altmarius

cultură şi spiritualitate

Astăzi : 2018-10-05

Ştiri muzicale din Bucuresti

Sala Radio - primul concert din stagiunea 2018-2019
Bookmark and Share

Stagiunea Muzicală Radio se va deschide astăzi, 5 octombrie 2018, de la ora 19:00, prin concertul Orchestrei Naţionale Radio, ansamblu dirijat de Nicolae Moldoveanu. Solist va fi violonistul Alexandru Tomescu, iar prima lucrare din program este Concertul în re major de Erich Wolfgang Korngold. În cea de-a doua parte a serii, publicul va asculta Simfonia a V-a de Gustav Mahler. Concertul poate fi urmărit live pe frecvenţele Radio România Muzical sau on-line la adresa românia-muzical.ro.


 
Christian Zacharias este şi astăzi dirijorul şi solistul Filarmonicii 'George Enescu'
Bookmark and Share

Cu pianistul Christian Zacharias ca dirijor şi solist, Filarmonica "George Enescu" susţine astăzi, 5 octombrie 2018, cel de-al doilea concert din stagiunea 2018-2019, care se desfășoară sub semnul Centenarului, dar şi al celebrării celor 150 de ani de la înfiinţarea instituţiei (1868) și a 130 de ani de la inaugurarea clădirii Ateneului Român (1888). De la ora 19:00, va fi prezentat un program integral Ludwig van Beethoven. Selecţiuni din muzica baletului "Făpturile lui Prometeu" op. 43, Concertul nr. 3 op.37 în do minor pentru pian și orchestră și Simfonia a II-a op. 36 în re major vor fi lucrările interpretate la Ateneul Român.


 
Festivalul de pian 'Moştenitorii României muzicale' - un proiect RRM
Bookmark and Share

Florian Mitrea, Adela Liculescu şi Mara Dobrescu sunt numele celor trei tineri pianiști români care vor evolua pe scena Sălii Radio între 16 și 18 octombrie, în cadrul Festivalului de pian "Moștenitorii României muzicale", organizat de Radio România Muzical. Programul recitalurilor include muzică românească, dar și opusuri din repertoriul universal. Evenimentul este unul dintre proiectele prin care Radio România Muzical onorează Centenarul Marii Uniri, dar și aniversarea Radio România 90, venind în completarea emisiunilor speciale concepute cu acest prilej.

Biletele pentru cele trei recitaluri de la Sala Radio sunt disponibile în reţeaua bilete.ro.


 
Biletele pentru cea de-a IV-a ediție a festivalului 'RadiRo' - disponibile şi astăzi
Bookmark and Share

Cea de-a IV-a ediție a festivalului "RadiRo", eveniment organizat de Radio România, se va desfășura între 18 și 25 noiembrie 2018 și va cuprinde două secțiuni: concerte simfonice - derulate la Sala Radio și, în premieră la această ediție, concerte de jazz - prezentate la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României.

Şi astăzi, 5 octombrie, sunt disponibile biletele individiuale ce pot fi achiziționate pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Ediția 2018 "RadiRo" aduce la Sala Radio orchestre europene de prestigiu, ce aparțin unora dintre cele mai importante posturi publice de radio: BBC Philharmonic Orchestra din Marea Britanie, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Leipzig, Orchestra Simfonică a Radioteleviziunii Irlandeze, Orchestra Radiodifuziunii Elveției Italiene din Lugano, alături de gazda evenimentului, Orchestra Națională Radio România.

Seria de concerte de jazz va fi susținută de Big Band-uri ale radiodifuziunilor publice din Danemarca, Croația și bineînțeles, România. Vedeta acestei serii de concerte va fi Aura Urziceanu, care va reveni în România după mai mulți ani, special pentru a cânta în fața publicului Festivalului "RadiRo", alături de Big Band-ul Radio România.

Printre invitații care vor concerta în Festivalul "RadiRo" se numără dirijori și soliști de primă mărime ai scenelor internaționale: dirijorii Vladimir Ashkenazy, Nathalie Stutzmann, pianiștii Mihai Ritivoiu, David Fray, violoncelistul Andrei Ioniță.

Prin această ediție a festivalului, Radio România marchează și cele două evenimente importante ale acestui an - aniversarea împlinirii a 90 de ani de existență a postului public de radio și aniversarea Centenarului României.

Toate concertele festivalului sunt transmise live de Radio România, înregistrate și difuzate ulterior de Televiziunea Română și difuzate, de asemenea, de toate radiodifuziunile membre ale Uniunii Europene de Radio.

Pentru alte informaţii legate de "RadiRo" 2018, vă invităm să consultaţi site-ul www.radirofestival.ro.


 
'Capodopere enesciene' - recital susţinut de Alina Nauncef şi Liliana Iacobescu
Bookmark and Share

Muzeul Naţional "George Enescu" organizează astăzi, 5 octombrie 2018, un recital dedicat sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Sub genericul "Capodopere enesciene", violonista Alina Nauncef şi pianista Liliana Iacobescu vor prezenta, de la ora 18:00, în Aula Palatului Cantacuzino, un program alcătuit din Impromptu concertant pentru vioară şi pian, Suita "Impresii din copilărie" şi Sonata a III-a op. 25 în la minor "În caracter popular românesc" - toate din creaţia marelui muzician român.


 
Calendarul muzical al zilei - 5 octombrie 2018
Bookmark and Share
  • În anul 1880 a trecut în eternitate compozitorul Jacques Offenbach (n.20 iunie 1819)

  • Acum 105 ani a venit pe lume pianista românca Maria Fotino (5 octombrie 1913 - 26 ianuarie 1996)

  • Se împlinesc 78 de ani de la moartea compozitorului şi violonistului mexican Silvestre Revueltas (31 decembrie 1899 - 5 octombrie 1940)

  • Comemorăm 33 de ani de la moartea compozitorului român de origine maghiară Kosma Geza (26 februarie 1902 - 5 octombrie 1985)

  • Compozitorul, dirjorul şi profesorul român Dumitru D.Botez a părăsit această lume acum 30 ani (10 martie 1904 - 5 octombrie 1988)

  • Au trecut 2 ani de la trecerea în eternitate a basului român Pompei Hărăşteanu (14 septembrie 1935 - 5 octombrie 2016)


 

Ştiri muzicale din ţară

Cazacu String Trio - recital la Sinagoga din Bistrița
Bookmark and Share

În cadrul turneului 'Clasic la puterea a treia', muzicienii din familia Cazacu vor concerta în această seară de 5 octombrie 2018 la Sinagoga din Bistriţa. De la ora 19:00, Marin Cazacu - violoncel, Iulia Cazacu - vioară, Ştefan Cazacu - violoncel, alături de flautista Constanţa Cazacu, în calitate de invitată, propun publicului un repertoriu divers, românesc şi universal, cu piese cunoscute, dar şi cu lucrări româneşti originale, compuse special pentru ei.


 
Deschiderea stagiunii Filarmonicii din Timişoara
Bookmark and Share

La Timişoara, Filarmonica "Banatul" invită publicul în această seară de 5 octombrie, la primul concert din stagiunea 2018-2019. Seara este dedicată dirijorului şi compozitorului Remus Georgescu, la cei 50 de ani de activitate ca şef de orchestră al ansamblului simfonic timişorean. Concertul de la Sala Capitol va fi dirijat de Radu Popa, iar solist va fi violonistul Ştefan Horváth. Concertul op. 61 în Re major de Ludwig van Beethoven şi Simfonia a II-a op.73 în Re major de Johannes Brahms sunt lucrările care alcătuiesc programul.


 
Sînziana Mircea va fi solista Orchestrei Simfonice a Filarmonicii 'Oltenia'
Bookmark and Share

Pianista Sînziana Mircea va fi solista Orchestrei Simfonice a Filarmonicii "Oltenia" în Concertul nr. 5 op. 73 în Mi bemol major "Imperialul" de Ludwig van Beethoven. Walter Attanasi va dirija ansamblul simfonic în programul completat de lucrarea "Telos" de George Balint - interpretată în primă audiţie - şi Simfonia a VI-a op. 74 "Patetica" de Piotr Ilici Ceaikovski. Concertul de la Filarmonica din Craiova va începe la ora 19:00.


 
Concert In Memoriam Liviu Dănceanu în cadrul Festivalului 'Zilele Muzicii Contemporane'
Bookmark and Share

Festivalul "Zilele Muzicii Contemporane" continuă astăzi, 5 octombrie 2018, cu un concert susţinut de Ansamblul Archaeus, fondat de compozitorul Liviu Dănceanu. Cu Mircea Pădurariu la pupitrul dirijoral, violonistul Marius Lăcraru, oboista Ana Radu, fagotistul Șerban Novac, clarinetistul Ion Nedelciu, percuţionistul Sorin Rotaru, pianista Rodica Dănceanu şi violoncelista Anca Vartolomei vor prezenta, la Sala Ateneu a Filarmonicii din Bacău, un program alcătuit din lucrări semnate de Liviu Dănceanu. Concertul începe la ora 18:30.


 
'Bărbierul din Sevilla' - la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca
Bookmark and Share

Spectacolul "Bărbierul din Sevilla" de Gioachino Rossini figurează astăzi, 5 octombrie 2018, pe afişul Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca. Evoluează, începând cu ora 18:30, Iulia Merca - în rolul Rosina, Stefan von Korch - Contele Almaviva, Bogdan Nistor - Figaro şi Cristian Hodrea - Don Bartolo. Regia poartă semnătura lui Emil Strugaru, iar conducerea muzicală va fi asigurată de Gheorghe Victor Dumănescu.


 
'Beauty and the Beast' - la Teatrul Național din Timişoara
Bookmark and Share

Teatrul Național din Timişoara prezintă publicului astăzi, 5 octombrie 2018, în Sala Mare a instituţiei, spectacolul-concert "Disney - Beauty and the Beast", a cărui muzică este scrisă de Alan Menken, pe un libret de Howard Ashman și Tim Rice. Începând cu ora 19:00, cu Mihaela Silvia Roşca la pupitrul dirijoral, vor evolua, printre alţii, Cristina Vlaicu, Matei Chioariu, Alina Ilea şi Victor Bucur, Corul și Orchestra Operei Naționale din Timişoara. Regia artistică va fi semnată de Somogyi Szilard. Spectacolul va fi reluat mâine, 6 octombrie, de la aceeaşi oră.


 
Lucrări de Poulenc, Berlioz şi Bartók prezentate de Filarmonica din Iaşi
Bookmark and Share

Suita "Les Biches" de Francis Poulenc, ciclul de lieduri "Nopţi de vară" op. 7 de Hector Berlioz şi Concertul pentru orchestră de Béla Bartók sunt lucrările care alcătuiesc programul de astăzi, 5 octombrie 2018, de la Filarmonica din Iaşi. Orchestra simfonică şi Corul academic "Gavriil Musicescu" (pregătit de Doru Morariu) vor fi dirijate de Arthur Arnold iar solistă va fi soprana Diana Ţugui. Publicul este invitat la Casa de Cultură a Studenţilor; concertul începe la ora 19:00.


 
Deschiderea stagiunii de jazz a Filarmonicii din Ploieşti
Bookmark and Share

Vocalista Irina Sîrbu şi saxofonistul Daniel Torres sunt astăzi, 5 octombrie 2018, invitaţii Trioului de Jazz al Filarmonicii din Ploieşti. Concertul de la Sala "Ion Baciu", programat pentru ora 19:00, marchează începutul stagiunii de jazz a instituţiei ploieştene.


 

Vizualizări: 112

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor