altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Premieră la Opera Națională București
Bookmark and Share
Opera Națională București deschide stagiunea 2019-2020 cu premiera spectacolului Samson și Dalila de Camille Saint-Saëns, în regia lui Giandomenico Vaccari. Reprezentațiile cu titlu de premieră vor avea loc în datele de 5, 6 și 8 octombrie, de la ora 18,30. În distribuție - tenorul Aleksandrs Antonenko, mezzo-soprana Orsolya Veress, baritonul Ștefan Ignat și basul Filip Panait. Participă Orchestra, Corul și Ansamblul de Balet ale Operei bucureștene. Conducerea muzicală - Vlad Conta.
 
Răzvan Stoica, în concert la ParkLake
Bookmark and Share
Sâmbătă, 5 octombrie 2019, violonistul Răzvan Stoica va fi protagonistul unui concert organizat de Radio România Muzical, la ParkLake Shopping Center. Începând cu ora 19.00, artistul va evolua împreună cu pianista Andreea Stoica și ansamblul Kamerata Stradivarius. În program - Anotimpurile la Buenos Aires de Astor Piazzolla și piese de virtuozitate semnate de Henryk Wieniawski.
Evenimentul marchează atât Ziua internațională a muzicii, sărbătorită la 1 octombrie, precum și proiectul Ascultă 5 minute de muzică clasică, derulat de postul nostru în spații neconvenționale din țară. Accesul publicului este liber.
Răzvan Stoica, posesorul unei viori Stradivarius din 1729, va cânta pe acest instrument la Parklake și oferi autografe pe noul său CD - Instinct, înregistrat alături de Kamerata Stradivarius, pe care se regăsesc atât Concertul nr.1 pentru vioară și orchestră de Max Bruch, precum și două lucrări pentru orchestră de coarde semnate de Edward Elgar și Astor Piazzolla. Albumul va fi difuzat de Radio România Muzical pe 14 octombrie, de la ora 19,00.

 
Violonista Ioana Cristina Goicea, recital la Sala Radio
Bookmark and Share
În cadrul proiectului Moștenitorii României Muzicale, în data de 12 octombrie 2019 violonista Ioana Cristina Goicea va susține un recital pe scena Sălii Radio, alături de pianistul Andrei Banciu. Violonista, laureată a celebrei competiții Regina Elisabeta de la Bruxelles în luna mai a acestui an, va oferi un program alcătuit din lucrări semnate de Piotr Ilici Ceaikovski, Maurice Ravel şi Camille Saint-Saëns.
Proiectul Moștenitorii României Muzicale este organizat de Radio România Muzical, în colaborare cu Rotary Club Pipera și propune recitaluri susținute de tineri interpreți români de excepție. Evenimentele din acest proiect se desfășoară la Sala Radio și au un program accesibil, de scurtă durată, fiind gândite pentru publicul larg.
 
'I am You', spectacol prezentat de Ana-Cristina Leonte și Denis Bolborea
Bookmark and Share
Solista vocală Ana-Cristina Leonte și coregraful Denis Bolborea susțin un spectacol intitulat I am You sâmbătă, 5 octombrie 2019, la Hub Point, Centru de Artă și Cultură din București. "Suntem interesați să creăm legături între limbajul tradițional și limbajul contemporan, exprimarea artistică a profesioniștilor și naturalețea exprimărilor needucate, mediul sonor acustic și tehnicile ofertante de explorare a sunetului din mediul electronic", spun cei doi artiști despre proiectul lor. Spectacolul I am You va fi reluat în 12, 15 și 16 octombrie, la Brașov, Iași și Suceava.
 
Finala Concursului Internațional de Duo 'Suzana Szorenyi'
Bookmark and Share
Sâmbătă, 5 octombrie 2019, de la ora 16.00, continuă finala Concursului Internațional de Duo Suzana Szörenyi. Competiţia, organizată de Asociația Majura Christ are loc în acest an cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la nașterea renumitei pianiste și profesoare, în onoarea căreia a fost inițiată competiția amintită. Juriul este format din muzicieni români, în majoritate discipoli ai profesoarei Suzana Szörenyi. Accesul publicului este gratuit pe tot parcursul concursului.
Concertul laureaților și festivitatea de premiere vor avea loc duminică, 6 octombrie, în Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României.
 
Selecție pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene
Bookmark and Share
Tinerii muzicieni români cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani sunt invitați să participe la selecţia anuală pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO). Audițiile vor avea loc pe 3 noiembrie 2019 la Bucureşti, iar termenul limită pentru înscriere este 13 octombrie 2019. Participarea muzicienilor români în acest ansamblu este sprijinită de Institutul Cultural Român.
Orchestra de Tineret a Uniunii Europene este un proiect muzical care reuneşte muzicieni talentați din toate ţările membre ale Uniunii Europene sub bagheta unor dirijori de faimă internaţională, într-o orchestră care transcende barierele sociale, culturale, politice şi economice. Concertele şi turneele susţinute în întreaga lume, colaborarea cu personalități ale lumii muzicale şi nivelul excepţional de pregătire al muzicienilor au făcut din EUYO una dintre cele mai prestigioase orchestre ale lumii. EUYO oferă șansa unei experiențe profesionale unice pentru tinerii instrumentiști care își doresc o carieră de muzicieni în orchestră. Dezvoltarea tehnicii interpretative la cel mai înalt nivel, experiența marilor săli de concert, întâlnirea cu cei mai buni maeștri îi pregătesc pentru o carieră internațională de succes.
EUYO susţine în general două turnee anuale, în primăvară şi în vară, care includ concerte în săli importante şi festivaluri ale Europei. Fiecare turneu este precedat de o perioadă de rezidenţă, de studiu şi repetiţii intensive. Pe lângă turneele tradiţionale, EUYO susţine frecvent concerte şi turnee în Europa şi pe alte continente.
Detalii complete privind condiţiile de participare și înscriere sunt disponibile pe site-ul pe www.euyo.eu/apply.

 
Colombina se întoarce la Opera Comică pentru Copii
Bookmark and Share
Opera Comică pentru Copii prezintă sâmbătă, 5 octombrie 2019, spectacolul Colombina se întoarce. Personajul Colombina este o zână, într-o adaptare după opera Livietta și pungașul de Giovanni Battista Pergolesi. Regia îi aparține Irinei Furdui. Reprezentaţia are loc pe scena Sălii Mozart, de la ora 11.00, și este recomandată copiilor cu vârsta peste 3 trei.
 
Calendarul muzical al zilei - 5 octombrie 2019
Bookmark and Share

  • În anul 1880 a trecut în eternitate compozitorul Jacques Offenbach (n. 20 iunie 1819)
  • Acum 106 ani a venit pe lume pianista românca Maria Fotino (5 octombrie 1913 - 26 ianuarie 1996)
  • Se împlinesc 79 de ani de la moartea compozitorului şi violonistului mexican Silvestre Revueltas (31 decembrie 1899 - 5 octombrie 1940)
  • Comemorăm 34 de ani de la moartea compozitorului român de origine maghiară Kosma Geza (26 februarie 1902 - 5 octombrie 1985)
  • Compozitorul, dirjorul şi profesorul român Dumitru D.Botez a părăsit această lume acum 31 ani (10 martie 1904 - 5 octombrie 1988)
  • Au trecut 3 ani de la trecerea în eternitate a basului român Pompei Hărăşteanu (14 septembrie 1935 - 5 octombrie 2016)


 

Ştiri muzicale din ţară

Se încheie turneul 'Vioara lui Enescu'
Bookmark and Share
Sâmbătă, 5 octombrie 2019, se încheie ediția a VIII-a a turneului Vioara lui Enescu, sub egida căruia a putut fi ascultată vioara Guarneri del Gesu ce i-a aparținut lui George Enescu. La Sala Filarmonicii din Pitești, violonistul Gabriel Croitoru și pianistul Horia Mihail vor susține ultimul recital din cadrul seriei amintite. Muzicienii vor interpreta, de la ora 19.00, Sonata în sol minor de Claude Debussy, Sonata op. 18 în mi bemol major de Richard Strauss și Sonata în la major de César Franck.
 
Începe Festivalul de Operă, Operetă și Balet organizat de Opera din Brașov
Bookmark and Share
În perioada 5 octombrie - 2 noiembrie 2019, Opera din Brașov organizează Festivalul Internațional de Operă, Operetă și Balet, ediția a XVII-a. Primul spectacol din această serie este Carmen de Georges Bizet, în regia lui Cristian Mihăilescu. Sub bagheta dirijorului Mircea Holiartoc vor evolua ca soliști mezzo-soprana Sofiya Almazova, tenorul Cosmin Marcovici, soprana Cristina Radu și baritonul Jean-Kristof Bouton, acompaniați de Orchestra, Corul și Baletul Operei brașovene. Reprezentația este programată de la ora 18,30.
 
'Boema', la Teatrul National de Operă și Balet 'Oleg Danovski'
Bookmark and Share
Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța prezintă sâmbătă, 5 octombrie 2019, spectacolul Boema de Giacomo Puccini. Din distribuție fac parte soprana Nicoleta Ardelean, tenorul Răzvan Săraru, baritonii Daniel Pop și Marius Eftimie. Regia este semnată de Ognian Draganov, iar conducerea muzicală îi aparține dirijorului Alexander Polikov. Reprezentația începe la ora 19,00.
 

Actualitatea internaţională

Alexandra Dariescu, serie de concerte cu Orchestra Filarmonicii din Moscova
Bookmark and Share
Începând de sâmbătă, 5 octombrie 2019, pianista Alexandra Dariescu susţine o serie de concerte împreună cu Orchestra Filarmonicii din Moscova. În cadrul acestui turneu, care se va derula în oraşe din Anglia, muziciana română va interpreta partitura solistică a Concertului nr. 2 de Serghei Rahmaninov. Primul eveniment are loc la Sala Victoria de la Leeds. La pupitrul dirijoral se va afla Yuri Simonov, iar programul mai include creaţii de Piotr Ilici Ceaikovski şi Aram Haciaturian.
Seria va continua până în 15 octombrie la Cambridge, Londra, Manchester, Edinburgh şi Birmingham.
 


Vizualizări: 9

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

16 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

6. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

7. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

8. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro 11. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

12. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

19. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

20. TIMBREE

www.timbree.ro

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

25. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro 26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor