altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Administratia Fondului Cultural National - 9 decembrie 2013

Boxbe http://www.boxbe.com/stfopen?tc_serial=15848766760&tc_rand=2014881177&utm_source=stf&utm_medium=email&utm_campaign=ANNO_MWTP&utm_content=001" /> Administratia Fondului Cultural National (contact@afcn.ro) is not on your Guest List | Approve sender | Approve domain 

Bucuresti, 9 decembrie. Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel si Asociaţia ADO-Arta pentru Drepturile Omului va prezenta marti, 10 decembrie, de la ora 11.00 la Memorialul Holocaustului spectacolul Omul si Albina Sa, cu ocazia aniversarii a 65 de ani de la proclamarea Declaratiei Universale a Drepturilor Omului. Evenimentul este sustinut de Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania si American Jewish Joint Distribution Committee prin Centrul Comunitar Evreiesc Bucuresti. Piesa Omul si Albina Sa a fost scrisa de Jak Neumann si trateaza barbaria razboiului si a intolerantei. Ea propune interiorizarea si totodata largirea sentimentului istoriei si al comunitatii. Spectacolul Omul si Albina Sa a fost dezvoltat intre iulie si septembrie 2013 de artistii Katia Pascariu, Jak Neumann si Paul Dunca in cadrul programului de rezidente ArtistNe(s)t 2013, proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National, producatori: Asociatia ArtistNe(s)t - Reteaua Centrelor de Rezidenta pentru Artisti in parteneriat cu Muzeul National George Enescu si Centrul de Cultura George Apostu din Bacau. Pentru mai multe informatii vizitatihttp://orgado.wordpress.com.


Bucuresti, 9 decembrie
. Turnul de apa din Pantelimon a devenit turnul de arta, printr-un proiect dezvoltat de Asociatia Make a point si finantat de Administratia Fondului Cultural National. Marea inaugurare s-a facut cu vin fiert de 1 decembrie. Turnul de apa al Postavariei Romane situat in zona Pantelimon este o constructie industriala care inca isi mai indeplineste functia de baza, aceea de a creste presiunea in sistemul de alimentare cu apa din zona. In 2012, turnul a fost subiectul unui concurs artistic, finalizat cu pictarea Perdelei verzi (lucrare a artistului romano-libanez Daniel Georges) pe partea superioara a turnului (bazinul de 6 metri din varful celor 37 de metri pe care-i rnul denumara turnul). Pictura a fost aleasa de locuitorii Bucurestiului, prin vot, si a fost dezvelita in noaptea de Revelion. In vara acestui an a demarat constructia scarii elicoidale din jurul turnului, care va permite de acum accesarea turnului atat pe exterior - ceea ce ofera o panorama spectaculoasa a orasului de la 30 de metri inaltime - cat si pe interior - prin crearea unui spatiu atipic de expunere artistica. Scara este rezulatul unei colaborari artistice romano-spaniole. A fost proiectata de o echipa mixta de arhitecti - Miruna Stoicescu si Santos e Garcia - si pusa in opera de o echipa de muncitori romani din Craiova, sub directa indrumare a unui inginer spaniol. Are 170 de trepte si este o constructie unica in Romania. Vizitatorii care au fost in preajma turnului la 1 decembrie au luat parte la un experiment inedit vizual si acustic (pus in opera de artistii Suzana Dan, Catalin Cretu si Serban Jipa). Vizitarea este gratuita, dar va fi posibila pe baza de programare prealabila la adresa point@makeapoint.ro.

Bucuresti, 9 decembrie. Seminarul cu tema Despre portret, organizat de Fundatia C.M.Imago din Piatra Neamt, a facut o trecere in revista a picturii romanesti si a avut ca studiu de caz expozitia Colectia de azi – Portret. Seminarul a fost sustinut de Marius Tita – Portretul si autoportretul in creația contemporana romaneasca, de Ioana Avram – Portretul in moda si de Florin-Ionuț Filip - «colecția de azi - PORTRET», primul proiect consacrat portretisticii dupa 1989. Expozitia prezinta lucrarile de arta realizate in taberele de creatie artistica de la Potoci-Bicaz si Vanatori-Neamt. Tabara de creatie a fost finantata de Administratia Fondului Cultural National.

Bucuresti, 9 decembrie. Adriana Babeti si Mircea Mihaies, in dialog cu cititorii din Lugoj. Evenimentul a fost prilejuit de lansarea volumelor Amazoanele. O poveste, semnat de Adriana Babeti, si Ce ramine. William Faulkner si misterele tinutului Yoknapatawpha, de Mircea Mihaies, aparute la Editura Polirom. La eveniment au participat, alaturi de autori: Simona Avram, Mihaela Bana si Dorin Murariu. Cu o bibliografie impresionanta, Amazoanele. O poveste, volum publicat in editie cartonata si in editie digitala, reprezinta o incursiune exhaustiva in lumea femeilor razboinice, o calatorie virtuala ce porneste din Antichitate si ajunge pina in secolul XXI. Printre protagonistele acestei povesti fascinante se afla Clorinda, Pentesileea, Brunhilda, Jeanne d'Arc, dar si Diane Vernon, Hauteclaire, Ada Razu, domnisoara de Maupin sau Nikita, Beatrix Kiddo si Lisbeth Salander. Femei de stirpe zeiasca, dupa unii, fiinte cit se poate de pamintene, dupa altii, amazoanele se regasesc in opere istorice, literare sau artistice din toate epocile. Prezente la Diodor din Sicilia si Strabon, ele i-au inspirat deopotriva de Stendhal, Balzac sau Barbey d'Aurevilly, iar in epoca moderna au devenit eroine de film si benzi desenate. Amazoanele. O poveste, de Adriana Babeti, este un proiect editorial finantat de Administratia Fondului Cultural National. Mircea Mihaies identifica in Ce ramine. William Faulkner si misterele tinutului Yoknapatawpha mecanismele literare prin care Faulkner, un autor devenit exponent al unui loc si al unei culturi anume, nostalgic dupa acea lume pierduta, neacomodat la valorile civilizatiei moderne, a reusit sa fie, vreme de citeva decenii, una dintre efigiile prozei moderniste si un stilist de o incontestabila originalitate. Studiul sau incearca sa determine complicata relatie a lui Faulkner cu modernitatea, avind in vedere faptul ca personajele sale sint indivizi din lumea rurala, cu un limbaj si un comportament caracteristice mediului respectiv, pe cind modernitatea e aproape prin excelenta nascuta din nevoile de exprimare ale civilizatiei urbane.

Bucuresti, 9 decembrie. Centrul National al Dansului Bucuresti a prezentat embodied enescu mix - instalatie performativa realizata de Andreea Duta, Cinty Ionescu, Miron Ghiu. Proiectul interdisciplinar este inspirat din viata si muzica lui George Enescu. embodied enescu mix foloseste elemente de dans contemporan-video-sunet si isi propune sa dezvolte un discurs performativ care sa imbine elemente folclorice cu cele de factura postmoderna. Instalatia performativa embodied enescu mix a fost realizata in perioada iunie septembrie in cadrul unor rezidente la Tescani si Bucuresti oferite de Asociatia ArtistNe(s)t si Muzeul National George Enescu Sectia Dumitru si Alice Rosetti Tescanu - George Enescu. Piesa realizata in cadrul programului ArtistNe(s)t rezidente artistice 2013, proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National. Cinty Ionescu este un artist video cu un interes constant pentru experimentul video live si in convergenta cu alte media. Experienta ei variaza de la inceputurile sale ca VJ in cluburile bucurestene alaturi de muzicieni, la instalatii multimedia, la documentarist video si artist comunitar, la video design pentru spectacole de teatru si dans. Cinty Ionescu si-a prezentat lucrarile pe numeroase scene nationale si internationale, iar in 2011 a primit Premiul de Excelenta pentru video design-ul spectacolului Nils Fucked Up Day de Peca Stefan, la festivalul international Fringe din New York.

Bucuresti, 9 decembrie. Personalitatea remarcabila a preotului Dumitru Staniloae a inflorit din nou marci in sediul Bibliotecii Judetene ASTRA Sibiu, locul in care a fost lansat, alturi de un numeros auditoriu, cartea lui Gheorghe Anghelescu, Printele Dumitru Staniloae, un urmas vrednic al patristicii clasice (bio-bibliografie). Lansarea volumului la care au participat numerosi studenti ai Facultatii de Teologie Andrei Saguna din Sibiu, s-a facut in prezenca autorului volumului, Gheorghe Anghelescu, a lui Silviu Bors, directorul Bibliotecii Judetene ASTRA Sibiu, a IPS Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, a lui Vasile Cristian Petcu, secretar de stat la Ministerul Culturii si Cultelor, prof. Hermann Peters de la Institutul Teologic Evanghelic din Sibiu, traducatorul in limba german a operei printelui Dumitru Staniloae. Toti cei prezenti la lansarea volumului au rememorat personalitatea, dar mai ales opera remarcabila a preotului Dumitru Staniloae. Volumul Parintele Dumitru Staniloae, un urmas vrednic al patristicii clasice (bio-bibliografie), aparut la Editura Enciclopedic, este un proiect editorial finantat de Administratia Fondului Cultural National.

 

Vizualizări: 38

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor