altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 13 februarie 2020

“Teatrul de păpuși „Licurici” readuce zâmbete copiilor internați în...


Teatrul de păpuși „Licurici” readuce zâmbete copiilor internați în ...

Posted: 12 Feb 2020 06:40 AM PST

Continuarea unei prestigioase tradiții asumate de Biblioteca Metropolitană București (BMB) continuă și în anul 2020, aducând zâmbete pe chipul copiilor internați în spitalele bucureștene. În cadrul proiectului „Dincolo de ziduri”, Teatrul de păpuși „Licurici” al BMB și Asociația Taxiul cu Bomboane vor susține reprezentații de teatru și lectură în fața celui mai pretențios și mai sincer public – copiii – începând din 18 februarie, în trei spitale bucureștene. Astfel, pe parcursul anului, îi veți întâlni în fiecare zi de marți la Spitalul Clinic de Copii Dr. „Victor Gomoiu”, miercurea la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alecsandrescu” și joia la Centrul de Recuperare pentru Copii „Dr. Nicolae Robănescu”.

„Licurici” este singurul teatru de păpuși din cadrul unei biblioteci de interes public, care, de mai bine de 40 de ani, bucură mai multe generații de copii.

Aceeași misiune o are și Asociația Taxiul cu Bomboane care din anul 2012 s-a implicat in diverse acțiuni caritabile de notorietate precum: „Seara de Poveste”, „Pui de Pernă pentru Pui de Om”, „Ciorăpelul cu Bomboane”, „De Vorbă cu Delfinii”.

Prin proiectul „Dincolo de ziduri”, Biblioteca Metropolitană București se îndreaptă și către persoanele cu nevoi speciale ducând lectura mai aproape de membrii comunității sale.

 

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.

 

Număr de vizualizări :2http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/MVpBD0drfho?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Volumul „În spatele geamurilor sunt oameni”, de Elise Wilk, Editura...

Posted: 12 Feb 2020 06:34 AM PST

Volumul În spatele geamurilor sunt oameni, de Elise Wilk, Editura Tracus Arte, a fost nominalizat la Premiile Anului 2019 în Cultură la Brașov, la categoria „Cartea Anului”.

 

 

 

 

Cititorii pot vota aici:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScTa3IqOCLSsjP6OE_glnjP0dp...

până pe 24 februarie 2020, ora 20:00.

 

„Elise Wilk e, de departe, o autoare excepţională, în primul rând prin controlul perfect asupra creării, exclusiv prin cuvinte, de personaje şi situaţii dramatice complexe, foarte nuanţate, a căror teatralitate intrinsecă nu doar că nu necesită «cârje» regizorale (supraconstrucţii interpretative, cum ar veni), dar şi rezistă intens introducerii lor.” – Iulia Popovici

„Elise Wilk s-a remarcat deja în ultimii ani ca o dramaturgă a cărei forţă rezidă pe de o parte în contextualizarea universurilor propuse, profund inspirate din realitatea imediată (de altfel, Wilk este jurnalistă ca formare profesională) şi capacitatea remarcabilă de a scrie replici cu rezonanţă multiplă în nivelul de receptare, capabilă să construiască o lume de A la Z doar din scriitură”. – Cristi Gheorghe

„Dintre autorii dramatici care scriu pentru publicul tânăr, Elise Wilk este unul din foarte puţinii ale căror piese rezistă şi ca literatură dramatică. Multiplele montări ale pieselor Pisica verde, Avioane de hârtie, Exploziv confirmă autonomia acestor piese faţă de spectacol.” – Oana Cristea Grigorescu

Elise Wilk s-a născut pe 29 iulie 1981, la Braşov. A absolvit Facultatea de Jurnalism (Universitatea „Babeş Bolyai”, Cluj-Napoca). Are un masterat în literatură şi comunicare (Universitatea „Transilvania”, Braşov) şi unul în scriere dramatică (Universitatea de Arte, Târgu Mureş). În prezent este doctorandă la Universitatea de Arte din Târgu Mureş cu o teză despre teatrul pentru publicul tânăr în România. În 2008 s-a numărat printre câştigătorii concursului dramAcum 5 cu primul ei text de teatru, S-a întâmplat într-o joi. De atunci, textele ei sunt montate şi prezentate în spectacole-lectură în teatre din România, Germania, Elveţia, Grecia, Italia, Rusia, Franţa, Austria, SUA, Ungaria, Cehia, Norvegia şi traduse până acum în 10 limbi. A participat în programe internaţionale ca „Forumul tinerilor autori dramatici” de la Bienala de teatru din Wiesbaden, „Hot Ink” la Teatrul Lark din New York şi „Fabulamundi. Playwriting Europe”. Revista Forbes Romania a numit-o printre tinerii trendsetteri ai anului 2014. O parte din textele ei au fost adaptate pentru radio. În 2017 şi 2018, spectacolul cu piesa Exploziv, o producţie a Teatrului Naţional Radiofonic, a fost marele câştigător la competiţii de pe trei continente, obţinând Marele Premiu Asia-Pacific Broadcasting Union 2017, Premiul Grand Prix Marulic 2018 şi Medalia de Aur la New York Festivals 2018.

 Volumul e disponibil în librării și pe website-ul editurii Tracus Arte: https://edituratracusarte.ro/produs/in-spatele-geamurilor-sunt-oame...

 

Număr de vizualizări :9http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/oV_U5J9vbto?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Conferința „Păstrătorii de legende. Colecții de fotbal și colecțion...

Posted: 12 Feb 2020 04:43 AM PST

Joi, 13 februarie 2020, ora 18.30, Muzeul Municipiului București vă invită să participați la conferința „Păstrătorii de legende. Colecții de fotbal și colecționari în post-socialism”, susținută de Rareș Mușătoiu, sociolog, inițiator al proiectului La Gioale. Evenimentul are loc la Palatul Suțu (Bdul Ion C. Brătianu, nr. 2). Coordonator conferință: Cătălin D. Constantin.

Bucureștiul va fi, în 2020, unul dintre orașele în care se va desfășura cel mai important eveniment fotbalistic continental, Campionatul European. Acest lucru va aduce după sine schimbări semnificative ale orașului la nivel reprezentațional. Turismul motivat fotbalistic are legătură nu doar cu meciurile propriu-zise, dar și cu muzeele urbane dedicate acestui sport. Instituții inexistente, la nivel formal, în capitală. Există însă, deloc știute, numeroase colecții personale, particulare, generate de acest fenomen al fotbalului.

Conferința de față își propune să investigheze colecțiile alternative, ale amatorilor și pasionaților, dedicate fotbalului. Analiza este una antropologică, din perspectiva culturii materiale, și urmărește impactul acestor colecții în plan istoric, economic, social și reprezentațional. Comercializarea fotbalului global și istoria recentă a echipelor bucureștene marcate de faliment economic, reconstrucție sportivă și identitară, dar și elementele sportive contestatoare conturează contextul social în care fenomenul colecționării capătă semnificații extrem de relevante pentru cercetarea antropologică.

 

Rareș Mușătoiu este licențiat în Sociologie cu o teză despre suporteri de fotbal: „Ultrași, cultură post-pop și neoliberalism. O analiză a suporterilor de fotbal din Brașov”, publicată și disponibilă online în nr. 600 din Revista Cultura din 30.04.2019, iar în prezent urmează un program de masterat, Antropologie, Dezvoltare Comunitară și Regională în cadrul Universității din București. Interesul său pentru aspectele socio-culturale ale fotbalului se concretizează în preocupări academice în care reușește să îmbine antropologia sportului, studiile despre modernitate și naționalism și cultură materială. Este colaborator activ al publicațiilor online „Echipe de Tradiție” și inițiator al proiectului „La Gioale”, platformă de jurnalism sportiv construită în jurul grupurilor de ultrași, dar care abordează subiecte precum fotbalul drept motor de schimbare socială și incluziune, sau hocheiul, mecanism de comunicare inter-etnică.

La nivel de cercetare, a fost implicat în cadrul unui proiect local, coordonat de către Proteus Diona în orașul Ghimbav, de identificare, prin aplicarea metodologiilor de cercetare sociologică, a elementelor care pot constitui un brand de oraș, dar și în cadrul unui proiect de dezvoltare comunitară în diferite zone rurale marginalizate, numit Zefir.

 

Număr de vizualizări :1http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/A_uDf_b1Bkg?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Spotlight – Festivalul Internațional al Luminii revine la București

Posted: 12 Feb 2020 03:40 AM PST

Festivalul care strânge, an de an, peste 500.000 de spectatori pe arterele principale ale Capitalei, Spotlight – Festivalul Internațional al Luminii revine la București, între 23 și 26 aprilie 2020, cu noi și spectaculoase instalații artistice bazate pe lumină, anunță organizatorii evenimentului, Primăria Capitalei și ARCUB. Ajuns la cea de-a șasea ediție, Spotlight este unul dintre cele mai populare festivaluri în aer liber din București și își propune, anul acesta, să poarte publicul într-o călătorie captivantă cu ajutorul tehnologiilor luminii care explorează tema „Lumi Paralele//Parallel Worlds”. Timp de patru zile, artiști din țară și străinătate vor expune la București cele mai inovative proiecte care permit spectatorilor să acceseze „lumi paralele”, ce îi vor scoate complet din spațiul în care se află și le vor deschide ochii către dimensiuni și viziuni noi.     Prin tema ediției, „Lumi paralele//Parallel Worlds”, Spotlight – Festivalul Internațional al Luminii urmărește să creeze o legătură strânsă între lumea fizică și cea virtuală, între figura umană, concretă, limitată, dar în același timp vulnerabilă, și figura virtuală, care poate fi extrem de vastă, complexă și de neînțeles, uneori aproape de nepătruns.

Între 23 și 26 aprilie, la Spotlight 2020, clădiri istorice și locuri iconice din București devin spații principale de desfășurare ale festivalului, în care spectatorii pot explora lumi digitale fascinante, peisaje alternative, experiențe senzoriale sau audiovizuale cu ajutorul instalațiilor artistice bazate pe lumină.

 

Propuneri de proiecte pentru Spotlight ediția a VI-a

 

Anul acesta, SPOTLIGHT lansează și o invitație deschisă artiștilor, designerilor și arhitecților români și străini să trimită propuneri de proiecte care explorează tema festivalului – „Lumi paralele//Parallel Worlds”, până la data de 25 februarie, pe adresa spotlightonbucharest@arcub.ro. Detalii despre modalitatea de înscriere, dar și formularul de înscriere a proiectelor sunt disponibile pe www.arcub.ro și www.spotlightfestival.ro.

 

Mai multe detalii despre programul festivalului vor fi disponibile curând pe www.spotlightfestival.ro și pe www.arcub.ro.

 

Detalii pe www.arcub.ro

 

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și al Revelionului Bucureștiului.

 

 

Număr de vizualizări :33http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/4_PjwTU0lGs?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Filme spaniole actuale, la Institutul Cervantes din București

Posted: 12 Feb 2020 03:35 AM PST

Institutul Cervantes din Bucureşti, cu sprijinul Filmotecii Ministerului de Afaceri Externe și Cooperare Internațională a Spaniei, prezintă în luna februarie 2020, în capitală, seria de proiecții intitulată Contemporani. Filme spaniole actuale. Filmele, subtitrate în limba engleză, vor fi difuzate cu acces liber (în baza unei rezervări), în perioada 20-22 februarie, în Sala „Auditorium” a Institutului Cervantes din București (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 38).  Seria de proiecții reunește patru filme spaniole recente – trei lungmetraje de ficțiune și un documentar. Sunt filme care prezintă povești de viață, de care ne apropiem în feluri diferite, prin ochii personajelor. Istorii particulare, ficționale și nonficționale, în care ne putem regăsi și care ne îndeamnă la reflecție.

„Ne dorim, prin această selecție de filme, să facem cunoscut publicului român o direcție nouă în cinematografia spaniolă, cu filme care abordează subiecte inedite și propun personaje și povești memorabile. Dincolo de numele celebre din mediul cinematografic spaniol, ne propunem să arătăm că filmul spaniol este extrem de divers și ofertant și merită descoperit în multiplele lui aspecte”, a declarat Jorge Jiménez-Zumalacárregui, directorul Institutului Cervantes din București.

 

Primul film din selecție, Júlia Ist, are la bază un scenariu scris de Elena Martín, care semnează și regia și își asumă și rolul protagonistei: Julia, studentă la arhitectură în Barcelona, decide să plece cu o bursă Erasmus la Berlin. Este prima dată când pleacă de acasă și pornește în această aventură fără a sta prea mult pe gânduri. Plină de speranțe și fără pic de experiență de viață, Julia se trezește într-un oraș cenușiu și distant, în care așteptările ei nu au nicio legătură cu realitatea. Va trebui să accepte provocarea de a-și construi o nouă viață într-un oraș imens și plin de oameni. Filmul a obținut premii la mai multe categorii în cadrul Festivalului de Film de la Málaga în 2017.

 

Seria continuă cu No sé decir adiós, filmul de debut al lui Lino Escalera, care a obținut și el patru premii la Festivalul de Film de la Málaga în 2017. Mai mult decât atât, Nathalie Poza, actrița din rolul principal, a obținut Premiul Goya pentru cea mai bună actriță pentru personajul Carla. Aceasta primește un apel din orașul mic unde a crescut în sudul Spaniei. Tatăl ei, cu care nu mai vorbise de mulți ani, este pe moarte. Ea refuză să accepte și decide să-l ducă la Barcelona, unde este convinsă că doctorii îl vor putea salva.

 

Cel de-al treilea lungmetraj, intitulat María (y los demás), este semnat de Nely Reguera, pentru care a fost nominalizată la Premiul Goya pentru cel mai bun film de debut și la cea mai bună comedie în cadrul Premiilor Feroz. Actrița în rol principal, Bárbara Lennie, a fost laureată cu Premiul Feroz pentru cea mai bună interpretare și nominalizată la categoría cea mai bună actriță în rol principal la Premiile Goya, întruchipând-o pe María. Aceasta le-a purtat de grijă tatălui și fraților ei, cu responsabilitate și autoritate, fiind stâlpul familiei, lucru de care este mândră. De aceea, când tatăl ei se îndrăgostește brusc de infirmiera lui și o anunță pe María că urmează o logodnă, aceasta simte că viața ei se năruie. Ajunsă la treizeci și cinci de ani, fără soț, realizează că trebuie să facă o schimbare rapidă în propria viață.

 

Ultimul film propus, documentarul Saura(s) de Felix Viscarret, a fost nominalizat la categoría cel mai bun documentar în cadrul Premiilor Goya în 2017 și prezentat în cadrul celei de-a 65 ediții a Festivalului de Film de la San Sebastian. Félix Viscarret a dorit să realizeaze un portret filmic despre marele regizor spaniol Carlos Saura și reușește să ne aducă în fața ochilor un Carlos Saura intim, prin intermediul conversațiilor purtate de marele cineast cu cei șapte fii ai săi. Cu toții sunt de acord să facă filmul, dar lui Saura un-i place să vorbească despre trecut. Viscarret insistă. Lui Saura îi place să picteze. Și să fotografieze. Viscarret nu se dă bătut.

 

Filmele vor fi difuzate în versiune originală în limba spaniolă, cu subtitrare în limba engleză.

Intrarea este liberă în baza unei rezervări prin e-mail trimisă la adresa cultbuc@cervantes.es. Rezervarea este confirmată numai după primirea răspunsului în scris la cererea de rezervare.

 

Parteneri media ai evenimentului: Radio România Cultural, Observator cultural

 

PROGRAM

Joi, 20 februarie 2020, ora 19.00

Julia Ist

Trailer

Spania, 2017, 91 min, regia: Elena Martín

Vineri, 21 februarie, ora 19.00

No sé decir adiós

Trailer

Spania, 2016, 97 min, regia: Lino Escalera

 

 

Sâmbătă, 22 februarie, ora 17.00

María y los demás

Spania, 2016, 92 min., regia: Nely Reguera

Trailer

 

 

Sâmbătă, 22 februarie, ora 19.00

Saura(s)

Spania, 2017, 86 min, regia: Felix Viscarret, documentar

Trailer

 

Număr de vizualizări :31http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/laXMrEvnTBs?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

„Curajul de a prinde o stea căzătoare”, de Gheorghe Falcă, se lanse...

Posted: 12 Feb 2020 03:27 AM PST

Sâmbătă, 15 februarie 2020, de la ora 17:00, Curtea Veche Publishing și Diverta vă invită să descoperiți o nouă carte a fostului primar al Aradului, Gheorghe Falcă – „Curajul de a prinde o stea căzătoare” Evenimentul va avea loc la Magazinul Diverta Lipscani (Str. Lipscani nr. 30-34, București) și intrarea va fi liberă. Alături de autor va vorbi jurnalistul și politologul Sever Voinescu și politicianul Cătălin Predoiu.

Despre această nouă carte a lui Gheorghe Falcă, jurnalistul și politicianul Rareș Bogdan spune că este o „radiografie simplă a dezvoltării sau involuției gândirii politice românești,[…] motivele pentru care gândirea liberală este unica opțiune sănătoasă pentru o națiune dezvoltată și ce șanse are România să ajungă «normală». Totul, într-o frescă plină de întâmplări anecdotice și sublinieri ale unor evenimente emblematice pentru 30 de ani de căutări. Iar referințele la modele de societate aproape perfecte sau prea puțin perfectibile, năravurile comparate pornind de la Roma antică și democrația ateniană până la lipsa de rafinament a pesedismului, pot constitui o mică bază pentru mobilarea minților tinere”.

 

Sever Voinescu, care va vorbi la eveniment alături de autor, ne spune despre „un politician [care] visează. Asta, deja, e suficient în sine! Asemenea oameni politici sînt rari la noi. La prima vedere, ar putea fi o carte despre trecut. Dar în lumea visului, trecutul și viitorul sînt totuna, iar prezentul este momentul în care îți dai seama de asta. Poți avea observații ici-colo la istoria politică recentă povestită de Gheorghe Falcă, desigur. Dar ai face-o doar dacă ai crede că ai în față o carte de istorie”.

 

La eveniment va vorbi și Cătălin Predoiu, care a fost, în 2013, câștigătorul competiției interne din PDL pentru desemnarea candidatului la prezidențiale, competiție în care challenger a fost Gheorghe Falcă. O bună parte din ideile acestei cărți s-au cristalizat pe parcursul acelor luni de campanie internă, perioadă în care cei doi candidați au străbătut împreună țara, dezbătând public, într-un format rămas unic în politica autohtonă, idei, programe și principii în continuare de folos dreptei românești.

 

Gheorghe Falcă este născut în 1967, la Brad. Absolvent al Facultății de Construcții, secția Căi ferate, Drumuri și Poduri, din cadrul Institutului Politehnic „Traian Vuia“ din Timișoara, a activat ca specialist în construcții în mai multe companii naționale de profil, ajungând până la statutul de director. Experiența profesională și managerială în domeniu îl recomandă, în anul 2000, pentru a fi ales vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, unde va coordona direcțiile tehnice ale acestei instituții. Apoi, din 2004, devine primar al Aradului, demnitate pe care a ocupat-o până în primăvara anului 2019.

 

Activitatea politică a lui Gheorghe Falcă începe odată cu mișcările revoluționare din Timisoara, la care participă direct încă din 16 decembrie. Din 1990 este membru al Alianței Civice. În același an este ales în consiliul de conducere al Facultății de Construcții din Timișoara, ca reprezentant al studenților. Din 1991 până în 1993, este președintele tuturor organizațiilor studențești din Timișoara. În 1995, devine membru al Partidului Democrat, iar în 1998 este ales președinte al Organizației de Tineret naționale. În anul 2000 devine vicepreședinte al Partidului Democrat, filiala Arad, iar între 2003 și 2011 activează ca secretar executiv al Biroului Permanent Național al Partidului Democrat (ulterior, Partidul Democrat-Liberal).

 

În 2013 devine președinte al organizației județene PDL, iar din 2017, vicepreședinte al Comitetului Executiv Național al PNL. În anul 2019, Gheorghe Falcă este ales europarlamentar. Este membru al Comisiei de Transport și Turism, al Comisiei pentru Muncă și al celei pentru Petiții din cadrul Parlamentului European.

 

Volumul „Curajul de a prinde o stea căzătoare” va putea fi achiziționată în cadrul evenimentului, de pe curteaveche.ro sau din librăriile din țară.

 

Partener: Diverta

 

Partener monitorizare presă: Klarmedia

Număr de vizualizări :36http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/f018E4VxNiU?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

„Dragobetele sărută fetele”– concert folcloric la Sala Radio

Posted: 12 Feb 2020 03:00 AM PST

Duminică, 16 februarie 2020, ora 17.00, Sala Radio găzduiește tradiționalul concert de Dragobete, oferit în fiecare an în luna februarie de Orchestra de Muzică Populară Radio tuturor celor îndrăgostiți, care iubesc folclorul de calitate! Marcată pe 24 februarie – în aceeași perioada a anului ca Valentine’s Day, versiunea importată din Europa de Vest a zilei îndrăgostiților – sărbătoarea autohtonă dedicată dragostei este, la bază, strâns legată de venirea primăverii, de fertilitate și de renașterea naturii. Numeroasele legende și tradiții legate de sărbătoarea dragostei la români se pierd în negura timpului. Miturile diverse legate de personajul Dragobete în sine îl fac să fie în imaginația populară o ființă inedită, parte omenească și parte îngerească, un june frumos și nemuritor, considerat în multe vechi legende românești ca fiu al Babei Dochia.

 

Sub bagheta dirijorului Adrian Grigoraş concertul prezentat de Orchestra de Muzică Populară Radio sub titlul „DRAGOBETELE SĂRUTĂ FETELE” va fi susţinut de Ion Drăgan, Felicia Stoian, Cătălin Haşa, Loredana Streche, Florin Pârlan, Alexandra Bleaje, Ciprian Pop, Ancuţa Corlăţan, Ilie Caraş, Narcisa Băleanu, Alin Milică, Letiţia Boroi, Ionuţ Petreacă, Alexandra Chira, Vlăduţ Sărmaş, Cătălina Rotaru, Andreea Chisăliţă, Silvia Timiş, Gabriel Treteag.

 

Prezintă actriţa Miruna Ionescu, iar în rolul lui Dragobete îl veţi aplauda pe Georgel Nucă.

 

Un concert Radio România.

Coproducător Televiziunea FAVORIT.

 

Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

            Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro.

 

Număr de vizualizări :30http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/KQTyAcrZN2M?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

,,Matthias et Maxime” te invită să vii cu perechea la cinema de Val...

Posted: 12 Feb 2020 03:00 AM PST

Ziua Îndrăgostiților se apropie cu pași repezi și unde să o petreci mai bine decât la cinema alături de  persoana pe care o îndrăgești? Fie că sunteți prieteni foarte buni, iubiți sau e crush-ul pe care-ți faci curaj de atâta timp să-l inviți în oraș, proiecțiile de Valentine’s Day cu ”Matthias et Maxime” sunt ocazia perfectă.

Vineri, 14 februarie 2020, de la ora 18:00, la Cinema Elvire Popesco, de la ora 20:00, la Cinema Union în București și de la 21:00 la Cinema ARTA Cluj-Napoca și la achiziționarea unui bilet, îl primești pe al doilea gratis (promoția este valabilă pentru primele 20 de persoane care se prezintă la casieriile cinematografelor).

De ce e filmul potrivit de văzut alături de persoane dragi? Pentru că este un film despre prietenie, iubire, maturizare și acceptare, despre a-ți găsi locul în lume și a fi împăcat cu acest lucru și nu în ultimul rând, pentru că regizorul filmului a realizat filmul dintr-o perspectivă pe care suntem curioși să vedem dacă ați accepta-o. A vorbit despre asta într-un interviu exclusiv pentru Elle România.

ELLE: E mai importantă prietenia pentru tine decât, să zicem, relațiile romantice? Ai aflat ceva nou despre prietenie în timp ce filmai Matthias & Maxime?

X.D.: Prietenia a fost întotdeauna foarte importantă, esențială chiar! Nu cred că am fost vreodată în situația în care a trebuit să le compar importanța sau să aleg una în favoarea celeilalte. Așa că nu aș spune că prietenia e mai importantă decât dragostea. Dar în multe feluri, o depășește, cu stabilitatea, loialitatea, dorința și simplitatea sa. Prietenia îmi dă o stabilitate, mă face să mă simt în siguranță. Cariera a fost o prioritate pentru mine când aveam douăzeci de ani și mi-a fost din ce în ce mai greu să fiu în relații unde această carieră nu era o sursă de neînțelegeri. Să fii înțeles e crucial, iar prietenii fac asta. Cei care nu o fac nu sunt prieteni și nu au fost niciodată. Așa că prietenia câștigă până acum. Asta nu înseamnă că nu sunt deschis în fața dragostei. Și nu înseamnă că nu o aștept.

Și nu uitați că în București, Voodoo Films și Cinema Muzeul Țăranului au pregătit o promoție specială pentru prietenii apropiați care vor să meargă în gașcă la film. Pentru grupurile de trei persoane, prețul biletului la Matthias & Maxime este redus la 8 lei, promoția fiind valabilă doar la casieria cinematografului.
Matthias & Maxime poate fi văzut în București, Iași, Cluj Napoca, Vaslui, Sfântu Gheorghe, Brașov, TârguMureș, Sibiu, Timișoara, Slobozia.
Partener: Ambasada Canadei în România. Partener Media Principal: Radio Guerrilla. Parteneri Media: Radio România Cultural, ELLE, Zile și Nopți, Librăriile Cărturești, Librăriile Humanitas, filme-cărți.ro, IQads, SMARK, The Institute, Banchiza Urbană. Rating: N15

Trailer: http://bit.ly/2FU3waz
Facebook: https://bit.ly/2GrnpH6
Instagram: https://goo.gl/RqFEpF
Website: https://voodoofilms.ro/

Număr de vizualizări :1http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/P7qm5I0Uegk?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Despre ”Cum se simte Europa după Brexit?!”, la Cafeneaua critică

Posted: 11 Feb 2020 10:00 PM PST

Pe 31 ianuarie 2020 Marea Britanie a părăsit oficial Uniunea Europeană. În fundal: criză economico-financiară, criză a migraţiei, criză a democraţiei liberale; dar şi: globalizare, extinderea Uniunii în Balcani, mai multe state aflîndu-se în negocieri de aderare sau „în aşteptare”. Cum a fost posibil să se producă aşa-numitul Brexit?! Cum să iasă Marea Britanie din Europa?! În ce situaţie, în ce moment istoric ne aflăm? Cum se simte ea, Europa, după Brexit?! La Cafeneaua critică – o discuţie la temă cu Sorin Antohi, istoric al mentalităţilor, Bogdan Ştefănescu, anglist şi americanist, Mircea Zamfir, fost redactor al BBC România. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1994-1998 în Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti. Seria a doua a debutat în noiembrie 2008 la Clubul TSC şi a continuat la Clubul A, la Club Control, din nou la Club A, la POINT şi la Muzeul Naţional al Literaturii Române – MNLR. De asemenea, Cafeneaua critică organizează şi ediţii „în deplasare”, în mijlocul evenimentelor culturale pe care le dezbate.

 

*

 

Cafeneaua critică

Joi, 13 februarie 2020, orele 19.00-21.30

Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti – MNLR

Str. Nicolae Creţulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe de pe Calea Victoriei şi în spatele UNITER)

Contact: 0731-00.30.22 (Andreea Drăghicescu/ MNLR); 0737-210.978 (Paul Radu/ Cafeneaua critică)

 

________________

 

* Invitaţii „stagiunii” 2019-2020 şi participanţii la discuţii: Bogdan Ghiu, Cristina Popescu Russu, Nicolae Prelipceanu şi, prin mesaje video, Mihai Măniuţiu şi Ovidiu Şandor (despre actualitatea culturală a toamnei 2019) (ediţia a 252-a); Ion Cocora, Ioan Cristescu, Doina Papp, Ludmila Patlanjoglu, Cristina Rusiecki şi Mircea Anghelescu, Iulian Băicuş, Valentin Petculescu, Vasile Tolan (despre dramaturgia românească de Ziua ei) (ediţia a 253-a); Nora Iuga, Tiberiu Almosnino, Nicolae Prelipceanu (evocare George Almosnino) (ediţia a 254-a); Liviu Franga şi Theodor Georgescu, Tudor Dinu, Anabella Niculescu-Gorpin, Valentin Ajder (De la Aristofan la rescrierea teatrală) (ediţia a 255-a); Dana şi Stephane Maitec, Irina Ungureanu şi Iulian Băicuş, Magda Cârneci, Matei Stîrcea-Crăciun, Rodica Petre (despre expoziţia Maitec de la MNAR) (ediţia a 256-a); Mircea Cărtărescu şi Iulian Băicuş, Andrei Dîrlău, Anca Dumitrescu, Radu Petrescu-Muscel (ediţia a 257-a); Gabriel Andreescu, Andrei Ursu şi Mircea Anghelescu, Iulian Băicuş, Radu Filipescu, Bogdan Murgescu, Mircea Regneală (despre Revoluţia din 1989) (ediţia a 258-a); Nora Iuga, Anca Boeriu, Mircea Florian, Dragoş Andriana (aniversări şi memento 1989) (ediţia a 259-a); Tudor Octavian şi Iulian Băicuş, Marian Bălosu, Stelian Nistor, Mircea Regneală (Tudor Octavian – 80) (ediţia a 260-a).

Număr de vizualizări :28http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/nnTZjHUvcIY?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Festivalul – Concurs Național de Literatură „Ion Budai Deleanu”

Posted: 11 Feb 2020 09:42 PM PST

În perioada 10 – 12 iulie 2020 va avea loc cea de-a zecea ediție a Festivalului – Concurs Național de Literatură „Ion Budai Deleanu”. AgențiadeCarte.ro vă prezintă regulamentul festivalului.

Regulamentul Festivalului – Concurs Național de Literatură „Ion Budai Deleanu”
Ediția a- X-a


10 – 12 .07.2020, Geoagiu, jud. Hunedoara

 Primăria, Consiliul Local și Casa de Cultură ,,Ion Budai Deleanu” a Orașului Geoagiu, organizează în perioada 10 – 12.07.2020 cea de-a zecea ediție a Festivalului – Concurs Național de Literatură „Ion Budai Deleanu”. Cu această ocazie se vor desfășura următoarele concursuri pe secțiuni:
I. Secțiunea POEZIE : la această secțiune se vor trimite un număr de trei poezii cu temă liberă.
II. Secțiunea PROZĂ SCURTĂ: la această secțiune se vor trimite trei proze cu temă liberă. Fiecare proză nu trebuie să depășească TREI pagini format A4.

IMPORTANT:
Pentru ambele secțiuni, creațiile se vor trimite în câte trei exemplare, tehnoredactate computerizat și însoțite de un motto. În alt plic separat se vor trece datele participanților: Nume și prenume; Adresa exactă: localitatea, strada, numărul, blocul, scara, etajul, apartamentul, județul, codul poștal, numărul de telefon, faxul, e-mailul.
TEXTELE TRIMISE trebuie să fie ORIGINALE și să nu fi fost publicate până la data premierii, 11.07.2020.
PERIOADA DE ÎNSCRIERE :  15.02.– 17.06.2020 (Data Poștei).
Comisia de jurizare va fi alcătuită din membrii care se vor stabili ulterior.
Se vor acorda următoarele premii pentru fiecare secțiune:
Premiul I, Premiul II, Premiul III, Mențiuni. Se va acorda și Trofeul Festivalului, concurentului care va întruni cel mai mare punctaj în urma jurizării. De asemenea, juriul și organizatorii vor acorda și diplome speciale. Premiile vor consta în bani, diplome și cărți.
Concurenții pot participa la ambele secțiuni ale concursului, FĂRĂ RESTRICȚII.

Materialele vor fi trimise pe adresa:
Cenaclul Literar „Ion Budai Deleanu”, Str. Calea Romanilor, nr.112, C.P.335.400, Loc. Geoagiu, jud. Hunedoara, cu specificația „Pentru Festivalul-Concurs de Literatură „Ion Budai Deleanu”, ediția a-IX-a, Secțiunea…
Relații suplimentare se pot obține la telefon: 0748. 553.264.

La concurs pot participa scriitori de peste tot din țară, indiferent de vârstă, membri sau nu ai Uniunii Scriitorilor din România, Ligii Scriitorilor din România sau a altor Asociații de Scriitori.

ATENȚIE!!!
Cei care vor înscrie texte care nu le aparțin sau părți copiate, vor fi descalificați din concurs. Organizatorii pot de asemenea să descalifice oricare concurent care nu dă dovadă de bun simț, respect și decență în comunicarea cu organizatorii, coordonatorii de proiect, juriul, etc.
Înscrierea în concurs reprezintă dovada acceptării tremenilor și condițiilor festivalului și asumarea obligativității respectării lui!

PRECIZĂRI SUPLIMENTARE:
Câștigătorii concursului vor fi anunțați telefonic sau prin e-mail în timp util, urmând să confirme prezența.
În cazul neprezentării la festivitate premiile se redistribuie.
Cheltuielile de cazare și masă pe perioada desfășurării evenimentului vor fi suportate de organizatori.
COSTURILE DE TRANSPORT VOR FI SUPORTATE DE FIECARE PARTICIPANT.

Vizualizări: 20

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor