altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Administratia Fondului Cultural National - 23 septembrie 2013

Boxbe

Bucuresti, 23 septembrie. Biblioteca Centrala Universitara Carol I in parteneriat cu Fundatia Universitara Carol I  a lansat cea de-a treia editie a festivalului cultural in aer liber Strada de C'Arte, care a inceput vineri, 20 septembrie, si se va incheia sambata, 28 septembrie, la ora 22.00. Timp de opt zile bucurestenii si vizitatorii Capitalei beneficiaza de cea mai ampla oferta de evenimente culturale de calitate, cu acces gratuit. Strada Boteanu se transforma intr-o zona pietonala, gazduind cel mai mare trg de carte in aer liber din Bucuresti. Cele mai importante edituri si librarii, recitaluri de poezie, concerte live de blues si jazz, lansari de carte, ateliere de reciclare, proiectii de filme, dezbateri, expozitii de arta contemporana si ateliere de creatie dedicate copiilor vor face parte dintr-un program unic pe care organizatorii il propun iubitorilor de carte si arte.

 

Bucuresti, 23 septembrie. Muzica clasica a trupei Playthoven (Anca Sinaci – vioara, Radu Sinaci – violoncel) si fotografie, a umplut Piata Sfantul Anton din Centrul Vechi al Capitalei, langa Hanul lui Manuc, sambata trecuta. Evenimentul organizat de comunitatea Mestesugari Romani este finantat de Administratia Fondului Cultural Nation amplu care s-a desfasurat si la Berlin pe 2 august. Evenimentul este sprijinit de  Arcub (Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti), Asociatia Traditia Romaneasca si Senia Music.  In paralel s-a desfasurat si expozitia de fotografie in aer liber: „Muzica radacinilor - Arhetipuri din arta traditionala romaneasca si influente in arta contemporana”. 

 

Bucuresti, 23 septembrie. 50 de persoane au fost selectate pentru a participa la o simulare a unei revolte sociale din Romania anului 2015. In cadrul evenimentului Amanet Romania participantii au fost expusi pe viu la scene si senzatii dintr-un fictiv, dar posibil, viitor sumbru, intr-un spatiu situat la 40 km de Bucuresti. Proiectul se situeaza la intersectia dintre spectacol artistic, cinematografie, psihologie sociala si sociologie. Evenimentul face parte din proiectul Indicele de indignare, produs de Ofensiva Generozitatii si finantat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN), rezultatul unui proces de documentare si cercetare desfasurat pe parcursul acestui an de o echipa de sociologi, artisti vizuali, activisti, actori si regizori. In cadrul acestuia au avut loc, in perioada 22 iulie - 4 august, la Muzeul National de Arta Contemporana, laboratoare in care s-au facut experimente legate de solidarizare, indignare, coeziune, protest si reactie la injustitie.

 

Bucuresti, 23 septembrie. Farul din Sulina a gazduit miercuri seara vernisajul expozitiei Europolis si lansarea albumului  - Europolis. Destinul unui oras titlul unui roman - , organizate de Institutul de Cercetari Eco-Muzeale (ICEM) Tulcea. Dublul eveniment prilejuit de implinirea a 80 de ani de la aparitia romanului Europolis, semnat de Eugeniu Botez, cunoscut sub pseudonimul Jean Bart, a adus la Farul-muzeu din Sulina localnici, autoritati tulcene, directori ai unor institutii muzeale din Brasov, Braila, reprezentanti ai fondului arhivistic national din Galati, precum si pe directorul Muzeului National al Literaturii Romane, Lucian Chisu. Proiectul are drept obiectiv promovarea valorilor culturale specifice diferitelor etnii care au trait la Sulina la finele secolului al XIX-lea si inceputul secolului urmator. Expozitia care poate fi vizitata la Sulina pana la inceputul lunii viitoare cuprinde harti, documente si fotografii care prezinta orasul in perioada amintita, incercand sa reconstituie prin documente inedite lumea pestrita si farmecul orasului-port de altadata, surprinse de scriitorul Eugeniu Botez in romanul Europolis. Dublul eveniment cultural, care se va repeta pe data de 4 octombrie la Muzeul de Istorie si Arheologie din orasul Tulcea, a fost organizat in cadrul proiectului cultural Europolis, initiat de ICEM Tulcea si finantat de Administratia Fondului Cultural National.


Bucuresti, 23 septembrie. Rolul “fabricantului“ in designul si executia unei carti frumoase este tema masterclassului din cadrul proiectului “Cele mai frumoase carti din Romania 2013”, finantat de Administratia Fondului Cultural National si sustinut de Geraldine Lay. Aceasta este unul dintre cei mai apreciati profesionisti din domeniul designului de carte din Franta. Evenimentul dureaza trei ore si va cuprinde discutii de la conceperea si dezvoltarea cartilor Sophie Calle, tendintele actuale in realizarea cartilor in mediul editorial francez si international. Participarea este disponibila, dar este necesara inscrierea pe site-ul www.celemaifrumoasecarti.ro, locurile fiind limitate. Proiectul Cele mai frumoase carti din Romania 2013 este organizat de Asociatia pentru Performanta si Cultura, in parteneriat cu Institutul Francez din Bucuresti si Federatia Editorilor din Romania.

 

Bucuresti, 23 septembrie. Muzeul Casa Muresenilor va organiza, in premiera nationala, in perioada 7-8 noiembrie, Festivalul de dans istoric - Romana. Proiectul, care este finantat de Administratia Fondului Cultural National, va fi derulat in parteneriat de catre Muzeul Casa Muresenilor, Opera Brasov, Centrul Cultural Reduta, Asociatia Georgius, Asociatia Ars Saltandi si Casa de Cultura din Codlea. Festivalul va cuprinde o sectiune pentru dansatori profesionisti, dar si o sectiune pentru amatori, formata din cinci grupuri de cate opt dansatori care, in perioada 23 septembrie - 7 noiembrie, vor invata o serie de dansuri aflate la mare moda acum 200-300 de ani. Toti cei interesati de dansurile de secol XVII-XIX precum: pavana, gagliarda, allemanda, sarabanda, gavota, giga, menuet, cadril, cotillon, polka sint asteptati sa se inscrie fie la sediul muzeului din Piata Sfatului nr. 25, telefon 0268/477.864, fie prin e-mail la adresa casa_muresenilor@ yahoo.com

 

Vizualizări: 37

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor