altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 1 aprilie 2021

“Compozitorul THEODOR ROGALSKI omagiat în concertul Orchestrei Nați...


Compozitorul THEODOR ROGALSKI omagiat în concertul Orchestrei Națio...

Posted: 31 Mar 2021 11:31 AM PDT

Dincolo de cei doi mari compozitori români la care se face referință adesea – GEORGE ENESCU și CIPRIAN PORUMBESCU – există mari muzicieni despre care știm mult prea puțin și mai ales ale căror realizări sunt insuficient promovate. THEODOR ROGALSKI (1901 – 1954), dirijor, pianist și compozitor român cu origini poloneze, s-a perfecționat la Conservatorul din Leipzig și la Schola Cantorum din Paris, unde a studiat orchestrația cu nimeni altul decât Maurice Ravel, celebrul creator al Bolero-ului.

În 1926 a câștigat premiul I pentru compoziție la Concursul Național de Compoziție ”George Enescu” și Enescu însuși a selectat lucrarea lui Rogalski – ”Schițe simfonice” – pentru concertul prezentat la Expoziția Internațională de la New York (1939).

A fost primul dirijor al Orchestrei Naționale Radio, ansamblul pe care l-a condus de la pupitru vreme de două decenii și care îi dedică, de altfel, concertul său prezentat vineri, 2 aprilie, de la 19.00.

Evenimentul marchează 120 de ani de la nașterea compozitorului.

Sub bagheta dirijorului ADRIAN MORAR veți asculta, din creația lui Theodor Rogalski, lucrările ”La chef”, ”Dansul domnişoarei Capsali” și ”Balada pe teme populare româneşti” (solo vioară: Virgil Zvorișteanu), în aranjamente semnate de Alexandru Rogalski – nepotul compozitorului – și de Ioan Dobrinescu.

Programul serii continuă cu Salieri – Variațiuni pe tema ariei ”La folia di Spagna” și Mozart – Simfonia nr. 29.

           

            Concertul va fi transmis LIVE  pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical și în streaming live pe Internet, pe site-urile www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

 

Număr de vizualizări :5http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/XVGj940A5vs?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Muzeul Naţional Prado soseşte la Cluj-Napoca în perioada 5-18 april...

Posted: 31 Mar 2021 11:16 AM PDT

Cluj-Napoca, 31 martie 2021. Ambasada Spaniei la Bucureşti organizează, în colaborare cu Muzeul Naţional Prado din Madrid şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca şi al Consulatului onorific al Spaniei la Cluj-Napoca, expoziţia fotografică „Muzeul Prado iese în stradă”. Fotografiile vor fi expuse în perioada 5-18 aprilie 2021 la Centrul de Cultură Urbană Casino situat în Parcul Central “Simion Bărnuţiu”. 

În această perioadă, locuitorii și vizitatorii oraşului Cluj-Napoca vor avea ocazia să admire 22 dintre cele mai reprezentative opere ale Muzeului Prado, principala instituţie culturală a Spaniei şi unul dintre cele mai importante muzee din lume, cu peste 200 de ani de existență.

Vor fi expuse reproduceri impecabile ale unor capodopere semnate de Goya, Velázquez, Rubens, Botticelli, Rembrandt sau Hieronymus Bosch, prezentate la o scară de 1:1. Astfel, expoziţia îşi propune să scoată arta în stradă şi să o apropie de public cu ajutorul unor imagini magnifice, oferind privitorilor o experienţă similară unei vizite reale chiar la Muzeul Prado.

 

Expoziţia a fost prezentată anterior la Bucureşti şi Timişoara, precum şi în numeroase oraşe din America Centrală şi de Sud, Filipine, SUA şi Spania şi oferă prilejul unui periplu prin vastele colecţii de pictură găzduite de Muzeul Prado.

Proiectul reprezintă o fereastră către cunoaşterea bogăţiei artistice a Muzeului şi a artei occidentale în general, deoarece Prado şi colecţiile sale oferă o imagine cuprinzătoare asupra picturii europene de la începutul secolului al XII-lea până în primii ani ai secolului al XX-lea. Aceste capodopere ne invită să parcurgem istoria Spaniei şi a întregii Europe, cu ajutorul unora dintre cei mai mari artişti.

Lucrările, selectate cu deosebită grijă şi atenţie, dezvăluie trecătorilor motivele pentru care Muzeul Prado reprezintă una dintre principalele pinacoteci ale lumii şi un autentic Patrimoniu al Umanităţii.

Număr de vizualizări :15http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/sv5bQKpD1Co?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

„Rezonanța începe când oscilăm sub aceeași frecvență”, de Ofelia Pr...

Posted: 31 Mar 2021 09:55 AM PDT

La editura Limes  a apărut volumul „Rezonanța începe când oscilăm sub aceeași frecvență”, de Ofelia Prodan. „O voltă remarcabilă face Ofelia Prodan în volumul de acum, trecînd de la tensiunea (și intensitatea) atitudinii de combatant și protestatar la aparenta frivolitate ludică. În fapt, nu e decît o tentativă de exorcizare, căci Ofelia tot într-un ”mediu ostil” trăiește, chiar și atunci cînd se relaxează în reverii sarde. Linearitatea vizionară, nu doar atitudinală, de dinainte e spartă acum într-o poetică a notațiilor disparate, prinse într-o vîrtelniță în care piese de real se amestecă pînă la confuzie, sub sigla unei autoironii condescendente, cu infuzii de reverie, șocuri nostalgice și un fel de șotron confesiv. Totul pus într-un puzzle răvășit de sub care se ivește nostalgia a ceva ce e mai mult decît ”chimie”. O tînjeală spirituală înfruntată și asumată cu spirit ludic face unitatea acestor piese dezinvolte.”- Al. Cistelecan      

„Ofelia Prodan e poeta ajunsă la maturitatea la care unii n-ajung niciodată, proaspătă, sprintenă și elastică, în și din  profunzime, nu la plesneală sau nimereală. Poezia singurătății senin-crunte și a întâlnirilor banal-magice, a locului și a nomadului, alunecă aici natural între domestic și surreal, depresie și parodie, expresie și palinodie, reflecție și calambur… Dar face toate astea nu cu ostentație sau gălăgie stilistică, ci “pur și simplu” și “de la sine.” Un sine care există, bineînțeles, întrucât devine. De vină sunt ecologia și (S.F.) astronomia (cine scrie despre așa ceva la noi natural, modest și convingător?). Ca și Constantin Acosmei, Rachel Galvin, sau Jaco Pastorius, poeta spune cu tonuri joase lucruri grave și ample, înalte prin salturi și alteritate. Sunt versuri memorabile, unele, dar cu adevărat remarcabilă e succesiunea și interacțiunea versurilor în poem și în volum; poeta gândește și aude de(o)parte și co(m)ple(X)șitor totodată, navigând între medii și re-medii. Deschideți cartea asta oriunde și citiți oricât de distrat: vi se va pune un nod in gât, dulce-amar. Reveniți atunci, captivați, ca să scăpați. Nu cred că veți scăpa cu bine, ceea ce, molipsiți și căzuți pe gânduri, o să vă placă rău.”- Chris Tanasescu (MARGENTO)

 

Ofelia Prodan a debutat editorial în 2007, cu Elefantul din patul meu (Premiul pentru Debut al Asociației Scriitorilor din București, 2008; nominalizare la Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu – Opera Prima, 2008) și a publicat mai multe cărți de poezie, printre care Ulise și jocul de șah, 2011 (ediție bilingvă română-engleză), Călăuza, 2012 (Premiul Naţional Ion Minulescu, 2013); No Exit, 2015 (Premiul Național George Coșbuc, 2015; Premiul Național Mircea Ivănescu, 2016); Șarpele din inima mea, 2016 (Premiul Cartea de poezie a anului 2016 la Festivalul Național Avangarda XXII, 2017). La editura Limes i-au mai apărut Periodic reciclăm clișeele (2019) și Întâmplări cu poetul d.d.marin și alte personaje controversate (2020). O antologie de autor i-a apărut în Spania (High, 2017), iar în Italia volumul bilingv Elegie allucinogene (Elegii halucinogene, 2019; Premiul special al președintelui juriului în cadrul Premiului Bologna in Lettere, 2021; mențiune de onoare în cadrul Premiului Literar Città di Sassari, 2020). A fost inclusă în mai multe antologii, printre care Voor de prijs van mijn mond (Jan H. Mysjkin, Ed. Poëziecentrum, Belgia, 2013) și Pour le prix de ma bouche (Jan H. Mysjkin, Les éditions l’Arbre à paroles, Belgia, 2019). Este membră a Uniunii Scriitorilor din România şi PEN CLUB România.

 

Număr de vizualizări :35http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/7OBS2BZgYO0?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Poetul Luis Rosales, celebrat la Institutul Cervantes din Madrid

Posted: 31 Mar 2021 09:50 AM PDT

Luni, 5 aprilie 2021, la sediul central al Instituto Cervantes din Madrid, va fi omagiat unul dintre poeții spanioli de seamă, Luis Rosales, al cărui nume este legat și de filiala de la București a cunoscutei instituții din capitala Spaniei, biblioteca purtând numele acestuia. Evenimentul omagial, desfășurat în prezența directorului general al Instituto Cervantes Madrid, Luis García Montero, și al Institutului Cervantes din București, Jorge Jiménez-Zumalacárregui, va cuprinde două evenimente speciale și va fi transmis online, în streaming pe canalele Instituto Cervantes.

Primul dintre acestea, care va avea loc la ora 11 la Madrid (ora 12 la București), îl reprezintă depunerea unor importante documente ce aparțin scriitorului Luis Rosales într-una dintre cele peste 1.800 de cutii de valori din Caja de las Letras – seiful destinat să prețuiască și să protejeze pentru timp îndelungat mici părți din legatele artistice ale unor mari nume ale culturii de limbă spaniolă și din limbile co-oficiale ale Spaniei (catalana, galiciana și basca). Legatul In Memoriam Luis Rosales va fi depozitat chiar de fiul poetului, Luis Rosales Fouz, care va oferi edițiile princeps ale volumelor Abril, Retablo de Navidad, La Casa encendida, precum și o ediție a Operelor Complete.

Cea de-a doua parte a omagiului va avea loc seara, la ora 19.00 (20.00 ora Bucureștiului), fiind vorba despre masa rotundă prilejuită de publicarea cărții Desde que tus pasos me abren el camino. Un paseo por el Madrid de Luis Rosales, un volum care reconstituie o plimbare imaginară prin locurile cele mai apropiate de sufletul scriitorului, la Madrid sau la Cercedilla, locul din proximitatea capitalei spaniole unde acesta obișnuia să se retragă. Autorii cărții, Luis Rosales Fouz și Cova Sánchez-Talón, ce relatează în volum momente și întâmplări din viața poetului necunoscute încă de publicul cititor, vor fi prezenți la eveniment.

Masa rotundă va continua cu lectura unor poeme din opera scriitorului omagiat, în limba spaniolă, de jurnalistul Antonio Lucas și poeta Rocío Acebal, iar în limba română, de poetul și traducătorul Dinu Flamând.

 

#Luis Rosales, o voce importantă a Generației ‘36, laureat al prestigiosului Premiu Cervantes în 1982

 

Luis Rosales (Granada, 1910 – Madrid, 1992) a fost poet și eseist, reprezentant al Generației literare spaniole de la 1936, o generație profund marcată de Războiul Civil spaniol și de urmările acestuia. Rosales a fost membru a Academiei Regale Spaniole și al Hispanic Society of America, director al prestigioasei reviste Cuadernos Hispanoamericanos, membru al Consiliului Privat al Contelui de Barcelona. În 1982 i-a fost decernat Premiul Miguel de Cervantes pentru întreaga operă. Printre cele mai importante volume ale sale sunt: Abril (1935), El contenido del corazón (1941), La casa encendida (1949) și Rimas (1951).

 

Omagiul dedicat lui Luis Rosales face parte din seria de evenimente dedicate împlinirii a 30 de ani de la înființarea Instituto Cervantes, o serie amplă de manifestări ce se vor desfășura pe parcursul întregului an și care a debutat pe 24 martie, cu vizita la Caja de las Letras a Prințesei Leonor a Spaniei. 

 

*

Biblioteca Luis Rosales din cadrul Institutului Cervantes din București s-a deschis publicului în ianuarie 1995, iar în iunie 2005 a primit numele poetului și eseistului Luis Rosales, reprezentând în România un punct de referință fundamental pentru toți cei ce doresc să aibă acces la orice informație, pe orice suport (cărți, reviste, resurse audiovizuale etc.) despre Spania și America Latină. Rafturile Bibliotecii numără în prezent peste 30.000 de volume, limba predominantă fiind spaniola, alături de limbile cooficiale și de traducerile în limba română și de autori români, în limba spaniolă. Biblioteca are și o secțiune, aflată foarte la început, de opere în calo / romani, precum și secțiuni specializate legate de culturile sefardă și al-andalus. Fondul bibliografic este automatizat, oferind acces și la o impresionantă bibliotecă electronică.

 

Număr de vizualizări :22http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/UQcP4dkndgs?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Sportivi consacrați aleargă peste 2000 de km, în trei zile, pentru ...

Posted: 31 Mar 2021 09:44 AM PDT

Asociația CONIL organizează în perioada 2-4 aprilie Crosul CONIL –„Zâmbet pentru autism”, un eveniment virtual care marchează Ziua Internațională a Autismului. Echipa CONIL, împreună cu sportivi români consacrați, precum Elisabeta Lipă sau Gabriela Szabo, jurnaliști și voluntari vor alerga timp de trei zile în cursa zâmbetelor pentru a aduna cei 2.222 km necesari pentru a putea trimite în tabere de integrare copii și tineri cu autism.

Permanenta luptă pentru integrare și acceptare a copiilor cu autism precum și greutățile întâmpinate de părinți în asigurarea permanentă a programelor de recuperare și intervenție a copiilor și tinerilor cu autism trebuie să fie cunoscute! Cu sprijinul remarcabil al domnului Eduard Novak, singurul campion paralimpic român, dar și cu implicarea a numeroși și inimoși performeri – sportivi, jurnaliști, artiști – sperăm să ducem mesajul nostru cât mai departe! Alergăm împreună pentru zâmbetul copiilor cu autism”, declară Adela Hanafi, președinta Asociației CONILorganizator al evenimentului.

Timp de trei zile, toți cei care vor să se implice în acest cros pot să acceseze www.conil.ro și să se înscrie pe platforma ro.runningheros.com.
Cauzei copiilor cu autism li se alătură sportivi, jurnaliști și lideri de opinie: Gabriela Szabo, Elisabeta Lipă, Viorica Susanu, Marian Drăgulescu, Ioana Maria Moldovan, Roxana Ciuhulescu, Diana Bart, Marius Petrescu, Alexandru Constantin, Rareș Florin Stoica, Florin Căruceru, Camelia Lupașcu, Marius Saizu, sportivi profesioniști și copii de la Clubul CSA Steaua București, iar lista este deschisă tuturor celor care doresc să se implice.

Obiectivul crosului este de a aduna împreună 2.222 Km, astfel încât cât mai mulți copii și tineri cu autism să poată fi trimiși în tabere de integrare. Evenimentul este organizat de Asociația CONIL, în parteneriat cu Decathlon România și Clubul CSA Steaua București, cu scopul de a susține copiii și adolescenții cu autism în procesul de recuperare și integrare și de a promova un stil de viață sănătos.
Una dintre marile provocări ale Asociației CONIL este aceea de a face auzită vocea copiilor speciali și a familiilor lor. Nevoile lor de acceptare sunt enorme. Respingerea, etichetarea, excluderea, lipsa de toleranță și de tact creează traume majore, care lasă urme timp îndelungat. Din punct de vedere al costurilor de recuperare, provocările sunt uriașe. Asociația CONIL vine în sprijinul copiilor proveniți din medii defavorizate, familii monoparentale și a celor cu venituri mici. Pentru copiii cu cerințe educaționale speciale, lipsa terapiei timpurii și susținute reduce dramatic șansele de recuperare și integrare.
Din păcate, pandemia a afectat campaniile de strângere de fonduri ale asociației, care s-au desfășurat cu mare greutate și cu rezultate mult mai mici comparativ cu anii anteriori.
Adela Hanafi a impresionat la începutul lunii martie juriul de la „Imperiul leilor” care s-a oferit să contribuie cu 40 de burse de studiu pentru un an de zile (20 din partea lui Dan Șucu și 20 din partea Cristinei Bîtlan), o donație de 30.000 euro din partea lui Bogdan Micu, un buget de organizare de evenimente în locațiile HoReCa ale lui Dragoș Petrescu și o ofertă de 100000 euro din partea lui Mohammad Murad pentru amenajarea unei locații în care să funcționeze viitoarea Școală Gimnazială CONIL, în care copiii să aibă șansa de a învăța în baza unui curriculum adaptat, alături de o echipă multidisciplinară care realizează periodic planuri individualizate de intervenție.

Număr de vizualizări :15http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/gjHiCf16oco?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Emisiunea de mărci poștale Sfintele Paști 2021

Posted: 31 Mar 2021 09:41 AM PDT

În apropierea celui mai important eveniment al creștinătății, Romfilatelia introduce în circulație vineri, 2 aprilie 2021, emisiunea de mărci poștale Sfintele Paști 2021, care comemorează momente cruciale din viața lui Iisus Hristos – Intrarea în Ierusalim, Cina cea de taină și Învierea. Sărbătorile Paștilor reprezintă temelia pe care se sprijină întreg edificiul religiei creștine, respectiv Învierea lui Hristos. Prin biruința lui Hristos asupra morții, creștinii sărbătoresc de Paști Învierea Domnului, dar și consecința Învierii, adică promisiunea trecerii noastre de la moarte la viață. 

Cele două timbre ale emisiunii de mărci poștale, cu aceeași valoare nominală de 2 lei, ilustrează icoanele Intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim și Învierea. 

Pe timbrul coliței dantelate a emisiunii, cu valoarea nominală de 31,50 lei, este redată icoana Cina cea de taină. 

Icoanele ilustrate pe elementele emisiunii se regăsesc pe catapeteasma Catedralei Mântuirii Neamului.

 

Intrarea Domnului în Ierusalim 

 

Intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim este relatată în toate cele patru Sfinte Evanghelii din Noul Testament (Matei 21, 7-11; Marcu 11,1-10; Luca 19, 29-38; Ioan 12, 12-15).

Biserica Ortodoxă prăznuiește evenimentul Intrării Domnului în Ierusalim cu o duminică înainte de Sărbătoarea Învierii din morți a Domnului Iisus Hristos, adică în Duminica Floriilor.

Conform erminiei bizantine, descrisă și de teologul Constantin Cavarnos, în volumul său intitulat Ghid de Iconografie bizantină, reprezentarea Intrării Domnului în Ierusalim îl înfățișează pe Mântuitorul Hristos intrând în cetatea Ierusalimului călare pe un mânz de asin. Cetatea Ierusalimului este ilustrată în dreapta scenei, sub forma unei fortărețe cu ușile deschise. Pe poarta cetății iese un grup de bărbați, femei și copii, care tăiau ramuri și le așterneau în calea Domnului Iisus Hristos, strigând: „Osana, Fiul lui David!”. Aceștia reprezintă poporul care locuia în Ierusalim și care a ieșit să-L întâmpine pe Domnul Iisus Hristos, despre a Cărui minune a învierii lui Lazăr auziseră și erau plini de uimire. Domnul Hristos binecuvântează smerit cu mâna dreaptă și ține în mâna stângă un filacter. Reprezentarea bizantină a acestei icoane îl redă pe Hristos Domnul așezat cu ambele picioare de aceeași parte a asinului, orientat cu fața către cel care privește icoana, spre deosebire de picturile religioase apusene în care Hristos este zugrăvit, de obicei, călărind cu picioarele de o parte și de alta a asinului.

 

Intrarea Domnului Hristos în Ierusalim este un moment ce ilustrează smerenia Mântuitorului, Care este aclamat de mulțimea de oameni, cea care, peste puțin timp, avea să strige ca El să fie răstignit.

 

Cina cea de Taină 

 

În Sfânta Scriptură, Cina cea de Taină este redată în toate cele patru Sfinte Evanghelii (Matei 26, 17-29; Marcu 14,12-25; Luca 22, 7-23, Ioan 13, 1-28).

În Biserica Ortodoxă, Cina cea de Taină este prăznuită în Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Domnului nostru Iisus Hristos, în Sfânta și Marea Joi.

La Cina cea de Taină, Domnul Iisus Hristos a instituit Taina Sfintei Euharistii. Această Sfântă Taină, care se mai numește și Sfânta Împărtășanie sau Cuminecătură, este centrul vieții Bisericii. Prin Cina cea de Taină, Domnul Hristos arată că darurile creației, reprezentate prin pâine și vin, sunt daruri ale iubirii Sale pentru oameni, iar când El sfințește aceste daruri, transfigurându-le prin Însăși prezența Sa, ne dăruiește viață veșnică: Cine mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia, în ziua cea de apoi. Căci trupul Meu este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură” (Ioan 6, 54-55).

Icoana Cinei celei de Taină este nelipsită din programul iconografic al bisericilor ortodoxe, fiind zugrăvită în naos, pe catapeteasmă sau chiar în altar.

Această icoană Îl înfățișează pe Domnul Iisus Hristos stând la cină cu ucenicii Săi, înainte de Sfânta Sa Pătimire. Pe masă sunt farfurii, pâine, ulcioare și vin. Iconografia bizantină înfățișează masa Cinei celei de Taină ca fiind semicirculară. Domnul Hristos este așezat în mijlocul semicercului mesei, fiind astfel centrul icoanei. De asemenea, El este reprezentat puțin mai mare decât ucenicii Săi. Hristos binecuvântează cu mâna dreaptă; ucenicii sunt așezați de-o parte și de alta a lui Hristos; Ioan este așezat în partea stângă, plecat pe pieptul lui Iisus (conform Ioan 13, 23-25), iar Petru se află în dreapta lui Iisus, având în vedere că era cel mai în vârstă dintre ucenici. Tot în partea dreaptă este zugrăvit Iuda, care își întinde mâna către blid și se uită către Iisus, vădind astfel intențiile sale de trădător. Ucenicii sunt reprezentați fără aureole, iar expresia chipurilor arată tulburare și tristețe pentru că Domnul Hristos le spune că unul Îl va vinde și El va fi condamnat la moarte. Totodată, fețele ucenicilor sunt toate orientate frontal, către privitorul icoanei.

 

Învierea Domnului 

 

Învierea Domnului Iisus Hristos din morți este punctul central al activității Sale pământești și al istoriei mântuirii oamenilor. Sfinții Evangheliști relatează pe larg acest eveniment cutremurător și tainic, plin de slavă dumnezeiască, prin care Mântuitorul Iisus Hristos restaurează omul și întreaga creație (Matei 28; Marcu 16; Luca 24; Ioan 20).

Icoana obișnuită, mai ales în pictura bizantină, a Învierii Domnului este cunoscută sub numele de „Anastasis” (termenul grec pentru „Înviere”), care Îl reprezintă pe Domnul Iisus Hristos ca Biruitor asupra iadului și a morții. Această icoană se mai numește și icoana Coborârii la iad a Domnului.

 

 

Domnul Iisus Hristos este reprezentat ca fiind Stăpân al vieții și al morții, Biruitor al iadului, Izbăvitor al celor aflați aici. Mântuitorul Hristos privește cu duioșie la fața lui Adam, care imploră iertare. În dreapta lui Adam, se află Eva, care este, de asemenea, în genunchi, cu mâinile ridicate în semn de rugăciune către Hristos Mântuitorul. Hainele în care este reprezentată Eva aduc aminte de îmbrăcămintea Maicii Domnului, sugerând astfel că Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu Întrupat, Noul Adam, S-a născut ca om în lume prin noua Evă, Fecioara Maria. În stânga Domnului Iisus Hristos, sunt zugrăviți regele Solomon și regele David, îmbrăcați în veșminte împărătești, cu coroană pe cap, strămoși și proroci ai lui Mesia. Ei Îl recunosc pe Hristos Domnul – Mesia, arătând tuturor pe Cel despre Care profețiseră și a Cărui venire o vestiseră. În spatele lui Solomon îl putem vedea pe Sfântul Ioan Botezătorul, Înaintemergătorul care a pregătit calea Domnului.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, învață că Învierea lui Hristos este începutul învierii tuturor oamenilor, este Vestea cea Bună în plinătatea și unicitatea ei, este garanție a învierii noastre. Mântuitorul Hristos Însuși a spus: Eu sunt învierea și viața; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi. Și oricine trăiește și crede în Mine nu va mai muri în veac” (Ioan 11, 25-26).

 

Romfilatelia mulțumește Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române pentru sprijinul acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale. 

 

Albumul filatelic este realizat în tiraj limitat de 267 de exemplare și este echipat cu blocul filatelic special cu trei timbre nedantelate (conținând cele două timbre ale seriei și timbrul coliței), precum și cu un carton filatelic pe care sunt expuse cele două timbre dantelate ale seriei, alături de ștampila „prima zi” aplicată în clar, cu folio aur. Ambele produse sunt numerotate de la 001 la 267.

Icoanele Intrarea Domnului în Ierusalim, Cina cea de taină și Învierea Domnului, ilustrate în acest album filatelic, se regăsesc pe catapeteasma Catedralei Mântuirii Neamului.

 

 

Emisiunea de mărci poștale „Sfintele Paști 2021 va fi disponibilă începând de vineri, 2 aprilie 2021, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul online: http://romfilatelia.ro/store/. Aceasta este completată de plicul prima zi, coala de 28 timbre, minicoala de 8 timbre + 1 vinieta, colița dantelată și bloc special cu 3 timbre nedantelate (seria emisiunii și timbrul coliței).

 

Număr de vizualizări :15http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/xQQ5f4fSUyI?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Gabriel Liiceanu în dialog cu Vlad Zografi despre „Regele și cadavrul“

Posted: 31 Mar 2021 09:35 AM PDT

Joi, 1 aprilie 2021, ora 19.30, sunteți invitați la o întâlnire Humanitas #live #online cu Gabriel Liiceanu și Vlad Zografi despre pasionanta carte a lui Heinrich Zimmer, „Regele şi cadavrul. Poveste despre biruinţa sufletului asupra răului“, apărută la Humanitas în traducerea lui Sorin Mărculescu. Evenimentul va fi difuzat live pe pagina de Facebook a Editurii Humanitas și pe canalul YouTube Humanitas. Înregistrările video și audio vor fi ulterior disponibile pe canalele YouTube Humanitas și SoundCloud Humanitas. „În câte cărți, ca editor, nu am crezut în zadar, nu mi-am pus speranțele, și pe câte nu le‑am făcut să intre în lume cu gândul de a împărtăși celorlalți bucuria și profitul lecturii lor! Regele și cadavrul e una dintre acele cărți care, odată citite, încep să facă parte din desenul sufletului tău. O vei purta în tine toată viața și o vei așeza, ca pe bunul cel mai de preț, pe raftul cărților-bijuterii. Neavând parte la noi de primirea pe care ar fi meritat-o, mi-a rămas ca un ghimpe în inimă. Dar, cine știe, poate că abia acum a sosit vremea acestor pagini scrise de un mare savant al secolului XX, o carte a marilor povești despre bine și rău.“ — GABRIEL LIICEANU

„Pe Heinrich Zimmer l-am cunoscut la începutul anilor ’30. Am găsit în el un om genial cu un temperament extrem de viu. Vorbeam mai ales despre mitologia indiană. În întreaga sa ființă, Zimmer a fost un puer aeternus, care, pe aripile unui limbaj strălucitor, făcea să înflorească toți mugurii din grădinile legendelor indiene. I-a împărtășit și soarta, căci tânăr moare cel ce e iubit de zei. Atât Zimmer, cât și Richard Wilhelm aveau o naivitate genială. Amândoi păreau să trăiască în realitate ca într-o lume străină, în timp ce ființa lor cea mai lăuntrică urma, neexplorată și neatinsă, linia sumbră a destinului.“ — C.G. JUNG

Număr de vizualizări :16http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/TBxuQvi5S7s?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Mendelssohn și Mozart, în programul stagiunii online a FGE

Posted: 31 Mar 2021 09:32 AM PDT

Vineri, 2 aprilie 2021, Filarmonica „George Enescu” transmite, de la ora 19.00, un concert în regim live, fără public, dirijat de Adrian Petrescu, avându-l ca solist pe Rafael Butaru, care va interpreta, alături de orchestra Filarmonicii, Concertul în mi minor pentru vioară și orchestră, op. 64 de Felix Mendelssohn. Din programul serii, care va fi transmis pe canalele online, mai fac parte Uvertura operei Ruslan și Ludmila de Mihail Glinka și Simfonia nr. 25, în sol minor, KV 183 de Wolfgang Amadeus Mozart.

Felix Mendelssohn (1809 -1847), reprezentant de seamă al romantismului, a influenţat considerabil viaţa muzicală germană timp de două decenii.  Pentru vioară, compozitorul a creat mai multe lucrări, dintre care cel mai cunoscut de interpreţi şi de public este Concertul în mi minor, cu nr. de opus 64. „Scris în 1844, a avut  prima  audiţie la 13 martie 1845, la Leipzig. Există în acest concert subtile raporturi tematice între părţi; apoi, după ce prima dintre ele se dispensează de expoziţia orchestrală, cadenţa este plasată nu după repriză, ci înaintea acesteia. Liric şi luminos, acest concert este întruchiparea a însăşi firii lui Mendelssohn”, apreciază muzicologul Petre Codreanu.

Stagiune online

Filarmonica „George Enescu” 

 

2 aprilie, ora 19.00, Sala mare a Ateneului Român

Dirijor Adrian Petrescu

Solist Rafael Butaru

 

Program

Mihail Glinka – Uvertura operei Ruslan și Ludmila

Felix Mendelssohn – Concertul în mi minor pentru vioară și orchestră, op. 64

Wolfgang Amadeus Mozart – Simfonia nr. 25, în sol minor, KV 183


Concertul va putea fi ascultat pe canalele online ale Filarmonicii „George Enescu“: site (
https://www.fge.org.ro/), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) și pe canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw).

Partener media al evenimentului este  Radio România Muzical.

Concertul este transmis, vineri seară, și pe pagina de Facebook a Radio România Muzical (Log in to Facebook ).

 

 

ADRIAN PETRESCU

Muzician cu o impresionantă carieră artistică naţională şi internaţională, Adrian Petrescu este prim oboist al Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti. A fondat şi a dirijat formaţia camerală de suflători de alamă Romanian Brass şi, din anul 2019, este cadru didactic invitat la catedra de muzică de cameră, secţia “Ansamblu de suflatori de alamă”, din cadrul Universitaţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

Născut la Brasov, a ȋnceput la vȃrsta de 6 ani studiul pianului, apoi la vȃrsta de 10 ani cel al oboiului. După terminarea studiilor şi a specializărilor muzicale cu profesori de renume precum Anselm Honigberger şi Radu Chişu, Adrian Petrescu a fost laureat al unor concursuri internaţionale de prestigiu, precum “Primăvara de la Praga” şi Concursul Internaţional din Marktneukirchen. Din anul 1990 este prim oboist al Filarmonicii George Enescu din Bucureşti. A concertat ȋn ţară şi ȋn străinătate alături de mari dirijori şi solisti şi a fost invitat ca solist la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale. De asemenea, a concertat ȋn formaţii camerale precum Trio Syrinx, Trio Baroc şi în Cvintetul de Suflători al Filarmonicii George Enescu. Ȋn 2005, Adrian Petrescu a fondat şi a dirijat prima formaţie camerală de suflători de alamă Romanian Brass, iar ȋn anul 2008 a debutat pe podiumul dirijoral ȋn faţa unei orchestre simfonice. Au urmat concerte ȋn calitate de dirijor al celor mai importante orchestre din ţară, precum Filarmonica George Enescu Bucureşti, Filarmonica Transilvania din Cluj, Filarmonica Moldova din Iaşi, unde a fost desemnat dirijor invitat permanent ȋn anul 2013 şi la orchestrele simfonice din oraşele Tg-Mureş, Bacău, Timişoara, Sibiu, Satu Mare, Braşov, Constanţa etc. Adrian Petrescu a fost prezent pe scena Festivalului George Enescu, ȋn calitate de solist cu Filarmonica Banatul Timişoara şi ȋn cadrul unui recital cu pianistul Mihai Ungureanu. Ca dirijor a participat ȋmpreună cu ansamblul Romanian Brass, avȃndu-i ca solişti pe trompetistul Sergey Nakariakov şi pianistul Michael Roll, ȋn anul 2017 a dirijat Filarmonica din Iaşi ȋn cadrul concertului “Muzica secolului XX”, iar ȋn ediţia din anul 2021 tot alături de Filarmonica din Iaşi ȋi va avea ca solişti pe violonista Patricia Kopatchinskaja şi pianistul Cristian Niculescu. Adrian Petrescu a realizat o serie de ȋnregistrări pe CD şi DVD atȃt ca solist, cȃt şi ca dirijor al formaţiei Romanian Brass.

 

RAFAEL BUTARU

Violonistul Rafael Butaru, licenţiat al Academiei „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, este în prezent concertmaistru al Filarmonicii George Enescu (din 2019) și al Operei Naţionale Bucureşti. De-a lungul carierei sale, a concertat alături de muzicieni de prestigiu precum Marin Cazacu, Dorin Marc, Liviu Prunaru, Răzvan Popovici, Răzvan Suma iar în cadrul festivalului SoNoRo alături de Gilles Apap, Reto Bieri, David Cohen, Daishin Kashimoto, Diana Ketler, Bjørg Lewis, Răzvan Popovici, Alexander Sitkowetsky, Daniel Rowland, Serghei Malov, Alina Pogostkina.  Este câștigător a numeroase premii la concursuri naționale și internaționale. De asemenea, a participat la numeroase cursuri de măiestrie, dintre care amintim cursuri de orchestră și vioară susţinute de Adam Fischer și de membri ai Orchestrei Filarmonicii din Viena; cursuri de muzică veche și de perfecționare instrumentală susținute de Dieter Weitz, Cristoph Wyneken, cursurile internaționale de muzică de cameră susținute de cvartetele Chilingirian şi Amadeus la Londra, precum şi de Stefan Metz (membru al Cvartetului Orlando) şi Devich Sandor (Cvartetul Bartok).
Este numit „Prieten al Fundaţiei Principesa Margareta a României” în cadrul programului naţional „Tinere Talente”, în urma invitației ca lector şi mentor la masterclass-ul de pregătire a tinerilor muzicieni și membru al juriului în cadrul selecției bursierilor din 2015 până în prezent.
Activitatea sa solistică include concerte susținute în cadrul stagiunii Radiodifuziunii Române cu Orchestra Națională Radio si Orchestra de Cameră, cu Orchestra Română de Tineret, în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”, Festivalul Internațional „Sergiu Celibidache”, Festivalul „Enescu și muzica lumii”, Young Euro Classic, TIFF, Festivalul Internațional de muzică de cameră SoNoRo şi numeroase concerte în  stagiunile filarmonicilor din ţară.
Împreună cu ansamblul ArGenTango a susţinut cu succes două turnee naţionale,  în urma cărora a rezultat un CD înregistrat în concert „Live at Sala Radio”, alături de Analia Selis, Omar Massa, Mariano Castro şi Răzvan Suma.
Rafael Butaru este membru al Ludens Piano Trio şi al ansamblului de muzică veche „I Ludici”, cu care concertează frecvent în cadrul festivalurilor SoNoRo, „Vara Magică”, „Enescu şi Muzica lumii” şi împreună cu care susţine concerte la Budapesta şi Madrid în cadrul marilor festivaluri de muzică veche alături de dirijorul Gabriel Bebeşelea şi de soprana Rodica Vică.

 

 

 

 

Număr de vizualizări :18http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/Vt0mJFD1ZC4?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Noutăți Cartier: martie 2021

Posted: 31 Mar 2021 09:25 AM PDT

Editura Cartier anunță noutățile lunii martie 2021.

Secolul XXI. Istorie recentă și futurologie, volum coordonat de Alex Cistelecan (Cartier istoric). Legată, 372 pag. Preț: 49 RON/ 199 MDL

„20 de ani pot defini o epocă, pot marca sau prefigura direcția unui întreg secol. Ultimii 20, primii din 21, n-au fost, ce-i drept, săraci în evenimente… N-a fost plictisitor, fără doar și poate, și promite să devină tot mai palpitant. Dar cu ce am rămas – ce putem desprinde din această avalanșă de evenimente? Ce tendințe de termen mediu și lung se decelează în spatele lor, care ar fi narațiunea istorico-filosofică în care le-am putea plasa ca momente? Cum arată așadar secolul 21, în tendințele sale esențiale, în sfera social-politică, judecat după prima sa „miniepocă”? Ce e definitoriu și nou – fie și chiar ca o reluare aparte a unor tendințe mai vechi – pentru ultimele două decade, și în ce măsură deschid sau trasează ele anumite tendințe și direcții cu ambiții structurale, epocal-destinale?” (Alex Cistelecan)

 

Ard pădurile (roman), de Paula Erizanu (Rotonda). Broșată, 176 pag. Preț: 29 RON/ 119 MDL

„Se spune că în 1899 a fost o cotitură a vremurilor, că în bezna ca melasa au început să apară fulgere întretăiate, fără legătură și fără continuitate, intermitențe interioare ale unor noi impulsuri și vechi utopii. Socialiști utopici, bolșevici, narodnici, menșevici, acești purtători de noi-vechi impulsuri spre egalitate, fraternitate, libertate aveau să înainteze în anii premergători revoluției din 1917 printr-o lume care se schimba radical și definitiv. Cum răzbăteau aceste frânturi de trecut digerat și de viitor nesigur în conștiințele unor tinere femei de atunci, precum Alexandra Kollontai, prima femeie ministru (dar și comisar) în guvernul lui Lenin, sau feminista Inessa Armand, iubita aceluiași Lenin? Cum se despărțeau acestea de reflexele mic-burgheze ale unei discipole liberale, de vechile obișnuințe sentimentale ale iubirii conjugale, de deprinderile vieții domestice ale unei mame și soții? Cum vedeau viața frustă a muncitorimii (inclusiv a muncitoarelor sexuale) pe care n-o știau și câtă cunoaștere a naturii omenești, în genere, puteau avea ca tinere de familie bună, ținute sub obroc? Iată câteva întrebări complicate la care Paula Erizanu încearcă să răspundă, cu talent și curaj, în acest prim volum al docudramei Ard pădurile.” (Simona Sora)

 

Pe contrasens (roman), de Oleg Serebrian (Rotonda). Broșată, 544 pag. Preț: 49 RON/ 199 MDL

”Nu mai aveam nicio cale de retragere. De fapt, ca să fie clar: nu am luat decizia de a muri pentru că mi s-a urât viața și nici din pricina groazei devastatoare de repetarea experiențelor prin care trecusem la Sachsenhausen, ci pentru că am înțeles cum am trăit și că nu mai puteam trăi nici astfel, nici altfel. Ne luăm zilele atunci când nu mai avem pentru cine sau pentru ce exista. În viață ne ține fie dragostea și grija pentru cineva, fie sentimentul unei datorii, certitudinea unei meniri. În momentul când constați că nu ai nici una, nici cealaltă, ajungi la punctul zero, descoperind abia atunci că moartea e o fatalitate, iar viața o șansă unică. Cât suntem tineri, nu pricepem în ce măsură nașterea noastră a fost un accident improbabil și nici măcar faptul că odată născuți, moartea ne așteaptă neîndoielnic. Ne trăim anii cei mai buni ca și cum am scrie viața pe ciornă, îmbătându-ne cu iluzia că va veni odată un moment, marele moment al vieții noastre, când o vom așterne pe curat, și numai când începem coborârea realizăm că viața se trăiește într-o singură redacție – de la început până la sfârșit. Nu razi nimic din ea.” (Oleg Serebian)

 

Noii, cei vii, de Ayn Rand. Traducere din engleză de Radu Săndulescu (Cartier popular). Broșată, 504 pag. Preț: 49 RON/ 199 MDL

Publicat în 1936, a fost primul roman al lui Ayn Rand, şi a ajuns să se vândă în aproape două milioane de exemplare.

 

Tema romanului Noi, cei vii este una dintre cele mai semnificative ale epocii noastre – lupta individului cu statul. Ea înfăţişează impactul Revoluţiei Ruse asupra a trei fiinţe umane care îşi revendică dreptul de a-şi trăi vieţile şi de a-şi căuta fericirea. Povesteşte despre iubirea pasionată a unei femei, apărată precum o fortăreaţă de răul corupător al unui stat totalitar, care nu le pretinde cetăţenilor ei independenţă, ci sacrificiu de sine.

 

„Noi, cei vii este un roman despre rezultatele ideilor care erodează libertatea, idei pe care tu însuţi le accepţi. Din acest motiv este relevant pentru tine în ziua de azi. Este relevant pentru că îţi spune cum anume să distingi otrava pe care Occidentul, cu lăcomie, o înghite din hrana de care avem disperată nevoie. Este relevant pentru că nu este vorba de un trecut din ce în ce mai îndepărtat, ci despre un viitor din ce în ce mai apropiat.

 

Această carte nu este despre bunicii tăi de mult dispăruţi, ci despre copiii tăi încă în creştere.” (Leonard Peikoff)

 

eBook Cartier:

 

Cum să rușinezi moartea. Poeme din lunca Putului, de Maria Mocanu. Preț: 3,99 USD

„Nu pentru că «veşnicia s-a născut la sat», ci pentru că satul devine pentru Maria Mocanu o «ars poetica», se cuvine să vedem în acest fragmentarium experienţele devenite cotidiene pentru istoria unei familii care a primenit într-un spaţiu istoric şi geografic aparte dimensiunea acelei veşnicii care, odată descoperită, ne aduce mai aproape crâmpeiele unui destin pentru care a fi nu este totuna cu a avea, a crede nu este totuna cu a rosti adevărul, iar a trăi înseamnă puterea de a-ţi duce viaţa în chip poetic.” (Cătălin Bordeianu)

 

Cărțile Cartier pot fi procurate online pe shop.cartier.md și în toate librăriile bune din România și Republica Moldova.

Ebookurile pot fi procurate și pe iBooks.

Difuzare București: email: romania@cartier.md. Tel/fax: 021 210 80 51

Difuzare Chișinău: vanzari@cartier.md. Tel/fax: 022 20 34 91

www.cartier.md

https://twitter.com/EdituraCartier

https: //www.facebook.com/librariilecartier

 

Număr de vizualizări :18http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/SzvQsCQfyj0?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Art Check-in sau Airport Museum (cu muzeul la aeroport)

Posted: 31 Mar 2021 07:01 AM PDT

Urmând modelul marilor aeroporturi din lume – San Francisco, Istanbul, Amsterdam ori Shanghai – care expun în terminalele lor importante exponate reprezentative pentru istoria și arta țării gazdă, vitrinele expoziționale din aeroportul bucureștean vor contribui la comunicarea identității naționale prin artă vizuală și la înfrumusețarea experienței călătorilor.

Prima expoziție găzduită de Art Safari Airport Museum este organizată de Art Safari și Compania Națională Aeroporturi București în parteneriat cu Muzeul Municipiului București. Această expozitie cuprinde câteva dintre picturile reprezentative pentru compunerea patrimoniului recent al Pinacotecii – Alexandru Ciucurencu, Vasile Grigore, Ion Musceleanu, Spiru Vergulescu, Ion Grigore, Zamfir Dumitrescu etc. – dar și lucrări de artă contemporană semnate de Sami Briss, Georges Mazilu, Ana Ruxandra Ilfoveanu, Petre Velicu, Felix Aftene etc.

Expozitia este deschisă în perioada 30 martie – 30 septembrie 2021, în zona de îmbarcare a Aeroportului Internațional Henri Coandă București. Organizatorii au declarat că plănuiesc să înnoiască expoziția cu noi tematici și artiști, de regulă de patrimoniu, de principiu o dată la șase luni.

Art Safari Airport Museum este exemplul de parteneriat public privat pe care mi-aș dori să îl văd aplicat cât mai des în sectorul cultural-creativ. De data aceasta s-a concretizat Poartă culturală spre România simbolică. Aeroportul Henri Coandă este primul contact cu țara noastră al turiștilor străini, care datorită acestui muzeu vor putea să își întregească impresiile despre realitatea românească cu imagini mai subtile, ale evoluției ei culturale, provenite din patrimoniile muzeelor bucureștene – și nu numai. Invit pe toți cei care tranzitează aeroportul să își răpească măcar câteva minute pentru a se opri aici. Plus că acest spațiu este o alternativă inedită a sălilor de așteptare. Felicitări tuturor celor implicați!” a declarat Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

,,Aeroporturile ocupă un loc important în viața noastră, fiind prima oprire unde oamenii intră în contact cu o altă țară. Tocmai de aceea ne străduim să transformăm timpul petrecut în acest spațiu într-o experiență unică, oferindu-le câteva indicii despre ce înseamnă România. Arta românească este un argument convingător, astfel că, într-un context actual extrem de delicat, susținem arta românească, promovând-o și prezentând-o publicului într-un spațiu dedicat al Aeroportului Internațional Henri Coandă. Încercăm, în felul acesta, să atragem atenția pasagerilor, români sau străini, asupra unor simboluri esențiale pentru identitatea noastră, pentru a prinde încredere, inspirație, viziune pentru ziua de mâine. Avem convingerea că vom reuși să traversăm cu succes una dintre perioadele cele mai critice din istorie, nu doar prin implicarea economică a companiei pe care o conduc, ci și prin eforturile noastre comune culturale, artistice și sociale”, a declarat Directorul General al Companiei Naționale Aeroporturi București, Cosmin Cătălin Peșteșan.

Mesajele relevate în zone informale, acolo unde nu aștepți să le întâlnești, rămân amprente îndelungate în memoria colectivă. De aceea Art Safari, Aeroportul Internațional Henri Coandă și Muzeul Municipiului București și-au oferit sprijinul, pentru a dărui călătorilor un prilej de amintire, dar și un îndemn de a reveni în țara lor.” (Dr. Adrian Majuru, Manager al Muzeului Municipiului București)

Art Safari, operator cultural independent care acționează pe scena de artă din România, este cunoscut îndeosebi pentru organizarea anuală a Pavilionului de Artă București, ale cărui expoziții au fost vizitate de aprox. 195.000 de persoane în cele 7 ediții de până acum. Alături de expoziţiile curatoriale, organizate în București sau în străinătate, Art Safari promovează conținut educațional pentru toate vârstele, găzduind inclusiv ateliere de artă pentru copii și tururi ghidate pentru copii și adolescenţi.

Credit foto: https://sorinstana.ro/ 

// anunță Muzeul Municipiului București

Vizualizări: 67

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor