altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 12 noiembrie 2019

“14 artişti expun la ICR după o rezidenţă în satul românesc” plus 9...


14 artişti expun la ICR după o rezidenţă în satul românesc

Posted: 11 Nov 2019 07:42 AM PST

În perioada 11-22 noiembrie 2019, paisprezece tineri artişti rezidenţi îşi expun lucrările la Institutul Cultural Român, după o rezidenţă în satul românesc Hundorf (azi Viişoara, judeţul Mureş, între Sighişoara şi Mediaş), în cadrul proiectului ”Şcoala de-Acasă”. Vineri, 15 noiembrie 2019, ora 18.00, are loc vernisajul expoziţiei şi lansarea catalogului, în prezența tinerilor rezidenți. La eveniment vor prezenta: Dragoş Pătraşcu, prof.univ.dr. Universitatea Naţională de Arte „George Enescu”, Iaşi, Facultatea de Arte Vizuale şi Design, artist vizual; Anca Boeriu, lect.univ.dr. Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, artist vizual; Dumitriana Condurache, lect.univ.dr., Universitatea Naţională de Arte „George Enescu”, Iaşi, Facultatea de Teatru, regizor; Maria Morar, Asociaţia “Acasă la Hundorf”, filolog și inițiatorul proiectului. Invitatul serii este criticul și istoricul de artă Ruxandra Dreptu.”Şcoala de-Acasă” este un proiect de rezidenţe artistice şi întâlniri formatoare, care are loc an de an într-un sat transilvan (Hundorf, azi Viişoara, judeţul Mureş, între Sighişoara şi Mediaş).

La rezidențele din acest an au participat 14 tineri artiști care au venit pentru prima dată Acasă. Regizori, antropologi, artiști vizuali și scriitori s-au întâlnit și au petrecut două săptămâni în spațiul rural, într-un melanj de libertate și responsabilitate pe care Școala de-Acasă l-a pus la temelia acestor rezidențe.

Lor li s-au alăturat, pentru că au dorit, și trei tineri artiști participanți la rezidența de anul trecut.

”Cei 14, cărora li s-au alăturat încă trei rezidenți din anul trecut, au desenat, au pictat, au scris și au filmat până când satul a devenit al lor. Din observatori obiectivi s-au metamorfozat în martori implicați, au intrat în sat așa cum spectatorul intră în tablou și participă cu judecata sa la creație”, spune Ruxandra Dreptu.

Cu toții au traversat, implicat, și următoarele etape ale proiectului. În Colonia artiștilor s-au întâlnit, s-au cunoscut cu toții, și-au prezentat lucrările profesorilor tutori ai proiectului, le-au pregătit pentru expunere, au discutat, s-au împrietenit, au vorbit de proiecte comune.

Expozitia găzduită de Institutul Cultural Român este ultima etapă a proiectului din acest an și încheie seria prezentărilor publice a lucrărilor tinerilor rezidenți, prezentări care au avut loc acasă, la Viișoara, în cadrul unui prim eveniment public pentru oamenii locului, la Biserica Evanghelică, apoi la Mediaș, la Muzeul Gazelor Naturale, unde expozitia a fost prezentă trei săptămâni, ca semn de dezvoltare a microregiunii.

Număr de vizualizări :14http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/OH1JY8x-ucM?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Harta Transilvaniei de la 1690 și concert jazz A-C Leonte, la „Cart...

Posted: 11 Nov 2019 07:36 AM PST

Harta Transilvaniei văzută din Veneția, în plină perioadă a dezvoltării Barocului, este tema unui nou eveniment din Stagiunea „Cartografii sonore”. Cu această inspirație va avea loc concertul de jazz susținut de A-C Leonte Band, una dintre cele mai în vogă formații de jazz ale momentului. Evenimentul va avea loc miercuri, 13 noiembrie 2019, de la ora 18:00, la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (Str. Londra nr. 39).  Prin intermediul muzicii jazz, publicul va fi invitat să descopere valențe vechi și noi ale artei, într-un concert în care nuanțe și texturi arhetipale capătă noi forme ale creativității sonore. Vor concerta: A-C Leonte – voce, Albert Tajti – claviaturi, Alex Arcuș – saxofon, Michael Acker – bas și Tavi Scurtu – tobe. Evenimentul este invitat în cadrul Stagiunii „Cartografii sonore” și face parte din programul Transylvania Live, organizat de UCIMR în parteneriat cu Fundația Mihai Eminescu Trust, cu scopul de a promova istoria și patrimoniul spațiului transilvănean. Transylvania Live este un proiect cultural co-finanțat de AFCN. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Intrarea va fi liberă, prin rezervare direct pe site-ul Muzeului Hărților (locurile fiind limitate), la adresa: http://www.muzeulhartilor.ro/event-item/cartografii-sonore-la-trans...

 

Programul concertului va include compoziții originale prin care trupa s-a făcut remarcată pe scenele celor mai importante festivaluri de jazz din țară, dar și piese de pe albumul lansat recent „Dream House”. Iubitorii muzicii bune vor descoperi un concept muzical distinct, marcat de originalitatea compoziției și a mixului de stiluri jazz cu inflexiuni alese.  A-C Leonte este considerată la ora actuală una dintre cele mai bune voci feminine ale scenei de jazz românesc, dar și din zona muzicală underground în care s-a impus prin albumul „Angel minus Wings”. A lansat, în 2014, albumul său de debut intitulat „Secret Lover”, considerat primul album de autor creat de o solistă de jazz din România.

Influențați de formarea lor ca muzicieni de jazz și funk și consolidați de activitatea lor concertistică intensă și variată membrii trupei explorează lumea muzicii electronice cu o mentalitate deschisă experimentului sonor, fără a abandona frumusețea melodiei, bogăția și profunzimea armoniei, ritmurile puternice și inventive sau liniile de bass conturate, învăluitoare și pline de vitalitate.

Despre Harta La Transilvania

Vincenzo Maria Coronelli, Veneţia, 1690

Această hartă foarte detaliată a Transilvaniei a apărut în celebra lucrare Atlante Veneto, a lui Vincenzo Maria Coronelli în 1690. Cartograf, cosmograf, creator de globuri pământeşti, geograf, editor, Coronelli este o figură enciclopedică de sfârşit de secol XVII şi început de secol XVIII italian. Cultura şi preocupările sale din domenii diferite se reflectă în hărţile pe care le-a creat, ce cuprind informaţii variate. Este şi cazul acestei hărţi a Transilvaniei, cu denumiri ale localităţilor în mai multe limbi, cu referinţe la Antichitate, dar şi la episoade din istoria recentă.

Mai multe despre istoria acestei hărți vor fi prezentate de muzeograful Despina Hașegan.

 

Despre albumul „Dream House”

„Dream House” reprezintă o sinteză a experiențelor muzicale individuale și colective, combinând ethosul improvizatoric al jazz-ului cu experimentele electronice care îndeamnă la visare, într-o călătorie sonoră în care armoniile vocale, texturile electronice și improvizația colectivă dau o viață nouă muzicii cu prilejul fiecărei reinterpretări, atenția obsesivă pentru detalii din studio transformându-se, în concert, într-o experiență unică și irepetabilă, care nu poate fi traită decat „în priză directă”.

 

Despre Ana Cristina Leonte

A traversat o varietate de experiențe muzicale care au contribuit la evoluția sa ca artist și ca muzician: de la cântatul la vioară în orchestră, muzică de cameră sau trupe de rock, la propriul cvintet de jazz (Ana-Cristina Leonte Quintet/ Javra – alături de pianistul Albert Tajti, toboșarul Tavi Scurtu, saxofonistul Alex Munte și basistul Michael Acker) sau colaborarea cu cei mai importanți artiști ai jazzului românesc și internațional (Mircea Tiberian, John Betsch, Chris Dahlgren, Juhász Gábor, Cristian Soleanu, George Dumitriu, Alexandru Arcus, Ciprian Pop, etc), de la cântatul într-un grup acappella (Blue Noise, Jazzappella), la primele explorări electronice alături de artiști ca Electric Brother.

 

Parteneri media: Exces Music, EnjoyTV Romania, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, RFI, Historia, Agenția de Carte, Promenada Culturală, Bucureșteni.ro, România Pozitivă.

 

Informații suplimentare

 

Despre Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (MNHCV) din Bucureşti se numără printre puținele instituţii culturale cu acest specific din lume. Muzeul deține o colecţie de peste 1000 de lucrări realizate în perioada secolelor XVI – XX, hărţi vechi şi gravuri ce reprezintă în principal provinciile româneşti, state şi regiuni europene, precum şi hărţi astronomice și planuri de oraș. MNHCV își propune să devină mai mult decât un muzeu, să fie un loc de intersecție al artelor, un centru pentru studierea și reconsiderarea istoriei și a geografiilor lumii, atât de către specialiști cât și de către publicul general.

 

Despre Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România

UCIMR  este o organizație non-guvernamentală de utilitate publică, dedicată muzicienilor și dansatorilor profesioniști, reunind, în prezent, circa 10.000 de membri la nivel național. În cei 21 de ani de activitate, UCIMR s-a impus în viața culturală prin coerența și continuitatea proiectelor sale, al căror impact a contribuit la îmbunătățirea condiției artiștilor români și la atragerea unui public nou cu fiecare proiect.

Din anul 2009, UCIMR susține și promovează tinerii interpreți români, printr-un program dedicat, intitulat „Oportunități la Tine Acasă”. Programul acordă oportunități de afirmare tinerilor muzicieni prin cele peste 100 de concerte susținute în orașe din toată țara, anual. Concertele fac parte din stagiuni independente, festivaluri, cursuri de perfecționare cu maeștri internaționali și concursuri în țară și în străinătate, sprijinite de instituții publice și companii din mediul privat.

De-a lungul timpului, UCIMR a câștigat în competiție deschisă zeci de finanțări și sponsorizări pentru continuitatea proiectelor, fiind mereu aproape de sectorul creativ.

Evenimentele programului atrag anual minimum 10.000 de spectatori în sălile de concerte și cumulează peste 600.000 de vizualizări în mediul online.

 

Număr de vizualizări :12http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/GK8VVlGzfDs?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Indian Air- jazz-world music cu trio Klaus Falschlunger la Sala Dalles

Posted: 11 Nov 2019 07:31 AM PST

Imagini, parfumuri, culori – toată bogăţia Orientului încapsulată în sunete. Unul dintre maeştrii europeni ai sitarului, instrumentistul austriac Klaus Falschlunger, este protagonistul concertului „Indian Air”, care se va desfăşura luni, 18 noiembrie 2019, la ora 19, la Sala Dalles din Bucureşti. „Indian Air” este un concept original, care alătură jazz şi world music, care a fost dezvoltat de Klaus Falschlunger alături de alţi doi muzicieni austrieci deveniţi experţi ai instrumentelor world music, Clemens Rofner (bass-ukulele) și Tobias Steinberger (bendir / kanjira – instrumente de percuţie din familia tobelor şi a tamburinelor). Evenimentul este organizat de Centrul Cultural indian Rabindranath Tagore, prin proiectul Jazzmine World, cu sprijinul Forumului Cultural Austriac şi Cărtureşti. Cu ocazia concertului „Indian Air”, cei trei artişti vor oferi un atelier de iniţiere în utilizarea instrumentelor muzicale orientale, care va avea loc pe data de 17 noiembrie, la ora 18.00, la Cărtureşti Verona. AgențiadeCarte.ro este partener media.

După prima întâlnire cu muzica clasică indiană și cu sitarul, în urmă cu mai bine de 20 de ani, Klaus Falschlunger este, în momentul de faţă, unul dintre reprezentanţii cei mai de seamă ai culturii indiene din Europa. Născut în 1969 la Innsbruck, a studiat din 1991 până în 1995 muzica clasică indiană și sitarul în New Delhi și Varanasi, în nordul Indiei. Din 1995, a lucrat la Viena, cu Daniel Bradley. Pasionat şi de muzică jazz și rock, a început să experimenteze alăturările şi întrepătrunderile de ritmuri în timpul călătoriilor sale în Asia, Orientul Mijlociu și Europa. Graţie compoziţiilor sale rafinate, Klaus Falschlunger a lucrat cu muzicieni și artiști de renume din India, Coreea, SUA și Europa.

 

A participat la numeroase spectacole, festivaluri, concerte, producții de teatru, emisiuni de televiziune, lecturi, prelegeri în numeroase ţări europene (între care şi România), în India și Coreea de Sud. A înregistrat CD-uri cu cântărețul tibetan Dechen Shak-Dagsay, bateristul coreean Kim Dong Won, Comin & Goin, Manu Delago (hang), Frau Wolle (povești și muzică), Eurasia, CD-ul solo „In A Sitar Way” și multe altele.

 

Sitarul este unul dintre cele mai dificile instrumente cu coarde din lume. Se aseamănă cu chitara sau mandolina, dar sunetele sale sunt diferite, iar mânuirea lui necesită o dexteritate şi un simţ muzical deosebite.

 

Clemens Rofner a studiat contrabasul în Innsbruck, Linz și Viena. Pe lângă faptul că este membru al grupului Indian Air, face parte și din trupele HI5, Jakob Zimmermann Trio și Tiktaalik. A lucrat cu un mare număr de ansambluri de muzică de cameră şi jazz şi a fost implicat în producții muzicale și teatrale. Până în momentul de faţă, apare pe aproximativ cincisprezece albume și a evoluat în Europa, Asia, America Centrală şi de Nord.

 

Tobias Steinberger a primit diploma în percuție jazz la Tirolean Landeskonservatorium, iar apoi a terminat studiile de master în același domeniu, la Universitatea Privată Anton Bruckner din Linz. Din 2001, studiază instrumente de percuție din toată lumea, în special „frame drums” – instrumente de percuţie de origine africană sau asiatică, realizate din materiale mai degrabă neprelucrate şi a căror suprafaţă este superioară lăţimii lor. Principalele surse de inspirație pentru muzica lui sunt tehnicile instrumentelor de percuție din Orientul Apropiat, Turcia, Siria, Africa de Nord și India de Sud.

 

VIDEO: Noah´s First Breath | City Hymn | Hosent´raga

Biletele sunt disponibile pe www.eventbook.ro, www.eventim.ro, in librariile Carturesti, Humanitas, la casieria Cinema Elvira Popescu.

 

Detalii suplimentare concert – https://www.facebook.com/events/476386996299056/

Detalii suplimentare atelier – https://www.facebook.com/events/2427714984155152/

 

 

 

 

Număr de vizualizări :14http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/d6eOkoTa__Q?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Istoricul Bogdan Murgescu, la “Întâlnirile SpectActor”

Posted: 11 Nov 2019 07:08 AM PST

Istoricul Bogdan Murgescu, profesor la Facultatea de Istorie a Universității București, este invitatul lui Nicolae Coande la “Întâlnirile SpectActor” 2019. Acesta va susține pe 17 noiembrie 2019, de la ora 11,00, conferința „Acum 100 de ani, România Mare a votat. Alegerile parlamentare din noiembrie 1919”. Totodată, va fi lansat volumul România Mare votează. Alegerile parlamentare din 1919 „la firul ierbii” (Ed Polirom, 2019). Întâlnirea va avea loc la sala Ion D. Sîrbu a Teatrului Național Craiova.

Biletele se găsesc la agenția teatrală.

*

Bogdan Murgescu (n. 5 aprilie 1963este profesor la Facultatea de Istorie și director al Consiliului pentru Studiile Universitare de Doctorat, calitate în care coordonează cele 22 de școli doctorale ale Universității din București. Licențiat în istorie-filosofie (1986) și doctor în istorie (1995), a fost bursier Roman Herzog al Fundaţiei „Alexander von Humboldt” la Freie Universität Berlin din Germania (1998-2000) și visiting professor la University of Pittsburgh (2002) și Central European University, Budapesta (2004). În anii 1998-2000 a fost Bursier Roman Herzog al Fundației „Alexander von Humboldt” la Freie Universität Berlin. Președinte al Societății de Științe Istorice din România (2011-2019). A participat și coordonat mai multe proiecte naționale și internaționale de cercetare și educație civică și a publicat până la această dată 5 cărți de autor și un mare număr de studii în reviste și volume colective, în țară și în străinătate. Pentru volumul Circulaţia monetară în Ţările Române în secolul al XVI-lea (1996) i-a fost decernat Premiul „Nicolae Iorga” al Academiei Române. Cartea sa cea mai cunoscută, multiplu premiată și citată, este România şi Europa. Acumularea decalajelor economice (1500-2010) (Iaşi, Polirom, 2010). Împreună cu Andrei Florin Sora a coordonat volumul România Mare votează. Alegerile parlamentare din 1919 „la firul ierbii” (Iaşi, Polirom, 2019).

 

 

Număr de vizualizări :26http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/RzzvuPGB3Ms?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Corul Madrigal și Orchestra Simfonică din Hamburg sub bagheta dirij...

Posted: 11 Nov 2019 07:00 AM PST

Duminică, 17 noiembrie 2019, sala de concerte Laeiszhalle din Hamburg (Germania) va găzdui un remarcabil concert vocal-simfonic susținut de partidele de voci feminine (sopran și alto) ale Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. Alături de legendarul ansamblu coral se va afla Orchestra Simfonică din Hamburg, avându-l la pupitru pe dirijorul de talie internațională Ion Marin. În prima parte a concertului, orchestra va interpreta Simfonia nr. 2 în Re major, Op. 36 de Ludwig van Beethoven. În partea a doua a serii, alături de Orchestra Simfonică din Hamburg va urca pe scenă Corul Madrigal, pentru a transpune sonor una dintre cele mai emoţionante capodopere ale muzicii sacre – Stabat Mater de Giovanni Battista Pergolesi. Lucrarea, inspirată de poemul Stabat Mater Dolorosa – imn catolic din sec. al XIII-lea, este o creație închinată Fecioarei Maria şi martiriului prin care a trecut în timpul crucificării Fiului său, Iisus Hristos.

Evenimentul se înscrie în stagiunea 2019/2020 a complexului Laeiszhalle din Hamburg, care își propune să exploreze polivalența intrinsecă a muzicii ca act artistic și să ofere publicului o perspectivă detaliată a acestui concept, prin fiecare spectacol programat. De altfel, titlul complet al concertului din 17 noiembrie este Doppelfenster: Beethoven und Pergolesi (Fereastră dublă: Beethoven și Pergolesi.)

Dacă despre unele dintre lucrările semnate de Pergolesi există dubii asupra paternității lor, fiind vehiculat de experți că succesul de care s-a bucurat compozitorul a determinat mulți editori ai vremii să utilizeze semnătura sa pe paginile unor creații aparținând unor muzicieni de mai mică anvergură, în privința Stabat Mater nu există îndoieli. Cel mai probabil aceasta este și ultima creație a lui Pergolesi, o muzică de o frumusețe transcedentală, a unui geniu de doar 26 de ani care se afla pe propria lui Via Dolorosa în momentul în care realiza acest testament sonor.

Este o conjunctură extrem de onorantă pentru Corul Madrigal: o orchestră de top, o baghetă celebră și una dintre cele mai iubite și cunoscute lucrări vocal-simfonice din sfera sacră.” – Anna Ungureanu, dirijor al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

În perioada următoare, agenda reputatului dirijor român Ion Marin va cuprinde evenimente în China, alături de Orchestra Simfonică din Shanghai (23 noiembrie 2019) și Orchestra Filarmonicii din Beijing (28 noiembrie 2019). Apoi, în luna decembrie, Ion Marin se va afla   la Royal Opera House Muscat din Oman pentru premiera unui proiect fusion de jazz-simfonic alături de celebrul pianist de jazz Chick Corea.

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4.500 de concerte aplaudate în întreaga lume, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de țară”. Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summitului Global de Religie, Pace şi Securitate. În 2019, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a împlinit 56 de ani de activitate neîntreruptă, devenind astfel unul dintre cele mai longevive ansambluri corale.

 

 

Număr de vizualizări :26http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/QvHQBc8wZtk?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Turneul naţional de recitaluri al pianistei Oxana Corjos se încheie...

Posted: 11 Nov 2019 06:56 AM PST

Pianista Oxana Corjos realizează în perioada 29 octombrie – 12 noiembrie 2019 un turneu în patru oraşe din ţară – Sibiu, Piteşti, Bistriţa şi Bucureşti –  cu un program spectaculos ce cuprinde Ciaccona în re minor, BWV 1004 de Bach-Busoni, patru preludii de Claude Debussy – Des pas sur la neige, La serenade interrompue, Puerta del Vino şi Feux d’artifice – şi Sonata a VI-a de Serghei Prokofiev.Ultimul recital va avea loc la Bucureşti, la Ateneul Român pe 12 noiembrie. 

Pianista Oxana Corjos este unul dintre pianiştii marcanţi ai generatiei sale, fiind apreciată în mod special pentru vastul repertoriul îmbrăţişat care se extinde de la Bach, Mozart până la Rachmaninov şi Ravel. Aflată la apogeul maturităţii artistice, Oxana Corjos păstrează ceva din farmecul unui artist care-şi descoperă cu ingenuitate propriile începuturi. Programul de recital propus marchează unul dintre cele mai importante momente ale istoriei repertoriului pianistic, fiind expresia unui tip de comunicare cu totul special, bazat pe o fermecătoare decriptare a muzicii în captivante trame narative, pe care Oxana Corjos o dublează în permanență cu emoția unei confesiuni.

În recitalul propus, Oxana Corjos propune o călătorie în universul unei feminități fascinante, prin eternul paradox al unei forțe ieșite din comun și al unei fragilități de un seducător inefabil.

 Crescând într-o familie de muzicieni, Oxana Corjos şi-a însuşit primele noţiuni muzicale din copilărie, studiind cu Ioana Minei şi Ana Pitiş. A urmat apoi cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, unde a studiat cu maestrul Dan Grigore. A fost distinsă cu numeroase premii obţinute la concursurile organizate la Roma (1991) şi Barcelona (1986). In anul 1992 a fost distinsă cu Premiul Cella Delavrancea pentru activitate meritorie desfășurată în domeniul culturii. A apărut în numeroase emisiuni de radio şi televiziune şi a realizat înregistrări speciale pentru Radiodifuziunea Română cu lucrări de Bach, Mozart, Beethoven, Mussorgski, Debussy, R. Strauss, Prokofiev etc., unele dintre ele fiind preluate de Radiodifuziunea din Bruxelles. În paralel cu activitatea concertistică predă la Universitatea de Muzică din Bucureşti.

De-a lungul timpului, Oxana Corjos a avut prilejul de a colabora cu dirijori precum: Cristian Mandeal, Gian Luigi Zampieri, Jan Stulen, Jin Wang, Ilarion Ionescu-Galaţi, Misha Katz, Petre Sbârcea, Adrian Sunshine, Gheorghe Costin, Emil Simon, Ovidiu Balan, Corneliu Dumbrăveanu, Cem Mansur, Nicolae Moldoveanu etc.În ţară, Oxana Corjos a susţinut concerte alături de cele mai reprezentative orchestre precum şi cu Orchestra Naţională Radio, Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Filarmonicii George Enescu. Turneele în Elveţia, Republica Moldova, Spania, Macedonia şi Italia au adus pianistei o serie de succese, publicul şi critica de specialitate apreciind la superlativ prestaţiile sale artistice.

 

https://www.youtube.com/watch?v=uKmvCSJbPqQ

 

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program: Marti – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervări accesați site-ul www.fge.org.ro

 

 

Număr de vizualizări :22http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/hqJbc_ugwXs?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

JAZZ MEETS CLASSIC la Sala Radio

Posted: 11 Nov 2019 05:04 AM PST

Vineri, 15 noiembrie 2019, ora 19.00, Orchestra Națională Radio și 4 soliști invitați: ANTONIS ANISSEGOS  – pian, NICOLAS SIMION  – saxofon, bas clarinet și flaut, SORIN ROMANESCU – chitară și electronice și IULIAN NICOLAU – baterie propun publicului bucureștean un frumos repertoriu reunit sub titlul JAZZ MEETS CLASSIC. Evenimentul este închinat memoriei compozitorilor români Richard Oschanitzky și Nicolae Coman. Veți asculta, în programul serii, câte o lucrare a celor omagiați: Richard Oschanitzky – Antifonii și Nicolae Coman – Concert pentru pian şi orchestră, alături de Nicolas Simion – Hommage à Richard Oschanitzky și Dan Dediu – Românologie-Cantemir. 

Dirijorul german PETER CHRISTIAN FEIGEL, invitat pentru prima oară la Sala Radio, se bucură de o carieră internațională de invidiat: repertoriul său este extrem de vast – de la concerte simfonice și operă, până la musical-uri, jazz, rock și pop – și cuprinde colaborări cu mari artiști ca soprana Anna Netrebko sau dirijorul Valery Gergiev (al cărui asistent a fost).  Cariera sa cuprinde colaborări cu instituții ca Opereta de Stat din Dresda, Opera Comică din Berlin, Orchestra Simfonică Germană din Berlin, Orchestra de Stat Brandenburg – Frankfurt, Orchestra Germană de Film Babelsberg ș.a.

Laureat al competiției de jazz pentru tineret din Germania, PETER CHRISTIAN FEIGEL este invitat special la Sala Radio pentru a dirija un concert inedit, în care muzica clasică se întâlnește cu jazz-ul.

 

Antiphonien (Antifonii) este o lucrare de jazz simfonic în 7 părți, compuse fiind doar părțile I, III, V și VII, în timp ce restul părților urmau să fie cântate/improvizate spontan de muzicienii formației de jazz care interpretează. Titlul însuși provine de la cântatul în dialog (alternanță) a două ansambluri (orchestra și formația de jazz). Lucrarea nu a fost cântată și nici înregistrată de compozitor, dar ea reprezintă suma tuturor experiențelor muzicale pe care Richard Oschanitzky le-a asimilat în cariera sa, folosind toate mijloacele pe care le-a experimentat în calitate de compozitor.

 

Concertul pentru pian şi orchestră a fost compus de Nicolae Coman în 1959 și revizuit în 1984, an în care a avut loc și prima audiție a lucrării. Este singura creație a sa în domeniul concertant. Apreciat compozitor și profesor al Universității Naționale de Muzică București, Nicolae Coman s-a remarcat printr-o vastă creație ce are în prim plan muzica vocală și pe cea camerală, el însuși fiind un inspirat poet. S-a stins din viață în 2016 (la vârsta de 80 de ani).

 

Hommage à Richard Oschanitzky de Nicolas Simion este o lucrare compusă în 2005/2006, iar prima audiție a avut loc în 2006, la Filarmonica Moldova din Iași, sub bagheta dirijorului Sabin Pautza. Este o suită în 7 părți, în care părțile lente (inspirate din baladele și bluesurile de jazz și muzica de film) alternează cu cele rapide (muzica pe ritmuri aksak și africane), peste care se adaugă improvizațiile libere ale soliștilor.

 

Lucrarea Românologie preia câteva motive din muzica otomană a lui Dimitrie Cantemir și o pune într-un cadru orchestral care, pe de o parte, păstrează parfumul oriental, iar pe de alta îi aduce o componentă modernă, la confluența cu improvizația jazzistică.

 

Concertele pot fi ascultate în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro.

 

Număr de vizualizări :23http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/kk12A0rTboY?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Idei în Agora cu Fernando Klabin

Posted: 11 Nov 2019 03:00 AM PST

Marți, 12 noiembrie 2019, ora 18.00, Muzeul Municipiului București vă invită la Idei în Agora cu tema „Pe drum, prin ceilalți, către sine – IDENTITĂȚILE UNUI COSMPOLIT”. Sorin Antohi va fi în dialog cu Fernando Klabin. Evenimentul are loc la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei, nr. 151). Intrarea este liberă.

”Fernando Klabin, invitatul acestei seri, și-a început viața (viețile) în Brazilia, dar a ajuns să trăiască – succesiv și simultan, în realitate și în imaginație – și în Austria, România, Israel, Creta, vizitând și tânjind către numeroase alte locuri, între care și Lituania, unde pulsează o memorie misterioasă a rădăcinilor sale de familie. Acest homo viator (ca să extrapolez conceptul lui Gabriel Marcel de la identitatea creștină la ideea mai generală a vieții ca pelerinaj), a înțeles că orice Camino este deopotrivă fizic și metafizic, te poartă către ceilalți și, prin ei, către tine însuți. Și, iar și iar, te duce către borgesiene grădini cu poteci care se bifurcă. Sau se întâlnesc, se confundă, sunt parcurse în moduri neașteptate, ajung la câte un liman ori eșuează la un nedorit capăt de drum Treptat, fiecare homo viator devine și un homo mediator, fiindcă, așa cum el este (re)construit de interacțiunea cu ceilalți, și ceilalți îi vor simți atingerea și se vor transforma, iar lumile lor respective se vor întrepătrunde, fie și numai pe durata unui dialog pasager. Așa va decurge dialogul nostru: vom porni de la biografie și egoistorie și vom ajunge la sensurile și semnificațiile lor. Pentru noi și pentru alții” – Sorin Antohi.

***

Fernando Klabin s-a născut la São Paulo, unde a făcut studii de Litere, și a absolvit Științe Politice la Universitatea din București. A locuit timp de șaisprezece ani în Capitala României, lucrând mai mult timp la Ambasada Braziliei. Este traducător, scriitor, actor, fotograf, ghid de turism. În 2016 a primit Ordinul Meritul Cultural al României în grad de ofițer. A urmat și studii de masterat în Litere la Universitatea din São Paulo. A tradus în limba portugheză opere semnate de Mircea Cărtărescu, Mircea Eliade, Constantin Noica (în colaborare cu Elena Sburlea), Max Blecher, Emil Cioran și Lucian Blaga, precum și de Georg Trakl, Frații Grimm. Arthur Koestler și alții.

Sorin Antohi (n. 1957) este istoric al ideilor, eseist, traducător. Membru în Academia Europaea. Mai multe informații la www.sorinantohi.org.

***

Idei în Agora este un program dedicat analizei spiritului public. A fost inițiat în 2017 de Sorin Antohi și este susținut de Adrian Majuru. Este conceput, planificat de Sorin Antohi și găzduit de Casa Filipescu-Cesianu. Realizat de Muzeul Municipiului București (MMB), în parteneriat cu Asociația Orbis Tertius / A Treia Lume (OT). Întâlnirile au formate diferite (dialoguri, conferințe, colocvii, seminarii, dezbateri publice etc.), propunând un dialog între curente, mișcări, personalități, viziuni despre lume, teorii, ideologii aflate în consens, rezonanță, tensiune ori conflict. Evenimentele sunt filmate și transmise prin live streaming pe YouTube, fiind apoi arhivate la www.sorinantohi.org (unde se arhivează deasemenea afișele și pliantele) și https://www.youtube.com/channel/UCv5R2xEgA_M5nzwIUGl8kcQ. Arhiva seriei se găsește și la http://muzeulbucurestiului.ro/idei-in-agora.html. Informații și la https://www.facebook.com/IdeiinAgora/, https://muzeulbucurestiului.ro/.

Întâlnirile din al treilea an de Idei în Agora: LI: 1989 in the Balkans: Annus horribilis instead of annus mirabilis. Lecture by Stefan Troebst followed by a dialogue with Sorin Antohi (1.10.2019). LII: The Peaceful Revolution in Leipzig in European and Global Contexts. Public debate. Tobias Hollitzer, Gisela Kallenbach, Michael Kölsch, Matthias Middell, Volker Rodekamp. Welcome address by Gabriele Goldfuss. Opening statement by Michael Kölsch. Moderator: Sorin Antohi (4.10.2019). LIII: Situația studiilor literare. Conferință de Mircea Martin urmată de un dialog cu Sorin Antohi (29.10.2019).

ÎN PREGĂTIRE:
LV: 26.11.2019, 18:00. Alexandru Andrieș în dialog cu Sorin Antohi. LVI: 3.12.2019, 18:00. Gabriel Andreescu în dialog cu Sorin Antohi.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.

 

 

 

Număr de vizualizări :16http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/tURt2SbdU7U?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Expoziţia ‘’INSULA SONORĂ – Caii sălbatici merg unde vor’’, la MNAC

Posted: 11 Nov 2019 02:16 AM PST

Vara aceasta, cincisprezece adolescenți din mai multe zone ale țării au stat timp de o săptămână în Sulina, explorând realitățile sociale ale unui fost oraș cosmopolit, momentan depopulat, prin mijloace artistice vizuale. Lucrând în echipe, aceștia au realizat documentare de scurt metraj pe peliculă, fotografii pe film și Polaroide, benzi desenate, poezii și înregistrări audio bazate pe istoria localității, dar și istoriile locuitorilor din oraș.

Vernisaj: 13 noiembrie, ora 19:00, Sala Auditoriu, etajul 4 MNAC.

After Party cu RekAbu!

֍ Despre expoziție
Expoziţia ‘’INSULA SONORĂ – Caii sălbatici merg unde vor’’ este rezultatul Atelierului de documentare creativă la Sulina, un exerciţiu pedagogic orientat către metode clasice de documentare prin fotografie, film şi desen. Utilizarea exclusivă a mijloacelor analogice oferă artiștilor posibilitatea de a se concentra asupra viziunii și interpretării propriii, precum şi asupra problemelor etice pe care le presupune reprezentarea realităţii. La o primă vedere, Sulina lasă impresia unui oraş romantic din Delta Dunării, dar la o privire mai amănunțită putem observa o paletă mult mai variată de substraturi.

Instalația prezintă un loc îndepărtat, prin intermediul celor două simțuri de bază proprii omului – simțul auditiv și cel vizual. Fotografii, film și desen explorează istoria locului, viața cotidiană a orășenilor, rolul femeilor invizibile sau legendele auzite. Atenția este, poate uneori inconștient, îndreptată către ceva cunoscut – consecințele tranziției postdecembriste sunt prezente în peisajul cotidian. Tranziția sălbatică pare nerezolvată strategic în Sulina, la fel ca în multe alte locuri ale țării din care provin și tinerii artiști. Subtitlul, ‘’Caii sălbatici merg unde vor‘, devine astfel un sinonim, nu numai pentru creația spontană a adolescenților expuși, dar și pentru contextul în care ne aflăm. Cimitirul, subiect pregnant în coloana sonoră, aduce o doză de nostalgie asupra Sulinei multiculturale de odinioară care astăzi nu mai este. Dintr-o perspectiva optimistă, acesta poate fi perceput ca dorința unui nou început.

֍ Artiști
Adelina Apetrei | Maria Argianu | Ștefania Burtel | Andreea Clopot | Anca Copoiu | Teodora Danciu | Luisa Ghigeanu | Ana Hubati | Ilinca Luca | Florin Matei | Alexandru Nivnea | Ioana Pătrașcu | Dragoș Sferdianu | Adriana Stan | Ruxandra Vulpe

֍ Conceptul expoziției și curatoriat: Petra Dobruska

֍ Conceptul atelierului: Petra Dobruská, Ioana Brailescu | Designul expoziție: Alina Turdean | Coloana sonoră: Mara Maracinescu | Producția expoziției: Andrada Rosu | Concept grafic: Iulia Țurcanu | Execuție tehnică: Andrei Mocanu

֍ Trainerii atelierului de documentare creativă:

Regie de film și montaj: Alina Manolache | Fotografie și imagine: Alexandru Mihai, Andrada Roșu | Poezie recitată: Ioana Brăilescu | Bandă desenată: Dan Michiu Dinescu | Fotografie instant: Oana Ghera, Ioana Brăilescu | Tehnici analogice și developare: Muzeul Cineastului Amator, Ioana Ciolea

֍ Despre Atelierele de Documentare Creativă

Atelierele de documentare creativă reprezintă cel mai nou proiect al One World România la Școală, inițiat la sfârșitul lunii august 2018. Dedicat liceenilor pasionați de explorare vizuală, antropologică și culturală a realităților sociale din zilele noastre, atelierele reprezintă un spațiu în care adolescenții pot experimenta povestea unui spațiu aparte folosindu-se de diverse practici artistice precum fotografia, desenul, filmatul pe peliculă, realizarea de benzi desenate și alte forme creative de documentare. Mai multe detalii despre noi puteți descoperi pe scoala.oneworld.ro.

֍ INTRAREA LIBERĂ

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

 

 

 

 

Număr de vizualizări :23http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/OeJ24hBeHNU?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

EUROPALIA ROMÂNIA. Pianistul Daniel Ciobanu – trei zile, trei țări,...

Posted: 11 Nov 2019 01:55 AM PST

Muzicianul Daniel Ciobanu a încheiat seria de recitaluri EUROPALIA duminică, 10 noiembrie 2019, la Genappe, Belgia, în sala Bruegel de la Golf Club d’Hulencourt. Acesta a reprezentat România în trei țări, Marea Britanie, Olanda și Belgia printr-un tur de forță artistică apreciată de un public numeros. Astfel, primul recital a avut loc pe 7 noiembrie, la Londra, în Saint James’ Church Paddington, urmat de un al doilea pe 8 noiembrie, la Haga, în Nieuwe Kerk. 

Născut în Piatra-Neamț, pianistul, care trăiește acum în Berlin, este absolvent al Conservatorului Regal din Scoția şi laureat al mai multor concursuri prestigioase. A câștigat cea mai importantă recunoaștere internațională în 2017, la Concursul Arthur Rubinstein din Tel Aviv, unde a fost distins atât cu Premiul II – Medalie de Argint, cât și cu Premiul publicului, iar în țară a participat în cadrul Festivalului ”George Enescu”. Răsfățat de publicul de pretutindeni, artistul își descrie muzica drept „un cocktail de muzică clasică cât se poate de serioasă combinată cu jerbele şi artificiile repertoriului pentru pian”.

 

În cele trei recitaluri din cadrul EUROPALIA, pianistul a interpretat un repertoriu variat, care a inclus lucrări de Olivier Messiaen, Frédéric Chopin, Arvo Pärt, Serghei Prokofiev, Frederic Rzewski și George Enescu. ”Sunt încântat de recitalurile susținute în EUROPALIA. Sunt bucuros că am devenit un ambasador al tinerei generații de artiști români, care reprezintă România peste hotare”, a spus Daniel Ciobanu, la finalul celor trei recitaluri. Participarea României la EUROPALIA este coordonată de ICR.

 

„Prima parte a programului s-a axat pe zona spiritual-interioară și mistică a existenței noastre, o parte pe care o ignorăm în favoarea materialismului. Am parcurs un traseu cu trimiteri la divinitate (Messiaen – Regard du Pere ) și la întrebări existențiale (Fr. Chopin – Sonata nr. 2). Despărțirea dintre o mamă și copilul ei nu poate fi mai dureros reflectată decât în Für Alina de Arvo Pärt”, a mărturisit pianistul.

 

În partea a doua a recitalului a fost schimbat registrul grav printr-o altă cadență și dinamică sonoră. ”După pauză, în program, am pornit de la daunele colaterale asupra omului, provocate în urma revoluției agricole și industrializare. Ne-am amintit despre fabrica de textile și sclavia regăsită în Cotton Mill Blues al lui Rzewski și Sonata Războiului a lui Prokofiev. Dincolo de contextul social și politic din diferite perioade, nu am omis orizontul speranței și legătura cu divinitatea, prin Carillon Nocturne al lui Enescu. Duminică, ne-am amintit, așadar, de clopotele de le biserică, prin sunete cu rezonanțe asemănătoare, deși ne-am aflat în sala unui club de golf”,  a conchis Daniel Ciobanu.

 

***

Pianistul Daniel Ciobanu s-a născut în anul 1991 în Piatra-Neamţ şi a început studiul pianului sub îndrumarea meticuloasă a profesoarei Cosma Magdolna. La vârsta de nouă ani a luat, în paralel, ore de pian cu profesoara Delia Bălan, la Bacău. Ulterior a devenit elevul profesoarei Mihaela Spiridon, cu care a colaborat până la terminarea liceului. În această perioadă, a obţinut numeroase premii la olimpiadele şcolare şi concursurile desfăşurate în ţară. A susținut recitaluri la Carnegie Hall, Elbphilharmonie Hamburg, Gewandhaus Leipzig, Konzerthaus Berlin, St John’s Smith Square din Londra, Festivalul Internațional George Enescu din București și a concertat în Japonia, China, Taiwan, Africa de Sud și Brazilia. Personalitatea muzicală și tehnica distinctă a lui Ciobanu au condus la colaborări importante cu orchestre precum: Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, Filarmonica din Israel și Israel Camerata, Royal Scottish National Orchestra, Filarmonica George Enescu și Orchestra Națională Radio. În 2017, Daniel Ciobanu a înființat Festivalul de Muzică Neamț, pentru a crea o platformă internațională pentru tinerii artiști. În stagiunea 2019-2020 va evolua de mai multe ori sub bagheta dirijorului Omer Meir Wellber, printre acestea numărându-se și debutul pianistului român cu Orchestra Gewandhaus din Leipzig.

 

Despre Festivalul Artelor EUROPALIA

 

Festivalul Artelor EUROPALIA este considerat manifestarea culturală de cea mai mare amploare din Belgia, fiind organizat sub patronajul Familiei Regale a Belgiei, o dată la doi ani, în Belgia și în țări învecinate – Franța, Olanda, Luxemburg și Germania sau Marea Britanie. Institutul Cultural Român este coordonatorul participării României la cea de-a 27 a ediţie a Festivalului EUROPALIA, proiect de anvergură desfășurat în perioada octombrie 2019 – februarie 2020 şi implementat în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii şi Identității Naționale și Secretariatul General al Guvernului, alături de Asociația EUROPALIA International din Bruxelles, organizatorul tradițional al manifestării. Cea de-a 27-a ediție a Festivalului EUROPALIA este dedicată României.

Vizualizări: 10

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor