altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

„Corsarul” în stagiunea online a Operei bucureștene
Bookmark and Share
Opera Națională din București își continuă stagiunea „Seri de Operă Online” astăzi, 30 aprilie, cu un spectacol înregistrat în 3 februarie 2018 - „Corsarul” de Adolphe Charles Adam. Transmisiunea are loc în această seară, începând cu ora 18:30, fiind disponibilă pe pagina de Facebook și pe site-ul instituției. Regia și coregrafia originale, semnate de Marius Petipa, au fost adaptate de Vasily Medvedev, iar scenografia a fost gândită de Adriana Urmuzescu.
 
Ziua George Enescu la Radio România Muzical – online și on air
Bookmark and Share
Luni, 4 mai 2020, se vor împlini 65 ani de la trecerea în eternitate a lui George Enescu. cel care rămâne un simbol al culturii muzicale românești, în calitate de compozitor, violonist, dar și ca pianist, dirijor și mentor.
Radio România Muzical marchează această zi cu proiecte care se derulează online, pe contul Facebook Radio România Muzical, dar și în cadrul programului de radio on air.
Online, în intervalul orar 16.00-20.00, publicul poate urmări și asculta, în regim de premieră, înregistrări ale unor recitaluri susținute de prestigioși muzicieni români, alături de documentare dedicate casei lui George Enescu de la Mihăileni, salvată de la distrugere prin eforturile muzicienilor și arhitecților. Astfel, pe contul facebook Radio România Muzical, de la ora 16 și 30 de minute, pot fi urmărite înregistrări cu lucrări enesciene realizate de violonistul Cristian Fătu și pianista Luiza Borac.
De la ora 17.00, vor urma înregistrări cu violonistul Alexandru Tomescu și pianista Raluca Știrbăț, cei care au fost direct implicați în salvarea și punerea în valoare prin activități culturale a casei lui George Enescu de la Mihăileni. În continuare, povestea salvării acestei case emblematice în biografia lui George Enescu, este detaliată într-o serie de reportaje video realizate de Diana Iabrașu și Alexandru Condurache.
De la ora 18.00, este programat un dialog moderat de Cristina Comandașu, manager Radio România Muzical, cu Alexandru Tomescu, Raluca Știrbăț, Cristian Ladislau Andriș și Șerban Sturdza, președintele Ordinului Arhitecților din România și președinte al Fundației Pro Patrimonio, direct implicat în ceea ce a însemnat munca pentru restaurarea casei lui Enescu de la Mihăileni.
De la ora 19.00, pianista Adela Liculescu, una dintre cele mai valoroase muziciene din generația tânără, propune un recital înregistrat în 30 aprilie 2020 la salonul Bosendorfer din Viena. În program: Sonata Appassionata de Ludwig van Beethoven și Suita a II-a op. 10 de George Enescu.
În același timp, cei care ascultă Radio România Muzical on air, se pot bucura de programele speciale dedicate lui George Enescu în 4 mai. De la ora 10.00, George Enescu este Interpretul zilei – în tripla ipostază de violonist, pianist și dirijor al unor lucrări proprii. De la ora 13.05, emisiunea Polifonii este dedicată în totalitate lui George Enescu – compozitorul, cu câteva dintre opusurile emblematice din creația sa, în interpretări românești și străine.
Alexandru Tomescu, solist al Orchestrelor Radio, este prezent și on air pe 4 mai la Radio România Muzical: de la ora 18.15 poate fi ascultată rubrica Obiectiv-emotiv pe care binecunoscutul violonist o semnează bilunar la Radio România Muzical, dedicată unui portret al lui George Enescu.




Radio România Muzical, alături de Bosendorfer, organizează și transmite pe pagina sa de Facebook, în data de 4 mai 2020, un concert online cu ocazia împlinirii celor 65 de ani de la trecerea în eternitate a lui George Enescu. Recitalul este susținut de pianista Adela Liculescu, începând cu ora 19, iar publicul este invitat să asculte Sonata „Appassionata”' de Ludwig van Beethoven și Suita a II-a op. 10 în re major de George Enescu, lucrările ce alcătuiesc programul serii.
 
Calendarul muzical al zilei - 30 aprilie 2020
Bookmark and Share

  • 1870 S-a născut compozitorul maghiar Franz Lehar (decedat 24.10.1948) 150 ani
  • 1932 S-a născut oboistul elvețian Michel Piguet (decedat noiembrie 2004) 88 ani
  • 2004 Comemorarea violoncelistului rus Boris Pergamenschikov 16 ani


 

Ştiri muzicale din ţară

Concert simfonic online al Filarmonicii din Brașov
Bookmark and Share
Astăzi, 30 aprilie, Filarmonica din Brașov transmite online înregistrarea concertului aniversar ce a avut loc în 3 mai 2018, când au fost marcați cei 140 de ani de la înființarea instituției. Sub bagheta lui Cristian Mandeal, orchestra simfonică a filarmonicii a oferit un program semnat de Antonín Dvořák. Publicul va putea asculta Concertul pentru violoncel și orchestră, solist fiind Alexander Rudin, dar și Simfonia a VIII-a în sol major. Transmisiunea începe la ora 19 pe pagina de Facebook a Filarmonicii din Brașov.
 
Big Band-ul ploieștean în stagiunea online a Filarmonicii „Paul Constantinescu”
Bookmark and Share
În cadrul stagiunii online propuse de Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești poate fi urmărită astăzi, 30 aprilie, înregistrarea concertului susținut de Ploiești Big Band Jazz Society pe scena ediției din 2018 a Festivalului de Jazz de la Ploiești. Ansamblul a fost alcătuit din Ploiești Jazz Trio și suflătorii de alamă ai orchestrei simfonice a filarmonicii din oraș. Solista concertului ce va fi difuzat a fost Luiza Zan, iar conducerea muzicală i-a revenit lui Rick Condit.
 
Vlad Răceu și Gabriel Bebeșelea în stagiunea online a filarmonicii sibiene
Bookmark and Share
Astăzi, 30 aprilie, stagiunea online a Filarmonicii de Stat din Sibiu continuă cu o nouă transmisiune oferită pe pagina de Facebook și pe site-ul instituției. Prima jumătate a concertului ce a avut loc în 16 mai 2019 va fi difuzată începând cu ora 19. Protagonistul serii a fost Vlad Răceu, solist al Concertului pentru vioară și orchestră în re major de Erich Korngold, sub bagheta lui Gabriel Bebeșelea.
 

Actualitatea internaţională

Ramona Horvath în stagiunea online „Muzicieni români la Roma”
Bookmark and Share
În perioada 16 aprilie-24 iunie 2020, pe pagina de facebook „Accademia di Romania” din Roma se derulează seria de concerte online „Muzicieni români la Roma”. Stagiunea presupune transmisia online a câte unei piese înregistrate de artiştii invitați, înregistrare însoțită și de un scurt mesaj video în limba italiană din partea acestora. În cadrul seriei pot fi urmăriți interpreţi români de prestigiu precum violoniştii Remus Azoiței, Gabriel Croitoru şi Vlad Maistorovici, pianiştii Dana Ciocârlie, Mara Dobrescu și Horia Mihail, violoncelistul Marin Cazacu şi soprana Rodica Vică. Înregistrările vor fi postate în perioada amintită, începând cu ora 16:00 - ora României. Astăzi, 30 aprilie, cu ocazia Zilei Internaționale a Jazzului, pianista Ramona Horvath va interpreta o lucrare semnată de Salve D’Esposito: „Anema e Core”, într-un aranjament jazzistic semnat chiar de artistă.
 
Baletul „Giselle” în stagiunea online a Teatrului Mariinsky
Bookmark and Share
În cadrul stagiunii online a Teatrului Mariinsky din Sankt-Petersburg, instituția propune astăzi, 30 aprilie, o înregistrare a spectacolului de balet „Giselle” de Adolphe Adam. În distribuție au fost reuniți balerini precum Diana Vishneva, Mathieu Ganio, invitat de la Opera din Paris, Igor Kolb sau Yekaterina Ivannikova. Valery Ovsyanikov a condus Orchestra Teatrului Mariinsky. Transmisiunea începe la ora locală 19.
 
Concertul din 1 mai al Filarmonicii din Berlin, transmis de Radio România Muzical
Bookmark and Share
Vineri, 1 mai, începând cu ora 12:00, Radio România Muzical va transmite în direct Concertul European al Filarmonicii din Berlin. Evenimentul are loc anual din 1991, aniversând înființarea filarmonicii berlineze, în 1 mai 1882. Pentru a se respecta toate cerințele impuse de pandemia COVID-19, evenimentul are loc fără spectatori în sală iar programul a fost adaptat pentru un număr mai mic de instrumentişti. Astfel, sub bagheta lui Kirill Petrenko, vor fi interpretate lucrările „Fratres” de Arvo Pärt, „Ramifications'” de György Ligeti, „Adagio” pentru orchestră de coarde de Samuel Barber și Simfonia a IV-a de Gustav Mahler, într-un aranjament de Erwin Stein. Îşi dă concursul soprana Christiane Karg.

Vizualizări: 27

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor