altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 1 martie 2020

“România, la FRANCOFILM Roma 2020” plus 2 more


România, la FRANCOFILM Roma 2020

Posted: 29 Feb 2020 07:08 AM PST

România participă la ediția a XI-a a FRANCOFILM – Festivalul Filmului Francofon din Roma, prin proiecția filmului ”Mo”, regizat de Radu Dragomir. Inițiativa este susținută de Ambasada României în Republica Italiană și Accademia di Romania in Roma, cu sprijinul Institutului Cultural Român. Festivalul este organizat de Institutul Francez – Centre Saint Louis cu prilejul Zilei Internaționale a Francofoniei. Proiecția peliculei ”Mo” va avea loc duminică, 8 martie 2020, ora 17.00, la sediul Institutului Francez – Centre Saint Louis din Largo Toniolo 21/22. Proiecția va fi în limba română, cu subtitrări în italiană. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Cea de-a XI-a ediție a FRANCOFILM – Festivalul Filmului Francofon din Roma prezintă, în perioada 5-13 martie 2020, 17 filme de lung metraj din 14 țări: Albania, Armenia, Belgia, Bulgaria, Burkina Faso, Canada, Elveția, Franța, Liban, Luxemburg, Maroc, România, Senegal și Tunisia.

 

Evenimentul este organizat cu sprijinul reprezentanțelor diplomatice în Italia ale țărilor membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF). Festivalul se încheie cu decernarea unor Premii (Premiului Juriului, al Publicului și al unor Mențiuni Speciale). În 2019, filmul prezentat de România în cadrul competiției – Un pas în urma serafimilor – a primit Premiul Publicului.

 

Mai multe detalii pe: https://www.ifcsl.com/centre-saint-louis/francofilm-2020

Număr de vizualizări :19http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/k9nTJSzlHxg?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Trei designeri români își prezintă creațiile la New York, în cadrul...

Posted: 29 Feb 2020 06:26 AM PST

Primul eveniment al programului permanent lansat de reprezentanța ICR la New York dedicat industriilor creative, ROMANIAN ANNUAL FASHION SHOWCASE, debutează cu un prim eveniment inspirat de tradiţiile românești, vineri, 6 martie 2020, ora 18.30. Sediul ICR New York din Manhattan va găzdui viziunea contemporană originală a trei apreciaţi designeri români, recunoscuți pentru abordările inovative și a brandurilor lor reprezentative: Alexandra Popescu-York, Corina Leca (DeCorina Hats) și Alina Marica (Maressia). Tema evenimentului pornește de la tradiția și semnificația Mărţișorului, simbolul românesc al începutului primăverii, înnoirii şi norocului, inclus pe lista Patrimoniului UNESCO, evidențiind creativitatea și originalitatea designului vestimentar românesc, precum și relevanța contemporană a tradițiilor românești, reimaginate într-o abordare cât se poate de actuală.

Programul ROMANIAN ANNUAL FASHION SHOWCASE urmărește, pe lângă promovarea valorilor culturale autentice românești, a industriilor creative autohtone, cu o pondere tot mai mare în economia națională și în care designul vestimentar și artele textile ocupă un rol important, conectarea publicului american cu bogăția culturii noastre tradiționale.

Programul va avea un caracter permanent și va fi dezvoltat în fiecare an, incluzând atât designeri consacrați, cât și tineri reprezentanți ai industriilor creative.

Mai multe detalii despre eveniment: https://www.icr.ro/ şi pe paginile de socializare ale Institutului.

Despre participanţi:

Corina Leca –designer și fondatoare a DeCorina Hats, brand de pălării realizate într-unul dintre cele mai bine echipate ateliere din Europa. Multe dintre mașinile pe care le folosește au 150 de ani vechime sau sunt replici ale unor mașini folosite în epoca victoriană. Pentru creațiile sale, unii dintre furnizori sunt chiar cei care deservesc pălărierii Reginei și ai Familiei Regale a Marii Britanii. „Pălăriile sunt doar pentru oameni autentici. Dacă pălăria nu este o extensie a personalității tale, atunci n-o mai purta”, după cum declară chiar creatoarea. Website.

Alina Marica – designer și fondatoare a brandului Maressia, promotoare a broderiei tradiționale sub forma așa-numitului punct Maressia, punctul în stea, care se bazează pe tradiționalul punct românesc în cruce, redat însă într-o formă mai complexă și mai sofisticată. Creaţiile din colecția Maressia sunt haine de serie mică și unicat, personalizate, create în atelierul propriu. Caracteristica esențială a brandului o reprezintă inspiraţia provenită din iile vechi şi reinventarea, prin stilizare, a vechilor broderii, care devin o marcă unică, originală și reprezentivă. Website.

Alexandra Popescu York – designer stabilit de mai bine 15 ani în New York, unde a urmat cursuri la celebrul Fashion Institute of Technology și a lucrat pentru case de modă americane. Începând cu anul 2003, a participat, la New York Couture Fashion Week, având peste 20 de showuri de modă în locații prestigioase din New York. S-a specializat în rochii couture și tocmai a lansat o nouă linie „ready to wear” pentru bărbați și femei, care se găseşteîntr-un magazin prestigios din Soho, New York. Creațiile Alexandrei au fost publicate inclusivîn Vogue. Website.

 

Număr de vizualizări :30http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/LVkVyuT-Gew?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

ZIZ – Art and Social Area: un nou spațiu dedicat comunității și art...

Posted: 29 Feb 2020 05:00 AM PST

ZIZ – Art and Social Area este un spațiu compus realizat prin eforturile comune a patru organizații clujene: Asociația Teatrală Shoshin, Made in Pata-Rât, Asociația Colectiv A și Fabrica de Pensule. Situat la etajul 1 al Sinagogii Ortodoxe de pe Strada Paris nr. 5 din Cluj, acest loc revine la viață și se deschide publicului oferind experiențe deopotrivă artistice și de conectare cu ceilalți.  Evenimentul de deschidere va avea loc vineri, 6 martie 2020, începând cu ora 17:00, la sediul ZIZ, de pe strada Paris nr. 5, etaj 1.

ZIZ nu este doar despre artă, ci este despre artă într-o societate marcată de schimbări accelerate din punct de vedere ecologic, economic și politic. Dorim să ne dezvoltăm gândirea critică prin dezbateri, proiecții de filme, expoziții, spectacole de teatru și dans, programe de rezidență, concerte, workshop-uri și laboratoarele artistice. O luăm pas cu pas și dorim ca prin proiectul nostru să contribuim la o mai strânsă legătură între artă și societate, iar în timp, dorim să devenim un centru de cercetare și formare profesională în artele spectacolului și dezvoltare comunitară. –  a menționat Köllő Csongor, președintele Asociației Teatrale Shoshin, organizația care a inițiat înființarea noului spațiu.

Fost lăcaș de cult al comunității evreiești, ZIZ – Art and Social Area își păstrează funcția de loc comun și incubator al comunității, noii locatari deschizând spațiul pentru toți clujenii, indiferent de etnie ori religie, activitățile celor patru organizații fiind dedicate unui public larg, de la adolescenți, la adulți seniori. Publicul este invitat să descopere atelierele și cursurile de teatru și dans, laboratoarele artistice folosind tehnici de Virtual și Augmented Reality, spectacolele de teatru și dans, rezidențele artistice și concertele organizațiilor rezidente.

 

Spațiul va funcționa ca sediu primar pentru Asociația Teatrală Shoshin și pentru Atelierul Made in Pata Rât, în timp ce, în cazul Fabricii de Pensule și Colectiv A, va funcționa mai mult ca spațiu de activități, aceste organizații derulând proiecte și în alte spații din oraș, în parteneriat cu diferite organizații și instituții locale.

 

 „Scopul nostru este ca ZIZ să devină un reper cultural, un exemplu de inițiativă care dorește să aprofundeze relația organică între artă și societate, între artiști și diferitele comunități locale. Viziunea noastră comună este de a crea un spațiu cu un caracter special, găzduind evenimente interculturale și interdisciplinare, unde poți să-ți găsești atât gașca, cât și evenimentele care să te inspire în viața de zi cu zi. –  a mai adăugat Köllő Csongor, președintele Asociației Teatrale Shoshin.

 

Programul de deschidere cuprinde diverse activități de la tururi ghidate, spectacole de dans, sesiuni de Vinyasa Krama Yoga, discuții și acțiuni performative, expoziții și evenimente surpriză. Toate evenimentele din cadrul deschiderii sunt cu acces gratuit.

Pentru mai multe informații despre program, dar și pentru a fi la curent cu ultimele noutăți, urmăriți ZIZ – Art and Social Area pe Facebook.

 

Despre organizațiile fondatoare:

Asociația Teatrală Shoshin se concentrează pe aplicarea practicii artelor performative în viața orașului ca un mod alternativ de a crea situații de dialog în contextul multicultural și intergenerațional. Din 2014, Shoshin a organizat un număr mare de ateliere atât pentru artiști ai scenei, cât și pentru cei provenind din alte profesii sau din comunități neglijate de societate. A produs mai multe spectacole în aer liber, în studiouri și în spații alternative. A inițiat un festival de teatru cu un caracter interdisciplinar și internațional (KaravanAct, 3 ediții) și un forum internațional de teatru (Out of the Frame). A activat în mediul urban cât și rural și a participat în mai multe proiecte internaționale Erasmus+. În prezent face parte dintr-un proiect Creative Europe cu scopul de a crea o rețea de turnee care să asigure acces la actul teatral în mediul rural.

Atelierul Made in Pata Rât și-a început activitatea în anul 2015 în cadrul comunității rome situată la periferia orașului Cluj. Scopul organizației este să construiască legături cu un grup mic de adolescenți, oferindu-le ateliere creative de lucru unde învață croitorie și tâmplărie. Proiectează și creează împreună, dezvoltând produse originale spre vânzare, făcute în mare parte din materiale reciclate sau provenite din donații. Pe termen lung Made in Pata Rât dorește ca atelierul de lucru să ofere o alternativă de muncă în depozitul de deșeuri al orașului, sursa generală a veniturilor acelora care trăiesc în Pata Rât.

Fabrica de Pensule este o organizație din Cluj-Napoca înființată în 2009, activă în zona artei contemporane, cu un program constant în domenii precum artele vizuale, artele spectacolului, mediere și educație artistică, formare culturală.  După 10 ani de existență ca spațiu fizic, găzduit într-o fostă clădire industrială, Fabrica de Pensule funcționează astăzi ca o rețea de expertiză care consolidează și inițiază diverse parteneriate cu alți actori culturali, la nivel național și internațional, desfășurând în spațiile acestora activități care tratează subiecte și teme actuale, de la expoziții și spectacole realizate în parteneriat, la ateliere, rezidențe și alte tipuri de activități educaționale orientate către noile generații și artiștii emergenți. În 2019, Fabrica de Pensule a primit Premiul pentru Rezistență în Cultură al Administrației Fondului Cultural Național.

Colectiv A este un ONG cultural membru fondator al spațiului de artă contemporană Fabrica de Pensule din Cluj. Colectiv A a organizat timp de zece ediții festivalul internațional de artele spectacolului și imagine video Temps d’images, iar din anul 2012 până în anul 2018 a organizat proiectul comunitar La Terenuri – Spațiu Comun în Mănăștur. Prin activitatea sa, Colectiv A participă la dezvoltarea scenei culturale locale prin laboratoare de cercetare, workshop-uri de dans contemporan, producții de spectacole interdisciplinare, rezidențe artistice, proiecte culturale participative. În anul 2016 Asociația Colectiv A a primit premiul Administrației Fondului Cultural Național pentru activare interdisciplinară. De asemenea, este membră în rețeaua IETM și a fost partener activ în rețeaua Eastern European Performing Arts Platform.

Vizualizări: 10

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor