altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 14 mai 2020

“O nouă apariție editorială: ”Jurnal de poet plictisit de moarte în...


O nouă apariție editorială: ”Jurnal de poet plictisit de moarte înt...

Posted: 13 May 2020 07:05 AM PDT

În curând, la Editura Tracus Arte va apărea volumul Jurnal de poet plictisit de moarte într-un castel medieval scoțian, de Adrian Crețu, cu o prefață de Hamish Robinson.

Mă aflu într-o situație paradoxală: scriu o prefață la o carte pe care nu am citit-o și despre care nu știu mai nimic. Autorul ei îmi spune că este un fel de jurnal, o înregistrare scrisă a șederii lui aici, pentru patru săptămâni – un „rezidențiat literar”, cum sunt numite ele în zilele noastre – la castelul Hawthornden, un „refugiu” al scriitorilor, aflat în Scoția. Despre asta, cel puțin, știu cu siguranță: am fost la castel în toate cele patru săptămâni ale șederii lui, în calitate de administrator al castelului. În fiecare seară, cobora la cină, cu un zâmbet molipsitor pe chip, și îmi spunea, uneori, că a înaintat serios în scris, alteori, dezamăgit, că nu, și lua o masă delicioasă alături de noi. Dar ce scria? „Nu ai niciun motiv să te îngrijorezi, prietene”, îmi spunea, „am scris de bine despre tine”. – Hamish Robinson

M-am trezit azi cu prea multă energie. După micul dejun, am decis să explorez lumea din afara castelului: m-am înarmat cu haina de ploaie și un băț de cățărat, pe care l-am găsit la poartă, și am făcut turul castelului. E o potecă bătătorită, se pare, de toți scriitorii care au venit aici, din câte mi s-a spus, inclusiv de un laureat Nobel pentru literatură, poetul irlandez Seamus Heaney. Am ajuns până jos, la râul din prăpastie, apoi am trecut pe lângă niște grote la baza zidului castelului – cred că e vorba de niște grote vechi, locuite de picți, vechii locuitori din vremurile pre-romane ale ținuturilor Scoției de azi. Hamish ne-a spus că ne duce acolo curând și ne spune povestea… revin cu ea. De fapt, întreg castelul este construit pe o stâncă uriașă, la baza căruia sunt scobite și aceste grote. – Adrian Creţu

Adrian Crețu s-a născut la 4 septembrie 1979, în Bacău. A publicat, în 2012, volumul de poezii Orice om este un cântec fără rimă, Editura Junimea. Este inclus în două antologii literare de poezie contemporană: Lira21. A treia carte /Lira21., Editura Artbook, Bacău, Romania, 2012, și Sintagme literare, Editura Eurostampa, Timișoara, 2107. A publicat în mai multe reviste literare din România și S.U.A.: The Writing Disorder (Los Angeles), România literară, Tribuna, Urmuz, Ateneu, Cronica, Argeș etc. Recitaluri de poezie și rezidenţiate literare efectuate în: Weimar, Germania (iunie 2008), New York, SUA (februarie 2010), Leicester, U.K. (noiembrie 2014), Borsec, România (mai 2016), Roma, Italia (mai 2017), Edinburgh, Scoția (apr.-mai 2018), Skopje, Macedonia (septembrie 2018), Bacău, România (august, septembrie și octombrie 2019), Split (Croația, septembrie – octombrie 2020 –confirmat).

edituratracusarte.ro/2020/05/13/jurnal-de-poet-plictisit-de-moarte-...

Număr de vizualizări :3http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/pvm3OBB0xg0?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Concurs de creație teatrală și literară „ Distanța”

Posted: 13 May 2020 05:03 AM PDT

Primăria Capitalei prin  Biblioteca Metropolitană București, Teatrul Dramaturgilor Români și  Muzeul Național al Literaturii Române anunță organizarea unui concurs de creație teatrală și literară. Tema concursului inițiat la propunerea scriitorilor și traducătorilor Lucia Verona și Horia Gârbea este „Distanța”, înțeleasă sub diferite forme, impusă de anumite circumstanțe, cu relevarea aspectelor inedite, comice sau tragice ale distanțării și izolării de societate și de cei apropiați.  Data-limită pentru trimiterea textelor este 15 iunie 2020, urmând ca textele să fie trimise pe adresa de mail: concurs@mnlr.ro, cu subiectul „Concurs de creație teatrală și literară”. AgențiadeCarte.ro este partener media. 

Participanți

Creatori de literatură de toate vârstele, fie ei membri sau nu ai uniunilor de creatori din toată țara.

Juriul

Va fi format din cinci membri, personalități culturale, în principal poeți, dramaturgi, critici literari și teatrali, numele acestora urmând a fi făcute publice doar după finalizarea jurizării și anunțarea câștigătorilor.

Modalitate de participare

Participanții vor trimite textele lor inedite/nereprezentate din genurile:

  1. Texte teatrale. Monodrame cu durata estimată a reprezentării de 30-60 minute.
  2. Texte de proză scurtă (inclusiv jurnal, eseu ), 1-3 proze însumând maximum 20 000 caractere cu spații.
  3. Texte lirice, în număr de 1-5 texte însumând maximum 200 de versuri.

Trimiterea se va face prin e-mail. Fiecare grupaj pe genuri va fi inclus într-un fișier text sau pdf și va purta un motto,  nu va fi semnat. Într-un fișier separat, denumit cu același motto se vor trimite datele personale și de contact ale autorului. Secretariatul concursului va stoca fișierele, trimițînd juriului doar textele literare, păstrînd confidențialitatea numelor autorilor.

Textele teatrale selecționate de juriu ca valoroase vor fi montate și reprezentate on-line la TDR, cu posibilitatea de a fi reprezentate ulterior pe scena TDR.

Textele de proză, poezie și teatru selecționate de juriu ca valoroase vor fi publicate într-o antologie sau, dacă numărul lor va fi mare, în volume separate pentru proză, poezie, teatru.

Juriul va putea stabili ierarhii ale textelor alese (locul I, II, III, mențiuni).

Instituțiile partenere vor putea oferi premii constând în volume de literatură, invitații și abonamente la teatru și la manifestările organizate de  MNLR și BMB etc.

Partener: Filiala București-Poezie a Uniunii Scriitorilor din România

Inițiatori: Lucia Verona și Horia Gârbea, după o idee de Lucia Verona

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe site-urile și canalele celor două instituții,  Biblioteca Metropolitană București  (www.bibmet.ro/ și https://www.facebook.com/BibliotecaMetropolitanaBucuresti/), Teatrul Dramaturgilor Români (www.teatruldramaturgilor.ro/ și https://www.facebook.com/teatruldramaturgilor/) și Muzeul Național al Literaturii Române (https://mnlr.ro/ și https://www.facebook.com/muzeul.literaturii.romane/)

 

 

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.       

 

 

 

                                                                                                                               

www.bibmet.ro

www.facebook.com/BibliotecaMetropolitanaBucuresti/

 

 

Număr de vizualizări :28http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/iEIuZD8Iq_8?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Emisiunea de mărci poștale ”Centenarul nașterii Sfântului Ioan Paul...

Posted: 13 May 2020 02:07 AM PDT

Pentru a sărbători un secol de la nașterea Papei Ioan Paul al II-lea (1920-2005), canonizat de Biserica Catolică în anul 2014, Romfilatelia introduce în circulație luni, 18 mai 2020, emisiunea de mărci poștale Centenarul nașterii Sfântului Ioan Paul al II-lea. La 18 mai 1920, într-o familie modestă din localitatea Wadowice, Polonia, s-a născut Karol Józef Wojtyła, viitorul Papă Ioan Paul al II-lea. Trecerea prin lume a acestui „om între oameni” se înscrie la loc de cinste în istoria Poloniei, a Europei, a catolicismului și a atmosferei apăsătoare cauzată de totalitarismele de tristă amintire: fascismul, nazismul și comunismul.

Pentru Karol Wojtyła, totul a început în localitatea Wadowice: viața, școala, teatrul și preoția. În anul 1942 a început clandestin studiile teologice, Polonia fiind sub ocupație nazistă. În paralel, scrie poezii și piese de teatru, interpretând ca actor amator, roluri în piese de top ale dramaturgiei poloneze și universale.

Hirotonit preot își continuă studiile doctorale la Roma (1946-1948). După susținerea doctoratului la Cracovia, devine conferențiar universitar și avansează în cariera ecleziastică: de la preot la episcop, la arhiepiscop și cardinal.

La 16 octombrie 1978 este ales Papă (primul Papă de altă origine decât cea italiană, de la Papa Adrian al VI-lea, adică din anul 1522). Pontificatul său de 26 de ani (1978-2005) este considerat al treilea ca durată în istoria Bisericii Catolice, în urma Sf. Petru, estimată între 34 și 37 ani și a lui Pius al IX-lea (31 ani).

La 13 mai 1981, zi în care Biserica catolică o sărbătorește pe Sf. Fecioară Maria de la Fatima, în mijlocul unei mulțimi de credincioși adunați în Piața Sf. Petru a fost victima unui atentat dus la capăt de Mehmet Ali Agča, care a tras cu pistolul din apropiere. Rănit grav, a supraviețuit, ca printr-un miracol socotit a fi intervenția Fecioarei Maria, definită astfel de marele Pontif: „o mână a tras cu glonțul, alta i-a modificat traiectoria”.

Credincios devotat față de Preasfânta Fecioară Maria, Papa Ioan Paul al II-lea a înscris în stema pontificatului său litera majusculă M, definiție a numelui MARIA.  Personalitatea Papei Ioan Paul al II-lea (filosof, teolog, poet, dramaturg) a fost puternic implicată în istoria umanității, unde s-a vrut și a fost „înainte de toate păstor”, acționând cu înțelepciune și curaj pentru ca libertatea să fie coordonată cu răspunderea, în favoarea unui parteneriat între Cultură și Biserică. A promovat ecumenismul, favorizând unitatea creștină între catolicism și ortodoxie, și nu în ultimul rând, dialogul religios cu alte religii, în special cu evreii. Încă de la începutul pontificatului a condus o puternică acțiune politică și diplomatică împotriva comunismului, fiind considerat unul dintre arteficii căderii sistemelor socialismului real.

O punte trainică între Papa Ioan Paul al II-lea și spiritualitatea românilor creștini ortodocși este sublim definită după vizita din anul 1999: „Am dorit cu acest pelerinaj să aduc un omagiu poporului român și originilor lui creștine. (…) În decursul secolelor, seva rădăcinilor creștine a alimentat prin numeroși martiri și mărturisitori ai credinței, o nesecată venă de sfințenie. Ție, cerească mamă a speranței, îți încredințez, îndeosebi, familiile și tinerii care sunt viitorul iubitului popor al României”.

Un moment inedit al biografiei laureatului Nobel, savantul George Emil Palade, membru al Academiei Pontificale de Științe, este cel în care Papa Ioan Paul al II-lea, în cadrul unei festivități de premiere i-a pus la gât un colan. Marele biolog i-a atras politicos atenția: „Prea Sfinte Părinte, dar eu sunt ortodox, să știți”. Papa i-a răspuns politicos: „Nu are importanță dragă, la câte ai făcut mata pentru umanitate depășește orice graniță a confesiunii!”

Papa Ioan Paul al II-lea, încă de la urcarea sa în Scaunul papal, din balconul Bazilicii Sf. Petru, din Roma, s-a adresat mulțimii cu îndemnul: „Nu vă fie teamă! Deschideți larg porțile lui Cristos”.

Referitor la vizita în România din anul 1999, omul simbol al credinței și iubirii de semeni mărturisea: „Gândul meu se întoarce mereu, cu vie emoție, la vizita pe care, cu voia lui Dumnezeu, am avut ocazia să o efectuez în România. A fost vorba de un eveniment cu dimensiune istorică, fiind prima mea călătorie într-o țară unde creștinii sunt, în majoritate ortodocși”.

Definind menirea și rolul său în lumea noastră, Papa Ioan Paul al II-lea le-a ilustrat în versurile care îi aparțin: DOAMNE, / în acest univers / în lumea fără de sfârșit / EXIȘTI / și aici am și eu un al meu rost / pogorât să fiu în mormânt / din moarte pre moarte călcând / dacă în țărână sunt transformat / o părticică din Pasca Ta sunt.

În urmă cu 9 ani, la data de 1 mai 2011, Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat în cadrul unei ceremonii impresionante în Piața Sfântul Petru din Roma. Cauza de beatificare și canonizare a început la scurt timp după trecerea la cele veșnice, fără a se mai aștepta cinci ani, așa cum prevăd canoanele bisericii catolice. Pe 27 aprilie 2014 a avut loc ceremonia de canonizare, la care a asistat un milion de credincioși din întreaga lume, alături de 150 cardinali, 1000 de episcopi și peste 6000 de preoți. Sfântul Ioan Paul al II-lea este sărbătorit în calendarul bisericii catolice pe 22 octombrie, data la care a început pontificatul său, în anul 1978.

Pe timbrul emisiunii de mărci poștale, cu valoarea nominală de 8,50 lei, este ilustrat Papa Ioan Paul al II-lea în veșminte liturgice, ținând în mâna stângă cârja pastorală, iar pe cap are așezată mitra. Pe colița dantelată a emisiunii, având timbrul cu valoarea nominală de 29 lei, este ilustrat Papa Ioan Paul al II-lea, atât în veșminte liturgice, cât și în reverendă albă, alături de Bazilica Sf. Petru din Roma și celebra statuie Pietŕ realizată de artistul renascentist Michelangelo Buonarroti.

Bazilica Sf. Petru este centrul spiritual și arhitectonic al Cetății Vaticanului, fiind construită în perioada 1506-1626. Edificiul are o suprafață totală de peste 15.000 m2, iar înălțimea cupolei este de 119 m. Fațada impunătoare este construită în stil baroc, fiind dominată de un grup statuar care îl are în centru pe Isus Cristos.

Interiorul are forma unei cruci latine cu trei nave, acolo fiind așezate numeroase statui în marmură, travertin sau bronz, realizată de artiști renumiți. În centrul bazilicii se află mormântul Sf. Petru.

Statuia Pietŕ a fost realizată de Michelangelo Buonarroti în perioada 1498-1499, pentru monumentul funerar al cardinalului francez Jean de Billheres. Opera de artă a fost mutată la intrarea în Bazilica Sf. Petru, în partea dreaptă, în secolul al XVIII-lea. Statuia o înfățișează pe Fecioara Maria ținându-l în brațe pe Isus, după coborârea de pe Cruce.

Albumul filatelic, realizat într-un tiraj limitat de 311 exemplare, este echipat cu blocul special de 2 timbre nedantelate împreună cu plicul „prima zi” al emisiunii cu ștampila „prima zi” aplicată în clar în folio aur. Ambele produse sunt numerotate de la 001 la 311.

Romfilatelia mulțumește Nunțiaturii Apostolice în România și Monseniorului Ionuț-Paul Strejac, Prelat de Onoare al Sanctității Sale, pentru suportul acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

 Emisiunea de mărci poștale „Centenarul nașterii Sfântului Ioan Paul al II-lea” va fi disponibilă începând de luni, 18 mai 2020, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul online: http://romfilatelia.ro/store/. Aceasta este completată de plicul prima zi , în coală de 32 timbre, minicoală de 5 timbre + 1 vinietă, coliță dantelată și bloc special de 2 timbre nedantelate.

 

 

 

 

Număr de vizualizări :1http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/tdUGDNn5aSI?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”SpectActor” nr.1 / 2020

Posted: 13 May 2020 01:07 AM PDT

Puteți citi on-line gratuit revista  ”SpectActor”, numărul 1 din 2020, revistă de cultură, informaţie și atitudine editată de Teatrul Naţional „Marin Sorescu“, Craiova.

Revistă finanțată cu sprjinul Ministerului Culturii și Identității Naționale.

 

Link: tncms.ro/wp-content/uploads/2002/04/SpectActor_ian-april_2020_WEB.pdf

 

*George Banu despre Ilie Gheorghe, la doi ani de la plecarea artistului

 

 *Marius Dobrin despre Radio și Playground

 

 *Bobi Pricop despre el însuși

 

 *Adrian Mihalache despre teatrul lui Theodor Cazaban

 

 *Interviuri cu Raul Coldea, Monica Ardealeanu, Marian Politic

 

 *Daria Ghițu despre Echivalent

 

 *C.M. Ungureanu despre cea mai nouă carte a lui Horațiu Mălălele

 

 *Nicolae Coande despre starea teatrului românesc azi

 

”Aveți ce citi în acest număr inteligent, informat și bine scris al unei reviste care a ajuns la nr. 41 all-time.”-   Nicolae Coande

Număr de vizualizări :35http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/PNR2U29ENJc?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

A fost să fie altfel

Posted: 13 May 2020 12:10 AM PDT

13 mai 2020… Ar fi trebuit să fie o zi specială, o zi frumoasă de primăvară într-un Iași în care teii abia mai stau în loc de nerăbdare să nu o ia la fugă ca să-și aprindă mai repede, mult mai repede, florile ca pe niște candele de parfum și poezie.13 mai 2020 figura deja pe zeci de calendare ale editorilor și autorilor ca prima din cele cinci zile care ar fi alcătuit cea de a 28-a ediție a Târgului de Carte LIBREX de la Iași. Ne-am fi reîntâlnit iarăși, bucurându-ne de atâtea mii de cărți frumoase și întâlniri cu prieteni, iar cărțile ne-ar fi fost bun pretext pentru noi amintiri de neuitat. Pregătisem niște surprize frumoase, o altă temă captivantă a ediției, întâlniri cu autori care nu mai fuseseră invitați la Iași de multă vreme și pe care suntem siguri că ați fi dorit să-i întâlniți, să-i ascultați, să le citiți sau să le recitiți cărțile.

A fost să fie însă altfel. Pandemia de SARS-Cov-2 declarată în mod oficial de Organizația Mondială a Sănătății pe 11 martie 2020 și instalarea imediată a stării naționale de urgență pe 17 martie a.c. ne-au bulversat pe toți, de-a valma, au cutremurat piața de carte din România, au trimis în șomaj tehnic zeci de edituri și au anulat zeci de evenimente din întreaga lume. Odată cu acestea, inevitabil, a căzut și povestea a ceea ce ar fi trebuit să fie LIBREX 28.
Ca organizatori de târguri de carte și de diverse alte evenimente culturale, nu ne permitem să ne pierdem însă speranța și suntem siguri că lucrurile vor reintra pe un făgaș normal în următoarele luni, când ne vom simți, din nou, în siguranță în spațiul public, când vom avea certitudinea că organizarea unor evenimente publice nu pune sub nicio formă în pericol sănătatea cititorilor și pe cea a expozanților, când vom putea sta relaxați în compania celorlalți și ne vom bucura de lansări de carte într-o atmosferă plăcută, iar în toamnă, ne vom revedea cu bine la Iași, pe Arca lui Gutenberg, târgul de cărți și arte frumoase, fratele mai tânăr al LIBREX-ului.
Până atunci însă, astăzi, cărțile pot ajunge la noi prin atâtea și atâtea posibilități, iar Librăriile Sedcom Libris din Iași, parte din povestea acestui oraș minunat încă din 1949, rămân mereu aproape de toți cei care iubesc să citească. Și asta pentru că noi credem în povestea cuvintelor care trec în cărți, a cărților care trec din mână în mână și din inimă în inimă, în această poveste fără sfârșit, pentru că „nici cartea, nici nisipul n-au început și nici sfârșit”, nici Borges, nici „Cartea de nisip”.

Organizatorii Târgului de Carte LIBREX

 

Vizualizări: 41

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor