altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Continuă seria episoadelor de educație muzicală PAVILION
Bookmark and Share
Prima emisiune, din seria celor 6 întâlniri cu muzica clasică #PAVILION, a fost difuzată online cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, urmând ca restul episoadelor să fie lansate săptămânal. Invitația nu este adresată doar copiilor cu vârsta între 6 și 14, ci și familiei care este încurajată să participe la activitățile propuse în cadrul fiecărei emisiuni. În cel de-al doilea episod #PAVILION, spectatorii pornesc la drum cu ajutorul unui covor muzical fermecat. Ghiduri le va fi Sorina Savii, percuționistă în cadrul Operei Naționale Române Timișoara și Ovidiu Florian Andris (percuționist și Manager al echipei Tribul artistic) care vor îndruma pașii celor interesați spre continente ce ascund sunete stranii sau de-a dreptul liniștitoare, încurajându-i pe cei mici să descopere povestea din spatele unor uimitoarea instrumente de percuție. Altfel spus, cea de-a doua emisiune cartografiază teritorii precum Africa, Asia, America de Sud și Orientul Mijlociu cu ajutorul sunetelor! În cea de-a doua parte a emisiunii, vor fi explorate sunetele din lumea sălbatică a savanei africane, dar și cele din tărâmurile braziliene.
Cea de-a doua incursiune în lumea muzicii va avea loc luni, 8 iunie, începând cu ora 10.00, emisiunea putând fi urmărită pe pagina de Facebook a proiectului PAVILION și pe pagina Radio România Muzical.
 
Nicolae Dobrovicescu si Luca Rusu pot fi ascultați în această seară online
Bookmark and Share
În cadrul proiectului "Impreunămaiputernici" desfășurat de Vodafone România, are loc astăzi recitalul online susținut de violonistul Nicolae Dobrovicescu si pianistul Luca Rusu. Recitalul începe la ora 20.00 și propune un program alcătuit din lucrări ce acoperă o plajă repertorială extinsă, ce se întinde de la Johann Sebastian Bach până la Johannes Brahms.

 
Concertele roz continuă săptămâna următoare
Bookmark and Share
Seria intitulată 'Concertele roz', propusă de Radio România Muzical, împreună cu Orchestrele și Corurile Radio va continua săptămâna viitoare. Astfel, miercuri, 10 iunie, pot fi ascultați în cadrul seriei Beethoven violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica. Cei doi muzicieni vor interpreta Sonatele nr. 2 op. 12 nr. 2 în La major și nr. 7 op. 30 nr. 2 în do minor din creația compozitorului german.
Joi, 11 iunie, este programat concertul de jazz intitulat "Behind social bars" susținut de Sebastian Burneci, Florian Radu, George Natsis, Liviu Negru, Adrian Flautistu și Laurentiu Zmău.
Evenimentele se desfășoară la Sala Radio, fără spectatori, și pot fi ascultate de acasă, în direct pe frecvențele postului nostru, dar și pe Radio România Cultural. Proiectul, intitulat "Concertele roz", reprezintă un prim pas spre revenirea la normalitate, o pată de culoare roz într-o lume gri, simbol pentru speranță și vitalitate.Concertele pot fi urmărite, de asemenea, în format video pe conturile Facebook și Youtube Radio România Muzical și Orchestrele și Corurile Radio România: sâmbăta și duminica, înregistrările concertelor sunt programate, de la ora 19, în regim de premieră.

 
Cătălin Milea organizează Gustările muzicale #9
Bookmark and Share
Duminică, 7 iunie, de la ora 15:00, saxofonistul Cătălin Milea va susţine cel de-al noulea recital din cadrul seriei "Gustări muzicale", de această dată avându-i ca invitaţi pe membrii ansamblului Breeze, pasionați de muzica braziliană. Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook Radio România Muzical.

 
Gabriel Bebeșelea și George Vîrban în dialog cu Luminița Arvunescu
Bookmark and Share
Continuă seria de interviuri ''Un virus numit operă'', dedicată întâlnirilor online cu artiști lirici români. Luminița Arvunescu, moderatoarea emisiunilor, propune sâmbătă, 6 iunie, un interviu cu dirijorul Gabriel Bebeșelea iar duminică, 7 iunie, protagonistul ediției va fi tenorul George Vîrban. Dialogurile pot fi urmărite până pe 14 iunie, atât pe pagina de Facebook a Asociației pentru Muzică, Artă și Cultură, cât și pe cea a postului Radio România Muzical, începând cu ora 18:00.

 
Cosmin Bănică, Mircea Gogoncea și Andrei Gologan în seria Dialogurilor live la Radio România Muzical
Bookmark and Share
Luni, 9 iunie, are loc ultima ediție din seria Dialogurilor live la Radio România Muzical. Invitații Cristinei Comandașu, managerul postului Radio România Muzical sunt violonistul George Cosmin Bănică, concertmaestru al Orchestrei Tonhalle din Zurich, chitaristul Mircea Gogoncea, stabilit la Los Angeles și pianistul Andrei Gologan, stabilit la Salzburg. Dialogul poate fi urmărit în direct pe pagina de Facebook Radio România Muzical, de la ora 18:00.

 
Calendarul muzical al zilei - 5 iunie 2020
Bookmark and Share

  • 1625 Comemorarea compozitorului englez Orlando Gibbons 395 ani
  • 1816 Comemorarea compozitorului italian Giovanni Paisiello 204 ani
  • 1826 Comemorarea compozitorului german Carl Maria von Weber 194 ani
  • 1941 Aniversarea pianistei argentiniene Martha Argerich 79 ani
  • 1944 Comemorarea compozitorului italian Riccardo Zandonai (decedat 30.05.1883) 76 ani
  • 2004 Comemorarea violonistei engleze Iona Brown 16 ani

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Festivalul Jazz in the Park amânat pentru anul viitor
Bookmark and Share
În contextul evoluției imprevizibile a pandemiei COVID-19 și ținând cont de restricțiile impuse de autoritățile române în desfășurarea evenimentelor de mari dimensiuni, organizatorii ediției a 8-a a Festivalului Jazz in the Park de la Cluj-Napoca au decis reprogramarea ediției din acest an. Astfel, cea de-a opta ediție a festivalului, care trebuia să se desfășoare între 25 și 28 iunie, în Parcul Central din Cluj-Napoca, se amână pentru anul viitor și va avea loc în perioada 24-27 iunie 2021.
Chiar dacă într-o primă fază, odată cu declararea stării de urgență, s-a luat în calcul mutarea festivalului în luna septembrie, acest lucru se dovedește inoportun în condițiile în care pandemia are în continuare un impact major asupra desfășurării normale a vieții. Mai mult de atât, organizatorii au ținut să sublinieze că situația dată nu le permite să pregătească festivalul la standardele înalte cu care acesta și-a obișnuit publicul și care i-au adus notorietatea și recunoașterea internațională, odată cu trofeul ''Best Small Festival 2019'' la European Festival Awards.

 

Actualitatea internaţională

Primul concert cu public la Musikverein din Viena
Bookmark and Share
Administrația Musikverein din Viena reia începând de astăzi concertele pentru public. Respectând legislația curentă a Austriei în privința distanțării sociale, în public nu se vor afla mai mult de 100 de persoane. Acestea au obligativitatea de purta o mască la intrarea în clădire. De asemenea, concertele vor avea o durată maximă de 70 de minute și nu va exista pauză, pentru a minimiza formarea de aglomerație.
Primul concert oferit de Orchestra Filarmonicii vieneze îl va avea solist și dirijor pe Daniel Barenboim, pe afiș fiind înscrise Concertul nr. 27 în si bemol major de Wolfgang Amadeus Mozart și Simfonia a V-a în do minor de Ludwig van Beethoven.

 
Florian Mitrea continuă integrala online a sonatelor de Mozart
Bookmark and Share
Continuă astăzi, 5 iunie, #MozartbeatsCovid, proiectul inițiat de pianistul Florian Mitrea. Seria presupune interpretarea, în fiecare zi de vineri, a câte unui set de trei sonate compuse de Wolfgang Amadeus Mozart. Astăzi, de la ora 17 a României, veți putea asculta Sonatele KV 333, 457 și 533. Evenimentul va fi transmis atât pe pagina de Facebook a pianistului Florian Mitrea, unde ascultătorii pot dona pentru Romanian United Fund, cât și pe cea a postului Radio România Muzical.

Vizualizări: 65

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor