altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 13 iunie 2020

“Avanpremieră: „Despre ce vorbim când cântăm despre iubire?”” plus ...


Avanpremieră: „Despre ce vorbim când cântăm despre iubire?”

Posted: 12 Jun 2020 10:19 AM PDT

Șase muzicieni și actori sunt în căutarea răspunsului la o întrebare de actualitate însă la care puțini se gândesc. „Despre ce vorbim când cântăm despre iubire?”  Prima formulă de răspuns va fi oferită la Avanpremiera spectacolului de luni, 15 iunie 2020, de la ora 17:00, în transmisiune directă de la Biblioteca Națională a României, pe platforma www.EnjoyTV.ro și pe pagina de Facebook EnjoyTV Romania. Evenimentul va avea loc fără public. Spectacolul și-a propus să urmeze un itinerariu prin imaginarul colectiv și personal al fiecăruia, în căutarea celor mai autentice forme de expresie. Pe cuprinsul mai multor reprezentații, și în urma unui laborator de cercetare care va funcționa în paralel, piesele de puzzle întâlnite pe acest drum vor duce proiectul către un discurs finalist în toamna acestui an.

Regia: Adrian Sitaru

Mentori: Ioana Flora, Luiza Zan

 

Cu:

Ana Turoș

Andrei Mărcuță

Alexandru Arcuș – saxofon

Iulian Ochescu – pian

José Almar – chitară

Laura Benedek – chitară bas

 

„În momentul de față, suntem la stadiul cel mai interesant, în care punem cap la cap acest puzzle. Mă duce cu gândul la un rollercoaster emoțional, în care fiecare spectator se va regăsi, atunci când se gândeste la ideea de iubire.” – Ioana Flora

 

 

„Despre ce vorbim când cântăm despre iubire?” este un proiect cultural organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și este co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național.

 

Parteneri culturali: Biblioteca Națională a României, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Exces Music, Festivalul de Film și Istorii Râșnov, TAMTAM Festival

 

Parteneri media: EnjoyTV.ro, Radio România Cultural, Cronica Română, Agenția de Carte, Zile și Nopți

 

Notă: Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

 

Despre UCIMR

 

Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România este un ONG de utilitate publică ce activează de 25 de ani în sprijinul interpreților români din domeniul muzicii și al coregrafiei, reunind în prezent peste 10.000 de membri la nivel național. În cei 25 de ani de activitate, UCIMR s-a impus în viața culturală prin coerența și continuitatea proiectelor sale posibile prin capacitatea de a accesa fonduri din surse dintre cele mai diverse și prin sponsorizări atrase din mediul privat și de afaceri.

Pe lângă propriile proiecte și programe culturale de interes național și internațional, ce includ burse de studiu, concerte, festivaluri, workshop-uri, emisiuni-spectacol, concursuri, sprijinirea artiștilor seniori și susținerea materială a unor reviste de specialitate, UCIMR organizează la rândul său un proces transparent de finanțare din propriile fonduri, pentru proiectele altor organizații culturale sau artiști din România.

Din anul 2009 UCIMR susține și promovează tinerii interpreți români printr-un program dedicat, intitulat „Oportunități la Tine Acasă”. Programul acordă oportunități de afirmare tinerilor muzicieni prin cele peste 100 de concerte susținute în orașe din toată țara, anual. Concertele fac parte din stagiuni independente, festivaluri, cursuri de perfecționare cu maeștri internaționali și concursuri în țară și în străinătate, sprijinite de instituții publice și companii din mediul privat. Evenimentele programului atrag anual minimum 10.000 de spectatori în sălile de concerte și cumulează peste 1.000.000 de vizualizări în mediul online.

Număr de vizualizări :1http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/T4GVg5XvPdk?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Premieră la Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova: ”Outfitul...

Posted: 12 Jun 2020 10:07 AM PDT

Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova anunță cu mare bucurie premiera producției ”Outfitul Șearpelui”, un spectacol „poeticoregrafic” realizat de Andrea Gavriliu, bazat pe versurile lui Marius Aldea, versuri care iau pulsul vremurilor noastre, a felurilor prin care individul își caută utilitatea în lumea constrânsă de presiunile caracteristice fiecărei vârste. Primele reprezentații vor avea loc la sfârșitul săptămânii viitoare – vineri, 19 iunie, sâmbătă, 20 iunie și duminică, 21 iunie 2020, ora 19:00.

Outfitul șearpelui este un spectacol „poeticoregrafic” bazat pe versurile lui Marius Aldea, versuri care iau pulsul vremurilor noastre, a felurilor prin care individul își caută utilitatea în lumea constrânsă de presiunile caracteristice fiecărei vârste. Spectacolul prezintă o cronologie a vieții unui bărbat capabil să-și amintească de felul în care gândea în copilărie, o (ne)asumare a condiției sale de adult (i)responsabil, o perpetuă căutare a echilibrului inexistent. Toate aceste frământări sunt expuse privitorului într-o manieră plastică, dinamică, autoironică, în care corpul actorilor redă ceea ce cuvintele pot comunica numai până la un punct.          

Hai să-i spunem pe nume: somnul are marele merit că te duce de pe lume consider că ar fi motto-ul spectacolului. În ciuda tonului fatalist, se va descoperi o mare dragoste de viață prin felul în care corpul se supune ritmului și impulsurilor sale organice. Acest corp nu se poate conecta în mod direct la alte corpuri, dar se poate reconecta la el însuși prin trecutul său firav, prin prezentul său angoasant, prin viitorul inevitabil. Șase corpuri cu șase „piei” – aceeași persoană.

Andrea Gavriliu

 

Outfitul Șearpelui

după poezii de Marius Aldea

Concept, regie, coregrafie: Andrea Gavriliu

Muzică: Mihai Dobre

Scenografie: Lia Dogaru

Cu: Claudiu Mihail, George Albert Costea, Alex Calangiu, Vlad Udrescu, Ștefan Cepoi, Cătălin Mihai Miculeasa

 

 

 

Spectacolele se vor juca în Sala Studio a Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și vor fi transmise în regim de live streaming,  spectatorii putând să le urmărească din casele lor, aici: www.tncms.ro/LIVE.

Biletele se pot achiziționa de la agenția teatrală sau online de pe https://ebilet.tncms.ro/ebilet.  Prețul biletelor este 25 lei (15 lei redus pentru elevi / studenți / seniori) la Agenția teatrală, și 24 lei pe platforma online: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/801

Fiecare bilet conține un cod unic necesar pentru accesarea transmisiunii live pe www.tncms.ro/LIVE

 

*Spectacolul este recomandat publicului cu vârsta de peste 14 ani.

 

Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova

web: https://tncms.ro

facebook: https://www.facebook.com/tncms.oficial

instagram: https://www.instagram.com/teatrulnationalcraiova

 

 

Număr de vizualizări :6http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/ghoms8JXdis?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

O nouă competiție a tinerilor artiști plastici – un omagiu adus dir...

Posted: 12 Jun 2020 09:51 AM PDT

Asociația Pro Valores, în parteneriat cu Centrul Cultural UNESCO “Ionel Perlea” organizează prima ediție a Concursului Internațional de Arte plastice care poartă numele marelui muzician Ionel Perlea, un artist cu o carieră cu o carieră excepțională, de la a cărui naștere se împlinesc 120 de ani, iar de la trecerea sa în eternitate marcăm în 2020, 50 de ani.  Competiția cu premii de peste 10000 lei se adresează tuturor tinerilor talentați, iubitori ai reprezentării imaginilor artistice, iubitori ai culorilor, formelor și libertății absolute reprezentată de imaginație. Concursul se va desfășura on-line și este dedicat tinerilor artiști plastici cu vârste de maxim 25 de ani. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Fotografiile lucrărilor și documentele necesare înscrierii vor putea fi trimise în perioada 15 iunie – 20 iulie 2020, pe adresa: concursulionelperlea@gmail.com .

 

Lucrările premiate în urma jurizării realizate de: Artistul vizual Petru Lucaci, profesor la Universitatea Națională de Arte București și Președinte al Uniunii Artiștilor Plastici, artistul vizual și profesorul Valeriu Mladin și jurnalistul Sebastian Crăciun, realizator Radio România Cultural, vor fi aduse în atenția publicului cu ocazia Festivalului Ionel Perlea, care se va desfășura între 29 iulie și 1 august 2020, la Slobozia.

 

Lucrările premiate vor face obiectul expoziției permanente care va fi organizată în Casa memorială Ionel Perlea, un adevărat muzeu păstrător al memoriei marelui muzician.

 

Amănunte despre condițiile de participare la aceasta competiție găsiți pe:

www.asociatiaprovalores.ro/concursul-ionel-perlea-inscrieri-arte-pl...

 

Premiile, oferite cu sprijinul Consiliului Județean Ialomița, depășesc suma de 10000 lei.

Regulamentul complet pe: https://www.asociatiaprovalores.ro/concursul-ionel-perlea-regulament/

Co-organizatori: Asociaţia “Pro Valores”, Ovalsart SRL și Centrul Cultural UNESCO “Ionel Perlea”.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio Trinitas, Observator Cultural, JurnalMM.ro, AgențiadeCarte.ro, Romania Pozitiva.ro, Bucuresteni.ro, Roportal

Număr de vizualizări :11http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/cpubWCs6Bhs?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Asumarea suferinței

Posted: 12 Jun 2020 06:53 AM PDT

Iubirea are tainele ei. Este, sau ar trebui să fie, „şcoala virtuţii şi flagelul viciului”, după cum ne povățuiește Sfântul Ioan Hrisostom. Acest nobil sentiment implică asumare în slujirea virtuților morale. Asumare chiar și prin acceptarea suferinței. Privit din acest unghi, vom putea înțelege mesajul pe care scriitorul Danion Vasile îl transmite în romanul său, Acuzatul 1988 (Editura Areopag, 2020), prezentat, de curând, și într-o emisiune tv.

Iubirea pentru ființa iubită este un nobil sentiment, iar protagonistul romanului, Pavel Hagiu, intelectual cu o inimă generoasă, suferă cumplit, la despărțirea de soția sa, căreia i s-a acceptat plecarea în țara ei de origine. Și cum lui nu i s-au vizat actele de a o fi însoțit, dorul și îngrijorarea îl macină. „Abia aștept să te iau în brațe și să pun fruntea pe pieptul tău”! Sublim acest sentiment, o floare rară. Și pentru că este atât de rară, firesc, și mult dorită. Ca urmare, în lipsa ființei dragi, transpare, mângâietoare, cufundarea în foaia de hârtie. Așa se naște ideea plăsmuirii unui jurnal. Ultimul său refugiu care va îmbrățișa, în fapt, fațete unui testament. Da, un jurnal – ca unică modalitate de a dezvălui frământările unui Eu aflat între zimții ghilotinei (între compromis și verticalitate); un jurnal care se va transforma într-un ireal dialog epistolar ca o adâncire dinspre sine înspre învăluitoarele, incredibilele și dramaticile nedreptăți săvârșite într-un anumit timp istoric.

Nu e simplu să îmbrățișezi singurătatea. Casa nu mai este casă; devine stingheră. Patul refuză să te odihnească. Mâncarea pare otravă. Soarele dogorește. Luna îți sfâșie inima și simți că sufletul îmbătrânește.

Modalitatea de a transforma „verticala” în „orizontală”  (mă refer la modul tipării cărții care nu se citește pe verticală, așa cum suntem obișnuiți, ci pe orizontală; asemenea, și numerotarea paginilor, cu cifre romane) explică anormalitatea unui timp nefericit, care își revarsă dramatic minutarele peste prezentul deceniului șapte al secolului al XX-lea.

În momentele sale de aprigă derută, Pavel Hagiu are șansa să cunoască o ființă deosebită „un om ca un înger”, plămădit „dintr-un alt aluat”. O mare șansă, unică, într-un moment în care simțea nevoia de destăinuire, de ajutor sufletesc. Și ceea ce impresionează este că ființa pe care o va cunoaște nu este una obișnuită. Omul de care se va apropia, instinctual, îi va deveni mentor spiritual, transforându-l. Suferința semenilor se va revărsa asupra-și, transferându-i acea  „liniște molipsitoare”, de care avea atâta nevoie. Taina rugăciunii, împăcarea cu Dumnezeu, „lecția ascultării” – cel mai greu și hotărâtor examen din viața fiecăruia dintre noi.

E fascinantă ideea de a implanta realității aură ficțională. Acuzatul 1988 este un roman captivant, iar autorul său are, cu adevărat, talent de creator.

Romanul de tip jurnal sau epistolar este un demers binecunoscut, însă tehnica abordată de romancier vizează un traiect sinuos. Pe primul plan nu se află neapărat protagonistul, cu ale sale dileme și încorsetări existențiale, ci imaginea atotcuprinzătoare, a „mucenicilor și mărturisitorilor” închisorilor comuniste, devenită deja dramatică pagină de istorie.

Cunoscând un astfel de „mucenic și mărturisitor”, Pavel Hagiu va înțelege care îi este calea și cum să-și rezolve propria sa problemă de viață și de moarte. Nu-i va fi deloc ușor. Cleștii ispitei (înfășurate în diverse întrupări) vor mușca adânc, derutant, dar, vorba lui Dimitrie Cantemir, „pofta biruinții toate ispitește și nevoia toate învață, ales în primejdia vieții lipsa sosind” (Istoria Ieroglifică)!

Și într-o astfel de situație, vom gândi, căderea este iminentă, dacă nu se află în preajmă o cange care să ne smulgă din mlaștina cea pieritoare. În cazul lui Pavel Hagiu, cangea salvatoare va avea două brațe, în persoana părinților mărturisitori Maxim și Hrisostom, precum binecuvântarea cu dicherul (deopotrivă, tricherul) arhieresc. Și-ntr-acest mod, va gusta el însuși purificarea, pentru a intra pe cărăruia cea mucenicească și mărtirisitoare, omagiu înaintașilor săi, martiri ai neamului românesc.

 

Livia Ciupercă

 

 

Număr de vizualizări :9http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/b35-_ySTkec?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

VIAȚA DE LA CAPĂT: scriitorii imaginează lumea după pandemie #3 ROB...

Posted: 12 Jun 2020 06:11 AM PDT

Robert Şerban (n. 1970, România), scriitor, jurnalist și președintele Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara (FILTM) este cel de-al treilea scriitor invitat în cadrul proiectului „VIAȚA DE LA CAPĂT: scriitorii imaginează lumea după pandemie”. Realizator și moderator al emisiunii culturale „Piper pe limbă” (TVR Timișoara și TVR 3) și redactor al revistei culturale „Orizont”. Cea mai recentă carte de poezie a sa este „Tehnici de camuflaj” (ed. Tracus Arte, 2018). A fost invitat la festivaluri internaționale de literatură și a susținut lecturi publice din creația sa în Serbia, Germania, Elveția, Austria, Ungaria, Israel, Polonia, Ucraina, Cehia, Marea Britanie, Spania, Portugalia, Belgia, Danemarca, China. Poeziile i-au apărut în antologii, publicații ori volume proprii în limbile germană, franceză, engleză, sârbă, maghiară, poloneză, cehă, spaniolă, italiană, olandeză, macedoneană, daneză, norvegiană, ebraică, suedeză, arabă, ucrainiană, idiș, portugheză etc.

Cu Robert Serban ne întâlnim marți, 16 iunie, ora 21.00, în direct pe pagina de Facebook a MNLR și pe pagina de Facebook a Romanian Cultural Institute in New York / ICR New York.

Like & Share our event!
https://www.facebook.com/events/960236604412499/

Institutul Cultural Român din New York, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, a lansat marți, 2 iunie 2020, proiectul de recitaluri literare bilingve on-line VIAȚA DE LA CAPĂT: scriitorii imaginează lumea după pandemie. Proiectul se va desfășura săptămânal, în fiecare zi de marți, în perioada 2 iunie – 4 august 2020, și îi are ca invitați pe scriitorii Gabriela Adameșteanu, T.O. Bobe, Carmen Firan, Ioana Ieronim, Ioana Nicolaie, Ioan Es. Pop, Simona Popescu, Andreea Răsuceanu, Robert Șerban, ale căror texte inedite vor fi recitate atât în română, cât și în engleză, versiunile în limba engleză fiind asigurate de traducătorii Andrew K. Davidson, Carrie Hooper, Ioana Ieronim și Andreea Scridon. Recitalurile vor fi difuzate pe Blogul ICR New York, precum și pe paginile de YouTube, Facebook și Instagram ale celor doi parteneri, în fiecare marți începând cu ora 21.00, ora României, și ora 14.00, ora New York-ului.

Având în vedere contextul internațional comun cu care ne-am confruntat în ultimele luni, în vederea diversificării ofertei online pe care o transmitem publicului nostru, Institutul Cultural Român din New York ne-a lansat invitația de a deveni parteneri ai unui nou program permanent inițiat de acesta în urmă cu o lună: „Viața de la capăt: scriitorii imaginează lumea după pandemie”. Asemenea celorlalte programe permanente virtuale ale ICR New York și ale MNLR din această perioadă, și acesta va fi transmis pe platformele online care ne stau la dispoziție, în principal, pe BlogYoutubeFacebookInstagram și Twitter, precum și pe cât mai multe dintre platformele partenerilor noștri. Proiectul propus de ICRNY a fost gândit pentru publicul nord-american și are în vedere promovarea literaturii române în acest spațiu.
Astfel, începând cu 2 iunie 2020, în fiecare zi de marți, ora 21.00, ora României, și ora 14.00, ora New York-ului, distribuim concomitent, în mediul virtual, o suită de conținuturi literare originale și exclusive, create special pentru acest programde către unii dintre cei mai valoroși autori români contemporani, poeți și prozatori deopotrivă.

9 autori au fost invitați să scrie și să citească un text (poezie, proză, eseu, memorialistică), în care să imagineze cum va arăta lumea după marea criză medicală pe care o traversăm. Textele scrise în limba română vor fi traduse în limba engleză, iar acestea vor fi transpuse în recitaluri literare online înregistrate cu fiecare dintre scriitorii invitați în proiect.

Scriitori invitați: Ioan Es. Pop (traducător Ioana Ieronim), Andreea Răsuceanu (traducător Carrie Hooper), Robert Șerban (traducător Andrew K. Davidson), Ioana Nicolaie (traducător Carrie Hooper), T.O. Bobe (traducător Andreea Scridon), Simona Popescu (Andrew K. Davidson), Carmen Firan (traducere proprie), Gabriela Adameșteanu (traducător Ioana Ieronim), Ioana Ieronim (traducere proprie) și Norman Manea (traducător Andreea Scridon).

Vă invităm să urmăriți primele două episoade ale seriei:
Ioan Es. Pop,
https://youtu.be/DONHqKLncHw
Andreea Răsuceanu,
https://youtu.be/gepI3c4T4dM

Facebook:
https://www.facebook.com/RCINY/live
https://www.facebook.com/muzeul.literaturii.romane/

YouTube:
https://www.youtube.com/channel/UCVC1AC-TWeHLtaFjVXOlOtw
https://www.youtube.com/channel/UCQpV5Yssv-M1Yo-X8Eb5yPA

Website:
https://www.rciusa.info/literature
https://mnlr.ro/

Sursa: mnlr.ro/viata-de-la-capat-3-robert-serban/

 

 

Număr de vizualizări :3http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/T8fbapnJKOA?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Biblioteca Metropolitană Bucureşti redeschide porțile cititorilor

Posted: 12 Jun 2020 05:56 AM PDT

Primăria Municipiului București (PMB) prin Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) anunță reluarea activității cu publicul, începând de luni, 15 iunie 2020, gradual, în 5 filiale din rețeaua BMB, în condiții de maximă siguranță atât pentru public, cât și pentru personal, respectând toate măsurile de protecție recomandate de autorități.

În această primă etapă, vor fi deschise următoarele filiale:

  • Sectorul 1: Sediul Central Mihail Sadoveanu (str. Tache Ionescu 4) și Filiala Dimitrie Bolintineanu (bd. Bucureștii Noi 105/ Parc Basilescu);
  • Sectorul 2: Filiala Dimitrie Cantemir (str. Viitorului 52);
  • Sectorul 3: Filiala Liviu Rebreanu (bd. Lucrețiu Pătrășcanu 13, bl. G1)
  • Sectorul 4: Filiala George Coșbuc (str. Radului 40)

Programul de funcționare: Luni – Miercuri: 12:00-18:00, Joi – Vineri: 9:00-15:00.

În funcție de recomandările autorităților, sperăm să reluăm treptat și restul activităților.

Continuăm să menținem legătura cu publicul pe platformele de socializare ale instituției și site-ul BMB https://www.bibmet.ro/.

Rămâneţi conectaţi online la Biblioteca Metropolitană București și pe paginile de Facebook și Instagram ale filialelor noastre pentru a avea acces în continuare la informații.

 

 

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.

 

 

 

www.bibmet.ro

www.facebook.com/BibliotecaMetropolitanaBucuresti/

Număr de vizualizări :8http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/RHyN_fz1nQ0?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Redeschiderea progresivă a Institutului Francez din România

Posted: 12 Jun 2020 04:00 AM PDT

Institutul Francez din România îşi redeschide, treptat, mediatecile din toată ţara şi reîncepe proiecţiile de cinema la Bucureşti, respectând toate reglementările în vigoare.

Mediateci

Din 15 iunie 2020, veţi avea din nou posibilitatea să împrumutaţi şi să restituiţi documente prin intermediul serviciului biblio drive din toate mediatecile Institutului Francez la Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara.

Cum funcţionează?

  1. Căutaţi documentele pe care doriţi să le împrumutaţi în catalogul online, carthame.ro.
  2. Trimiteţi lista de documente, precizând titlul, autorul şi cota, prin e-mail, la adresa timisoara@institutfrancais.ro.
  3. Mergeţi să vă recuperaţi documentele sau să le restituiţi pe cele împrumutate, prin biblio drive, la intrarea Institutului Francez, pe baza Cardului CulturaPlus. Angajaţii mediatecilor sunt bucuroşi să-şi regăsească cititorii, chiar dacă zâmbetul lor riscă să nu fie prea vizibil în spatele măştii.

Unde şi când?

Pentru moment serviciul va fi deschis de luni până joi, în intervalul orar 10.00 – 13.00, respectiv 14.00 – 18.00, pe Bd. C.D. Loga, nr. 46, Timișoara.

Responsabili împreună!

Este obligatorie purtarea măștii atunci când mergeți să restituiți sau să împrumutați documente.
Din motive de securitate, documentele restituite sunt păstrate într-un spațiu de depozitare timp de zece zile înainte de a fi împrumutate din nou, pentru a preveni o posibilă contaminare.

Abonament expirat/ Înscrieri

(Re)înscrierile vor fi posibile începând cu 15 iunie. Plata se va face exclusiv prin virament bancar. Sunați sau scrieți un email mediatecii pentru a obține coordonatele bancare.

Ce urmează?

Institutul Francez urmăreşte îndeaproape evoluția crizei sanitare și măsurile luate de autoritățile române. De îndată ce situația o va permite, va fi posibil şi accesul liber în mediatecă pentru a căuta documentele dorite.

Găsiţi mai multe detalii pe site-ul Institutului Francez: http://institutfrancais.ro/Timisoara/home. Toate noutățile sunt publicate și pe rețelele de socializare Facebook și Instagram ale Institutului Francez !

 

Cinema în aer liber la Institutul Francez din București

Curtea clădirii istorice a Institutului Francez de pe bulevardul Dacia 77 din Bucureşti se transformă în sală de cinema în aer liber.

Începând de sâmbăta, 13 iunie, spectatorii sunt aşteptaţi la film la căderea serii: proiecțiile vor începe imediat după 21:00. Publicul este încurajat să vină începând cu ora 20:00.

Va fi proiectat câte un film in fiecare seară. Programul detaliat si biletele sunt disponibile pe Eventbook https://eventbook.ro/hall/cinema-elvire-popesco

Terasa “Le Bistrot Social” va funcționa şi ea si va propune un meniu special « cinema ».

Sâmbăta, 13 iunie, după exact 3 luni de la închiderea temporară a cinematografului Elvire Popesco, Institutul Francez începe proiecţiile în aer liber cu un musical clasic, de neuitat, semnat de Jacques Demy și recompensat cu Palme d’Or la Festivalul de la Cannes în 1964: „Les parapluies de Cherbourg”. O veți putea revedea pe marea actriţă Catherine Deneuve, la doar 20 de ani, în primul rol major al carierei sale.

Proiecțiile vor avea loc cu respectarea tuturor regulilor sanitare în vigoare. Pentru siguranța tuturor este redus numărul de locuri disponibile. În caz de vreme nefavorabilă, proiecția va fi reprogramată în altă seară./ anunță Institutul Francez din Timișoara.

Vizualizări: 42

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor