altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2018-11-30

Ştiri muzicale din Bucuresti

Concertul Orchestrei Naţionale Radio, sub semnul Zilei Naţionale
Bookmark and Share

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită astăzi la Sala Radio. Horia Andreescu va dirija în această seară de 30 noiembrie 2018 Orchestra Naţională Radio într-un program 100% românesc, dedicat Centenarului Marii Uniri. Lucrări de George Enescu - Suite roumaine şi Şapte cântece pe versuri de Clement Marot, Ciprian Porumbescu - Rapsodia română, Theodor Rogalski - Trei dansuri româneşti şi Tiberiu Olah - selecţiuni din suita "Mihai Viteazul" vor fi interpretate, începând cu ora 19:00, într-o seară specială în care vor evolua şi Corul Academic Radio pregătit de Ciprian Ţuţu şi soprana Irina Iordăchescu. Concertul poate fi ascultat live la Radio România Muzical.

În pauza concertului, Editura Casa Radio marchează aniversarea Centenarului Marii Uniri prin lansarea a două albume muzicale:

- România Centenar - CD ce cuprinde înregistrări din Fonoteca Radio România, o selecţie reprezentativă pentru acest concept editorial, marca Radio România Muzical;

- Cântecele Unirii - album de cântece patriotice româneşti înregistrate recent de Corul Academic Radio (dirijor: Ciprian Ţuţu), printre care se regăsesc piese precum Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie!, Pe-al nostru steag e scris Unire sau Treceţi, batalioane române, Carpaţii!

Lansarea va avea loc cu participarea Cristinei Comandaşu, manager Radio România Muzical.


 
Daniel Petrică Ciobanu - solistul Filarmonicii 'George Enescu'
Bookmark and Share

Pianistul Daniel Petrică Ciobanu va fi în această seară de 30 noiembrie 2018 solistul Orchestrei Filarmonicii "George Enescu" în concertul extraordinar dedicat Centenarului Marii Uniri. Evenimentul este organizat în colaborare cu Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi se va desfăşura sub conducerea dirijorului Christian Badea.

La Ateneul Român, de la ora 19:00, vor fi prezentate cele două Rapsodii Române de George Enescu, poemul simfonic "Acteon" de Alfred Alessandrescu, Rapsodia op. 43 pe o temă de Paganini pentru pian şi orchestră de Serghei Rahmaninov şi selecţiuni din suitele "Carmen" de Georges Bizet.


 
'Poveste de Crăciun' - târg organizat de Opera Comică pentru Copii
Bookmark and Share

Astăzi, 30 noiembrie 2018, la ora 16:00, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, deschide Târgul "Poveste de Crăciun" în curtea instituției (din Calea Giulești nr. 16), unde îi așteaptă cu o mulțime de activități și surprize de sezon pe cei mici împreună cu familiile lor. Tot aici se va deschide și Patinoarul Copiilor, cel mai mare de acest fel din București dedicat exclusiv celor mici, care va funcționa pe toată durata iernii și va fi animat de mini-spectacole pe gheață cu personajele îndrăgite ale Operei Comice pentru Copii.

Târgul "Poveste de Crăciun" va fi deschis zilnic până pe 31 decembrie, în weekend de la 11:00 la 22:30 și în timpul săptămânii între orele 16:00 - 21:30, iar intrarea este liberă.

În cadrul târgului de la Opera Comică pentru Copii, cei mici vor putea participa la fiecare sfârșit de săptămână la "Atelierele lui Moș Crăciun", unde vor avea posibilitatea să creeze decorațiuni de iarnă, să coloreze, să picteze sau să se transforme în diverse animăluțe ori personaje. Copiii sunt invitați să îi scrie lui Moș Crăciun scrisori speciale la atelierul de caligrafie și să se joace în voie la "Camera de Joacă - Games Room".

Pe scena pregătită pentru Târgul "Poveste de Crăciun" vor fi prezentate mai multe spectacole în care vor evolua soliștii vocali și instrumentiștii Operei Comice pentru Copii, copiii de la Atelierele "Micul Artist" și coruri din Programul Național Cantus Mundi.

Primul spectacol prezentat de Opera Comică pentru Copii, în această seară de 30 noiembrie, în cadrul târgului, va fi "Joc și Rock", după opereta "Crai Nou" de Ciprian Porumbescu. Protagonişti sunt baritonii Vicențiu Țăranu (Moș Corbu) și Radu Ion (Ispravnicul), tenorii Bogdan Podlovski (Bujor) și Bogdan Lupea (Leonaș) și sopranele Oana Șerban (Dochița) și Lorena Sanda (Anica). Cristian Mihăilescu semnează regia iar reprezentaţia este programată pentru ora 18:30.


 
Calendarul muzical al zilei - 30 noiembrie 2018
Bookmark and Share

• Acum 222 de ani a venit pe lume compozitorul german Karl Loewe (30 noiembrie 1796 - 20 aprilie 1869)

• Aniversarea pianistului român Radu Lupu - 73 ani (1945)

• Dirijorul rus Semyon Bychkov împlineşte 66 de ani (30 noiembrie 1952)

• Se împlinesc 64 de ani de când a trecut în eternitate dirijorul german Wilhelm • Furtwängler (25 ianuarie 1886 - 30 noiembrie 1954) şi 61 de ani de la moartea tenorului italian Beniamino Gigli (20 martie 1890 - 30 noiembrie 1957)

• Au trecut 265 de ani de la naşterea compozitorului austriac Johann Baptist Schenk (30 noiembrie 1753 - 29 decembrie 1836)


 

Ştiri muzicale din ţară

Concert dedicat Centenarului Marii Uniri - la Oradea
Bookmark and Share

Trei dansuri româneşti de Theodor Rogalski, Dansurile româneşti pentru pian şi orchestră de Dinu Lipatti şi Simfonia a II-a în re minor cu orgă "În memoria lui George Enescu" de Sigismund Toduţă sunt lucrările interpretate astăzi, 30 noiembrie 2018, de Orchestra Filarmonicii din Oradea în concertul de stagiune. Evenimentul este dedicat Centenarului Marii Uniri şi se va desfăşura, de la ora 19:00, cu Romeo Rîmbu la pupitrul dirijoral. Solist - pianistul Mihai Ungureanu.


 
Nicolae Moldoveanu va dirija concertul Filarmonicii din Timişoara
Bookmark and Share

Nicolae Moldoveanu va dirija astăzi, 30 noiembrie 2018, orchestra simfonică a Filarmonicii din Timişoara. Programul prezentat la Sala Capitol, începând cu ora 19:00, este alcătuit din uvertura operei "Wilhelm Tell" de Gioachino Rossini, Concertul nr. 2 op. 102 în Fa major pentru pian şi orchestră de Dmitri Șostakovici şi cele Trei schiţe simfonice "Marea" de Claude Debussy. Solistă va fi pianista Naoko Anzai.


 

Actualitatea internaţională

Orchestra Română de Tineret - concert la Sala Filarmonicii din Paris
Bookmark and Share

Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal susţine astăzi, 30 noiembrie 2018, cel de-al doilea concert din cadrul turneului pe care ansamblul îl derulează până în 2 decembrie. Seria este inclusă în cadrul proiectului Anului Centenar "România în lume", ce marchează Deschiderea sezonului cultural România-Franţa.

Pianistul Fazil Say va fi şi de această dată solistul Orchestrei Române de Tineret în Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră de Saint-Saens. Programul din această seară, prezentat la Sal "Pierre Boulez" a Filarmonicii din Paris, va fi completat de Rapsodia I în La major de George Enescu şi Simfonia "Manfred" de Piotr Ilici Ceaikovski. Acelaşi program va fi reluat de ansamblul dirijat de Cristian Mandeal duminică, 2 decembrie, la Basel.

Vizualizări: 63

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

16 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

6. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

7. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

8. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro 11. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

12. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

19. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

20. TIMBREE

www.timbree.ro

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

25. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro 26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor