altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Administratia Fondului Cultural National - 17 septembrie 2013

Boxbe 

 

Bucuresti, 16 septembrie. Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti a gazduit la sfarsitul lunii august si inceputul lui septembrie Festivalul Tarafuri si fanfare. Mai bine de 4500 de bucuresteni au venit la Muzeul Satului sa asculte povestea muzicilor din satele de demult. Festivalul Tarafuri si fanfare, editia a VIII-a, a fost intr-un dialog bine structurat cu muzicianul Grigore Lese. Lautarii au povestit despre satele lor, despre oamenii locului, despre obiceiuri aflate astazi pe cale de disparitie. Din Maramures, horile au fost aduse de Mariuca si Anuta Verdes, in acorduri de zongora dar si de vioara. Fanfara din Lapusnicu Mare a impresionat auditoriul prin muzica din Banat, atat instrumentala cat si vocala. Fanfara din Forasti a cantat cu foc, invitand spectatorii la dans. Taraful Gorjului a venit la Festivalul Tarafuri si fanfare intr-o componenta de zile mari: voci cu totul speciale, precum cea a Relei Ciulei, a lui Gabi Enoiu, a Magdalenei Cidoiu. Organizat de Asociatia Miscarea de Rezistenta, in parteneriat cu Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti, evenimentul cultural a fost finantat de Administratia Fondului Cultural National.

 

Bucuresti, 16 septembrie. Un nou numar Decat o revista a fost lansat saptamana trecuta in clubul Control din Bucuresti. Al treisprezecelea numar al revistei este plin de povesti care demonstreaza ca norocul ti-l faci cu mana ta. Lectura, socializarea si antrenul au fost intretinute de cantecele trupelor Violent Monkey si Moebius. DoR nr. 13 vorbeste despre hazard: este un numar plin de povesti care ne pot invata ca norocul, ghinionul si nenumaratele lor valente nu trebuie sa ne determine drumul, ca trebuie sa incercam incontinuu sa identificam lucrurile pe care le putem influenta si sa lucram cu ele. Actrita Cosmina Stratan, eroina copertei fotografiate de Alex Galmeanu, nu se increde in noroc, talent sau muze, ci isi croieste un drum prin munca. Despre gestionarea hazardului este si povestea Ancai Bucur, prima campioana mondiala la fitness din Romania, cea a celor catorva familii de romi din judetul Mures care au decis sa-si transforme traditiile intr-un avantaj sau cea a unui tanar aventurier care s-a incapatanat sa infrunte fortele hazardului si sa scoata ce e mai bun din ele. In DoR #13 mai puteti citi si despre drumul intortocheat al unui tanar iesit din penitenciar; o calatorie in cautarea spiritului unei aventuri din tinerete; al treilea val al cafelei; 10 muzicieni clasici pozeaza pentru o toamna rasunatoare. Revista se poate cumpara direct din DoR Shop (shop.decatorevista.ro) sau de la distribuitorii nostri din Bucuresti si din tara si costa 20 de lei. Decat o revista este un proiect editorial finantat de Administratia Fondului Cultural National.

 

Bucuresti, 16 septembrie. Asociatia 4 Culture, in parteneriat cu WASP - Working Art Space and Production organizeaza editiei a opta a eXplore dance festival - Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival in perioada 28 septembrie - 3 noiembrie 2013. Festivalul s-a impus ca unul dintre cele mai importante evenimente culturale de anvergura desfasurate anual in Bucuresti si singurul festival international de dans contemporan si performance din Romania. Tema editiei din acest an este eXchange, regasindu-se atat in programarea spectacolelor, cat si a celorlalte activitati, precum workshop-uri, concerte, filme, discutii. Timp de 5 saptamani peste 100 de artisti din Romania si strainatate isi vor prezenta cele mai recente creatii, vor sustine ateliere si participa in diferite formate de lectures si artist talks. Printre cele mai asteptate evenimente din acest an se numara prezenta la Bucuresti a coregrafului german Raimund Hoghe, cel care timp de un deceniu a fost dramaturgul Pinei Bausch, iar ulterior si-a creat propria companie, cucerind cele mai importante scene ale lumii. Un eveniment de succes al anului 2012, Platforma Romaneasca de Dans Contemporan si Performance - initiat de catre Asociatia 4 Culture si WASP, va avea loc in perioada 30 octombrie - 3 noiembrie 2013. Editia a 2-a a Platformei va cuprinde peste 12 productii romanesti realizate in ultimii doi ani, precum si spectacole in premiera. Proiect cultural finantat de catre AFCN Administratia Fondului Cultural National, Primaria Sectorului 1, Goethe Institut.

 

Bucuresti, 16 septembrie. 50 de persoane pot lua parte, pe 22 septembrie, la o simulare a unei revolte sociale din Romania anului 2015. In cadrul evenimentului Amanet Romania participantii vor fi expusi pe viu la scene si senzatii dintr-un fictiv, dar posibil, viitor sumbru, intr-un spatiu situat la 40 km de Bucuresti. Proiectul se situeaza la intersectia dintre spectacol artistic, cinematografie, psihologie sociala si sociologie. Evenimentul face parte din proiectul Indicele de indignare, produs de Ofensiva Generozitatii si finantat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN), rezultatul unui proces de documentare si cercetare desfasurat pe parcursul acestui an de o echipa de sociologi, artisti vizuali, activisti, actori si regizori. In cadrul acestuia au avut loc, in perioada 22 iulie - 4 august, la Muzeul National de Arta Contemporana, laboratoare in care s-au facut experimente legate de solidarizare, indignare, coeziune, protest si reactie la injustitie.

 

Bucuresti, 16 septembrie. Parohia Binecredinciosul Voievod Stefan cel Mare si Sfant din Iasi a organizat, saptamana trecuta, doua spectacole de muzica corala liturgica contemporana, sustinute de corul parohiei. Primul spectacol a avut loc pe 8 septembrie la Biserica Sfanta Cuvioasa Parascheva - Darmanesti, din Piatra Neamt si al doilea in Aula Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminescu. Evenimentele fac parte din proiectului cultural intitulat Continuitate si creativitate in cantarile corale liturgice contemporane romanesti, derulat pana in luna octombrie 2013. Proiectul este finantat de Administratia Fondului Cultural National, institutie publica subordonata Ministerului Culturii. Partenerii proiectului sunt Directia Judeteana Pentru Cultura si Patrimoniu Cultural National din Iasi, Centrul Judetean Pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale din Iasi, Colegiul National de Arta Octav Bancila din Iasi, Asociatia Culturala Simfonia Artelor din Vaslui si Liceul de Arta Victor Brauner din Piatra Neamt. Proiectul urmareste promovarea muzicii culturale liturgice contemporane romanesti si a compozitorilor acestei muzici, sa informeze publicul in legatura cu monumentele de patrimoniu din orasul Iasi si cultura traditionala romaneasca din Judetul Iasi. Corala Stefanus Magnus, coordonata de prof. Daniela Dorosinca, va inregistra doua CD-uri audio, cu muzica corala liturgica contemporana romaneasca, unele dintre aceste piese muzicale fiind chiar in prima auditie.

 

Bucuresti, 16 septembrie. Expozitia itinerata care evidentiaza specificul multietnic si multicultural al Sulinei de la mijlocul secolului XIX si inceputul secolului XX a fost vernisata saptamana trecuta, urmand ca la inceputul lunii octombrie sa fie adusa in municipiul Tulcea. Expozitia Europolis aduce in prim-plan, prin intermediul hartilor, documentelor si fotografiilor, aspecte privind arhitectura religioasa si civila (edificii publice si industriale, case particulare), viata social-urbana (familii, forme de socializare, stiluri de viata, presa locala), confesiunile religioase si invatamantul din localitate, spune Cristian Micu, din cadrul Institutului de Cercetari Eco Muzeale (ICEM) din Tulcea. Prin aceasta expozitie, ICEM incearca sa reconstitue lumea pestrita si farmecul orasului-port de altadata, asa cum si scriitorul Jean Bart a surprins-o in celebrul sau roman, care a dat titlul proiectului si expozitiei (de la a carui prima aparitie s-au implinit, in 2013, 80 de ani). Secventele de viata urbana sunt completate cu exponate reprezentative pentru viata cotidiana ce apartin reprezentantilor minoritatilor din orasul Sulina, spune Madalina Ciocoiu, asistent manager proiect Europolis. Evenimentele sunt organizate in cadrul proiectului cultural Europolis, derulat de Institutul de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea, finantat de Administratia Fondului Cultural National.

 

Bucuresti, 16 septembrie. Fundatia Comunitara Alba a organizat Simpozionul national de etnografie si folclor in Cetatea Marii Uniri din Alba Iulia la sfarsitul lunii august. Proiectul finantat de Administratia Fondului Cultural National a cuprins Targul Mesterilor Populari din Cetatea Marii Uniri Mestesuguri si produse romanesti, editia a II-a. Tarabele pentru expunerea si vnzarea produselor au fost instalate in Piata Cetatii. Cu aceasta ocazie, in sala Muzeului National al Unirii Alba Iulia a avut loc si vernisajul expozitiei mesterului popular iconar Nicolae Muntean de la Vinerea (Alba) intitulata A doua viata, prezentata de Ioana Rustoiu (Muzeul National al Unirii).

 

Bucuresti, 16 septembrie. In perioada 26-30 august, Primaria Sighetu Marmatiei, in parteneriat cu Muzeul Maramuresului si Centrul Cultural Sighetu Marmatiei, a organizat un eveniment cultural de exceptie, intitulat sugestiv Zilele multiculturalitatii sighetene, care face parte din proiectul Sighetu Marmatiei-brand intercultural, finantat prin Administratia Fondului Cultural National.Timp de o saptamna, profesori universitari, istorici, oameni de cultura, medici, profesori, muzeografi au conferentiat, zilnic, intre orele 10.00-12.00, in Sala Tranzit a Primariei Sighetu Marmatiei, pe diverse teme din istoria municipiului Sighetu Marmatiei: economie, istorie, cultura, religie si spiritualitate, literatura, medicina etc. Proiectul a avut un obiectiv indraznet: definirea si promovarea municipiului Sighetu Marmatiei ca brand multicultural al judetului Maramures. Sighetu Marmatiei este un oras cu o istorie demna de Europa, un oras al multiculturalitatii si al colaborarii dintre etniile care-l compun, ce sta marturie civilizatiei si bunei credinte.

 

Bucuresti, 16 septembrie. O noua editie a Festivalului Temps d'Images va avea loc la Cluj-Napoca in perioada 9-17 noiembrie. Evenimentul va cuprinde dezbateri pe tema solidaritatii in arta. Si-au anuntat prezenta si artistii Dan Perjovschi si Gianina Cărbunariu. Festivalul propune o serie de proiecţii şi spectacole, ca de exemplu filmul Revolutiei a lui Vlad Petri care documenteaza, la Bucuresti, evenimentele de strada.

Vizualizări: 61

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor