altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Centenarul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România este sărbătorit de Filarmonica „George Enescu“
Astăzi, 29 octombrie 2020, de la ora 19.00, în cadrul Stagiunii online, Filarmonica „George Enescu“ din Bucureşti aniversează centenarul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Pentru a marca evenimentul, instituţia prezintă un concert cu înregistrări din arhiva proprie, în interpretarea Orchestrei Filarmonicii şi a Corului, acesta din urmă fiind pregătit de Iosif Ion Prunner. Selecţiunile includ muzică românească din creaţia compozitorilor Adrian Enescu, Anatol Vieru şi Alfred Alessandrescu, din concerte dirijate de Horia Andreescu, Camil Marinescu şi Christian Badea. Solişti – violonceliştii Marin Cazacu şi Mirel Iancovici. Concertul va fi difuzat pe site-ul și pe canalul de YouTube ale instituției, fiind preluat de paginile de Facebook ale Filarmonicii şi Radio România Muzical.

 
Ziua Naţională a Radioului este sărbătorită la Radio România Muzical
Începând cu anul 2019, data de 1 noiembrie a fost instituită prin lege ca fiind Ziua Naţională a Radioului. Pentru a marca cei 92 de ani de la prima transmisiune radio din ţară, Radio România Muzical va transmite în direct pe contul său de Facebook concertul cameral susținut de Cvartetul Arcadia, care va mai putea fi urmărit şi pe conturile de Facebook Florescu-Fernandez & Friends și Livestream România. Evenimentul, susţinut fără public, va avea loc duminică, 1 noiembrie 2020, de la ora 17.00, în Sala Oglinzilor a Forumului German din Sibiu şi face parte din Stagiunea camerală „Florescu-Fernandez & Friends”. Programul include şi „Für Ulisse” de Dan Dediu - o lucrare comandată special pentru proiectul „Moștenitorii României muzicale”, organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera, care va fi cântată în primă audiție live, online. Ansamblul va interpreta şi Cvartetul op. 131 de Ludwig van Beethoven. Înregistrarea concertului va putea fi ascultată în primă audiție radiofonică în data de 17 decembrie, ziua aniversării lui Beethoven, fiind însoțită de interviuri cu interpreții și compozitorul Dan Dediu. În data de 1 noiembrie va putea fi audiat şi cel mai recent disc apărut în colecția Radio România Muzical a Editurii Casa Radio. Protagonist este violonistul Alexandru Tomescu, interpretând lucrări selecţionate din concertele susţinute în 2010, 2014 şi 2015 alături de Orchestra Națională Radio. Creaţiile aparţinând compozitorilor Wolfgang Amadeus Mozart şi Antonín Dvořák au fost dirijate de Cristian Măcelaru, iar cea de Camille Saint-Saëns l-a avut la pupitrul dirijoral pe Tiberiu Soare.

 
Calendarul muzical al zilei - 29 octombrie 2020

  • 1926 S-a născut tenorul canadian Jon Vickers (decedat 10.07.2015) 94 ani
  • 1980 Aniversarea pianistului român Matei Varga 40 ani
  • 2003 Comemorarea tenorului italian Franco Corelli 17 ani

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Concert live online, la Braşov
Joi, 29 octombrie 2020, ora 19.00, pe paginile de Facebook ale Filarmonicii Brașov și Radio România Muz, va fi transmis în direct Concertul simfonic dirijat de Ilarion Ionescu-Galați. Solişti vor fi violoniștii Florin Ionescu-Galați și Liliana Lazăr. Susţinut fără public, din cauza noilor măsuri introduse în Braşov pentru combaterea pandemiei, concertul va conţine un program exclusiv Johann Sebastian Bach.

 
Ultimul concert din cadrul Festivalului muzical „In memoriam Constantin Silvestri”
Astăzi, 29 octombrie 2020, de la ora 19.00, Filarmonica din Târgu-Mureş va susţine un concert fără public, dar transmis în direct pe conturile de Facebook si YouTube ale instituției. Programul cuprinde lucrări compuse de Constantin Silvestri, Arthur Honegger, Jean Sibelius şi Doru Popovici. Dirijat de Radu Popa, concertul va marca închiderea celei de-a XXX-a ediţii a Festivalului muzical „In memoriam Constantin Silvestri”.

 
Muzicologul Valentina Sandu Dediu va primi titlul de doctor honoris causa la Iaşi
În aceste zile, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași desfăşoară o serie de evenimente pentru a aniversa 160 de ani de la Înfiinţarea învățământului artistic modern din România. Cu această ocazie, astăzi, 29 octombrie 2020, muzicologului Valentina Sandu Dediu i se decernează titlul de Doctor honoris causa. Profesor universitar doctor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Valentina Dediu-Sandu este şi rector al New Europe College din Bucureşti, desfăşurând şi o activitate interpretativă de pianistă în concerte camerale.

 
„Omagiu lui György Ligeti în Transilvania natală” – serie de evenimente transmise exclusiv online
Continuă cea de-a III-a ediţie a festivalului organizat de Asociația „Transylvania Art and Science”, în parteneriat cu Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. „Omagiu lui György Ligeti în Transilvania natală” se desfăşoară online în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie 2020, iar astăzi, 29 octombrie, de la ora 19.00, pe site-ul www.ligetifestival.ro va putea fi urmărit concertul intitulat “In Paradisum”. Programul conţine lucrări din creaţia tânărului compozitor transilvănean Alexandru Ştefan Murariu, laureat al ediţiilor din 2014 şi 2018 ale Concursului Internațional „George Enescu”. În primă audiţie absolută va fi interpretată şi lucrarea „In Paradisum, Chorus Angelorum” pentru ansamblu instrumental și cor compusă la comanda festivalului. Interpretează Ansamblul „Couleurs”, Corul „Jubilate” pregătit de Mihaela Cesa-Goje, mezzo-soprana Gabriela Chiorean şi organista Amalia Goje. Conducerea muzicală îi va aparţine lui Alexandru Ștefan Murariu.

 
Concert simfonic la Ploieşti
În această seară, 29 octombrie 2020, de la ora 19.00, Filarmonica din Ploieşti va prezenta un concert care îl va avea la pupitrul dirijoral pe Adrian Petrescu, iar solistă va fi pianista Ioana Maria Lupașcu. Programul va cuprinde Concertul nr. 5 pentru pian și orchestră op. 73 în Mi bemol major de Ludwig van Beethoven şi Simfonia a IV-a op. 90 „Italiana” în La major de Felix Mendelssohn.

 
Trei lucrări concertante dedicate viorii în interpretarea lui Horia Văcărescu la Pitești
Filarmonica din Piteşti organizează astăzi, 29 octombrie 2020 de la ora 19.00, la sediul de la Centrul Multifuncțional un concert simfonic dirijat de Alexandru Ganea și cu violonistul Horia Văcărescu solist. În program - Sinfonia în si minor „Al Santo Sepolcro” şi Concertul nr. 8 RV 249 în re minor pentru vioară şi orchestră din ciclul „La stravaganza” de Antonio Vivaldi, Scenă de balet - fantezie pentru vioară şi orchestră de Charles Auguste Bériot, Preludiu şi Allegro pentru vioară şi orchestră de Fritz Kreisler (în stilul lui Gaetano Pugnani), şi Simfonia a V-a D 485 în Si bemol major de Franz Schubert.

 

Actualitatea internaţională

Recital al pianistei Alexandra Văduva transmis de ICR New York
Institutul Cultural Român de la New York difuzează astăzi, 29 octombrie 2020, în cadrul seratelor online, un recital susţinut de pianista Alexandra Văduva. Publicul va putea audia Piesele Impromptu op.18 de George Enescu. Recitalul va fi difuzat începând cu ora 20.00 pe site-ul instituţiei, dar şi pe conturile de Facebook şi YouTube ale acesteia, fiind preluat şi pe pagina de Facebook a Radio România Muzical.

 

Vizualizări: 41

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor