altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Alexandru Tomescu și Sînziana Mircea susțin un concert la centrul de vaccinare de la Biblioteca Națională
Violonistul Alexandru Tomescu și pianista Sînziana Mircea susțin mâine, 9 mai 2021, de Ziua Europei, un recital la centrul de vaccinare din incinta Bibliotecii Naționale din București. Începând cu ora 16:00, vor fi interpretate lucrări compuse de Ciprian Porumbescu, Johann Sebastian Bach, Sînziana Mircea, Fritz Kreisler, Camille Saint-Saëns și Constantin Dumitrescu. Alexandru Tomescu va cânta, cu acest prilej, pe vioara Stradivarius Elder Voicu. 
Evenimentul este inclus în programul maratonului de vaccinare, ce are loc până luni, 10 mai, la Biblioteca Națională a României și Sala Palatului. Printre instituțiile care oferă de asemenea momente artistice pe parcursul maratonului se numără și Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” și Filarmonica „George Enescu”.

 
„Mesa da Requiem” de Giuseppe Verdi, interpretată în prezența publicului la Opera bucureșteană
Sala Mare a Operei Naționale din București se redeschide pentru public în această seară de sâmbătă, 8 mai 2021, când are loc prezentarea celebrei lucrări vocal-simfonice „Messa da Requiem” de Giuseppe Verdi. Sub conducerea dirijorului Tiberiu Soare, vor interpreta soprana Renata Vari, mezzo-soprana Antonela Bârnat, tenorul Daniel Magdal și basul Marius Boloș ca soliști, în compania orchestrei și a corului Operei bucureștene, pregătit de Daniel Jinga. Spectacolul începe la ora 18:30 și va fi reluat mâine, 9 mai.
Pe toată perioada acestei luni, instituția va continua să difuzeze spectacole on-line, pe site-ul propriu. Propunerea de astăzi este opera în concert „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart, cu bas-baritonul Ion Dimieru în rolul „Figaro”, sopranele Mihaela Stanciu în rolul „Susanna” și Simonida Luțescu - „Contesa”. La pupitrul dirijoral s-a aflat Tiberiu Soare. Înregistrarea va fi disponibilă timp de 72 de ore, începând cu ora 19:00.
 
Recital cu public în Stagiunea de marți seara de la Ateneul Român
Publicul revine marți, 11 mai 2021, în Sala Mică a Ateneului Român, unde va avea loc un recital cameral susținut de trio-ul format din clarinetistul Sebastian Antoneac, violoncelistul Cornelius Zirbo și pianistul Theodor Dumitru. Programul propus cuprinde Trio-urile op. 114 în la minor de Johannes Brahms, respectiv op. 11 în si bemol major de Ludwig van Beethoven. Recitalul începe la ora 19:00.
 
Spectacol on-line propus în cadrul stagiunii „Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica”
Astăzi, 8 mai 2021, stagiunea „Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica” propune un spectacol educativ dedicat street dance-ului, realizat în colaborare cu studioul de dans „Challenge Arts”. Spectacolul se desfășoară fără public și va fi transmis pe canalele online ale Filarmonicii „George Enescu” și pe pagina de Facebook a postului Radio România Muzical, de la ora 11:00.
 
Concert susținut de Orchestra Medicilor „Dr. Ermil Nichifor”
Orchestra Medicilor „Dr. Ermil Nichifor” susține astăzi, 8 mai 2021, la Ateneul Român, un concert dedicat cadrelor medicale aflate în linia întâi în lupta cu pandemia. Participă, ca soliști, sopranele Silvia Micu, Mădălina Barbu și Aida Pascu, mezzo-soprana Florentina Soare, tenorii Alin Stoica, Adrian Dumitru, baritonii Ionuț Pascu, Lucian Petrean și Florin Ganea. Programul reunește arii și pagini celebre din muzica simfonică. La pupitrul dirijoral se va afla Iosif Ion Prunner.
Concertul va fi înregistrat și transmis ulterior de postul Radio România Muzical.
 
Calendarul muzical al zilei - 8 mai 2021

 • 1745 A fost botezat compozitorul german Karl Stamitz (decedat 9.11.1801) 276 ani
 • 1885 S-a cântat prima oară în limba română la Bucureşti spectacolul de operă Linda de Chamonix de G. Donizetti 136 ani
 • 1901 S-a născut pianistul rus Vladimir Sofronitski (decedat 29.08.1961) 120 ani
 • 1918 S-a născut compozitorul român George Derieţeanu (decedat 4.04.1985) 103 ani
 • 1947 Aniversarea sopranei engleze Felicity Lott 74 ani
 • 1952 Aniversarea clarinetistului maghiar Kalman Berkes 69 ani
 • 1979 Comemorarea pianistei românce Rodica Şutzu 42 ani
 • 1990 Comemorarea compozitorului italian Luigi Nono 31 ani
 • 1991 Comemorarea organistului şi compozitorului francez Jean Langlais 30 ani
 • 1968 Aniversarea pianistei românce Luiza Borac 53 ani
 • 1991 Comemorarea pianistului austriac Rudolf Serkin 30 ani

 


 

Ştiri muzicale din ţară

În 10 mai se încheie înscrierile pentru bursa „Moștenitorii României muzicale”
Până luni, 10 mai 2021, se mai pot face înscrieri pentru a doua ediție a bursei „Moștenitorii României muzicale”, lansată de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera. Competiția se adresează tinerilor muzicieni cu vârste între 16 și 24 de ani și se acordă pentru susținerea unui proiect specific propus de candidat, în relație cu evoluția sa profesională. Jurizarea are loc între 11 și 27 mai, urmând ca în 28 mai să fie anunțat câștigătorul bursei. Ca parte a acesteia, câștigătorului i se oferă posibilitatea de a susține un recital la Sala Radio, dar există și beneficii suplimentare adresate inclusiv finaliștilor, precum realizarea de înregistrări speciale, concerte în stagiune, prezențe în emisiuni și susținerea candidaturii pentru titlul de „Tânăr artist al anului” la gala ICMA (International Classical Music Awards). Din juriu fac parte Liliana Staicu - director al Orchestrelor și Corurilor Radio, Răsvan Dumitru - șef de partidă în Orchestra Filarmonicii „Transilvania” din Cluj-Napoca și membru al Cvartetului „Arcadia”, Ioan Dragoș Dimitriu - manager al Filarmonicii din Brașov, violistul Răzvan Popovici - organizator al festivalurilor SoNoRo, Cristina Comandașu - manager Radio România Muzical și Dan Popescu, membru delegat din partea Rotary Club Pipera.
Înscrierile se pot face la adresa muzical@radioromania.ro. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul romania-muzical.ro.
 
„Summit-ul Muzical European” continuă, astăzi, la Deva
Filarmonica din Sibiu organizează astăzi, 8 mai 2021, un concert în Parcul Cetății din Deva, înscris în proiectul „Summit-ul Muzical European”, pe care instituția îl derulează între 6 și 10 mai. Programul cuprinde lucrări semnate de Tiberiu Olah, Johannes Brahms, Charles Gounod și Franz Liszt, printre alții. Participă, ca soliști, baritonul Cristian Ardelean și pianistul Sorin Petrescu, iar bagheta dirijorală îi revine lui Cristian Lupeș. Concertul începe la ora 17:00.
 
„Amore all'Opera”, spectacol propus de Opera din Brașov
„Amore all'Opera” este titlul spectacolului propus astăzi, 8 mai 2021, de Opera din Brașov. Veți putea audia pagini celebre din opere precum „Răpirea din serai” și „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart, „Boema” de Giacomo Puccini sau „Carmen” de Georges Bizet, în interpretarea soliștilor și a orchestrei instituției, condusă de Mircea Holiartoc. Regia îi aparține Silviei Papadopoulos. Spectacolul va fi transmis online, în direct, pe pagina de Facebook și pe canalul de YouTube ale Operei din Brașov, începând cu ora 18:30.
 

Actualitatea internaţională

Concerte de Ziua Europei propuse de Forumul Cultural Austriac și de Accademia di Romania
Cu ocazia Zilei Europei, sărbătorită mâine, 9 mai 2021, Forumul Cultural Austriac propune un concert on-line susținut de „Aureum” Saxofon Quartett, alcătuit din Martina Stückler (saxofon sopran), Johannes Weichinger (saxofon alto), Viola Jank (saxofon tenor) şi Lukas Seifried (saxofon bariton). Programul cuprinde Imnul Europei (temă din Simfonia a IX-a de Ludwig van Beethoven, într-un aranjament semnat de Markus Adam), dar și lucrări de Philippe Geiss și Johann Sebastian Bach, printre alții. Evenimentul va fi transmis mâine, de la ora 10:00, pe paginile de Facebook și YouTube ale Forumului Cultural Austriac, dar și pe pagina de Facebook Radio România Muzical.
Ziua Europei este sărbătorită și de Accademia di Romania, prin evenimentul „Enescu, Mozart, Beethoven. Concert pentru Europa”. Veți putea audia lucrări din creația compozitorilor amintiți, în interpretarea violonistului Vlad Maistorovici și a pianistei Diana Ionescu. Concertul poate fi urmărit mâine, începând cu ora 20:00 - ora României, pe paginile de Facebook ale Accademiei di Romania, Muzeului Național „George Enescu” și pe cea a postului nostru.
 


Vizualizări: 6

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

16 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

6. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

7. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

8. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro 11. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

12. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

19. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

20. TIMBREE

www.timbree.ro

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

25. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro 26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor