altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Tenorul George Vîrban - invitatul de astăzi la 'Un virus numit operă'
Bookmark and Share
La Radio România Muzical continuă seria 'Un virus numit operă' cu o nouă întânire online. În această duminică, 7 iunie 2020, invitatul Luminiței Arvunescu, inițiatoarea și moderatoarea proiectului, va fi tenorul George Vîrban.Tenorul se află actualmente la Munchen și îl veți putea asculta în transmisiune directă atât pe pagina de Facebook a Asociației pentru Muzică, Artă și Cultură, cât și pe cea a postului Radio România Muzical. Seria 'Un virus numit operă' aduce în fața publicului apreciați artiști lirici români.
 
Orchestra de cameră Pelléas în Festivalul Enescu online
Bookmark and Share
Astăzi, 7 iunie 2020, este ultima zi în care puteți accesa înregistrarea concertului susținut de Orchestra de cameră Pelléas, dirijată de Benjamin Levy, din cadrul Festivalului Internațional 'George Enescu'. Înregistrarea este din 5 septembrie 2019, iar programul concertului a însumat opusurile: 'Sarabanda' de Claude Debussy - în varianta orchestrată de Maurice Ravel, Sonata a III-a pentru pian și vioară de George Enescu, în orchestrația lui Valentin Doni, Rapsodia 'Tzigane' pentru vioară și orchestră de Maurice Ravel și Bourrée Fantasque de Emmanuel Chabrier. Violonista Tasmin Little a fost solista serii, iar programul s-a încheiat cu Simfonia în do major de Georges Bizet. Înregistrarea concertului poate fi vizualizată pe siteul festivalenescu.ro.
 
O nouă transmisiune online a seriei 'Gustări muzicale' organizată de Cătălin Milea
Bookmark and Share
Saxofonistul Cătălin Milea vă invită în această duminică, 7 iunie 2020, să urmăriți a 9-a transmisiune online din seria 'Gustări muzicale'. De asemenea, în cadrul evenimentului continuă donațiile pentru copiii din cadrul Fundaţiei Copii în Dificultate. Transmisiunea se poate urmări gratuit pe Facebook, începând cu ora 15.00.
 
Marți, 9 iunie, se încheie seria Dialogurilor live la Radio România Muzical
Bookmark and Share
Radio România Muzical organizează marți, 9 iunie 2020, ultima ediție din seria Dialogurilor live. Invitații întâlnirii online moderate de Cristina Comandașu vor fi violonistul George Cosmin Bănică, concertmaestru al Orchestrei Tonhalle din Zurich, chitaristul Mircea Gogoncea, stabilit la Los Angeles și pianistul Andrei Gologan, stabilit la Salzburg.
Vă invităm să urmăriți dialogul ce va încheia această serie, live, pe pagina de Facebook Radio România Muzical, începând cu ora 18:00.
 
Continuă seria Concertelor Roz pe scena Sălii Radio din București
Bookmark and Share
Următoarele două concerte din seria 'Concertelor Roz' organizate de Postul Radio România Muzical și Orchestrele Radio România, vor avea loc miercuri, 10 iunie, și joi, 11 iunie 2020. Violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica vor susține miercuri cel de al doilea concert cameral din seria 'Beethoven' a Concertelor Roz. În interpretarea duo-ului vom putea audia Sonatele nr. 2 op. 12, nr. 7 op. 30, nr. 2 în do minor și nr. 2 în La major. Joi, 11 iunie, în seria concertelor de jazz, vor fi prezenți pe scena Sălii Radio din București membri ai Big Bandului Radio România: Sebastian Burneci, Cătălin Milea, Florian Radu, George Natsis, Adrian Flautistu (invitat) și Laurentiu Zmău. Concertul intitulat 'Behind social bars' propune lucrări interpretate în primă audiție, reprezentând o fuziune de stiluri muzicale, de la muzica clasică, la rock sau folclor, toate conținând un vocabular liber - improvizatoric.
Ambele concerte se vor desfășura fără public, ele putând fi ascultate în transmisiune directă de la ora 19.00 la Radio România Muzical și Radio România Cultural. Concertul de miercuri, 10 iunie, va fi prezentat de Irina Cristina Vasilescu, realizator Radio România Muzical.
 
Până pe 15 iunie continuă înscrierile la Bursa Moștenitorii României Muzicale
Bookmark and Share
Până în data de 15 iunie 2020 se pot depune aplicaţii online pentru bursa Moştenitorii României Muzicale, oferită de Radio România Muzical şi Rotary Club Pipera. Bursa este adresată tinerilor muzicieni cu vârste cuprinse între 16 și 24 ani și se acordă integral unui singur bursier. Câștigătorul acesteia va fi anunțat în data de 1 iulie. Ca parte a bursei oferite va fi și susținerea unui recital de o oră în cadrul stagiunii 2020-2021, la o dată ce va fi stabilită de comun acord cu organizatorii. Juriul reunește personalități ale vieții muzicale românești precum violonistul Alexandru Tomescu - solist al Orchestrelor Radio și ambasador al proiectului 'Moștenitorii României muzicale', Liliana Staicu - director al Orchestrelor și Corurilor Radio, Răsvan Dumitru - concertmaestru al Filarmonicii 'Transilvania' din Cluj-Napoca, Valentina Băințan - producător TVR și Cristina Comandașu - manager Radio România Muzical. Membru delegat din partea Rotary Club Pipera: Dan Popescu.
 

Ştiri muzicale din ţară

'Călătorie în lumea percuției' - nou episod al proiectului PAVILION
Bookmark and Share
Seria episoadelor săptămânale de educație muzicală PAVILION continuă luni, 8 iunie 2020, cu o nouă întâlnire online adresată copiilor.
Tema celui de-al doilea episod PAVILION va fi percuția, astfel Sorina Savii, percuționistă în cadrul Operei Naționale Române Timișoara, va fi ghidul care le va prezenta copiilor diverse sonorități specifice unor continente precum Africa, Asia și America de Sud. În cea de-a doua parte a emisiunii, Sorina Savii împreună cu Ovidiu Florian Andriș, percuționist și Manager al echipei Tribul Artistic, vor „teleporta” spectatorii tot prin intermediul intrumentelor de percuție în lumea sălbatică a savanei africane, pe călduroasele tărâmuri braziliene și chiar pe vârfurile celor mai înalți munți din Asia.
În cadrul episoadelor, copiilor le este lansată și o provocare la care pot participa și câștiga o cutie cu jocuri muzicale inedite. Înscrierea la concurs se realizează online.
Începând cu ora 10.00, emisiunea va putea fi urmărită pe pagina de Facebook a proiectului PAVILION și pe pagina Radio România Muzical.
 

Actualitatea internaţională

Soprana Angela Gheorghiu, în seria online a Operei de Stat din Viena
Bookmark and Share
Pe site-ul Operei de Stat din Viena se va transmite astăzi, 7 iunie 2020, de la ora 21.00 (ora României), înregistrarea spectacolului Adriana Lecouvreur de Francesco Cilea. Din distribuție au făcut parte soprana Angela Gheorghiu în rolul Adriana Lencouvreur, tenorul Massimo Giordano în rolul Maurizio, baritonul Roberto Frontali în rolul Michonnet și mezzo-soprana Elena Zhidkova - Principessa di Bouillon. Conducerea muzicală i-a aparținut lui Evelino Pidò, iar regia lui David McVicar.
Spectacolul a avut loc în data de 22 februarie 2014.

Vizualizări: 5

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 42

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

Altmarius.ning.com website reputation

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor