altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2018-06-06

Ştiri muzicale din Bucuresti

Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian prezintă două spectacolele în sala proprie
Bookmark and Share
Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" prezintă în serile de 29 şi 30 iunie 2018 spectacolul "Ţara surâsului" de Franz Lehar în sala proprie, din Bulevardul Octavian Goga nr. 1. Directorul adjunct al instituţiei, Cristian Albu, spune că cele două spectacole se derulează cu aprobări ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, sub formă de evenimente speciale. Dorinţa conducerii Teatrului de Operetă este să revină, începând din stagiunea viitoare, 2018-2019, permanent în sala proprie din Bulevardul Octavian Goga nr. 1.
Spectacolele din 29 şi 30 iunie îi aduc pe scenă pe soliştii Operetei: Doina Scripcaru, Patricia Seymour, Alfredo Pascu, Daniel Madia, Gabriela Daha, Mediana Vlad, Andrei Pleșca, Anton Zidaru, Orest Pîslariu-Ranghilof, Oana Rusu, Mihnea Lamatic, Cristian Caraman şi Arnold Mack.

 
La Muzeul Enescu au loc CIMRO Days, în 18 şi 19 iunie
Bookmark and Share
În zilele de 18 şi 19 iunie 2018 se va derula ediţia cu numărul trei a festivalului CIMRO Days, eveniment ce pune accentul, de această dată, pe noua generaţie de muzicieni. În prim plan se vor afla, aşadar, compozitorii, muzicologii şi interpreţii tineri, dorinţa organizatorilor fiind şi aceea de a integra muzica nouă românească într-un context non-academic şi relaxat. Toate concertele, colocviile, lansările de cărţi şi de partituri au loc la Muzeul Naţional George Enescu, partener CIMRO Days.
Invitaţi sunt muzicologii Vlad Văidean, Ana-Maria Cazacu, Benedicta Pavel, Desiela Ion, Oleg Garaz, ansamblul Sonomania, pianiştii şi compozitorii Andrei Petrache, pianiştii Alin Chelărescu, Bogdan Pintilie, violonceliştii Ella Bokor, Mircea Marian şi pianistul Iulian Ochescu. Publicul este invitat să asculte creaţii semnate, între alţii, de Diana Rotaru, Sebastian Androne, George Enescu, Mihai Măniceanu, Dan Dediu şi Tudor Feraru.
Festivalul este organizat de Centrul de informare muzicală din România, parte a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

 
Festivalul Museicorum propune un concert coral la Muzeul Aman
Bookmark and Share
La Muzeul Theodor Aman din București continuă astăzi, 6 iunie 2018, cea de-a patra ediție a festivalului de muzică Museicorum. De la ora 19.00 puteți asculta concertul susținut de Ansamblul coral dirijat de Andrei Stănculescu. Coriștii vor cânta partituri scrise de Dumitru Georgescu Kiriac, Constantin Rîpă, Paul Constantinescu, Christian Alexandru Petrescu și Alexandru Pașcanu.

Festivalul este organizat de Muzeul Municipiului București și oferă publicului o gamă variată de concerte, susținute în patru dintre spațiile sale: Palatul Suțu, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Theodor Aman și Muzeul Dr. Nicolae Minovici. Intrarea la evenimente costă 10 lei, în preţ fiind inclusă și vizitarea expoziţiilor organizate la muzeul ce găzduieşte concertul, în termen de 30 de zile. 
 
Recital de vioară și pian la Sala Mică a Ateneului Român
Bookmark and Share
La Sala Mică a Ateneului Român o puteți asculta astăzi, 6 iunie 2018, pe violonista Irina Nanushi, acompaniată la pian de Verona Maier. Programul muzical al serii include Preludiu și Allegro în stilul lui Pugnani de Fritz Kreisler, Sonata pentru pian şi vioară în sol major, KV 301 de Wolfgang Amadeus Mozart, Sonata pentru pian şi vioară în re major, op. 12 nr. 1 de Ludwig van Beethoven, precum și opusuri de Camille Saint-Saens - Havaneză pentru vioară şi pian în mi major, op. 83, Ernest Chausson - din creația căruia puteți asculta Poemul pentru vioară şi pian, op. 25 și Claude Debussy - Sonata pentru vioară şi pian în sol minor. Recitalul începe la ora 19.00. 
 
Calendarul muzical al zilei - 6 iunie 2018
Bookmark and Share
  • În urmă cu 137 de ani s-a stins din viaţă compozitorul belgian Henri Vieuxtemps (17 februarie 1820 - 6 iunie 1881)
  • În urmă cu 135 ani s-a stins din viață compozitorul Ciprian Porumbescu 
  • Acum 124 de ani a venit pe lume compozitorul Sabin Drăgoi (6 iunie 1894 - 31 decembrie 1968)
  • Se împlinesc 124 de ani de la înfiinţarea Scholei Cantorum la Paris (6 iunie 1894)
  • Marcăm 115 ani de la naşterea compozitorului armean Aram Haciaturian (6 iunie 1903 - 1 mai 1978)
  • Dirijorul estonian Neeme Järvi împlineşte 81 de ani (6 iunie 1937)

 

Ştiri muzicale din ţară

Ramon Vargas cântă în Tosca în stagiunea Operei din Craiova
Bookmark and Share
Tenorul Ramon Vargas este invitat să cânte într-o producţie cu opera Tosca de Giacomo Puccini, în stagiunea Operei din Craiova. Faimosul artist mexican va interpreta rolul Mario Cavaradossi. Spectacolul este prezentat în cadrul Zilelor Municipiului Craiova, de la ora 21.00, în Parcul Nicolae Romanescu. Conducerea muzicală este asigurată de dirijorul Walter Attanasi, iar rolul titular este interpretat de soprana Joanna Parisi. Partitura lui Scarpia
va fi cântată de Alberto Gazale, iar în alte roluri pot fi urmăriţi Stanislav Chernenkov, Ioan Cherata, Federico Buttazzo şi Alberto Benini. Regia este semnată de Antoniu Zamfir. Participă Orchestra și Corul Operei Române din Craiova. 
 
Festivalul Ţintea muzicală se desfăşoară între 2 şi 9 iulie 2018
Bookmark and Share
Ediția a zecea a Festivalului internațional de muzică clasică și contemporană Țintea muzicală se derulează anul acesta în perioada 2 - 9 iulie la Ploiești, București, Câmpina și, bineînțeles, Țintea. Tema actualei ediții se va concentra pe ideea de Centenare - centenarele istoriei și centenarele muzicii. În 2018 se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, 100 de ani de la sfârșitul primului Război Mondial și de la destrămărea Imperiului Austro-Ungar și implicit 100 de ani de Republică Austriacă.
Programul festivalului marchează Centenarul Unirii aducând alături lucrări vocale și instrumentale de compozitori români scrise înainte de 1918 și flash-uri sonore din creația unor compozitori români contemporani. Totodată, muzica lui Liviu Comes, născut în Transilvania în 1918, este înscrisă în programul festivalului.
Muzica austriacă este reprezentată de lied-ul cu acompaniament de pian prin pagini inedite pentru publicul din România, partituri semnate de Gottfried von Einem, de la a cărui naștere sărbătorim 100 de ani (Berna, 1918 - Oberdürnbach, Niederösterreich, 1996), dar și prin lucrări de Erich Wolfgang Korngold (Brno 1897 - Los Angeles 1957) și Alexander von Zemlinsky (Viena 1871 - New York 1942), compozitori care în 1938, acum 80 de ani, au fost nevoiți să părăsească Europa - se precizează pe site-ul festivalului. Tot în 2018 se împlinesc 100 de ani de la moartea lui Claude Debussy (Saint-Germain-en-Laye,1862 - Paris,1918) și al lui Lili Boulanger (Paris, 1893 - Mézy-sur-Seine (Yvelines), Paris, 1918), din creația cărora, pe parcusul unei săptămâni de concerte, publicul va avea ocazia să asculte lucrări vocale și instrumentale, se mai specifică în descrierea evenimentului.
Protagoniștii ediției a X-a sunt interpreți de valoare din Austria, Finlanda și România: mezzosoprana Carolina Iulia Astanei, pianistul Otto Probst, clarinetista Vivian Neff, compozitorul și basistul Sebastian Dumitrescu, violonista Mihaela Mitrofan și pianista Adriana Maier. 
 
Tosca de Puccini la Opera Română din Timișoara
Bookmark and Share
Opera Națională Română din Timișoara vă invită astăzi, 6 iunie 2018, să urmăriți spectacolul cu opera Tosca de Giacomo Puccini. Conducerea muzicală este asigurată de Victor Dumănescu, iar regia artistică poartă semnătura lui Ognian Draganoff. Rolul titular, al Floriei Tosca, este interpretat de Lăcrămioara Cristescu, partitura lui Mario Cavaradossi îi revine lui Hector Lopez, iar Scarpia este interpretat de Camil Mara. Din distribuție mai fac parte Octavian Vlaicu, Mihai Prelipcian, Remus Alăzăroae, Dan Patacă, Iulian Ioan Iosip și Cristina Vlaicu. Participă corul şi orchestra Operei Naţionale Române din Timişoara. Spectacolul începe la ora 19.00. 
 
Alexandru Tomescu susține un nou concert în cadrul turneului Stradivarius 2018
Bookmark and Share
Continuă cea de-a XI-a ediţie a Turneului Internațional Stradivarius, subintitulat, de această dată, Balada, un secol de muzică. Violonistul Alexandru Tomescu și pianista Angela Drăghicescu pot fi ascultaţi astăzi, 6 iunie 2018, la Filarmonica Paul Constantinescu din Ploiești. Ora de începere a concertului este 19.00.
Repertoriul propus publicului în acest an cuprinde Mica suită de Mihail Jora, Temă cu variațiuni din Sonatina op. 1 de Dinu Lipatti, Legenda, Aubade și Hora Unirii de George Enescu, Siciliana de Nottara, Serenada de Mircea Chiriac, precum și Habanera din creația lui Dumitru Capoianu, Sonatina de Tiberiu Olah și aranjamentul pentru vioară, pian și cor al Baladei de Ciprian Porumbescu, realizat de Grigore Cudalbu.
Ca de obicei Turneul Stradivarius susține o cauză socială și de interes public - Sunet pentru sănătatea copiilor, derulată de ONG-ul Life Educational for All,care se preocupă de dotarea cu audioteci a saloanelor pentru copii din spitalele din ţară, dar și cu aparatură electronică tv, dvd player, audioplayer, căști, dvd, cd-uri, cu jocuri, instrumente muzicale pt copii, cărți de desenat și de citit și diverse consumabile (carton colorat, hârtie creponată, plastilină etc.)

 

Actualitatea internaţională

Daniil Trifonov şi-a anulat concertele din cauza unei accidentări
Bookmark and Share
Pianistul Daniil Trifonov a anunțat pe contul său de Facebook că își anulează următoarele concerte din cauza unei accidentări recente. Muzicianul a suferit un accident în New York, în timp ce se deplasa pe bicicletă. Deși accidentul nu i-a afectat mâinile, ci glezna unui picior, medicul artistului i-a interzis să concerteze în perioada imediat următoare.
Trifonov ar fi trebuit să cânte cu ansamblul Kremerata Baltica în cadrul unui turneu, prezentând și un nou opus propriu, Quintetto concertante. 
 


Vizualizări: 289

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor