altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Evenimentele zilei la Festivalul 'George Enescu'
Bookmark and Share

În cadrul Festivalului Internațional 'George Enescu' are loc astăzi, 3 septembrie, o serie de evenimente. Primul concert are loc începând cu ora 17, la Ateneul român, în cadrul seriei 'Recitaluri și Orchestre Camerale'. Orchestra Națională a Radiodifuziunii Poloneze va prezenta, sub bagheta lui Lawrence Foster, piesa 'Solstițiu' pentru orchestră de Adrian Pop, Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Frederic Chopin - cu Szymon Nehring solist - și Concertul pentru orchestră de Witold Lutosławski. Evenimentul va putea fi urmărit în direct pe frecvențele Radio România Muzical și Radio România Cultural. Comentează Monica Isăcescu.

De la ora 20, pe frecvențele Radio România Muzical și Radio România Cultural veți putea asculta în transmisiune directă concertul susținut de Orchestra Simfonică din Londra sub bagheta lui Gianandrea Noseda, pe scena Sălii Palatului. Programul începe cu Poemul simfonic 'Vox Maris' op 31 de George Enescu, solist fiind tenorul Cosmin Ifrim. Participă Corul Academic Radio, pregătit de Ciprian Țuțu. Urmează piesa 'The Hidden Place' de Iain Bell, cu soprana Diana Damrau solistă. În partea secundă a evenimentului veți putea asculta Patru Interludii și Pasacaglia din opera 'Peter Grimes' de Benjamin Britten și Scena finală din opera 'Capriccio' de Richard Strauss. Transmisiunea directă va fi prezentată de Corina Rădoi.

În cadrul seriei 'Museicorum', organizată de Muzeul Municipiului București și asociată cu Festivalul Internațional 'George Enescu', are loc începând cu ora 19 un recital cameral susținut de pianista Ioana Delioran și de violonistul Mircea Lazăr. Programul este alcătuit din trei Sonate pentru vioară și pian de Wolfgang Amadeus Mozart - KV 296, KV 379 și KV 378.  

La Colegiul Academic din Cluj se desfășoară un concert simfonic în seria evenimentelor conexe Festivalului 'Enescu'. Lera Auerbach va dirija Trio 'Boulanger', ansamblu format din violonista Brigit Erz, violoncelista Ilona Kindt și pianista Karla Haltenwanger; alături de ansamblu, sub bagheta dirijoarei se va afla și Orchestra Filarmonicii 'Transilvania'. Dirijoarea serii a semnat și lucrările din program - Serenadă pentru o mare melancolică și 'Visul lui Mozart. Concerto grosso nr. 5 după KV 299/279c şi KV 315 de W. A. Mozart'.

Pe scena Sălii Thalia a Filarmonicii din Sibiu are loc un recital cameral susținut de Monte Piano Trio. Formația este alcătuită din violonistul Francesco Sico, violoncelistul Claude Frochaux și pianista Irina Botan. Programul este alcătuit din Trio în la minor și Serenade lointaine de George Enescu, Trio op. 3 de Ernest Chausson și 'Noapte transfigurată' de Arnold Schoenberg în aranjamentul lui Eduard Steuermann.


 
Se pun în vanzare biletele și abonamentele la Sala Radio
Bookmark and Share
Noua stagiune a Orchestrelor și Corurilor Radio începe vineri, 11 octombrie 2019, după participarea ansamblurilor în cadrul Festivalului Internațional 'George Enescu'. Începând de azi, 3 septembrie, se pun în vânzare abonamentele și biletele pentru concertele din perioada octombrie-decembrie. Primul concert al Orchestrei Naționale Radio îl va avea drept protagonist pe pianistul Matei Varga și se va desfășura sub bagheta dirijorului german Christian Reif, programul fiind alcătuit din Concertul pentru pian și orchestră de Robert Schumann și Suita simfonică 'Tablouri într-o expoziție' de Mussorgski/Ravel. Orchestra de Cameră Radio se prezintă în fața publicului pentru prima dată în stagiunea 2019-2020 miercuri, 16 octombrie, solist fiind violonistul Alexandru Tomescu. În program sunt anunțate poemul simfonic 'Idila Siegfried' de Richard Wagner, Concertul pentru vioară și orchestră și Simfonia a IV-a, 'Italiana' de Felix Mendelssohn, dirijor fiind Ladislau Horvath. 
 
A doua zi a Conferinței Internaționale de Muzicologie
Bookmark and Share
La Universitatea Națională de Muzică din București continuă astăzi, 3 septembrie, Conferința Internațională de Muzicologie, co-organizată de Asociația Regională pentru Studiul Muzicii din Balcani a Societății Internaționale de Muzicologie. Subiectul central al conferinței din acest an este 'Osmoza Culturală și Muzicală în Balcani', iar manifestările de astăzi încep la ora 9 și se desfășoară în Sala 'Auditorium', în Sala de vizionări și în Sala de audiții a Universității Naționale de Muzică din București până la ora 19:30. Seria de evenimente propune atât conferințe și prezentări, precum și mese rotunde, pe subiecte diverse, iar ultImul eveniment al acestei zilei este un concert susținut de 'Taraful Bucureștilor' la Studioul de Operă al instituției, începând cu ora 19. Seria de evenimente se încheie vineri, 6 septembrie. 
 
Calendarul muzical al zilei - 3 septembrie 2019
Bookmark and Share

  • Acum 451 de ani s-a născut compozitorul italian Adriano Banchieri (3 septembrie 1568 - d.1634)
  • Se împlinesc 324 de ani de la venirea pe lume a compozitorului italian Pietro Locatelli (3 septembrie 1695 - 30 martie 1764) şi 127 de ani de la cea a harpistului american de origine franceză Marcel Grandjany (3 septembrie 1891 - 24 februarie 1975)
  • S-a născut dirijorul olandez Eduard van Beinum - 118 ani (3 septembrie 1901 -13 aprilie 1959)
  • Au trecut 119 ani de la naşterea compozitorului român Gherase Dendrino (3 septembrie 1901 - 4 ianuarie 1973)
  • Tot astăzi s-au născut clavecinistul şi muzicologul englez Thurston Dart - 98 ani (3 septembrie 1921 - 6 martie 1971) şi organistul şi compozitorul francez Xavier Darasse - 85 ani (3 septembrie 1934 - 25 noiembrie 1992)
  • Comemorarea compozitorului austriac Joseph Marx - 55 ani (11 mai 1882 - 3 septembrie 1964)
  • În urmă cu 10 ani s-a stins din viaţă compozitorul român Grigore Nica (14 octombrie 1936 - 3 septembrie 2009)

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Orchestra de Tineret din Ostwürttemberg la Timișoara
Bookmark and Share
Orchestra Filarmonică de Tineret din Ostwürttemberg va susține un concert la Biserica Millenium din Timișoara, începând cu ora 19. Evenimentul face parte din turneul pe care ansamblul îl susține în România. Concertul din Timișoara se desfășoară sub egida Secretarei de stat, doamna FriedlindeGurr-Hirsch, a ducelui Eberhard von Württemberg și a Episcopiei Romano–Catolice din Timișoara. Programul cuprinde, printre altele, piese de Richard Wagner, Jules Massenet, Arturo Márquez, Johann Strauss-fiul sau Pietro Mascagni, iar intrarea este liberă. Dirijorul serii este Uwe Renz. 
 

Actualitatea internaţională

Violonistul Bogdan Văcărescu la BBC Proms
Bookmark and Share
În cadrul BBC Proms are loc în această seară de 3 septembrie un recital cameral inclus în seria 'Introducing' a festivalului. Ansamblul 'La Notte', format din violonistul Bogdan Văcărescu, pianista Yulia Chaplina și pianistul Julian Jacobson va urca pe scena de la Imperial College Union din Londra. Programul pe care cei trei tineri muzicieni îl propun publicului londonez este alcătuit din lucrări semnate de Dario Castello, Johann Friedrich Fasch și Giovanni Battista Riccio. 
 


Vizualizări: 45

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor