altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Concert online al Orchestrei Naționale Radio - actul II din Tristan și Isolda
Bookmark and Share
Orchestra Națională Radio continuă seria întâlnirilor în spațiul virtual. Astăzi, 8 mai 2020, ansamblul simfonic Radio România vă propune audierea și vizionarea actului II din opera Tristan și Isolda de Richard Wagner. O înregistrare a unui concert susținut în data de 2 februarie 2018 sub conducerea dirijorală a lui Julien Salemkour. Soliști au fost, cu acel prilej, tenorul Marius Vlad Budoiu - în rolul lui Tristan, soprana Barbara Krieger - Isolda, mezzosoprana Aura Twarowska - pe care o veți urmări în partitura Brangäne, basul Daniel Pannermayr - în Marke și tenorul Adrian Dumitru - interpretul rolului lui Melot.
Transmisia se face pe contul de Facebook al Orchestrei Naționale Radio și pe canalul de Youtube Orchestrele și Corurile Radio România.
 
Un virus numit operă - dialoguri online moderate de Luminița Arvunescu
Bookmark and Share
Proiectul Opera FANtastica revine sub un nou generic: 'Un virus numit OPERĂ'. Luminița Arvunescu va intra în dialog cu artiști renumiți de operă, de această dată întâlnirile având loc virtual. Începând de mâine, 9 mai, și până în 14 iunie sunt programate 18 întâlniri, iar invitați sunt 21 artiști români importanți din domeniul teatrului liric. Prima întâlnire online are loc sâmbătă, 9 mai, invitata Luminiței Arvunescu fiind soprana Anita Hartig, care se află actualmente la Madrid; iar duminică, 10 mai, din Wiesbaden ne va vorbi tenorul Ioan Hotea.
Veți putea urmări transmisiunile începând cu ora 18.00 atât pe pagina de Facebook a Asociației pentru Muzică, Artă și Cultură, cât și pe cea a postului Radio România Muzical. Mai multe detalii despre acest proiect găsiți pe site-ul romania-muzical.ro.
 
Transmisii online din Festivalul Internațional George Enescu
Bookmark and Share
Pe pagina oficială a Festivalului Internațional "George Enescu" este disponibilă, începând de astăzi, 8 mai 2020, timp de două zile, înregistrarea cu opera "Moise și Aron" de Arnold Schoenberg, prezentată în ediția din 2019 a festivalului în versiune de concert, la Sala Mare a Palatului.
Cântă Orchestra și Corul Filarmonicii "George Enescu" (pregătit de Iosif Ion Prunner), ansamblul Vocalconsort Berlin, dirijează Lothar Zagrosek. Regia multimedia este realizată de Nona Ciobanu și de Peter Košir. Din dstribuție fac parte Robert Hayward - Moise (recitator), tenorul John Daszak - Aron, soprana Julia Sporsén - O tânără fată, tenorul Michael Pflumm, altista Catherine Wyn-Rogers - O femeie bolnavă, baritonul Christian Rieger - Un bărbat, basul Gabriel Rollinson - Un efraimit și basul Ralf Lukas - în tolul unui preot.
Adresa site-ului: www.festivalenescu.ro.
 
Calendarul muzical al zilei - 8 mai 2020
Bookmark and Share
 • 1745 A fost botezat compozitorul german Karl Stamitz (decedat 9.11.1801) 275 ani
 • 1885 S-a cântat prima oară in limba română la Bucureşti (spectacolul de operă Linda de Chamonix de G. Donizetti)   135 ani
 • 1901 S-a născut pianistul rus Vladimir Sofronitski (decedat 29.08.1961) 119 ani
 • 1918 S-a născut compozitorul român George Derieţeanu (decedat 4.04.1985) 102 ani
 • 1947 Aniversarea sopranei engleze Felicity Lott 73 ani
 • 1952 S-a născut clarinetistul maghiar Kalman Berkes 68 ani
 • 1979 Comemorarea pianistei românce Rodica Şutzu 41 ani
 • 1990 Comemorarea compozitorului italian Luigi Nono 30 ani
 • 1991 Comemorarea organistului şi compozitorului francez Jean Langlais 29 ani
 • 1968 Aniversarea pianistei Luiza Borac 52 ani
 • 1991 Comemorarea pianistului austriac Rudolf Serkin 29 ani

 

Ştiri muzicale din ţară

Opera Română din Cluj online - Evgheni Oneghin de Ceaikovski
Bookmark and Share
Continuă, și la Opera Națională Română din Cluj-Napoca, seria transmisiunilor online. Astăzi, 8 mai 2020, puteți urmări, de la ora 18.00, spectacolul cu opera Evgheni Oneghin de Piotr Ilici Ceaikovski. Înregistrarea îl are dirijor pe Tiberiu Soare, spectacolul fiind regizat de Mihaela Bogdan. Rolul titular este interpretat de baritonul Florin Estefan, Tatiana este cântată și jucată de soprana Nadejda Cerchez, Lenski de tenorul Tiberius Simu, Olga de mezzosoprana Liza Kadelnik, iar Gremin de basul Marius Boloș. Participă Orchestra, Corul și Ansamblul de balet ale Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.
Spectacolul este transmis pe site-ul instituției, www.operacluj.ro, și va putea fi urmărit și mâine seară, în 9 mai, de la aceeași oră 18.00.
 
Filarmonica Banatul online - muzică în versiune interpretativă proprie
Bookmark and Share
Filarmonica Banatul din Timișoara continuă să ofere muzică în versiune interpretativă proprie, pe canalul oficial Youtube al instituției.
Organizatorii au decis să ofere recitaluri camerale în fiecare zi de marți și concerte simfonice în zilele de vineri.
Printre materialele video disponibile până în acest moment se numără un recital de pian la patru mâini susținut în 2018 de Duo Mihăilescu, format din Manuela și Dragoș Mihăilescu și un concert simfonic oferit publicului bucureștean în ediția din 2009 a Festivalului George Enescu, soprana Anita Hartig și tenorul Teodor Ilincăi fiind soliști. Cel mai recent clip postat de Filarmonica timișoreană cuprinde înregistrarea Octetului de coarde op. 7 în Do major de George Enescu, imprimat la Sala Capitol a instituției în martie 2018, în cadrul Festivalului Româno-American.
 
Concert de Ziua Europei - live de la Sibiu pe pagina de Facebook Radio România Muzical
Bookmark and Share
În 9 mai, pentru a marca Ziua Europei, un grup de artiști din Sibiu organizează un maraton cultural desfășurat online. Evenimentul live va începe sâmbătă la ora 10.00 pe platforma www.livestreamromania.ro și pe pagina de Facebook a postului nostru, Radio România Muzical, cuprinzând recitaluri și momente artistice.
Vor evolua Radu Nechifor, Robert Târnăveanu, Nelu Albu, Alina Bîcă și Adrian Nemțu, împreună cu artiști ai Filarmonicii de Stat Sibiu, ai Teatrului de Balet din Sibiu, dar și cu reprezentanții Centrului pentru Creație ”Junii Sibiului” și ai Casei de Cultură a Studenților.
Evenimentul online are o a doua semnificație: vrea să transmită un mesaj de recunoștință, unitate și solidaritate față de toate cadrele din linia întâi, fie ele locale, naționale sau europene.
„Pandemia cu care ne confruntăm dovedește că ne unește mai mult decât ne-am fi imaginat vreodată! Suntem departe unii de ceilalți, dar împreună, mai uniți ca niciodată!” - este mesajul oficial al artiștilor care organizează evenimentul.
 
Rahmaninov în programul Stagiunii online a Filarmonicii din Sibiu
Bookmark and Share
În cadrul Stagiunii online a Filarmonicii din Sibiu puteți asculta astăzi, 8 mai 2020, partea a doua a concertului susținut de Orchestra simfonică a instituției sub bagheta dirijoarei italiene Nil Venditti. Concertul ce a avut loc în Sala Thalia a Filarmonicii în urmă cu patru luni a avut pe afiș opusuri de Aleksandr Borodin, Serghei Rahmaninov și Richard Addinsell, solist fiind violoncelistul Octavian Lup. Prima parte a putut fi ascultată seara trecută, iar în această seară puteți urmări înregistrarea Simfoniei nr. 1 în re minor de Serghei Rahmaninov.
Concertul este difuzat de la ora 19.00 pe pagina de facebook și pe site-ul instituției, fiind transmis și pe posturile de televiziune locală TV Eveniment, TV Sibiu și TV Nova.
Următorul concert pe care Filarmonica din Sibiu îl pune la dispoziție online poate fi urmărit în serile de 14 și 15 mai, de la aceeași oră - 19.00. Înregistrarea este a unui eveniment ce l-a avut pe violoncelistul Răzvan Suma solist și pe Horvath Jozsef la pupitrul dirijoral al orchestrei instituției.
 

Actualitatea internaţională

Opera Regală din Londra - spectacol online: Traviata
Bookmark and Share
Opera Regală londoneză Covent Garden pune la dispoziția publicului un nou spectacol din arhiva sa valoroasă; de data aceasta este vorba despre Traviata, în legendara regie a lui Richard Eyre. Înregistrarea este a unui spectacol ce a avut loc în anul 2009 și i-a adus împreună pe scenă pe soprana Renee Fleming în rolul eroinei, Violetta Valery, pe tenorul Joseph Calleja în rolul iubitului ei, Alfredo Germont, și pe baritonul Thomas Hampson în partitura tatălui acestuia, Giorgio Germont. Soliștii, corul și orchestra instituției au fost dirijați de Antonio Pappano.
Premiera online a spectacolului are loc astăzi, 8 mai 2020, de la ora 21.00 a României, pe pagina de Facebook și pe canalul oficial Youtube ale instituției londoneze. Înregistrarea este disponibilă gratuit timp de o lună, până în 8 iunie 2020, facând parte din seria #OurHouseToYourHouse.
 

Vizualizări: 1

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor