altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2018-07-30

Ştiri muzicale din Bucuresti

Concerte la Ateneul Român, în cadrul Festivalului 'Vară Magică'
Bookmark and Share
În această săptămână au loc trei concerte în cadrul Festivalului Vară magică desfășurat la Ateneul Român. Mâine, 31 iulie, Orchestra de Tineret a Germaniei va evolua sub bagheta dirijorului Elias Grandy, având-o ca solistă pe mezzo-soprana Gerhild Romberger. În program - pagini de Gustav Mahler, Olivier Messiaen, Anton Bruckner și Paul Hindemith.
Miercuri, 1 august, Orchestra Națională de Tineret a Spaniei va prezenta lucrări de Joaquin Turina, Bela Bartok și Richard Strauss. Protagoniști: dirijorul Pablo Gonzales și violoncelistul Asier Polo.
Iar joi, 2 august, dirijorul Peter Ash va conduce Orchestra de Tineret a Londrei, într-un program care include Rapsodia română nr. 1 de George Enescu și suita Planetele de Gustav Holst.
Toate concertele din cadrul festivalului Vară magică încep la ora 19,30. 
 
Începe Cantus Mundi București Fest - ediția a II -a
Bookmark and Share
În perioada 2-5 august 2018 va avea loc, la Romexpo, cea de a doua ediţie a Festivalului Cantus Mundi Bucureşti, un eveniment ce propune muzică clasică, pop, rock şi folk. De-a lungul celor patru zile de festival, alături de artiştii invitaţi vor evolua peste 1.500 de copii din corurile Cantus Mundi. 
Prima zi de festival va fi dedicată muzicii clasice şi Corului Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin", condus de Anna Ungureanu, ansamblu care în 2018 sărbătoreşte 55 de ani de existenţă neîntreruptă. Pe 2 august, Corul Madrigal îi va avea ca invitați pe dirijorul Ion Marin, tenorul Teodor Ilincăi, soprana Felicia Filip, violonistul Alexandru Tomescu, pianistul Andrei Licareţ şi Ansamblul Codex. 
 
Calendarul muzical al zilei - 30 iulie 2018
Bookmark and Share
  • Au trecut 119 ani de când a văzut lumina zilei pianistul Gerald Moore (30 iulie 1899 - 13 martie 1987)
  • Comemorăm 48 de ani de la moartea dirijorului George Szell (7 iunie 1897 - 30 iulie 1970)

 

Ştiri muzicale din ţară

Încep cursurile de măiestrie artistică susținute de soprana Mariana Nicolesco, în cadrul Festivalului și Concursului Internațional de Canto Hariclea Darclée
Bookmark and Share
Astăzi, 30 iulie 2018, încep Cursurile de măiestrie artistică susținute de soprana Mariana Nicolesco, în cadrul Festivalului și Concursului Internațional de Canto "Hariclea Darclée". Cursurile au loc la Brăila, între 30 iulie şi 5 august și reunesc un număr record de aproape 100 de tinere talente din mai multe ţări. Evenimentul desfășurat, sub înaltul patronaj UNESCO, are dubla semnificaţie de a celebra Centenarul Marii Uniri şi, totodată, cei 650 de ani de atestare documentară a Brăilei. "Centenarul Marii Uniri ne reuneşte în cânt", spune Mariana Nicolesco, care are în vedere și comemorarea compozitorului italian Gioachino Rossini, la 150 de ani de la moartea sa. Sub semnul Centenarului Marii Uniri stă Concertul Extraordinar de pe Esplanada Dunării din 4 august, unde, participanţii la Cursurile de măiestrie artistică, acompaniaţi de Corul Filarmonicii George Enescu şi de Orchestra Festivalului Darclée, sub bagheta maestrului Marco Balderi, vor interpreta câteva dintre cele mai cunoscute piese din creația compozitorilor români, dar și arii din repertoriul universal semnate: Gioachino Rossini, Charles Gounod, Georges Bizet și Giuseppe Verdi. Teatrul „Maria Filotti” din Brăila își va deschide porțile în 3 august pentru conferinţa susţinută de Stephan Poen, medic foniatru și doctor în muzicologie, pe tema "Bucuria perpetuării tradiţiilor" și în 5 august pentru Concertul de Gală, ce se desfășoară cu participarea tuturor tinerilor artişti. 
 
Orchestra de Tineret a Germaniei în premieră la Timișoara
Bookmark and Share
Astăzi, 30 iulie 2018, va concerta, pentru prima dată la Timișoara, Orchestra Naţională de Tineret a Germaniei condusă de tânărul dirijor Elias Grandy. Evenimentul este organizat de Deutscher Musikrat, cu sprijinul Primăriei Timişoara şi al Filarmonicii Banatul. De la ora 19,00 publicul timișorean va avea ocazia să-i asculte pe muzicienii germani într-un program ce cuprinde: Uvertura în sol minor, WAB 98 de Anton Bruckner, L’Ascension de Oliver Messiaen,Simfonia Nr. 26 in Re minor „Lamentațiunea” de Joseph Haydn și Simfonia „Mathis der Maler” de Paul Hindemith. Cu același program Orchestra Naţională de Tineret a Germaniei va urca și pe scena Atenului Român, mâine, 31 iulie, în cadrul Festivalului „Vară magică”. 
 
Orchestra London Schools Symphony în concert la Sibiu
Bookmark and Share
Astăzi, 30 iulie 2018, de la ora 19.00, Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu este gazda unui concert extraordinar susținut de Orchestra London Schools Symphony, sub bagheta dirijorului Peter Ash. Concertul are loc în cadrul seriei de concerte „Anotimpuri”, eveniment organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, ce face parte din Festivalul ICon Arts - ediția 2018. Orchestra London Schools Symphony propune publicului lucrări de Enescu, Bartok și Bernstein, o parte din program îl va relua și la București, joi, 2 august, în cadrul Festivalului „Vară magică”. 
 
Continuă Festivalul de arte de la Breaza
Bookmark and Share
Continuă prima ediție a Festivalului de arte de la Breaza ce stă sub semnul Centenarului Marii Uniri. În cele 10 zile au loc cursuri de măiestrie unde elevi și studenţi din ţară şi străinătate vor avea ocazia să studieze muzică şi arte plastice, iar publicul va beneficia de concerte zilnice şi expoziţii de pictură. Astăzi, 30 iulie 2018 de la ora 18.30, la Sala Amfiteatru a Primăriei din Breaza este programat un recital cameral susținut de chitaristul Mihail Petre și pianista Ioana Demetra Gîrleanu. 
 

Actualitatea internaţională

Albumul Early Departures al pianistului Matei Varga între cele mai bune apariții discografice din 2018
Bookmark and Share
Cel mai recent album al pianistului Matei Varga, intitulat Early Departures este plasat de revista BBC Music printre cele mai bune apariții discografice, primind 4 stele. Discul a fost realizat la casa Sono Luminus şi conţine opusuri de Tudor Dumitrescu, Dinu Lipatti, Leos Janacek şi Johann Sebastian Bach. În prezent Early Departures se plasează pe locul întâi în topul vânzărilor Amazon, la categoria Noi apariţii. "Omagiul tulburător al lui Varga față de compozitorii care au murit mult prea tineri include și încântătoare premiere mondiale ale unor creații ale pianistului român Dinu Lipatti", sunt cuvintele ce descriu CD-ul lui Matei Varga în BBC Music Magazine. 
 
Pianistul Radu Lupu prezent în Festivalul de la Verbier
Bookmark and Share
Celebrul pianist Radu Lupu se numără printre invitații Festivalului de la Verbier. Astăzi, 30 iulie 2018, pianistul de origine română va fi solistul Concertului op.58, nr.4 în Sol major pentru pian și orchestră de L. van Beethoven. Radu Lupu va cânta în compania Orchestrei de Cameră a Festivalului Verbier, condusă de Gábor Takács-Nagy, dirijorul întregind programul serii cu cele de 7 meditații simfonice de Joseh Haydn, intitulate „Ultimele șapte cuvinte ale lui Hristos pe cruce” . 
 
Pianistul Florian Mitrea, protagonistul unui recital la Biserica St. Martin in the Fields
Bookmark and Share
În cadrul concertelor gratuie de la prânz, pianistul Florian Mitrea va susține astăzi, 30 iulie 2018, un recital în capitala Marii Britanii la Biserica St. Martin in the Fields. Pianistul român a optat pentru un program alcătuit din trei lucrări în tonalitatea la minor: Sonata KV 310, nr.8 și Rondo K 511 de Wolfgang Amadeus Mozart și Sonata op.28, nr.3 de Serghei Prokofiev. 
Născut în 1989 la Bucureşti, Florian Mitrea are în palmares mai multe distincţii internaţionale: a câştigat în 2014 premiul I la Concursul de la Lagny-sur-Marne (Franţa), premiul al III-lea şi Premiul Special pentru cea mai bună interpretare a unui concert de Mozart la Concursul Internaţional ARD, München. Lista continuă cu premii la Concursul Viena Panmusica şi la Concursul Naţional Beethoven din Marea Britanie, în 2010. Florian Mitrea a susţinut concerte şi recitaluri în săli precum: Studiourile Radiodifuziunii Bavareze din München, Rokoko-Saal din Bayreuth, Stadtcasino din Basel, Bunka Kaikan din Tokyo, Centrul de Arte din Seul, St Martin-in-the-Fields, Steinway Hall - Londra, St. John Smith Square, King's Place şi Colston Hall. 
 
Mihaela Martin, vioara I a Cvartetului de coarde Michelangelo în Festivalul de la Verbier
Bookmark and Share
Membră a cvartetului de coarde Michelangelo, violonista Mihaela Martin și colegii săi violista Nobuko Imai, violonistul Daniel Austrich și violoncelistul Frans Helmerson vor susține în cursul acestei dimineți de 30 iulie 2018, un recital în cadrul Festivalului de la Verbier. Programul propus de cei patru muzicieni cuprinde: Cvartetele nr.12 în do minor de Franz Schubert și op.7, nr.1 în la minor de Bela Bartok și Cvintetul cu pian op.44, în Mi bemor major de Robert Schumann. Pentru acest ultim opus, invitatul cvartetului de coarde Michelangelo este tânărul pianist Jan Lisiecki. 
 

Vizualizări: 201

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor