altmarius

cultură şi spiritualitate

Astăzi : 2017-02-03

Ştiri muzicale din Bucuresti

Repertoriu romantic în interpretarea Orchestrei Naţionale Radio

Bookmark and Share

Orchestra Naţională Radio propune astăzi, 3 februarie 2017, un concert cu lucrări din repertoriul romantic. De la ora 19.00, programul dirijat de Gheorghe Costin se va deschide cu uvertura operei Oberon de Carl Maria von Weber, apoi Cristina Anghelescu, solistă-concertistă a Formaţiilor muzicale Radio, va interpreta Concertul în Re major pentru vioară şi orchestră din creaţia lui Piotr Ilici Ceaikovski. După pauză, publicul aflat la Sala Radio va asculta Simfonia I în do minor semnată Johannes Brahms. Concertul poate fi ascultat în direct pe frecvenţele Radio România Muzical, dar şi online pe siteul nostru, www.romania-muzical.ro. ;

 

Spectacolul Bărbierul din Sevilla la Opera Naţională Bucureşti

Bookmark and Share

Bărbierul din Sevilla de Gioachino Rossini este spectacolul propus astăzi, 3 februarie, de Opera Naţională Bucureşti. Matteo Mazzoni semnează regia şi scenografia, coregrafia a fost imaginată de Andrea Gavriliu, iar conducerea muzicală îi va reveni lui Marcello Mottadelli. Pe scenă vor urca, de la ora 18.30, Iordache Basalic - în rolul Figaro, Oana Andra - Rosina, Andrei Fermeşanu va fi Contele Almaviva, Vicenţiu Ţăranu - Don Bartolo iar Horia Sandu va da viaţă rolului Don Basilio. 
Biletele pentru această reprezentaţie au fost epuizate. 
 

Nicolae Moldoveanu dirijează și astăzi Orchestra FilarmoniciiGeorge Enescu

Bookmark and Share

Nicolae Moldoveanu dirijează din nou astăzi, 3 februarie 2017, Orchestra simfonică și Corul Filarmonicii „George Enescu”. În Sala Mare a Ateneului Român poate fi ascultat opusul Pacific 231 de Arthur Honegger, alături de Variațiunile simfonice pentru pian și orchestră de César Franck, solistă fiind pianista Naolo Anzai și Suita orchestrală Planetele de Gustav Holst. Participă Corul Filarmonicii bucureștene, pregătit de Iosif Ion Prunner. Concertul începe la ora 19.00. 
 


 

Ştiri muzicale din ţară

Andrej Žust, cornist al Filaromonicii din Berlin, concertează la Cluj-Napoca

Bookmark and Share

Cornistul de origine slovenă Andrej Žust, membru al Orchestrei Filarmonicii din Berlin din 2011, este astăzi solistul Orchestrei Filarmonicii de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca. Și la pupitrul dirijoral se va afla un muzician invitat - dirijorul austriac Pierre Pichler. De la ora 19.00, concertul găzduit de Colegiul Academic are în program lucrări din repertoriul german - în deschidere, Preludiu și Moartea Isoldei din opera Tristan și Isolda de Richard Wagner, apoi Concertul nr. 1 op.11 pentru corn și orchestră de Richard Strauss, iar după pauză - Simfonia a IV-a în mi minor semnată Johannes Brahms. 
 

Premieră la Opera Română din Cluj-Napoca

Bookmark and Share

Opera Națională Română din Cluj-Napoca prezintă astăzi, 3 februarie, prima sa premieră din acest an. Este vorba despre spectacolul de balet ”Doar M… de la Marguerite”, ce aduce pe scenă povestea de dragoste a curtezanei Marguerite Gautier cu tânărul Armand Duval, inspirată din romanul ”Dama cu camelii” de Alexandre Dumas-fiul. Coregrafia, regia artistică și adaptarea scenică poartă semnătura Liviei Tulbure Gună, scenografia îi aparţine Lilianei Moraru, iar muzica special creată pentru eveniment de compozitorul băimărean Călin Ionce. 
În rolurile principale vor evolua balerinii Andreea Jura și Dan Haja, alături de Lucian Bacoiu, Marius Toda, Octavian Popa, Eniko Fărcaș, Ofelia Mărginean și de Ansamblul de balet al Operei Naționale Române Cluj-Napoca. 
Spectacolul începe la ora 18.30; iar pentru a marca cea dintâi premieră a anului și ca dar în luna îndrăgostiților, Opera Națională Română din Cluj oferă la fiecare bilet cumpărat un altul gratuit. 
 

Mihnea Ignat dirijează Orchestra Filarmonicii Banatul din Timişoara

Bookmark and Share

Filarmonica Banatul din Timişoara concertează astăzi, 3 februarie, la Sala Capitol, sub bagheta lui Mihnea Ignat, muzician care activează din vara anului trecut ca dirijor principal al Orchestrei Simfonice din Elche, Spania. Pe lângă acest angajament, Mihnea Ignat, născut la Craiova în 1980, este din 2005 director artistic şi dirijor principal al Orchestrei Filarmonice a Universităţii din Alicante. 
De la ora 19.00, programul se va deschide cu lucrarea Vals trist op. 44 de Jean Sibelius, va continua cu o creaţie semnată Camille Saint Saens - Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră, cu Sorin Petrescu solist, iar în finalul serii muzicale, Orchestra Filarmonicii Banatul va interpreta, din creaţia lui Wolfgang Amadeus Mozart, Simfonia nr. 28 în Re major "Praga". 
Solistul serii, pianistul Sorin Petrescu, este solist-concertist al Filarmonicii "Banatul" şi membru al Trio-ului Constraste, alături de care desfăşoară o importantă activitate în promovarea muzicii contemporane. 
 

Program de muzică rusă la Filarmonica Iaşi

Bookmark and Share

"Mari compozitori ruşi" este titlul concertului susţinut astăzi, 3 februarie 2017, de Orchestra Filarmonicii din Iaşi sub bagheta lui Vlad Vizireanu. Născut în România şi format în Statele Unite ale Americii, Vlad vizireanu este în prezent Director Muzical al Orchestrei Simfonice North Shore din Long Island, New York şi dirijor asistent la Filarmonica din Thousand Oaks, California. 
Programul condus de Vlad Vizireanu la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi se va deschide la ora 19.00 cu o creaţie semnată Alexandr Glazunov - Concertul pentru vioară în la minor, cu Vlad Stănculeasa solist. Laureat al Concursului Internaţional George Enescu, Vlad Stănculeasa este concert-maestru al Orchestrei Simfonice din Gothenburg şi al Orchestrei Naţionale Spaniole din Madrid. 
În partea a doua a concertului, publicul ieşean va asculta Simfonia a X-a în mi minor din creaţia lui Dmitri Şostakovich. 

 

Pianista Adela Liculescu - solistă a Filarmonicii Oltenia din Craiova

Bookmark and Share

Tânărul dirijor englez George Jackson, câştigător al Premiului pentru dirijat Aspen în 2015, va conduce în această seară de 3 februarie Orchestra Filarmonicii "Oltenia" din Craiova. Solista serii va fi pianista Adela Liculescu, născută la Craiova în 1993 şi în prezent studentă a Universităţii de Muzică şi Arte din Viena. Adela Liculescu va prezenta publicului Concertul nr. 5 în Mi bemol major "Imperialul" de Ludwig van Beethoven. Din program face parte şi Simfonia a II-a în do minor "Mica Rusie" de Piotr Ilici Ceaikovski. Concertul începe la ora 19.00 şi este inclus în stagiunea curentă a Filarmonicii Oltenia, cea de-a 112-a din istoria instituţiei, ce poartă numele "Stagiunea prieteniei". 
 

Program Brahms la Filarmonica Botoşani

Bookmark and Share

Muzica lui Brahms va răsuna în această seară de 3 februarie la sala Casei de Cultură a Sindicatelor din Botoşani. De la ora 18.30, Bogdan Chiroşcă va dirija Concertul nr. 2 în Si bemol major pentru pian şi orchestră, solist fiind Toma Popovici şi Simfonia I în do minor, ambele din creaţia lui Johannes Brahms. 
 

Actualitatea internaţională

Mini-festival Enescu la Montreal, între 3-5 februarie

Bookmark and Share

La Montreal are loc între 3-5 februarie o serie de patru manifestări dedicate lui George Enescu. Inițiator și coordonator al proiectului este pianistul Ilya Poletaev, laureat al Concursului Internațional George Enescu în anul 2011 și un pasionat promotor al muzicii marelui nostru compozitor. Mini-festivalul va avea loc în cadrul Universității McGill (unde Ilya Poletaev este profesor de cinci ani) și va include concerte camerale și un colocviu cu tema ”George Enescu - muzician universal”. 
”Vom prezenta muzica lui Enescu înconjurată de muzica altor compozitori. Punem muzica lui Enescu în context; vom interpreta lucrări de Beethoven, Faure, Brahms, Ravel, o piesă de Dinu Lipatti. Facem acest lucru pentru ca publicul să înţeleagă de unde a venit, ce muzică era importantă pentru el, cum s-a inspirat. De aici se va vedea şi originalitatea muzicii lui Enescu. Sperăm să putem continua şi că muzica lui Enescu îşi va găsi un public, aici, în Montreal”, a declarat Ilya Poletaev într-un interviu realizat de Sorina Goia. 
 

Muzica simfonică din centrul şi estul Europei indexată pe siteul musicweb-international

Bookmark and Share

Un amplu index ce listează creaţia simfonică şi concertantă din centrul şi estul Europei, din secolul 19 şi până în prezent, poate fi consultat pe siteul www.musicweb-international.com. Lista a fost realizată şi recent completată de Michael Herman. Printre autorii incluşi se numără compozitori din Cehia, Slovacia, România, Polonia, Ungaria, Slovenia, Croaţia, Serbia, Kosovo, Macedonia, Bulgaria, Grecia şi Turcia. Accesând numele unui compozitor pe acest portal, poate fi consultată o listă a creaţiilor simfonice ale autorului respectiv, incluzând detalii despre înregistrările disponibile pe CD şi LP, dar şi o listă cu lucrări neînregistrate. Printre autorii români incluşi se numără Mihail Andricu, Pascal Bentoiu, Maia Ciobanu, Paul Constantinescu, Mhail Jora, Dinu Lipatti, Anatol Vieru, însă lista nu este una exhaustivă şi va fi probabil completată şi ulterior. 
 

Ionuţ Pascu la Opera din Tel Aviv în Lucia

Bookmark and Share

Opera Israeliană din Tel Aviv prezintă astăzi o nouă reprezentaţie a spectacolului "Lucia di Lamermoor" de Gaetano Donizetti, în care rolul "Enrico" îi revine baritonului Ionuţ Pascu. Din distribuţie mai fac parte soprana Hila Baggio - în rolul titular - şi tenorul Salvatore Cordella - Edgardo, între alţii. La pupitrul Orchestrei Simfonice din Rishon LeZion se va afla Ethan Schmeisser, iar regia este semnată Emilio Sagi. 
Următorul rol al baritonului constănţean Ionuţ Pascu la Opera din Tel Aviv va fi Don Carlo din "Forţa destinului" de Verdi, în luna mai. 
 

Vizualizări: 67

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor