altmarius

cultură şi spiritualitate

Astăzi : 2017-03-31

Ştiri muzicale din Bucuresti

Tânărul pianist austriac Philipp Scheucher - solist al Orchestrei Naţionale Radio

Bookmark and Share

"Euroradio Youth Concert" se intitulează evenimentul ce are loc în această seară, de la ora 19,00, în studioul "Mihail Jora", organizat în colaborare cu "European Union of Music Competitions for Youth". Solist al Orchestrei Naţionale Radio este tânărul pianist austriac Philipp Scheucher, născut în 1993, câştigătorul Concursului Internaţional de la Aarhus, din 2005. Philipp Scheucher va interpreta Concertul nr. 20 de Wolfgang Amadeus Mozart, precedat de o altă lucrare mozartiană - uvertura operei "Nunta lui Figaro". 
Sub bagheta dirijorului spaniol Unai Urrecho va mai fi interpretată Simfonia a VIII-a aparţinând creaţiei lui Ludwig van Beethoven. 
Concertul începe la ora 19,00 şi este transmis în direct de Radio România Muzical atât în FM, cât şi online, la adresa româniamuzical.ro. 
 

Alexandra Conunova cântă Concertul op. 77 de Brahms la Ateneu

Bookmark and Share

Dirijorul Chistian Badea şi violonista Alexandra Conunova din Republica Moldova, câştigătoarea din 2012 a Concursului Internaţional "Joseph Joachim" de la Hanovra, sunt protagoniştii concertului pe care îl va susţine Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu" din Bucureşti.
La Ateneul Român, publicului îi vor fi oferite Concertul op. 77 în Re major de Johannes Brahms şi Simfonia I op. 68 în do minor semnată de acelaşi compozitor romantic german. 
Ora de începere a concertului este 19,00. 
 

OPERA FANtastica - pentru prima dată la Muzeul Colecțiilor de Artă

Bookmark and Share

În această seară, de la ora 18,00, Muzeul Colecţiilor de Artă din București găzduiește o nouă ediţie a seratelor muzicale OPERA FANtastica, iniţiate şi moderate de Luminiţa Arvunescu în colaborare cu "Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură". Invitata evenimentului - ce are loc pentru prima oară la Muzeul Colecţiilor de Artă - este soprana Laura Tătulescu, una dintre cele mai reprezentative artiste din noua generaţie de artişti lirici formaţi în România, fostă membră a prestigioaselor ansambluri de solişti ai Operelor de Stat din Viena şi Munchen - cu care Luminiţa Arvunescu va dialoga, ca de obicei, atât pe teme de biografie personală, cât şi pe teme muzicale. 
De asemenea, Laura Tătulescu va susţine o serie de momente muzicale, fiind acompaniată la pian de Luminiţa Berariu. Programul cuprinde şi prima audiţie a unei piese semnate de compozitorul francez Thierry Huillet, prezent la eveniment împreună cu soţia sa, violonista Clara Cernat. 
Iar de la ora 18.00 la ora 18:30 publicul va putea vizita expoziţia "Pictură românească (1875-1945)", expoziţie găzduită de Muzeul Colecţiilor de Artă (Corp C) în perioada 14 februarie - 30 aprilie 2017. 
 

Duo trompetă-pian în festivalul Jazz in church

Bookmark and Share

Jazz și în această seară la Biserica Lutherană din București - pentru că este a treia zi a Festivalului "Jazz in church". 
În fața publicului se va afla duoul alcătuit din trompetistul elvețian Franco Ambrosetti și pianistul italian Edgardo "Dado" Moroni. 
Concertul poate fi urmărit începând cu ora 20,00. 
Festivalul "Jazz in church" continuă până duminică, 2 aprilie. 
 

'Enjoy Classics' - serie de conferințe susținută de Radu Mihalache la Fundația 'Calea Victoriei'

Bookmark and Share

"Enjoy Classics: Mozart, Berlioz, Ceaikovski, Verdi și Rahmaninov" - astfel se numește seria celor 5 conferințe pe care vi le propune începând din această seară Fundația "Calea Victoriei", în cinci vineri consecutive. Este vorba despre incursiuni-atelier în lumea muzicii clasice în compania muzicologului Radu Mihalache, colegul nostru de la Radio România Muzical. 
Ora de începere este 19,00. 
 

Concursul 'Drumul spre celebritate' - sub semnul Centenarului Lipatti

Bookmark and Share

La Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia, în finalul acestei săptămâni, un număr impresionant de tineri pianişti din întreaga ţară, cu vârste cuprinse între 6 și 26 de ani se vor înfrunta în cadrul Concursului "Drumul spre celebritate" care, în afara unor premii în bani, crează reale oportunităţi de afirmare. 
Muzicieni din Cluj, Timişoara, Piteşti, Bacău, Ploieşti, Focşani, Galaţi, Bucureşti, dar şi studenţi ai unor importante universităţi din Olanda şi Finlanda vor evolua, pe șapte categorii de vârstă, între 31 martie şi 2 aprilie 2017, în fața unui juriu alcătuit din pianistul Vlad Dimulescu, Monica Isăcescu – realizator Radio România Muzical şi iniţiatoare a proiectului “Zilele Lipatti” şi Sebastian Gheorghiu – director ExcesMusic, director al Festivalului „ICon Arts” . Gala competiției va avea loc dumincă, 2 aprilie 2017, de la ora 12, intrarea fiind liberă. 
 

Ştiri muzicale din ţară

Răzvan Suma - solistul Filarmonicii din Cluj-Napoca

Bookmark and Share

Violoncelistul Răzvan Suma este, în această seară, solistul Orchestrei simfonice a Filarmonicii de Stat „Transilvania” 
din Cluj-Napoca. Răzvan Suma va interpreta atât Sonata în sol minor de John Ireland (în aranjament pentru violoncel şi orchestră de coarde), cât şi Concertul nr. 1 op 33 în la minor aparţinând creaţiei lui Camille Saint-Saëns. Sub bagheta dirijorală a lui Cristian Oroşanu va mai fi prezentată Simfonia fantastică op. 14 - capodoperă a lui Hector Berlioz. 
Locul de desfăşurare este Colegiul Academic din Cluj iar ora de începere - 19,00. 
 

Se deschide 'Sighişoara Blues festival'

Bookmark and Share

Astăzi începe o două ediţie a Festivalului Internaţional de Blues "Sighişoara Blues Festival", eveniment ce se năștea in primavara anului 2005 şi care este organizat anual în ultimul weekend al lunii martie, pe parcursul a 2 zile consecutive, cu două concerte pe seară. Concertele se desfășoară în sala de spectacole "Mihai Eminescu" a orașului Sighișoara, cu o capacitate de 500 locuri şi o acustică foarte bună. 
Sighișoara Blues Festival, singurul eveniment de prestigiu de acest gen din ţară, este deschis, la 19 şi 30 de minute, de Steven de Bruyn & The Rhythm Junks din Belgia. Apoi, publicul va putea asculta grupul "Mississippi Heat" din Statele Unite ale Americii. Prezintă Berti Barbera. 
 

Soprana Gina Gloria Tronel pe scena Filarmonicii din Craiova

Bookmark and Share

Gian Luigi Zampieri conduce concertul Filarmonicii "Oltenia" din Craiova programat astăzi, 31 martie 2017, de la ora 19,00, în cadrul "Stagiunii Prieteniei". Solistă va fi soprana Gina Gloria Tronel într-un program cu arii concertante și din opere compuse de Mozart, Ambroise Thomas, Jacques Offenbach, Léo Delibes și Johann Strauss-fiul. Programul se deschide cu uvertura operei "Coțofana hoață" de Gioacchino Rossini și propune, la final, Simfonia I "a Primăverii" de Robert Schumann. 
Concertul are loc începând cu ora 19,00. 
 

Duo Meraviglia - recital la Piteşti

Bookmark and Share

"Ecco la primavera" se intitulează recitalul pe care Duo Meraviglia (alcătuit de Olivia Iancu şi Claudiu Lobonţ, interpreţi la lăută) îl propun astăzi, în stagiunea Filarmonicii din Piteşti. Aceştia au pregătit un program cu creaţii de Francesco Landini, Giovanni Zamboni-Romano, William Byrd, Valentin Bakfark, Georg Friedrich Haendel şi Giovanni Girolamo Kapsberger. 
Recitalul are loc la Centrul Multifuncţional din Piteşti şi începe la ora 19,00. 
 

Poemul simfonic 'Don Quixote' de Strauss - pe afişul Filarmonicii 'Banatul'

Bookmark and Share

Trei sunt soliştii acestei seri în concertul pe care Filarmonica "Banatul" din Timişoara îl propune publicului său, în cadrul stagiunii curente: violoniştii Bujor Prelipcean, Şerban Mereuţă şi violoncelistul Filip Papa. 
Pe afiş: Concertul RV 522 în la minor de Antonio Vivaldi, Concertone KV 190 în Do major de Wolfgang Amadeus Mozart şi poemul simfonic "Don Quixote", o creaţie din 1897 a lui Richard Strauss. 
Concertul va fi găzduit, de la ora 19,00, de Sala "Capitol". 
 

Actualitatea internaţională

Ion Marin - Premieră cu 'Anna Bolena' la Teatrul Scala

Bookmark and Share

Dirijorul Ion Marin conduce astăzi premiera unei noi montări pe scena Teatrului Scala din Milano: este vorba despre "Anna Bolena" de Gaetano Donizetti, ce reprezintă a doua colaborare a artistului român cu prestigioasa instituție lirică lombardă, după "Manon" de Jules Massenet, în 2006. Regia noii producții, cu tentă modernistă dar apelând la costume de epocă, îi aparține elvețiencei Marie-Louise Bischofberger. 
Rolul titular va fi interpretat, în alternanță, de foarte tânăra soprană Federica Lombardi și de Hibla Gerzmava, care va evolua în spectacolul de premieră. În rolul "Jane Seymour" - mezzo-soprana Sonia Ganassi. 
La Teatrul "Scala" sunt programate 7 spectacole cu "Anna Bolena", până în 23 aprilie - toate sub conducerea muzicală a lui Ion Marin. 
 

Vizualizări: 51

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

16 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

6. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

7. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

8. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro 11. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

12. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

19. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

20. TIMBREE

www.timbree.ro

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

25. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro 26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor