altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri muzicale din Bucuresti

Concert dedicat Zilei Naţionale a României - la Sala Radio
Bookmark and Share
În cadrul stagiunii Orchestrelor și Corurilor Radio are loc astăzi, 29 noiembrie 2019, un concert dedicat zilei de 1 decembrie, Ziua Naţională a României. Orchestra Națională Radio va urca pe scena Studioului 'Mihail Jora' sub bagheta lui Nicolae Moldoveanu pentru a oferi publicului Jocuri populare românești din Transilvania de Constantin Silvestri, Concertul op. 16 în la minor pentru pian și orchestră de Edvard Grieg, solist fiind Cadmiel Boțac şi, în a doua parte, Simfonia în re minor de César Franck.
Concertul este transmis în direct de Radio România Muzical, de la ora 19,00.
 
Brahms, Ravel și Dumitru Capoianu - la Ateneul Român
Bookmark and Share
Şi astăzi, 29 noiembrie 2019, poate fi ascultat, la Ateneul Român, programul propus seara trecută de Filarmonica "George Enescu”. Sub bagheta lui Junping Qian, pe scena Sălii mari a Ateneului va urca, începând cu ora 19, orchestra simfonică a instituției, alături de pianistul Stefan Arnold, acesta urmând să prezinte Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Johannes Brahms. În programul figurează, de asemenea, Oda de Dumitru Capoianu și Suita a II-a „Daphnis și Chloe” de Maurice Ravel.
 
Deschiderea Târgului de Crăciun la Opera Comică
Bookmark and Share
Începând de astăzi, 29 noiembrie 2019, Opera Comică pentru Copii inaugurează o nouă ediție a Târgului 'Poveste de Crăciun'. Patinoarul, derdelușul, caruselul și numeroase alte atracții revin în curtea instituției, iar cei mici se vor putea bucura de ele până în data de 12 ianuarie. Târgul este deschis în fiecare final de săptămână: vinerea în intervalul 17-21, iar sâmbătă și duminică între orele 10-21, intrarea fiind liberă. Pe scena Sălii Mari a instituției, micii melomani vor putea urmări spectacolul 'Spărgătorul de nuci' de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia și coregrafia au fost semnate de Cătălin Caracaș iar scenografia a fost gândită de Adriana Urmuzescu.
 
Calendarul muzical al zilei - 29 noiembrie 2019
Bookmark and Share

  • Se împlinesc 376 de ani de la moartea compozitorului italian Claudio Monteverdi (15 mai 1567 - 29 noiembrie 1643)
  • Compozitorul italian Gaetano Donizetti s-a născut acum 222 ani (29 noiembrie 1797 - 8 aprilie 1848), iar chitaristul şi compozitorul spaniol Francisco Tarrega acum 165 ani (29 noiembrie 1854 - 15 decembrie 1909)
  • Aniversarea mezzosopranei Agnes Baltsa - 75 ani (1944)
  • La mulţi ani! sopranei Leontina Văduva - 59 ani (1960) şi violistului şi compozitorului Vladimir Mendelssohn - 70 ani (1949)
  • Se împlinesc 62 de ani de la moartea compozitorului austriac Erich Korngold (29 mai 1897 - 29 noiembrie 1957) şi 95 de ani de la cea a compozitorului italian Giacomo Puccini (22 decembrie 1858 - 29 noiembrie 1924)

 


 

Ştiri muzicale din ţară

'Spărgătorul de nuci' la București și Cluj
Bookmark and Share
Spectacolul de balet 'Spărgătorul de nuci' de Piotr Ilici Ceaikovski va fi prezentat astăzi la Opera Națională din București și la Opera Națională Română din Cluj-Napoca. Pe scena din Capitală vor evolua Marina Gaspar în rolul 'Clara', Rin Okuno este 'Zâna dulciurilor', Bogdan Cănilă - 'Prințul', iar Egoitz Segura este 'Drosselmeyer'. Dirijorul serii va fi Iurie Florea, regia și coregrafia au fost gândite de Oleg Danovski, iar scenografia a fost semnată de Andreea Koch. Spectacolul are loc cu participarea Orchestrei și Corului de Copii ale Operei Naționale București, iar următoarea reprezentație este anunțată pentru data de 11 decembrie.
În cadrul stagiunii Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, începând cu ora 18:30, pe scena Sălii mari vor urca Andreea Jura, Dan Haja, Augustin Gribnicea şi Lucian Bacoiu. Dirijorul acestei reprezentații este Stefano Salvatori, coregrafia a fost gândită de Pavel Rotaru iar scenografia este semnată de Valentin Codoiu. Următoarea reprezentație pe scena instituției clujene are loc mâine, 30 noiembrie.
 
Ansamblul 'Anton Pann' la Filarmonica din Craiova
Bookmark and Share
Filarmonica 'Oltenia' găzduiește și astăzi, 29 noiembrie, un concert în cadrul Festivalului 'Craiova Muzicală'. Începând cu ora 19, Ansamblul de Muzică Veche 'Anton Pann' va evolua pe scena instituției, oferind publicului craiovean lucrări de muzică veche, interpretate pe instrumente tradiționale. Formația este condusă de Constantin Răileanu, dirijor, compozitor și fondatorul ei. Următorul concert din cadrul festivalului are loc marți, 3 decembrie.
 
Se încheie turneul 'Intermeridian'
Bookmark and Share
Astăzi se încheie turneul naţional 'Intermeridian', pe care l-au derulat pianistul Ștefan Doniga și violonista Diana Jipa. Seria de recitaluri propusă de cei doi artiști aduce în atenția publicului larg creații semnate de compozitori români precum Carmen Petra Basacopol, Roman Vlad, Felicia Donceanu sau Ulpiu Vlad, printre alții. Recitalul final are loc astăzi la Sala Patria din Brașov.
 
'Madama Butterfly' la Opera din Timișoara
Bookmark and Share
'Madama Butterfly' de Giacomo Puccini este spectacolul pe care îl propune Opera Națională Română din Timișoara publicului din oraș. De la ora 19, pe scena instituției vor urca soprana Lăcrămioara Cristescu în rolul titular și tenorul Remus Alăzoare în 'Pinkerton', mezzosoprana Gabriela Varvari este 'Suzuki', iar baritonul Dan Patacă - 'Sharpless'. Corul și Orchestra Operei Naționale Române din Timișoara vor fi conduse de Ciprian Teodorașcu, iar regia, decorurile și costumele au fost imaginate de Mario de Carlo.
 
Concert de Ziua Națională la Filarmonica din Iași
Bookmark and Share
La Filarmonica 'Moldova' din Iași are loc astăzi, 29 noiembrie, un concert vocal-simfonic dedicat Zilei Naționale a României. Sub bagheta lui Vlad Conta, Orchestra simfonică a Filarmonicii și Corul academic 'Gavriil Musicescu' vor interpreta lucrări precum Rapsodia română nr. 2 de George Enescu, urmată de Concertul pentru pian și orchestră de Carmen Petra Basacopol, cu Viniciu Moroianu - solist. Programul continuă cu Preludiu și Fugă (Tocatta) op. 17 nr. 2 de Constantin Silvestri, Psalmi 1993 de Anatol Vieru, pentru ca finalul să fie dedicat Poemei Române op. 1 de George Enescu.
 
Andrei Ivanovitch și Gheorghe Costin la Filarmonica din Timișoara
Bookmark and Share
Filarmonica 'Banatul' din Timișoara organizează în această seară un concert simfonic, în parteneriat cu Asociația 'Salvați Patrimoniul Timișoarei'. De la ora 19, orchestra simfonică a instituției va fi dirijată de Gheorghe Costin. În program regăsim uvertura 'Hebridele' de Felix Mendelssohn, urmată de Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Piotr Ilici Ceaikovski - solistul Andrei Ivanovitch. Seara se încheie cu Simfonia a IV-a 'Italiana' de Felix Mendelssohn.
 
"Cele trei dive" - la Palatul Culturii din Arad
Bookmark and Share
La Palatul Culturii din Arad are loc concertul extraordinar de gală intitulat 'Cele trei dive'. Sopranele Teodora Gheorghiu și Ileana Tonca, împreună cu mezzosopra a Ruxandra Donose, vor urca pe scenă alături de Orchestra simfonică a filarmonicii din oraș, dirijată de Adrian Morar. Protagonistele vor intepreta pentru public arii, duete și terțete din opere celebre, semnate de compozitori precum George Bizet, Pietro Mascagni, Carl Maria von Weber, Wolfgang Amadeus Mozart, Camille Saint-Saëns sau Giacomo Puccini, între alții. Aceste lucrări vor fi alterna cu pagini orchestrale semnate de compozitori români celebri, precum Gherase Dendrino, Cornel Trăilescu sau Grigoraș Dinicu, lucrări menite să marcheze apropiata Zi Naţională a României.
 

Actualitatea internaţională

Cristian Măcelaru și Andrei Ioniță la Bozar, în Bruxelles
Bookmark and Share
Cristian Măcelaru conduce astăzi, 29 noiembrie 2019, Orchestra Națională a Belgiei, în cadrul unui concert ce se desfășoară pe scena centrului Bozar din Bruxelles. Programul este alcătuit din lucrări precum Rapsodia română op. 11 nr. 1 George Enescu, urmată de Concertul pentru violoncel și orchestră de Edward Elgar, al cărui solist va fi tânărul violoncelist Andrei Ioniță. Simfonia a V-a de Serghei Prokofiev încheie evenimentul, ce va fi reluat şi în data de 1 decembrie, pe aceeaşi scenă. Evenimentul face parte din agenda Festivalului Artelor "Europalia", dedicat în acest an, României.

Vizualizări: 67

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor