altmarius

cultură şi spiritualitate

Astăzi : 2018-12-09

Ştiri muzicale din Bucuresti

Corul de Copii Radio, concert la Sala Radio
Bookmark and Share
Corul de Copii Radio dirijat de Răzvan Rădos susține duminică, 9 decembrie 2018, de la ora 19.00, un concert-eveniment, intitulat 100... de sărbători. Prima parte a serii este dedicată Centenarului României și propune muzică românească tradițională, fragmente din proiectul de succes intitulat Amprente. În cea de-a doua parte a programului, ansamblul va interpreta îndrăgite colinde românești. La pian - Magdalena Faur.
În cadrul evenimentului de la Sala Radio, va fi lansat discul recent apărut la Editura Casa Radio care cuprinde colinde, în interpretarea Corului de Copii Radio, dirijor Voicu Popescu. Albumul va fi lansat în pauza concertului, în foaierul central al Sălii Radio. La eveniment vor participa dirijorul Voicu Popescu și semnatara prezentării albumului, Liliana Pispiris, iar la finalul spectacolului, dirijorul Voicu Popescu va acorda publicului o sesiune de autografe. 
 
3 concerte la Ateneul Român
Bookmark and Share
La Ateneul Român au loc duminică, 9 decembrie 2018, trei concerte organizate de Filarmonica George Enescu. De la ora 11,00, sub genericul Crăciun baroc, ansamblurile Collegio stravagante, Passione Quartet și Soundcrowd- Corul de Copii al Şcolii Gimnaziale de Arte nr. 5 vor interpreta, sub conducerea dirijorului Mircea Ionescu, lucrări de Carl Philipp Emanuel Bach, Johann Sebastian Bach, Tomaso Albinoni și Johann Pachelbel.
În Sala Mare a Ateneului, de la ora 15,00, Corul de copii Symbol fondat și dirijat de Jean Lupu susține un concert de colinde intitulat Moș Crăciun de Centenar.
Iar în Sala mică a Ateneului Român, de la ora 19,00, violonista Corina Mitroi și pianista Ana Maria Ciornei vor prezenta un program care cuprinde Sonata KV 378 în si bemol major de Wolfgang Amadeus Mozart, Grand Duo în la major de Franz Schubert și Sonata a II-a op. 6 în fa minor de George Enescu. 
 
'Spărgătorul de nuci' pe afişul Operei Naţionale Bucureşti
Bookmark and Share
Opera Națională București prezintă duminică, 9 decembrie 2018, spectacolul de balet Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski, în regia și coregrafia lui Oleg Danovski. Sub conducerea dirijorului Iurie Florea, vor evolua Ada González,
Andra Ionete, Bogdan Cănilă și Michele Tirapelle. Spectacolul începe la ora 18,30 și va fi reluat în 16 decembrie. 
 
Continuă târgul 'Poveste de Crăciun' la Opera Comică pentru Copii
Bookmark and Share
Opera Comică pentru Copii prezintă sâmbătă, 8 decembrie 2018, spectacolul de balet Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski, în regia şi coregrafia lui Cătălin Caracaş şi secnografia semnată de Adriana Urmuzescu. Din distribuţie fac parte Cristina Dijmaru, Ovidiu Matei Iancu şi Levente Szasz. Spectacolul are două reprezentaţii în Sala mare a instituţiei amintite, de la orele 11,00 şi 17,00.
Tot în organizarea Operei Comice pentru Copii continuă, în curtea instituției (din Calea Giulești nr. 16), Târgul Poveste de Crăciun, ediția a III-a. Sute de copii şi tineri din rețeaua Cantus Mundi interpretează cântece specifice sărbătorilor de iarnă, vestind apropierea Crăciunului. De asemenea, în cadrul târgului au loc un concurs dedicat ansamblurilor vocale de colindători, spectacole pentru copii, expoziții, atelierele spiridușilor, caruselul cu jucării, patinoarul copiilor și multe alte surprize pregătite de organizatori.
Târgul Poveste de Crăciun se derulează până în 15 ianuarie. Activitățile din timpul săptămânii de luni până vineri, se desfășoară între orele 16,00 și 21,30, iar sâmbătă şi duminică între orele 11,00 şi 22,30. Intrarea este liberă. 
 
'Spărgătorul de nuci', la Happy Cinema din Bucureşti
Bookmark and Share
Happy Cinema din București se alătură celor peste 500 de cinematografe din Marea Britanie care difuzează stagiunea Operei Regale din Londra.
Duminică, 9 decembrie 2018, de a ora 16.00, Happy Cinema va difuza spectacolul de balet Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski, unul dintre spectacolele care s-au bucurat de cel mai mare succes în cadrul Royal Opera House, 82 000 de spectatori bucurându-se de el în luna decembrie a anului 2017. În distribuție: Marianela Nunez, Vadim Muntagirov, Anna Rose o'Sullivan și Marcelino Sambe. 
 
Calendarul muzical al zilei - 9 decembrie 2018
Bookmark and Share

• Au trecut 181 de ani de la naşterea compozitorului francezEmile Waldteufel (9 decembrie 1837 - 12 februarie 1915)

• Marcăm 136 de ani de când a venit pe lume compozitorul spaniol Joaquin Turina (9 decembrie 1882 - 14 ianuarie 1949)

• Soprana germană Elisabeth Schwarzkopf s-a născut în urmă cu 103 ani (9 decembrie 1915 - 3 august 2006)

• Aniversarea violonistului american Joshua Bell - 51 ani (1967)

• 6 ani s-au scurs de la moartea pianistului american Charles Rosen (5 mai 1927 - 9 decembrie 2012) şi 3 ani de la cea a dirijorului Kurt Masur (18 iulie 1927 - 9 decembrie 2015)

 Au trecut 2 ani de la moartea organistului austriac Herbert Tachezi (12 februarie 1930 - 9 decembrie 2016)


 

Ştiri muzicale din ţară

'Elixirul dragostei', pe scena Operei din Cluj-Napoca
Bookmark and Share
Dirijorul David Crescenzi conduce spectacolul Elixirul dragostei de Gaetano Donizetti oferit publicului de Opera Națională Română din Cluj-Napoca duminică 9 decembrie, de la ora 18,30. Ca soliști vor evolua soprana Lucia Bulucz, tenorul Eusebiu Huțan, baritonul Șerban Vasile și basul Simonfi Sandor. Regia: Matteo Mazzoni. 
 
3 concerte în cadrul Zilelor Muzicii Sacre de la Târgu Mureş
Bookmark and Share

Trei concerte au loc duminică, 9 decembrie 2018 în cadrul Zilelor Muzicii Sacre organizate de Filarmonica din Târgu Mureș. La Biserica Greco-catolică, de la ora 9,00, Corul Mixt al Filarmonicii condus de Vasile Cazan va interpreta coruri celebre din oratorii. La pian - Antonia Someşan.
De la ora 17.00, în Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu Mureș vor evolua Corul Mixt Echo al Bisericii Adventiste din Miercurea Nirajului și Orchestra de coarde ciupite Lyra dirijate de Vasile Cazan. Împreună cu organista Molnár Tünde, ansamblurile vor prezenta lucrări de referinţă din literatura muzicală sacră.
De la aceeași oră, la catedrala Ortodoxă Înălţarea Domnului, Corala Tropar condusă de Lelia Albu va interpreta piese religioase.

Zilele Muzicii Sacre din Târgu Mureș, aflate la cea de-a 29-a ediție, se vor încheia în 22 decembrie.


 
Opera din Timişoara prezintă spectacolul 'Aida' de Verdi
Bookmark and Share
Aida de Giuseppe Verdi este spectacolul propus duminică, 9 decembrie 2018, de Opera din Timișoara. În distribuție - basul Marius Goșa, sopranele Andrada Roșu, Lăcrămioara Cristescu și tenorul Daniel Magdal. Regia îi aparține lui Ognian Draganoff. Spectacolul condus de la pupitrul dirijoral de Victor Dumănescu începe la ora 18,00. 
 
'Liliacul' la Opera din Brasov
Bookmark and Share
Spectacolul de operetă Liliacul de Johann Strauss fiul este propunerea Operei din Brașov. Din distribuție fac parte soprana Anda Pop, tenorii Cosmin Marcovici, Mihai Irimia și soprana Valentina Mărgăraș. Regia este semnată de Alice Barb, iar la pupitrul dirijoral se va afla Traian Ichim. Ora de începere: 18.30. 
 

Actualitatea internaţională

Cristian Măcelaru dirijează Orchestra Halle din Manchester
Bookmark and Share
Duminică, 9 decembrie 2018, are loc ultimul concert din seria pe care dirijorul Cristian Măcelaru a desfășurat-o la conducerea Orchestrei Halle, la Bridgewater Hall, Manchester, începând din 5 decembrie. Muzicianul român dirijează un program alcătuit din Uvertura Freischutz de Carl Maria von Weber, Concertul nr. 4 în Sol major pentru pian şi orchestră de Ludwig van Beethoven şi Simfonia a III-a în Fa major de Johannes Brahms. Solist este celebrul pianist german Lars Vogt.
Următorul concert al dirijorului Cristian Măcelaru va avea loc în 19 decembrie la pupitrul Orchestrei Filarmonicii din Berlin, cu violonistul Joshua Bell solist. 
 
'Oedipe' de Enescu, la Opera din Amsterdam
Bookmark and Share
Oedipe, capodopera lui George Enescu, este prezentată din nou duminică, 9 decembrie 2018, la Opera Națională Olandeză din Amsterdam. Conducerea muzicală îi aparține lui Marc Albrecht, iar regia este semnată de Alex Olle. Baritonul Johan Reuter va interpreta rolul titular, într-o distribuție care îi mai include pe basul Eric Halfvarson, baritonul Christopher Purves, tenorul Alan Oke și mezzo-soprana Sophie Koch. Spectacolul face parte dintr-o serie care se va încheia în 25 decembrie. 

Vizualizări: 102

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

16 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

6. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

7. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

8. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro 11. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

12. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

19. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

20. TIMBREE

www.timbree.ro

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

25. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro 26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor