altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 12 septembie 2020

“Masterclass de scenaristică cu Antoine Le Bos” plus 8 more


Masterclass de scenaristică cu Antoine Le Bos

Posted: 11 Sep 2020 01:04 AM PDT

Marți, 15 septembrie 2020, la ora 19.00, LIM | Less is More & TIFF Unlimited organizează un Masterclass de scenaristică, susținut de scenaristul și consultantul de scenarii Antoine Le Bos (Franța). Masterclass-ul online, care va putea fi accesat și urmărit pe unlimited.tiff.ro, se adresează tuturor celor interesați de dezvoltarea unui proiect de film de lung metraj, în special cei care mizează pe impulsionarea creativității, descoperirea și dezvoltarea de noi povești în zona proiectelor cinematografice cu buget limitat.  

Antoine Le Bos este fondatorul Le Groupe Ouest (LGO) din Franța, o organizație independentă care din 2006 și până în prezent a devenit locul nr. 1 din Europa în materie de training, consultanță și dezvoltare de scenarii în cadrul unor rezidențe de creație originale și unice din punct de vedere al formatului și metodologiei abordate. Antoine a generat alături de LGO experiența Cross Channel Film Lab și platforma europeană de dezvoltare de scenarii cu buget limitat LIM | Less is More. De asemenea a colaborat, în calitate de tutor și trainer, cu TorinoFilmLab (Italia), NFDC Lab (India), Biennale College (Italia), Moulin d’Andé (Franța), Doha Film Institute (Qatar). A semnat în calitate de scenarist sau co-scenarist 25 de scenarii de lung metraj și a obținut Premiul Gan Foundation pentru scenariști, în 2005.

Masterclass-ul susținut online de Antoine Le Bos în data de 15 septembrie demarează oficial prima ediție a rezidenței LIM | Less is More – Creative Pre-Writing din România, un proiect marca Le Groupe Ouest, implementat și organizat în România de Asociația Culturală Control N. Workshop-ul Creative Pre-Writing va avea loc în perioada 18 – 23 octombrie, iar înscrierile sunt deschise până în data de 20 septembrie.

LIM|Less is More: Creative Pre-writing se adresează tuturor cineaștilor români aflați la primul sau al doilea lung metraj sau a căror filmografie cuprinde unul sau mai multe scurt metraje, cât și artiștilor din alte domenii, scriitorilor sau jurnaliștilor pasionați de dezvoltarea și scrierea unui scenariu. Faza de alegere a subiectului este una vitală.

Astfel, rezidența de creație LIM|Less is More: Creative Pre-writing își propune să ofere un cadru necesar pentru testarea ideilor, la finalul celor 5 zile de lucru intensiv, participanții având o potențială premisă pentru un viitor film, realizabil în limitările unui buget foarte mic. Tehnicile de “pre-writing” folosite de trainerii rezidenței, Nolwenn Guiziou (consultant de scenarii, Franța) și Ana Agopian (scenarist, România), își propun să îi sprijine pe participanți în procesul inițial de cercetare, explorare și generare de noi și noi idei, oferind posibilitatea unei căutări infinite de posibile baze de pornire pentru un proiect de film de lung metraj.

Cei interesați să aplice la prima ediție a rezidenței LIM|Less is More: Creative Pre-writing trebuie să trimită următorul set de materiale: 

  • Scrisoare de intenție (1 pagină, în limba engleză)
  • Descrierea unui potential subiect / premisă pentru un film de lung metraj cu buget limitat (1 pagină, în limba engleză)
  • CV  sau Biografie
  • Link către minim 1 film reprezentativ (scurt sau lung metraj) sau un scenariu de scurt sau lung metraj

Materialele vor fi trimise pe adresa de email info@controln.ro, până la data de 20 septembrie 2020

LIM|Less is More: Creative Pre-writing este co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).

Susținut de Creative Europe – Programul MEDIA al Uniunii Europene, LIM|Less is More: Creative Pre-writing este inițiat de Le Groupe Ouest (Franța) și dezvoltat alături de Asociația Culturală Control N (România) și Festivalul Internațional de Film Transilvania – TIFF (România) prin platforma unlimited.tiff.ro.

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

 

Număr de vizualizări :1http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/bTs6WhE61VE?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Filmul „colectiv” este marele câștigător al Festivalului Internaţio...

Posted: 11 Sep 2020 01:00 AM PDT

Documentarele „colectiv”, regizat de Alexander Nanau, și „Acasă, My Home”, regizat de Radu Ciorniciuc au fost prezentate, cu sprijinul ICR Tel Aviv, în cadrul competiției internaționale a Festivalului Internaţional de Filme Documentare DocAviv, singurul festival internaţional de film documentar din Israel și unul dintre cele mai bine cotate din lume, desfășurat în perioada 3-12 septembrie 2020. Filmul „colectiv” a fost cel anunțat drept marele câștigător al Festivalului Internaţional de Filme Documentare DocAviv.

Regizorul român Radu Ciorniciuc a purtat discuții cu criticul de film Shmulik Duvdevani, în cadrul unei întâlniri de tip webinar, transmisă în direct și accesibile publicului doar cu înregistrare în prealabil. Dialogul cu Radu Ciorniciuc a avut loc la data de 5 septembrie, ora 17.00, iar cel cu Alexander Nanau va avea loc în data de 12 septembrie, ora 20:00. Shmulik Duvdevani predă cursuri despre filmul documentar la Universitatea din Tel Aviv și scrie cronici de film pe platforma Ynet.

Dan Romașcanu, critic de film, a scris pe blogul personal: ”Nu sunt surprins de ecoul internațional al filmului, pentru că problemele sistemului medical, inclusiv lipsa echipamentelor și a capacității, dar și temele legate de corupție și de interese politice sunt subiecte de interes în multe țări, nu doar în România. Vorbesc inclusiv de crizele generate de pandemia COVID- 19. Începând cu realitățile din România, collective reușește să spună o poveste cu o validitate universală, Iar povestea spusă bine are un impact remarcabil”.

Ediția DocAviv de anul acesta a avut loc, în mod excepțional, doar online, în contextul restricțiilor impuse la nivel internațional, iubitorii de film din Israel putând achiziționa bilete și viziona online filmele pe întreaga durată a festivalului.

colectiv, regia Alexander Nanau (co-producție România-Luxemburg, 2019, 109 minute)

Bilete: https://www.docaviv.co.il/2020-en/films/collective/ (numărul de locuri este limitat)

Întâlnire online cu regizorul Alexander Nanau, în dialog cu criticul de film Shmulik Duvdevani –12 septembrie, ora 20:00. Participarea la webinar este liberă, însă este condiționată de înregistrarea în prealabil: https://zoom.us/webinar/register/WN_UT4tMLh8RMWCPuPahr2AUQ

Regia: Alexander Nanau
Distribuție: Tedy Ursuleanu, Mirela Neag, Narcis Hogea
Trailer oficial: https://www.youtube.com/watch?v=Q-NaUTg45I4

Sinopsis: „colectiv” oferă în premieră o privire în culisele momentelor-cheie care au avut loc după evenimentul tragic din clubul Colectiv din București, în octombrie 2015. „colectiv” a fost selectat în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția și a câștigat numeroase premii la festivalurile internaționale de film de la Zurich, La Roche-sur-Yon, Luxemburg, One World. „Pentru că mi-am trăit viața între culturi și țări, nu am avut niciodată sentimentul că aparțin undeva. În noiembrie 2015, emoția a mii de oameni care strigau într-un glas COLECTIV, m-a făcut să vreau să înțeleg cum sunt construiți cei care se dedică dezvoltării comunității în care trăiesc. Am descoperit jurnaliști, whistleblowers, activiști care prin acțiunile lor au contribuit la demontarea unor minciuni dureroase pentru societate.” (Alexandru Nanau)

Acasă, regia Radu Ciorniciuc (România, 2020, 86 minute)

Bilete: https://www.docaviv.co.il/2020-en/films/acasa-my-home/ (numărul de locuri este limitat)

Întâlnire online cu regizorul Radu Ciorniciuc, în dialog cu criticul de film Shmulik Duvdevani –5 septembrie, ora 17:00. Participarea la webinar este liberă, însă este condiționată de înregistrarea în prealabil: https://zoom.us/webinar/register/WN_wCZ1U4MESoOIi7lCXMF28A

Regia: Radu Ciorniciuc
Distribuție: Corina Enache, Duca Enache
Trailer oficial: https://www.youtube.com/watch?v=XOdUY_sL-ok

Sinopsis: „Acasă” spune povestea unei familii care a trăit timp de 20 de ani în sălbăticia din Delta Văcărești, până când locul a căpătat statutul de zonă protejată – Parcul Natural Văcărești – primul parc natural urban din România. Timp de patru ani, regizorul Radu Ciorniciuc a urmărit marea aventură prin care a trecut familia Enache: de la o viață în completă armonie cu natura, la traiul plin de provocări din marea junglă urbană a capitalei. Pe măsură ce membrii familiei fac eforturi să se conformeze regulilor civilizației moderne, încercând să păstreze în același timp legătura cu natura și armonia dintre ei, apar întrebări legate de locul lor în lume și felul în care poate arăta viitorul pentru fiecare. Radu Ciorniciuc urmărește cu empatie povestea unei familii care luptă pentru acceptare și propria definiție a libertății. Pelicula a câștigat numeroase premii la festivalurile internaționale de film de la Cracovia, Munchen, Sundance și Salonic.

 

Număr de vizualizări :7http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/rRT8G7Azlq4?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Începe FEST-FDR – S.O.S.2020

Posted: 11 Sep 2020 12:53 AM PDT

O singură zi ne mai desparte de primul spectacol din FEST-FDR – S.O.S.2020, eveniment organizat de Teatrul Național din Timișoara cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local.  Duminică, 13 septembrie, începe o nouă ediție a Festivalului European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești. FEST-FDR – S.O.S.2020 devine, timp de două săptămâni, o nouă poartă pe care Teatrul Național o deschide spiritului, prin întâlnirea dintre oameni, dintre mințile și sufletele lor, în spațiul fizic al spectacolului de teatru, ca și în cel de dincolo de cuvânt.

Cele 15 spectacole prezentate în festival au fost selecționate de teatrologul Oana Borș care, în mod declarat, a ales ca, respectând toate normele de prevenție, „să ne încăpățânăm să lăsăm ca această ediție a FEST-FDR să își trăiască, firesc, normalitatea dintotdeauna”.

 

Alături de publicul său, Teatrul Național afirmă prin FEST-FDR – S.O.S.2020 că teatrul, ca expresie vie a culturii, este piatră de temelie pentru însănătoșirea morală a societății. Totodată, deși pandemia a blocat anul acesta participarea teatrelor și companiilor teatrale europene la  FEST-FDR, inima fenomenului teatral european va fi FEST-FDR – S.O.S.2020 și va bate în ritmul spectacolului de teatru românesc.

 

Ceea ce ne-a determinat să intitulăm ediția de anul acesta a festivalului S.O.S. 2020 este sentimentul acut că arta devine tot mai mult o formă de a ne păstra umanitatea și de a rămâne pe „cărarea din cărămizi galbene”, cea care ne duce în Oz – cu alte cuvinte, în miezul propriei noastre imaginații –, cea care ne deschide drumul către speranță și către întâlnirea cu noi înșine. Am trăit S.O.S., dar am și învățat că „viitorul este responsabilitatea fiecăruia dintre noi, iar implicarea sau neimplicarea nu se datorează altcuiva decât nouă înșine”, după cum precizează Ada Hausvater, managerul Teatrului Național.

 

Astfel, festivalul debutează duminică, 13 septembrie, la ora 20, la Sala 2 – Scena Outdoor, cu Jurnal de România.1989, un spectacol al Teatrului Național din București, semnat de Carmen Lidia Vidu. Publicul are ocazia reîntâlnirii cu actorii Ion Caramitru și Oana Pellea, cărora li se alătură Florentina Țilea și Daniel Badale, într-un spectacol care cercetează  un moment de răscruce în istoria României – Revoluția din 1989 – prin fragmente autobiografice, prin întâlniri ale protagoniștilor cu propriile lor biografii.

 

Următoarea seară a festivalului este dedicată unei alte povești, o poveste care sondează relația de cuplu. Miercuri, 16 septembrie, de la ora 20, tot la Sala 2 – Scena Outdoor, Reactor de creație și experiment din Cluj prezintă Totul e bine când se termină de Andreea Tănase, un spectacol în care actorii Paula Rotar și Paul Socol ne invită în universul intim al vieții de cuplu, unde doi oameni sărbătoresc cea mai importantă zi din viața lor. Spectacolul este recomandat spectatorilor peste 16 ani.

 

Programul detaliat al festivalului este disponibil pe pagina de internet a Teatrului Național, www.tntimisoara.com.

 

Bilete se pot achiziționa online pe www.tntimisoara.com.

Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic) sunt deschise zilnic, de marți până duminică, având orarul de funcționare între orele 11 și 19.

 // anunță Teatrul Național din Timișoara.

 

Număr de vizualizări :4http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/pfPpNlb-3hA?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Emisiunea de mărci poștale ”Uniformele regalității (III). Reginele ...

Posted: 11 Sep 2020 12:46 AM PDT

Piesele de vestimentație regală au pasionat dintotdeauna atât publicul, cât și colecționarii. Romfilatelia continuă seria mărcilor poștale dedicate acestei tematici, prin emisiunea Uniformele regalității (III). Reginele României, care va intra în circulație marți, 15 septembrie 2020. 

Regulile vestimentare pentru capetele încoronate sunt foarte stricte, iar la realizarea lor sunt folosite materiale variate, care trebuie să se încadreze în standardele decenței. Totuși, unele regine ale României au ieșit câteodată din normele epocii, remarcându-se vizibil cu moda abordată în afara țării.

 

Regina Elisabeta (1843-1916) spunea că: „Toaleta pe care o porți nu este un lucru fără importanță. Ea îți dă viață!”. Adesea îmbrăcămintea Reginei a fost considerată de către apropiați, sau de către oaspeți, ca adevărate îndrăzneli de vedetă. Rochiile-tunică albe erau acoperite de bijuterii nu tocmai regale, ci fantezii cu dimensiuni mari, precum și tot felul de danteluri și broderii neașteptate. Sub o bogată haină de blană, Regina purta câte un veșmânt amplu din catifea roșie foarte închis, ce semăna mai degrabă cu un halat de casă, împodobit cu broderii pestrițe, în talie cu câte un cordon din mătase fină, ce semăna mai degrabă cu o sforicică. Purta pălării cu boruri mici, cu o voaletă de care-și fixa pince-nez-ul.

Regina Elisabeta a epatat prin ținutele la modă din Occident și prin portul tradițional românesc. S-a lăsat fotografiată în ii, făcând publicitate, cu imaginea ei, Regatului României.

Regina Maria (1875-1938) a reușit să impună un stil vestimentar propriu, iar în multe dintre fotografii o vedem în ținute ce par mult mai lejere decât ale altor suverane ale timpului, dar și mai avangardiste, care abordează moda ilustrată a anilor 1880-1918, lucru datorat firesc vizitelor numeroase pe care ea le făcea la Paris. Pentru realizarea toaletelor, Regina Maria, precum și fiicele sale, apelau la renumiții creatori de modă francezi: Jean Patou, Paul Poiret, Redfern, Cheruite și nu în ultimul rând Gabrielle Chanel.

Costumele tradiționale au fost apreciate de asemenea de Regină, însă erau stilizate și modernizate, fără a le strica farmecul sau specificul acestora. Bijuteria preferată a Reginei Maria era colierul din perle, asortat inclusiv la costumul popular.

Regina Maria s-a afișat adesea și în uniforme militare, dar și în uniformă de soră medicală, în anii Primului Război Mondial.

Regina Elena (1896-1982), descendentă a familiei regale a Greciei, a fost încântată să promoveze tradițiile autentice românești, fiind celebre în epocă fotografiile sale în costume populare. După proclamarea lui Mihai ca rege, în 1927 și 1940, a avut calitate de Regină-Mamă, însoțindu-și fiul în ținute elegante, după moda epocii. Diadema cu motive grecești a Reginei Elena a reprezentat un accesoriu remarcabil, fiind purtată cu onoare la ocazii speciale de Regina Ana și de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei.

Regina Ana (1923-2016) a fost discretă atât în viața publică, cât și prin vestimentație. Atenția mai redusă a Reginei Ana la adresa modei și ținutelor de gală a fost moștenită de la mama sa, prințesa Margaret a Danemarcei, care obișnuia să spună: „Eu nu mă îmbrac, eu mă acopăr”. Într-un interviu din anul 2008, Regina Ana spunea că a preferat să se ocupe de casă, iar ideea de protocol nu-i spunea nimic. Modestia este însă motivul pentru care Regina Ana omite să amintească de o perioadă din cel de-Al Doilea Război Mondial, când a purtat cu mândrie și respect uniforma forțelor militare franceze libere, fiind decorată cu Crucea de Război a Franței.

Pe cele patru timbre ale emisiunii sunt ilustrate Reginele Elisabeta (1,90 lei), Maria (3,30 lei), Elena (5 lei) și Ana (19 lei), îmbrăcate în vestimentație de ceremonial, cu podoabe și diademe.

 

Romfilatelia mulțumește Casei Majestății Sale Custodele Coroanei și Muzeului Național Peleș pentru sprijinul documentar și fotografic acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale. 

Album filatelic este realizat în tiraj limitat de 275 exemplare și este echipat cu un bloc special de 4 timbre dantelate + 4 nedantelate ale emisiunii, precum și setul de două plicuri „prima zi” având ștampila aplicată în clar cu folio aur. Ambele produse sunt numerotate de la 001 la 275. 

Emisiunea de mărci poștale „Uniformele regalității (III). Reginele României va fi disponibilă începând de miercuri, 15 septembrie 2020, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul online: http://romfilatelia.ro/store/. Aceasta este completată de două plicuri „prima zi”, coala de 28 timbre + 7 viniete, minicoala de 4 timbre + manșeta ilustrată și bloc special de 4 timbre dantelate + 4 timbre nedantelate.

 

Număr de vizualizări :4http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/l-iugOFgP1U?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Festivalul ”Căsuța Piticilor” 2020

Posted: 11 Sep 2020 12:39 AM PDT

A noua adunare generală a piticilor din Timișoara va avea loc din 18 până în 20 septembrie 2020, în grădina Institutului Francez, pe Bd. C.D. Loga, nr. 46. Festivalul Căsuța Piticilor va avea în acest an un format mai restrâns, dar la fel de plin de magie! Siguranța participanților este o prioritate pentru Institutul Francez din Timișoara. Organizatorii se vor asigura de respectarea tuturor măsurilor sanitare în vigoare: spațiile vor fi dezinfectate, distanța va fi asigurată, iar purtarea măștii va fi obligatorie pe tot parcursul evenimentului. Numărul de locuri este limitat, participarea fiind posibilă numai pe bază de rezervare prealabilă, pe site-ul Institutului Francez.

Magic este cuvântul de ordine al acestui festival unic în orașul de pe Bega, care a adus Institutului Francez din Timișoara Premiul pentru cea mai bună mediatecă din afara Franței al celebrei publicații „Livres Hebdo”, în 2019! Cei mici se vor putea bucura de spectacole de magie, vor afla Secretul poțiunii magice la proiecția celui mai recent film din seria Asterix și vor lua parte la fascinante spectacole de circ, teatru de păpuși, teatru muzical și operă pentru copii! Magia va fi întreținută de momentele de lectură propuse de Institutul Francez, împreună cu librăriile din oraș. Și știința își are locul la Festivalul Căsuța Piticilor! Copiii pot afla, printre altele, cum funcționează un robot sau cum să-și confecționeze un caleidoscop. Pentru a-i menține în formă pe pitici, organizatorii au prevăzut ateliere de zumba, dans, circ și yoga pe tot parcursul festivalului!

Partenerii Cardului Cultura Plus sunt, ca de fiecare dată, alături de festival, contribuind la ambianța sa specială. Teatrul Național Timișoara, Filarmonica Banatul, Teatrul Merlin, Librăria La Două Bufnițe, Librăriile Cărturești, Librarul cu Papion, Andras Party, Magnum Team, Kidgeneers, Facultatea de Silvicultură și Horticultură Timișoara propun ateliere și spectacole pe parcursul celor două zile. Accesul la eveniment se face numai pe baza Cardului Cultura Plus, pe numele copilului. Cardul le asigură participanților reduceri la spectacolele principale din fiecare zi și gratuitate la toate celelalte activități. Pentru a respecta numărul de locuri, semnificativ redus la această ediție, copiii pot avea un singur însoțitor.

Festivalul face parte, în acest an, din seria evenimentelor care celebrează 50 de ani de la înființarea Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF).

Programul complet al Festivalului și informații despre modalitățile de rezervare se vor regăsi foarte curând pe site-ul și pe pagina de Facebook ale Institutului Francez din Timișoara:

http://institutfrancais.ro/Timisoara/home

https://www.facebook.com/InstitutulFrancezTimisoara

 

Organizator: Institutul Francez din România la Timișoara

Partener principal: Akwel România

Parteneri: Helpline, Smartwood, Decathlon

Partener media: Știri pentru copii

 

Număr de vizualizări :7http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/ciNvRH5anMc?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

CLASSIC FOR TEENS – un nou proiect pentru tineri interpreţi de muzi...

Posted: 10 Sep 2020 09:53 PM PDT

În perioada 14-20 septembrie 2020, la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia din Focşani, va avea loc un nou proiect dedicat tinerilor interpreţi de muzică clasică, realizat cu cofinanțarea AFCN – #classicforteens #cofinantatdeAFCN –, un proiect pe care, după douăzeci de ani și după o bogată și intensă activitate culturală în Italia, organizatorii îl propun orașului natal. Menirea proiectului Classic for Teens este aceea de a completa procesul educativ muzical desfășurat în Focșani, cu exemple de succes menite să deschidă noi orizonturi tinerilor muzicieni în devenire. Între 14 şi 20 septembrie, la Focşani vor avea loc cursuri de măiestrie şi o serie de concerte susținute de muzicieni consacrați și de tineri muzicieni cu o prezenţă importantă pe scenele lumii și care doresc să împărtășească cu tinerii muzicieni participanţi propriile experiențe, oferind exemple de tenacitate și determinare în realizarea visurilor lor.

Intenția organizatorilor este aceea de a aduce muzica acolo unde este mai mare nevoie de ea, prin crearea unor zone noi de cultură și de a încuraja tinerele generații de muzicieni. Interpreţii invitaţi vor evolua pe scena uneia dintre cele mai importante instituții de cultură dăruite Focşaniului de marele filantrop Mr.Gh.Pastia, celor care sunt acum la început de drum. Iniţiatorii proiectului cred în potențialul muzicii clasice de a-și influența în mod pozitiv publicul de toate vârstele și în puterea muzicii de a transforma, de a depăși granițele unei simple activități agreabile.  Și mai mult, cred că a asculta muzică de calitate face parte dintr-un stil de viață care ne permite să ne păstrăm spontaneitatea și bucuria lucrurilor deplin simțite.

În săptămâna 14-20 septembrie 2020 Focsaniul va vibra pe sunetele muzicii clasice. Muzicieni din toată lumea vor poposi în Focșani pentru a le dărui tinerilor focșăneni și publicului larg evenimente muzicale de excepție și de intensă emoție. In splendidul spaţiu al Ateneului Popular Mr. Gh. Pastia vor avea loc concerte și recitaluri de pian, canto, vioară și acordeon,  susținute de: Michael Abramovich (Germania), Filippo Tenisci (Italia), Ghenadie Rotari și Valentina Vargiu(Italia),  Ryo Terukina (Japonia) și din România, Horia Mihail, Gabriel Croitoru, Răzvan SumaNicholas Lupu,  Anta Agavriloae – Barbu. Programul se va încheia cu concertul Cvintetului Ateneului Mr.Gh.Pastia și al tinerilor muzicieni în devenire de la Liceul de Arte Gh. Tăttărescu din Focșani.  Cunoscuta și îndrăgita actriță focșăneancă Roxana Lupu, cunoscută publicului larg pentru rolul Reginei Maria în lungmetrajul cu același nume și al Reginei Elisabetta a Marii Britanii la BBC, va fi amfitrioana evenimentului alături de actorul Sorin Francu.

Proiectul Classic for Teens reunește în mod excepțional alte două mari proiecte de rezonanță internațională: Festivalul Internațional Propatria – Tinere Talente Românești, care prin laureații săi prezenți la eveniment, lansează cu această ocazie evenimentele celei a zecea ediții, aniversară și Turneul naţional Vioara lui Enescu – ediţia aniversară Beethoven 250, care îi va aduce în faţa publicului pe muzicienii Gabriel Croitoru și Horia Mihail.

Classic for Teens  este un mesaj de încurajare adresat tinerilor, artiștilor, publicului larg, și nu în ultimul rând, o speranța de întoarcere la normalitate. Nu putem să ne oprim din a face ceea ce ne place, ceea ce ne reprezintă, ci trebuie să găsim alternativele pentru a continuă să fim cine suntem chiar și în condițiile în care luptăm cu o pandemie.

Evenimentul, cofinanțat de AFCN, este realizat de Hubart Agency în colaborare cu Primăria Municipiului Focșani, Ateneul Popular Mr. Gh.Pastia din Focșani, Asociația culturală Propatria din Roma (Italia).

CALENDAR EVENIMENTE

#classicforteens #cofinantatdeAFCN

 

CONCERTE – Ateneul Mr.Gh. Pastia

  1. 14/09/2020 – ora 19:00

Pianul călător – Recital de pian susținut de Horia Mihail

  • Beethoven : Sonata pentru pian nr. 14 op. 27 nr. 2 în do diez minor „Sonata lunii” – partea I
  • Beethoven : Sonata nr. 21 pentru pian op. 53 “Sonata Waldstein”
  • Beethoven : 32 Variațiuni în do minor pe o temă originală WoO 80
  • Beethoven : „Für Elise” bagatelă pentru pian în la minor WoO 59

 

ora 20:30 – Recital de pian susţinut Ryo Terukina (Japonia)

  • Mozart : Piano sonata n.10 KV330
  • Schumann : 2 movimenti da Fantasiestücke op.12
  • Beethoven : Piano sonata n.31 op.110

 

  1. 15/09/2020 – ora 19:00

Concert de acordeon clasic și pian susținut de Duo Aspera Ghenadie Rotari și Valentina Vargiu (Rep. Moldova/ Italia)

  • Astor Piazzolla : Primavera Portena, Adios Nonino, Verano Porteno, Muerte del Angel, Otono Porteno, Milonga sin Palabras, Libertango, Invierno Porteno
  • Petri Makkonen – Moldavian Rock

 

  1. 16/092020 – ora 19:00

Recital liric, baritonul Nicholas Lupu (România), la pian Anta Agavriloae – Barbu

Arii din opere de Rossini, Donizetti, Bellini, Leoncavallo și canzonette italiene de Eduardo di Capua, Agustín Lara, R. Leoncavallo.

  1. 17/09/2020 – ora 19:00

Recital susținut de Gabriel Croitoru – vioară, Horia Mihail – pian

Ludwig van Beethoven :

  • Romanța pentru vioară și pian nr.2 în Fa major, Op.50
  • Sonata pentru vioară și pian nr.1 op.12 nr.1 în Re major
  • Sonata pentru vioară și pian nr.5 op. 24 în Fa major “Primăvara”
  • Romanța pentru vioară și pian nr.1 în Sol major op. 40

 

  1. 18/09/2020 – ora 19:00 Ateneul Mr.Gh. Pastia

Recital de violoncel susţinut de Răzvan Suma

 

  1. 18/09/2020 – ora 20:00 Ateneul Mr.Gh. Pastia

Recital de pian Filippo Tenisci (Italia)

  • Ludwig van Beethoven – Sonata quasi una Fantasia op. 27 nr.1
  • Franz Liszt – Deux Legendes S 175 (Saint François d’Assise, La predication aux oiseaux, Saint François de Paule marchant sul le flots)
  • Robert Schumann – Humoreske op. 20
  1. 19/09/2020 – ora 19:00 Ateneul Mr.Gh. Pastia

Recital de pian Michael Abramovich (Germania)

  • Fryderyk Chopin – 24 Preludii Op 28
  • Franz Liszt – Sonata
  1. 20/09/2020 – ora 19:00 Ateneul Mr.Gh. Pastia

Concert de închidere susținut de Cvintetul Ateneului Popular Mr.Gh.Pastia din Focșani, cu participarea tinerilor muzicieni ai Liceului de Arte Gh. Tăttărescu.

MASTERCLASS

  1. Acordeon – Ghenadie Rotari 14-15-16/09
  2. Vioară – Gabriel Croitoru 16-17-18/09
  3. Violoncel – Răzvan Suma 16-17-18/09
  4. Pian – Michael Abramovich. 17-18-19/09

 

PROIECT cofinanțat de AFCN

Organizat de Hubart Agency

În colaborare cu: Ateneul Popular Mr. Gh.Pastia, Primaria Municipiului Focsani, Asociația culturală Propatria din Roma (Italia), Festivalul International Propatria, Liceul de Arte Gh.Tattarescu, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură din București, Teatrul Municipal Mr. Gh. Pastia, Organizatia Civica Vrancea, Asociaţia culturală Pro Contemporania

Parteneri media: TVR-Internațional, Radio România Cultural, Radio România Internațional, Agerpres, Atlas tv, Monitorul de Vrancea

Sponsori: Autovip, Casa Vrânceană, Sara Resort, Grafit Srl, Farmacia Alcor, Casa de moda Pygmalion

 

Număr de vizualizări :45http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/5MXiD2FNLLE?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Campanie editura Tracus Arte: 25% discount

Posted: 10 Sep 2020 09:50 PM PDT

În perioada 15 septembrie – 1 octombrie 2020, puteți comanda titlurile apărute la Editura Tracus Arte cu discount de 25%. La comenzile de peste 100 Ron, veți primi albumul ARTA GRATIS, de Dalina Bădescu.

Campania este activă doar pe website-ul editurii: www.edituratracusarte.ro

 

Peste 1000 de titluri cu discount de 25%
– Titluri de referință ale literaturii universale, autori premiați cu unele dintre cele mai importante distincții: Nobel, Herder, T. S. Eliot ș.a.m.d.
– Unii dintre cei mai buni autori români
– 30 de colecții
– 11 ani de experiență

 

Artă gratis nu este un album de artă, nici de artă canonică şi nici de forme artistice obţinute prin conversie dadaistă, ci o meditaţie subtilă asupra naturii umane, asupra existenţei şi, finalmente, asupra statutului realităţii. Prin proba de luciditate şi prin ceremonialul vânătorii simbolice pe care le experimentează în jungla urbană, Dalina Bădescu demontează complexele mecanisme prin care lumea se instituie şi, odată instituită, prin care ea începe să existe. O pată pe un zid, un accident al tencuielii, o vandalizare grăbită şi orice altă manifestare brutală a hazardului devin semnificative nu prin vreo presupusă existenţă apriorică, ci, pur şi simplu, prin forţa generatoare a conştiinţei. Imaginea sensibilă, corporalitatea ei derivă direct din capacitatea spiritului de a genera lumea reală, iar sensul acestui traseu al cunoaşterii este traducerea exacta, în datele vizualităţii, a postulatului celebrului episcop George Berkeley: ,,a exista înseamnă a fi perceput (sau a percepe)”. Lumea de imagini a Dalinei Bădescu există exclusiv datorită faptului că ea a fost percepută!

Pavel ŞUŞARĂ

 

Număr de vizualizări :43http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/ABDmVkR54JI?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

„ConnectArts – Perspective”: showcase multimedia la „Caro Cultura”

Posted: 10 Sep 2020 09:00 PM PDT

Vineri, 18 septembrie, orele 20:30, sunteți așteptați la un eveniment în aer liber – găzduit de „Caro Cultura” / terasa „La Hamace” / Caro Hotel – Blvd. Barbu Văcărescu, 164A, București. Vor fi prezentate, în premieră, rezultatele proiectului cultural „ConnectArts” ediția 2020: portofoliile celor 10 formații participante în acest an, pagini de pe platforma ConnectArts.ro – prezentări creative în română / engleză / franceză / germană, demo-uri audio și portofolii foto, dar mai ales cele zece clipuri video. Sunteți așteptați, așadar, cu proiecții video și muzică de factură clasică, contemporană, jazz și world musicAgențiadecArte.ro este partener media.

Veți vedea și auzi:

Bucharest Flute Quartet – Flatuor (Gabriel Mălăncioiu)

Stoianovici Trio – Fantasma (Ștefan Stoianovici)

Duo Raluca Stratulat, vioară / Andreea Țimiraș, violoncel – Passacaglia (Johan Halvorsen)

Pethő Rebeka & Pethő Csaba Duo – Șase dansuri românești (Béla Bartók)

Bucharest Guitar Quartet – Bluezilian (Clarice Assad)

Piano Duo Roxana Ioana Cîrciu / Andrei Gologan – Feria (Maurice Ravel)

Marta Popovici & On the fly – Mind Games (Bogdan Tănase, Marta Popovici)

Jepun Bali – Panguripan (DanDe Popescu)

RVQ – Far Ahead

Trio Ars Spiritum – Concert Suite (Ange Flegier)

 

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile (50 locuri). Rezervarea este obligatorie – trimiteți un mail la adresa: connectarts.ro@gmail.com

„ConnectArts – Perspective” este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), organizat de Asociația Culturală ISVOR în parteneriat cu Universitatea Națională de Muzică București (UNMB), Radio România Muzical, Teatrelli, Muzeul Național de Istorie a României, Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universității din București, Caro Cultura / La Hamace / Caro Hotel. Parteneri media: Zile și Nopți, BookHub, Radio România Cultural, Iqads, CIMRO, AgentiadecArte.ro.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

www.connectarts.ro – resurse de dezvoltare personală pentru artiști // proiecte artistice colaborative // comunitate online // hub cultural // platformă independentă // muzică, dans, teatru, arte vizuale // multi + interdisciplinaritate

 

Aflați mai multe despre ConnectArts pe www.connectarts.ro

Despre proiectele Asociației Culturale ISVOR puteți afla pe www.isvor.ro

 

Număr de vizualizări :39http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/F4nQ835Nb-o?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Expoziția ”De la Gange la Golești”

Posted: 10 Sep 2020 06:43 PM PDT

Sâmbătă, 19 septembrie 2020, ora 16:30, va avea loc la Muzeul Goleşti vernisajul expoziției de cultură și civilizaţie indiană, intitulată ”De la Gange la Golești”.  Expoziția îşi propune să aducă în faţa publicului nostru un fragment din cultura tradițională indiană, prin expunerea unor obiecte de vestimentație, podoabe şi tapiserii din acest spațiu cultural.

Un loc central în expoziția noastră îl ocupă sariurile, obiect de vestimentație feminină despre care specialistul în civilizatie indiană Carmen Cotovanu Pesantes spunea: „Misterul sariului stă în faptul că, indiferent de spațiu, de vârstă, statut social sau de stilul în care este purtat, conferă sexului frumos o graţie şi o senzualitate aparte pe care nici un alt veşmânt nu le poate oferi. El protejează femeia indiană de razele toride ale soarelui, de vântul uscat al deşertului, de ploaia deasă, de privirile ascuțite ale curioşilor. De el se leagă nenumărate mituri, legende, povești și basme populare. Sariul este amplu evidenţiat în cele mai vechi opere de artă ale Indiei.”

 

Obiectele expuse fac parte din colecțiile personale ale: sanscritologului Florina Dobre Brat, criticului de artă Pavel Şuşară şi pictoriței Dalina Bădescu. Expoziția este realizată în parteneriat cu Muzeul de Artă Modernă şi Contemporană ”Pavel Şuşară”.

Vizualizări: 31

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor