altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2018-09-04

Ştiri muzicale din Bucuresti

Concursul Internațional George Enescu - etapa I a secțiunii de violoncel
Bookmark and Share

Astăzi, 4 septembrie 2018, continuă etapa I a secțiunii violoncel din cadrul Concursului Internațional George Enescu. Intrarea concurenților în competiție a fost stabilită prin tragere la sorți în data de 1 septembrie, iar etapa I se va încheia în această seară.

Durata programului interpretat de violonceliști este de 25 de minute, repertoriul cuprinzând un capriciu sau studiu la alegerea candidatului dintre opusuri de Alfredo Piatti și David Popper, Concertele numerele 1 sau 2 din creația lui Joseph Haydn și Adagio și Allegro op. 70 de Robert Schumann.

Juriul competiției la secțiunea violoncel este prezidat de David Geringas, din comise făcând parte și Raphael Wallfisch, Leonid Gorokhov, Alexandra Guțu, Jian Wang, Tsuyoshi Tsutsumi, Myung-Wha Chung, Philippe Muller și Marin Cazacu. În fața juriului vor evolua astăzi 19 violonceliști.

Concursul are loc la Sala "George Enescu" a Universităţii Naţionale de Muzică din București, începând cu ora 9.00.


 
Orchestra de Cameră Radio, în concert la ParkLake Shopping Center - pe 8 septembrie 2018
Bookmark and Share

ParkLake Shopping Center, Radio România Muzical, Orchestrele şi Corurile Radio România vă invită la un concert special: Orchestra de Cameră Radio, dirijorul Constantin Adrian Grigore şi vocalista Irina Sârbu - solistă, vor apărea pe scena special instalată în grădina ParkLake sâmbătă, 8 septembrie, de la ora 19:00. Intrarea publicului este liberă.

Muzică clasică şi prelucrări în stil jazz ale unor celebre piese româneşti se împletesc într-un program accesibil tuturor – de la Mozart la Johann Strauss-fiul şi Dmitri Şostakovici, acele lucrări muzicale pe care toţi le-am fredonat cândva sau pe care le-am ales să ne însoţească zilnic, ca sonerii de apel ale telefoanelor mobile. Realizatorii matinalului Radio România Muzical, Andreea Chiselev şi Liviu Peţu, vor fi prezentatorii concertului.

Acesta este primul eveniment de o asemenea anvergură care implică o orchestră simfonică, într-un mall bucureştean; ParkLake pregăteşte o adevărată sală de concert în aer liber, cu sute de scaune, un eveniment menit să arate că muzica clasică este pentru toţi şi pe toţi ne poate face mai buni.


 
Sesiune de înregistrări la Radio România cu pianistul Cadmiel Boţac
Bookmark and Share

Pianistul Cadmiel Boţac se află în perioada 3-7 septembrie 2018 în studiourile Radio România pentru o sesiune de înregistrări speciale, ca urmare a premiului acordat de postul Radio România Muzical în cadrul ediţiei din 2017 a manifestării Transylvanian International Piano Competition. Cadmiel Boţac, pianist care a obţinut şi Premiul I la Categoria D a concursului de anul trecut, înregistrează în aceste zile Sonata op. 57 în fa minor "Appassionata" de Ludwig van Beethoven, Sonata a II-a op.35 în si bemol minor de Frédéric Chopin şi Suita a II-a op.10 de George Enescu.


 
Calendarul muzical al zilei - 4 septembrie 2018
Bookmark and Share
  • S-a născut compozitorul austriac Anton Bruckner - 194 ani (4 septembrie 1824 - 11 octombrie 1896)
  • S-a născut compozitorul francez Darius Milhaud - 126 ani (4 septembrie 1892 - 22 iunie 1974)
  • Comemorăm 111 ani de la moartea compozitorului norvegian Edvard Grieg (15 iunie 1843 - 4 septembrie 1907)
  • În anul 1919 a luat fiinţă la Bucureşti Societatea Opera - 99 ani, iar în anul 1958 a fost inaugurat Festivalul George Enescu - 60 ani
  • Comemorarea organistului, muzicologului, filosofului, teologului şi medicului german Albert Schweitzer - 53 ani (14 ianuarie 1875 - 4 septembrie 1965)
  • 2003 este anul când au trecut la cele veşnice violoniştii Tibor Varga (n.4 iulie 1921) şi Lola Bobesco (n.9 august 1919)
  • Basul german Rene Pape împlineşte astăzi 54 ani (1964)

 

Ştiri muzicale din ţară

'George Enescu în vremea Marelui Război'
Bookmark and Share

La Casa Memorială "George Enescu" din Sinaia va fi vernisată astăzi, 4 septembrie 2018, expoziţia foto-documentară "George Enescu în vremea Marelui Război (1914 - 1918)".

Realizată de Muzeul Naţional "George Enescu", expoziţia constituie o inspirată frescă a începutului de secol XX, marcat de Primul Război Mondial şi de zbaterile românilor de a-şi încuraja soldaţii pe front şi răniţii din spatele frontului, pe de o parte, iar pe de altă parte, de a-şi concentra voinţa spre unirea tuturor teritoriile româneşti într-o singură ţară. Oameni simpli, aristocrați, intelectuali, politicieni s-au pus în slujba cauzei naționale, contribuind, în felul lor, la împlinirea acestui vis al românilor.

Expoziţia este realizată de muzeograf dr. Irina Niţu, împreună cu Horia Niţu (grafică) şi Cristina Andrei (consultant ştiinţific). Ea va putea fi vizionată până pe data de 26 septembrie 2018.


 
Turneul național COOlsound continuă cu un recital al pianistului Cristian Sandrin
Bookmark and Share

Astăzi, 4 septembrie 2018, este programat un nou recital din cadrul turneului național Coolsound. Este rândul lui Cristian Sandrin să evolueze în faţa publicului; tânărul pianist va prezenta la Sala ProARTE din Deva un program alcătuit din lucrări de Ludwig van Beethoven, Claude Debussy, Maurice Ravel, George Enescu şi Alberto Ginastera. Recitalul începe la ora 19.00.

Turneul național COOLsound este susținut de șase tineri muzicieni care studiază în diverse centre culturale europene. Este vorba despre violonista Mălina Ciobanu, Izabela Ghergu - la violoncel, Cristian Sandrin - pian, Vlad Vișenescu - orgă, Radu Prisada - pian şi Mircea Dumitrescu - la vioară, cei şase tineri studiind la Berlin, Salzburg, Londra, Manchester, Saarbrücken și București. Până în data de 8 septembrie, fiecare dintre ei va fi protagonistul câte unui recital integral în orașele Tulcea, Tecuci, Deva, Alba Iulia, Timişoara și Caracal. În 9 și 10 septembrie, la București, se vor întâlni toți șase pe scena Sălii Radio și la ARCUB Gabroveni.


 
'Turandot' - în programul Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca
Bookmark and Share

 

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca a programat pentru această seară de 4 septembrie 2018 spectacolul "Turandot" de Giacomo Puccini. Începând cu ora 20:00, vor evolua soprana Lilla Lee, în rolul principal, tenorul Hector Lopez (Calaf), soprana Irina Baianț (Liù) şi basul Simonfi Sandor (Timur). La pupitrul dirijoral se va afla David Crescenzi; regia este semnată de Rareș Trifan.


 
Ruth Forsbach-Backhaus - concert la Biserica Neagră din Brașov
Bookmark and Share

Un nou concert de orgă are loc astăzi, 4 septembrie 2018, la Biserica Neagră din Brașov. Protagonistă este Ruth Forsbach-Backhaus. Organista germană va prezenta, de la ora 18.00, lucrări de Johannes Brahms, Johann Sebastian Bach și Felix Mendelssohn. Recitalul face parte din cea de-a 66-a stagiune a concertelor estivale de orgă propuse de Biserica Evanghelică din România - Parohia Braşov. În cadrul acestei serii, ce cuprinde 34 de concerte de muzică sacră, până în 25 septembrie cântă la Biserica Neagră organişti din ţară, dar şi din Germania, Statele Unite ale Americii și Austria.


 
'Neamț Music Festival opus: 1' - serie organizată de pianistul Daniel Petrică Ciobanu
Bookmark and Share
În perioada 7-9 septembrie 2018 se va desfăşura "Neamț Music Festival opus: 1" - manifestarea muzicală, marca Daniel Petrică Ciobanu, gândită astfel încât să continue, în manieră proprie, prima ediție a manifestării "Neamț Piano Festival", desfășurate în septembrie 2017. 
Seria are ca scop instaurarea unui nucleu cultural național și internațional în perimetrul orașului Piatra-Neamț, prin intermediul artiștilor invitați – pianistul Graeme McNaught, violoniştii Kristine Balanas şi Andrey Baranov, violonceliştii Alberto Cassadei şi Margarita Balanas, Ioana Mardare – violă şi Orchestra simfonică a Filarmonicii "Moldova" din Iași dirijată de Gabriel Bebeșelea. 
La acest proiect al tânărului pianist nemțean Daniel Petrică Ciobanu s-a alăturat și Centrul pentru Cultură și Arte "Carmen Saeculare". Concertele vor avea loc la Biserica Romano-Catolică din Piatra-Neamț. 

Vizualizări: 170

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor