică şi conceptuală a piesei, reprezentând punctul de plecare al instalaţiei „MPSTR”, coordonată de Els Vermang. Inspirată de ritmurile cântecului şi de atmosfera din videoclip, instalaţia are în vedere descompunerea melodiei „Imposture” într-o partitură grafică, spaţială. „Els Vermang va interveni în jurul melodiei în sens vertical, ea desfăşurând partitura muzicală spaţial, iar eu voi lucra pe imaginea acestui videoclip. Pentru noi era importantă această confruntare, între o lucrare conceptuală şi una fizică”, a explicat Claudia Rădulescu.

În perioada decembrie 2019 – ianuarie 2020 expoziţia va fi completată cu elemente noi. „În general, aşa lucrez. Pentru mine, opera nu este ceva stabil, fixat într-un obiect sau într-un moment. Ea poate începe cu un gând, aşa cum s-a întâmplat acum trei ani, şi poate sfârşi în 2025. Pregătesc mai multe colaborări, mai multe versiuni ale melodiei, pentru toate gusturile. Vom edita un LP pentru vernisaj”, a mai spus artista.

 

În cadrul expoziţiei vor fi prezentaţi şi colaboratorii acestui proiect: instituţiile EUROPALIA şi KANAL – Centre Pompidou, muzicieni, producători, agenţii de presă, firme, jurnalişti.

Claudia Rădulescu vorbește și despre experiența câştigării EUROPALIA CURATOR’S AWARD: „Europalia a lansat un premiu dedicat în general tinerilor curatori, care propun lucrări noi. Acestea fiind condiţiile, eu şi Els Vermang ne-am propus să facem expoziţia pe baza unei melodii. Evident că ideea de HIT pentru noi, care suntem plasticiene, nu este aceeaşi ca pentru un muzician. Am numit-o în mod ironic. Els lucrează foarte mult arhitectural, cu un anumit algoritm inclus în lucrări, cu o logică strictă, iar eu sunt contrariul”. Ea conchide că oamenii ar trebui să facă muzică, „nu doar pentru oralitate, dar şi pentru partea sonoră, care vindecă”.

 

Claudia Rădulescu trăiește și lucrează la Paris și Bruxelles. Artista abordează multiple medii artistice: pictura, sculptura, performance-ul, muzica şi filmul. Mișcarea reală sau imaginară ce recompune opera este, pentru Claudia Rădulescu, un joc între individ, opera de artă și societate.

Expoziții (selecție): Kiss the Frog, Coffre-Fort, Bruxelles (2017, solo); Friche, Bruxelles (2017); La vie intense, Etablissement d’en face Premium, Bruxelles (2016); Tamango – Borș & Rițiu, Marius Nedelcu, Claudia Rădulescu, Muzeul Național de Artă Contemporană, București – Valea Plopilor (2016); Fumewaar?, Clougof, Bruxelles (2014, solo); Stir / Pigweed – film 52’, Claudia Rădulescu 2009, Roma Pavilion, Biennale di Venezia (2011), From Love with Brussels – Van Abbemuseum, Eindhoven (2008), The New Collection – Stedelijk Museum, Lier (2007); L’Esprit moderne, Etablissement d’en face, Bruxelles (2005, solo); Incitation à la vie privée, Galeria Aliceday, Bruxelles (2005, solo); Le Vrai musée, Bruges (2002, solo); Une Idée archéologique, Stedelijke Museum – Sittard (1999, solo).

Festivalul EUROPALIA este considerat manifestarea culturală de cea mai mare amploare din Belgia, fiind organizat sub patronajul Familiei Regale a Belgiei, o dată la doi ani, în Belgia și în țări învecinate – Franța, Olanda, Luxemburg și Germania sau Marea Britanie. Institutul Cultural Român este coordonatorul participării României la cea de-a 27 a ediţie a Festivalului EUROPALIA, proiect de anvergură desfășurat în perioada octombrie 2019 – februarie 2020 şi implementat în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii şi Identității Naționale și Secretariatul General al Guvernului, alături de EUROPALIA International, organizatorul manifestării. Cea de-a 27-a ediție a Festivalului EUROPALIA este dedicată României, țara invitată de onoare.

 

Detalii: https://europalia.eu/en sau https://www.icr.ro/pagini/proiectul-hit-castigator-al-europalia-cur...

 

Număr de vizualizări :29http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/ZxwHK9do6x4?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Noi parteneri, noi premii la ediția a X a a Concursului “Drumul spr...

Posted: 13 Sep 2019 03:40 AM PDT

Noi parteneri se alătură Concursulului “Drumul spre celebritate” ediția a X-a, concurs organizat la Palatul Mogoșoaia de: Asociația “Pro Valores”, Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, prin Programul “Oportunități la tine acasă”, Radio România Cultural, Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Pentru tinerii pianiști, profesioniști sau iubitori ai intrumentului cu claviatură, care se vor întrece între 25 – 27 octombrie 2019, apar noi mize: câștigătorul Trofeului Dan Mizrahi, pe lângă, premii în bani, un concert cu Orchestra de Cameră Radio și recitaluri în spații culturale importante, la invitația Uniunii de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, va fi prezent în luna august 2020, la cea de-a XVI a ediție a Concursului Internațional de la Tokyo, organizat de Romanian Music Society, condusă de doamna Kazuko Shimada.

Noi parteneri vor asigura consistența premiilor. Aceștia sunt: Samsung, Orange, Federația Comunităților Evreiești din România.

De asemenea, apar noi premii specialeoferite de Institutul de Arte, condus de pianista Mădălina Pașol, care organizează și Concursul “Valori pianistice”. La Categoria  Profesioniști: Premiul Excelenței Stilistice, în valoare de 450 lei, iar la Categoria Iubitori ai pianului: Premiul “Ghici muzical”, în valoare de 150 lei.

Premianții ediției a X a a Concursului “Drumul spre celebritate” vor primi și produse oferite de SC HEIDI CHOCOLAT SA.

Concursul “Drumul spre celebritate”, este singura confruntare muzicală din România care în afara unor premii în bani, creează trambuline de promovare a tinerilor muzicieni, câștigătorul trofeului fiind invitat să susțină un concert în cadrul stagiunii 2019 – 2020 a Orchestrei de Cameră Radio (sala Radio), precum și recitaluri pe scene importante, în cadrul unui turneu național.

Totodată laureații la cele 14 categorii de vârstă vor putea evolua în cadrul unor gale care se vor defășura în diverse spații culturale din țară.

În acest an concurenții vor fi împărțiți pe 14 grupe de vârstă și în două mari categorii: profesioniști și iubitori ai pianului, iar in juriul de specialitate se regăsesc nume importante ale artei sunetelor.

Regulamentul complet și condițiile de înscriere pe: https://www.asociatiaprovalores.ro/drumul-spre-celebritate-regulament/

Co-organizatori: Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Asociația Culturală “Pro Valores”, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, prin Programul “Oportunitățti la tine acasă”, Orchestrele și Corurile Radio

Sponsor Principal: Samsung

Sponsor: Glove Technology Romania

Parteneri: Fairvalue Consulting, Institutul de Arte, SC HEIDI CHOCOLAT S.A., Orange, Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania, Senia

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Radio Trinitas, Observator Cultural, JurnalMM.ro, AgentiadeCarte.ro, Romania Pozitiva.roBucuresteni.ro, Roportal 

 

Număr de vizualizări :1http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/Nw5R0Zbj1nQ?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

O nouă sesiune de vânătoare de cărți la Iași, în pregătirea FILIT 2019

Posted: 13 Sep 2019 03:29 AM PDT

Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT și comunitatea locală de bloggeri Social Media Iași organizează o nouă vânătoare de cărți în orașul Iași, în pregătirea celei de a VII-a ediții a FILIT, ce va avea loc în perioada 2-6 octombrie 2019. Provocarea adresată cititorilor este de a căuta cărțile ascunse de bloggeri prin oraș, de a le citi și, desigur, de a veni cu ele la FILIT, pentru a obține autografe de la autorii prezenți la festival. 

„Ca într-o carte de Mistery, revenim cu deja celebra vânătoare de cărți organizată de FILIT în colaborare cu blogosfera ieșeană și ascundem cărți prin tot orașul, provocându-i pe ieșeni să le găsească, să le citească și să participe la festival. Este poate cel mai așteptat moment al lunii septembrie, ca o avanpremieră la fenomenul FILIT și suntem mai mult decât încântați că putem să punem umărul la promovarea unui festival de o asemenea anvergură pentru Iași. Ca de fiecare dată, bloggerii ieșeni se implică în promovarea orașului și a evenimentelor importante din Iași, iar FILIT este fără doar și poate unul dintre festivalurile noastre de suflet.”, a declarat Andreea Marc, blogger și coordonator al Comunității de Bloggeri din Iași.

 

Indicii despre locurile unde se găsesc cărțile scrise de scriitorii prezenți la FILIT se pot afla urmărind bloggerii înscriși în campanie:

Festivalul Internațional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT) este un proiect cultural finanțat de Consiliul Județean Iași prin Muzeul Național al Literaturii Române Iași și va reuni anul acesta cunoscuți scriitori din țară și din străinătate în perioada 2-6 octombrie, în cadrul unor evenimente deschise publicului larg.  Mai multe detalii se găsesc pe site-ul www.filit-iasi.ro .

 

 

Număr de vizualizări :13http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/lDCPCbGc3Nw?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Spectacole de mare calitate și filme românești la Opera Comică pent...

Posted: 13 Sep 2019 01:54 AM PDT

Musicalul ”Erus și Valea Generozității”, în regia Anei Crăciun Lambru, este unul dintre cele mai așteptate spectacole de la Opera Comică pentru Copii, nu doar datorită cărților de succes ale lui Alec Blenche, dar și datorită primei părți – „Erus și Valea Răbdării”, un spectacol care s-a bucurat de nenumărate aprecieri în stagiunea trecută.

Ultimele bilete sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.

În povestea „Erus și Valea Generozității” călătorim cu un băiețel simpatic și prietenul său printr-o lume de basm în care are loc o întrecere la care participă eroi cu puteri speciale. Erus își face noi prieteni și împreună află cât de importantă este generozitatea și mai ales cum să facem să trăim sănătos, în armonie cu natura.

„După ce am vizitat Valea Răbdării, călătoria noastră prin formele de relief ale caracterului uman continuă cu Erus și Valea Generozității, al doilea dintre cele trei titluri pe care le va prezenta Opera Comică pentru Copii. De data aceasta, Erus are o misiune care se răsfrânge asupra întregului mapamond, nu doar asupra propriei persoane. Superputerile dobândite în Valea Răbdării – prietenia, curajul și … răbdarea – îi vor fi de mare ajutor acum, când toată planeta se bazează pe el!” – Felicia Filip, director general Opera Comică pentru Copii.

Un stil de viaţă sănătos se bazează în primul rând pe iubire şi respect. Iubire şi respect pentru orice formă de viaţă care există pe planetă. Vorbim aici atât de animale şi de plante, dar şi de oameni. Deci trebuie să te iubeşti şi să te respecţi şi pe tine” – Alec Blenche, scriitor.

 

„Sunetul Muzicii”, un spectacol de mare sensibilitate 

Musicalul Sunetul Muzicii de Richard Rodgers şi Oscar Hammerstein II, un alt titlu mult aşteptat de cei care vor să viseze, să se bucure de frumuseţea muzicii, a dansului, a teatrului de bună calitate. În ultimul weekend al lunii septembrie sunt programate cinci reprezentații ale acestui spectacol eveniment, în regia și scenografia lui Răzvan Mazilu. Biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.

Am imaginat un spectacol ca o lume a păpuşilor, a bibelourilor de porţelan. O lume fragilă, vulnerabilă, aşa cum e şi lumea reală, cea în care trăim. O fragilitate, o sensibilitate aflate sub ameninţarea Răului, în care Muzica şi Iubirea – cum altfel? – înving şi adună oamenii împreună, solidari„, spune creatorul Răzvan Mazilu.

 

Un secol de cinema românesc la București  

În perioada 14 – 23 septembrie 2019, pe acoperișul Operei Comice pentru Copii, spectatorii au ocazia să vizioneze patru filme pentru copii în regia Elisabetei Bostan, în cadrul evenimentului „Un secol de cinema românesc la București”, organizat de DACIN SARA – drepturi de autor în cinematografie și audiovizual.

Sâmbătă, 14 septembrie 2019, de la ora 20:00 rulează filmul Mama (1976), iar  pe 21, 22 și 23 septembrie, sunt în program filmele „Tinerețe fără bătrânețe”, „Veronica” și „Veronica se întoarce”. Toate filmele rulează într-un spațiu amenajat în Cortul de Jocuri din curtea OCC, de la orele 20:00, iar intrarea este liberă.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii încearcă să-i apropie pe cei mici de artă și cultură, atât prin spectacole de calitate, cât și prin diverse proiecte conexe.

 

Număr de vizualizări :26http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/Y5UzWZa9E3k?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”Orașul cântă”: Program 14 – 20 septembrie 2019

Posted: 13 Sep 2019 01:02 AM PDT

”Orașul cântă” oferă bucureștenilor o extindere a proiectelor muzicale ale Festivalului Internațional George Enescu prin peste 250 de evenimente muzicale neconvenționale, ce vor avea loc în parcuri, muzee, centre comerciale și clădiri de birouri din toate colțurile Bucureștiului. „Orașul cântă” invită publicul la spectacole, concerte corale sau instrumentale și recitaluri susținute de peste 2.000 de copii și tineri din Programul Național Cantus Mundi, precum și de artiști invitați.

Accesul publicului la evenimentele desfășurate în cadrul programului Orașul cântă este liber.

Program 14 – 20 septembrie 2019

 

  • Sâmbătă, 14 septembrie 2019

11:00 – 12:30 – Muzeul Național al Țăranului Român

      Corul „Consonanțe”, Timișoara

      Corul „Prietenii cântăreți”, Săcele, Brașov

      Orchestra BaRock Allegra, Odorheiul Secuiesc, Harghita

12:00 – 13:00 – Mega Mall

Corul „Jeunesse”, Focșani

        Corul „Pastia”, Focșani

12:30 – 13:30 – Mall Promenada

        Corul „Consonanțe”, Timișoara

Corul „Românașul”, București

13:00 – 14:00 – Mall AFI Cotroceni

Mini-recital de flaut, solistă – Gabriela Peticilă

        Corul „Sunete vesele”, București

        Corul Școlii Gimnaziale ”Szacsvay Imre”, Oradea

13:30 – 14:30 – Sun Plaza

Corul „Prietenii cântăreți”, Săcele, Brașov 

Corul „Ding Dong”, Focșani

17:00 – 18:30 – Parcul Circului de Stat

 Corul „Jeunesse”, Focșani

         Corul „Pastia”, Focșani

17:00 – 18:30 – Parcul Tineretului

        Corul „Ding Dong”, Focșani

 Corul „Bim Bam”, București

17:00 – 18:30 – Parcul Drumul Taberei (Moghioroș)

       Corul „Sunete vesele”, București

       Corul Școlii Gimnaziale ”Szacsvay Imre”, Oradea

        

17:00 – 19:00 – Muzeul Național al Satului

      Orchestra BaRock Allegra, Odorheiu Secuiesc, Harghita

      Corala „Nihil Sine Deo”, Dăieni, Tulcea

19:00 – 20:30 – Biblioteca Central Univesitară „Carol I”, Aulă

Cantus Mundi Unique Experience –  corurile Cantus Mundi și membri Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”

20:00 – 21:30 – Muzeul Național „George Enescu”

Corul „Ding Dong”, Focșani

Corul „Românașul”, București

20:00 – 21:30 – Muzeul Național al Literaturii Române (Strada Nicolae Crețulescu nr. 8)

Corul „Jeunesse”, Focșani

        Corul „Pastia”, Focșani

 

  • Duminică, 15 septembrie 2019

12:00 – 13:00 – Mega Mall

      Corul „Consonanțe”, Timișoara

      Corul „Prietenii cântăreți”, Săcele, Brașov

      Street music

12:30 – 13:30 – Mall Promenada

Emilian Florentin Gheorghe

Corul „Românașul”, București

        Corul Școlii Gimnaziale ”Szacsvay Imre”, Oradea

13:00 – 14:00 – Mall AFI Cotroceni

 Corul „Jeunesse”, Focșani

         Corul „Pastia”, Focșani

13:30 – 14:30 – Sun Plaza

         Corul „Sunete vesele”, București

         Corul „Ding Dong”, Focșani

 Street Music – Natalia Pancec și Emilian Florentin Gheorghe: When Violin Meets Guitar 

17:00 – 18:30 – Parcul Circului de Stat

          Corala „Nihil Sine Deo”, Dăieni, Tulcea

          Street music

17:00 – 18:30 – Parcul Tineretului

   Corul „Jeunesse”, Focșani

           Corul „Pastia”, Focșani

17:00 – 18:30 – Parcul Drumul Taberei (Moghioroș)

          Corul „Consonanțe”, Timișoara

  Mini-recital vioară și pian – Marta Băceanu și Gabriel Stănescu 

17:00 – 19:00 – Muzeul Național al Satului

         Corul „Bim Bam”, București

         Corala „Sfântul Mina” a Protopopiatului Slobozia, Ialomița

         Corul Bisericii „Sfânta Vineri” din Pitești

17:30 – 19:00 – Parcul Izvor

           Corul „Sunete vesele”, București

           Corul „Prietenii cântăreți”, Săcele, Brașov

           Orchestra BaRock Allegra, Odorheiul Secuiesc, Harghita

 

  • Luni, 16 septembrie             

 

12:00 – 12:30 – Victoria Business Park

Recital pian și trombon

Interpreți: Palko Kondrad Alpar și Andrei Racu

12:30 – 13:00 – Metroffice

Corul „Consonanțe”, Timișoara

Recital pian – solist Abel Corban

 

  • Marți, 17 septembrie

 

12:00 – 12:30 – Victoria Business Park

Recital pian și vioară

             Interpreți: Ana Gheba, Maria Gheba

12:30 – 13:00 – Bucharest Tower Center

Recital pian – Gabriela Alcmena Niculache 

 

  • Miercuri, 18 septembrie       

           

12:00 – 12:30 – Victoria Business Park

Recital chitară clasică – Eduard Leață

13:30 – 14:00 – Floreasca Park

Corul „Cununița muntenească”, Pitești

 

  • Joi, 19 septembrie

                       

12:00 – 12:30 – Green Gate

Recital instrumental – percuție și aconpaniament

             Interpreți: Robert Mihai Nițu, Andrei Iustin Preda și  Sorin Cristea-Baroti

13:00 – 13:30 – Oregon Park

Corul „Consonance”, București

 

  • Vineri, 20 septembrie

           

13:00-13:30 – Timpuri Noi Square

Corul „Consonance”, București

Recital pian – Alexia Dănățică

Recital pian – Abel Corban

13:00-13:30 – Floreasca Business Park

Recital pian

             Interpreți: Andra Valean, Sanziana Tarc, David Lup 

Recital pian și violoncel – Raul Vălean

 

Programul evenimentelor desfășurate în Orașul cântă va fi updatat periodic și poate suferi  modificăti. 

 

Orașul cântă este un proiect dezvoltat de Programul Național Cantus Mundi prin Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, ca program asociat Festivalului Internațional George Enescu 2019. Orașul Cântă este desfășurat de Cantus Mundi București, cu sprijinul Primăriei Municipiului București, prin PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive.

Parteneri: CBRE România, Muzeul Național „George Enescu”, Muzeul Național al Țăranului Român, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Galeria Galateca, Muzeul Național al Literaturii Române, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Promenada, Mega Mall, Sun Plaza, AFI Cotroceni.

Parteneri media: Actualitatea muzicală, AgențiadeCarte.ro, Agerpres, Bookhub, Cațavencii, Ceașca de cultură, feeder.ro, 4arte.ro, Itsy Bitsy FM, Metropotam, platforma Calendarevenimente.ro, Radio București FM, Raftul cu idei, SENSOTV.RO, Societatea Muzicală, Zile și Nopți București.

 

Despre Festivalul Internațional George Enescu

Ajuns la cea de-a XXIV-a ediție, Festivalul Internațional George Enescu se va desfășura în perioada 31 august-22 septembrie 2019. În sălile de concerte din București, vor urca pe scenă peste 2.500 dintre cei mai valoroși muzicieni ai lumii, având 50 de naționalități și vor fi prezentate 84 de concerte și recitaluri. Ediția din acest an a festivalului totalizează 34 de prezențe în premieră în România: 25 de artiști, printre care Marion Cotillard, Kiril Petrenko, Mitsuko Uchida și nouă dintre cele mai bine cotate orchestre din lume. Ediția 2019 a Festivalului Enescu își așteaptă publicul la Sala Mare a Palatului, Ateneul Român, Sala Radio și la Sala Mică a Palatului la concerte și recitaluri grupate în jurul a șase mari secțiuni: „Mari orchestre ale lumii”, „Concertele de la miezul nopții”, „Recitaluri și concerte camerale”, „Muzica secolului XXI”, „Mozart Week in Residence” și „Forumul Internațional al Compozitorilor”. De asemenea, vor avea loc concerte și evenimente în Piața Festivalului, conferințe, lansări de discuri și de carte, spectacole extraordinare.

Pentru mai multe detalii: https://www.festivalenescu.ro/

 

Despre Cantus Mundi

Programul Cantus Mundi București (instituit prin Hotărârea nr. 285/ 17.05.2018 a Consiliului General al Municipiului București) se desfășoară pentru dezvoltarea mișcării corale din Capitală, astfel încât, în perioada următoare, 300 de noi coruri să reunească peste 9.000 de copii și tineri bucureșteni, motivați să fie parte a unei mișcări culturale prestigioase și incluzive. Cantus Mundi București este implementat în cadrul Programului Național Cantus Mundi și se desfășoară în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat în 2011 de reputatul dirijor Ion Marin și derulat alături de membri ai Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. După 8 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.300 de coruri. Peste 45.700 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

Despre CBRE România

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBRE), Fortune 500 și S&P 500 cu sediul central în Los Angeles este cea mai mare companie de servicii comerciale și investiții în real estate din lume, pe baza veniturilor din 2018. Compania are peste 90.000 de angajați (fără a include afiliații), răspunde nevoilor dezvoltatorilor imobiliari și deservește proprietari și chiriași prin intermediul celor peste 480 de birouri (excluzând filialele) din întreaga lume. În România, CBRE este lider al segmentului de comercial real estate și oferă o gamă extinsă de servicii integrate, inclusiv administrare și coordonare de tranzacții și management de proiecte, servicii de Design and Build, managementul proprietății, administrarea investițiilor, evaluare, închiriere de proprietăți, consultanță strategică, vânzări de proprietăți, servicii ipotecare și servicii de dezvoltare.  Pentru mai multe informații, vă rugăm accesați www.cbre.ro.

Vizualizări: 245

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor