altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 10 noiembrie 2021

“Lumina din sferele interioare ale Anielei Ovadiuc” plus 9 more


Lumina din sferele interioare ale Anielei Ovadiuc

Posted: 09 Nov 2021 02:27 PM PST

Începând de marți, 9 noiembrie 2021, ora 18:30, la etajul Galeriei Senso din București (Calea Victoriei 12C) poate fi vizitată expoziția personală a Anielei Ovadiuc cu titlul „Inside”. Având-o curator pe Ana Daniela Sultana, expoziția face parte din programul expozițional conceput de Ana Ștefania Andronic (BUZU), Directorul Artistic al Galeriei Senso, și rămâne deschisă publicului până în data de 29 noiembrie 2021.

„Prezentă în fiecare lucrare din noua serie a Anielei Ovadiuc, lumina este elementul care filtrează și facilitează accesul într-un univers stilistic proteic, un univers din porțelan translucid și gresie glazurată, în care albul predomină, iar tensiunile existențiale evocă, în același timp, și aparența, și esența. Componenta autoreferențială a selecției expoziționale sau povestea despre sinele ascuns, pierdut ori regăsit în metalimbajul formelor, culminează cu un autoportret ascuns într-o sferă. De altfel, sfera este cheia întregului discurs plastic în această selecție inedită – sfera turtită, sfera alungită, sfera care conține înăuntrul său alte sfere – spunând, fiecare în parte, o altă poveste, pe care o putem descifra voyeuristic printr-un mic vizor. Mizând pe ceramica-instalație, practica artistică a Anielei Ovadiuc se situează mai de grabă la polul avangardist al acestei străvechi arte a focului, subscriindu-se unei tendințe deja consacrate de emancipare a ceramicii și de raliere a acesteia la artele majore.

Ceramica Anielei Ovadiuc, un dinamic dialog vizual între vechi și nou, aparență și esență, înăuntru – în afară, ne reamintește de efemeritatea lucrurilor și a vieții și face trimitere la un fel transcendent de a intra în rezonanță cu mișcarea interioară a atomilor, a celulelor și a sferelor.” – Ana Daniela Sultana

Aniela Ovadiuc a absolvit Universitatea Națională de Arte din București cu o licență în ceramică și un masterat în arte vizuale. Membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, ea este, de asemenea, fondator al brandului Ceramic Time, face parte din portofoliul Galeriei Senso și desfășoară, totodată, o intensă activitate expozițională atât pe plan național, cât și internațional. Practica sa artistică se află la intersecția dintre ceramică, design de obiect și instalaționism.

Galeria Senso este o inițiativă a antreprenoarei Anca Vlad, susținută de Fundația Fildas Art și farmaciile Catena, prin programul Catena pentru Artă, în calitate de sponsor.

Situată într-o zonă de interes și vizibilitate urbană, pe care le poate spori prin oferta sa culturală, Galeria Senso organizează periodic expoziții însoțite de materiale promoționale – cataloage editate în condiții tehnice deosebite, volume cu caracter monografic, flyere, știri, reportaje și filme de artă care se difuzează pe postul de televiziune online cu același nume. Site-ul www.galeriasenso.ro încorporează platforma unui magazin online și oferă posibilitatea vizionării și achiziționării operelor de artă printr-un singur „click”.

„Aducem arta mai aproape de tine! – este deviza galeriei, în numele căreia ne-am propus să facem o selecție cât mai reprezentativă de autori și opere. Expozițiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor prin care sperăm să se manifeste, autentic și original, o vocație culturală asumată! Vom continua să organizăm și în 2021, cu același succes, evenimente de referință în peisajul cultural al Bucureștilor, atât cât ne vor permite vremurile actuale” – Galeria de Artă Senso, București.

Număr de vizualizări :9http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/RLfqR9M_T4k?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Expoziția stradală ”Meserii legendare”

Posted: 09 Nov 2021 09:14 AM PST

Astăzi, 9 noiembrie 2021, a avut loc inaugurarea Expoziției stradale de fotografie ”MESERII LEGENDARE”, un proiect al Primăriei Capitalei, iniţiat şi derulat de Centrul pentru Seniori al Municipiului București CSMB, în parteneriat cu Muzeul Municipiului București. Imagini cu personaje reprezentative ale Bucureştilor, demni promotori ai unor Meserii de Legendă încă actuale sau demult uitate sunt expuse la Casa FILIPESCU – CESIANU de pe Calea Victoriei nr. 151. Trecătorii pot admira această expoziţie stradală emblematică până pe 21 noiembrie 2021. La eveniment au participat Alexandra DOBRE, Director General CSMB, alături de echipă şi de câţiva dintre protagoniştii expoziţiei, personaje emblematice ale Bucureştilor de-acum şi de odinioară: NICOLAE ZDÂRCĂ (92 ani), pălărier, Comandor VASILE IURAȘCU (90 ani), primul pilot român care a zburat cu elicopterul în 1956, ION BOTESCU (62 ani), cel mai longeviv chelner, GELU CĂLIN (62 ani), șofer de troleibuz, Comandor (Rtr) ALEXANDRU POPA (68 ani), pilot de elicopter, scriitor, președintele ARPIA – Asociaţia Română pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii, filiala București – Otopeni, OCTAVIAN IONEL BUZĂ (61 ani), meşter tapiţer şi MIHAELA TĂMĂȘDAN, fiica Cdr. Aviator PETRU TĂMĂȘDAN (95 ani), pilot de linie, scriitor şi poet, care, din păcate s-a stins din viaţă în această primăvară.

„Este încă o dovadă că ne-am respectat promisiunea: aceea de a nu-i uita pe aceşti oameni cu har care se încăpățânează să ducă mai departe ce au învățat și să păstreze farmecul unor meserii legendare care le-au fost viaţă, pasiune și lumină”, a spus Alexandra DOBRE, Director General Centrul entru Seniori al Municipiului București.

 

Proiectul dedicat profesiilor și meseriilor legendare este o încunuare a iniţiativei Centrului pentru Seniori al Muncipiului Bucureşti de a-i omagia pe cei mai reprezentativi bucureșteni care și-au transformat pasiunea în profesie, păstrând și slujind cu sfințenie meseriile de altădată, cu farmecul și unicitatea lor. Câțiva dintre ei, chiar la vârste înaintate, le practică și acum și au mărturisit că nu ar renunța pentru nimic în lume la bucuria zilelor petrecute, de exemplu, în atelierele de creație de pălării sau în cele de tapiserie sau ipsosărie.

 

 

 

 

 

,,Această inițiativă este lăudabilă şi vine să încurajeze tinerele generații prin a descoperi tainele meseriilor pe cale de dispariție, dar importante. Din păcate, tehnologia a umbrit farmecul îndeletnicirilor vechi pe care noi le-am practicat cu dăruire și devotament” – Nicolae Zdârcă (pălărier)

 

,,O idee foarte interesantă care a fost materializată încă din luna martie a acestui an și continuă cu această expoziție pe Calea Victoriei, care ne bucură și ne face mândri de realizarile noastre. Mă bucur că acest demers oferă posibilitatea bucureștenilor de a cunoaşte meseriile legendare de odinioară…” – Comandor (rtr) Alexandru Popa (pilot de elicopter, scriitor, Președintele ARPIA, filiala Bucureşti – Otopeni)

 

Anul acesta, Ziua Națională a Meseriilor (11 martie) a fost marcată în premieră, cu ocazia Gala valorilor societății românești ,,MESERII  LEGENDARE” organizată de Primăria Capitalei prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București, sub coordonarea Direcției Cultură, Învățământ, Turism și găzduită de Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu”!

Se cuvine să îi numim pe distinșii seniori, laureați ai Galei „MESERII LEGENDARE”, aducându-le omagiul nostru și exprimându-ne respectul, dar și considerația pe care le-o purtăm:

  • ION BOTESCU (62 ani), cel mai longeviv chelner
  • OCTAVIAN IONEL BUZĂ (61 ani), meşter tapiţer
  • GELU CĂLIN (62 ani), șofer de troleibuz
  • RADU DUMITRU (60 ani), ceasornicar
  • VASILE  ENIŞOR (54 ani), celebrul flaşnetar
  • Comandor VASILE IURAȘCU (90 ani), primul pilot român care a zburat cu elicopterul în 1956
  • DORINA NEMEȘ (65 ani), conductor de tramvai
  • IOAN NICOLAU (93 ani), faimos designer vestimentar al anilor ’50, creator al unor jocuri celebre
  • Comandor (Rtr) ALEXANDRU POPA (68 ani), pilot de elicopter, scriitor, președintele ARPIA – Asociaţia Română pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii, filiala București -Otopeni
  • ALEXANDRU PSCHEIDT (76 ani), acordor de piane
  • MARIA RĂDULESCU (85 ani), meșter ipsosar
  • Comandor Aviator PETRU TĂMĂȘDAN (95 ani), pilot de linie, scriitor, poet
  • MARIA VĂTAFU (80 ani) şi IVAN VĂTAFU (87 ani), faimoşi specialişti în domeniul pielăriei şi încălţămintei
  • NICOLAE ZDÂRCĂ (92 ani), pălărier

 

 

 

Astfel de oameni au reușit să cultive simplitatea și noblețea, profesionalismul și devotamentul, credința și perseverența ținând cu greu”cortina” ridicată peste profesii așezate la loc de cinste. Mulți au rămas să lucreze singuri, pentru că, în ziua de azi, este aproape imposibil să găsești discipoli în ”meserii de poveste”, precum cea de pălărier, pantofar, ipsosar, ceasornicar, acordor de piane, șofer sau tapiser.

 

Iată însă că și astăzi mai există ascunse, comori urbane păzite de acești făuritori de frumos…

Noi suntem datori să le mulțumim, să nu îi uităm și să vi-i prezentăm așa cum merită.  Pentru că, ”viața fiecărui om este o poveste, sunt oameni care au scris istorie, iar ei, eroii noștri, se află încă printre noi”.

 

Număr de vizualizări :40http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/y6hBIvC_DjA?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Dostoievski, 200 de ani

Posted: 09 Nov 2021 09:08 AM PST

În 11 noiembrie 2021 se împlinesc  200 de ani de la nașterea scriitorului Feodor Mihailovici Dostoievski.  Compania independentă Arte-Factum celebrează bicentenarul cu #dosztoievskij b@r/reopening #6,  spectacol al regizorului Levente Kocsárdi. Spectacolul se desfășoară de la ora 19, în Studioul Franciscan (Timișoara, str. E. Ungureanu nr. 1), cu respectarea tuturor normelor sanitare în vigoare,  și va fi difuzat  în premieră în live streaming, unde va rămâne disponibil 24 de ore, ca să poată fi vizionat de spectatori  de pe orice  meridian.  Transmisia va fi precedată de interviuri cu actorii și regizorul spectacolului.

”Încă din 2019, când  am deschis Laboratorul de introspecție teatrală despre Crimă și pedeapsă, știam că în 11.11.2021 îl vom sărbători pe Feodor Mihailovici Dostoievski. Că vom fi în #dosztoievskij b@r și vom face mare zastolie la 200 de ani de la nașterea omului care a schimbat, pentru totdeauna, înțelegerea noțiunii de umanitate.  Pe atunci, credeam că în 2021 Timișoara va fi capitală culturală  a Europei. Au trecut doi ani inimaginabili, dar în 11. 11 2021, îl celebrăm pe Feodor Mihailovici Dostoievski în #dosztoievskij b@r /reopening #6, un spectacol a cărui distribuție este alcătuită din tineri actori din România, Serbia și Republica Moldova. #dosztoievskij b@r/reopening este un spectacol-atelier, un eseu teatral despre conștiință, crimă și vinovăție. Destructurăm și recompunem, cu mijloace teatrale, mecanisme extreme de validare a iluziilor despre noi înșine, procese  care au făcut din Rodion Romanovici Raskolnikov un ucigaș, pentru a înțelege ce mai înseamnă conștiința pentru oameni care au acum vârsta  studentului Raskolnikov, cum se raportează, intim și personal, oameni de orice vârstă, astăzi, la noțiunea de conștiință, căci în #dosztoievskij b@r toți sunem Raskolnikov (Все мы Раскольников). Totul se petrece în mintea lui Raskolnikov, în coșmarul lui, în delirul său ca un vehicul către înțelegere”, explică  regizorul Levente Kocsárdi.

Cu: Alexandru Romescu, Aida Olaru, Larisa Belcea, Nina Troća,  Levente Kocsárdi, Ștefan Roman, Laura Gîrbovan, Darie Doklean,  David Vicol, Alexandru Bogdan Popescu. Scenografia: arh. MC.Donici; dramaturgia: Simona Donici; context muzical: Kocsárdi Levente; mișcare scenică: Alin Radu; video-mapping: Sebastian Hamburger.

O producție a companiei de teatru independent Arte-Factum. Bilete:   www.bilete.ro/dosztoievskij-b-r-reopening/  sau la Agenția  Teatrului Maghiar, rezervări la tel. 0752111807.

Proiectul cultural  Noturnalii 2021 este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara. Proiect cofinanțat de Consiliul Județean Timiș . Parteneri: Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely.

Proiectul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timişoara şi a Consiliului Local Timişoara. Conținutul proiectului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Local Timişoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.

 

Foto: Cornel Putan, Anca Buzatu/ #artefactum

 

Număr de vizualizări :30http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/jXLFBrAH6VI?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Mozart și Ceaikovski într-un concert cu public, condus de Christian...

Posted: 09 Nov 2021 09:04 AM PST

Filarmonica „George Enescu” programează pentru  joi, 11 și vineri, 12 noiembrie 2021, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, un concert cu public, condus de maestrul Christian Badea, prim-dirijor principal al instituției. Programul este alcătuit din ”Simfonia nr. 35, în re major, Haffner, KV 385” de Wolfgang Amadeus Mozart și ”Serenada în do major pentru orchestră de coarde, op. 48” de Piotr Ilici Ceaikovski. Publicul va putea participa în proporție de 30% din capacitatea Sălii mari a Ateneului Român, conform condițiilor sanitare în vigoare. Biletele pentru aceste două evenimente se pun în vânzare joi, 4 noiembrie, de la ora 12.00. ”Haffner”,  compusă în 1782 şi considerată drept una din primele creaţii mature semnate de Mozart, reprezintă o lucrare simfonică de referinţă de la sfârşitul secolului al XVIII-lea. „Se observă  primele semne ale sintezei stilistice mozartiene inconfundabile: motive melodice scurte şi pregnante, vivacitate ritmică,  construcţii armonice elaborate, contraste dinamice şi orchestraţie bogată”, apreciază muzicologul Mihai Cojocaru.

Serenada în do major pentru orchestră de coarde, op. 48 de Ceaikovski a fost scrisă în toamna anului 1880. „Într-o scrisoare către editorul său, Ceaikovski mărturisea că iniţial a gândit noua lucrare, de abia schiţată, drept o simfonie, dar a fost inspirat să îi dea forma unei serenade. Succesul său a fost imediat şi unanim, iar Anton Rubinstein a apreciat-o drept cea mai reuşită lucrare de până atunci”, notează muzicologul Octavia-Anahid Dinulescu, în caietul program al concertului.

Concert simfonic CU PUBLIC

Joi și vineri 11 și 12 noiembrie 2021

ora 19.00, Sala mare a Ateneului Româm

 

Orchestra simfonică a Filarmonicii ”George Enescu”

Dirijor
CHRISTIAN BADEA

Program

Wolfgang Amadeus Mozart
Simfonia nr. 35, în re major, Haffner, KV 385

Piotr Ilici Ceaikovski
Serenada în do major pentru orchestră de coarde, op. 48

 

 

CHRISTIAN BADEA

Dedicat în egală măsură muzicii simfonice și operei, Christian Badea, prim-dirijor al Filarmonicii „George Enescu”, a concertat pe toate continentele și în cele mai importante săli și teatre de operă, printre care Metropolitan Opera (New York), Opera de Stat (Viena), Royal Opera (Londra), Carnegie Hall (New York), Suntory Hall (Tokio), Concertgebouw (Amsterdam).
Cariera sa este marcată de colaborări importante cu artiști de referință ai timpului nostru – Leonard Bernstein, Mstislav Rostropovici, Placido Domingo, Renée Fleming, Natalie Dessay, Thomas Hampson. Sub semnul Leonard Bernstein 100, centenarul nașterii artistului a fost sărbătorit la Filarmonica „George Enescu”, ultimele două concerte simfonice ale stagiunii trecute fiindu-i dedicate de maestrul Christian Badea – unul dintre discipolii cei mai de seamă ai faimosului compozitor, dirijor, pianist şi pedagog american.

Christian Badea a condus orchestre de prim rang ale lumii, printre care se numără Royal Philharmonic și BBC Symphony (Londra), Filarmonica din Sankt Petersburg, Filarmonica Cehă, Amsterdam Philharmonic, Orchestre Philharmonique de Radio France, Accademia di Santa Cecilia Orchestra (Roma), RAI Orchestra Montreal Symphony, Filarmonica din Tokio, Pittsburg Symphony (Torino). La Metropolitan Opera din New York a dirijat peste 160 de spectacole într-un repertoriu vast și variat. În mai 2015, Christian Badea a dirijat la Ateneul Român actul al III-lea din „Parsifal“, după care, în deschiderea următoarei stagiuni a pus în scenă, în dublă calitate, de dirijor și regizor, actul I din opera lui Richard Wagner. În decembrie 2017, Christian Badea a obţinut un succes extraordinar cu „Andrea Chénier“ de Umberto Giordano la faimosul Teatro Colón din Buenos Aires, fiind invitat să revină în 2019. A inițiat ciclul „Mari Concerte al Centenarului României“, în colaborare cu Filarmonica „George Enescu“, în toamna anului 2018. A dirijat la Opera din Sydney, „Turandot“ (noiembrie-decembrie 2019, Melbourne) și „Carmen“ (ianuarie-martie 2020, Sydney). În Festivalul Internațional George Enescu 2019 din București, a condus Filarmonica din Sankt Petersburg cu Vadim Repin solist, iar în ediția de anul acesta a Festivalului, recent încheiată, a realizat un neuitat program cu lucrări de Enescu, Schumann, Bartok şi Wagner (uvertura operei Tannhäuser), alături de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Ungare, Corul Filarmonicii George Enescu și soliștii Kian Soltani (violocelist) și Cosmin Ifrim (tenor)

Prețurile biletelor sunt:
Categoria I: 110 lei;
Categoria II: 100 lei.
Pentru a evita aglomerația și formarea de grupuri, accesul se face cu o oră înainte de începerea spectacolului.

***

Biletele se pot procura astfel:
– De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75

– Online, accesand site-ul www.fge.org.ro – sectiunea „Calendarîncepând de joi, 4 noiembrie 2021, de la ora 12.00. Vă rugăm să luați în considerare că, odată început procesul de rezervare online, locurile vor fi blocate timp de 30 minute. Numărul maxim de bilete ce pot fi achiziționate într-o sesiune online este de șase bilete. Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.

 

Casa de Bilete a Ateneului Român

Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar.

Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul 
www.fge.org.ro

Accesul în sala Ateneului Român este permis cu participarea publicului în proporție de 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă toţi participanţii sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, conform Hotărârii nr. 91 din 22.10.2021. Accesul publicului va fi permis numai în aceste condiții și a purtării de mască (medicală/nonmedicală) pe toată durata evenimentului. Verificarea acestor condiții se va face înainte de accesul în incinta Ateneului Român.

 

Număr de vizualizări :26http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/XAsTGUI1Pbg?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Marta Petreu, laureată a Premiului ”Scriitorul anului 2021”

Posted: 09 Nov 2021 08:57 AM PST

Marta Petreu este laureata Premiului Scriitorul anului 2021, acordat de Uniunea Scriitorilor din România, pentru volumul ”Blaga, între legionari și comuniști”, apărut în colecția „Plural” a editurii Polirom, și în ediție digitală. Premiul i-a fost decernat autoarei la Iași, vineri, 5 noiembrie, în cadrul Galei Scriitorilor Anului 2021, organizată de Uniunea Scriitorilor din România. Marta Petreu a fost premiată ex aequo cu Daniel Cristea-Enache – pentru volumul Linia de contur (editura Spandugino).

Marta Petreu a primit pentru același volum și Premiul Scriitorul lunii august 2021, acordat de Uniunea Scriitorilor din România, precum și Premiul „Tudor Vianu” pentru întreaga operă de cercetare a culturii românești, oferit de Muzeul Național al Literaturii Române.

De curând, autoarea a primit și Premiul de excelență „George Bacovia” al revistei Ateneu, ediția 2021.

Marta Petreu cercetează zvonurile care au circulat și circulă încă în mediul românesc, uneori și în cel internațional, despre orientarea politică extremistă – legionară, apoi și comunistă – a lui Lucian Blaga. Poet, dramaturg și filosof, Blaga este cel mai complex autor din cultura românească a secolului XX. Zvonul despre legionarismul lui este cu atît mai surprinzător cu cît autorul, spre deosebire de alți filosofi sau scriitori români, nu a făcut politică și nu a scris texte politice. Au dreptate legionarii care susțin că Blaga a fost un legionar ascuns? Ce semnificație a avut pentru viața și opera lui faptul că a avut mulți prieteni și exegeți legionari, precum și exegeți și colaboratori comuniști? De ce l-a atacat teologul D. Stăniloae, a avut acesta dreptate cînd a scris că Blaga este un pericol pentru națiunea română? De ce a purtat C. Rădulescu-Motru o campanie sistematică împotriva filosofiei lui Blaga și de ce s-a solidarizat Academia Română cu Motru? A dedicat într-adevăr Blaga piesa Avram Iancu lui Corneliu Zelea Codreanu? Au dreptate comuniștii, începînd cu Lucrețiu Pătrășcanu și terminînd cu Mihai Beniuc, să-l acuze pe Blaga și opera lui de fascism, legionarism, misticism, ortodoxism? Și-a meritat oare Blaga destinul, elogiile lui Carol al II-lea, apoi hărțuielile la care a fost supus din cele mai diferite direcții, din toamna anului 1940 și pînă la moarte? De ce l-a supravegheat Securitatea pe Blaga și la ce concluzii a ajuns? Ce relații erau între Blaga și Cercul Literar? De ce a făcut Blaga în 1959 un „Memoriu” către C.C. al P.M.R.? Ce rol a jucat dna Dorli Blaga în publicarea „Memoriului”? Dar Mircea Zaciu? Acestea și altele de același fel sînt întrebările la care încearcă să răspundă cartea de față.

 

Marta Petreu este scriitor şi profesor. Face parte din gruparea literară „Echinox”; e membră a Uniunii Scriitorilor din România. Este profesor de istoria filosofiei româneşti la Universitatea „Babeş-Bolyai” şi redactor-şef al revistei Apostrof, mensual editat de Uniunea Scriitorilor din România. Doctor în filosofie al Universităţii din Bucureşti. A debutat editorial în 1981, cu volumul de poeme Aduceţi verbele. Alte volume de poezie: Dimineaţa tinerelor doamne (1983); Loc psihic (1991); Poeme neruşinate (1993); Cartea mîniei (1997); Apocalipsa după Marta (1999); Falanga (2001); Scara lui Iacob (2006); Asta nu este viaţa mea (2014). Ca eseist şi istoric al filosofiei româneşti, a publicat volume precum: Teze neterminate (1991); Jocurile manierismului logic (1995); Un trecut deocheat sau „Schimbarea la faţă a României” (1999); Ionescu în ţara tatălui (2001); Filosofia lui Caragiale (2003); Filosofii paralele (2005); Despre bolile filosofilor. Cioran (2008); Diavolul şi ucenicul său: Nae Ionescu – Mihail Sebastian (2009). A publicat, sub titlul Conversaţii cu… (2004 şi 2006), două volume de interviuri cu personalităţi ale vieţii intelectuale româneşti. A gîndit şi alcătuit mai multe volume tematice de confesiuni. A prefaţat şi îngrijit ediţii de carte de filosofie şi de literatură (Nae Ionescu, Bucur Ţincu, Constantin Rădulescu-Motru, Radu Stanca, D.D. Roşca, Alexandru Vona ş.a.). În 2011, Editura Polirom a iniţiat seria de autor „Marta Petreu”, în care au apărut pînă în prezent: romanul Acasă, pe Cîmpia Armaghedonului (Premiul „Cartea Anului 2011” acordat de România literară şi Fundaţia Anonimul; Premiul pentru cea mai bună carte de ficţiune a anului 2011, decernat la Gala Industriei de Carte din România; laureat la Festivalul Primului Roman de la Chambéry, 2012; reeditat în colecţia Top 10+, 2019); Apocalipsa după Marta (integrală a poeziei editate pînă în 2011); Cioran sau un trecut deocheat; De la Junimea la Noica. Studii de cultură românească; Filosofia lui Caragiale; O zi din viaţa mea fără durere; Ionescu în ţara tatălui; Jocurile manierismului logic; Filosofii paralele; Biblioteci în aer liber; Asta nu este viaţa mea (poezie); Diavolul şi ucenicul său: Nae Ionescu – Mihail Sebastian. În colecţia „Eseuri şi confesiuni” a Editurii Polirom au apărut volumele Generaţia ’27 între Holocaust şi Gulag. Mircea Eliade şi Klaus Mann despre generaţia tînără (2016) şi Despre bolile filosofilor. Cioran (2017), iar în colecţia „Plural”, Domni şi Doamne (2020). În 2017 publică, tot la Editura Polirom, romanul Supa de la miezul nopţii (Premiul PEN România, 2018).

Pentru cărţile ei, Marta Petreu a primit numeroase premii naţionale şi internaţionale. Mai multe volume ale sale (poezie, romanul Acasă, pe Cîmpia Armaghedonului, studii asupra culturii româneşti) au fost traduse şi publicate în Franţa, S.U.A., Italia, Ungaria, Serbia, Spania, Elveţia.

 

Număr de vizualizări :29http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/LJbY2i4LJHY?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Omagiu adus lui Nicolae Iorga la Festivalul ”Bookcity” din Milano

Posted: 09 Nov 2021 08:53 AM PST

Cel mai mare festival de carte din Milano și Lombardia va deschide porțile unei noi ediții care va reuni peste 1 500 de evenimente, manifestare care se va desfășura în prezența publicului în perioada  17 – 21 noiembrie 2021. Un eveniment cu caracter internațional promovat de Departamentul de Cultură al Orașului Milano și de Asociația BOOKCITY MILANO, formată din Fundația Corriere della Sera, Fundația Giangiacomo Feltrinelli, Fundația Umberto și Elisabetta Mauri și Fundația Arnoldo și Alberto Mondadori. Pentru a zecea oară, editura Rediviva este inclusă în programul SCRITTI DALLA CITTÀ MONDO, un eveniment promovat pentru BookCity de Biroul Cultural al Municipiului Milano, CITTÀ MONDO – Municipiul Milano. La această ediție editura Rediviva si Centrul Cultural Italo Român vor aduce un omagiu istoricului si omului de cultură NICOLAE IORGA 1871-1940,  la 150 de ani de la nașterea sa prin prezentarea recentului volum publicat: BREVE STORIA DEI ROMENI (ed. REDIVIVA, 2021), o reeditare a lucrării apărută în anul 1911 în limba italiană prin efortul Ligii unității culturale a tuturor românilor,  ca un semn de apreciere adus poporului italian care în acel an sărbătorea cei 50 de ani de unitate.

Volumul va fi prezentat duminică, 21 noiembrie 2021, ora 12 00. la Museo delle Culture del Mondo din Milano, VIA TORTONA 56.  

 

 

Vor interveni: CRISTIAN LUCA. MARCO BARATTO, IDA GARZONIO, VIOLETA POPESCU. 

 

 

 

Cu ocazia aniversării poporului italian – am publicat o scurtă prezentare a istoriei noastre intitulată Breve storia dei romeni care s-a născut în tipografia mea în anul 1911. Am scris această carte – cu mult entuziasm într-o limbă pe care o cunoșteam de mult și pe care o vorbeam fluent, dar care rezervă multe surprize pentru un străin, după cum îmi dau seama de fiecare dată când încerc să scriu  direct în italiană. Anumite îndoieli lingvistice m-au determinat să recurg la fostul meu student, fiul cel mare a lui Frollo pentru o revizuire – cum avea să mărturisească N. Iorga în cartea sa de memorii: O viață de om așa cum a fost.  Istoricul Nicolae Iorga făcea referință la profesorul Ildebrando Frollo, titular al catedrei de Istoria literaturii neolatine la Universitatea din București, lingvist și lexicograf italian român.

Cunoașterea lucrării lui Iorga despre istoria românilor cu o atenție deosebită acordată  relațiilor cu Italia  – scrie în prefața volumului George BOLOGAN, ambasador al României în Italia – este o  adâncire în istoria antică a unei națiuni, care mai mult decât oricare alta a rămas aproape de Bel Paese fiind singura din lume care poartă în numele ei, amintirea  Romei, cu o prezență care astăzi înseamnă multe familii mixte și peste un milion de români care își aduc contribuția în fiecare zi la economia și viața socială a celei de-a doua lor patrii. Este o călătorie în cunoașterea Europei, cu un studiu aprofundat al istoriei militare, politicii, arhitecturii, literaturii și culturii în sensul său cel mai deplin, reușind să îmbogățească orizontul culturii generale din partea cititorului.

 

Cartea s-a bucurat de un important ecou în Italia, fapt care reiese și dintr-o însemnare din 1921: „În limba noastră, Nicolae Iorga publică o Scurtă istorie a românilor, un act unic de omagiu adus Italiei: volumul tipărit în 1911 lui Vălenii de Munte pentru aniversarea a cincizeci de ani de unitate a noastră, este astăzi de negăsit atât în Italia, cât și în România, și merită o reeditare, deoarece autorul a cercetat cu o atenţie deosebită legăturile dintre civilizaţia noastră şi cea dunăreană de-a lungul diferitelor secole”, Michele A. SILVESTRI  la volumul de Nicolae Iorga și Italia – ” Introducere la studiul României și al românilor”, (Roma, 4 februarie 1921).

 

Cu siguranță, Iorga a nutrit o mare dragoste pentru Italia – scrie Marco BARATTO într-un studiu legat de prezența lui Iorga în orașul Milano cu ocazia susținerii a trei conferințe –  încă de la o vârstă foarte fragedă, ceea ce l-a determinat nu doar să o situeze printre cele mai importante teme de cercetare, ci și să fondeze, alături de mulți dintre colegii și prietenii săi precum Pârvan sau Murgoci, instituții culturale precum Casa Română din Veneția și Academia Română din Roma; instituții care înainte de război au avut un rol important atât în formarea multora dintre cei mai buni istorici români, cât și în înțelegerea reciprocă dintre români și acei italieni cât și în cunoașterea reciprocă dintre români și acei italieni care au ajuns apoi la cunoașterea României și a istoriei ei (…) Marco BARATTO, Nicolae Iorga, Milanese)

Ediția actuală a volumului a fost îngrijită de Lorena CURIMAN (redactor), care anunță cititorii într-o notă explicativă că: Rescrierea textului original în limba italiană contemporană nu are deloc pretenția de a fi o transliterație sau o recreare a originalului: este de fapt originalul azi, cu unicul scop de a obține o lectură mai ușoară. Limba italiană a textului original, început de secol XX (1911) nu deviază în mod esențial de limba italiană actuală. Eventualele dificultăți pe care un cititor le-ar putea întâlni citind textul original depind de un lexic desuet sau de termeni care se folosesc rar în comunicarea actuală, dar în orice caz, aparțin vocabularului italian.

 

Număr de vizualizări :35http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/u8JF0iBrwHY?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”Călătorii în timp” – Expoziție la Muzeul de Artă Contemporană „Geo...

Posted: 09 Nov 2021 08:48 AM PST

Simpozionul Național de Estetică, eveniment cu tradiție desfășurat la Centrul de Cultură „George Apostu”, va debuta joi, 11 noiembrie 2021, cu vernisarea expoziției „Călătorii în timp”. Expoziția, găzduită în perioada 11 noiembrie – 22 noiembrie 2021 de Muzeul de Artă Contemporană „George Apostu”, reunește un fond de 125 de lucrări de pictură, sculptură, grafică și fotografie, semnate de 37 de artiști. Lucrările prezentate publicului sunt realizate de artiști români și străini, pe parcursul a cinci ediții ale „Rezidenței Tescani”. 

Taberele de la Tescani inițiate de artistul băcăuan Ilie Boca, iar de cinci ani continuate ca moștenire culturală și trecute-n actualitate sub denumirea „Rezidenței Tescani” de artistul Ovidiu Ungureanu, este un eveniment care reunește an de an, într-un adevărat cantonament artistic, pictori, sculptori, graficieni, fotografi, ceramiști și metaliști români care sunt provocați creativ să realizeze lucrări inspirate de farmecul aparte al Tescaniului. 

Despre ediția 2021 a rezidenței, istoricul de artă Maria Pașc, curatorul ediției, nota: „Tescaniul de care azi ne despărțim este altul decât cel care ne-a deschis porțile acum zece zile, când ne-am adunat, puși împreună de organizatorii ediției 2021 a Rezidenței Tescani. L-am înțeles, întâi de toate, ca loc de întâlnire. Întâlnire colegială între pictori, graficieni, ceramiști, fotografi, caligrafi, muzeografi, istorici ai artei. Tescaniul este un fundal pe care s-au trasat relații umane speciale, spațiu al bucuriei, efervescent și provocator. A produs coagulare, climat. Amestecurile n-au fost numai de culoare, cum ar fi de așteptat într-o rezidență artistică, s-au combinat zelul intelectual cu buna-dispoziție, sobrietatea compozițiilor cu „ebrietatea” îmbietoare a umorului. De toate cele bine-făcătoare simțurilor am avut parte în această rezidență: frumos, firesc, plăcere, ludic, excentric, șoapte, miresme, fantasme. Artiștii s-au lăsat provocați de peisajul și ambianța Tescaniului, au lucrat mult, dar, mai ales, au lucrat bine. Nu-i ușor lucru! Un loc nou te obligă să ieși din tine, să pui în mișcare un potențial pe care nu-l puteai anticipa. Ni s-a repus în drepturi bucuria simțurilor. Ne luăm rămas bun cu o senzație de plenitudine, cu o mulțime de proiecte noi și cu pofta de a le face”.

Lucrările prezentate în cadrul expoziției „Călătorii în timp” se află în custodia comună a artistului Ovidiu Ungureanu, fondatorul Chromatique Photo Studio & Art Gallery, și a colecționarului Iosif Cernic. 

Expoziția „Călătorii în timp” (11 – 22 noiembrie, Centrul de Cultură „George Apostu”) poate fi vizitată respectând orele de funcționare a instituției și normele de prevenire a pandemiei de coronavirus.

Număr de vizualizări :34http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/yJtQMubP9r0?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

”Casa tradițională – reper identitar”, la Muzeul Naţional al Ţăranu...

Posted: 09 Nov 2021 08:44 AM PST

Consiliul Județean Olt și Muzeul Județean Olt, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român, vă aşteaptă joi, 11 noiembrie 2021, de la ora 15.00, la vernisajul expoziţiei ”Casa tradițională – reper identitar”, care va avea loc la Sala Acvariu. România a avut un bogat patrimoniu construit în satele care, în unele locuri, încă mai încântă ochii vizitatorilor. Depopularea satelor, lipsa banilor, nepăsarea sau ignorarea valorilor arhitecturale tradiţionale au dus, în timp, la situaţii nefireşti: casele de la ţară sunt fie lăsate să se dărâme, fie li se schimbă arhitectura odată cu reabilitarea lor.

„Casa tradițională – reper identitar” este un proiect inițiat de Consiliul Județean Olt și Muzeul Județean Olt și se va derula pe parcursul mai multor ani.

Acest proiect este o încercare de salvgardare a arhitecturii rurale tradiţionale, de tezaurizare a acesteia și, de ce nu, de a pune bazele constituirii și la Olt a unui nucleu pentru un viitor muzeu al satului din județul Olt, care are (încă) foarte multe case cu specific unic, așa cum dealtfel sunt și cele din Vâlcea sau Gorj.

Tot parteneri în proiectul nostru vor fi și primăriile din localitățile care dețin case tradiționale cu arhitectură mai deosebită dar și parteneri persoane fizice sau juridice interesate de scopul pentru care am inițiat acest proiect, care se va derula în mai multe etape.

La nivelul judeţului Olt au fost identificate trei zone în care se pot oricând constitui rezervaţii arhitecturale: comuna Poboru (satul Cornățelu), comuna Făgeţelu şi comuna Oporelu (satul Rădeşti). Case construite în stilul arhitectural tradițional se mai găsesc pe alocuri și în alte sate din nordul județului Olt: Topana, Leleasca, Sâmburești, Vitomirești.

Prima etapă a proiectului o reprezintă prezenta expoziție cu câteva dintre desenele realizate în urmă cu câțiva ani de studenți sau viitori studenți la arhitectură în satul Cornățelu din comuna Poboru și satul Rădești din comuna Oporelu.

Alături de acestea sunt expuse fotografii reprezentative pentru arealul etnografic reprezentat de Țara Oltului de Jos.

 

În etapa următoare, care va începe în primăvara anului 2022, vor avea loc deplasări în teren pentru identificarea caselor tradiționale cât mai bine conservate precum și a proprietarilor acestora, inventarierea, realizarea de relevee și fotografierea, întocmirea unui studiu statistic.

 

În cea de-a treia etapă va fi întocmit un proiect prin care urmărim constituirea unui nucleu pentru un sat tradițional care să cuprindă case din zonele cu arhitectură specifică din nordul județului Olt. Acest sat ne dorim să fie un sat viu, în care să poată veni oameni împreună cu copiii lor pentru a experimenta – pentru o perioadă – traiul într-o gospodărie țărănească, în care se vor crește păsări, animale, se vor cultiva legume și zarzavaturi, se vor practica meșteșuguri tradiționale specifice satului oltean, adică se va putea trăi strict ca pe vremea bunicilor din secolul trecut.

 

Vor fi realizate cataloage, albume, ilustrate, miniaturi ale celor mai interesante și frumoase case descoperite în teren, se va încerca păstrarea în condiții cât mai bune a caselor tradiționale bine conservate și restaurarea altora – stabilite de specialiștii muzeului de la Râmnicu Vâlcea și ai Ordinului Arhitecților din România -, care să merite a fi restaurate.

 

Se va face promovarea zonelor prin includerea lor într-un circuit de turism cultural, circuit care să includă și Muzeul Nicolae M. Nica de la Chilia – Făgețelu precum și alte colecții etnografice din județul Olt, ateliere ale meșterilor etc.

O secțiune a site-ului Muzeului Județean Olt va fi dedicată acestui proiect urmând ca, în timp, să aibă site propriu.

 

Coordonator proiect: George Smarandache, Director Muzeul Județean Olt

Curator expoziție: Valeru Ciurea

Parteneri în acest proiect sunt: Muzeul Județean de Istorie Aurelian Sacerdoțeanu Vâlcea, Muzeul Satului Bujoreni, Ordinul Arhitecţilor din România –  Filiala Oltenia, Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Vâlcea şi Direcția pentru Cultură Olt.

 

Expoziția va putea fi vizitată la Sala Acvariu, până pe 21 noiembrie 2021, de marți până duminică, între orele 10.00 şi 18.00. Intrarea este liberă.

 

Parteneri media ai MNȚR: TVR, Radio România, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Internațional, RFI România, Historia, Igloo, Arhitectura, Observator Cultural, Infinitezimal, Revista Timpul, Ziarul Lumina, LiterNet.ro, www.agerpres.ro, spotmedia.ro, www.ordineazilei.ro, www.modernism.ro, propagarta.ro, www.matricea.ro, www.promenada-culturala.ro, www.daciccool.ro, www.gokid.ro, www.onlinegallery.ro, www.cooperativaurbană.ro, www.accmediachannel.ro, revistapatronatuluiroman.ro, www.iqool.ro, www.Financiarul.ro, www.News24.ro, Terra Magazin.

 

Număr de vizualizări :35http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/74I4gWgY-xU?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

„ConnectArts – Note”

Posted: 09 Nov 2021 08:40 AM PST

Marți, 9 noiembrie 2021, orele 17:00, Asociația Culturală ISVOR marchează finalizarea proiectului „ConnectArts – Note” printr-un eveniment „cu prezență fizică”, găzduit de Universitatea Națională de Muzică din București (UNMB), Sala „Constantin Silvestri” (Strada Știrbei Vodă nr. 33). Evenimentul „ConnectArts – Note: Pop Up Showcase” va cuprinde audiții de muzică și poezie în proiecte colaborative, vizionarea filmelor produse în cadrul celei de-a treia ediții „ConnectArts” și discuții ale echipei proiectului cu studenții UNMB, publicul-țintă principal, atât despre rezultatele obținute până acum cât și despre ce își propun să realizeze – împreună – în viitor. 

În perioada 20-30 noiembrie, Radio România Muzical va susține „ConnectArts – Note” printr-o campanie de promovare a tinerilor muzicieni implicați în proiect, un eveniment conceput pentru perioada premergătoare Zilei Naționale a României. Astfel, în fiecare zi de la ora 18.30, Radio România Muzical va distribui online, pe pagina facebook proprie (https://www.facebook.com/Radio-Rom%C3%A2nia-Muzical-227784404990), câte un clip video – din cele 11 realizate pe scena Sălii Radio în luna iulie, cu formațiile jazz / crossover RVQ, Marta Popovici & On The Fly, respectiv Andrei Petrache Trio, în cadrul proiectului „ConnectArts – Note”.

 

Lansat pe 13 octombrie printr-un eveniment „showcase” găzduit de creart / Teatrelli, „ConnectArts – Note” duce mai departe experiența acumulată în primele două ediții „ConnectArts”, concentrându-se pe încurajarea proiectelor artistice colaborative și publicarea de informații utile pentru artiști.

În această ediție au fost invitați trei poeți tineri și trei formații ale noului val în jazz/crossover, care au creat împreună poezie și muzică într-o abordare interdisciplinară concretizată în producții multimedia – construite cu sprijinul unor artiști foto-video.

Astfel, au fost realizate proiecte colaborative prin participarea creatorilor de literatură, muzică, fotografie și video-art, invitați să producă împreună lucrări artistice pornind de la „note” (cu sensul de însemnări, reflecții; dar și de reprezentări grafice ale sunetelor muzicale) pe tema celor trei dimensiuni primordiale ale ființei umane – sintetizate de Lucian Blaga în „Trei fețe”: instinctuală (jocul copilului), emoțională (iubirea tânărului) și rațională (înțelepciunea bătrânului).

Tandemurile poetico-muzicale sunt EVA COSAC (poetă) + RVQ (Radu Vâlcu – chitară, Răzvan Florescu – vibrafon, Andrei Petrache – pian, moog, Mihai Balabaș – vioară, live electronics, Alexandru Badea – tobe) / MIHAI IVAȘCU (poet) + ANDREI PETRACHE TRIO (Andrei Petrache – pian, Alexandru Marin – bas, Gabriel Matei – tobe) / ALBERT DENN (poet) + MARTA POPOVICI & ON THE FLY (Marta Popovici – voce, Bogdan Tănase – chitară, Adi Stoenescu – pian, Alexandru Marin – bas, Gabriel Matei – tobe). Lor li s-au alăturat artiștii foto/video FLORIN GHENADE și IRINEL CÎRLĂNARU.

 

„ConnectArts – Note” este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), organizat de Asociația Culturală ISVOR în parteneriat cu Radio România Muzical, Universitatea Națională de Muzică București (UNMB), Teatrelli.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

www.connectarts.ro – resurse de dezvoltare personală pentru artiști // proiecte artistice colaborative // comunitate online // hub cultural // platformă independentă // muzică, dans, teatru, arte vizuale // multi + interdisciplinaritate

 

Aflați mai multe despre ConnectArts pe www.connectarts.ro

Despre proiectele Asociației Culturale ISVOR puteți afla pe www.isvor.ro

Vizualizări: 8

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor