altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Diana Jipa şi Ştefan Doniga, Sînziana Mircea, Cătălin Milea şi Matei Ioachimescu - recitaluri online
Bookmark and Share

În această perioadă când toate evenimentele cu public au fost anulate, Radio România Muzical vine în sprijinul muzicienilor care susţin recitaluri în direct, online, pe propriul site sau cont de socializare.
Mai mult, putem găzdui pe site-ul și contul nostru Facebook aceste evenimente live. Pentru concerte transmise în direct (și) pe site-ul nostru, avem nevoie de codul embeded al transmisiunii, iar pentru live pe Facebook, recomandăm crearea unui eveniment cu Radio România Muzical co-hosting.
Astăzi, 3 aprilie, pianistul Ștefan Doniga și violonista Diana Jipa propun al doilea recital din seria Live Classic, începând cu ora 18,30. Sub titlul Romanian Reloaded, recitalul va reuni piese românești precum Marșul lui Henri de Dinu Lipatti, Elegie pentru vioară și pian de Alfonso Castaldi sau Pașii din ciclul de lieduri Trei cântece pentru Til de Felicia Donceanu, în aranjamente realizate de Ştefan Doniga şi Diana Jipa.
Tot în 3 aprilie are loc cel de al treilea recital din seria online #staiacasă, propusă de pianista Sînziana Mircea. Începând cu ora 19.00, veți putea audia piese pop sau lucrări din repertoriul de jazz, semnate de artiști precum Nat King Cole, Ludovico Einaudi, Frank Sinatra, Dean Martin, Queen și Coldplay. Sînziana Mircea îl va avea ca invitat pe compozitorul Andrei Tudor. Recitalul va fi transmis pe pagina de Facebook a artistei, pe paginile Radio România Muzical și MuseArt Academy.
Un nou concert live din seria Jazz în sufragerie - Gustări muzicale propusă de saxofonistul Cătălin Milea va avea loc duminică, 5 aprilie 2020, de la ora 15,00. De data aceasta, invitat va fi duetul Mara Halunga & Cauê De Marinis, care va interpreta muzică braziliană. Donațiile obținute în urma evenimentului vor fi folosite pentru susținerea copiilor din cadrul Fundației Copii în dificultate.

Marţi, 7 aprilie, flautistul Matei Ioachimescu va prezenta cel de-al doilea recital live din seria L'isolation. Muzicianul propune un program intitulat Despre îndrăgostire, cu piese de Johannes Donjon, Jakob Elkin, Diana Rotaru şi Roberto di Marino. Ora de începere: 16,30.


 
Apel public de susţinere a Festivalului de la Palatul Mogoşoaia
Bookmark and Share
"Salvați o citadelă a culturii" se numește apelul public de susținere pe care îl adresează organizatorii Festivalului de la Palatul Mogoșoaia rămas, în acest moment, fără finanțare.
Din 10 mai 2009 până în 2020, în sala Scoarțelor din Palatul Brâncovenesc au cântat unii dintre cei mai reprezentavi interpreți români. De asemenea, în acest spațiu încărcat de istorie, s-au aflat mari actori care au oferit recitaluri de poezie memorabile, iar artiști plastici de prima valoare s-au integrat în spectacole sincretice.
"Sunt încrezător că dacă artiștii protagoniști ai evenimentelor de la Mogoșoaia, aceste voci ale culturii și miile de spectatori (care au avut acces gratuit de-a lungul anilor) vor sugera ca lumea să redirecționeze formularul 230, se vor gasi măcar 230 de persoane care să o facă și care să demostreze astfel ca solidaritatea poate salva redute culturale.
Multumesc deja pentru exemplul dat pianistei Andreea Butnaru, violoncelistului Florian Mitrea, actritei Lamia Beligan, pianistei Viorela Ciucur, artistului vizual Valeriu Mladin. Prin simpla completare, semnare a formularului 230, puteți redirecționa impozitul către o cauză concretă - salvarea acestei citadele culturale - Festivalul de la Palatul Mogoșoaia." - a apreciat, într-un comunicat, Sebastian Crăciun, inițiatorul și organizatorul festivalului, președintele Asociației "Pro Valores".
Cei care doresc să ajute la salvarea Festivalului de la Palatul Mogoșoaia pot scrie la adresa de email asociatiaprovalores@gmail.com pentru mai multe informații.
 
Festivalul 'Enescu online' continuă
Bookmark and Share
Pe site-ul Festivalului Enescu pot fi urmărite concerte înregistrate din ediții trecute. Astăzi, 3 aprilie 2020, va fi postat evenimentul care a avut loc în 14 septembrie 2019, la Ateneul Român. Orchestra Filarmonicii Regale din Liège a fost dirijată de Tiberiu Soare, iar ca solişti au evoluat soprana Anna Caterina Antonacci și pianistul Denis Kozhukhin. În program: Variațiuni pe o temă de Paganini pentru pian şi orchestră de Witold Lutosławski, Rapsodia compusă de Serghei Rahmaninov pe o temă de Paganini şi La Voix Humaine - operă pentru soprană și orchestră de Francis Poulenc. Acest program va rămâne pe site-ul festivalului Enescu online timp de patru zile.
 
Calendarul muzical al zilei - 3 aprilie 2020
Bookmark and Share

  • Acum 381 de ani s-a născut compozitorul italian Alessandro Stradella (3 aprilie 1639 - 25 februarie 1682)
  • Se împlinesc 131 de ani de la naşterea violonistului român Grigoraş Dinicu (3 aprilie 1889 - 28 martie 1949)
  • În urmă cu 125 de ani s-a născutcompozitorul italian Mario Castelnuovo -Tedesco (3 aprilie 1895 - 17 martie 1968)
  • Comemorăm 123 ani de la moartea compozitorului german Johannes Brahms (7 mai 1833 - 3 aprilie 1897)
  • Azi îşi sărbătoresc ziua de naştere pianiştii Garrick Ohlsson - 72 de ani (3 aprilie 1948) şi Mikhail Rudy - 67 de ani (3 aprilie 1953)
  • Compozitorul german Kurt Weill a încetat din viaţăacum 70 de ani (2 martie 1900 - 3 aprilie 1950)

 


 

Ştiri muzicale din ţară

'Madama Butterfly' - spectacol propus online de Opera din Cluj-Napoca
Bookmark and Share
După închiderea activităţii cu public, Opera Națională Română din Cluj-Napoca vine în întâmpinarea spectatorilor săi de pretutindeni, oferindu-le difuzări online ale celor mai îndrăgite spectacole din arhiva sa. Instituția invită publicul să acceseze streaming-urile oferite pe site-ul oficial www.operacluj.ro. Toate înregistrările vor fi disponibile începând cu ora 18,00 în zilele de marţi şi vineri, fiind accesibile timp de 20 de ore de la momentul postării.
Vineri, 3 aprilie 2020, puteţi vedea înregistrarea spectacolului Madama Butterfly de Giacomo Puccini, care a avut premiera la Cluj-Napoca în 30 septembrie 2018, în regia lui Matteo Mazzoni. În distribuţie - soprana Carmen Gurban, mezzo-sopranele Iulia Merca şi Cezara Diță şi tenorul Marius Vlad Budoiu. La conducerea Orchestrei și a Corului Operei clujene s-a aflat dirijorul italian David Crescenzi.
 
Pe site-ul Filarmonicii din Sibiu continuă Stagiunea Online
Bookmark and Share
Filarmonica din Sibiu propune publicului, în această perioadă, o serie de concerte educative, înregistrări cu muzicienii din orchestră, concursuri cu premii, concerte simfonice şi expoziţii foto, incluse în Stagiunea Online. Evenimentele pot fi urmărite gratuit pe website-ul şi pe pagina de facebook ale instituţiei.
După ce ieri, 2 aprilie, a fost difuzată partea I a concertului care a avut loc în decembrie 2018 cu Paula Seling solistă a Orchestrei Filarmonicii din Sibiu, astăzi, 3 aprilie, de la ora 19.00, veţi putea urmări partea a doua a acestui eveniment condus de dirijorul Constantin Grigore.
 

Actualitatea internaţională

Opera Regală Londra - spectacol online: 'Acis şi Galatea' de Händel
Bookmark and Share
Opera Regală din Londra oferă publicului înregistrări ale unor producţii lirice şi coregrafice de succes din arhiva proprie. Vineri, 3 aprilie 2020, Opera londoneză va posta un spectacol din anul 2009, Acis şi Galatea de Georg Friedrich Händel, în regia lui Wayne McGregor. Conducerea muzicală - Christopher Hogwood. Înregistrarea va fi disponibilă gratuit, de la ora 21.00 (ora României), pe paginile oficiale de facebook şi youtube ale Operei Regale din Londra.
 
Continuă seria 'Nightly Met Opera Streams' propusă de Opera din New York
Bookmark and Share
Pe site-ul Operei Metropolitan din New York, continuă seria de spectacole online Nightly Met Opera Streams. Astăzi, puteţi urmări spectacolul Don Carlo de Giuseppe Verdi, o înregistrare din 11 decembrie 2010. Conducerea muzicală i-a aparţinut lui Yannick Nézet-Séguin, iar din distribuţie au făcut parte soprana Marina Poplavskaya, tenorul Roberto Alagna, baritonul Simon Keenlyside şi basul Ferruccio Furlanetto. Înregistrarea este disponibilă pe site-ul operei Metropolitan timp de 23 de ore, urmând ca de la ora locală 19.30 (2.30 ora României - 4 aprilie) să fie postat spectacolul Pescuitorii de perle de Georges Bizet, care a fost prezentat în 16 ianuarie 2016.
 
'Nunta lui Figaro', spectacol pe site-ul www.staatsoperlive.com
Bookmark and Share
O dată cu anularea reprezentaţiilor live, Opera de Stat din Viena a devenit disponibilă online, invitând publicul să urmărească în fiecare zi, gratuit, înregistrări ale propriilor producții din stagiunile recente. Astăzi, 3 aprilie 2020, este programat un spectacol regizat de Jean-Louis Martinoty, Nunta lui Figaro de Wolfgang Amadeus Mozart, prezentat sub conducerea dirijorului Sascha Goetzel. Din distribuţie au făcut parte bas-baritonul Luca Pisaroni, sopranele Olga Bezsmertna şi Anita Hartig, bas-baritonul Adam Plachetka şi mezzo-soprana Rachel Frenkel. Înregistrarea, realizată în 25 noiembrie 2014, va fi postată pe site-ul www.staatsoperlive.com începând cu ora locală 19 şi va rămâne disponibilă timp de 24 de ore.
 


Vizualizări: 107

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor